Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 19:47   #4561
Krrem
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jak zadasz konkretne pytania tu albo na PW, to chętnie odpowiem

A nie możesz zmienić lekarki? U mnie w mieścinie (20 tysięcy ludzi) optyków jest od cholerci, przyjmujących w salonach na NFZ

Pluskotko, płyn Horiena mam od samego początku i uwielbiam, Renu przy nim to cienki bolec był

Red, podziwiam - ja przy -1,25 na obu oczach nie widzę nic bez soczewek i czuję się bardzo niepewnie.
Mój kumpel ma w jednym oku -3.5 a w drugim -4
Lata po mieście bez okularów i tylko w klasie jak coś z tablicy trzeba to je zakłada. Mówi że nie widzi schodów w szkole. A moja szkoła to głównie schody

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:47   #4562
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Ale bez okularów nie wyczaisz od razu czy wart zainteresowania
Ja mam wadę tylko na jednym oku, drugie jest ok, więc spokojnie widzę bez okularów, różnica jest głównie przy czytaniu książek, patrzeniu na kompa czy np jakiś napisach w TV
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:48   #4563
Redhaired Witch
Nindżopesz

Tekla, Ty chyba miałaś dać fotkę włosów?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:49   #4564
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekla45 Pokaż wiadomość
Śliczna jesteś

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Widzę, że zmnienność koloru oczu masz taka jak ja. Jeżeli nie masz pomalowanych rzęs i są au naturel- cudowna długość Co do cieni- zdecydowanie zielenie, beże, szarości. Nie używaj za dużo brązów- będziesz wyglądała smutno. Absolutnie nie używaj cieni jasnych niebieskich. Ani jakskrawych- przytłoczą Cię i zamiast "pomalowana" będziesz "przemalowana". Na dzień zaserwuj sobie delikatny makijaż, tzw. makeup no makeup, bo urodę masz bardzo deliaktną i mocny makijaż oczu Cię przytłoczy. Całej idealnej palety Sleek dla Ciebie nie wymyślił, dlatego polecam wkłady do paletki inglot- 10zł/ 1 szt.
ale mi imponujesz taką wiedzą zdradź mi tajemnicę, gdzie się tego nauczyłaś?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:52   #4565
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Machnę sobie paznokcie oczodającym różowym lakierem
Żeby mi się szpony nie łamały też bym malowala ehh........

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

ale mi imponujesz taką wiedzą zdradź mi tajemnicę, gdzie się tego nauczyłaś?
Kolory umiałam dobierać od zawsze. Po prostu analizuję karnację i kolor oczu.Technik makijażu uczyłam się od blogerek. Jeszcze 1,5 roku nie umiałam się malować- tylko rzęsy i kredka na linii wodnej.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-05-04 o 19:54
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:58   #4566
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Kolory umiałam dobierać od zawsze. Po prostu analizuję karnację i kolor oczu.Technik makijażu uczyłam się od blogerek. Jeszcze 1,5 roku nie umiałam się malować- tylko rzęsy i kredka na linii wodnej.
czyli jest nadzieja dla mnie!
Stary 2013-05-04, 20:00   #4567
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jest nadzieja dla mnie!
Przede wszystkim- trzeba ćwiczyć. Ważniejsze od makijażu oka jest umiejętność konturowania twarzy. I dobre pędzle- niekoniecznie drogie, bo nawet najbardziej wprawna ręka kiepskimi pędzlami niewiele zdziała.
Stary 2013-05-04, 20:01   #4568
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Machnę sobie paznokcie oczodającym różowym lakierem
Jakiej firmy? Bo właśnie takiego szukam
Jakbyście jeszcze poleciły mi jakiś oczodający żółty, bo też jeszcze nie znalazłam takiego co by mi przypasował

Ja dzisiaj pomalowałam na mientowy
Cytat:
dziewczyny już mi doradziły paletkę storm, ale jeśli masz jakieś pomysły, to dawaj
Niestety nie znam się na tym, ale myślę że jakieś jasne barwy, jesteś bardzo ładna i mocny makijaż, tak jak powiedziała Dolczi, by Cię przytłoczył

