|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
dostała w pupkę i ucieka - prawidłowa reakcja
![]() Miłych i udanych zakupów, smacznego. |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
U mnie na obiadek dzis kotlety z piersi, marchewka tarta i ziemniaczki ze szczypiorkiem
![]() Przyjemnosc konsumpcji psuje mi jedynie wizja czajacego sie za winklem zaparcia, zagazowania, bolu i dziada na koniec ![]() Posegregowalam tez ciuszki, zaraz bede je do aukcji przygotowywac. Pewnie nie uwierzycie, jak niewiele w sumie zostalo tych najmniejszych, 56-62-68 Maz moj ukochany zaraz wraca z pracki, slonko swieci, szkoda ze ja taka do niczego i obolala po wczorajszych wzdeciach, normalnie cale krocze i nawet boczki mnie bola ![]() Ide sie odswiezyc po sprzataniu, potem moze powycinam ornamenciki na meble
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to, co się stało na majówkach jest spełnieniem najgorszego koszmaru, nie jestem w stanie i nawet nie chcę wyobrażac sobie, jakie to uczucie
też co wchodzę na wątek łapie strasznego doła przez kolejne informacje, ale też nie umiem nie wchodzic i nie czytac
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
tu nie ma żadnych fotek!!!
|
|
|
|
#1955 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() Cytat:
Witamy Tak jak dziewczyny pisaly, jesli nic ci nie dolega to spaceruj smialo! Ja calymi dniami laze bez celu haha Cytat:
Wypoczywajcie z malutkim, napewno wszystko bedzie dobrze Cytat:
Jaki kochany Co do tragedii na majowkach to nawet nie zagladam, wspolczuje bardzo ale wiem ze jak to przeczytam to do konca ciazy bede panikowac a juz miewam schizy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Co dziś na obiad ooo kurna.... Mam na dzieję, że nie my...Pumba
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
To dlaczego ja go widzę?
![]() Cytat:
U mnie też akcja dzisiaj była z Wojtkiem Jesteśmy w sklepie. Tłum przy kasie, a Wojtek na cały głos:W: Mamo, mamo byłem miły i pomogłem tej staruszce (Pani 55-60 lat) Ja; (cicho) Wojtusiu mówi się starszej Pani, a nie staruszce, bo Pani będzie przykro W: (głośno) ale ta Pani przecież był stara ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() I witam nową mamę Ja nawet nie wchodzę na majówki. Schizy mam straszne teraz. ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- idę kminić dalej
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-04 o 16:23 |
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam i dalej nie widzę
Wojtuś udany i bez ceregieli sobie w życiu poradzi ![]() A cytat z Król Lew III
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy posprzatac auto wymieni opony uff zmeczylam sie trochu
)zjadlam lekki obiqdos i chce jechac do tego ch to moj tz mowi juz ze mu sie nie chce...moi rodzice znowu ze pogody nie ma na grila dzis(bo mielismy jechac do wojka)czasami sie czuje jak y wszyscy na okolo byli w 7miesiacu ciazy a nie ja!![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Co tu taka cisza ?nie wierze
|
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40634965]Hej Dziewczyny,
U mnie duchota, niby zimno, ale ciepło, wilgotno i w ogóle do kitu :/ Mały się przeciąga na szczęście. U nas jak się leży w szpitalu, to robią po 20tc, a potem, jak coś nie wychodzi albo źle wychodzi, to zwalają na to, że za mała ciąża Dawidek miał spadki tętna (na moich skurczach) i pytałam o to dwóch lekarzy, to jeden mi mówił, że ciąża jest mała (29 tydzień) i że maszyna nie wyłapuje, a drugi, że na skurczu to normalne. Dziś twierdzę, że nie mieli racji, że zaburzenia tętna mogły świadczyć o tym, że nie było z nim wszystko dobrze. Nawet mi nie mów... Ja nie chcę się stawiać w roli decydującego, kto ma mieć dziecko, a kto nie, ale szlag mnie miał trafić, jak szłam do szpitala na wywołanie porodu, a przed porodówką baba w 9 miesiącu, z fajką i chłopem, który ledwo stał na nogach z upicia.... Mój Dawidek też się urodził dość duży, miał 44 cm w 30 tc. Strasznie mnie przybiła ta historia Niunki, tym bardziej, że u mnie w poniedziałek 29t2d ciąży, dzień, w którym urodziłam Dawidka... Nie przewiduję czarnych scenariuszy, ale po prostu tak się fatalnie złożyło, że wspomnienia choćbym i nie chciała - same wracają. Z tym, że ja miałam więcej "szczęścia", bo Synka urodziłam w jedno popołudnie, a ona się męczyła biedna 2 dni..[/QUOTE] Mnie tak strasznie rozbiła ta historia Mamy Majowej, że nie umiem o tym nie myśleć.. jednocześnie tak wielka siła bije z Jej postów. Mam nadzieję, że wsparcie zarówno rodziny, lekarzy i psychologa da Jej moc.. Po prostu brak słów ![]() Perse ja ja od samego początku wiem, że u Was będzie wszystko w porządku i choć to nieuniknione żeby nie porównywać na Twoim miejscu tych tygodni tak jak czytam to jestem pewna, że będziesz już niedługo najszczęśliwszą Mamą na świecie. Nigdy nie zapomnisz o Dawidku i bardzo dobrze, bo jest to Aniołek, którego zawsze będziesz nosiła głęboko w sercu i będzie to najcudowniejszy Aniołek dla Twojego Arturka. Ja miałam ostatnio to ktg w szpitalu to powiedziała lekarka, że jest idealne tętno.. a to 28 tydzien wg nich skonczony.. więc rzeczywiście różni są lekarze.. ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam siły żeby sprzątać co trzy dni, a normalnie Tżta to wołami nie zaciągną do tego ![]() Byliśmy z Tżtem w lidlu i kupiłam litrowe lody.. zjedliśmy z Bezem połowę, a drugą połowę Tż.. ale jestem nażarta (tak, to dobre słowo ) jak świnia normalnie. I do tego wsunęłam truskawki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#1961 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I jeszcze odnośnie siły tej dziewczyny - to jest też potwierdzenie tego, co Wam pisałam kilka dni temu, jak czytałyście opis tego strasznie trudnego porodu - kobiety są niesamowicie silne, i fizycznie i psychicznie, choć nie zdają sobie z tego na co dzień sprawy. Ja po obiedzie i zastrzyku - uff to najgorsze, to dla mnie stres, dlatego wolę go zrobić szybciej niż siedzieć i myśleć o nim... Jeszcze troszeczkę ogarniemy dzisiaj mieszkanie, a o 21 na TVN Kobiety pragną bardziej, uwielbiam ten film i polecam na odstresowanie
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee ja wlasnie wsunelam malego kaktuska(takiego loda)ale chyba ide jeszcze po jednego.wyciaglam tz do tego ch poszedl sie kompac to z 40minut nie jego hahahah poczekam ciekawe czy nabierze sil haa
(opadnie z sil jak zobaczy po ile kocyk dla niuni znalazlam)hahahah
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się i znikam połaziłyśmy z koleżanką po sklepach naoglądałam się różności teraz się szykuję bo druga koleżanka ma mnie odwiedzić. Właśnie zdała egzamin radcowski jaaaak ja jej zazdroszczę, że ma to już za sobą aaaaaaa.
|
||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki kolor scian pasuje do zoltego?vhce zr jedna najwieksza sciane zolta a reszte?myslalam o szarym/popielu ale to just wsumie maly pokoj i martsie sie ze bd tak przytlaczajaco?(chodziaz i tak chce jakies jasne,stonowane kolory)?
|
|
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() Kurcze patrze na to łóżeczko małej i już się nie mogę jej doczekać. .
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do majówek - może to przykre co napiszę, ale już bym najchętniej nic na ten temat nie czytała (tu, bo tam, to niech piszą - nie wchodzę). Codziennie o tym nie-myślę i codziennie ktoś tu wspomina, a ja mam schiza jak cholera... Straciłam maluchy na zupełnie innym etapie - 12tc i potem i w Norbertowej ciąży i teraz taką ustaliłam sobie barierę bezpieczeństwa ciąży, że potem już nie myślę, potem musi być już tylko dobrze i... nie da się mysli w ryzach utrzymać, szczególnie, że moje tłuszczowe amortyzatory brzuszne dużo tłumią i nie czuję małej cały czas Ode mnie na tyle w temacie.
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie to juz zaduzo by bylo dlamnie kolorow.chyba zostane przy zoltej a reszcie szarej..siedze i mysle i chyba bedzie fajnie!
)))ja tez sie nie moge doczekac rozkladania lozeczka i wszystkiego innego uporzadkowywania i prania i prasowania rzeczy itp.. )
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie tylko wyrko sie wietrzy :pPs. Myślę ze z takim jasniutkim zielonym nie byłoby źle Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-05-04 o 17:22 |
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
a ja to się martwię o Magolinę.. tak dawno Jej nie było.. ostatni raz jak pisała, że jedzie na IP
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1971 |
|
Konto usunięte
|
Ja też myślę o naszych zaginionych dziewczynach...
Ja mam w pokoju dla dziecka ściany żółte i pomarańczowe (oba kolory takie delikatne, mleczne), a jedną ścianę chcę jeszcze zrobić na zielono i na tej drugiej wzorki takie same. Chcę, żeby dziecko miało wesoło w pokoju. Szarość to sobie raczej rezerwuję dla dużego pokoju... |
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Musze pomyslec i poczukac inspiracji u mnie jedttez to ze ja mieszkam na 10pietrze i mam strasznie sloneczne/jasne pomieszczenie.zobaczymy.
a nie ma ktoras jej imienia i nazwiska zeby ma fb znalesc?napisac do magnoliny? ja tesknie za Ewuska eh.. |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Dotka wlasnei mamy nałożoną farbe z duluxa ryzowe pola, to ejst taka zielona żółć albo żółta zieleń moze coś w ten desen?? świetnie rozjaśnia pokój, troche bije po oczach ale jak to ma byc tylko jedna sciana to uwazam ze sie sprawdzi |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam, chyba z tydzień temu. Niestety cisza...Widocznie nie ma w ogóle dostępu do neta.
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co sie dzieje z ewusia ze tesknisz za nia? Wybaczcie ze nie wiem ale dopiero dzis wrocilam do was na dobre i mam masakryczne zaleglosci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
dotka do magoliny chyba ktoś uż pisał, bo zapisana jest do gr na fb
może te z nie ma jak się odezwac. Mam nadzieję, że to tylko to
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Zniknęła bez słowa i nie reaguje na pytania, prośby, maile... a bywa na pasku
|
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Wróciliśmy ze spaceru - szczerze Wam powiem, że chyba zaraz mi nogi wyjdą z
Ale było świetnie, taka śliczna pogoda u nas - krótki rękaw, cienkie legginsy i balerinki w końcu Pochodziliśmy, zjedliśmy watę cukrową , posiedzieliśmy nad wodą - cudownie było po prostu! Tylko pod koniec Basia mi coś kombinowała przy pęcherzu i co 5 minut łaziłam do kibelka, a tam... 3 krople O i pokaże Wam te schody : http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi...2%C3%B3wne.jpg
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy sie z Majeczką w 26 tc
A my jak wyjechaliśmy rano tak teraz wróciliśmy do domu, lezymy z TZ na łóżku i ledwo żyjemy. Upał u nas okropny, krótkie spodenki i sandaly to mus. Odwiezlismy mamę na dworzec a potem pojechaliśmy do hurtowni dziecięcej obejrzeć na żywo wózek który spełnia moje wymagania i jest o polowe tańszy od mury. Navington cadet...No ale nie było, zadzwonia jak będzie. Ale kupiliśmy Majce dwie świetne ksiazeczki Kupiłam sobie tez 2 torebki za łączna kwotę 42zl Zjedlismy obiad w North Fish, ja miałam łososia. A potem tz zabrał mnie do kina na "niepamięć"-polecam Potem lody na dopchanie i spacer wzdłuż rzeczki Miło ale padam na twarz
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję nowego tygodnia, równo tydzień za mną pędzisz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

też co wchodzę na wątek łapie strasznego doła przez kolejne informacje, ale też nie umiem nie wchodzic i nie czytac

ja mam siły żeby sprzątać co trzy dni, a normalnie Tżta to wołami nie zaciągną do tego