|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
http://www.dworek.krakow.pl/wynajem-pomieszczen/ w sali kominowej są cywilne śluby .Ryba Ty już wróciłaś na stałe czy tylko tak na chwile się dorwałaś do neta? |
|
|
|
|
#4892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam, że dziewczyna brała jakieś leki na tarczycę, więc dziewczyny, jeśli lekarze nie zrobili Wam badań typu tsh, ft4, ft3 to moim zdaniem trzeba takie badania wymusić aby mieć pewność, że wszystko jest ok! Ja miałam robione i wychodzą ok wg. norm laboratoryjnych ale oni nawet nie wiedzieli, że jestem w ciąży a normy dla poszczególnych trymestrów różnią się od siebie.
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
Jak wam mija weekend majowy? U mnie pogoda ...szkoda mówić...pada i pada i nic się nie chce. Zaraz idę na dalsze poszukiwania obrączek, chociaż wcale nie mam na to humoru, a potem biorę się za dokańczanie zaproszeń ślubnych, jutro mamy je porozwozić.
Jejku ale ja wam zazdroszczę takich pięknych brzuszków. U mnie dziś leci 11 tydzień ale ani śladu brzuszka zaczynam się martwić. W przyszłym tygodniu idę na drugą wizytę połączoną z usg genetycznym więc mam nadzieję że wszystko mimo to jest w porządku i dzidzia dobrze się rozwija.Miłego dnia
|
|
|
|
#4894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z imionami to temat rzeka...mi juz przeszla chęć na wszelkie Oliwki, Lenki, Julki...za duzo tych imion sie zrobilo ![]() i fajnie,ze wraca moda na starsz eimiona: Zosia, Marysia, Basia ja do tych "nowoczesnych" jestem sceptycznie nastawiona, szczegolnie w połączeniu z bardzo polskim nazwiskiem, kuzynka, która jest wychowawczynią miala w klasie Naomi Pszczółkowską ona pracuje na wsi i tam co druga dziewczynka to Nikola czy Andżelika - rodzice chyba leczą kompleksy w ten sposób
|
|||||
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to w poniedziałek jest dzień wolny od pracy Pochwal się obrączkami jak wybierzecie ![]() Na pewno jest ok |
||
|
|
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
Uffff przeczytałam wszystko! To teraz szybko odpisuję i lecę zrobić spaghetti. Niech się bobas naje do syta
![]() Isssia gratuluję zaręczyn! Cudowne wieści Ustalaliście już co dalej? Ja też ciągle jestem śpiąca i zmęczona, przeraża mnie to.Kasias gratuluję i witam wśród przyszłych mam! Aksbarg nigdy nie słyszałam o tych przeciwcialam, mam jednak nadzieję, że wszystko będzie ok. Ja jestem 87 i na pewno byłam szczepiona, ale nie wiem od którego roku to było obowiązkowe. Mam to samo z brzuchem, wieczorem jest pokaźnych rozmiarów a rano tajemniczo znika, hehhe Antibia ten Vektor fajny. Wygląda, że ma dużą gondolkę, a przy zimowym dzidziusiu to chyba ważne. Kurcze ile rzeczy trzeba wybrać i kupić, no masakra! Jakoś mnie to przerasta ![]() Ilona kosmiczny ten wózek! Szczególnie żółty :P Ten Mutsy ładny. Kasiula ile takie cudo? Dzidzia super że czujesz ruchy! Ciekawe czy w drugiej ciąży zawsze pojawiają się wcześniej. A jak te plamienia, zmieniło się coś? Przeziębienie Ci przeszło? No i mam nadzieję, że nastrój wrócił. Espere i jak? Trzymam kciuki. Nie zawsze plamienia wróżą coś najgorszego. Bierzesz duphaston albo luteinę? Koniecznie idź wcześniej do lekarza. Nena jaki cudny brzuszek! A krecha faktycznie wcześnie. Anoula śliczna sala! Jak Wam się nie spieszy to poczekajcie na nią. Zuziak to normalne, że nie ma brzuszka., nic się nie martw. Czasem dopiero w 5 miesiącu widać! Kiedy macie ślub? Na pewno pisałaś ale przeoczyłam, przepraszam. U nas niedługo pierwsza rocznica. Wspaniale wspominam tę chwilę, było bosko czego i Tobie życzę.
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() dziadki się ucieszyli, moi rodzice jakos tak bardziej to okazali ![]() Cytat:
wspołczuje mdłosci, mnie przy pierwszym dziecku tak bardzo nie meczyły a teraz to jakis koszmar, ktosiula nie wiem gdzie bylas ale wazne ze wypoczęłaś ![]() Anoula to z tych imion tylko Dawid mi się podoba ![]() mialam już 2 usg, pierwsze jak chciałam wiedzieć czy to na pewno ciąża a drugie teraz w czwartek żeby zobaczyć serduszko, u nas jesli będzie syn to będzie Mateusz bo tak miał mieć na drugie nasz syn a dla dziewczynki nie mamy typu, będzie pewnie tak jak z Szymkiem, będziemy znać płeć to będziemy myśleć
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Niby wolałabym coś bardziej nowoczesnego, ale takich sal nie ma w Krakowie, ale myślę, ze dużo lepsza taka niż sala w USC
![]() My mamy taki problem z imieniem, że dużo które nam się podobają już mamy w rodzinach a nie chcemy za bardzo powielać, dlatego szukamy czegoś czego w rodzinie jeszcze nie było. Mateusz mi się podoba, ale uż jeden taki w rodzinie o nazwisku TŻ jest niestety. |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
haha, moja teściowa przy pierwszej ciąży powiedziała: no fajnie, i wróciła do pracy :/
teraz lepiej, ucieszyła się nawet |
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
a ja tak na szybko
u nas 14 tydzien i Maluszek sie wierci fakt ze to moja 3 ciąża ale nie spodziewałąm się tak szybko już kilka dni tak coś czulam ale od wczoraj Rozrabiaka straszny na razie bąbelek niedługo już będą kuksance![]() Anoula śliczna ta sala, na cywilny w sam raz może to nie plaża na Bahama ale też ładnie
|
|
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w 8t1d, czyli zaczęliśmy 9 tydzień tak?
Mdłości niestety nie odpuszczają, a na wieczór jest istna tragedia. Od ok 20 już nie mogę patrzeć na świat, więc leżę z zamkniętymi oczami, czasem uda się zasnąć ale zjeść nie zjem nic Za to w dzień mimo mdłości apetyt mam na zachcianki, więc dzisiaj zrobiłam przepyszne pierogi z truskawkami i bitą śmietaną i zjadłam loda truskawkowo waniliowego w ogóle nie mam zachcianek na typowe ciążowe ogórki itp ![]() Witam nowe Mamusie, widzę że w końcu jakies bliżej mnie, aniżeli listopadówek Espere co u Was? Plamienia ustały? Trele czy orientujesz się czy mogę kupić gdzieś tą Twoją poduchę online? Bo niby w Krk mają produkty w jednym sklepie ale na razie w miasto nie ruszam, a specjalnie nie pojade, a przyznam szczerze że zaczyna mi się ciężko spać, a cyce już mnie tak bolą że jak się przekręcam z boku na bok to potem 5 minut trwa ułożenie się żeby mi je nie rozwaliło z bólu ;P no i krzyże po nocy dają mi w kość. Byłyśmy dzisiaj z Mamą na zakupach i zajrzałyśmy do dwóch sklepów z dziecięcymi ciuszkami, Mama przykleiła się do przecudnych sukienek i pyta kiedy będziemy znać płeć, żeby już zacząć coś kupować. Wariatka
|
#4903 |
|
Raczkowanie
|
Cześć - chciałabym się dołączyć do Waszej Grupy - można?
W Maju 2012 roku urodziłam Stasia za chwilę będziemy obchodzić roczek a tu nagle spóźniona miesiączka 2 kreski na teście i poziom beta HCG 4900 - jestem w ciąży - 6 tc - w poniedziałek wizyta u gina i ostatecznie sprawdzimy czy bije tam jedno czy może więcej serduszek. Bardzo się cieszymy - chociaż burza hormonalna i nudności dają o sobie znać i ciężko mi sobie to wszystko poukładać - ale wiem że jak w poniedziałek usłyszę to małe pukanie serduszka to zwariuję ze szczęścia a reszta jakoś sama się poukłada. ps. Niunia nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę że widzę Cię w tym gronie
|
|
|
|
#4904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez się ta sala podoba Cytat:
Ja też nie mam zachcianek an ogórki i kwaśne...słodyczy za to więcej jem ![]() Poduch pełno jest na all, ja sobie tam właśnie zamówiłam
|
||
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny ja tu na chwile bo mam takie mdłości, że coś strasznego od rana, o dłuższym przebywaniu przy komputerze to nawet nie ma mowy, ale wpadłam na chwilke
|
|
|
|
#4906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poduch jest pełno ale mnie się bardzo spodobała ta z UK którą ma Trele, wygląda fajnie no i wydaje się być wygodniejsza niż te rogale mothercareowe i podobne. Mam na myśli tę: http://www.dreamgenii.pl/poduszka-ci...a-do-karmienia No i ważne że blokuje niejako odwracanie się na drugi bok bo ja jestem nauczona spać na prawym i dopiero przestawiam się na lewy i zasypiam na nim, a budzę się i tak na prawym
|
|
#4907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja juz po wizycie 30.04 jestem spokojna, usłyszałam serduszko i jakoś mi lżej |
||||
|
|
|
#4908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poniedziałkową wizytę!Cytat:
Cytat:
![]() to może poszukaj na ebayu
|
|||
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
Paulinaizabela nie dostałam żadnych tabsów od gina zreszta nawet bym nie brala dla zdrowia malucha, jakos to przetrzymam ale od poniedziałku to koszmar mam z mdłościami, wczoraj wieczorem przez godzine tak czułam się świetnie, ze myslałam, że już odpuszcza powoli ale jak mnie potem wzieło to dwa razy tuliłam kibelek
pije wode z imbirem to troche nawet pomaga i ciągle mam ochote na pikantne jedzenie, dzisiaj na sniadanie zjadłam kromke z pikantnym ketchupem a na obiad wymieszałam ryz gotowany z ketchupem bo nie wcisne nic innego ![]() dziewczyny mam takie pytanie tulicie sie ze swoimi tż-tami teraz będąc w ciazy ? pytam tak z ciekawosci bo moja koleżanka to odstawiła męża na cała ciażę, i pytanie numer dwa.... planuje wyjazd w czerwcu w ciepłe kraje i tak sie obawiam jak maluch zniesie podroz samolotem (zmiana cisnienia itd.) no i przejscie przez bramki do wkrywania metalu ponoc takie szkodliwe... co o tym sadzicie? a co gin to inna opinia
|
|
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
Messuah ja męża nie odstawiłam, on odstawił mnie :co jest?: Naczytał się o tym ryzyku do 12 tygodnia i powiedział że do tego czasu "nima szans"
Co do podróży to chyba dopiero wysoko w ciąży nie są zalecane przeloty, ale jeśli tylko będziesz się dobrze czuć to dlaczego nie? Odpoczynek i relaks na pewno będą Bąbelkowi służyć ![]() My wybieraliśmy się na Chorwację w tym roku, ale z racji tego, że na zimę Maluszek ma się urodzić to musimy przyspieszyć remont sypialni, a że będziemy ją robić na lata to nie zamierzam oszczędzać no i samochód trzeba zmienić bo póki co wozimy się jeszcze narzeczeńskim 3 drzwiowym sportowym więc czas na rodzinne 5 drzwiowe. Tak więc wakacje za rok, nad polskim morzem już we troje.
|
#4911 |
|
Raczkowanie
|
paulinaizabela
aksbarg Trele_Morele nemosek ilona_0105 Anoula Dzastin08 domii29 ktosiula Azealia Plamienia nadal mam, ale raczej krwiste lub bladokrwiste. Byłam dziś na IP. Okazało się, że Zarodek żyje Dziękuję Wam za wsparcie, naprawdę to pomaga
|
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My narazie zero przytulanek, bo biorę cały czas luteinę i nie chcę, żeby mi się jakas infekcja wdała...ale jutro mam wizytę i chyba będę powoli już tą lutkę odstawiać, więc wreszcie poszlejemy za jakiś czas ![]() II trymestr jest najbezpieczniejszy na podróże, więc jeżeli się bedziesz dobrze czuła to leć i odpoczywaj My też w czerwcu może skoczymy gdzieś ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Leż i odpoczywaj |
||
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
.Espere świetna wiadomość ! mimo wszystko leż i odpoczywaj
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-04 o 16:00 |
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Michalowa : Gratulacje
czyzbym wyczuwała nutke nadzieji , że jednak beda dwa serduszka ? ;> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Azealia : jestem teraz poza domem , ale jak wroce to sprawdze dokladna nazwe I Ci napisze .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Espere: bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku *Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli masz krwiaczka, tak? Czy nie wiadomo? Dlaczego miałaś przepisany Acard?
|
|
#4916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Brzuszki;**
jak obiecałam podczytuje Was duzo ale mam mało czasu by odpisywac:C Ale ciesze sie z kazdej dobrej wiadomosci Szkoda,ze do was nie dołaczyłam. Aktualnie oczekuje na @ ,ktora mam dostac 7.05 czyli za 3 dni. Mam nadzieje,ze nie dostane bo mam mdłosci,metaliczny smak,sutki tez bron Boze dotykac. jednak ze wszgledu na to,co działo sie prawie 4 tyg temu nie chce sie zbytnio cieszyc ale miałam dac znac czasem to daje
|
|
|
|
#4918 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nie wiem kiedy cokolwiek poczuje heheCytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy miałyście coś takiego ale czy zdarza się Wam/ zdarzało, że jest Wam niedobrze tak że wydaje sie ze ani kęsa się nie przełknie a jak się coś zje to przechodzi? tak jakby mdłości z głodu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że teraz już będzie tylko dobrze ![]() Cytat:
My wróciliśmy dziś z TŻ z zakupów i zaciągnęłam go na oglądanie obrączek hehe przy jego paluchach to chyba będziemy musieli mieć 2 rozmiary obrączek tzn dla mnie węższą dla niego trochę grubszą. Jedno mnie pociesza, że co do obrączek mamy z TŻ podobny gust. Chciałam sobie tez pooglądać ciuszki ciążowe i może coś zakupić a tu wielkie rozczarowanie w H&M dwa wieszaki na krzyż i takie szmatki a w C&A u mnie całkowicie zlikwidowali |
|||||||
|
|
|
#4919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny brzusio ![]() Fajnie masz z tym sklepem stacjonarnym,może do tego czasu u mnie w mieście otworzą bo jeśli mają taki wybór jak na necie to oczopląsu bym dostała jak bym tam weszła![]() Już doczytałam że Ty podobnie jak ja 12 tyd Cytat:
![]() Hej Metka oraz Helutek oraz Michałowa Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do rodziców to moja mama była w szoku i jak się z tym przespała to dopiero do niej dotarło,coś podejrzewała jak to mama ![]() A ojciec rzucił się w ramiona Tżta i powiedział dziękuję Ci synu![]() Teścia nie była więc osobiście się nie dowiedział, a teściowa wyprzytulała. Azealia,Messuah Niech sobie idą w końcu te mdłości!!! Espere Cudowna wiadomość |
||||||
|
|
|
#4920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Acardu, to miałam go przepisany ze względu na podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Miałam niby badania, które go nie potwierdziły ale zdaniem lekarza należało profilaktycznie podać aspirynę, a to ze względu na moje wcześniejsze doświadczenia ciążowe (1 ciąża obumarła w 12 tc, a druga zakończyła się na szczęście pomyślnie, ale za to przedwczesnym odklejeniem łożyska w 36tc). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

.
zaczynam się martwić. W przyszłym tygodniu idę na drugą wizytę połączoną z usg genetycznym więc mam nadzieję że wszystko mimo to jest w porządku i dzidzia dobrze się rozwija.
a gofra bym zjadła, ale chyba wolę kupić gofrownicę, bo nie widzi mi sie za każdym razem wydawać 6,5 za gofra z owocami i bitą śmietaną
)

Pierwszego mamy synka i nie było żadnego problemu z wyborem (jest Sebastian), a teraz czuję, że może być dziewczynka i nie wiem czy się dogadamy. Ja ostatnio jestem za Gabrielą, ale chłop się nie zgadza. W sumie to jest jeszcze jakieś 7 miesięcy, żeby go przekonać, rozpoczęłam ten proces wczoraj, zobaczymy czy się uda

i bitą śmietaną i zjadłam loda truskawkowo waniliowego