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:01   #4569
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Lata po mieście bez okularów i tylko w klasie jak coś z tablicy trzeba to je zakłada. Mówi że nie widzi schodów w szkole. A moja szkoła to głównie schody
Boże, ile ja bym ludzi zabiła nie chodząc w soczewkach w labie, nie mówiąc o sobie
Cytat:
Żeby mi się szpony nie łamały też bym malowala ehh........
Ja obecnie mam zerową długość paznokci
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:02   #4570
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
TUTAJ masz wskazania i przeciwwskazania

Cena zależy od użytego lasera (i wiadomo, ze też od miasta) jest to gdzieś 2500-3500 za oko + trzeba doliczyć wizyty przed i po, krople itd
Czytam wskazania i akurat się nadaję Wszystko się zgadza.

Ale wada musi się zatrzymać i trzeba mieć minimum 21 lat czyli jeszcze sobie 3 lata poczekam.

Cytat:
JA nie możesz zmienić lekarki? U mnie w mieścinie (20 tysięcy ludzi) optyków jest od cholerci, przyjmujących w salonach na NFZ

Red, podziwiam - ja przy -1,25 na obu oczach nie widzę nic bez soczewek i czuję się bardzo niepewnie.
Chodzę prywatnie i ogólnie ją lubię, bo przyjemna jest, ale ostatnio mi wada strasznie poszła i się na mnie wkurzyła, postraszyła mnie że jak tak dalej pójdzie to ona mi nie będzie mogła skorygować nawet na te marne 80% wzroku. Ogólnie kolejnym problemem jest to, że jedno oko jest jakby leniwe co ona nazwała niedowidzeniem i nie może mi ona go wyciągnąć na 100% widzenia tylko na 90%. I generalnie to muszę iść zbadać wzrok - ale dlatego ona zawsze się na mnie wkurza.

ja niby mieszkam w mieście gdzie jest 100 tyś. osób ale to jakaś porażka jest. W niektórych salonach kobiety są tak niemiłe że nigdy więcej tam nie pójdę.

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Serio? W sumie to tylko sobie szkodzi.
Stary 2013-05-04, 20:06   #4571
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

Ja wrzucę jutro fotkę, muszę pożyczyć od Tż-ta cyfrówkę

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 20:08   #4572
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Czytam wskazania i akurat się nadaję Wszystko się zgadza.

Ale wada musi się zatrzymać i trzeba mieć minimum 21 lat czyli jeszcze sobie 3 lata poczekam.

No tak, to podstawa.

No ale i tak nawet jak się nie ma tych przeciwwskazań, to oni robią cały komplet badań kwalifikacyjnych więc ja na razie nie mam pewności czy będę mogła. Chciałam już tej zimy ale ze względu na pracę przy komputerze konieczne będzie ze dwa tygodnie zwolnienia a na to nie mogłam sobie teraz pozwolić. Mam nadzieję że jesienią mi się uda
Stary 2013-05-04, 20:08   #4573
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że zmnienność koloru oczu masz taka jak ja. Jeżeli nie masz pomalowanych rzęs i są au naturel- cudowna długość Co do cieni- zdecydowanie zielenie, beże, szarości. Nie używaj za dużo brązów- będziesz wyglądała smutno. Absolutnie nie używaj cieni jasnych niebieskich. Ani jakskrawych- przytłoczą Cię i zamiast "pomalowana" będziesz "przemalowana". Na dzień zaserwuj sobie delikatny makijaż, tzw. makeup no makeup, bo urodę masz bardzo deliaktną i mocny makijaż oczu Cię przytłoczy. Całej idealnej palety Sleek dla Ciebie nie wymyślił, dlatego polecam wkłady do paletki inglot- 10zł/ 1 szt.
Dziękuje bardzo

niestety rzęsy pomalowane, nie znalazłam takiego zdjęcia bez pomalowanych nie przerobionego albo dziwnego
właśnie to że niebieskiego mam unikać już doświadczyłam, raz tak się wymalowałam na imprezę
i właśnie zawsze marzyło mi się smooky eye ale wyglądam okropnie z takim ciemnym okiem
jak bym zapytała wcześniej ile bym sobie zaoszczędziła durnych pomysłów
nigdy nie malowałam się na szaro.. muszę koniecznie spróbować!
Jesteś kochana! musze sobie skompletować paletkę sama w takim razie - będzie wyjątkowa

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:09   #4574
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Pluskotko, płyn Horiena mam od samego początku i uwielbiam, Renu przy nim to cienki bolec był
Też miałam Renu, ale to na początku, potem często Avizora, a od 4 lat zamawiam różne, najczęściej te najtańsze Akurat Horien był najtańszy to sobie pomyślałam, że raz spróbuję, co mi tam. Dobrze wiedzieć, że sprawuje się przyzwoicie

Dziwnie się czuję, na skalpie Bingo z błotem karnalitowym zmieszany z glinką czerwoną, a na długości Biovax do ciemnych. Dawno sobie tak nie siedziałam z maskami, ale coś czuję, że jak zwykle włosom będzie źle. Zaraz idę to zmywać
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:10   #4575
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
No tak, to podstawa.

No ale i tak nawet jak się nie ma tych przeciwwskazań, to oni robią cały komplet badań kwalifikacyjnych więc ja na razie nie mam pewności czy będę mogła. Chciałam już tej zimy ale ze względu na pracę przy komputerze konieczne będzie ze dwa tygodnie zwolnienia a na to nie mogłam sobie teraz pozwolić. Mam nadzieję że jesienią mi się uda
A nie boisz się? Ja ogólnie bym chciała pracować w policji, ale moja wada wzroku mi na to nie pozwala. Myślałam o laserze, myślę że chciałabym ale strach jest
Stary 2013-05-04, 20:14   #4576
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
A nie boisz się? Ja ogólnie bym chciała pracować w policji, ale moja wada wzroku mi na to nie pozwala. Myślałam o laserze, myślę że chciałabym ale strach jest
Nie ale tylko i wyłącznie dlatego, że drugie oko mam zdrowe i w razie co to i tak bym widziała
Stary 2013-05-04, 20:17   #4577
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Przede wszystkim- trzeba ćwiczyć. Ważniejsze od makijażu oka jest umiejętność konturowania twarzy. I dobre pędzle- niekoniecznie drogie, bo nawet najbardziej wprawna ręka kiepskimi pędzlami niewiele zdziała.
najgorzej, że ja na co dzień nie lubię się malować (tzn mieć na sobie więcej niż niezbędne minimum ) i mam w sumie mało okazji do malowania cieniami no ale najwyżej w wolnych chwilach w domu będę ćwiczyć. pędzle do twarzy mam dobre, ale do oczu na razie tylko jeden języczkowy. a gdyby udało mi się zrobić lepsze zdjęcie, z widocznym kształtem twarzy, to dałabyś mi kilka wskazówek do konturowania? jak na razie wiem, że muszę swój nos na środku rozjaśniać, a po bokach przyciemniać, żeby taki duży się nie wydawał rozjaśniam też łuk brwiowy, kąciki oczu i łuk kupidyna nad ustami

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość

Niestety nie znam się na tym, ale myślę że jakieś jasne barwy, jesteś bardzo ładna i mocny makijaż, tak jak powiedziała Dolczi, by Cię przytłoczył
cięzki i ciemny makijaż nie wchodzi w grę chyba, że na specjalne okazję podkreślę mocniej oko
Stary 2013-05-04, 20:17   #4578
natalkaa7522
Zakorzenienie

Chyba że tak. Ja bym kiedyś chciała ale boję się, że gdyby coś się stało to mogłabym być niewidoma. Niby nigdzie o tym nie piszą ale jednak..
Stary 2013-05-04, 20:21   #4579
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba że tak. Ja bym kiedyś chciała ale boję się, że gdyby coś się stało to mogłabym być niewidoma. Niby nigdzie o tym nie piszą ale jednak..
To jest poważna decyzja i trzeba ją dobrze przemyśleć,bo to nie zabieg u kosmetyczki tylko operacja. No ale masz jeszcze dużo czasu żeby się nad tym zastanowić

Ja zaraz idę zmywać mojego kokoska, zobaczymy co będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 20:22   #4580
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo

niestety rzęsy pomalowane, nie znalazłam takiego zdjęcia bez pomalowanych nie przerobionego albo dziwnego
właśnie to że niebieskiego mam unikać już doświadczyłam, raz tak się wymalowałam na imprezę
i właśnie zawsze marzyło mi się smooky eye ale wyglądam okropnie z takim ciemnym okiem
jak bym zapytała wcześniej ile bym sobie zaoszczędziła durnych pomysłów
nigdy nie malowałam się na szaro.. muszę koniecznie spróbować!
Jesteś kochana! musze sobie skompletować paletkę sama w takim razie - będzie wyjątkowa
Bedzie wyjątkowa, bo będzie twoja. Zanim pójdziesz do Inglota przejrzyj ich stronę , bo będąc przy ich wysepce/ salonie to można oczopląsu dostać. Inglot ma drogie palety cieni- paleta na 4 cienie 10zł. Tańszy jest glam box- ok. 40 zł, cieni zmieści się od wuja i można tam pudry, róże trzymać.
Stary 2013-05-04, 20:25   #4581
luboczka
Raczkowanie

Cytat:
Czy ktoś z tutaj obecnych jeszcze uważa, że Red nie potrzebuje pomocy?
a może to tylko czysta perfekcja na punkcie włosów

każda wiedza i świadomość, w tym pewnie i włosowa, męczy, niepokoi nie daje spać - sprawia, że im więcej się wie tym bardziej jeszcze tej wiedzy łaknie no i ją stosuje wciąż obserwując efekty...

może nieść pomoc koleżance Red zarzucając ją wciąż dodatkową wiedzą włosową

bo jeśli nie to to tylko chyba wrodzona kokieteria pozostaje
luboczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:27   #4582
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
najgorzej, że ja na co dzień nie lubię się malować (tzn mieć na sobie więcej niż niezbędne minimum ) i mam w sumie mało okazji do malowania cieniami no ale najwyżej w wolnych chwilach w domu będę ćwiczyć. pędzle do twarzy mam dobre, ale do oczu na razie tylko jeden języczkowy. a gdyby udało mi się zrobić lepsze zdjęcie, z widocznym kształtem twarzy, to dałabyś mi kilka wskazówek do konturowania? jak na razie wiem, że muszę swój nos na środku rozjaśniać, a po bokach przyciemniać, żeby taki duży się nie wydawał rozjaśniam też łuk brwiowy, kąciki oczu i łuk kupidyna nad ustami

cięzki i ciemny makijaż nie wchodzi w grę chyba, że na specjalne okazję podkreślę mocniej oko
Jasne mogę pomóc. Potrzebne 2 zdjęcia bez makijażu- twarz patrząca przed siebie- nie może byc opalona/schylona/ wykrzywiona i zdjęcie profilowe- chcę zobaczyć kształt nosa. Włosy muszą być związane. Jak sie wstydzisz tu to na pw.

Wystarczy, że w weekendy bedziesz ćwiczyć. Z pędzli do oczu przydałby się jeszcze mniejszy języczkowy, kulka i do robienia V w zewnetrznym kąciku. Mi taki zestaw wystarcza do dziś.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-05-04 o 20:29
Stary 2013-05-04, 20:28   #4583
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakie polecasz dobre a nie drogie? Akurat stoję przed zakupem pędzli i taka wiedza mi się bardzo i to bardzo przyda

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:30   #4584
Kaveri
Spaceroholiczka

Kascysko, ja właśnie jedno oko mam -1,25, drugie -1,0 i astygmatyzm. Tzn. miałam ubiegłego września, ale coraz gorzej widzę, nawet kiedy idę ulicą, to po prostu czuję się tak, jakby ktoś ruszał mi obrazem Na domiar złego lewe oko (z większą wadą) od zakażenia rogówki w ogóle oślepło. Kiedy patrzę tylko przez nie widzę tylko kolory, zero ostrości! Chyba przejdę się niedługo do okulistki, choć planowaną wizytę mam dopiero we wrześniu 2014...

