Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 20:02   #3331
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
nuna, 40 tetrowych? I to tylko dla dziecka?
Ja chcę z początku na tetrówkach jechać Zobaczymy, jak mi to wyjdzie
Stary 2013-05-06, 20:03   #3332
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:

Dobry wieczór. axella, gdzie Zu?
a skąd mam wiedzieć? szykuje się na wielkie wyjsci chyba

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Axelkato chyba raczej na pewno TO!
taaaa?
tylko,że nadal co 10/7 min i nic sie nie nasila
jutro rano dzwonie na porodowke wypytać co dalej,o ile sie nie rozkreci oczywiscie

jestem juz zmeczona tymi bolami

obejrzymy jakiś film na polsacie,zjemy coś i idziemy spaciu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:05   #3333
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
No to my w piątek kończymy już 34 Będę się oszczędzała i robiła sobie wszystko powolutku Ja mam ciuszki już wszystkie poprane, rożek, becik, ręcznik. A dziś poprasowałam trochę ciuszków przed wizytą na siedząco. Ostatnio też 3 razy po pół h i została jeszcze 1/3 ciuszków.

Koszule do porodu, szlafrok mam poprane, jak przyjdzie paczka od rp7, to powrzucam co mi trzeba do torby Zobaczę czego jeszcze brakuje.

Swoją drogą ten rp7 strasznie uczciwy...

Po pierwsze mądre allegro się zwiesiło i policzyło nam wszystko razy dwa przez co wyszło, że zrobiliśmy 2 zakupy i cena do zapłaty 800 zł. Ale zadzwoniliśmy do rp i wytłumaczyliśmy co i jak mówi, że nie ma sprawy.

Dziś dzwoni, że mamy nadpłaty 13 zł bo kuriera policzyliśmy jakby podwójnie, bo potem po tej wpadce z allegro prosił żeby mu wysłać meila co faktycznie zamawiamy. I obliczył, że jemu taniej wyszło o 13 zł i żebyśmy sobie coś dobrali. My gdyby nie on nie skaplibyśmy się o te 13 zł
Spoko gość. Mi dzisiaj przyszła od niego paczka. Zamawialiśmy jakoś wieczorem, a rano juz napisał, że wysyła. Wszytsko było ok. Dał mi 3% rabatu bo wcześniej mi jakiś rabat obiecał. Niby 10zł to niewiele ale zawsze coś. No i wszystko na allegro nic poza.

Ja nie prałam bo moja mama uważa wiecznie, że jest za wcześnie a nie chciało mi się słuchać jej gadania. No i Tż ma mi dziś przywieźć jeszcze ciuszki od siostry to posegreguje kolorami i bede prac

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:06   #3334
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa! lonely, wiem, że to już nie ma znaczenia, ale farbuj śpiworka, jest bosssski.
hihihi, dzięki
już postanowione, nie farbuję boję się ryzykować, jest taki śliczny..
no i przecież po Wiktorku przyjdzie pora na córeczkę
chyba, że po porodzie odechce mi się dzieci

Cytat:
to tak jak ja

Nam ma przyjść 40 tetrowych. Może poprasujesz:pros i:??
40?
o nie, nie, nie.. ja Ci mogę poodkurzać, pomyć podłogi, łazienki.. wszytsko na błysk posprzątać i poprać.. ale nienawidzę prasowania

Cytat:
Bardzo miło ze strony pana "erpe". Żeby inni w tej "erpe" byli tak uczciwi, to żyłoby się lepiej. No i za szyjkę i możliwość wyjścia na zakupy.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:07   #3335
Katate
Raczkowanie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
No coś Ty?! To cudownie. Faaaajnie, że masz już swojego Leosia przy sobie. Bardzo podoba mi się imię Twojego synusia! Co mąż na to?

Dobry wieczór. axella, gdzie Zu?
Mąż już (po 16 dniach) się przekonał. Gorzej z dziadkami ale jak to mój tata stwierdził "znowu po roku się przyzwyczaję"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:08   #3336
lonely_lady
Zakorzenienie

kuuurcze.. właśnie nie mam jeszcze szlafroczka do szpitala..
i nie wiem gdzie kupić taki fajny cieniutki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:09   #3337
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 30 białych i 10 flanelek kolorowych i nie zamierzam piel uchować tetrą. Ewentualnie na pampersa pieluchę żeby bioderka miała szerzej. Może będę mogła rzadziej je prać skoro tyle mam.

Laura

Stary 2013-05-06, 20:10   #3338
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a więc szybki kurs niemieckiego:
pressen - przeć / nicht pressen - nie przeć
to powinno wystarczyć...
No i brawo

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no i małż ma najprawdopodobniej szkarlatynę jeszcze w piątek jedzie prywatnie do dermatologa się skonsultować obym tylko teraz nie zaczęła rodzić póki się nie wyleczy bo nie wejdzie ze mną na porodówkę
Co??? Masakra, ty sie dowiedz, czy w ciazy to nie jest niebiezpieczne jakos dla Was
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:13   #3339
Katate
Raczkowanie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Jak wyszliśmy ze szpitala to mały miał trochę odparzoną pupę i używałam tylko tetrówek przez 2 czy 3 dni to dziennie zużywałam UWAGA 20 !!! Czyli wszystkie jakie miałam. Także Nuna masz wyzwanie
Ale teraz już się uspokoiło i nie brudzi co chwilę pieluszki.
A husteczki odstawiłam wsxelkie i tylko woda i wacik.
Stary 2013-05-06, 20:15   #3340
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

w razie czego, świetnie nadają się na szmaty,do mycia podłóg i okien

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

taaaa?
tylko,że nadal co 10/7 min i nic sie nie nasila
jutro rano dzwonie na porodowke wypytać co dalej,o ile sie nie rozkreci oczywiscie

jestem juz zmeczona tymi bolami

obejrzymy jakiś film na polsacie,zjemy coś i idziemy spaciu
Może w nocy się rozkręci , jak to mawia mój ojciec... jak wlazło to wyjść musi
Stary 2013-05-06, 20:17   #3341
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Jak wyszliśmy ze szpitala to mały miał trochę odparzoną pupę i używałam tylko tetrówek przez 2 czy 3 dni to dziennie zużywałam UWAGA 20 !!! Czyli wszystkie jakie miałam. Także Nuna masz wyzwanie
Ja właśnie się zastanawiam czy nie używać od początku wody zamiast chusteczek oczywiście w domu bo na jakichś wyjściach to wiadomo.

Laura

Stary 2013-05-06, 20:17   #3342
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

MY po wizycie i uwaga uwaga: MAM POZWOLENIA NA WYJŚCIE Szyjka trzyma a kłucia są od kręgosłupa najprawdopodobniej. POwiedział, żebym też nie przeginała i nie latała non stop, ale na zakupki mogę sobie wychodzić, więc pojedziemy w któryś dzień po łóżeczko i poszukać wózka. Cieszę się jak głupia.

OD ostatniej wizyty przytyłam kg. Na plusie +13 kg...

Malutka moja perełka główką w dół i waży w 33tyg 3 dniu 2300 gram

Luteina jeszcze do piątku a potem to odstawić, bo mówi, że już nie będzie sensu brać

Następna wizyta 22 maj. Jenny dopiszesz??
za wizytę i za pozwolenie na wyjścia! Tylko nie przeginaj z rumakowaniem!

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Wrzucilam zdjecie ale go nie widze wiec probuje jeszcze raz.

Przesłodki!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Jak mi pozwoliła to był 31 tydzień, a w 34tc z powrotem do łóżka. Dzisiaj zaczynamy 36tc wiec jestem w miarę spokojna już choć powiedziała, że w każdej chwili mogę rodzić bo mała nisko. Czekam do 16 maja bo wtedy mam wizytę i biorę się za resztę prania bo dzisiaj tylko rożek, ochraniacz, prześcieradła, ręczniki z kapturkiem i moje koszule wyprałam.
za 36 tc!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ufff.. wyprasowałam 10 pieluch tetrowych, 3 flanelowe, 4 bodziaki i więcej nie mam siły

Czy ja już wspominałam, że nienawidzę prasowania
Ja też nie znoszę! A też mnie to dzisiaj czeka... Muszę w końcu powoli to ogarniać, bo będzie dupa...

Cytat:
Ja mam swój tylko taki grubszy, zimowy. Jak mi się uda jeszcze gdzieś na miasto wyjść i zdążę kupić, to kupię jakąś wiosenną szmatkę, a jak nie, to wezmę ten. Tyle co do śmigania do łazienki, to może się nie zapocę

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:18   #3343
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Ja chcę z początku na tetrówkach jechać Zobaczymy, jak mi to wyjdzie
Aaaa, to zmienia postać rzeczy. Właśnie mi ostatnio mama mówiła, że do mnie miała 60 pieluch. za tetrowanie, mi by się nie chciało. Mam nadzieję, że Leon nie zrobi cyrku z uczuleniem na wszystkie pampersy świata.

Cytat:
A tak tylko chciałam Cię trochę rozjuszyć.

Cytat:
Mąż już (po 16 dniach) się przekonał. Gorzej z dziadkami ale jak to mój tata stwierdził "znowu po roku się przyzwyczaję"

Aha. Najważniejsze, że się przekonał. Ostatnio w internecie znalazłam jakiś wpis broniący tego imienia, że jak jest mały chłopczyk to jest Leonek i Leoś, jak będzie wyrywał laski to będzie "Siema, jestem Leo ", a jak będzie dyrektorem to będzie "Pan Leon". Z dziadkami u nas też pewnie będzie kłopot, mają jakieś 1,5 m-ca żeby się przyzwyczaić.

Cytat:
Ja mam 30 białych i 10 flanelek kolorowych i nie zamierzam piel uchować tetrą. Ewentualnie na pampersa pieluchę żeby bioderka miała szerzej. Może będę mogła rzadziej je prać skoro tyle mam.
Wszystko zależy od dziecka, jak będzie dużo ulewał, to pewnie będzie akurat. Ja mam 15, mam nadzieję, że nie będę musiała domawiać za szybko.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:21   #3344
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucilam zdjecie ale go nie widze wiec probuje jeszcze raz.

: love:

Cytat:
ufff.. wyprasowałam 10 pieluch tetrowych, 3 flanelowe, 4 bodziaki i więcej nie mam siły

Też nienawidzę. A odkąd jestem w domu to ciągle prasuje, też małzowi. Nosz kurna. Zaczne opłatę za to pobierać
Stary 2013-05-06, 20:21   #3345
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A w ogole.. Z mojego okna widać "tyły" biedronki.. Jest tam taka brama i dziedziniec.. No i tuż przy bramie stoi śmietnik.. Ostatnio codziennie wieczorem podchodzą pod ten śmietnik rózni ludzie i w nim grzebią.. ale nie jakieś lumpy tylko też takie normalne osoby.. i się zastanawiam skarby jakie czy co??
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja widziałam taki program już jakiś czas temu - nie pamiętam gdzie, ale ogólnie było ze wytworzył się jakiś ruch który sprzeciwia sie marnowaniu i wyrzucaniu dobrego jedzenia. i ludzie w ramach tego ruchu/mody wyciągali ze śmietników całkiem dobre żarcie
No właśnie, ja też czytałam o takich ludziach artykuł. Oni właśnie buntują się w ten sposób przed wyrzucanie dobrej żywności przez markety

Dziewczyny, podajcie mi proszę linka do tego rp7. Nie mogę go znaleść, a może akurat będzie miał coś czego ja jeszcze nie mam.

Byłam na tym KTG...jest ok. Serce bije miarowo, ja skurczy póki co nie mam, maszynka wykazała więcej ruchów niż ja poczułam. Tak, że przynajmniej się co nieco uspokoiłam

Aha i ja też mam mnóstwo tetrowych- takich białych chyba z 30 + kilka flanelowych. Uważam, że się przydadzą, nawet jak nie na tyłek to do wanienki, do odbijania przez dziecko i wielu innych rzeczy.

A w ogóle wkurzyły mnie moje szefowe i powiem Wam, że cały czas się zastanawiam czy w okolicach końca roku macierzyńskiego starać się od razu o drugie dziecko, czy zrobić jeszcze rok przerwy. Obecnie na tym wkurzeniu przychylam się do drugiego dziecka od razu.
Czym mnie wkurzyły- były kolejne premie za 2012 i co....nie dostałam, a przepracowałam cały rok i w dodatku cały czas mi mówiły , że jestem super, a jak odeszłam to pełno opowieści jaka to szkoda, że mnie nie ma, że w ogóle nikt mnie nie jest w stanie zastąpić i miejsce dla mnie zawsze będzie....super gadki- szmatki, a jak przyszło do premii to uznały chyba, że czego oczy nie widzą to sercu nie żal.
Więc rozważam jednak to kolejne dziecko, a po drugim dziecku szukanie nowej pracy.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-05-06 o 20:26
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:23   #3346
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
w razie czego, świetnie nadają się na szmaty,do mycia podłóg i okien

Może w nocy się rozkręci , jak to mawia mój ojciec... jak wlazło to wyjść musi
A ja małzowi ostatnio powiedziałam, ze jak wkładał małego to to było przyjemne, mam nadzieję, ze wyciagnie go też tak przyjemnie
Stary 2013-05-06, 20:23   #3347
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No właśnie, ja też czytałam o takich ludziach artykuł. Oni właśnie buntują się w ten sposób przed wyrzucanie dobrej żywności przez markety

Dziewczyny, podajcie mi proszę linka do tego rp7. Nie mogę go znaleść, a może akurat będzie miał coś czego ja jeszcze nie mam.

Byłam na tym KTG...jest ok. Serce bije miarowo, ja skurczy póki co nie mam, maszynka wykazała więcej ruchów niż ja poczułam. Tak, że przynajmniej się co nieco uspokoiłam
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926

Laura

Stary 2013-05-06, 20:31   #3348
nuna2
Zakorzenienie

axella
Wróżę, że jutro urodzisz

Cytat:
Spoko gość. Mi dzisiaj przyszła od niego paczka. Zamawialiśmy jakoś wieczorem, a rano juz napisał, że wysyła. Wszytsko było ok. Dał mi 3% rabatu bo wcześniej mi jakiś rabat obiecał. Niby 10zł to niewiele ale zawsze coś. No i wszystko na allegro nic poza.

Ja nie prałam bo moja mama uważa wiecznie, że jest za wcześnie a nie chciało mi się słuchać jej gadania. No i Tż ma mi dziś przywieźć jeszcze ciuszki od siostry to posegreguje kolorami i bede prac
No dobre i 10 zł

To u mnie moja mama też mówiła, że jest czas etc ale w tamtym tyg wywaliłam ciuszki co mam czego nie w razie, zeby dokupić i poprała wszystko. Sama nawet mówi, czego jeszcze nie mam
Cytat:
hihihi, dzięki
już postanowione, nie farbuję boję się ryzykować, jest taki śliczny..
no i przecież po Wiktorku przyjdzie pora na córeczkę
chyba, że po porodzie odechce mi się dzieci

40?
o nie, nie, nie.. ja Ci mogę poodkurzać, pomyć podłogi, łazienki.. wszytsko na błysk posprzątać i poprać.. ale nienawidzę prasowania

Ogółem lubisz sprzątać?? Ja przed ciążą odkurzałam codziennie Lubię mieć błysk;D
Cytat:
Cytat:
uuu to chyba trzeba będzie domówić...
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za wizytę i za pozwolenie na wyjścia! Tylko nie przeginaj z rumakowaniem!

Przesłodki!

za 36 tc!

Ja też nie znoszę! A też mnie to dzisiaj czeka... Muszę w końcu powoli to ogarniać, bo będzie dupa...

Ja mam swój tylko taki grubszy, zimowy. Jak mi się uda jeszcze gdzieś na miasto wyjść i zdążę kupić, to kupię jakąś wiosenną szmatkę, a jak nie, to wezmę ten. Tyle co do śmigania do łazienki, to może się nie zapocę
porumakowałabym z Tż
Cytat:
Aaaa, to zmienia postać rzeczy. Właśnie mi ostatnio mama mówiła, że do mnie miała 60 pieluch. za tetrowanie, mi by się nie chciało. Mam nadzieję, że Leon nie zrobi cyrku z uczuleniem na wszystkie pampersy świata.

A tak tylko chciałam Cię trochę rozjuszyć.

Aha. Najważniejsze, że się przekonał. Ostatnio w internecie znalazłam jakiś wpis broniący tego imienia, że jak jest mały chłopczyk to jest Leonek i Leoś, jak będzie wyrywał laski to będzie "Siema, jestem Leo ", a jak będzie dyrektorem to będzie "Pan Leon". Z dziadkami u nas też pewnie będzie kłopot, mają jakieś 1,5 m-ca żeby się przyzwyczaić.

Wszystko zależy od dziecka, jak będzie dużo ulewał, to pewnie będzie akurat. Ja mam 15, mam nadzieję, że nie będę musiała domawiać za szybko.
60...
Stary 2013-05-06, 20:31   #3349
Katate
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20

Cytat:
Ja właśnie się zastanawiam czy nie używać od początku wody zamiast chusteczek oczywiście w domu bo na jakichś wyjściach to wiadomo.
No ja polecam, szczególnie na początku.

Edytowane przez Katate
Czas edycji: 2013-05-06 o 20:45
Stary 2013-05-06, 20:34   #3350
axella
Zakorzenienie

GG do axella

laski, nadal co te 7minut..nie wiem do cholery czemu tak tylko boli bardziej, dłużej..
jak się skurcze "zagęszczą" to śmigamy na ip...
tym razem wrócę z Z...wiem to

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Jedo 4 Fyn zieloniusi wybrany

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-06, 20:34   #3351
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
laski, nadal co te 7minut..nie wiem do cholery czemu tak tylko boli bardziej, dłużej..
jak się skurcze "zagęszczą" to śmigamy na ip...
tym razem wrócę z Z...wiem to
kurcze, przecież Ciebie te skurcze męczą już od rana, jak nie od nocy... ja bym pojechała na IP... bo coś to za długo już trwa bez żadnych postępów...

http://pozytywna.pl/obrazek/5177/ prawie jak kobieta w ciąży...

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-05-06 o 20:38
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:38   #3352
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
kurcze, przecież Ciebie te skurcze męczą już od rana, jak nie od nocy... ja bym pojechała na IP... bo coś to za długo już trwa bez żadnych postępów...
tłumacze sobie,ze jak czuje Z to wszystko ok.. i poczekam az z tych 7 zleci nizej... mam troche stres ze znow minie jak ostatnio..tez po dluuuugim czasie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-06, 20:38   #3353
potterka
Zakorzenienie

Axella w "Dziecko" przeczytałam dziś, że na rozkręcenie akcji pomaga przygaszione światło, ciepłe skarpetki i jak najwięcej przebywanie w pozycji pionowej
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:38   #3354
diabli
Zakorzenienie

i po wizycie mala podobno jeszcze wysoko (to co bedzie jak zejdzie nizej?!), ujscie zamkniete...waga ok. 3400, wod wystarczajaco, wszystko ok.
sugestia o rozwazeniu cesarki wzieta pod uwage, dostalam skierowanie do szpitala z dopiskiem cc. mamy sie zglosic 20go, chyba, ze akcja zaczelaby sie wczesniej (w co zaczynam watpic).
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:40   #3355
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i po wizycie mala podobno jeszcze wysoko (to co bedzie jak zejdzie nizej?!), ujscie zamkniete...waga ok. 3400, wod wystarczajaco, wszystko ok.
sugestia o rozwazeniu cesarki wzieta pod uwage, dostalam skierowanie do szpitala z dopiskiem cc. mamy sie zglosic 20go, chyba, ze akcja zaczelaby sie wczesniej (w co zaczynam watpic).
za wizytę

Jaś
Stary 2013-05-06, 20:41   #3356
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
jeszcze co mio się wspomniało...
2 dni temu podłożyłam pod rpześcieradło podkład co mam do łóżeczka nieprzemakalny w raize odejścia wód.. i wiecie co.. strasznie mi się dupa od tego poci

i tak się zastanawiam teraz czy Mały mi się pocić nie będzie :/
no ja właśnie ostatnio przemyślałam to i doszłam do wniosku, że chyba mu tego nie dam
Cytat:
Relacja z akupunktury

Zabieg trwa 20 minut, są 3 miejsca wkłucia - 2 na prawej stopie (między dużym i drugim palcem i wewnętrzna strona kostki) i 1 na prawej dłoni między kciukiem a palcem wskazującym. Wkłucia czuć, ale mniej to boli niż pobranie krwi, bardziej uciażliwe jak dla mnie było leżenie w jednej pozycji. Podczas zabiegu miałam cały czas ktg robione - to wymóg. Ktg wyszło książkowe, mój synek tylko od czasu do czasu kopał że hu hu Wg położnej zabieg ten działa w 70 - 80% kobiet, a jego działanie to poród o czasie i szybsze rozwieranie się szyjki macicy podczas 1. fazy porodu. No zobaczymy
A zła wiadomość jest taka, ze mnie zważyli i mam 17 kg na plusieTak się załąmałam, że jak wyszłam zjadłam paczkę mentosówi zaraz lody zjemA mam to juz gdzieś, to na pewno woda!
Poza tym spojenie tak mnie boli, ze mi wszystko jedno. Piecze mnie normalnie, a przy chodzeniu jakby rozpiera
Pędzę nadrabiać
Ile razy masz jeszcze tę akupunkturę?

Rozwala mnie to (pozytywnie) że kobity jak usłyszą, że przytyły tyle i tyle to się załamują i idą... jeść

Cytat:

mnie prasowanie pieluch najbardziej męczyło

Cytat:
Oh no. Pogadaj z Bartkiem żeby się nie spieszył zbytnio, a z mężem żeby jak najszybciej wydobrzał. Jest jakiś okres rekonwalescencji po szkarlatynie? Kiedy będzie wiadomo, że może z Tobą rodzić?
Gadam, gadam i przepraszam, że mieszam mu w głowie
Ja myślę, że on w ogóle już teraz nie zaraża, więc mógłby ze mną być ale wiadomo, jakby się dowiedzieli to by nas pogonili... także myślę, że jak wysypka zejdzie to będziemy bezpieczni

Cytat:
Bardzo miło ze strony pana "erpe". Żeby inni w tej "erpe" byli tak uczciwi, to żyłoby się lepiej.

Cytat:
Co??? Masakra, ty sie dowiedz, czy w ciazy to nie jest niebiezpieczne jakos dla Was
lekarka powiedziała, że na tym etapie jestem bezpieczna

Cytat:
ja mam taki plan

byłam z małżem w biedronie i mam brzoskwinie w puszcze a to wszystko przez Xal

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:42   #3357
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Jedo 4 Fyn zieloniusi wybrany

Cytat:
60...
Ale to wtedy tak dostała, bo wyprawkę się dostawało. Nie wiem czy to dużo czy mało na tetrowanie, jakoś nigdy nie pieluchowałam.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:42   #3358
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

to co ostatnia wizyta odbębniona ?

Dziewczyny mam liczyć ruchy, a mala ma czkawkę, czy pojedynczy czkaw mam liczyć jako ruch ?
Stary 2013-05-06, 20:44   #3359
joooasia
Raczkowanie

Cytat:

Ale to wtedy tak dostała, bo wyprawkę się dostawało. Nie wiem czy to dużo czy mało na tetrowanie, jakoś nigdy nie pieluchowałam.
Ja będę chować Jaśka na tetrze i mam 45 sztuk. Zobaczymy czy wystarczy

Jaś
Stary 2013-05-06, 20:44   #3360
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mój tż ostatnio się zbulwersował, bo byliśmy w lidlu 10 min przed zamknięciem i babki właśnie wyrzucały do worków chleb, bułki, ciasta, owoce i to wcale nie brazowe banany tylko normalne i wiele innych rzeczy i to wszystko na śmietnik szło, więc nie dziwie się że niektórzy szperają po tych śmietnikach marketowych bo w sumie normalne jedzenie tam jest.
mnie wkurza strasznie wyrzucanie i marnowanie jedzenia, ale jedzenia ze śmietnika bym nie tknęła

Cytat:
Dziękuję za wszystkie gratulacje, to bardzo miłe.
W sobotę ok. 19 przyjeli mnie do szpitala. Pojechalismy po odejsciu wód. Potem dokumenty i na sale porodowa. Pierwsze skorcze nie bolaly. Ale potem kazdy nastepny bardziej bolesny. Chcialam zzo wiec tylko z utesknieniem czekalam na odpowiednie rozwarcie zeby mogli je podac, a to rozwarcie bylo dopiero o 7 rano. Podali mi oxy zeby wzmocnic skorcze po zzo a potem juz szybko i bezbolesnie poszlo - o 8:25 dokladnie urodzil sie Piotrus.
Polozyli mi go na piersi poczekali az pepowina przestanie pulsowac.
Mialam naciecie ale nic nie czulam, szycia rowniez. Wczoraj i dzis troche boli przy siedzeniu ale zwykly paracetamol sobie radzi.
Mały jest cudowny.
Strasznie duzo spi i przez to karmienie go zajmuje mi dwa razy wiecej czasu niz innym... leniuszek z niego
Jak wszystkie wyniki beda dobre to jutro nas wypuszcza.

za relację a z Piotrusia mały przystojniak
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości