|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja jestem w 14 tygodniu zaczyna się....i nic nie przytyłam. Pocieszam się myślą, że przez cały ten czas wymiotowałam i w sumie nie miałam apetytu i dlatego tak się stało. Gdzieś jednak przeczytałam, że w sumie to tak 0,5 kg tygodniowo powinno się przybierać....sama już nie wiem....
Fajnie by było zdobyć jeszcze skądś termometr rtęciowy jest najdokładniejszy....jedna k z tego co wiem jest to niemożliwe. Ja sama jeszcze nie podjęłam decyzji ale tym elektronicznym pod paszkę nie ufam w ogóle. |
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Czytałam sobie opis porodów mamusiek kwietniowych..... nie było źle przeraziła mnie tylko liczba aniołków w nowym wątku Znalazłam może się wam przyda jeszcze wcześnie ale co tam ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4432
mieszkamy razem od 17.06.2009 zaręczyny 09.08.2010 I usg 22.04.2013 wizyta+usg 7.05.2013 Edytowane przez ilona_0105 Czas edycji: 2013-05-05 o 23:02 |
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka statystyka, (nie)stety. W nawiasie, bo ZDECYDOWANIE wolę poronić niż urodzić chore dziecko.
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja ,ale przyspieszyłyście
A ja się ostatnio pochwaliłam że już mi się nie chce tak często jeść jak wcześniej... to teraz mam jestem mega głodna dzisiaj cały czas ![]() Ja pewnie z 3 na plusie,ale szczerze jadłam wszystko i o każdej porze no i do tego brak wymiotów i mdłości więc apetyt że hej!!! Zrzuci się!!!! ![]() Paulinaiza No i to najważniejsze ,że wszystko w porządku!!! Bardzo dobre wieściAntibia Też podobają mi się te kocyki,piękne są Rinco,Michalowa79 Messsuah Helutek1 za wizytyMiałam coś jeszcze pocytować ale ,rano trzeba wstać ,badanka zrobić.Narzekacie na pracę ja bym chętnie poszła za Was,która chętna ![]() Obiecuje będę się starać
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak teraz siedzę i myślę że to życie jest takie okrutne....tyle jest kobiet które nie dbają o siebie w czasie ciązy bo nie chcą tego dziecka i rodzą zdrowe dzieci a później je porzucają albo robią dużo gorsze rzeczy.... Jakoś mnie to rozkleiło
mieszkamy razem od 17.06.2009 zaręczyny 09.08.2010 I usg 22.04.2013 wizyta+usg 7.05.2013 Edytowane przez ilona_0105 Czas edycji: 2013-05-05 o 23:18 |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe ja narazie o porodzie to wogole nie myślę, damy radę dziewczyny!! Przykre to ![]() trochę tego jest
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo też miałabym zakaz ...zazwyczaj jestem twarda a dzisiaj jakaś taka płaczliwa jestem![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Jakoś dziwnie mnie kuje lewy jajnik raz dosyć mocno a raz delikatnie tak mi pulsował przez chwilę..... też tak macie? ogólnie to cały wieczór (oczywiście z przerwami) boli mnie brzuch tak jak w pierwszy dzień okresu
mieszkamy razem od 17.06.2009 zaręczyny 09.08.2010 I usg 22.04.2013 wizyta+usg 7.05.2013 Edytowane przez ilona_0105 Czas edycji: 2013-05-06 o 00:03 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dziś przy kaszlnięciu zakłuło/pociągneło po prawej stronie koło jajnika...podobno to wiązadło, po chwili przeszło. Nieraz jak się za szybko zerwę z łóżka albo na prawy bok przekręcę to tez pobolewa chwilę. |
|
|
|
|
#70 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to ja czasami czuje się jakbym nie była w ciąży. Piszecie dziewczyny o mdłościach, których ja w ogóle nie mam :/ jedynie co mi dolega to bolące piersi i wzdęcia :/ no i brzuszek już troszkę taki inny mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam z ranka ![]() Ja od dziś na L4, więc delektuje się nic nie robieniem ![]() Wczoraj dzwoniliśmy do naszego Dworu i są dwa terminy na wesele w czerwcu 8.06 lub 15.06 Na środę jesteśmy umówieni z menadżerką, ale dziś idę się tam przejść i oblukać wszystko A jak TŻ wróci to idziemy do Księdza także trzymajcie kciuki popołudniu, żeby Ksiądz fochów z terminem nie strzelał, bo jakoś im nie ufam ![]() A co do forum, to mój TŻ jak widzi, że siadam do laptopa co 15min i czytam to ma ochotę odłączyć mi internet bo twierdzi, że się uzależniam no cóż....takie są chłopy
|
|||
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet nieślubne dzieci wtedy chrzczą.Co do pogrubionego, jakbym swojego słyszała haha |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa Odpukać krwawienie ani plamienie się nie powtórzyło i oby tak zostało Ale sobotę mam wyjętą z życiorysu, leżałam i tylko łzy mi leciały - nawet wtedy, kiedy nie myślałam. A jak myślałam, to już w ogóle potok. Hormony? Czy taki cieniak jestem?! Nie wyobrażam sobie, żeby coś Juniorkowi mogło się stać Nie myślałam, że na tym etapie już tak można kochać swojego Szkraba ![]() Mąż spisuje się na medal, cały czas jest przy mnie, wszystko za mnie robi, próbuje odciągnąć myśli. Po sobocie całej we łzach do dziś męczy mnie ból głowy. Ale nic to, ważne, żeby u Jr było wszystko ok. Muszę dziś zadzwonić do lekarza i zapytać, co w tej sytuacji z rehabilitacją, czy mam ją przesunąć na wszelki wypadek, bo miałam dziś zaczynać. Właśnie, któraś z Was pytała w poprzedniej części co to za rehabilitacja (wybaczcie, nie mogę jeszcze zapamiętać nicków ). Otóż mam dyskopatię, skoliozę, rwę korzeniową i przestawioną miednicę (dla ścisłości, mam niespełna 26 lat ). Mam przepisane ćwiczenia (żadnych laserowych zabiegów w ciąży!). Akurat udało mi się załatwić w przychodni w moim mieście, także mam po drodze z pracy. No zobaczymy, czy w ogóle to coś da, bo są dni, kiedy przez te plecy ruszyć się nie mogę ![]() A poza tym... pędzicie! ![]()
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mówi, że księża to dla ludzi są Teraz dzwoniłam do proboszcza i już się go boję ale może dobrze pójdzie
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, witam się i ja w nowym wątku.
Nadrobiłam Was, ale przyznaję się że po łebkach, nie było mnie na wizażu od wtorku więc trochę popisałyście i nie byłam w stanie dokładnie przeczytać wszystkiego. Dlatego wybaczcie nie będę cytować. Ale obiecuję że od dzisiaj będę na bieżąco ![]() Nam z bąbelkiem leci 17 tydzień już Miłego dnia
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas leci dopiero 15ty ![]() I jak tak patrzę na brzuszki kobiet na ulicy, to marzę, żeby już być przy końcówce
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() dzisiaj mam wolny dzień ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- za dzisiejsze wizyty---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- przy końcówce pewnie będziesz chciała być już po .... |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie w nowym wątku
Paulinaizabela gratuluje udanej wizyty Perfuzja za rozmowę z szefem [/COLOR] - ja tez sie mojej rozmowy obawiałam a wyszło super ![]() za chwilkę ide szamać wczorajsze pierogi ![]() ogólnie czuje się dobrze i czasami to mnie martwi- muszę cierpliwie czekać do piątku na wizytę ale im bliżej tym wiecej obaw... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczywiście czekam na relacje
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-05-06 o 09:36 |
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po wizycie. Widziałam bijące serduszko sztuk 1
. Wszystko w porządku jestem w 7 tygodniu. Zabrali mi z 2 litry krwi wyniki pewnie będą popołudniu. USG genetyczne 3.06.2013 o 8:30.Jestem przeszczęśliwa odkąd zobaczyłam ten tykający pęcherzyk Chyba dopiero do mnie dotarło że znowu będę mamą. w sprawie mdłości niestety - bez zmian. |
|
|
|
#81 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas dziś jest wolny dzień wyleguję się ![]() Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Cytat:
![]() Fajnie Ci żeby wszystko się udało po waszej myśliCytat:
Hormony działają, staraj się myśleć pozytywnie i tylko o dobrych rzeczach, bo stres maluszkowi nie służy. za rehabilitacjeCytat:
Super, że odpoczęłaś
|
|||
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu wpisik właśnie zjadłam bułkę z masłem i pomidorkiem... jakie to było dobre.... a bułki się skończyły... dopiero wyjdę jak córa wstanie |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynamy dzień od dobrych wieści i czekamy na więcej ![]() Oby mdłości przeszły
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
trzymam
za wszystkie wizyty za rozmowy z szefami za przygotowania do wesela i za rozmowę z proboszczem
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
inną to Tż, jeśli jeszcze inną, to proboszcz musi licencje/zgode na zawarcie Sakramentu w innej parafii dać
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#89 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jako ze cała rodzina jest manaikiem kotów Dzieciatko to odczuje, a wzor wydaje mi sie byc uniwersalny, jak bedzie dziewczynka to chce zamówic posciel u nich wlasnie w truskawki![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh... to już przesada z tymi kanapkami :P ruszać się nie mogę :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

za wizyty
,rano trzeba wstać ,badanka zrobić.

Ale sobotę mam wyjętą z życiorysu, leżałam i tylko łzy mi leciały - nawet wtedy, kiedy nie myślałam. A jak myślałam, to już w ogóle potok. Hormony? Czy taki cieniak jestem?!