|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
DAMSKIE Leginsy Tuniki Koszule nocne z opcja do karmienia Kapcie baletki Bluzki Majtki 2 pack DZIECIĘCE KOmplet spodenki plus koszulka sukienka z opaską Body 3 pack Torba do wózka z pokrowcem na butelkę Pieluchy tetra lub flanela 10 pack Grzechotki oball ![]() Kocyk Komplet kompielowy taki jak kiedyś tyle ze inne wzory - ładne Nocnik lub nakładka Fotelik samochodowy 9 - 36 kg Wózek spacerowy taka parasolka Piżama Naklejki Poduszki dekoracyjne itd Dywan Artykuły zabespieczające - zaślepki do gniazek itd Kosz lub organizer na zabawki Lalka Pinypon Hot wheels ballstiks Taczki WADER Piłka gumowa Trampolina Hulajnoga Łyżworolki Brawo mój tez leniuszek i wszystko chwile po czasie robi
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie tez grzechotki biore napewno dwie i komplecik spodenki i koszulka bardzo ladne na zdjeciu a reszte zobaczymy częsc rzeczy jest od 13.05 wiec napad na biedronke dwa razy trza zrobic
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver gratulacje dla Darii
|
|
|
|
|
#786 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam czasem tak samo ... Cytat:
![]() Moja też leń, i niby przewróciła sie kilka razy ale chyba nieswiadomie albo po prostu się zachwiała Cytat:
Cytat:
![]() Ty to się masz, mnie to już by dawno szlag trafił |
||||||
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukam prezentu dla chrześniaka. 26 maja ma urodzinki,kończy 3 latka (Szajka,pomożesz? ) Hm hm hm
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zapytać czy wasze dzieci jak ulewają to tak smierdzi rzygowinami bo u nas od dwóch dni strasznie i nie wiem o co chodzi kiedyś tak nie było mam się martwić ???? To może byc refluks ???
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- 99zł
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
oj, oj, oj- lepiej, zebym ja do tej biedronki nie jechała
bo pensja pojdzie jak nic i bedziemy zyc miloscią |
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem dziewczyny.
Szaja-gdzie się podziewasz ze swoją nową fryzurką?
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam, ale pobieżnie bardzo, bo młodą męczą dziś bolesne bączki od dobrych trzech godzin. Nie wiem, o co chodzi, nie zmieniałam nic w diecie, a widzę, że malutka się męczy
![]() Za to pierwszy raz śmiała się dzisiaj głośno i to przez dłuższą chwilę Pisałyście o nowych umiejętnościach (Silver, gratulacje ) - moja jeszcze nie potrafi się przekręcać, tzn. ze dwa razy jej się zdarzyło, ale raczej przypadkowo i tego nie powtarza. Czekamy Turlamy się i czekamy Za to główkę trzyma ładnie ![]() Przepraszam, że nie cytuję reszty, ale uciekam zaraz - jakaś kolacja by się przydała, bo przed nami chyba długa noc, jeśli tak dalej pójdzie. Miłego, dziewczyny!
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() Moja jak na razie tylko 3 razy to zrobiła ufff nadrobiłam, nie cytuję sorrki Kupiliśmy Małej dziś 3 czapeczki , tzn. 2 to takie kapelusiki z dziurkami co by się nie pociła.Mąż zamontował w końcu suszarkę sufitową na balkonie. no i dzień zleciał ahh udało się wziąć wspólną kąpiel ![]() ![]() ![]() jutro do teściów jedziemy ![]() nie wiem kiedy wy macie czas na wizaż mąż miał wolne i troszkę ponosił Zuzię i widzę, że ona to lubi, bo jak jej źle zaczyna płakać i czeka aż ją ktoś na ręce weźmie, a i w ogóle to ciężko ją zostawić na chwilę samą, ciągle domaga się uwagi, w łóżeczku to wytrzyma max 5 minut jak karuzela się kręci a potem zaczyna marudzić. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-04 o 21:47 |
|
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem że było już o tym milion razy ale czy mogłaby któraś wkleić rozszerzanie diety według WHO ?
