|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Pawie_oczko Gratulacje dla Was!
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Dzień dobry ja wstałam dziś znów koło 10:00, nie wiem co ostatnio tak śpię ale nie narzekam
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia czemu chciałaś ograniczyć picie? zaintrygowało mnie to
ja ostatnio dużo pije a jakoś mniej sikam. Nie wiem dlaczego ![]() axella ja myślałam wczoraj że wychodzę i co? wielkie NIC |
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to myślę że po tym cosik się dziś zacznie... różowy duży glucik.. ![]() pawie oczko...gratuluje z całego serca ![]() |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
ja też... ma siku
i idę spać dalej
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
niunka jak ci minęła ta noc ? przespalas się choć troszkę?
|
|
|
|
#2769 | |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Barwineczek trzymam kciuki ![]() Wczoraj wróciliśmy od rodziców, więc będę mieć więcej czasu na wizaż Liczyłam na jakiegoś grilla, ale pogoda była beznadziejna ![]() Cytat:
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja smaruje się2 x dziennie - palmers na zmianę z oliwką i odpukać na razie mam tylko 2 małe rozstępy pod cyckiem, ale nie wiem czy to geny czy kosmetyki ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- właśnie dlatego, że mniej sikam, a nie chce wody zbierać, ponad 2kg w tydzień to ja dziękuję:/
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też
chociaż dzisiaj z Wojtusiem pospaliśmy prawie do 8 ![]() Justi- Twoje spanie niedługo ulegnie drastycznej zmianie ![]() więc teraz śpij ile wlezie ![]() Mysia- w ciąży nie miałam żadnego rozstępu. niestety teraz wyskoczyły mi na piersiach od karmienia tzn dużej ilości mleczkano i co mam zrobić ?? też mam palmersa... staram się smarować, ale i tak w cuda nie wierzę ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- wiecie jakie to cudowne uczucie nie chodzić robić siku w nocy ??:d:d Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-05 o 11:29 |
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego korzystam
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Xal Ja od dwóch tygodni gdzieś smaruje sie rano i wieczorem mustella bio oilem w południe i około 16. Powiem Ci ze progres był i to Bardzo bardzo duży. Rozstepy zrobiły sie jaśniejsze zaczęły sie zwerzac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
hej! z góry przeproszę Was, że nie mam czasu n apodczytanie, ale dzięki Wam za wszystkie gratulacje i serdecznie gratuluję dziewczynom, które juz sie rozpakowały
![]() Oto króciutka relacja z porodu, bo i nie ma nad czym sie rozpisywać :pojechałam na umówione ktg w środę, wyszły mi dwa skurcze giganty, był mój lekarz prowadzący, zbadał ranę na macicy na usg i stwierdził, że nie ma co zwlekać, w końcu jestem już po jednej cc, więc robimy dzisiaj cięcie, skoro są już tak duże skurcze. Rozwarcie miałam też na półtora już, więc powiedział, że i tak bym pewnie przyjechała w tym samym dniu z akcją. Mąż pojechał po rzeczy, ja zrobiłam papierologię, dali mnie do pokoju, umyłam sobie jeszcze włoski, wzięłam prysznic założyłam wdzianko, rozmowa z anestezjolog, cewnik, i znieczulenie w kręgosłup. Dziewczyny, nie bójcie się, znieczulenia prawie nie poczułam, igiełka nawet nie zakłuła porządnie! czekamy na efekt znieczulenia: brak, czekamy: nogi i brzuch dalej czuję. Decyzja anestezjolog: znieczulenie ogólne. No więc poszłam spać po chwili sie obudziłam i zobaczyłam Kubusia, śliczny chłopczyk, panie zaraz przystawiły go dopiersi, pięknie zassał. Potem troszkę już mi się zapomniało... odpoczywałam chyba, Kubuś był ze mną i mąż, na noc panie mi go wzięły. Rano już był ze mną, karmiłam go i przytulałam. Wstałam koło 15, wieczorem już sama wzięłam prysznic. Mąż był u mnie tylko rano w czwartek, potem już nie bo się rozchorował Wczoraj mnie wypuścili!w 3 dobie. W porównaniu do tego co było z Blanką, doszłam do siebie błyskawicznie, teraz jesteśmy w domku i jest super. Blanka chce mi pomagać trochę przy Kubusiu także jest ok, a on jest cudowny. Mały, kochany ssaczek.Opieka w centrum położniczym suuuuper. Mogłabym tam siedzieć jeszcze z tydzień byliśmy z Kubusiem sami w całej placówce, nie było innych porodów, także wszyscy koło nas latali non stop, jedzonko super, opieka nad małym niesamowita, panie praktycznie traktowały go jak własne dziecko, wszystko mi pokazywały, kąpałyśmy go razem, naprawdę każdej kobiecie życzę takiego porodu i takiej opieki... Aha, podaję wymiary Kubusia: waga 3100, długość 52 cm. |
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
A my witamy sie z salonu tesciowej. Leze sobie przed tv bo wszyscy w kosciele. Tak mi sie nie chcialo wstac dzisiaj. Jakos nie moglam sie pozbierac na te komunie. Ale tylko obiadek chwile posiedzimy i do domu zeby doczekac choc do 10maja jak zacznie sie 9miesiac.
