|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Axella
|
|
#2582 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Motylek trzymam kciuki!
Axella może to już tuż tuż. Oby! |
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() Powiedziałam męzowi o Niunce o tym węźle, też się zdziwił jak to jest możliwe, ale jak to mój tata mnie zawsze uspokaja, że tak miało być. Ktoś na górze sobie coś zaplanował, my możemy się z tym zgadzać albo nie, ale wszystko idzie według jakiegoś planu.
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
mam nadzieję,idę zaraz posprzątać,przyszykować jeszcze ostatnie rzecz,zrobić pazurki i moooże jutro...
|
|
|
|
#2585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak sobie obstawiam.
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Mi jeszcze lekarz w poprzedniej ciąży tłumaczył z tą pępowiną, zeby nie popadać w paranoje. Że nawet jakby codziennie usg robić to i tak to nic nie da. Bo dziecko raz jest tak a za chwile inaczej. Także dziewczyny spokojnie. Musi być dobrze.
|
|
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Tak więc, Florku, wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Oby Cię przeczucie nie myliło!Ja poszłam sobie na spacerek do parku. Jest tak pięknie! Zakwitły wreszcie forsycje i pierwsze drzewka owocowe, spiewają ptaki, biegają wiewióry - no miodzio! Tylko tak po 40 min biodra mi zaczęły wysiadać i był czas wracać Te 10 min do domu szłam jak prawdziwa kaczka ![]() Poza tym dowiedziałam się, że TŻ musi odebrać nadgodziny z zeszłego miesiąca już teraz więc w przyszłym tygodniu pracuje tylko w poniedziałek. Pewnie bardziej by się to przydało, jak już się Sofia urodzi Ale z drugiej strony, jeśli mała postanowi czekać do terminu (lub dłużej) to też fajnie. Będziemy mieć okazję nacieszyć się tymi kilkoma dniami dniami beztroski i tylko swoim towarzystwem : |
||
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Modlimy się za Twojego Aniołeczkażyczę Ci żebyś miała duuużo siły, wiary i nadziei
|
|
|
|
|
#2591 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dla matki jest to straszna trauma - ale zawsze można poprosić o cc.. Jednak wiadomo, ze lepiej urodzić sn. Bo jest to proces żałoby, pożegnania z dzieckiem i osfojenia się z myślą, że nie możemy już nic zrobić. Zarówno dla organizmu i psychiki jest to zdecydowanie lepszy proces niż cc.. Tylko jest jedna kwestia-personel w szpitalu... i ich podejście do takich sytuacji.. Tak. Cytat:
Motylku trzymam kciuki za Was. Mam nadzieję, ze jutro podejmą jakąś decyzję bo to Twoje ciśnienie faktycznie jest niepokojące...
|
|
|
#2592 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, że miałaś ciężki poród, ale dobrze zrobiłaś, że urodziłaś sn. Ja dzięki temu, że urodziłam sn po pół roku mogłam się starać o kolejne dziecko... I oczywiście, że dostaniesz to szczęście Będziesz wtedy chodzić pewnie częściej na kontrole, badania - choć nie mogłaś zapobiec temu, co się wydarzyło, to na pewno będziesz choć trochę spokojniejsza.Raz pojechałam w tej ciąży do szpitala z plamieniem (no dobra, mini plamieniem..), potraktowano mnie lekceważąco (w stylu: kolejna panikara), to uprzejmie poinformowałam doktora, że straciłam pierwsze dziecko w 7. miesiącu i teraz mam prawo się denerwować, pan doktor od razu zmienił ton... Ja chodzę do lekarza co 2 tygodnie w tej chwili, a jak tylko mam jakiś problem, to od razu telefon. I jak będziesz miała ochotę, wpadnij do Aniołkowych Mamuś.. |
|
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Znów mnie mocno podbrzusze przy chodzeniu boli...
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40637418]Tak, tak właśnie jest. To jest złe, niesprawiedliwie, nie ma wytłumaczenia, to nie powinno się było zdarzyć. To jest myślenie, do którego masz teraz absolutne prawo. I płacz, Kochana, płacz, teraz jest na to czas... A później przyjdzie czas na co innego.
Wiem, że miałaś ciężki poród, ale dobrze zrobiłaś, że urodziłaś sn. Ja dzięki temu, że urodziłam sn po pół roku mogłam się starać o kolejne dziecko... I oczywiście, że dostaniesz to szczęście Będziesz wtedy chodzić pewnie częściej na kontrole, badania - choć nie mogłaś zapobiec temu, co się wydarzyło, to na pewno będziesz choć trochę spokojniejsza.Raz pojechałam w tej ciąży do szpitala z plamieniem (no dobra, mini plamieniem..), potraktowano mnie lekceważąco (w stylu: kolejna panikara), to uprzejmie poinformowałam doktora, że straciłam pierwsze dziecko w 7. miesiącu i teraz mam prawo się denerwować, pan doktor od razu zmienił ton... Ja chodzę do lekarza co 2 tygodnie w tej chwili, a jak tylko mam jakiś problem, to od razu telefon. I jak będziesz miała ochotę, wpadnij do Aniołkowych Mamuś..[/QUOTE] Moglabys podać mi Kochana linka? Siedzę na telefonie i nie moge znaleźć tego tematu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Zrobiłam dziś mega zakupy. Pojechalam z rodzicami. Fotelik samochodowy, wanienkę, prześcieradełko, trochę ciuszków - bo nie miałam zbyt dużo takich małych, herbatę dla matek z HIPP, reczniczek z kapturkiem, koszulę nocną do karmienia dla mnie i jakies tam inne ważne rzeczy.
|
|
#2596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też tak miałam przed porodem, ale , że to był 36 tydzień, to nie sądziłam,że to może być już![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
fajne zakupy![]() polecam kupić także zwykłą herbatkę koperkową do zaparzania w torebkach
|
||
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info, kupię! ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- U nas jest taki duży sklep z rzeczami dla matek i dzieci, dość blisko domu i tyyyyyleeee asortymentu że można tam cały dzień spędzić.
|
|
#2599 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak, to jest coś na co wpływu nie mamy.. maluszek moze być ruchliwy możę nie być ruchliwy, może się zacisnąć pępowina a moze się nie zacisnąć mocno..
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka bardzo dzielna jesteś i mam nadzieję, że diagnoza ukoi chociaż troszkę Twój ból
![]() dziewczyny dzięki za odpowiedź na moje marudzenie o wagę..ja wiem, że to nie tragedia, ale jak w tydzień zgarnęłam tyle co w miesiąc normalnie to się przeraziłam ![]() ciśnienie mam w porządku, normalnie sikam, więc chyba po prostu urok końcówki..zastanawiam się czy ograniczyć picie czy przeciwnie więcej pić w poniedziałek jadę zbadać morfologię i mocz przed wizytą to zobaczymy czy coś się złego nie dzieje
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczaczki to u mnie juz za 4 tygodnie
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
niunka przytulam Cię mocno...
axella no to oby to już to było ![]() Ja dzisiaj też obolała, brzuch się napina, plecy bolą i znowu mi jakoś nieprzyjemnie....eh. Jeszcze 2-3 dni wytrzymać..... Wkurza mnie, że tak w każdej chwili mogę urodzić, a do cc trzeba być na czczo przecież. No, ale nie będę się głodzić jak mnie coś zaboli za każdym razem...
|
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Na liście rzeczy do szpitala na stronie jest napisane: "informacja na piśmie o przynależności do POZ (dokładny adres i nazwa placówki ochrony zdrowia do której ma być zgłoszony patronaż i przekazane dokumenty)" , wiecie o co chodzi?
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, juz wiem, to z przychodni.
|
#2610 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

tylko tatuś jeszcze nie słyszał. może spróbuję w najbliższym czasie przy tatusiu. zobaczymy, czy zwróci uwagę 
07.07.2012
Modlimy się za Twojego Aniołeczka

fajne zakupy