|
|
|
|
#794 |
|
Konto usunięte
|
Macie mnie i idę czytać
![]() http://img441.imageshack.us/img441/4592/cam00228z.jpg |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny... Strasznie przeżywam śmierć tego dziecka mamy majowej
Z resztą każdą śmierć maluszka... Czasem czytam mamy aniołków i napotkałam tam wpisy H. tego dnia płakałam pół nocy Wszystko wróciło-jeszcze jak czytam o ubiorach do trumienek,o rzeczach przygotowanych dla dziecka które czekają na nie w domu-a jego już nie ma Dziś ta dziewczyna urodziła,tuliła swoje martwe dziecko i pisała że wyglądał jakby spał ![]() Nie chce już zaglądać na tamten wątek a jednak go śledzę. Czytam słowa tej dziewczyny i łącze się z nią w bólu. Ona jest bardzo silna i bardzo mądra-dobrze że się nie poddała. I wiecie... Po tym jeszcze bardziej doceniłam to że mam Oskarka. Że mogę go przytulić,pocałować-bardzo się cieszę że JEST! Dziś długo mi płakał i ostatnio normalnie w takiej sytuacji nie mam sił i puszczają mi nerwy. Jestem zła na niego ze zmęczenia-ale dzisiaj kiedy płakał ja go tuliłam najmocniej jak umiałam. Mówiłam cały czas że przy nim jestem i jest bezpieczny. Że bardzo go kocham i nie chce by działa mu się krzywda-miałam łzy w oczach. On jest taki malutki i bezbronny- ale jest. Nie ważne czy grzeczny czy nie grzeczny-ale jest. Nie wyobrażam sobie go stracić-wtedy pękło by mi serce bo jest dla mnie wszystkim. Jest małą istotką która powstała z miłości i urodziła się po to by tą miłość przyjmować i odwzajemniać. Przepraszam że poruszyłam ten temat ale naprawdę mnie dotknął i całe dnie myślę o tym wszystkim. Musiałam to wylać z siebie.
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na bieżąco ale niestety nie będę cytować. Jestem mega w☠☠☠☠iona na tz i jutro jadę do mamy a jak jeszcd chociaż słowo mi powie to się wezmę.i wyprowadze.
|
#797 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i kupa zielenieje pod wpłyewm tlenu. Cytat:
Cytat:
Oooo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fotki rób ![]() A ile chcesz wydać? |
||||||
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest to,że ja znam ZBYT wiele ludzi, którzy są aniołkowymi rodzicami, niestety za dużo,nawet w rodzinie teraz znajomym umarło maleństwo dokładnie z takiej samej przyczyny moje maleństwo też było okrecone pępowiną i drżałam każdego dnia o niego ![]() nie czytaj takich rzeczy jeśli potem tak mocno to przeżywasz ![]() ale zgodzę się z Tobą,że wtedy się docenia bardziej to co się ma, ja kiedy nie mam cierpliwości i się złoszcze to też sobie wtedy myślę ile mam chciało by to co ja mam teraz
|
|
|
|
|
#799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm nie wiem czy aż tyle chcę wydać ale napewno pójdę zobaczyć tą hulajnogę.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40642123]Macie mnie i idę czytać ![]() http://img441.imageshack.us/img441/4592/cam00228z.jpg[/QUOTE] Pięknie wyglądasz ![]() Ładna kobieta z Ciebie i do tego jaka mądra ![]() ![]() ![]() Cytat:
Potwornie smutne to....Mam znajomą która też to samo przeżyła....tydzień przed terminem porodu dzidziuś przestał się ruszać......... Niestety takie rzeczy się zdarzają..... ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40642744]A ile chcesz wydać?[/QUOTE] Myślałam tak 50-60 zł. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Dobranoc kochane Idę do łózka bo padam ze zmęczenia już.
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja tylko na moment bo jestem dziś zalatana. Jutro chrzciny, proszę o kciuki bo jestem kłębkiem nerwów
![]() dobranoc |
|
|
|
#801 |
|
Konto usunięte
|
Silver, ja dzisiaj dla 3latka na urodziny kupiłam:
http://www.smyk.com/smiki-skrzynka-z...y-dla-dzieci-p 40zł dałam |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, widze, ze reagujesz tak samo jak ja..... na biezaco niemal sledzilam jej wpisy, czytalam mezowi, ja plakalam, on mnie i malego tulil najmocniej jak tylko mogl.... jego tez to ruszylo niesamowicie..... do konca zycia bedziemy dziekowac komus, kto sie nami opiekowal gdzies tam u gory, ze Piotrus sie urodzil caly i zdrowy....
Nie znam dziewczyny, nawet wczesniej za bardzo nie zagladalam na watek, wiem, ze takie tragedie zdarzaja sie praktycznie codziennie, ale tak mnie to ruszylo, ze.....brak slow.... Szajka, bardzo ladnie wygladasz
|
#803 |
|
Lurker ;)
|
Mnie tez poruszyla ta historia, na sama mysl mam lzy w oczach. Po prostu tego nie ogarniam co mozna czuc w takiej chwili. Jakby wyrwano serce. Nie wyobrazam sobie teraz stracic kluski. Co chwile sprawdzam czy oddycha...
|
#804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam Holle ale puki co nie podaję, bo Ola nie chce jest krzyk (zmęczenie wieczorne ), ale muszę podawać bo zaczyna jej byc mało samo mleczko a objętośc zoładka mała. Bedę kapac wczesniej i dawac kaszkę ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
w chwili obecnej zupki ktore juz wprowadzilismy zjada cały sloiczek na jeden obiadek. I po 30 minutach daję jej pół słoiczka deserku. Jak dostaje te 3 łyżeczki nowego produktu to daję tyle samo produktu produktu wprowadzonego a jak juz te 5 łyżeczek to zmniejszam trochę porcje tamtych produktów już wprowadzonych. A i rozszerzamy też sokami, ale to dostaje 20 ml soku do 80 ml wody i wypija 2 takie butelki na dzień. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40629838]Pewnie wiele dziewczyn w trakcie karmienia z tel pisze ![]() Chustę polecam gorąco, bardzo żałuję, że starszej nie chustowałam. Właśnie mi Dorcia śpi w chuście - foto jakość koszmarna, teraz zrobiłam fotkę na dowód ![]() Agatka tak miała, od razu po 10 może minutach dziki nerw i wysypka, odczekałam jakieś 2-3mce i było potem ok. Ale nie podawałam wcale marchwi, nawet z innymi rzeczami. Dla mnie ogólnie impreza przereklamowana. Ja do 4rż ssałam. Moja mama kiedyś w końcu smoczki wzięła, poszłyśmy do pani doktor i zostawiła u niej na biurku "dla innych dzieci" ![]() Za. Też ostatnie dni były zdołowane. Aż mąż mi powiedział, że może faktycznie powinnam z Dorką pojechać na kilka dni gdzieś, od niego i Agatki odpocząć, bo widzi, że tylko z dziećmi w domu mnie dobija. Dokładnie. A do raczkowania polecam tanią i fajną rzecz - hicior u nas i jak na prezenty kupuję to też ![]() http://www.smyk.com/babyono-walec-ed...y-dla-dzieci-p dostępne i na all i w normalnych sklepach, u nas np ten sam po 16,5zł jest. W środku są piłeczki - grzechotki, ciche takie, ale radocha jest ![]() Rosół wstawiłam, a potem fryzjer W załączniku sukienko-body na chrzciny niby haft richelieu, bielutkie, miękkie, bez błyskotek. Real się kłania [/QUOTE]A ona dostawała rumieńców po ok godzinie. Sprobuje jak nie przejdzie jeszcze to puki co nie bee podawac. Czytalam zeby po 2 tygodniach sprobowac powtornie a jak znow obiaw uczuleniowy to nie podawac wcale. |
||||
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
heja Mamusie
![]() Mala napisalas to tak ze do tej pory nie umiem sue uspokoic i najchetniej wyjelabym moja niunie z lozeczka ... tak bardzo ja kocham ... jest calym moim swiatem ... nie wiem dlaczego musza sie dziac takie tragedie ... gina niewonne istoty, a zwyrodnialcy chodza po ulicach. za nimi by nikt nie plakal. gdzie ta sprawiedliwosc???? Szajka wow - wygladasz bombowo !!!!!! Mika dzieki za cynka z obalem jak beda rozne rozm to kupie mlodej 2. moja ma takiego z wbudowanymi grzechotkami malego za 29,99 ze smyka. zwykle byly po 25. Szkoda ze mam rak daleko biedre. obym zdazyla wszystko kupic z listy ... ostatnio mloda mi robi cyry na spacerze wiec zaczelam brac chuste. jak ryczy zbyt mocno to wiaze i idziemy dalej. latwiej mi wozek pchac ... dzis moja gwiazda przez prawie 2 godz ogladala swiat. liczylam ze zaraz usnie a ona tak pieknie patrzyla, gugala, lebkiem krecila, oczywiscie wszystko w slinie bo kapie jej z pyska :d musiala sie niezle wysilic z trxymaniem glowki ... karmimy cycolem na dworze juz na luzaku :p przestalam postrzegac moje cycki jako obiekt seksualny. chce kupic spacerowke quiny ... bardzo mi sie podoba kumpela ma 3 kolowa, swietnie sie prowadzi .. na rowne powierzchnie super. leciutka i ma pozycje lezaca. piszecie o rozszerzaniu. ja zaczynam 23 ... 5 czerwca mam ta laparoskopie. chce zeby mloda jadla dodatkowo bo tym moim mrozonym mlekiem moze sie nie najadac ...
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Dziewczyny, moja Zosia ma juz 3 miesiace i sie jeszcze w zadna strone nie przekreca
nie jestem z wami na biezaco, ale teraz bede sie powoli zaczynac martwic.. Szajka, slicznie wygladasz Ja tez chciala Cie o rade poprosic prezent na roczek dla dziewczynki, tz jest chrzestnym, cena 150, max 200 zl ![]() Dziewczyny, od 2 tygodni wstaje z mala codziennie o 5-6, Zosia na mate a ja cwicze z Ewka mam taka godzinke dla siebie . Juz nie marudze, ze bombel wczesnie wstaje i sie ni wysypiam korzystam z tego i jestem co raz bardziej fit Tez zamierzam sie wybrac do fryZera w tygodniu, ale ja to tylko wyrownam koncowki Blegorko, na twoja tesciowa brak slow.. tylko niektore Twoje wpisy wylapalam, ale noz sie w dloni zaciska.. |
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołku podaję soje odciągnięte i nie chce z butli
![]() Witam się z rana i uciekam się szykować. Dziś Wielkanoc u TŻta i najpierw jedziemy do teściów na śniadanko a później 60 km do kuzynki męża. Stresuję się jak młody się spisze bo bardzo marudny ostatnio a planujemy nocować tam. Nie rozgadujcie się za bardzo bo będę Was później 2 dni nadrabiać Buziaki
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziewczyny ogloszenie parafialne: Do oddania coby sie nie zmarnowalo mam:
2 pudelka wkladek laktacyjnych Johnsons baby (jedno zamkniete, z drugiego wzielam kilka) 2 listki witaminy D+K twist off Opakowanie 300g NAN sensitive Moze ktora akurat uzywa cos z tego... |
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Meduzza, ja nie na biezaco.. przeszlas na mm?
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja strasznie choruję na moodd ale nie wiem czy jest sens kupować skoro nasza jest ok ale miałam nocke do dupy, jakieś koszmary mi się śniły do tego TZ się na mnie obraził nie wiedzieć czemu i tak mi strasznie smutno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
22.05.2008
14.08.2011

Idę do łózka bo padam ze zmęczenia już.

i tak mi strasznie smutno