U nas ladne slonko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
Metro, Pawie_Oczko GRATULACJE
Barwineczek- powodzenia, oby to było dzisiaj Axella to ile tego czopa miałaś? Może jeszcze coś się wydobędzie ![]() No wiesz...tak wkurzać ciężarne ![]() Niunka 3maj się Ja mam dzisiaj okropne kłopoty z oddychaniem, już naprawdę mam dosyć. W dodatku pani doktor powiedziała, że jak mam takie przyspieszone bicie serca (np jak sobie stoję przed lustrem i maluję oczy, a nie trwa to całe wieki) to może być to niska hemoglobina. Odkąd chodzę na NFZ nie miałam morfologii (od dwóch miesięcy), więc nawet nie mogę tego sprawdzić. Będę mieć dopiero za tydzień, ale chyba naprawdę wyzionę ducha. Długi weekend średnio na jeża, pogoda zrobiła się dopiero wczoraj, jak trzeba było wyjechać z działki. No i 2 grile = 2 kg więcej, po kg na imprezę
|
#2778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w nocy ile razy mniej więcej małego karmisz? |
||
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w szpitalu dasz radę, pomyśl, że u Ciebie to najwyżej kilka dni, a Aaś to była kilka tygodni. Dasz radę ![]() ![]() Barwineczek, jak tam u Ciebie? My dziś lecimy na spacerek ![]() Ale powiem Wam dziewczyny, że trochę Wam zazdroszczę, że jesteście przy końcu. Wiem, że to niepotrzebny stres, ale po tej sytuacji z Niuńką to jak sobie pomyślę, że jeszcze przede mną 6-8 tygodni to bardzo się boję. I codziennie bardzo kontroluję te ruchy.
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa nie ttakie kilka bo jak bym urodziła w.terminie.to jeszcze 26 dni
![]() a co do sytuacji z niunka jedyne co mnie pociesza w tym leczeniu to kto dwa razy dZiennie i że gdyby coś.się działo to będą reagować i to jest największy plus lezenia
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
anoxee, ale fajnie, że w końcu coś się klaruje z imieniem!
![]() Veronic, a wiesz, że ja też nie wstaję w nocy na siku? ba, przebiję cię: na karmienie też nie wstaję Cytat:
i inne czynności mnie tak nie wykańczały... stwierdziłam, że to po prostu średnio korzystna pozycja, krążenie wtedy nie działa jak trzeba, do tego skupienie - może nie oddychamy wówczas jakoś prawidłowo i stąd ten efekt
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
axella no to obyś wychodziła dzisiaj poród : ![]() Atena no to mamy termin na ten sam dzień tzn. na 17 Ale ja po cichu liczę na najbliższy wtorek...![]() barwineczek ![]() Ashyshqa ja też się nie nadaję do nocnego rodzenia, po ostatnich skurczach nocnych ledwo żyłam i o 3 już miałam straszny kryzys ![]() vil udanych zakupów ![]() MoTyleKsw no to Ci jeszcze lekarze cieśnienie podnaszą Ale dobrze, że zdiagnozowali Cię przynajmniej. Będzie dobrze ![]() anoxee no to gratuluję wyboru imienia Leosie to fajne chłopaki ![]() No właśnie już nie pamiętam.... Wstaję w nocy od 4 lat jakoś ![]() metropolitan pocieszyłaś mnie, że szybciej doszłaś do siebie po drugiej cc, mam nadzieję, że i u mnie tak będzie... Super, że dzieci kochane i wszystko dobrze ![]() Mi dzisiaj zaczął chyba odchodzić czop, tzn. kropeleczka może, ale jednak coś tam się ruszyło Może to mojego gina przekona, żeby mnie długo nie trzymać Pogoda dzisiaj ładna chociaż wietrzna. Pokręciłam się po ogródku i posiedzieliśmy z sąsiadami. Także odpoczywam póki mogę
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka jestem z wami calym sercem trzymaj sie dla Jasia
Diabli dzieki za kciuki i trzymaj dalej bo jutro polozna i bedzie wiadomo co z rana . mam nadzieje ze sciaganie szwa nie bolii..wrr a mam okolo 13 kg z glowy .... i Michas dzisiaj dal.pospac w nocy 6 hodzin luxus heee po porodzie jakos zimno mi sie robi ciagle , moja cieplota ciala gdzies uciekla.... MEtro i PAwie oczko gratuluje maluszkow i wogle wszystkich maluszkow bo nie mam kiedy nadrobic Was Axella a ZU co sie tak ociaga z wyjscirm z brzuszka ?
