Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 11:14   #4411
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Facebooka a tam siostra mojej znajomej walnęła zdjęcie brzuszka ciążowego owiniętego kokardą. Wszyscy jej gratulują a na pytanie który tydzień odpowiedziała: 6.

Szukałam trójki przed tą szóstką, no chociaż dwójki. Ale nie.... jest 6 tydzień. Optymistka. Zazdroszczę.
Ja wrzucilam zdjecie bodajze w 34tc i czulam sie jakbym igrala z ogniem...

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

dokładnie... Ale dziwie się trochę dziewczynie. Tyle się słyszy o poronieniach... My powiedzieliśmy rodzinie w 7 tygodniu.Wszyscy mnie pytali czy jestem w ciąży, podobno inaczej wyglądałam, a ja nawet braciom i matce w żywe oczy kłamałam że nie. No ale w końcu powiedzieliśmy. Moja matka zaczęła się wszystkich chwalić Sąsiadom, koleżankom, znajomym a ja mówiłam żeby przystopowała bo co będzie jak poronię? Realistka ze mnie...
Ja w 1 ciazy powiedzialam tylko rodzinie bo tak sie balam... no i slusznie

Cytat:
Napisane przez pani22
ka;40142645
moja matka taka sama papla.. ale teraz sama dlugo nie mowila, bala sie cokolwiek kupowac. szybko jednak ludzie sie dowiedzieli, bo ja praktycznie od poczatku lezalam.
za to na koncowce ciazy rozpowiadala wszystkim. kierowcy autobusu, farmaceutce, towarzyszom podrozy w pociagu. chyba sobie kompensowala czas nie mowienia
a jak urodzilam to kupila tyle cukierkow Michalkow ile Torres wazyl i rozdawala w szpitalu. potem znow dokupila i dalej rozdawala. niosla "slodycz i dobra nowine"
Cudowna babcia/mama!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:12   #4412
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

niunka normalnie nie mogłam spać...cały czas myślami jestem z Tobą - wiem, że to małe pocieszenie, ale nie umiem przestać myśleć o Was...
_________________________ __________
witam niedzielnie
u nas znów piękne słońce - lato normalnie obiadek ugotowany i nawet na jutro już się gotuje uciekam do kościoła miłego dnia kochane

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

widzę, że tu cisza więc lecę sprawdzać zaległe sprawdziany - jutro praca...na szczęście wtorek-czwartek są matury

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:19   #4413
agatkaa1
Zakorzenienie

My byliśmy w Kościele....ojj ciężko się teraz tam chodzi

Joanna1978 co u Ciebie? jak się czujesz??

Dziewczynki czy któraś z Was robiła sobie Mikrodermabrazjetwarzy???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-05-05 o 13:25
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:33   #4414
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
mam wykupione 3 zabiegi - na pierwszy idę 31/05, bo takie mają terminy ponoć lepiej jest robić to kiedy jest mniej słońca (jesień-zima), ale zanim zapytałam kumpeli, to już wykupiłam na sweetdealu 3 zabiegi więc je i tak zrobię

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-05-05 o 13:36
Stary 2013-05-05, 13:42   #4415
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
mam wykupione 3 zabiegi - na pierwszy idę 31/05, bo takie mają terminy ponoć lepiej jest robić to kiedy jest mniej słońca (jesień-zima), ale zanim zapytałam kumpeli, to już wykupiłam na sweetdealu 3 zabiegi więc je i tak zrobię
a ile płacisz za nie??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-05, 14:30   #4416
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Na wątku listopadowo- grudniowym jest nowa mama, która dowiedziała się że nie bije serduszko a ja myślałam, że będę ostatnia

A co do informowania rodziny, to my o pierwszej ciazy powiedzieliśmy rodzinie zaraz po pierwszej wizycie u ginka w 6tyg. W drugiej ciąży rodzina dowiedziała sie koło 3mc.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 14:31   #4417
natalia_23
Zakorzenienie

witam

niunia bardzo mi przykro, tule mocno

Cytat:

mikro jest bardzo fajna ale nie polecam robić w słoneczne dni

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 14:43   #4418
agatkaa1
Zakorzenienie

Natalia wysłałam CI PW....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-05, 14:51   #4419
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko teraz już jest mocne słońce i trzeba uważać z takimi zabiegami Mnie kiedyś nachodziło, ale wyczytałam, że podobne efekty uzyskuje się w domowej kuracji kwasami i retinoidami Dostałam receptę na Retin A i stosuję w zimie i mam świetnie odświeżoną skóre
Jeśli się zdecydujesz pamiętaj o dobrym filtrze na słońce żebyś się przebarwień nie nabawiła

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

NataliaCo u was Miki pewnie już niezły rozrabiaka
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:40   #4420
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Dziewczyny, ktore badaly Chlamydie - mam pytanie: jakie dokładnie badania zrobilyscie zeby to świnstwo wykluczyc. Na stronie Luxmed jest masa tego, a nie chce wydawac kasy bez sensu
Ktore z powyższych trzeba zrobic? Please Help

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:46   #4421
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40644826]

Berbie - prezent bardzo bardzo mu się podobał, powiem szczerze, że byłam w szoku, bo on generalnie mało okazuje entuzjam i w ogóle jest mało wylewny, a tu naprawdę się ucieszył, nawet zrobił zdjęcie i wrzucił na fb od razu :P To też jest taki gadżet z cyklu sam sobie nie kupię, bo szkoda kasy,
ale dostać fajnie Jeszcze raz dzięki za pomoc w sprowadzeniu go

[/QUOTE]
Perse, a zdradzisz co kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Na wątku listopadowo- grudniowym jest nowa mama, która dowiedziała się że nie bije serduszko a ja myślałam, że będę ostatnia
można się załamać
dziewczyny, nie chciałam tego pisać, ale moja siostra też straciła to dziecko. Starali się 10 lat, wczoraj trafiła do szpitala z krwawieniem. Co prawda nie potwierdzili jeszcze, dostaje leki i czekają na wyniki jutro, ale szanse są niewielkie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40645928]Farbowałyście włosy w ciąży?
Mam taką szamponetkę z Joanny na parę myć, chciałabym chociaż przykryć te siwki.... Ale mam stracha :/ Niby farbowałam już włosy, wiele razy i to o wiele agresywniejszymi farbami, ale jednak się boję...[/QUOTE]
Perse, moje koleżanki farbowały, tylko nie w I trymestrze

Cytat:

ja przez 2 miesiące po # nie mogłam się przemóc, mimo ze normalnie to i w tygodniu chodzę
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:17   #4422
agatkaa1
Zakorzenienie

Wika ja ten tydzień teraz nie byłam....tzn 1 i 3 maja nie poszliśmy....dziś już poszliśmy....nie chodzi mi się cieżko w sensie że do Boga....tylko teraz ciepło i pełno kobiet w ciąży/z wózkami i dzieci biegających wokół kościoła...

Przykro mi z powodu siostry ehh życie jest okrutne!!

Rozmawiałam z Tż....powiedziałam że chcę zrobić teraz coś dla siebie....jutro albo w poniedziałek pójde do salonu kosmetycznego zorientować się co mi doradzą zrobić....plus zrobię regulację brwi i hennę no i może umówię się jeszcze na malowanie paznokci przed weselem .... zobaczę jak to cenowo wygląda a może malowanie hybrydowe

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-05, 17:45   #4423
kooocur
Zakorzenienie

Witam się z moim leniuszkiem

Przysięgam, że osiwieje..

Przykro mi, że musze powitać tutaj nowe mamusie...i to jeszcze z końcówki ciąży...

Mi zabrakło chyba słów na to co przeczytałam...

To jest takie niesprawiedliwe!!!!

Agatka - ja zrobiłam sobie sexi sesje zdjęciową po #

Eliza - ja robiłam chlamydie tą tro.. coś tam w dwóch klasach IgG i IgM.

Prese- ale dałaś mi pomysł na prezent. Mój mąż jest piwowarem

Iza - 3 mam kciukasy za wizytę!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:45   #4424
Hosenka*
Zakorzenienie

Niunia: przykro mi strasznie. Węzeł to jedna z tych rzeczy, którym nie można zapobiec

Wika: powtórzę: przykro mi strasznie. Nie potrafię sobie wyobrazić, co czuje Twoja siostra.

Wróciliśmy z Włoch. Było przepięknie 3 raz byłam we Włoszech i kolejny raz upewniłam się, że jest to kraj w którym mogłabym mieszkać.
Co ciekawe, wina nie lubię, a tam piłam w sporych ilościach Zupełne oderwanie się od rzeczywistości ... Wino, pyszne cappuccino, pizza, której w Polsce już chyba nie zjem, słońce, którego nie odczuwa się aż tak bardzo jak w upalne dni w Polsce.

Przy każdej okazji, czy to przy grobie JPII, czy w bazylice św. Franciszka czy św. Klary w Asyżu, czy gdziekolwiek indziej prosiłam Ich o wstawiennictwo i opiekę w przypadku kolejnej ciąży. Nie rozmawialiśmy o tym z TŻ, ale wiem, że prosił o to samo.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:03   #4425
Kubek29
Zadomowienie

Eliza, IgG i IgM chlamydia trachomatis (to jest z krwi) albo/i chlamydia trachomatis urogin genetyczne ( to jest wymaz wiadomo skąd
Zdania ginow co jest bardziej miarodajne są bardzo podzielone, rozmawiałam chyba z 10 i każdy swoje... literatura tez różnie.
Moze najpierw zrób p/ ciała, są chyba tańsze. Jak wyjdą dodatnie to dasz sobie juz spokój,wystarczy do rozpoznania a jak ujemne to zrób wymaz.

(Nie wiem co na to J bo akurat z nm nie rozmawiałam o tym.
Ale jego zastępca uwaza ze p/ciała a jeszcze jeden jego ordynator tylko wymaz. Reszta jego zespołu ma zdania rownie podzielone).

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-05 o 18:13
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:13   #4426
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

można się załamać
dziewczyny, nie chciałam tego pisać, ale moja siostra też straciła to dziecko. Starali się 10 lat, wczoraj trafiła do szpitala z krwawieniem. Co prawda nie potwierdzili jeszcze, dostaje leki i czekają na wyniki jutro, ale szanse są niewielkie

ja przez 2 miesiące po # nie mogłam się przemóc, mimo ze normalnie to i w tygodniu chodzę
Bardzo, bardzo jest mi przykro z powodu straty Twojej Siostry

Cytat:
Wika ja ten tydzień teraz nie byłam....tzn 1 i 3 maja nie poszliśmy....dziś już poszliśmy....nie chodzi mi się cieżko w sensie że do Boga....tylko teraz ciepło i pełno kobiet w ciąży/z wózkami i dzieci biegających wokół kościoła...

Rozmawiałam z Tż....powiedziałam że chcę zrobić teraz coś dla siebie....jutro albo w poniedziałek pójde do salonu kosmetycznego zorientować się co mi doradzą zrobić....plus zrobię regulację brwi i hennę no i może umówię się jeszcze na malowanie paznokci przed weselem .... zobaczę jak to cenowo wygląda a może malowanie hybrydowe
Bądz teraz dla siebie dobra

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Przykro mi, że musze powitać tutaj nowe mamusie...i to jeszcze z końcówki ciąży...

Agatka - ja zrobiłam sobie sexi sesje zdjęciową po #

Eliza - ja robiłam chlamydie tą tro.. coś tam w dwóch klasach IgG i IgM.

Iza - 3 mam kciukasy za wizytę!!
Dzieki Kocurku za info

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Niunia: przykro mi strasznie. Węzeł to jedna z tych rzeczy, którym nie można zapobiec

Wika: powtórzę: przykro mi strasznie. Nie potrafię sobie wyobrazić, co czuje Twoja siostra.

Wróciliśmy z Włoch. Było przepięknie 3 raz byłam we Włoszech i kolejny raz upewniłam się, że jest to kraj w którym mogłabym mieszkać.
Co ciekawe, wina nie lubię, a tam piłam w sporych ilościach Zupełne oderwanie się od rzeczywistości ... Wino, pyszne cappuccino, pizza, której w Polsce już chyba nie zjem, słońce, którego nie odczuwa się aż tak bardzo jak w upalne dni w Polsce.

Przy każdej okazji, czy to przy grobie JPII, czy w bazylice św. Franciszka czy św. Klary w Asyżu, czy gdziekolwiek indziej prosiłam Ich o wstawiennictwo i opiekę w przypadku kolejnej ciąży. Nie rozmawialiśmy o tym z TŻ, ale wiem, że prosił o to samo.
Włochy to piekny kraj, bylam tak kilkanascie razy
A Oni na pewno Wam pomogą, nie ma innego wyjscia

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Eliza, IgG i IgM chlamydia trachomatis (to jest z krwi) albo/i chlamydia trachomatis urogin genetyczne ( to jest wymaz wiadomo skąd
Zdania ginow co jest bardziej miarodajne są bardzo podzielone, rozmawiałam chyba z 10 i każdy swoje... literatura tez różnie.
Moze najpierw zrób p/ ciała, są chyba tańsze. Jak wyjdą dodatnie to dasz sobie juz spokój,wystarczy do rozpoznania a jak ujemne to zrób wymaz.

(Nie wiem co na to J bo akurat z nie rozmawialm o tym.
Ale jego zastępca zalecala p/ciała a jeszcze jeden jego ordynator tylko wymaz. Reszta jego zespołu ma zdania rownie podzielone).
Dzieki J. rzeczywiscie nic na ten temat nie mowil.. Sama postanowilam sie przebadac
Na razie zrobie te przeciwciala i mam nadzieje, ze nie wyjdą zle

A jutro rano (tz postanowil wyjechac o 4 ), jade do Wawki na histero

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:21   #4427
Kubek29
Zadomowienie

Wiki, dopiero doczytalam o siostrze.
Moze jak jeszcze nie wszystko przesadzone, to moze jeszcze bedzie dobrze?
Biedna

Eliza, trzymam kciuki za histero!

Hosenka, ale fajnie

Uwielbiam Włochy. Byłam 5 razy na wakacjach i raz na pogrzebie JPII.
Uwielbiam włoski klimat, architekturę i kuchnie
I kawę. Tam w każdym miejscu kawa jest wysmienita a u nas trafienie na przyzwoitą graniczy z cudem.

Odkryłam swoj sposób na zmniejszenie mdlosci, kompletnie nic słodkiego i spacery.
Wymiotuje nadal ze 2xdziennie ale nie muli mnie juz cała dobę.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-05 o 18:25
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 19:22   #4428
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Kupiłam mu kubek w kształcie obiektywu do aparatu Jest zapalonym fotografem (amatorem) i bardzo mu się spodobało, bierze go do pracy jutro (bo tam też pije najwięcej kawy, 3 dziennie)

Przykro mi z powodu siostry... Chyba pisałaś niedawno, że to był cud, bo długo się starali, dobrze pamiętam? Straszne

Zrobiłam tą szamponetką, ale efekt jest marny Bardzo ładnie pachniała, teraz mam tylko taki blask orzechowy i w sumie o to mi chodziło, ale na żadne większe farbowanie to to nie jest

Cytat:

Znowu śpi? Ale będziesz miała grzeczne dziecko

Jak chcesz, mogę Ci dać jeszcze kilka innych pomysłów, mój TŻ jest koneserem + pracuje w branży, więc ma tam jakąś wiedzę nt. piwa

Cytat:

Ale super... Bardzo bym chciała pojechać do Włoch kiedyś...
Jakbym o tym myślała - jakie miasto polecacie na pierwszy i raczej jednorazowy wypad? Rzym?

My byliśmy w parku i na tym piwku (tzn. ja na herbacie).
Jestem trochę zmęczona..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 19:32   #4429
joanna1978
Raczkowanie

Cytat:

Joanna1978 co u Ciebie? jak się czujesz??

hej
Agatko ja robiłam. przez dwa dni było fajnie. ale później dostałam wysyp pryszczy. teraz nie rób tego, dopiero na jesień ponieważ twarz Ci słońce poparzy. a u mnie tak sobie.doszły inne nerwowe dni, ale jakoś to przetrwałam. z TŻ się pokłuciłam. majówka do d..py przez pogode. miałam sobie świniaka ze wsi przywieź ale się nieudało znaczy
się mięcho.
jutro do gina idę.
ja do Kościoła niechodzę bo jestem zła na to co mnie spotkało- znowu. Bóg niemoże mnie tak karać, a ostatnio za dużo tego było nietylko utrata Kwatiuszka.

Niuńka witam i przytulam. 9 lat temu byłam o krok od tragedii, którą teraz przeżywasz. ja niestety nieweim co było przyczyną tego, a może to samo teraz przeszkodziło mi mieć drugie dziecko.
mam nadzieję, że jutro z genetyki bede mieć te wyniki bo to już 4 tydzień bedzie.
dziewczyny podczytywałam was tak z grubsza, ale czasu brak. nadal mi ciężko. tydzień temu jechałam tramwajką.spotkałam tam dwie młode dziewczyny w ciąży.popłakałam się. szłam do komisu oddać spodnie ciążowe, które kupowałam miesiąc wcześniej- i znowu płacz. czasem sobie myśle, że może lepiej sobie prochy jakieś załatwić, żeby ten okres jakoś przetrwać. mi się nic niechce

jak długo dochodziłyście do siebie?
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 19:33   #4430
kooocur
Zakorzenienie

Perse poproszę wszelkie pomysły

Śpi...rano się poprzeciągał, o 18 coś tam się poruszał bo powiedziałam, ze będzie rozmowa z tatusiem jak się nie odezwie

No i cisza.. teraz pewnie da znak wieczorem..

Wika teraz doczytałam a co powiedzieli siostrze..bo to chyba maluśka ciąża nie???

Synuś
Stary 2013-05-05, 19:35   #4431
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

można się załamać
Tak strasznie mi przykro
Cytat:

Pewnie,należy ci się
Cytat:

Super że wyjazd udany
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
B

A jutro rano (tz postanowil wyjechac o 4 ), jade do Wawki na histero

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość

Długo.Ponad pół roku.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 19:40   #4432
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

widok kobiet w ciąży i dzieci nie jest łatwy, ale ja bardziej nie mogłam z powodu Pana Boga. Jeden z moich większych kryzysów wiary, czy raczej zawierzenia.
bardzo dobrze, ze robisz coś dla siebie ja też się umówiłam na hennę i regulację brwi mam też ochotę obciąć włosy, ale Małż marudzi i sama nie wiem

Cytat:
kocurku, powiedz Mężowi, ze wiek, do którego się zbliża to najfajniejszy wiek, nie ma się czego bać

Cytat:

Hosenko, zazdroszczę tych Włoch Byłam tylko raz na Jubileuszu Dziennikarzy i od dawna marzy mi się kolejny wyjazd. Myślę, że wstawiennictwo Świętych, których o nie prosiłaś, masz zapewnione

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Wiki, dopiero doczytalam o siostrze.
Moze jak jeszcze nie wszystko przesadzone, to moze jeszcze bedzie dobrze?
Biedna
Ja też mam jeszcze odrobinę nadziei, ona już nie. Od wczoraj krwawi, pęcherzyka na USG nie widać. Życie jest brutalne, ale co zrobić czekamy na wynik HCG i to wszystko
Stary 2013-05-05, 19:51   #4433
maksikola
Wtajemniczenie

Witam wieczorowo

my po grilku

Wika tak mi przykro z powodu siostry, choć mocno trzymam jeszcze kciuki, nadzieja zawsze jest

Agatka przez kilka dni po mikro-dermabrazji skóra jest zaczerwioniona, pojawiają się wypryski. Dobre efekty są po serii zabiegów.
Teraz bardziej poleciłabym peeling kawitacyjny

Perse włosy malowałam po pierwszym trymestrze. Robiłam sobie też taką szamponetką z joanny, bez efektu,nie złapało. Farby z revlonu nie mają w składzie amoniaku, są łagodne i kryją siwe włosy

Edytowane przez maksikola
Czas edycji: 2013-05-05 o 19:53
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 19:55   #4434
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40653194]Kupiłam mu kubek w kształcie obiektywu do aparatu Jest zapalonym fotografem (amatorem) i bardzo mu się spodobało, bierze go do pracy jutro (bo tam też pije najwięcej kawy, 3 dziennie)
[/QUOTE]
Super pomysł ja bym musiała kupić w kształcie lokomotywy, bo jest zapalonym "kolejarzem" parę lat temu zrezygnował z pracy w Urzędzie Marszałkowskim na rzecz kolei - dla mnie niepojęte

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
hej
ja do Kościoła niechodzę bo jestem zła na to co mnie spotkało- znowu. Bóg niemoże mnie tak karać, a ostatnio za dużo tego było nietylko utrata Kwatiuszka.

To tak jak u mnie - strata dziecka, strata oszczędności całego życia, Skarbówka na głowie, zagrożenie życia Mamy i mnóstwo innych problemów, no ale co zrobić Ja też długo do Kościoła nie mogłam pójść a nawet jak poszłam, to rozmawiać z NIM nie mogłam, tylko siedziałam i pytałam, czy MU nie wstyd. Ale jednak wiara pozwoliła mi jakoś szybko dojść do siebie i pogodzić się ze wszystkim. Takim otrzeźwieniem było wydarzenie, gdy weszłam raz do Kościoła i spojrzałam na Obraz Matki Bożej z dzieciątkiem na ręku i w duchu wykrzyczałam Jej, że ona ma to dziecko a moje ramiona są puste i jak się z tym czuje. I wiecie co się stało - wyszedł proboszcz i zabrał ten obraz a w jego miejsce postawił obraz Matki Bożej Saletyńskiej, bo akurat Saletynów gościł w parafii. Wiecie jak wygląda ten obraz? Matka Boża płacze ze spuszczoną głową i twarzą ukrytą w dłoniach

Cytat:

Wika teraz doczytałam a co powiedzieli siostrze..bo to chyba maluśka ciąża nie???
tak, to 6/7tc, kazali czekać do jutra na wyniki. Cały czas dostaje jakieś leki
Stary 2013-05-05, 20:16   #4435
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40653194]

Ale super... Bardzo bym chciała pojechać do Włoch kiedyś...
Jakbym o tym myślała - jakie miasto polecacie na pierwszy i raczej jednorazowy wypad? Rzym?

.[/QUOTE]
Jednorazowy czyli nie przewidując ponownej wycieczki do Włoch?
Tak, chyba Rzym. Najlepiej w jakiejś organizowanej wycieczce z przewodnikiem itp.
Choć i tak bardziej polecam Wiedeń.

Ja się wczoraj popłakałam w Wenecji. Tak sobie porównywaliśmy zeszłoroczną wycieczkę do Paryża (pomijając fakt, że byłam wtedy w ciąży - dowiedziałam się kilka dni przed wyjazdem), ja mówiłam gdzie jeszcze wcześniej byłam. Ogólnie rozmowa taka pozytywna, z humorem, wesoła i w pewnym momencie też wesoło powiedziałam - nasz Kamilek to ma fajnie, może być wszędzie gdzie chce. TZ na to, też radośnie: teraz na pewno jest tu z nami (i pokazując palcem) - ooo na pewno siedzi na tym lwie i się wygłupia albo na zegarze. I ja w tym momencie w płacz ....

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
To tak jak u mnie - strata dziecka, strata oszczędności całego życia, Skarbówka na głowie, zagrożenie życia Mamy i mnóstwo innych problemów, no ale co zrobić Ja też długo do Kościoła nie mogłam pójść a nawet jak poszłam, to rozmawiać z NIM nie mogłam, tylko siedziałam i pytałam, czy MU nie wstyd. Ale jednak wiara pozwoliła mi jakoś szybko dojść do siebie i pogodzić się ze wszystkim. Takim otrzeźwieniem było wydarzenie, gdy weszłam raz do Kościoła i spojrzałam na Obraz Matki Bożej z dzieciątkiem na ręku i w duchu wykrzyczałam Jej, że ona ma to dziecko a moje ramiona są puste i jak się z tym czuje. I wiecie co się stało - wyszedł proboszcz i zabrał ten obraz a w jego miejsce postawił obraz Matki Bożej Saletyńskiej, bo akurat Saletynów gościł w parafii. Wiecie jak wygląda ten obraz? Matka Boża płacze ze spuszczoną głową i twarzą ukrytą w dłoniach
O rany

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Poszliśmy na całość 2 razy, jakoś tak te Włochy na mnie podziałały, że w końcu miałam ochote na sex.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-05 o 20:02
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:19   #4436
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Perse poproszę wszelkie pomysły
Viva la vida z Pinty, amerykańskie ale z mikrobrowarów (TŻ twierdzi, że jak tak powiesz w sklepie specjalistycznym z piwem, to będą wiedzieć o co chodzi, jeden z nich to Humming); z piw dostępnych w marketach: Żywiec Porter, francuski Fisher, Stella Artois; cokolwiek z browaru zawierciańskiego, Oto mata, Alice Porter, Punk Ipa, Paradox Jura, Tokyo, Duvel.
Ja też nic z tego nie rozumiem Ponoć każde z nich to inna bajka i wszystko zależy od upodobań

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Perse włosy malowałam po pierwszym trymestrze. Robiłam sobie też taką szamponetką z joanny, bez efektu,nie złapało. Farby z revlonu nie mają w składzie amoniaku, są łagodne i kryją siwe włosy
Właśnie słabo złapało, ale mam ładny połysk

Cytat:
Jednorazowy czyli nie przewidując ponownej wycieczki do Włoch?
Tak, chyba Rzym. Najlepiej w jakiejś organizowanej wycieczce z przewodnikiem itp.
Choć i tak bardziej polecam Wiedeń.

Ja się wczoraj popłakałam w Wenecji. Tak sobie porównywaliśmy zeszłoroczną wycieczkę do Paryża (pomijając fakt, że byłam wtedy w ciąży - dowiedziałam się kilka dni przed wyjazdem), ja mówiłam gdzie jeszcze wcześniej byłam. Ogólnie rozmowa taka pozytywna, z humorem, wesoła i w pewnym momencie też wesoło powiedziałam - nasz Kamilek to ma fajnie, może być wszędzie gdzie chce. TZ na to, też radośnie: teraz na pewno jest tu z nami (i pokazując palcem) - ooo na pewno siedzi na tym lwie i się wygłupia albo na zegarze. I ja w tym momencie w płacz ....[COLOR=Silver]
Tak, bo jeszcze nie byliśmy w wielu miejscach i nie sądzę, byśmy np. jechali do jednego kraju kilka razy.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:24   #4437
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo

my po grilku
a myśmy spanikowali, patrząc za okno i przełożyliśmy grilka na "za tydzień"

Cytat:

Ja się wczoraj popłakałam w Wenecji. Tak sobie porównywaliśmy zeszłoroczną wycieczkę do Paryża (pomijając fakt, że byłam wtedy w ciąży - dowiedziałam się kilka dni przed wyjazdem), ja mówiłam gdzie jeszcze wcześniej byłam. Ogólnie rozmowa taka pozytywna, z humorem, wesoła i w pewnym momencie też wesoło powiedziałam - nasz Kamilek to ma fajnie, może być wszędzie gdzie chce. TZ na to, też radośnie: teraz na pewno jest tu z nami (i pokazując palcem) - ooo na pewno siedzi na tym lwie i się wygłupia albo na zegarze. I ja w tym momencie w płacz ....
Stary 2013-05-05, 20:33   #4438
kooocur
Zakorzenienie

Perse niektóre nazwy znam. Żywiec porter to często gości w naszym domu

Mój uwielbia ciemne piwka i jeszcze pszeniczne

Sam robi i ja smakuje...podobno mam do tego talent

Synuś
Stary 2013-05-05, 20:46   #4439
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
a ile płacisz za nie??
ja na sweetdealu kupiłam za 34 zł za jeden zabieg

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore badaly Chlamydie - mam pytanie: jakie dokładnie badania zrobilyscie zeby to świnstwo wykluczyc. Na stronie Luxmed jest masa tego, a nie chce wydawac kasy bez sensu
Ktore z powyższych trzeba zrobic? Please Help
ja robiłam chlamydię trachomatis IgM i IgG
Wiki sprawdź już maila

Stary 2013-05-05, 20:58   #4440
Alfahelisa
Zakorzenienie

ja robiłam cały pakiet
Chlamydia/Ureaplasma/Mycopl.hom.-UroGin(b.genet.)
plus jeszcze HPV (bo razem z tym było tylko 30zł droższe ) wymaz z szyjki macicy (badanie genetyczne metodą PCR)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości