Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 08:04   #811
Ultra81
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Hej! Witam się z rana. U nas noc, mimo bolesnych bączków wieczorem, byla spokojna

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Podaję tak jednego dnia 3 łyżeczki nowego produktu, drugiego 5 łyeżczek a 3 dnia 10 łyżeczek. I w ciągu tych 3 dni zjada caly słoiczek nowego produktu. A potem jak już jest ok to zjada caly.
w chwili obecnej zupki ktore juz wprowadzilismy zjada cały sloiczek na jeden obiadek. I po 30 minutach daję jej pół słoiczka deserku. Jak dostaje te 3 łyżeczki nowego produktu to daję tyle samo produktu produktu wprowadzonego a jak juz te 5 łyżeczek to zmniejszam trochę porcje tamtych produktów już wprowadzonych.
A i rozszerzamy też sokami, ale to dostaje 20 ml soku do 80 ml wody i wypija 2 takie butelki na dzień.[COLOR="Silver"]
ow obiaw uczuleniowy to nie podawac wcale.
Wow! Ładnie już rozszerzacie Mam nadzieję, że ja też ogarnę temat

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
heja Mamusie

Mala napisalas to tak ze do tej pory nie umiem sue uspokoic i najchetniej wyjelabym moja niunie z lozeczka ... tak bardzo ja kocham ... jest calym moim swiatem ... nie wiem dlaczego musza sie dziac takie tragedie ... gina niewonne istoty, a zwyrodnialcy chodza po ulicach. za nimi by nikt nie plakal. gdzie ta sprawiedliwosc????
Mam takie samo odczucie. Patrzę na moją dziewczynkę, która się pięknie uśmiecha, i płakać mi się chce ze szczęścia, że ją mam.
A takich złych historii coraz więcej wkoło

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Kurcze Dziewczyny, moja Zosia ma juz 3 miesiace i sie jeszcze w zadna strone nie przekreca nie jestem z wami na biezaco, ale teraz bede sie powoli zaczynac martwic..
Moja skończyła 3 miechy w piątek, też jeszcze nie umie. Pytałam o to pediatrę na wtorkowym szczepieniu, to powiedziała, by się nie martwić na razie i dać dziecku dużo płaskiej wolnej przestrzeni do swobodnych ćwiczeń.

Piękna pogoda u nas, mam nadzieję na długi spacer. Chyba muszę zacząć spacerować w rękawiczkach rowerowych, bo mam tak śmiesznie opalone dłonie
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 08:06   #812
badziabadzia
Zakorzenienie

Oo. Ja tez chce spacerowke quinny buzz kupic, albo zapp - bo wydaje mi sie latwiejsza w transporcie (czyt. Mniejsza )

Marsii
Stary 2013-05-05, 08:32   #813
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a jaka konkretnie chcesz kupić? bo ja mam buzz, jest super, ostatnio używałam spacerówki bo zostawiłam gondole na dworze i troszkę zamokła, ale Leo jest jeszcze do niej za malutki
ja strasznie choruję na moodd ale nie wiem czy jest sens kupować skoro nasza jest ok

ale miałam nocke do dupy, jakieś koszmary mi się śniły do tego TZ się na mnie obraził nie wiedzieć czemu i tak mi strasznie smutno
marsi ja też miałam dzisiaj takie koszmary, że budziłam się z płaczem...

Mam nadzieję,że nie powiem tego w złą godzinę, ale chyba Blanka unormowała sobie nocny sen.. 3+2+1h. Może bez rewelacji, ale przynajmniej troszkę spi.

Szaja - fantastycznie Ci w tych włosach, wyglądasz jak nastolatka
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:00   #814
aska27adopcje
Zadomowienie

dzien doberek.

Marsi ja chce kupic quinny zapp. on jest taki leciutki akurat gdzies do galerii czy na spacer po rownym terenie. zawsze sadzilam ze wozki z plastikowymi kolami sie niewygodnie prowadzi. mylilam sie ... cena kolo 650 zl, wiec nie mA tragedii.

ja jestem zadowolona z mojego xlandera ale ciezki bydkak. poza tym po mega wertepach sie tak super nie jezdzi ...

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-05-05 o 09:02
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:15   #815
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Uff, nadrobilam.
Z tego, co pamietam-FEWCIU przykro mi z powodu dziadka

BLACK-ja tez jestem za czystkami, zgadzam sie z Waszymi wyborami.

SZAJA- slicznie wygladasz, super zmiana!!

Innych zdjec nie widzialam, na telefonie mi sie nie wyswietlaja, a kompa od 3 dni nie wlaczalam.

O co chodzi z ta zabawka oball? W jaki sposob wplywa to na dziecko?

U nas ok, rodzice dalej sa, TZ jest z nami w dzien, w nocy spi u rodzicow, bo bysmy sie nie pomiescili:P

Kubus coraz czesciej fika z brzuszka na plecki, ostatnio tez przekrecil sie z pleckow na boczek, wiec moze juz niedlugo wyladuje na brzuszku
Poza tym zaczal chwytac grzechotke i wkladac ja sobie do buzi
A oprocz tego dalej jest diablem i w dzien spi tylko na rekach...

Dzis idziemy z rodzicami do tesciow na obiad

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-05 o 09:17
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:02   #816
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jestem na bieżąco ale niestety nie będę cytować. Jestem mega w☠☠☠☠iona na tz i jutro jadę do mamy a jak jeszcd chociaż słowo mi powie to się wezmę.i wyprowadze.
uuuu na ostro idzie.... a co ona takiego znowu nawywijał? zbierzemy sie i spuscimy mu porządny łomot to sie ogarnie wreszcie a rodzinka nadal u was stacjonuje?
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny ogloszenie parafialne: Do oddania coby sie nie zmarnowalo mam:
2 pudelka wkladek laktacyjnych Johnsons baby (jedno zamkniete, z drugiego wzielam kilka)
2 listki witaminy D+K twist off
Opakowanie 300g NAN sensitive
Moze ktora akurat uzywa cos z tego...
skarbuniu, ja bym te wkladki odkupiła bo ciągle mam na nie zapotrzebowanie, napisz na priw co i jak

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uff, nadrobilam.
Z tego, co pamietam-FEWCIU przykro mi z powodu dziadka

BLACK-ja tez jestem za czystkami, zgadzam sie z Waszymi wyborami.

SZAJA- slicznie wygladasz, super zmiana!!

Innych zdjec nie widzialam, na telefonie mi sie nie wyswietlaja, a kompa od 3 dni nie wlaczalam.

O co chodzi z ta zabawka oball? W jaki sposob wplywa to na dziecko?

U nas ok, rodzice dalej sa, TZ jest z nami w dzien, w nocy spi u rodzicow, bo bysmy sie nie pomiescili:P

Kubus coraz czesciej fika z brzuszka na plecki, ostatnio tez przekrecil sie z pleckow na boczek, wiec moze juz niedlugo wyladuje na brzuszku
Poza tym zaczal chwytac grzechotke i wkladac ja sobie do buzi
A oprocz tego dalej jest diablem i w dzien spi tylko na rekach...

Dzis idziemy z rodzicami do tesciow na obiad

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no widzisz kochana, a tak sie martwilas a Kubuleczek dojrzał do wszystkiego i jeszcze nie raz mamusie zadziwi

SZJKA- jaka osiemnastka z Ciebie

FEWCIU- bo wczoraj mi z głowy wyszło- przeciez ty nie robisz Blaneczce na złosc tylko to dla jej dobra, jak juz pozbedziecie sie tego paskudztwa to wtedy wszystko pięknie nadrobi

ja tez byłam zdołowana, nawet głupio weszlam w ich watek ale było m itak przykro, że postanowiłam wiecej nie wchodzic, nie czytac i dziekowac, że mam bobasa całego i zdrowego, tez był omotany pepowiną (Marsi), poród nie był najlżejszy ale jest i mimo ze czasami brakuje mi nerwów i sił to i tak dziekuje codziennie

dzisiaj zaraz po wczesnym obiedzie zmykam do rodziców slonce swieci jak szalone od samego rana- akurat na koniec długiego łikendu

BIJKORA- powodzenia jutro i połamania długopisów

ILLUSION- mam pytanie- w jakim obrządku bedziecie małego wychowywac? bo umkneło mmi czy chrzcilas... nie obraz sie, że pytam, to po prostu nowosc dla mnie, bo nie mam nikogo znajomego w takiej sytuacji
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:22   #817
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Meduzza, ja nie na biezaco.. przeszlas na mm?
Niestety u nas prawie wyłącznie mm. Karmiłam piersią ok 6 tygodni, później zaczęły się histerie przy cycku, mała się obraziła na sutka, no więc ściągałam i podawałam swoje w butli. No ale nie było tego tyle żeby starczało na wszystkie karmienia więc szło mm. No i standard: najpierw 1 butla później 2 a teraz wszystkie karmienia to mm i tylko 2 razy dziennie po 50 ml udaje mi się odciągnąć (wiem-porażka, ale będę podawać małej choćby i 10 ml bo wierzę w magiczną moc maminego mleka) Ciągle próbuję przywrócić laktację na poziomie takim jak wcześniej 600-700 ml dziennie Ale i 100 dobre dla dziecka
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
marsi ja też miałam dzisiaj takie koszmary, że budziłam się z płaczem...

Mam nadzieję,że nie powiem tego w złą godzinę, ale chyba Blanka unormowała sobie nocny sen.. 3+2+1h. Może bez rewelacji, ale przynajmniej troszkę spi.

Szaja - fantastycznie Ci w tych włosach, wyglądasz jak nastolatka
No to super

Marsi- te TŻty to czasem gorsze od bab są
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:49   #818
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Sylwietta-Illusion chrzciła Igorka

Marsi-tż pewnie obraził się o banał. Przejdzie mu

Macie rację-nie będę już czytać bo zbyt dużo mnie to kosztuje Taka już jestem że nie umiem przejść obojętnie kiedy gdzieś komuś dzieje się krzywda.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:51   #819
ezzo
Zadomowienie

Lightbulb Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Dzis idziemy z rodzicami do tesciow na obiad .
Zapowiada Ci się interesujący dzień

My dzisiaj rownież zamierzamy skorzystać ze słoneczka, wybieramy się na spacer i pózniej obiadek na toruńskiej starówce.
Miłego dnia dziewczyny
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:57   #820
aluap987
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dziewczyny chustowe poradźcie - mam 166 cm i 36/38 rozmiar. Jaki rozmiar chusty - 4,2 czy 4,6?

Edytowane przez aluap987
Czas edycji: 2013-05-05 o 11:00
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:05   #821
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
nie wiem kiedy wy macie czas na wizaż
mąż miał wolne i troszkę ponosił Zuzię i widzę, że ona to lubi, bo jak jej źle zaczyna płakać i czeka aż ją ktoś na ręce weźmie, a i w ogóle to ciężko ją zostawić na chwilę samą, ciągle domaga się uwagi, w łóżeczku to wytrzyma max 5 minut jak karuzela się kręci a potem zaczyna marudzić.
U mnie to samo- Domcia sama się sobą zajmie góra 5 minut. Tylko w kuchni jak obiad robimy to siedzi grzecznie nawet i godzinę i patrzy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40642123]Macie mnie i idę czytać

http://img441.imageshack.us/img441/4592/cam00228z.jpg[/QUOTE]

Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny... Strasznie przeżywam śmierć tego dziecka mamy majowej Z resztą każdą śmierć maluszka... Czasem czytam mamy aniołków i napotkałam tam wpisy H. tego dnia płakałam pół nocy Wszystko wróciło-jeszcze jak czytam o ubiorach do trumienek,o rzeczach przygotowanych dla dziecka które czekają na nie w domu-a jego już nie ma
Dziś ta dziewczyna urodziła,tuliła swoje martwe dziecko i pisała że wyglądał jakby spał jak czytam jej wpisy łzy same ciekną z oczu. To dziecko było już w pełni wykształtowane,mogło się urodzić i żyć-więc czemu Bóg postanowił je zabrać? Właśnie wtedy kiedy było już dzieckiem gotowym do życia wśród ludzi

Nie chce już zaglądać na tamten wątek a jednak go śledzę. Czytam słowa tej dziewczyny i łącze się z nią w bólu. Ona jest bardzo silna i bardzo mądra-dobrze że się nie poddała.

I wiecie... Po tym jeszcze bardziej doceniłam to że mam Oskarka. Że mogę go przytulić,pocałować-bardzo się cieszę że JEST! Dziś długo mi płakał i ostatnio normalnie w takiej sytuacji nie mam sił i puszczają mi nerwy. Jestem zła na niego ze zmęczenia-ale dzisiaj kiedy płakał ja go tuliłam najmocniej jak umiałam. Mówiłam cały czas że przy nim jestem i jest bezpieczny. Że bardzo go kocham i nie chce by działa mu się krzywda-miałam łzy w oczach. On jest taki malutki i bezbronny- ale jest. Nie ważne czy grzeczny czy nie grzeczny-ale jest.
Nie wyobrażam sobie go stracić-wtedy pękło by mi serce bo jest dla mnie wszystkim. Jest małą istotką która powstała z miłości i urodziła się po to by tą miłość przyjmować i odwzajemniać.

Przepraszam że poruszyłam ten temat ale naprawdę mnie dotknął i całe dnie myślę o tym wszystkim. Musiałam to wylać z siebie.
Wczoraj też płakałam jak bóbr czytając o jej synku... Tragedia straszna i nie potrafię przestać o tym myśleć. Tak bardzo mi żal tej dziewczyny, jej męża no i tego maleńkiego chłopczyka Miałam dziś koszmarny sen, że Domcia wypadła z wózka i źle to się skończyło... Nie mogę pogodzić się z tym, że takie tragedie się zdarzają...

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej ja tylko na moment bo jestem dziś zalatana. Jutro chrzciny, proszę o kciuki bo jestem kłębkiem nerwów

dobranoc

Cytat:
Wychodzą 2 produkty na tydzień, choć ostatnio zaryzykowałam i poszły 2 na raz na szczęście przeszło (słoiczka nie miałam a mi się nie chcialo lecieć do sklepu).
Mam Holle ale puki co nie podaję, bo Ola nie chce jest krzyk (zmęczenie wieczorne ), ale muszę podawać bo zaczyna jej byc mało samo mleczko a objętośc zoładka mała. Bedę kapac wczesniej i dawac kaszkę

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Wyślij maila na PW

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Ja dostałam przesyłkę z Hippa z książeczka i łyżeczka i tą krtką z kuponami rabatowymi. Nic nie wypełniałam jedyne co to te kartki w szpitalu przy niebieskim pudelku.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Podaję tak jednego dnia 3 łyżeczki nowego produktu, drugiego 5 łyeżczek a 3 dnia 10 łyżeczek. I w ciągu tych 3 dni zjada caly słoiczek nowego produktu. A potem jak już jest ok to zjada caly.
w chwili obecnej zupki ktore juz wprowadzilismy zjada cały sloiczek na jeden obiadek. I po 30 minutach daję jej pół słoiczka deserku. Jak dostaje te 3 łyżeczki nowego produktu to daję tyle samo produktu produktu wprowadzonego a jak juz te 5 łyżeczek to zmniejszam trochę porcje tamtych produktów już wprowadzonych.
A i rozszerzamy też sokami, ale to dostaje 20 ml soku do 80 ml wody i wypija 2 takie butelki na dzień.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

A ona dostawała rumieńców po ok godzinie. Sprobuje jak nie przejdzie jeszcze to puki co nie bee podawac. Czytalam zeby po 2 tygodniach sprobowac powtornie a jak znow obiaw uczuleniowy to nie podawac wcale.
Dziękuję za dokładny opis

Cytat:
Kurcze Dziewczyny, moja Zosia ma juz 3 miesiace i sie jeszcze w zadna strone nie przekreca nie jestem z wami na biezaco, ale teraz bede sie powoli zaczynac martwic..

Szajka, slicznie wygladasz
Ja tez chciala Cie o rade poprosic prezent na roczek dla dziewczynki, tz jest chrzestnym, cena 150, max 200 zl help

Dziewczyny, od 2 tygodni wstaje z mala codziennie o 5-6, Zosia na mate a ja cwicze z Ewka mam taka godzinke dla siebie swietnie sie z tym czuje . Juz nie marudze, ze bombel wczesnie wstaje i sie ni wysypiam korzystam z tego i jestem co raz bardziej fit

Tez zamierzam sie wybrac do fryZera w tygodniu, ale ja to tylko wyrownam koncowki

Blegorko, na twoja tesciowa brak slow.. tylko niektore Twoje wpisy wylapalam, ale noz sie w dloni zaciska..
O matko - szacun, że ćwiczysz o tej porze

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:28   #822
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się w ten słoneczny dzień

Idę zaraz na spacerek z Darią.Tż niestety w pracy,ale od jutra ma tydzień urlopu

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Potem Was nadrobię
Stary 2013-05-05, 11:49   #823
ewadylewska
Zadomowienie

Ale cieplo!!!! Cudownir!!7

Moj Tz tez od jutra wolne tydzien ma...