Dolczi, chyba też się kiedyś do Ciebie zwrócę z prośbą o taką analizę. Jeśli nie masz nic przeciwko, że zmarnuję Twój czas, bo ja tylko z ciekawości chciałabym wiedzieć jakim typem jestem i co w przyszłości mogłoby mi pasować

Miranda, też mam mientke na swoich ogryzkach

Umyłam włosy szamponem Timotei, z serii tych Jerycho Rose czy coś. Całkiem przyjemny, nałożyłam tylko Joaśkę z pokrzywką i Ziaję na końce. Teraz schnę. Ciekawa jestem czy dalej będę miała przyklap
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:32   #4585
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Bedzie wyjątkowa, bo będzie twoja. Zanim pójdziesz do Inglota przejrzyj ich stronę , bo będąc przy ich wysepce/ salonie to można oczopląsu dostać. Inglot ma drogie palety cieni- paleta na 4 cienie 10zł. Tańszy jest glam box- ok. 40 zł, cieni zmieści się od wuja i można tam pudry, róże trzymać.
jesteś wielka!

Jak tu nie kochać tego wątku jak człowiekowi we wszystkim pomogą i jeszcze pochwalą?

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:33   #4586
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
A jakie polecasz dobre a nie drogie? Akurat stoję przed zakupem pędzli i taka wiedza mi się bardzo i to bardzo przyda
Ja mam pędzle różnych firm- mój najdroższy pędzel kosztował 30zł. Zależy do jakiej części twarzy Cię interesuje.

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Kascysko, ja właśnie jedno oko mam -1,25, drugie -1,0 i astygmatyzm. Tzn. miałam ubiegłego września, ale coraz gorzej widzę, nawet kiedy idę ulicą, to po prostu czuję się tak, jakby ktoś ruszał mi obrazem Na domiar złego lewe oko (z większą wadą) od zakażenia rogówki w ogóle oślepło. Kiedy patrzę tylko przez nie widzę tylko kolory, zero ostrości! Chyba przejdę się niedługo do okulistki, choć planowaną wizytę mam dopiero we wrześniu 2014...

Dolczi, chyba też się kiedyś do Ciebie zwrócę z prośbą o taką analizę. Jeśli nie masz nic przeciwko, że zmarnuję Twój czas, bo ja tylko z ciekawości chciałabym wiedzieć jakim typem jestem i co w przyszłości mogłoby mi pasować
Wal smiało.
Stary 2013-05-04, 20:34   #4587
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luboczka Pokaż wiadomość
a może to tylko czysta perfekcja na punkcie włosów

każda wiedza i świadomość, w tym pewnie i włosowa, męczy, niepokoi nie daje spać - sprawia, że im więcej się wie tym bardziej jeszcze tej wiedzy łaknie no i ją stosuje wciąż obserwując efekty...

może nieść pomoc koleżance Red zarzucając ją wciąż dodatkową wiedzą włosową

bo jeśli nie to to tylko chyba wrodzona kokieteria pozostaje
Kochana, jesteś tu niedługo Gdyby ta perfekcja dotyczyła tylko włosów, to byłoby to całkowicie nieszkodliwe
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:36   #4588
luboczka
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie do alergików- czy leki na alergię powodują senność? Biorę od dwóch tygodni i od 3 dni jestem senna i nic mi się nie chce.
melduję się alergiczka
tak na początku stosowania a potem już coraz mniej, chyba, że zmienisz lek

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Kochana, jesteś tu niedługo Gdyby ta perfekcja dotyczyła tylko włosów, to byłoby to całkowicie nieszkodliwe
może od włosów się zaczęło...
Red, nie obraź się, ale w myśl zasady - ryba psuje się od głowy
Stary 2013-05-04, 20:36   #4589
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam pędzle różnych firm- mój najdroższy pędzel kosztował 30zł. Zależy do jakiej części twarzy Cię interesuje.
Ja potrzebuję pędzla do policzków by ciapać się bronzerem co polecasz?

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 20:37   #4590
luboczka
Raczkowanie

Cytat:

Wal smiało.
a ja mogę ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości