|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
Jak jest zbyt równy i wieeelki to wygląda przekomicznie ![]() Ale u Cb ślicznie Jak się ma ładny kolor włosów to co innego, ale moje nie dość, że siwo-mysie to jeszcze mam naturalny odrost (rozjaśnione pasemka od słońca), a jeszcze rosną coraz ciemniejsze i to też okropnie wygląda ![]() Super Chyba zaufam ciotce fryzjerce i dam się zafarbować w ciemno ![]() Byle by wyszedł blond, z żółcią już umiem walczyć. Cytat:
![]() Tylko, że wtedy i tak miałam możliwość szybkiej poprawki, a teraz?
|
|
|
#182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż przez ostatnie 3 dni tak się odstresowywałam, że może być ciężko ![]() Mam w szufladzie Milkę Caramel ale nie jestem w stanie tknąć czegokolwiek Trzymajcie mnie, bo pozabijam... Od jakiegoś czasu 2 moich najlepszych przyjaciół się do siebie nie odzywa. Dowiedziałam się, że się pokłócili bo obaj się zakochali.... we mnie. Myślałam, że nie może być gorzej, ale TŻ stwierdził, że nie ma ochoty abym spotykała się z facetami którzy coś do mnie czują. Świetnie... Jakby nie mogli poczekać, aż mi trochę ubędzie stresujących sytuacji. ![]() Idę wyprasować koszulę, o. Edytowane przez aleeexandra Czas edycji: 2013-05-06 o 20:32 |
|
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba bym uciekała! A ja od tygodnia nie olejuję, może jutro wreszcie znajdę trochę czasu. |
|
|
|
|
#184 |
|
Spaceroholiczka
|
Blondyna, wyczytałam, że miałaś GHD po różowej Romantic. Cieszy mnie to
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem dobry!
Przyszłam się pochwalić, iż wyrąbałam dzisiaj kolosa na maxa i w ramach nagrody poczyniłam zakup gencjany. ![]() I malinowej wody toaletowej. I 4 lakierów do paznokci.
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
witam w nowym wątku, freszcie nadrobiłam ufff.
odpoczywam sobie, bo pracowity dzień dziś miałam.
|
|
#187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może to i dobrze ![]() Cytat:
Ale postanowione - jutro Heenara!
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to mam ochotę na zakupy, ale muszę odkładać kasę do czerwca. Ale dla tego celu warto. Potem sobie odbiję.
Kurde jak mnie głowa swędzi. Zadrapię się zaraz. |
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Poszłam na uczelnie... wracam a tu wątek skończony i 19 stron nowego... no chocbym chciała to nie nadrobię...
Dziękuję dziewczyny za te psikacze nawilżające
|
|
|
|
#190 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
wywalcie mnie z tego wątku, żebym się wzięła do roboty.....
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Co nałożyć po umyciu coby jutro puchu nie było? (bo ponoć ma być burzowo i pewnie wilgotno) Isanę z babassu? Fruity Passion? Bingo z shea odpada, bo mnie chyba spuszy.
Chciałam dzisiaj Scandica bananowego, ale proteiny w takim razie odpadają. Swoją drogą to on może bananami za bardzo nie pachnie, ale Dulgon pachnie prawdziwymi bananami, więc to byłby dobry duet
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdjęcia muszą być jakie lakiery?
|
||
|
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Miyo mini drops w promocji w Superpharmie za nieco ponad 4 złotki sztuka i.. brokatowy piasek z GR. Trochę mnie ta piaskowa seria rozczarowała, szczerze powiedziaszy. Napalałam się strasznie na część niebrokatową.. Ku mojej rozpaczy 66 okazał się pomarańczem, a mi w pomarańczowym źle. Wahałam się jeszcze między 63, a brokatowymi 54 i 51, W końcu zwyciężyła miłość do błękitu i kupiłam 55. To mój drugi brokatowy lakier w kolekcji, hahaha.
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, Wy tu nie spamujcie za dużo, bo idę biegać
![]() Dzisiaj w planach mamy 4km bez przerwy
|
|
|
|
#197 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najwyżej potem przez dwa miesiące nic nie kupie ![]() a ja teraz codziennie olejuje jakoś muszę je przekonać by znowu zachciały się mnie słuchać ![]() to mnie tez...
|
|
#198 | |
|
Rozeznanie
|
No takiej chorej sytuacji tobie nie życzę
Cytat:
Znalazłam jeden plus dzisiejszego dnia. Zdenkowałam jedwab CHI. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- A cholera wie ![]() Przepraszam, że tak się żalę, ale musiałam się komuś wygadać. Edytowane przez aleeexandra Czas edycji: 2013-05-06 o 21:09 |
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Boniu... coś wam chciałam napisać i nie pamiętam co...
kurde bela
|
#200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim czasie ciągnę to dalej, lepiej się czuję, jak wiem że coś robię, nawet jak nie ma efektów, przynajmniej wiem że nie siedzę bezczynnie i się obżeram ![]() Cytat:
Nie mów mi o słodyczach ![]() Cytat:
Cytat:
Ja chcę nowy lakier do paznokci i coś nowego do włosów, ale ostatnio nic fajnego nie znajduję :< ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ogląda któraś z Was M jak miłość?
Edytowane przez miranda122 Czas edycji: 2013-05-06 o 21:19 |
||||
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
wypadłam z grona spamerek, a tak się starałam
![]() w ogóle wątek XXL miałam biegać dzisiaj, ale wróciłam do domu i właśnie się obżarłam kapuśniakiem
|
#202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też masz w sierpniu ? nie gadaj głupot, wiem z kim miałaś polski, niemożliwe jest oblać ![]() Cytat:
ciężka sprawa...Ale żaluzja mnie nie ponagla tak bardzo jak ogień na kablu ![]() Cytat:
Idę spać, muszę mieć świeży mózg, żeby tam jutro sensownie skrobać
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zrobiłam porządek w lakierach, zostało 19 sztuk zwykłych (z tego 2 jeszcze nie używane)+4 do zdobień+1 top coat+1 odżywka+jedne kropelki wysuszające, także jest dobrze
lakierowo jestem obecnie zadowolona
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wiem co chciałam wam powiedzieć!
![]() Że rossman mnie wkurzył, bo chciałam kupić krem do rąk ten urea i nie było, a czaję się na niego od dawien dawna
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
! Jestem tu nowa i szukam rozpaczliwie pomocy, bo z moją zerową wiedzą daleko nie zajdę . Mam włosy za pas, długie, proste, cienkie, gęste i zniszczone. Dziewczyny z innego wątku określiły je jako średnioporowate, w końce wysokoporowate. Miałam przepiękne, mocne włosy,ale 3 lata temu w wakacje codziennie myłam, suszyłam i prostowałam- młoda i głupia.. Teraz myję włosy babydream, ewentualnie alterrą, używam maski alterra z granatem jako 2 O i odżywki isana połysk jedwabiu jako 1 O w OMO Nigdy nie farbowałam włosów. Nie prostuję, nie suszę, nie kręcę już około 1,5 roku prawie w ogóle. Raz na kilka miesięcy Nie wiem, co robić, żeby włoski odżywić, jak je pielęgnować, coby się wzmocniły i upiększyły Póki co jest lepiej, niż było,ale nadal nie wystarczająco . Nie suży mi WAX z rainforest do blond włosów- są po nim tłuste, ale suche i okropnie wyglądają. Również jedwab z biosilku je puszy i nic generalnie nie daje.Nie wiem, czy olej kokosowy im służy, bo nie widzę poprawy gdy go stosuję. Nie wypróbowałam wielu środków pielęgnacji, właśnie dlatego proszę o radę, co jak robić, żeby było lepiej. Z góry dziękuję za pomoc i będę wdzięczna za wszelką !
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny lakieromaniaczki
![]() powiedzcie mi co to jest, co manikiurzystka mi na koniec malowania zakrapla na paznokcie - wygląda jak jakaś oliwka :P lakier po tym tak pięknie błyszczy i skórki są takie nawilżone. da się to gdzieś kupić?
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A próbowałaś innych oleji niż kokosowy? Ogólnie to olejowanie dużo daje, tylko trzeba poczekać na efekty... spróbuj jakimś olejem z kuchni: lniany, z pestek winogron, oliwa.... Czegoś jeszcze używasz oprócz tego co napisałaś?
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo chodzi o ten w tubce, w "moim" rossmanie są zawsze
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydałoby się jakieś zdjęcie ![]() a teraz po kolei.. 1. niestety, jeśli włosy są zniszczone (połamane, rozdwajające się, kruszące) to trzeba je obciąć. inaczej ich nie odratujesz. żadne maski, odżywki, oleje tego nie naprawią. 2.alterra nie jest delikatnym szamponem 3. jedwab z biosilku ma alkohol w składzie i nakładany na zniszczone końcówki wyrządza więcej szkód, niż pożytku 4. z tego co się orientuję, waxy mają raczej słabe składy, nie są to bogate, treściwe, odżywcze maski.
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę? ale głupio mi tak... co byś chciała za to?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

w rozmiarze 34-37 , z gimnazjum jeszcze chyba
a wyszło tak: (tu po całym dniu, trochę się skrzywił, ale bejbiki z tyłu ujarzmione
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie mam pojęcia co bym zrobiła 

Teraz myję włosy babydream, ewentualnie alterrą, używam maski alterra z granatem jako 2 O i odżywki isana połysk jedwabiu jako 1 O w OMO