Pytanko, jaki kremik do buziaka dla maluszka przecieslonecxny na dpacerki uzywacie??
Stary 2013-05-05, 11:51   #824
Ewik86
Zakorzenienie

Ale tu dziś pusto. Pewnie większość na spacerach My pójdziemy później, bo Dominisia śpi od dwóch i pół godziny

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość

Pytanko, jaki kremik do buziaka dla maluszka przecieslonecxny na dpacerki uzywacie??
Ja kupiłam Babydream 50+

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-05, 11:55   #825
ewadylewska
Zadomowienie

I jak ten kremik?? Nir zatyka maluchowo??
Stary 2013-05-05, 11:59   #826
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
I jak ten kremik?? Nir zatyka maluchowo??
Nie wiem, jeszcze nie smarowałam buźki małej Dziś go użyję

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-05, 12:03   #827
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej lale

Jaki dzien dzisiaj, hahaha, na 10 chodzimy na basen, o 9 musimy wyjezdzac juz, a jak Pietraszko nas codziennie budzi w granicach 6-7 tak dzisiaj.....8.40 ale zdazylismy, bylismy przed czasem, dojezdzamy na basen i co? Pustki na parkingu wchodzimy na basen daje karnet i....nie ma zajec ale wykupilismy wejsciowke, maz ma multisporta wiec on za darmo, Piotrus tez i sobie w brodziku sami poplywalismy super bylo, tym bardziej, ze oprocz nas jeszcze tylko 2 osoby plywaly na basenie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:14   #828
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Hej mamusie!
Korzystamy z wolnego i milo spedzamy czas. Wczoraj spotkalam sie z moja przyjaciolka. Od bardzo dawna do wielkiego miasta wyjechalam a tam tlumy nie z tej ziemi i strasznie mnie to zmeczylo.
A dzis tz zaproponowal wycieczke: pojechalismy zobaczyc starozytny szlak pielgrzymkowy wpisany na liste Unesco. Yae do nosidelka i trzy godziny spacerowalismy na swiezym powietrzu. Pieknie bylo!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:22   #829
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się w ten słoneczny dzień

Idę zaraz na spacerek z Darią.Tż niestety w pracy,ale od jutra ma tydzień urlopu

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Potem Was nadrobię
Cytat:

Macie tego samego TŻta?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:36   #830
mala_19kw
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj 20 w cieniu,niebawem idziemy na dwór z Oskarem. Póki co zmęczył się i usnął -dziwne bo powinien upominać się o jedzonko już
A my z mężem robimy porządki z ubrankami-czyt. Upychamy

Zapowiada się piękny dzień
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-05, 13:29   #831
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę naprawdę taki ukrop
No dobra nie będę taka---> przesyłam trochę słoneczka i zieleni z mojego podwórka

Patrzcie nawet sierściuch ma dość
Ale śliczna kota! Czy to szylkretka? Moja ma takie umaszczenie, ale krótką sierść U nas tak zimno było że ciągle mi właziła dupskiem na laptopa, ciągle coś przełącza raz prawie wiadomość na forum wysłała

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A zapomniałam się pochwalić Daria dziś PIERWSZY RAZ przewróciła się z brzuszka na plecki Wiem że Wasze maluszki już dawno taki myk zrobiły,ale moja Daria to taki leniuszek trochę i do wszystkiego dochodzi trochę później cudne to było
Brawa wielkie dla Darusi! Michał mam wrażenie zapomniał jak się przewraca, a umiał ładnie to robić. Ale coraz bardziej mu się na brzusiu podoba

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA OGŁOSZENIE PARAFIALNE W GAZETCE BIOEDRONKI JEST OBALL I GRZECHOTKA TA CO SZAJKA WRZUCAŁA OD 20.05 ZA 17,99
wieczorem napisze co jeszcze jak mały usnie a miałam ją wczoraj kliknac na all za 30 zł z wysyłkąale bym była zła
A jaki ten oball? Więcej kształtów czy tylko grzechotka?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40642123]Macie mnie i idę czytać

http://img441.imageshack.us/img441/4592/cam00228z.jpg[/QUOTE]

No ładnie

Cytat:
Wiecie co dziewczyny... Strasznie przeżywam śmierć tego dziecka mamy majowej Z resztą każdą śmierć maluszka... Czasem czytam mamy aniołków i napotkałam tam wpisy H. tego dnia płakałam pół nocy Wszystko wróciło-jeszcze jak czytam o ubiorach do trumienek,o rzeczach przygotowanych dla dziecka które czekają na nie w domu-a jego już nie ma
Dziś ta dziewczyna urodziła,tuliła swoje martwe dziecko i pisała że wyglądał jakby spał jak czytam jej wpisy łzy same ciekną z oczu. To dziecko było już w pełni wykształtowane,mogło się urodzić i żyć-więc czemu Bóg postanowił je zabrać? Właśnie wtedy kiedy było już dzieckiem gotowym do życia wśród ludzi

Nie chce już zaglądać na tamten wątek a jednak go śledzę. Czytam słowa tej dziewczyny i łącze się z nią w bólu. Ona jest bardzo silna i bardzo mądra-dobrze że się nie poddała.

I wiecie... Po tym jeszcze bardziej doceniłam to że mam Oskarka. Że mogę go przytulić,pocałować-bardzo się cieszę że JEST! Dziś długo mi płakał i ostatnio normalnie w takiej sytuacji nie mam sił i puszczają mi nerwy. Jestem zła na niego ze zmęczenia-ale dzisiaj kiedy płakał ja go tuliłam najmocniej jak umiałam. Mówiłam cały czas że przy nim jestem i jest bezpieczny. Że bardzo go kocham i nie chce by działa mu się krzywda-miałam łzy w oczach. On jest taki malutki i bezbronny- ale jest. Nie ważne czy grzeczny czy nie grzeczny-ale jest.
Nie wyobrażam sobie go stracić-wtedy pękło by mi serce bo jest dla mnie wszystkim. Jest małą istotką która powstała z miłości i urodziła się po to by tą miłość przyjmować i odwzajemniać.

Przepraszam że poruszyłam ten temat ale naprawdę mnie dotknął i całe dnie myślę o tym wszystkim. Musiałam to wylać z siebie.
Ja też strasznie przeżywam takie dramaty Dziś jak mąż tańczył z synusiem a on tak pięknie się śmiał ja się rozpłakałam z radości że go mam.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a jaka konkretnie chcesz kupić? bo ja mam buzz, jest super, ostatnio używałam spacerówki bo zostawiłam gondole na dworze i troszkę zamokła, ale Leo jest jeszcze do niej za malutki
ja strasznie choruję na moodd ale nie wiem czy jest sens kupować skoro nasza jest ok

ale miałam nocke do dupy, jakieś koszmary mi się śniły do tego TZ się na mnie obraził nie wiedzieć czemu i tak mi strasznie smutno
Ja ostatnio Michałka mierzyłam do spacerówki, ale za mały jeszcze co nie zmienia faktu że podobało mu się w niej Musimy jeździć w foteliku bo młody już gondoli nie akceptuje.

Cytat:
Oo. Ja tez chce spacerowke quinny buzz kupic, albo zapp - bo wydaje mi sie latwiejsza w transporcie (czyt. Mniejsza )

Marsii
Tylko pamiętaj że zapp nie ma regulacji położenia. Pochyla się tylko zapp xtra. Moja siostra pewnie mi da swojego zappa, nie będę wybrzydzać, ale fakt, super się prowadzi i do małych rozmiarów składa.

Dziś wreszcie u nas ładna pogoda Mąż chce się wybrać do teściów wózeczkiem (mamy tam jakieś 15 min na nogach) Fajnie tam można pospacerować wśród zieleni z dzieckiem, bo w mieście to spaliny
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 14:07   #832
mala_19kw
Zakorzenienie

Laurko- pewnie Cię zdziwie ale to zwykły dachowiec (być może zmieszany z persem ).
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-05, 14:24   #833
badziabadzia
Zakorzenienie

Laurko, j bym chciala tego zappa jak juz Zosia ladnie siedziec bedzie, to wtedy juz chyba to nie bedzie przeszkadzac...chyba

Lady zazdroszcze tego basenu!
Stary 2013-05-05, 15:09   #834
aska27adopcje
Zadomowienie

Laurka to super ze napisalas o tym wozku. ja myslalam ze to zapp sie reguluje do 3 polozen ... tak mi ta kumpela mowila. a to pewnie ta lepsza opcja .. i cena juz wyzsza 900 stow ... no nic bede musiala zagadac z dziadkami moze cos doloza :p
Stary 2013-05-05, 15:47   #835
hope01
Zakorzenienie

A bu Jaki dziś ładny dzień, w sam raz na koniec majówki
Byliśmy nad wodą z Małym Się gapił
Na razie to daję zdjęcie ze śniadanka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brudas.jpg (71,4 KB, 46 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:13   #836
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40643404]Silver, ja dzisiaj dla 3latka na urodziny kupiłam:

http://www.smyk.com/smiki-skrzynka-z...y-dla-dzieci-p 40zł dałam w smyku stacjonarnym. Fajne są też takie do skręcania układanki: http://allegro.pl/super-autko-dla-ma...197690791.html[/QUOTE]

O te narzędzia super są to coś dla niego on by się tylko śrubokrętami bawił

Cytat:
Ja dostałam przesyłkę z Hippa z książeczka i łyżeczka i tą krtką z kuponami rabatowymi. Nic nie wypełniałam jedyne co to te kartki w szpitalu przy niebieskim pudelku
Ja też wypełniałam w szpitalu ankietę przy niebieskim pudełku, ale nic z hippa nie dostałam..... no trudno...

Cytat:
wysypiam korzystam z tego i jestem co raz bardziej fit
Moja Daria za 10 dni kończy 4 miesiące a dopiero wczoraj się pierwszy raz przekręciła sama na plecki

Już się przekonałam o tym że każde dziecko rozwija się w swoim tępie i nie ma co porównywać z innymi dziećmi. Już się nie przejmuję tym że Daria tak późno do wszystkiego dochodzi

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
kupiłam Babydream 50+
Ja też ten kremik kupiłam.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Macie tego samego TŻta?
nic mi o tym nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ale brudasek
co dobrego jadł???

Dziewczyny ale dziś słaba jestem :/ Niby ładna pogoda ale duchota u nas jest straszna. Nie zdziwię się jak jakieś burze będą potem.

Piszecie o spacerówkach. A nie kupowałyście wózków 2w1?? gondola i spacerówka??? Ja mam 2w1 i nie będę teraz spacerówki kupować.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-05 o 17:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:15   #837
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
haha widac po mince ze smakowalo
Stary 2013-05-05, 17:27   #838
badziabadzia
Zakorzenienie

Hope, cudny jest Twoj maluch na fb go podziwalam

Silver, mowisz żeby spokojnie czekać na postępy chyba tak uczynie bo martwienie sie tu nie pomoze we wtorek mamy szczepienie, zobaczymy co pediatra na to..

Mamy szczepilyscie na pneumokoki? Ile kosztuje szczepionka?

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Meduzza, bo wlasnie kojarzylam ze odciagalas ale nie ma co sie meczyc na siłe, mm tez jest dobre dla maluszka
Stary 2013-05-05, 17:30   #839
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hope, ale slodziaszcze!!!

Silver, moj juz dzwno sie przekrecil, ale cos zapomnial, jak to sie robi

Bylismy na spacerze sluchajcie przyjechala siostra meza z rodzina i szwagier Michala jest zafiksowany na punkcie jednej gry (chodzi sie z aplikacja na androida i zdobywa rozne portale ) wyslal nam zaproszenie i dzisiaj 2godz lazilismy po Bytomiu i zdobywalismy te portale

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:39   #840
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[QUOTE=laurka23;40648462]
Grzechotka i takie duże ale nie pisze ile cm rózne kolory na zdjeciu

Szaja super zarabiscie wyglądasz
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości