|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() Axella musisz zmienić dietę, bo jakbyś mnie tak dobrze karmiła to też bym nie wychodziła
|
|
#3242 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
za wizyte---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
za wyniki i brak paciora
|
||
|
|
|
#3243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a liliowy to dla chłopca nie moż być ? bo my kupiliśmy fioletowy wózek i tak troszkę pod liliowy podchodzi ![]() Cytat:
za załatwione sprawy i dobre wyniki ![]() Cytat:
aż jestem w szoku..chociaż on lubi różowy, ma dwie koszulki polo w tym kolorze |
||||
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy dzwonią pytac jak tam,kiedy moga zobaczyc młodą, ja niewiem już czy się nastawiać czy nie i jestem rozdrażniona całą sytuacją... położna pisze by jechać, w szpitalu,że jeszcze nie.. że też nie ma złotego środka... |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Wystroiłam się jak stróż w boże ciało
idę do biedrony.. muszę przetestować czy ludzie nie będą się na mnie dziwnie patrzyli |
|
|
|
#3246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a fioletowy wózek jest jak najbardziej uniwersalny
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troszkę i może w końcu rozkręci się na dobre ![]() jakbym była w takiej ytuacji to bym pojechała.. ale u Ciebie to faktycznie organizm jakoś dziwnie i uporczywie się drażni.. więc chyba lepiej poczekać jeszcze troszkę ![]() trzymam
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Eee tam, przesadzacie. Dziewczyny przecież my na tej diecie karmiącej + spacerkach same zrzucimy te kg. Nawet nie będziemy wiedziały kiedy. Cytat:
![]() Ale ma czaderskie czarne włoski, ja sobie jakoś synka też wyobrażam z takimi włosami, więc jak będzie łysy lub miał blond włosy to się mocno zdziwie
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie Cytat:
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
no i małż ma najprawdopodobniej szkarlatynę
|
|
|
|
#3253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aby to nie była szkarlatyna...
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niech zdrowieje szybko, żeby mógł z tobą rodzić
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
JUSTI-moze to nie to
a nawet jesli to szybko wygonicie chorobsko i bedziecie rodzic razem |
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam by to jednak nie było to, a jeśli już to jakaś łagodna forma, która szybko przejdzie.Ja to jednak jestem schizol. Powiem Wam, że po 3ch dniach zmniejszonej aktywności dzieciaczka już dłużej nie wytrzymałam i idę dziś do mojego Medicover na KTG....niech już lepiej sprawdzą niż mam się dalej zastanawiać
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nadal co 7min tylko boli bardziej
|
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z biedronki, kupiłam sorbety lodowe
![]() są takie pyyyyszne ![]() już wcinam malinowy ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
informuj nas na bieżąco kupiłam sobie długą spódnicę w kolorze bakłażana, do tego dowaliłam zieloną koszulę Cytat:
![]() trzymam mocnoooo żeby to nie było to i żeby szybko przeszło.. ![]() kurcza myślałam, że szkarlatyna to już zapomniana choroba.. a w weekend rozmawiałam z kuzynką Tż i jej braciszek też zachorował na szkarlatynę |
||
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Axella w dalszym ciągu za rozkręcenie akcji ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Juu oby to nie szkarlatyna i żeby szybko przeszło
|
|||||
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie o dziwo nie
![]() oczywiście spojrzenia na brzuch były, ale to standardowo.. już się przyzwyczaiłam
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie że idź. nie ma co się denerwować niepotrzebnie, lepiej sprawdzić
|
#3264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny małż powiedział lekarce, że jestem w ciąży a ona na to, że skoro nie mam wysypki to raczej się nie zaraziłam i nic mi ani dziecku nie grozi... on chyba już też nie zaraża... mam nadzieję ![]() skąd się bierze? wiecie, on pracuje na kopalni, ma kontakt z tysiącami ludzi na łaźni, w szatni, do tego w klubie, więc wystarczy, że jedna osoba zaraża w dodatku panuje ponoć jakiś wysyp różyczki - kolega mi mówił, że ma w drużynie 6ciu zarażonych a szkarlatyna to chyba jakaś pochodna różyczki no nic, mam nadzieję że się z tym uporamy szybko i tak dobrze,że teraz a nie po urodzeniu Bartka, nie wiem co by to było Magiusa dobrze, że idziesz na ktg, będziesz spokojniejsza mimo, że Bartuś jest aktywny jak zawsze to wolę się upewnić, że wszystko ok
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-05-06 o 18:12 |
|||||
|
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby to jednak jakieś uczulenie na wodę było!!Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
niestety objawy nam pasują na tą szkarlatynę
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole.. Z mojego okna widać "tyły" biedronki.. Jest tam taka brama i dziedziniec.. No i tuż przy bramie stoi śmietnik.. Ostatnio codziennie wieczorem podchodzą pod ten śmietnik rózni ludzie i w nim grzebią.. ale nie jakieś lumpy tylko też takie normalne osoby.. i się zastanawiam skarby jakie czy co??
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki powrót do zdrowia męża, no i żeby Bartula posiedział odpowiednio długo.
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie ludzie grzebią ni9ewiedzieć czemu ![]() myślałam,że biora kartony czy co ale no nie ze śmietników,kartony sa "z przodu" sklepu..też mnie to zastanawiało...
|
|
|
|
|
#3270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice dali nam 600zł na wyprawkę. Teściowa jak na razie nic nie mówi na ten temat. Cytat:
A lekarz rzeczywiście zły dzień musiał mieć ale nie upoważnia go to do takiego traktowania... Mało przytyłaś... Cytat:
Podziwiam Cię, że masz tyle siły, żeby tak latać po mieście i w tym mieszkaniu...no i że twoja szyjka jakoś na to nie reaguje bo ja tylko trochę wiecej się poruszałam i zaraz skrócona... o matko! Ja miałam to jako dziecko. Oby szybko sie wyleczył albo, żeby nie było to to.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

Pobrał mi wymaz na GBSa. Przy tym jak mnie dziabnął tą pałeczką w wejście do pochwy, to az krzyknęłam. Jakoś w ogóle go to nie przejęło...
Później jak mi wcisnął paluchy przy badaniu szyjki, to myślałam, że go kopnę
Jak zapytałam co oznacza to, że szyjka się wydłużyła, to usłyszałam, że "NIC". Nie wiem ile Jaśko waży, wiem tylko tyle, że wody są dobre, Młody głową w dół, co z resztą sama mu powiedziałam zanim sprawdził, bo przecież czuję jak mnie kopie po żebrach... No i to generalnie tyle... Mam przyjść 24.05 (Jenny, wpisz mi proszę wizytę), to wtedy "zrobimy USG i zobaczymy ile waży"... Po całej wizycie poskarżyłam sie położnej, że doktor dzisiaj ma chyba zły dzień, bo mnie potraktował jak mięso armatnie, to się dowiedziałam, że go plecy bolą. Ale fakt, że powiedziała, że musi mu zwrócić uwagę, bo tak nie może być
za wizyte
) no i najważniejsze - nie wyhodowali paciora
i może trochę ponadrabiam 
Mąż od razu pojechał dalej robić na mieszkanie, pewnie znowu przyleci ok 24:00 
jeszcze troszkę i może w końcu rozkręci się na dobre 

07.07.2012