Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 22:18   #61
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Ja jestem w 14 tygodniu zaczyna się....i nic nie przytyłam. Pocieszam się myślą, że przez cały ten czas wymiotowałam i w sumie nie miałam apetytu i dlatego tak się stało. Gdzieś jednak przeczytałam, że w sumie to tak 0,5 kg tygodniowo powinno się przybierać....sama już nie wiem....

Fajnie by było zdobyć jeszcze skądś termometr rtęciowy jest najdokładniejszy....jedna k z tego co wiem jest to niemożliwe. Ja sama jeszcze nie podjęłam decyzji ale tym elektronicznym pod paszkę nie ufam w ogóle.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 22:56   #62
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka

proszę

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

A jaki wzór zamawiałaś?? nie wiem czy widziałaś ale teraz weszły jakieś nowe, mnie ciągle płeć wstrzymuje, bo nie wiem który wybrać
Jeszcze nie widziałam takich ale fajne są

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Czytałam sobie opis porodów mamusiek kwietniowych..... nie było źle przeraziła mnie tylko liczba aniołków w nowym wątku

Znalazłam może się wam przyda jeszcze wcześnie ale co tam
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4432

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013

Edytowane przez ilona_0105
Czas edycji: 2013-05-05 o 23:02
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 23:04   #63
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Czytałam sobie opis porodów mamusiek kwietniowych..... nie było źle przeraziła mnie tylko liczba aniołków w nowym wątku
Dlaczego przeraziła? Aż sprawdziłam - 9. U nas wpisanych jest 5, a wydaje mi się, że to nie wszystkie. A sporo z nas (ze mną na czele) jest jeszcze w okresie, gdzie wszystko może się wydarzyć.

Taka statystyka, (nie)stety. W nawiasie, bo ZDECYDOWANIE wolę poronić niż urodzić chore dziecko.
Stary 2013-05-05, 23:09   #64
nemosek
Zakorzenienie

Witam się i ja ,ale przyspieszyłyście

A ja się ostatnio pochwaliłam że już mi się nie chce tak często jeść jak wcześniej... to teraz mam jestem mega głodna dzisiaj cały czas

Ja pewnie z 3 na plusie,ale szczerze jadłam wszystko i o każdej porze no i do tego brak wymiotów i mdłości więc apetyt że hej!!!
Zrzuci się!!!!

Paulinaiza No i to najważniejsze ,że wszystko w porządku!!!Bardzo dobre wieści

Antibia Też podobają mi się te kocyki,piękne są i już sobie obiecałam że chcę taki dla bebe koniecznie.

Rinco,Michalowa79 Messsuah Helutek1 za wizyty

Miałam coś jeszcze pocytować ale,rano trzeba wstać ,badanka zrobić.

Narzekacie na pracę ja bym chętnie poszła za Was,która chętna
Obiecuje będę się starać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 23:11   #65
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dlaczego przeraziła? Aż sprawdziłam - 9. U nas wpisanych jest 5, a wydaje mi się, że to nie wszystkie. A sporo z nas (ze mną na czele) jest jeszcze w okresie, gdzie wszystko może się wydarzyć.

Taka statystyka, (nie)stety. W nawiasie, bo ZDECYDOWANIE wolę poronić niż urodzić chore dziecko.
Ja ostatnio jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy.... jak zobaczyłam 13 aniołków to mi łzy poleciały.... ja też jestem w tym okresie że wszystko jest możliwe .....
Tak teraz siedzę i myślę że to życie jest takie okrutne....tyle jest kobiet które nie dbają o siebie w czasie ciązy bo nie chcą tego dziecka i rodzą zdrowe dzieci a później je porzucają albo robią dużo gorsze rzeczy....

Jakoś mnie to rozkleiło

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013

Czas edycji: 2013-05-05 o 23:18
Stary 2013-05-05, 23:17   #66
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

]Czytałam sobie opis porodów mamusiek kwietniowych..... nie było źle przeraziła mnie tylko liczba aniołków w nowym wątku

Fajne ale dość drogie

Hehe ja narazie o porodzie to wogole nie myślę, damy radę dziewczyny!!
Przykre to

trochę tego jest
Stary 2013-05-05, 23:34   #67
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy.... jak zobaczyłam 13 aniołków to mi łzy poleciały.... ja też jestem w tym okresie że wszystko jest możliwe .....
Tak teraz siedzę i myślę że to życie jest takie okrutne....tyle jest kobiet które nie dbają o siebie w czasie ciązy bo nie chcą tego dziecka i rodzą zdrowe dzieci a później je porzucają albo robią dużo gorsze rzeczy....

Jakoś mnie to rozkleiło
Ja TŻ opowiedziałam o sytuacji tego martwego maluszka z wątku mam majowo- czerwcowych się popłakałam to TŻ prawie chciał zabronić mi na wizaż wchodzić żeby sie takimi historiami nie nakręcać, trzeba być dobrej mysli.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 00:00   #68
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja TŻ opowiedziałam o sytuacji tego martwego maluszka z wątku mam majowo- czerwcowych się popłakałam to TŻ prawie chciał zabronić mi na wizaż wchodzić żeby sie takimi historiami nie nakręcać, trzeba być dobrej mysli.
Ja to nawet nie mówię o tym co czytam bo też miałabym zakaz ...zazwyczaj jestem twarda a dzisiaj jakaś taka płaczliwa jestem

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

Jakoś dziwnie mnie kuje lewy jajnik raz dosyć mocno a raz delikatnie tak mi pulsował przez chwilę..... też tak macie? ogólnie to cały wieczór (oczywiście z przerwami) boli mnie brzuch tak jak w pierwszy dzień okresu

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013

Czas edycji: 2013-05-06 o 00:03
Stary 2013-05-06, 00:09   #69
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nawet nie mówię o tym co czytam bo też miałabym zakaz ...zazwyczaj jestem twarda a dzisiaj jakaś taka płaczliwa jestem:confused

Jakoś dziwnie mnie kuje lewy jajnik raz dosyć mocno a raz delikatnie tak mi pulsował przez chwilę..... też tak macie? ogólnie to cały wieczór (oczywiście z przerwami) boli mnie brzuch tak jak w pierwszy dzień okresu
Ja staram się złych rzeczy nie czytać, a jak już to szybko wyrzucam z głowy...

Mnie dziś przy kaszlnięciu zakłuło/pociągneło po prawej stronie koło jajnika...podobno to wiązadło, po chwili przeszło. Nieraz jak się za szybko zerwę z łóżka albo na prawy bok przekręcę to tez pobolewa chwilę.
Stary 2013-05-06, 07:50   #70
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mnie te bolay na poczatku i marudzilam . Teraz mnie swedza cholernie i wolalabym zeby bolaly. Jakby nie bylo tak bedzie zle ..
Dlaczego niby 5 tygodni ?
Ja dzis zostalam porwana przez Tz do fajnej knajpki . Jedzenie ni to chinskie , troche tajskiego , kucharze nepalczycy .. Mmm ale bylo dobre . Zamowilm ryz , taki klejacy jak do shushi , duzo chili , krewetki , zielony groszek mmm pychota. I nie wiem czy to ostre czy zbieg okolicznosci ale moj brzuch zaczol wariowac normalnie czulam szturchniecie jedno za dugim .. 15 minut nie moglam sie ogarnac I teraz sie zastanawiam czy jej smakowalo , czy wlasnie nie bardzo Teraz mnie na ogorkowa wzielo , i gar gotuje jak dla wojska a w miedzy czasie pieke szarlotke - pierwsza w swoim zyciu . CZasem sama siebie zaskakuje
Paulinaizabela ; cieszymy sie razem z Toba ..
Perfuzja
A i cos jeszcze .. Jak wasza waga dziewczyny ? Ja co prawda mam polowe juz blisko ale weszlam wczoraj na wage i ... plus 8 kg! Ja oczywiscie sobie wykalkulowalam 8 + 8 = 16 kg , ze tyle mialabym do konca ciazy czyli nie tak tragicznie , szykowalam sie na 30 Podobno po mnie nie widac tych 8 kg , w biodrach troche mi sie uroslo , no i ten duzy brzuch WYbaczcie ale tak sobie to tlumacze , w innym wypadku bylabym juz w glebokiej depresji i ryczala jak opetana
Ja się ważyłam jakiś czas temu, ale waga stała w miejscu, teraz obstawiam, że nie przybyło więcej jak 1kg, ja tendencji do tycia nie mam, zawsze waga stała w miejscu, a jadłam wszystko i bez ograniczeń. Także w ciąży pewnie przybiorę nawadze w późniejszych miesiącach

A w ogóle to ja czasami czuje się jakbym nie była w ciąży. Piszecie dziewczyny o mdłościach, których ja w ogóle nie mam :/ jedynie co mi dolega to bolące piersi i wzdęcia :/ no i brzuszek już troszkę taki inny mam

Cytat:
Śliczne, już sobie wyobrażam jakie milusie są

Cytat:
Ojjjj, poszła stronka do "ulubionych" - na pewno się przyda

Witam z ranka
Ja od dziś na L4, więc delektuje się nic nie robieniem
Wczoraj dzwoniliśmy do naszego Dworu i są dwa terminy na wesele w czerwcu 8.06 lub 15.06 Na środę jesteśmy umówieni z menadżerką, ale dziś idę się tam przejść i oblukać wszystko A jak TŻ wróci to idziemy do Księdza także trzymajcie kciuki popołudniu, żeby Ksiądz fochów z terminem nie strzelał, bo jakoś im nie ufam

A co do forum, to mój TŻ jak widzi, że siadam do laptopa co 15min i czytam to ma ochotę odłączyć mi internet bo twierdzi, że się uzależniam no cóż....takie są chłopy
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:01   #71
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam z ranka
Wczoraj dzwoniliśmy do naszego Dworu i są dwa terminy na wesele w czerwcu 8.06 lub 15.06 Na środę jesteśmy umówieni z menadżerką, ale dziś idę się tam przejść i oblukać wszystko A jak TŻ wróci to idziemy do Księdza także trzymajcie kciuki popołudniu, żeby Ksiądz fochów z terminem nie strzelał, bo jakoś im nie ufam

A co do forum, to mój TŻ jak widzi, że siadam do laptopa co 15min i czytam to ma ochotę odłączyć mi internet bo twierdzi, że się uzależniam no cóż....takie są chłopy
Powodzenia z księdzem. Z moich doświadczeń wynika, że z większością da się dogadac jak się da nieco większe "co łaska" i nawet nieślubne dzieci wtedy chrzczą.

Co do pogrubionego, jakbym swojego słyszała haha
Stary 2013-05-06, 08:09   #72
aaby
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa
Odpukać krwawienie ani plamienie się nie powtórzyło i oby tak zostało Ale sobotę mam wyjętą z życiorysu, leżałam i tylko łzy mi leciały - nawet wtedy, kiedy nie myślałam. A jak myślałam, to już w ogóle potok. Hormony? Czy taki cieniak jestem?!
Nie wyobrażam sobie, żeby coś Juniorkowi mogło się stać Nie myślałam, że na tym etapie już tak można kochać swojego Szkraba
Mąż spisuje się na medal, cały czas jest przy mnie, wszystko za mnie robi, próbuje odciągnąć myśli.
Po sobocie całej we łzach do dziś męczy mnie ból głowy. Ale nic to, ważne, żeby u Jr było wszystko ok.
Muszę dziś zadzwonić do lekarza i zapytać, co w tej sytuacji z rehabilitacją, czy mam ją przesunąć na wszelki wypadek, bo miałam dziś zaczynać.
Właśnie, któraś z Was pytała w poprzedniej części co to za rehabilitacja (wybaczcie, nie mogę jeszcze zapamiętać nicków ). Otóż mam dyskopatię, skoliozę, rwę korzeniową i przestawioną miednicę (dla ścisłości, mam niespełna 26 lat ). Mam przepisane ćwiczenia (żadnych laserowych zabiegów w ciąży!). Akurat udało mi się załatwić w przychodni w moim mieście, także mam po drodze z pracy. No zobaczymy, czy w ogóle to coś da, bo są dni, kiedy przez te plecy ruszyć się nie mogę

A poza tym... pędzicie!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:20   #73
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia z księdzem. Z moich doświadczeń wynika, że z większością da się dogadac jak się da nieco większe "co łaska" i nawet nieślubne dzieci wtedy chrzczą.

Co do pogrubionego, jakbym swojego słyszała haha
Haha przeca oni każdą kasę wezmą "co łaska" A mówi, że księża to dla ludzi są Teraz dzwoniłam do proboszcza i już się go boję ale może dobrze pójdzie
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:50   #74
maomami
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, witam się i ja w nowym wątku.
Nadrobiłam Was, ale przyznaję się że po łebkach, nie było mnie na wizażu od wtorku więc trochę popisałyście i nie byłam w stanie dokładnie przeczytać wszystkiego.
Dlatego wybaczcie nie będę cytować. Ale obiecuję że od dzisiaj będę na bieżąco
Nam z bąbelkiem leci 17 tydzień już czujemy się dobrze, odpoczęliśmy porządnie przez długi weekend, no a dzisiaj już w pracy. Oj strasznie nie chciało mi się wstawać przed 6 ;( ale co zrobić, mam w planach przepracować do końca lipca i później już na L4, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Miłego dnia

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:51   #75
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was, ale przyznaję się że po łebkach, nie było mnie na wizażu od wtorku więc trochę popisałyście i nie byłam w stanie dokładnie przeczytać wszystkiego.
Nam z bąbelkiem leci 17 tydzień już czujemy się dobrze, odpoczęliśmy porządnie przez długi weekend, no a dzisiaj już w pracy. Oj strasznie nie chciało mi się wstawać przed 6 ;( ale co zrobić, mam w planach przepracować do końca lipca i później już na L4, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Miłego dnia
Ale Wy już daleko U nas leci dopiero 15ty
I jak tak patrzę na brzuszki kobiet na ulicy, to marzę, żeby już być przy końcówce

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-05-06, 09:00   #76
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym wątku.

Oooo mozna mnie dopisać do wizyt: 17.05 o 10

5 stron do nadrobienia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o kurde. wchodze na forum z lapka i się dziwię czemu 3 strony, jak na telefonie już mam 7 :/

dzisiaj mam wolny dzień

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale Wy już daleko U nas leci dopiero 15ty
I jak tak patrzę na brzuszki kobiet na ulicy, to marzę, żeby już być przy końcówce
przy końcówce pewnie będziesz chciała być już po ....

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:11   #77
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
przy końcówce pewnie będziesz chciała być już po ....
To na pewno

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-05-06, 09:35   #78
niunia_20
Rozeznanie

Melduje sie w nowym wątku

Paulinaizabela gratuluje udanej wizyty
Perfuzja
za rozmowę z szefem [/COLOR] - ja tez sie mojej rozmowy obawiałam a wyszło super

za chwilkę ide szamać wczorajsze pierogi

ogólnie czuje się dobrze i czasami to mnie martwi- muszę cierpliwie czekać do piątku na wizytę ale im bliżej tym wiecej obaw...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczywiście czekam na relacje

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)

Edytowane przez niunia_20
Czas edycji: 2013-05-06 o 09:36
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:37   #79
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nawet nie mówię o tym co czytam bo też miałabym zakaz ...zazwyczaj jestem twarda a dzisiaj jakaś taka płaczliwa jestem

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

Mnie też tak boli, od czasu jak zaczął boleć to brzuchol rośnie w zastraszającym tempie:brzydal;

Cytat:
Ja się ważyłam jakiś czas temu, ale waga stała w miejscu, teraz obstawiam, że nie przybyło więcej jak 1kg, ja tendencji do tycia nie mam, zawsze waga stała w miejscu, a jadłam wszystko i bez ograniczeń. Także w ciąży pewnie przybiorę nawadze w późniejszych miesiącach

A w ogóle to ja czasami czuje się jakbym nie była w ciąży. Piszecie dziewczyny o mdłościach, których ja w ogóle nie mam :/ jedynie co mi dolega to bolące piersi i wzdęcia :/ no i brzuszek już troszkę taki inny mam

Śliczne, już sobie wyobrażam jakie milusie są

Ojjjj, poszła stronka do "ulubionych" - na pewno się przyda

Witam z ranka

Ja jak siadam do lapa to na dłuuugo, ale nie mam co robić, a mam takiego lenia

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:02   #80
Michalowa79
Raczkowanie

Jestem już po wizycie. Widziałam bijące serduszko sztuk 1 . Wszystko w porządku jestem w 7 tygodniu. Zabrali mi z 2 litry krwi wyniki pewnie będą popołudniu. USG genetyczne 3.06.2013 o 8:30.

Jestem przeszczęśliwa odkąd zobaczyłam ten tykający pęcherzyk
Chyba dopiero do mnie dotarło że znowu będę mamą.

w sprawie mdłości niestety - bez zmian.
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:03   #81
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas dziś jest wolny dzień wyleguję się

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Cytat:

Witam z ranka
Mnie nawet piersi nie bolą

Fajnie Ci Mnie się ginka pytała czy chcę L4, ale narazie jeszcze popracuję, za miesiąc to chyba już wezmę
żeby wszystko się udało po waszej myśli

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa
Odpukać krwawienie ani plamienie się nie powtórzyło i oby tak zostało Ale sobotę mam wyjętą z życiorysu, leżałam i tylko łzy mi leciały - nawet wtedy, kiedy nie myślałam. A jak myślałam, to już w ogóle potok. Hormony? Czy taki cieniak jestem?!
Nie wyobrażam sobie, żeby coś Juniorkowi mogło się stać Nie myślałam, że na tym etapie już tak można kochać swojego Szkraba
Mąż spisuje się na medal, cały czas jest przy mnie, wszystko za mnie robi, próbuje odciągnąć myśli.
Po sobocie całej we łzach do dziś męczy mnie ból głowy. Ale nic to, ważne, żeby u Jr było wszystko ok.
Muszę dziś zadzwonić do lekarza i zapytać, co w tej sytuacji z rehabilitacją, czy mam ją przesunąć na wszelki wypadek, bo miałam dziś zaczynać.
Właśnie, któraś z Was pytała w poprzedniej części co to za rehabilitacja (wybaczcie, nie mogę jeszcze zapamiętać nicków ). Otóż mam dyskopatię, skoliozę, rwę korzeniową i przestawioną miednicę (dla ścisłości, mam niespełna 26 lat ). Mam przepisane ćwiczenia (żadnych laserowych zabiegów w ciąży!). Akurat udało mi się załatwić w przychodni w moim mieście, także mam po drodze z pracy. No zobaczymy, czy w ogóle to coś da, bo są dni, kiedy przez te plecy ruszyć się nie mogę

A poza tym... pędzicie!

Kochana przytulam mocno
Hormony działają, staraj się myśleć pozytywnie i tylko o dobrych rzeczach, bo stres maluszkowi nie służy.
za rehabilitacje

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Miłego dnia
Wow już 17tc
Super, że odpoczęłaś
Stary 2013-05-06, 10:06   #82
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Widziałam bijące serduszko sztuk 1 . Wszystko w porządku jestem w 7 tygodniu. Zabrali mi z 2 litry krwi wyniki pewnie będą popołudniu. USG genetyczne 3.06.2013 o 8:30.

Gratulacje

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-06, 10:06   #83
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

spojrzałam na godz i pomyślałam o Tobie a tu wpisik

właśnie zjadłam bułkę z masłem i pomidorkiem... jakie to było dobre.... a bułki się skończyły... dopiero wyjdę jak córa wstanie

Malinka

Haniusia
Stary 2013-05-06, 10:07   #84
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Super Gratulacje udanej wizyty

Zaczynamy dzień od dobrych wieści i czekamy na więcej

Oby mdłości przeszły
Stary 2013-05-06, 10:09   #85
ilona_0105
Raczkowanie

trzymam za wszystkie wizyty za rozmowy z szefami za przygotowania do wesela i za rozmowę z proboszczem

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-06, 10:13   #86
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Haha przeca oni każdą kasę wezmą "co łaska" A mówi, że księża to dla ludzi są Teraz dzwoniłam do proboszcza i już się go boję ale może dobrze pójdzie
Jakby się nie dało pertraktować postraszcie go inną parafią hihi straciłby wtedy zarobek

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty
Stary 2013-05-06, 10:16   #87
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby się nie dało pertraktować postraszcie go inną parafią hihi straciłby wtedy zarobek
inną to Tż, jeśli jeszcze inną, to proboszcz musi licencje/zgode na zawarcie Sakramentu w innej parafii dać

Malinka

Haniusia
Stary 2013-05-06, 10:19   #88
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
inną to Tż, jeśli jeszcze inną, to proboszcz musi licencje/zgode na zawarcie Sakramentu w innej parafii dać
Aaaa nie wiedziałam, ze to takie komplikacje, bo w parafii mojej babci często bywają śluby z "zewnątrz", więc myślałam, ze to jakoś można łatwiej załatwić.
Stary 2013-05-06, 10:26   #89
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka

proszę

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

A jaki wzór zamawiałaś?? nie wiem czy widziałaś ale teraz weszły jakieś nowe, mnie ciągle płeć wstrzymuje, bo nie wiem który wybrać
zamawiałam taki czerwono-czarny w kotki jako ze cała rodzina jest manaikiem kotów Dzieciatko to odczuje, a wzor wydaje mi sie byc uniwersalny, jak bedzie dziewczynka to chce zamówic posciel u nich wlasnie w truskawki

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja 5 kg przytylam do 12 tygodnia. Z czego bylam na wakacjach gdzie jadlam jak opetana no I fajki rzucilam po 9 latach? To chyba tez mi swoje dalo ..

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Aha .. Doswiadczone mamy ! Jakie termonetry polecacie dla maluszka ? U mnie sa teraz przecenione o polowe I chcialabym kupic tylko nie Wiem ktory a moze oba ? Jeden zestaw jest z Aventu , smoczek z termometrem plus zwykly elektroniczny . A drugi to Tommy taki do uszka ? A moze polecacie jakies inne,,

co do termometrow to ja mialam rteciowy i niestety 2 razy szedł w dupke bo tylko tak dało sie zmierzyc temp. teraz chyba kupie taki do czola tzw strzelajacy jak to moj syn mowi. chyba thomsona widziałam za ok 89zł i był niezły.ale zobacze, mam w sumie elektroniczny za 5 zl z biedronki i narazie nam wystarcza
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:28   #90
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa nie wiedziałam, ze to takie komplikacje, bo w parafii mojej babci często bywają śluby z "zewnątrz", więc myślałam, ze to jakoś można łatwiej załatwić.
no tak, bo zgodnie z prawem kościoła katolickiego miejscem, gdzie można zawrzeć związek małżeński jest parafia, do której należy albo narzeczona, albo narzeczony

eh... to już przesada z tymi kanapkami :P ruszać się nie mogę :P

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości