|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
nie zawsze, czasami pogłaszcze się go po główce czy coś i leży dłuższy czas sam i przysypia ale raczej domaga się uwagi. Cytat:
Cytat:
Przemo pospał 2,5 godzinki, obudziliśmy go na kąpiel bo wczoraj nie był po podróży kąpany bo późno wróciliśmy, teraz pojadł i oczka jak pięciozłotówki, ani myśli o spaniu. teraz pół biedy, pijemy sobie winko z mężem, lulamy go i pewnie padnie zaraz bo cały dzień nie spał ale w nocy pewnie zaś nie będzie spał ![]() kupiłam herbatkę koperkową od 1 tyg życia, dajemy mu kropelki na kolkę i może będą efekty .... Cytat:
jak dziecko jest głodne to od razu krzyczy o jedzenie przecież.
|
||||
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
kurcze jakoś mnie brzuch muli jak na @ nie boli ale tak... ciśnie u dołu ![]() no ale Bartek się kręci, więc jestem spokojna
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mają to super bo mi się nie chce łazić po innych sklepach a biedronka po drodze do gina. Jutro wizyta, pewnie bez USG i znowu powie, że wszystko ok i nie grozi poród przed terminem
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil ja też bym spróbowała z chustą |
|
|
|
|
#2885 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tez mamy jutro wizytę
|
||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Vil czy Przemuś miał jakieś szczepienia w szpitalu?
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() humpback polecam sesje pamiątka niesamowita małemu też zrobimy w pierwszym miesiącu po urodzeniu bo ponoc wtedy dzieci są najbardziej że tak powiem elastyczne do ułożenia i spokojne ja za bardzo nei lubie sie fotografowac ale zaczyna mi sie to podobać
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór. My dopiero wróciliśmy do domku, w dzień podczytywłam Was troszkę z telefonu, ale już się nie udzielałam żeby znowu bzdury nie powychodziły z tym moim słownikiem
![]() Myślałam, że Sharp już urodzi.. ale widzę, że szyjka jeszcze nie chce współpracować.. Sharp- trzymam ![]() Metro- bardzo fajny opis, taki optymistyczny ![]() Axella - Zu ewidentnie się z Tobą przekomarza ![]() Potterka- jutro trzymam ![]() Niunka- a Ciebie już kochana do domku puścili ? |
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely, no co Ty! Nie możesz nas pozbawiać takiej rozrywki! Pisz czasem z telefonu, przynajmniej humorki nam się poprawiają
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmm... miałam więcej poodpowiadać ale powylatywało mi z głowy
![]() dzisiaj byliśmy na wsi u teściów.. pogoda była cudna, troszkę nawet posiedziałam na leżaczku na słonku.. dekolt, twarz i ramiona delikatnie mi się zarumieniły. już zapomniałam jak słonko pozytywnie wpływa na samopoczucie ![]() byliśmy też na spacerku, ale krótkim b szyjka mnie troszkę kuła. Wczorajszej nocy Wiktorek mi odpuścił i już tak nie napierdzielał po żebrach jak ostatnio ![]() zobaczymy jak będzie dzisiaj ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() jak nie pałace to proszek licealistów |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lecę spać
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak się budzę to mnie bolą żebra jakby mi ktos po nich poskakał. Przechodzi dopiero po jakimś czasie i nie pomaga przewracanie na boki.Jak wstaję siusiu to jakby mi ktoś siedział na tych żebrach, bo boli, uciska i z oddechem gorzej. W dzień za to rewelka (przynajmniej dla żeber) bo wypina się na środku i kopie pod żebrami
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiaze z nia spore nadzieje :P a tz smieje sie pod nosem, ze robie sobie zbyt duze nadzieje i pewnie znow wroce rozczarowana
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żeby całkowicie żebra mnie nie bolały.. oczywiście czasem się przebudziłam zmuszona potrzebą przekręcenia się na drugi bok i żebra bolały.. ale tak to mogą boleć. |
|
|
|
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
lecę spac, małż do biura pojechał pracować, bo musi na jutro oddać projekt, więc pewnie na noc nie wróci, a potem na 8 rano do roboty, biedny mój pracuś.
ja sie nie moge środy doczekać bo mam wizytę, mam nadzieję że coś już tam się przygotowuje do porodu ![]() dobrej nocy dziewuchy |
|
|
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomóżcie bo karmie piersią ale od piątku dokarmiam małego flacha z mieszanka bo tak wyje przy cyku ledwo mu ucieknie z buzi a wrzask jak by ktoś go z skóry obdzierał potem 5minut meczy się by znów złapać wiec podaje mu flachę. A do tego daje witaminy DiK a w mieszance też sa witaminy DiK i teraz nie wiem czy dawac mu te witaminy czy jak w mleczku sa to nie.Dodam ze nie zawsze daje mu ta flachę i nie zawsze ja wypija a boje się przedawkować ta witaminkę K
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam nadzieję, że coś już tam się szykuje do porodu ![]() dobrej nocy
|
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj, to chyba pytanie do pediatry ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
już ani jednego usg przed porodem nie planujecie?
|
|
#2901 |
|
BAN stały
|
Hey dziewczyny
w piątek wypuścili nas ze szpitala i mogliśmy Adiego zabrać do domu. Mały pierwsze 24 godziny był tak spokojny, że co chwilę chodziłam sprawdzać czy napewno wszystko z nim w porządku. Po porodzie był cały czas niespokojny, ale to pewnie dlatego że mieliśmy salę blisko wejścia na oddział położniczy i ciągle ktoś zaglądał, albo słyszał głosy. Dziś Adi ma już 5 dni i z tż nie możemy przestać na niego się wpatrywać |
|
|
|
#2902 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
objawów brak spokojna nocka przed nami, branoc |
|
|
|
|
#2904 |
|
siedzę i myślę
|
Ja też spadam
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
W niedzielę o 8:25 urodzilam sn Piotrusia!
Wazy 3.300, ma 51 cm i jest śliczny. Napiszę coś więcej jak bede miec chwile, pewnie juz z domu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
![]() super, ze i z mamusia i Piotrusiem wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!o 12stej położyłam się spać, o 2giej pierwsza pobudka bo boooooli jak na @ ale okropnnie teraz druga pobudka...chyba się nie wyśpię.boliboliboli ![]() DZIŚ MAM TERMIN
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-05-06 o 04:56 |
|
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zaraz lecę na badanie krwi i wieczorem na wizytę. |
||
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Sharpijki!!
![]() ,,Urodziłam sn o 4:20 3700 g i 53 cm.Zabrali mi ją od razu, nie wiem co jest grane, miał przyjść lekarz nie przychodzi. Poród koszmarny, nigdy więcej. Musieli mnie zszyć, bo pękłam ale mało. Jestem zmęczona i głodna.Później napisze więcej. Mała ma czarne włoski "---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

nie zawsze, czasami pogłaszcze się go po główce czy coś i leży dłuższy czas sam i przysypia ale raczej domaga się uwagi.
to albo zasypia albo się trochę popatrzy dookoła i zasypia

nie boli ale tak... ciśnie u dołu 

07.07.2012
teraz druga pobudka...chyba się nie wyśpię.