|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Kurczę, moi rodzice to jedni z tych, co są przekonani, że dziecko trzeba ubrać w kożuch nawet latem... No i teraz będzie pojazd po mnie, że jestem zła matka, bo za lekko dziecię ubieram (a zawsze nieco grubiej, niż siebie samą...)... A prawda jest taka, że kilka dni temu moja siostrzenica miała katarek i na pewno infekcja się jakoś przeniosła na małą... Ale oczywiście, już jest temat, że ja ją źle ubieram... Dziwne, bo zawsze ubieram ją tak samo i było okej, a tu nagle Zośka jest przeziębiona i automatycznie 3 dni później Oliwka też.
Ale tak tak, to na pewno wina mojego ubierania. |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Szaja ale czy my te kaszki musimy dawać tak w ogóle ?
Czy nie wystarczy cycek i rozszerzanie diety ale bez kaszek nawet tych bez glutenowyuch ? Czy to będzie za mało dla dziecka ? |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lalki
![]() Ja od 11 na dworze-upaaaał że ho ho ![]() Właśnie pile kawusie na świeżym powietrzu i przy okazji łapie promienie na moje blade oblicze ![]() Pstryniu- tak jak dziewczyny mi pisały,nie czytaj tego. My nic nie poradzimy w tej sprawie a i nie ulżymy tej dziewczynie i Jasiowi Tak się stało i nikt na to nie miał wpływu i niestety takie rzeczy się dzieją Bardzo to przykre
|
#964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
jem bardzo mało,ciągle to samo. Tak brakuje mi smaku mleka czy jogurtu. ![]() Ale dla Blanki muszę... Nie wiem czy to skaza,bo po czym? Cytat:
ale Marsi napisała ostatecznie czym się zajmuje ![]() Cytat:
Kochana myślę że każda z nas poruszyła ta sytuacja. To okropne stracić dziecko...;( Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, my dopiero od 4 dni na Dadach 3, a Wy juz z 4 jedziecie
![]() Ja tez nie ogarniam tego calego rozszerzania... Nie wiem ile razy dziennie warzywa/owoce, mleko, itp... Co do chusty - powiem Wam, ze ja nie chustuje... Lezy i sie kurzy :/ Goraco mi strasznie w niej, mimo ze ja w bluzce na ramiaczkach, a Kubus w bodziakach. Ale maly nie ulatwia sprawy miotajac sie na prawo i lewo... Ale za to mata FP Rainforest leci juz do mnie Kurcze, jak goraco dzis!! Zmykam zaraz na spacer wzdluz plazy (deptakiem) do Sopotu Kubus juz od 1h spaceruje z dziadkami i ciotka
|
|
|
|
#966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to u mnie sytuacja sprzed kilkunastu minut. jestem z malym u nas na gorze. may sie przebudzil wiec myslalam ze glodny (spal od 2 godz) wiec ja butla w pyszczek a ten ryk. swoja droga cos ostatnio nie chce mi pic z butli, albo mu sie odwidzialo albo nie trafiam w moment jak jest glodny... wracajac to tematu - maly ryk a babcia co? zaraz na gorze... mysle se spoko, jest poludnie a ta u nas jeszcze nie byla wiec to pewnie takie 2 w 1 maly sie uspokoil, pogadal, babca poszla no wiec ja drugie podejscie z butla a ten znow ryk... patrze, nie minelo 5 sekund a babcia znow u nas i taki text (niby do Kubusia): Mama, mama ty sie tak nie denerwuj ze ja placze! czasami musze sobie poplakac i nie trzeba sie tym tak przejmowac...![]() tylko ciekawe kto z naszej dwojki sie przejmuje... ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() -------------- wczoraj zmienilismy bryke na cabrio znaczy sie spacerowke maly juz praktyczne nie miescil sie w gondolce a jak juz lezal to sie wnerwial bo widzial tylko niebo a teraz jest superancko |
|||
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiecie może o jakiejś promocji na pampersy? w tesco była, ale się spóźniłam i same 5 zostały
Cytat:
a ile trwa to w sumie nie wiem, to na razie nasz pierwszy dom ale to pewnie od ekipy zależy i od funduszy
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,
nie wiem o co chodzi, ale mam taką rewolucje z brzuchem od 3 dni że głowa mała. Ciągle latam do wc, ledwo dzis na praktykach wytrzymałam, musiałam lecieć szybko do domu na k.bel
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-06 o 12:51 |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę właśnie na ławeczce z Darią. Byłam w pracy zapytać o ten macierzyński i qwa nic nie wie kierowniczka jeszcze. I będzie dopiero dzwonić do kadr..... Tylko jak to jest?? Trzeba pisać wniosek o te 4 tyg dodatkowe czy nie? Bo qwa nawet tego sie nie dowiedziałam!!
Nie chce żeby mi przepadł urlop macierzy.bo spóźnię sie z tym wnioskiem.....
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na leżąco? ja mojego będę chyba w foteliku wozić jak mu się przestanie gondolka podobać, bo taka malizna mi się w tej spacerówce wydaje
|
|
#971 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na pewno przydadzą się dla bardziej żertych dzieci Cytat:
szok. Wiatr i bez słońca.Ja Agatce po 4mcu przemieniałam na spacerówkę, a teaz nie wiem jeszcze. Wczoraj jechałam w nosidle, bo w parku szalałam z młodymi i koleżanką, ale żal mi małej było 5h taka wygięta :/ |
||
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale może zaczekaj chwilkę to jak wejdzie w końcu ta ustawa w życie, to od razu o 6 napiszesz i ewentualnie o ten dodatkowy rodzicielski![]() muszą to ustalić najpóźniej do czerwca, więc trzeba czekać
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mowcie mi mistrzuniu
Zalatwilam chrzest, bylam w zusie ![]() Chrzciny bez problemu, jeszcze za mna dwie spoznione mamuski staly z dzieciaczkami W zusie sie dowiedzialam, ze sobie wymyslilam te 18+4 i normalnie mam 20+4 jak wejdzie ustawa o rocznym macierzynskim to trzeba drugi raz przyjsc i wypelnic formularz, z automatu nic nie przedluzaja, bo nie kazdy to chce, wiec nie wiem, moze chodzi o te dodatkowe 2tyg? A te kolejne 26 trzeba pisac podanie? Nie wiem.W hm kupilam sliczny berecik na chrzciny dla Malego Pam ochroniarz mnie podrywal a potem drugi w salonie komorkowym, az musialam mu powiedziec, ze MAZ to by mnie zabil jakbym z rozowym pokrowcem na taba przyszla, a ten ahaa....maz....... Aaaaaa i skorzystalam pierwszy raz z pokoju matki i dziecka, dziewczyny jak tam slicznie! Az zdjecia porobilam ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Silver, pisz o te 4 tyg, potem napiszesz podanie o reszte, ja tak zrobilam i tak mi w zusie powiedzieli, szkoda, zeby Ci przepadlo ![]() Elllmi gratuluje budowy domu ![]() Black, ja padlam dzisiaj, wchodze do zusu, moherow milion picset, biore malego rozbieram z bluzy, a te wzrok zabojcy na mnie hahaha a jak wychodzilam to go nie ubralam z powrotem! Ah ![]() I wiecie co? Z wozkiem przekichane, ohery zabijaly, ale jak tylko wzielam na rece to ojeju, jaki slodki chyba zaczne nosic na rekach tylko
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do podrywu to wcale sie nie dziwie, lachon z Ciebie i tyle
|
||
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mi przed chwilą dziecko wpadło w histerię. Masakra jakaś, nie głodna, przebrana, wydaje się być wyspana, ale oczywiście jedyne co to ciumuś ukoił. Teraz sobie wypluwa cycka i patrzy to na mnie, to na wzorki na tapecie I mówię do Niej, że jest mały złośnik, a ta w śmiech ![]() Lady brawo za chrzciny
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhh kochana, dokładnie wiem co czujesz... miałam to samo, mimo, że byłam z wami na bieżąco z czytaniem to jakoś nie miałam weny... dziękuję Bogu, że mimo wszystkich przeciwności losu wytrwałyśmy z Anulką tę ciążę, że mam ją obok siebie, że mogę ją przytulić pocałować... cały czas śledziłąm sytuację z Jasiem, to tak strasznie niesprawiedliwe... i wciąż się zastanawiam, dlaczego nikt na usg wcześniej nie zobaczył tego cholernego węzła? czy musiał się "Zaciągnąć"? cholera, to takie niesprawiedliwe, nie potrafię sobie wyobrazić tragedii tej dziewczyny, jej rozpaczy, skoro ja ryczę już od tylu dni, a co dopiero ona! czytałam jej wcześniejsze wpisy, były tak przepełnione radością, głupi kocyk sprawiał jej frajdę, tak bardzo na to dziecko czekała... przecież to dziecko było już w pełni wykształcone, gdyby jej zrobili cc może by je jeszcze uratowali? dlaczego, dlaczego, dlaczego... czasem człowiek nie zdaje sobie sprawy, ile ma szczęścia...
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver ja mam to samo od kilku dni ale za to jak- kępkami mi wychodzą, dziś pytałąm się męża czy ja przypadkiem jakieś chemii nie brałąm bo mam wrażenie,że lepiej będzie się opitolić na łyso póki co moja kosmetyczka dałą mi ze swojego ogródka rzepę i kazała wcierać we włosy, ona jest jeszcze zeszłoroczna i troszkę mało w niej soku ale coś tam wyciskam, śmierdzi jak diabli ale cóż tonący brzyty sięchwyta ona mi powiedziała,że jej po 3 wcierkach przeszło chce sobie jeszcze dziś kupić vichy dercos kurde a mnie normalnie świeżbi by wątek założyć i zwołać styczniowo lutowe 2014 ![]() pstryczku ja też tak kiedyś miałam jak głupia weszłam na stronę dla rodziców po stracie, gdzie były zdjęcia, wspomnienia, wszystko ja głupek, potem sobie tego darować nie mogłam,że po co i wogóle a tak przy oakzji to ostatnio sobie tak myślałam o Tobie i przyszło mi do głowy,że Ty mnie bardzo rozczulasz jak piszesz o swoich uczuciach do maluszka ![]() no i nie smutaj się już więcej proszę ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
okazało się,że był węzeł a ona tydzi chodziła z martwym dzieckiem bo konował zamiast sprawdzić przepływy olał ja i wyjechał się urlopować gdyby wcześniej lekarz zobaczył węzeł i że przepływy są nie w porządku dziecko by żyło bo zrobili by cc a dziewczyna alarmowała że coś nie gra |
||
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, ze moglam nie czytac tych wpisow ale to bylo silniejsze ode mnie ![]() nic nie poradze na to ze kocham tego mojego Grzdyla nad zycie i nie wyobrazam sobie zeby go moglo przy mnie nie byc... dobra, juz koniec smutasnych tematow bo jeszcze troche i bede sucha jak sahara ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za załatwienie mszy może i księdzu wpadłaś w oko? ![]() Cytat:
pstryczku ja też w piątek siedziałam, czytałam i ryczałam. Nie mogłam się wcale pozbierać, patrzyłam na mojego Kubusia i dziękowałam Bogu, że go mam, że jest przy mnie i nawet jak płacze to wiem, że jak go utulę, nakarmię czy przytulę to przestanie. A tej dziewczynie tak bardzo współczuję, że choćbym chciała cokolwiek napisać to nawet nie wiem co, bo brakuje słów... fewciu może to nie jest skaza, zapytaj może pediatry... |
||
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, jak napisałaś ten wniosek o dłuższy macierzyński??Chodzi mi o treść
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-06 o 13:40 |
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, używacie/używałyście kiedyś kosmetyków z Apisu?
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, poszlam do zusu i babeczka mi dala gotowca, wpisalam tylko swoje dane i wsio. Tresci nie pamietam kompletnie bo malego mialam na rekach i tylko wpisywalam
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- napisz po prostu: "Zwracam się z prośbą o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 4 tygodni" albo "w okresie od ...do..."
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, młody się przekręcił z plecków na brzuszek pierwszy raz
![]() wizaż to zło
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40664111]Nie musimy na pewno przydadzą się dla bardziej żertych dzieci U nas 26 stopni i co? I wieje tak, że na balkon wyszłam w grubym polarze i marzłam szok. Wiatr i bez słońca.Ja Agatce po 4mcu przemieniałam na spacerówkę, a teaz nie wiem jeszcze. Wczoraj jechałam w nosidle, bo w parku szalałam z młodymi i koleżanką, ale żal mi małej było 5h taka wygięta :/[/QUOTE] Szaja..im więcej czytam o rozszerzaniu, tym, mam wrażenie - mniej wiem... Nie wiem co z tym glutenem i w ogóle..najlepiej jakby tak dostać gotowy jadlospis i po prostu podawać:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-05-06 o 14:12 |
||
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady , jak Ty to liczyłaś że Ci wyszło że już końcówke macierzyńskiego masz????Przecież rodziłaś parę dni przede mną. Usiadłam na spokojnie, wyliczyłam do kiedy mam te 20 tyg i wyszło mi że do 3 czerwca, Więc jeszcze trochę czasu mam. Aga Ty rodziłaś jakoś tak jak ja,nie?? Więc podobnie będziesz miała.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-06 o 14:12 |
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
hej, nie było mnie cały weekend ale angina + uczenia = brak siły na cokolwiek.
Chciałam się pochwalić że wszystkie egzaminy mam już zaliczono i została mi tylko obrona około 20 czerwca. ![]() Jestem już prawie zdrowa ale mały zaczął coś dzisiaj pokasływać i w nosie coś mu ciągle furczy (a nie umiem nic ściągnąć) i chciała bym iść z nim jutro do lekarza żeby go osłuchała ale jutro nasza pediatra przyjmuje tylko chore dzieci i troskę boję się z nim iść na chore że jeszcze bardziej się nie rozchorował. Wy ze swoimi chodzicie też na chore czy zawsze na zdrowe?
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-06 o 14:15 |
|
|
|
#990 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jeszcze zakupy porobiłaś![]() My po szczepieniu. Mała płakała ale dało się ją uspokoić. A te lekarki i pielęgniarki też głupie. Człowiek spocony tu trzyma gołe dziecko tu torbę tu książeczkę, portwel wyciąga i jeszcze receptę dają jakbym się mogła zabrać;/ I ciągle: nie zostawiać dziecka na przewijaku. No a kto mnie spakuje i mi pomoże? Powinny być jakieś leżaczki dla dzieci, coby Mamy mogły się ogarnąć. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Ale tak tak, to na pewno wina mojego ubierania. 

Tak się stało i nikt na to nie miał wpływu i niestety takie rzeczy się dzieją

tak strasznie mi jej jest szkoda 

a teraz jest superancko
to musi być bardzo miłe uczucie 

szok. Wiatr i bez słońca.