|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
A ja wciąż czekam na poniedziałek i na możliwość ścięcia włosów bo nie mogę patrzeć na te pióra przy końcach. 5 cm pójdzie jak nic. Ech, jak mi szkoda, ale cóż..skoro chcę zdrowe włosy to muszę wyćwiczyć sobie psychikę
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie jeszcze muszę upolować odżywkę b/s.Włosy po myciu miękkie ale spuszone na drugi dzień miękkości ubyło z połowęW załączniku moje włoski, pierwsze dwa to są aktualne 1 dzień po myciu, widać że mi się busz zrobił , ostatnie zdjęcie zrobione 25 marca, włosy miały swój dobry dzień
|
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
monkaa321 wow, jakie gęste
pielęgnuj dalej cierpliwie a będa coraz piękniejsze
Edytowane przez Mrs Mysza Czas edycji: 2013-05-03 o 22:01 |
|
|
|
#4745 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
![]() Ja również zapuszczam włosy, ostatnio ciachnęłam 5 cm, bo miałam przerzedzone końce . Jak chcecie to wstawię fotkę
|
|
|
|
#4746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że po ścięciu moich piórek będę miała podobne
|
|
|
|
|
#4747 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A puch... Fale masz naturalne czy po warkoczu/koczku? Może one chcą się bardziej kręcić stąd puszenie? Cytat:
|
||
|
|
|
#4748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
Kurde a ja już nie wiem co robić z tymi lokami. Dzisiaj na mokre włosy dałam zwykły żel z kauflandu i dalej nic. Robią mi się fale nie loki mimo, że mocno ugniatam i jak wyschły to wyglądały jakby nieczesane parę dni. Włosy się rozdzielają i tyle
Już nie wiem co z tym robić powoli szlag mnie trafia![]() Miałam na noc Fuctisa z BD a potem zmyłam alverde i dałam jeszcze odżywkę alverde. Włosy jednak gorsze niż po miodzie i cytrynie ![]() EDIT: Myślę nad zrobieniem psikadła pod olej. Czy któraś z Was robi takie coś. Na jednym blogu wyczytałam, że można mieszać z woda przegotowaną np. odżywkę z garniera, odżywkę b/s joanny, jakiś krem bybeauty do rąk i glicerynę i będzie git. Czy wy też robicie podobne psikadła? Jak tak to co używacie do nich? Gdzie w ogóle można kupić glicerynę w aptece dostanę? I czy któraś używała ten krem z Biedry do rąk? Podobno na kręcone włosy dobrze działa. A i jeszcze jedno jak robić prawidłowo płukanie włosów chodzi mi np o płukankę cytrynową polewam tylko nią włosy i spłukuję czy jakoś inaczej? Nie mam w domu wanny tylko prysznic więc wszystko gorzej idzie
Zapuszczam włosy: Walczę z moimi włosami od 18.03.2013r. ![]() Kręcone włosy Moje włosiska: Album Edytowane przez reliable1987 Czas edycji: 2013-05-03 o 23:41 |
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glicerynę kupisz w aptece. Płukanek już nie spłukujesz. Polewasz włosy na koniec mycia i już.
|
|
#4751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daję żel na wilgotne włosy i potem ugniatam, włosy sobie schną i w międzyczasie dalej je ugniatam, żeby były loki. Jednakże im bardziej są suche tym loki mniejsze robią się bardziej falowane
|
|
#4752 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Glicerynę prawdopodobnie bez problemu dostaniesz w aptece. Krem z Biedronki był super ale już dawno wycofany. Jak prawidłowo płukać nie wiem, mi było najwygodniej nalać płukankę do talerza i zanurzać w tym włosy do góry nogami. Już się tego nie spłukuje a za często też nie można robić, tak z raz na dwa, trzy mycia. ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Prawidłowo powinno się nałożyć żel na mokre, pougniatać i już nie ruszać aż do całkowitego wyschnięcia bo rozwalisz skręt i zrobisz puch. Kiedy wyschną będą prawdopodobnie sztywnymi strączkami, wtedy trzeba odgnieść delikatnie żel najlepiej w jakiś śliski materiał aż włosy nie staną się miękkie. |
|
|
|
|
#4753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też walczę o skręt. Jak do tej pory udało mi się tylko raz uzykać naprawdę ładnie zdefiniowane fale. Reszta prób to albo lekkie napuszone fale, albo całkowity rozprost
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję bardzo teraz o nie walczę będzie mnie prawdopodobnie czekać obcięcie ok 10 cm włosów.. Strasznie mi wypadają i nie wiem co z nimi zrobić
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-05-04 o 11:24 |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Raczkowanie
|
Hmm . W sumie to sama nie wiem
początkowo chciałam zapuścić do łokci , teraz myślę , że może jeszcze dłuższe . chociaż na studiach jakie wybrałam i w późniejszej pracy długie włosy są niepraktyczne i troszkę przeszkadzają . Na praktykach zawsze muszą być związane a jedyna 'fryzura' w jakiej moje włosy wytrzymują związanie jest warkocz nic innego na mojej głowie nie chce się trzymać , gumki ześlizgują się z włosów itp ![]() Cytat:
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Chna nie chwyciła mi odrostu. Położyć jeszcze jedną torebkę przy samej skórze czy pofarbować chemią, odczekać i potem zioła...?
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio stało się coś dziwnego - umylam wlosy barwą i nalozylam na 15 min biovaxa do wypadających. Myslalam ze bedzie koszmar,ale ku mojemu zdziwieniu byly super. Blyszczące (w miare mozliwosci), mile, mięsiste! Cud!!
Myslicie ze to ze po umyciu barwą jeszcze przed nalozeniem odzywki wlosy są... niezłe, nie placzą się itp to znak ze troszke im lepiej?
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj miałam olej lniany, jak zwykle uratował sytuacje i włosy są bardziej nawilżone i miękkie
|
|
#4760 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. Ale dzis sliczna pogoda.
Chcialam sie pochwalic ze zmadrząłam i nie bede rozjasniala wlosow. A zostane przy czerni. Dzis pofarbowalam farbą, a juz kolejne raz na jakis czas bedzie tylko henną.(henna zdrowsza nie ?) byłam tez wycieniowac wlosy u fryzjera. Ale mi spie.rdoliła. Moim skromnym zdaniem. no a dzis przed chwila zmylam z wlosow miod ,rycyne i oliwke dla dzieci. Mam takie pytanie odnosnie picia drozdzy. Jestem w stanie je pic, ale czy od nich sie nie tyje? bo mi sie kojarzą z tyciem no i jak z cerą?Cytat:
|
|
#4762 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chemią na rudo? A chnę masz tę tanią? Ja bym jeszcze ziołami spróbowała... |
||
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
po krótkim teście stwierdzam, że garnier AiK jak najbardziej fajna na moje włosy
i się pochwalę, że w końcu kupiłam normalną suszarkę ma zimny nawiew w końcu! kiedyś taką miałam suszareczkę, ale mi się spaliła. nawet nie używałam tego zimnego nawiewu, bo za długo trwał proces suszenia do tej pory miałam okropnie starą suszarkę z gorącym nawiewem i aż żal mi było włosy nią suszyć
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
ja o hennie nic nie wiem a ze mialam mega mega odorosty i od jakiegos czasu czern farbowalam na brazy(ale itak byly czarne tylko odrost brazowy) to zafarbowalam calosc na czarno farbą. Ale juz poczytam o hennie gdzie kupic itp i bede tylko henną robiła.
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
Urządziłam sobie dzisiaj miły wypad z koleżanką na zakupy i wstąpiłam do Rossmanna. Koleżanka stwierdziła, że już nigdy nie wejdzie ze mną do żadnej drogerii bo stoję przy regałach z kosmetykami 30 minut i zastanawiam się, który produkt wybrać
Kupiłam sobie Balsam do włosów nawilżająco-regenerujący z Apteczki Babuni z miodem i proteinami. Jeśli chodzi o zapach to już się zakochałam, ale o jego działaniu na moje włosy nie mam zielonego pojęcia. Prawdopodobnie jutro bądź pojutrze będę próbować powiedzcie mi tylko jak go nakładać? Przed myciem, po myciu, na jak długo, przy każdym myciu czy raz na jakiś czas? No i oczywiście pochwalcie się tym, czy na Waszych włosach coś zdziałał?
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do cery to u mnie na szczęście obyło się bez wysypu niespodzianek . Drożdże pite przez dłuższy czas poprawiają ponoć stan buźki więc raczej same pozytywy Na początku picia cera organizm może się oczyszczać więc wtedy możliwe , że pojawi się mały wysyp . Powinien jednak minąć w ciągu 2 tygodni .
|
|
#4768 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To od jutra zaczynam. A od kąd mierzycie długosc włosów? ja mam w podpisie ale zmierzone te pod spode na dole bo sa najdluzsze. Ale cos mi swita ze chyba od przedzialka?
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2013-05-04 o 19:38 |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

.

. Jak chcecie to wstawię fotkę

Już nie wiem co z tym robić powoli szlag mnie trafia

ma zimny nawiew w końcu! kiedyś taką miałam suszareczkę, ale mi się spaliła. nawet nie używałam tego zimnego nawiewu, bo za długo trwał proces suszenia