|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Hejlooo
W przededniu ÓSMEGO MIESIĄCA zrobilam wlasnie zakupki ostatnie, butelki i pieluszki, podklady i gaziki, smokusie, gruszki, nozyczki, myjki, majty, podklady etc Na sam koniec kosmetyki zostana i farmaceutyki i juz moge rodzic ![]() Kto tam dzis wizytuje, za tego kciukasy ![]() Mela Kochana, odezwij sie!
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
My wczoraj po wizycie poszliśmy nakarmić Majulke do nalesnikarni. Wzięłam z brokulami i różnymi rodzajami sera z sosem czosnkowym. Maga popilam świeżym sokiem z pomarańczy i grejpfruta. Kocham te soki prędzej urodze niż sie doczekam...
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pełnie mu się podporządkowuję.
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Nawet nie chcę patrzeć ile mam od wczorajszego ranka do nadrobienia. Ale wróciłam koło 22 i nie miałam już siły siadać do komputera. Co do USG. Mała zdrowa, ruchliwa. Ja dziś zaczynam 29 tydzień a ona rozwojowa w 30 tyg! Waży ok 1190 g i strasznie kopała. W pewnym momencie USG mnie bolało bo ona tyłek wypinała tam gdzie pan dr badał i aż piekło. Małgosia zachwycona badaniem. Bała się, że będzie mnie bolało i jak ja leżałam czekając aż pan dr zacznie to ona siedziała koło mnie na krzesełku głaskała mnie po czole i mówiła "Nie martw się mama nie będzie bolało", albo dawała buzi i "kocham cię mamo, nie martw się". Bo takie to słodkie. Widziałam, że przeżywała to bardzo. Po wszystkim stwierdziła, że już się niczego nie boi.A na 19 miałam SR. Był filmik o noworodkach, potem obchód po porodówce. Na porodówce jak sobie wszystko przypomniałam to tak mi ciśnienie skoczyło, że własne serce słyszałam. Zaczęłam się zastanawiać czy wiedziałam na co się znowu piszę (odnośnie bólu), decydując się na drugie dziecko. Akurat jedna pani rodziła. Ale była w salce obok więc nie podglądaliśmy i ona nie miała stresu. W każdym razie nowe łóżka są, trochę zmian po remoncie jest i oby tylko bezboleśnie i szybko poród się odbył. W każdym razie pani rodzącej chyba szybko akcja postępowała bo jak oglądaliśmy filmik na początku to położna mówiła, że rodząca ma 5 cm rozwarcia, filmik miał pół godz i po pół godz pani miała już 9 cm rozwarcia więc chyba dość szybko. Ale było słychać po jej oddechu że dostała skurcza jak łóżka oglądaliśmy i nam pani tłumaczyła jak co wygląda przy porodzie, gdzie tatusiowie itd, i powiem wam, że mi się słabo zrobiło jak słyszałam rodzącą. Potem był filmik dla tatusiów (i mam) o porodzie, ale to była już 21 więc ja się urwałam bo Małgosia u mojego taty była i wypadało już do domu jechać. Pytałam o konsultacje przed ZZO, podobno u nas nie trzeba, że jak coś to na bieżąco jest wywiad robiony, a badania krwi na porodówce trwają całe 3-5 minut więc szybko. Poza tym zanim pójdzie się urodzić na IP jest cała papierologia i to naprawdę długo trwa. No chyba, że akcja porodowa już głeboko posunięta. W każdym razie przypomnijcie sobie w jakim wieku miałyście pierwszą miesiączkę. Perse nie wiem czy ci ktoś odp czy nie odnośnie przychodni (nadrobię to będę wiedziała), ale olej syt ciepłym moczem. Jak korzystasz z danej przychodni, druga wygasa automatycznie. Ja tak miałam.
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak uważacie robić USG 4D III trymestru? Jeżeli tak to dokładnie między którymi tygodniami się to robi. Miałam już USG 4D w II trymestrze. Jak myślicie?
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
gnacie jak szalone trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt , rozpoczetych tygodni i miesiecy Ja dzisiaj sietuje bo zostalo mi 100 dni do konca i dzis pierwsze zajecia w szkole rodzenia . zobaczymy jak bedzie
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nad torbą muszę pomyśleć, bo mam taką małą zgrabną, ale boję się, że ona wszystkiego nie pomieści, a później to już taką mega wielką.
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie cieszę ze rodze pierwszy raz bo TOTALNIE nie wiem o co chodzi i ta bloga nieświadomosc powoduje ze jestem pełna ekscytacji do tego nowego doświadczenia. Mozna by powiedzieć nawet ze jestem przejęta i podjarana
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Good girl
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za 100 dniowe. Czyli moja juz za 2 dni
|
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
Witam brzuchatki. Nie spie od 5 godziny, Maly nie daje mi spac caly czas kopie,przeciaga sie i wierci jest tak wczesnie a ja juz nie mam sil. Brzuch mnie boli od tych jego wygibasow. Czy to normalne ze dziecko jest tak bardzo aktywne?
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
) i mówię rety co ja tam mam a on cały wypełniony tym żalem do usg
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. A Małgosia słodziutka. Pewnie dumna, że widziała siostrzyczkę i wspierała dzielnie mamusię. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2839 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Byliśmy wczoraj na SR. Z jedną parą jeszcze zaczęliśmy pół godziny wcześniej, bo nie było nas na jednych zajęciach. Pech, że były to zajęcia o odżywianiu w ciąży i położna chciała to z nami nadrobić koniecznie. Poczułam się jak wyrodna matka, bo nie liczę ile czego jem Ta druga para to w ogóle jakaś nawiedzona jest - facet mówi dziewczynie, co ma robić, jak oddychać, upomina ją za wszystko. Książki chyba wszystkie możliwe mają przeczytane... Masakra była.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się dzielnieCytat:
Cytat:
żeby wszystko było dobrze.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Jak wy to robicie, że tak mało tyjecie? Mi tak ruszyło teraz, że masakra![]() Cytat:
za studniówkę.
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam was. Dziękuję za troskę i przepraszam, że się nie odezwałam wczoraj, ale w ciągu dnia nie miałam dostępu do int, a wieczorem naprawdę padłam na pysk. Jeszcze tylko jutro, w czw i w pon szkoła rodzenia i koniec. 5 spotkań w szybkim tempie, ale nie ma ględzenia o dup... Marynie. Dostaliśmy próbki Sudocremu, Jonhsona i mnóstwo gazetek.
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już drugi raz na nogach dzisiaj.. pierwszy raz wstałam po 5.. nie mogłam spać, więc towarzyszyłam mężowi w wyszykowaniu się do pracy.. umyłam sałatę do kanapek, resztę zrobił sam ![]() Położyłam się przed 6, z trudem zasnęłam i oto jestem o 9 ![]() Zrobię sobie śniadanko i wracam do nadrabiania
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym z Wami zostac ale musze ogarnac pokoj i zaczac sie uczyc bo zostal mi miesiac do egzaminu ktory chcialabym zdac . wiec bede was czytac ale tylko od czasu do czasu
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry Kobitki
Prawie dwa tygodnie w oderwaniu od rzeczywistosci i bez neta i prawie caly watek do nadrabiania. Wyskoczylismy sobie z TZ w gory na poltora tygodnia, zaszylismy sie w domq tylko ja i On i Maluszek w brzuszku i delektowalismy sie ostatnim takim wyjazdem tylko we dwoje. Nawet mielismy problemy z zasiegiem, ale mialo to zdecydowanie swoje plusy. My wczoraj zaczelismy 25 tc, nawet nie wiem kiedy to zlecialo i chyba najwyzszy czas wziasc sie za kompletowanie wyprawki dla Marcela. Magolina tak sie ciesze ze wszystko u Was ok, bo jak wyjezdzalam to przeczytalam ze jestescie w szpitalu i nie ukrywam, ze bardzo sie martwilam. I liczylam na dobre wiesci jak wroce. U Nas wszystko ok procz tego, ze czasami moj Lobuziak nie chce sie ruszac i ja juz wtedy mam czarne mysli, ale zazwyczaj na drugi dzien nadrabia ze zdwojona sila. Coraz czesciej mam problemy ze spaniem, ulozeniem sie we wlasciwej pozycji, jeszcze do tego wieczorami czasami pobolewa mnie serce ale chyba to nie jest nic groznego? A co do spania, to spicie tylko na lewym boku czy na prawym tez? Pozdrawiam |
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Widzę, że nikt nie tęsknił, nie pytał o mnie ;-) No cóż, życie bywa brutalne. Żyje, tu mnie boli, tam mnie boli, czyli wszystko po staremu. Kciuki za wizytujące zaciskam
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
czerwony_balonik, magolina, Adriana07
za Wasze wizyty!Cytat:
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietamy Cie i tesknimy |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Dzien dobry okraglaczki moje kochane
![]() ![]() Witamy sie dzis w 31 tc ![]() klaski za 100dnioweczki i nowe tc! za wizyty!Ja dzisiaj prawie cala noc mialam z glowy, skusilam sie wieczorkiem na chipsy i zgaga chciala mnie zamordowac:banghead: En ja sie nie budze z krzykiem ale tez mam ostatnio bardzo nieprzyjemne sny ![]() Mela za wizyte! Kochana masz core, slodziutkaOliath pokazne zakupy poczynilas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
podczytałam trochę zaległości, wybaczcie, że odpowiadać nie będę mimo, że gdzieś kilka pytań się kolebie po głowie
ale to wyjdzie w praniu... wracam do pracy teraz póki mam wolne miejsce bo jak narazie to żyjemy na kartonach i pewnie parę tyg się zejdzie w takim stanie mocno zainteresował mnie temat papierka z USC i trzeba go chyba podrążyć... |
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Czarownica pamietamy, pamietamy
![]() DamiankaKamilka aaaleee ci zazdraszczam takiego wypadziku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

prędzej urodze niż sie doczekam...
jak tylko coś im nie pasuje to potrafią solidnie pokazać to mamie. Także Anulka rób co Michas każe jeśli chcesz sie wyspac
W pełnie mu się podporządkowuję.
Waży ok 1190 g i strasznie kopała. W pewnym momencie USG mnie bolało bo ona tyłek wypinała tam gdzie pan dr badał i aż piekło. Małgosia zachwycona badaniem. Bała się, że będzie mnie bolało i jak ja leżałam czekając aż pan dr zacznie to ona siedziała koło mnie na krzesełku głaskała mnie po czole i mówiła "Nie martw się mama nie będzie bolało", albo dawała buzi i "kocham cię mamo, nie martw się". Bo takie to słodkie. Widziałam, że przeżywała to bardzo. Po wszystkim stwierdziła, że już się niczego nie boi.

i dzis pierwsze zajecia w szkole rodzenia . zobaczymy jak bedzie

a on cały wypełniony tym żalem do usg
Ta druga para to w ogóle jakaś nawiedzona jest - facet mówi dziewczynie, co ma robić, jak oddychać, upomina ją za wszystko. Książki chyba wszystkie możliwe mają przeczytane... Masakra była.
chyba z 4 osoby więc jest 5 do jednego. Trzymajcie za nas kciuki plizzzzzz 

klaski za 100dnioweczki i nowe tc!