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że już w domku jesteście i że tak szybko i bezproblemowo poszło. Napawasz nadzieją, że druga cc może być taka lajtowa, bo mnie już koleżanki nastraszyły, że druga bardziej boli, i ciężej się dochodzi do siebie. A tu proszę- niekoniecznie
|
|
|
#2785 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale odpuściłam sobie prasowanie... Leżałam i oglądałam jakieś szity w TV Cytat:
żeby te wszystkie sprawy w końcu zaczęły się prostować!!Co do siniaków, to Może faktycznie Twoje dziecię Cię boksuje od środka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Smarować będę się dalej- na noc oliwką Rossmannową z domieszką olejków, a w dzień balsamami...Najgorzej, że nie mogę teraz za bardzo tykać brzucha, więc tylko delikatnie muskam opuszkami nakładając kosmetyki i obawiam się, że może mi coś na brzuchu wyskoczyć... Cytat:
dla mamusi i Kubusia!dziękujemy za relację! ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ------- A u mnie historii czopowej ciąg dalszy. Dzisiaj znowu kilka razy po kawałeczku (ale takim małym) wylatuje... W sumie to chyba dobrze, to mam jeszcze ciutkę czasu, co?... ![]() Muszę koniecznie wieczorem ogarnąć chociaż wstępnie torby do szpitala, bo ciągle mam schiza, że mi zaraz wody odejdą... W nocy przy każdym przebudzeniu sprawdzam ręką, czy nic tam nie cieknie...
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczko: gratulacje!
|
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo rzadkiego smarowania na cyckach nowych nie mam.To może już dziś, jutro .... ![]() Cytat:
![]() Przestawię się na smarowanie 3x zatem i może nowe nie wyjdą. Na razie widzę po bokach, ale fakt jest taki, że od spodu brzuszka nie widzę to nie wiem. Reszty ciała jeszcze nie oglądałam, będę się stresować po porodzie.
|
|
#2788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze raz wielkie gratulacje
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Sharpijki:
Od jakiś dwóch godzin ma skórcze i bóle jak na @ co 5 minut. Są coraz mocniejsze. Zje coś, weźmie prysznic i jak nie przejdzie to dopaakuje torbę i jedzie na IP. Trzymać kciuki ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

To pewnie też jakiś znak.
Tż od świąt wciąż chodzi i mówi Leoś. Nawet czasem pytam "A może jakoś inaczej?", to pyta czy mi by się podobało, jakby ciągle ktoś jakoś inaczej do mnie mówił. I małż kwituje wtedy "Leon i już". Także chyba powoli się klaruje. 

ale pewności nie mam, rozmiar jest najmniejszy - s, na mnie okazały się za duże i dlatego nie używałam 
mam nadzieję że szybko znajdzie pracę ale jakby było to od początku czerwca i jakby do końca maja wstawał ze mną na zmianę to bym się nie pogniewała
ale śmiać mi się chce bo on ma normalnie świętą cierpliwość do Młodego i jak ja nie daję rady w nocy to mi pomaga ale po całej nocce wymięka 
.

od karmienia 
Ślub 27. X. 2012

Może faktycznie Twoje dziecię Cię boksuje od środka 
Smarować będę się dalej- na noc oliwką Rossmannową z domieszką olejków, a w dzień balsamami...