|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
niunka normalnie nie mogłam spać...cały czas myślami jestem z Tobą - wiem, że to małe pocieszenie, ale nie umiem przestać myśleć o Was...
_________________________ __________ witam niedzielnie ![]() u nas znów piękne słońce - lato normalnie uciekam do kościoła miłego dnia kochane ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- widzę, że tu cisza więc lecę sprawdzać zaległe sprawdziany - jutro praca...na szczęście wtorek-czwartek są matury
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy w Kościele....ojj ciężko się teraz tam chodzi
Joanna1978 co u Ciebie? jak się czujesz?? Dziewczynki czy któraś z Was robiła sobie Mikrodermabrazjetwarzy???
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-05-05 o 13:25 |
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
mam wykupione 3 zabiegi - na pierwszy idę 31/05, bo takie mają terminy
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-05 o 13:36 |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
a ile płacisz za nie??
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]() A co do informowania rodziny, to my o pierwszej ciazy powiedzieliśmy rodzinie zaraz po pierwszej wizycie u ginka w 6tyg. W drugiej ciąży rodzina dowiedziała sie koło 3mc.
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
niunia bardzo mi przykro, tule mocno Cytat:
mikro jest bardzo fajna ale nie polecam robić w słoneczne dni
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia wysłałam CI PW....
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko teraz już jest mocne słońce i trzeba uważać z takimi zabiegami
Jeśli się zdecydujesz pamiętaj o dobrym filtrze na słońce żebyś się przebarwień nie nabawiła ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Natalia Miki pewnie już niezły rozrabiaka |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore badaly Chlamydie - mam pytanie: jakie dokładnie badania zrobilyscie zeby to świnstwo wykluczyc. Na stronie Luxmed jest masa tego, a nie chce wydawac kasy bez sensu
![]()
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40644826]
Berbie - prezent bardzo bardzo mu się podobał, powiem szczerze, że byłam w szoku, bo on generalnie mało okazuje entuzjam i w ogóle jest mało wylewny, a tu naprawdę się ucieszył, nawet zrobił zdjęcie i wrzucił na fb od razu :P To też jest taki gadżet z cyklu sam sobie nie kupię, bo szkoda kasy, ale dostać fajnie Jeszcze raz dzięki za pomoc w sprowadzeniu go [/QUOTE] Perse, a zdradzisz co kupiłaś? Cytat:
dziewczyny, nie chciałam tego pisać, ale moja siostra też straciła to dziecko. Starali się 10 lat, wczoraj trafiła do szpitala z krwawieniem. Co prawda nie potwierdzili jeszcze, dostaje leki i czekają na wyniki jutro, ale szanse są niewielkie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40645928]Farbowałyście włosy w ciąży? Mam taką szamponetkę z Joanny na parę myć, chciałabym chociaż przykryć te siwki.... Ale mam stracha :/ Niby farbowałam już włosy, wiele razy i to o wiele agresywniejszymi farbami, ale jednak się boję...[/QUOTE] Perse, moje koleżanki farbowały, tylko nie w I trymestrze ja przez 2 miesiące po # nie mogłam się przemóc, mimo ze normalnie to i w tygodniu chodzę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Wika ja ten tydzień teraz nie byłam....tzn 1 i 3 maja nie poszliśmy....dziś już poszliśmy....nie chodzi mi się cieżko w sensie że do Boga....tylko teraz ciepło i pełno kobiet w ciąży/z wózkami i dzieci biegających wokół kościoła...
Przykro mi z powodu siostry ehh życie jest okrutne!! Rozmawiałam z Tż....powiedziałam że chcę zrobić teraz coś dla siebie....jutro albo w poniedziałek pójde do salonu kosmetycznego zorientować się co mi doradzą zrobić....plus zrobię regulację brwi i hennę no i może umówię się jeszcze na malowanie paznokci przed weselem .... zobaczę jak to cenowo wygląda a może malowanie hybrydowe
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z moim leniuszkiem
![]() Przysięgam, że osiwieje.. ![]() Przykro mi, że musze powitać tutaj nowe mamusie...i to jeszcze z końcówki ciąży... Mi zabrakło chyba słów na to co przeczytałam... To jest takie niesprawiedliwe!!!! ![]() Agatka - ja zrobiłam sobie sexi sesje zdjęciową po # ![]() Eliza - ja robiłam chlamydie tą tro.. coś tam w dwóch klasach IgG i IgM. Prese- ale dałaś mi pomysł na prezent. Mój mąż jest piwowarem ![]() Iza - 3 mam kciukasy za wizytę!! |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia: przykro mi strasznie. Węzeł to jedna z tych rzeczy, którym nie można zapobiec
![]() Wika: powtórzę: przykro mi strasznie. Nie potrafię sobie wyobrazić, co czuje Twoja siostra. Wróciliśmy z Włoch. Było przepięknie Co ciekawe, wina nie lubię, a tam piłam w sporych ilościach Przy każdej okazji, czy to przy grobie JPII, czy w bazylice św. Franciszka czy św. Klary w Asyżu, czy gdziekolwiek indziej prosiłam Ich o wstawiennictwo i opiekę w przypadku kolejnej ciąży. Nie rozmawialiśmy o tym z TŻ, ale wiem, że prosił o to samo.
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
Eliza, IgG i IgM chlamydia trachomatis (to jest z krwi) albo/i chlamydia trachomatis urogin genetyczne ( to jest wymaz wiadomo skąd
Zdania ginow co jest bardziej miarodajne są bardzo podzielone, rozmawiałam chyba z 10 i każdy swoje... literatura tez różnie. Moze najpierw zrób p/ ciała, są chyba tańsze. Jak wyjdą dodatnie to dasz sobie juz spokój,wystarczy do rozpoznania a jak ujemne to zrób wymaz. (Nie wiem co na to J bo akurat z nm nie rozmawiałam o tym.Ale jego zastępca uwaza ze p/ciała a jeszcze jeden jego ordynator tylko wymaz. Reszta jego zespołu ma zdania rownie podzielone). Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-05 o 18:13 |
|
|
|
#4426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Oni na pewno Wam pomogą, nie ma innego wyjscia ![]() Cytat:
J. rzeczywiscie nic na ten temat nie mowil..![]() Na razie zrobie te przeciwciala i mam nadzieje, ze nie wyjdą zle A jutro rano (tz postanowil wyjechac o 4 ), jade do Wawki na histero
|
|||||
|
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Wiki, dopiero doczytalam o siostrze.
Moze jak jeszcze nie wszystko przesadzone, to moze jeszcze bedzie dobrze? ![]() Biedna ![]() Eliza, trzymam kciuki za histero! Hosenka, ale fajnie ![]() Uwielbiam Włochy. Byłam 5 razy na wakacjach i raz na pogrzebie JPII. Uwielbiam włoski klimat, architekturę i kuchnie I kawę. Tam w każdym miejscu kawa jest wysmienita a u nas trafienie na przyzwoitą graniczy z cudem. Odkryłam swoj sposób na zmniejszenie mdlosci, kompletnie nic słodkiego i spacery. Wymiotuje nadal ze 2xdziennie ale nie muli mnie juz cała dobę. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-05 o 18:25 |
|
|
|
#4428 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest zapalonym fotografem (amatorem) i bardzo mu się spodobało, bierze go do pracy jutro (bo tam też pije najwięcej kawy, 3 dziennie) ![]() Przykro mi z powodu siostry... Chyba pisałaś niedawno, że to był cud, bo długo się starali, dobrze pamiętam? Straszne ![]() Zrobiłam tą szamponetką, ale efekt jest marny Bardzo ładnie pachniała, teraz mam tylko taki blask orzechowy i w sumie o to mi chodziło, ale na żadne większe farbowanie to to nie jest Cytat:
![]() Jak chcesz, mogę Ci dać jeszcze kilka innych pomysłów, mój TŻ jest koneserem + pracuje w branży, więc ma tam jakąś wiedzę nt. piwa ![]() Cytat:
Jakbym o tym myślała - jakie miasto polecacie na pierwszy i raczej jednorazowy wypad? Rzym? My byliśmy w parku i na tym piwku (tzn. ja na herbacie). Jestem trochę zmęczona.. |
|||
|
|
|
#4429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej Agatko ja robiłam. przez dwa dni było fajnie. ale później dostałam wysyp pryszczy. teraz nie rób tego, dopiero na jesień ponieważ twarz Ci słońce poparzy. a u mnie tak sobie.doszły inne nerwowe dni, ale jakoś to przetrwałam. z TŻ się pokłuciłam. majówka do d..py przez pogode. miałam sobie świniaka ze wsi przywieź ale się nieudało znaczy się mięcho. jutro do gina idę. ja do Kościoła niechodzę bo jestem zła na to co mnie spotkało- znowu. Bóg niemoże mnie tak karać, a ostatnio za dużo tego było nietylko utrata Kwatiuszka. Niuńka witam i przytulam. 9 lat temu byłam o krok od tragedii, którą teraz przeżywasz. ja niestety nieweim co było przyczyną tego, a może to samo teraz przeszkodziło mi mieć drugie dziecko. mam nadzieję, że jutro z genetyki bede mieć te wyniki bo to już 4 tydzień bedzie. dziewczyny podczytywałam was tak z grubsza, ale czasu brak. nadal mi ciężko. tydzień temu jechałam tramwajką.spotkałam tam dwie młode dziewczyny w ciąży.popłakałam się. szłam do komisu oddać spodnie ciążowe, które kupowałam miesiąc wcześniej- i znowu płacz. czasem sobie myśle, że może lepiej sobie prochy jakieś załatwić, żeby ten okres jakoś przetrwać. mi się nic niechce jak długo dochodziłyście do siebie?
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Perse poproszę wszelkie pomysły
Śpi...rano się poprzeciągał, o 18 coś tam się poruszał bo powiedziałam, ze będzie rozmowa z tatusiem jak się nie odezwie ![]() No i cisza.. teraz pewnie da znak wieczorem.. ![]() Wika teraz doczytałam a co powiedzieli siostrze..bo to chyba maluśka ciąża nie??? |
|
|
|
#4431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Długo.Ponad pół roku.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#4432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze, ze robisz coś dla siebie ja też się umówiłam na hennę i regulację brwi kocurku, powiedz Mężowi, ze wiek, do którego się zbliża to najfajniejszy wiek, nie ma się czego bać ![]() Cytat:
Cytat:
czekamy na wynik HCG i to wszystko
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowo
my po grilku ![]() Wika tak mi przykro z powodu siostry, choć mocno trzymam jeszcze kciuki, nadzieja zawsze jest Agatka przez kilka dni po mikro-dermabrazji skóra jest zaczerwioniona, pojawiają się wypryski. Dobre efekty są po serii zabiegów. Teraz bardziej poleciłabym peeling kawitacyjny ![]() Perse włosy malowałam po pierwszym trymestrze. Robiłam sobie też taką szamponetką z joanny, bez efektu,nie złapało. Farby z revlonu nie mają w składzie amoniaku, są łagodne i kryją siwe włosy Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2013-05-05 o 19:53 |
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40653194]Kupiłam mu kubek w kształcie obiektywu do aparatu
Jest zapalonym fotografem (amatorem) i bardzo mu się spodobało, bierze go do pracy jutro (bo tam też pije najwięcej kawy, 3 dziennie) ![]() [/QUOTE] Super pomysł parę lat temu zrezygnował z pracy w Urzędzie Marszałkowskim na rzecz kolei - dla mnie niepojęte ![]() Cytat:
Ja też długo do Kościoła nie mogłam pójść a nawet jak poszłam, to rozmawiać z NIM nie mogłam, tylko siedziałam i pytałam, czy MU nie wstyd. Ale jednak wiara pozwoliła mi jakoś szybko dojść do siebie i pogodzić się ze wszystkim. Takim otrzeźwieniem było wydarzenie, gdy weszłam raz do Kościoła i spojrzałam na Obraz Matki Bożej z dzieciątkiem na ręku i w duchu wykrzyczałam Jej, że ona ma to dziecko a moje ramiona są puste i jak się z tym czuje. I wiecie co się stało - wyszedł proboszcz i zabrał ten obraz a w jego miejsce postawił obraz Matki Bożej Saletyńskiej, bo akurat Saletynów gościł w parafii. Wiecie jak wygląda ten obraz? Matka Boża płacze ze spuszczoną głową i twarzą ukrytą w dłoniachtak, to 6/7tc, kazali czekać do jutra na wyniki. Cały czas dostaje jakieś leki
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40653194]
Ale super... Bardzo bym chciała pojechać do Włoch kiedyś... Jakbym o tym myślała - jakie miasto polecacie na pierwszy i raczej jednorazowy wypad? Rzym? .[/QUOTE] Jednorazowy czyli nie przewidując ponownej wycieczki do Włoch? Tak, chyba Rzym. Najlepiej w jakiejś organizowanej wycieczce z przewodnikiem itp. Choć i tak bardziej polecam Wiedeń. Ja się wczoraj popłakałam w Wenecji. Tak sobie porównywaliśmy zeszłoroczną wycieczkę do Paryża (pomijając fakt, że byłam wtedy w ciąży - dowiedziałam się kilka dni przed wyjazdem), ja mówiłam gdzie jeszcze wcześniej byłam. Ogólnie rozmowa taka pozytywna, z humorem, wesoła i w pewnym momencie też wesoło powiedziałam - nasz Kamilek to ma fajnie, może być wszędzie gdzie chce. TZ na to, też radośnie: teraz na pewno jest tu z nami (i pokazując palcem) - ooo na pewno siedzi na tym lwie i się wygłupia albo na zegarze. I ja w tym momencie w płacz .... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Poszliśmy na całość 2 razy, jakoś tak te Włochy na mnie podziałały, że w końcu miałam ochote na sex.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-05 o 20:02 |
|
|
|
|
#4436 | ||
|
Konto usunięte
|
Viva la vida z Pinty, amerykańskie ale z mikrobrowarów (TŻ twierdzi, że jak tak powiesz w sklepie specjalistycznym z piwem, to będą wiedzieć o co chodzi, jeden z nich to Humming); z piw dostępnych w marketach: Żywiec Porter, francuski Fisher, Stella Artois; cokolwiek z browaru zawierciańskiego, Oto mata, Alice Porter, Punk Ipa, Paradox Jura, Tokyo, Duvel.
Ja też nic z tego nie rozumiem Ponoć każde z nich to inna bajka i wszystko zależy od upodobań ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
a myśmy spanikowali, patrząc za okno i przełożyliśmy grilka na "za tydzień"
![]() Cytat:
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Perse niektóre nazwy znam. Żywiec porter to często gości w naszym domu
Mój uwielbia ciemne piwka i jeszcze pszeniczne ![]() Sam robi i ja smakuje...podobno mam do tego talent |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na sweetdealu kupiłam za 34 zł za jeden zabieg
![]() Cytat:
Wiki sprawdź już maila
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam cały pakiet
Chlamydia/Ureaplasma/Mycopl.hom.-UroGin(b.genet.) plus jeszcze HPV (bo razem z tym było tylko 30zł droższe ) wymaz z szyjki macicy (badanie genetyczne metodą PCR)
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

uciekam do kościoła 

Miki pewnie już niezły rozrabiaka