|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Zboczuchy
Zanim się odkleiłam od Was to tż zdążył zasnąć Cytat:
Hę? U mnie jakieś +12kg[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40678847]Hej! Dziękuję Wam jeszcze raz za wczoraj [/QUOTE] Perse- dzisiaj ogłaszam dzień szaleństw dla Ciebie Cytat:
![]() Mam dzisiaj dość słaby dzień. Śpiąca jestem ![]() Cytat:
![]() Niech sobie rozszerzy dietę o gorące kubki i zupki chińskie ![]() Cytat:
Mnie dzisiaj Wojciech budził- "Pora wstawać Skarbie" i dostałam buziaka i przytulaska Cytat:
Dzięki temu kompa mam tylko dla siebie Oli- za niemalże rozpoczęcia 8 miesiąca
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
a no i przperaszam, że nie gratuluję, że nie ściskam w trudnych chwilach, że nie podtrzymuję na duchu, ale to nie znaczy, że się nie martwię, nie przeżywam i myślami nie jestem z każdą potrzebującą
bardzo intensywny czas mnie teraz czeka, muszę być jeszcze czynna zawodowo jak najdłużej się da, a w między czasie przygotowujemy nasze gniazdo na przybycie Małego Pisklaczka, który mimo bólu jaki mi sprawia wywołuje uśmiech na twarzy... wogóle to zrobiłam się jakaś mocno zamyślona, pewne rzeczy zaczynają mi "wisieć" (włącznie z cyckami, bo stanik mnie wqu... )
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
podłączam się po ![]() Cytat:
za nowy tydzień!A może pomogłoby Wam ochłodzenie trochę w pokoju w którym śpicie? Np. otwarcie okna.
|
|
#2854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak będzie lepiej dla Ciebie...Cytat:
Ja też wolę jak kruszynka szleje (jak teraz ), przynajmniej spokojna jestem, a jak przestój, to leżę czekam i się denerwuję ![]() Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-05-07 o 10:13 |
||||
|
|
|
#2855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-05-07 o 10:22 |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry brzuchatki! witam sie po moim dlugim weekendzie
![]() nie nadrabiam - bo za duzo znow natworzylyscie.... Powiem wam ze snilyscie mi sie w nocy - bylysmy umowione na spotkanie u ktorejs szczerze wydaje mi sie ze to bylo mieszkanie Margosi ale glowy sobie nie dam uciac.....i sobi eu niej biednej nalot zrobilysmy ![]() wiec widzicie ze o was myslalam
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tycia to u mnie tak:
-do połowy wg mojej wagi 6kg, a wg gina 8kg ![]() - do ok. 24tc wg mojej wagi 9-10kg, a wg gina az 12kg ![]() - od 24 tc do teraz, czyli prawie 29tc wg mojej wagi nadal 10kg, a wg gina wagi 11kg (czyli ze 1 kg niby w dół). Rozmawiałam z innymi babkami w poczekalni i one maja takie same spostrzeżenia, jeśli chodzi o rozbieżność w wadze. Ja ważę sie ranno, po wizycie w kibelku i przed sniadaniem, stale na tej samej wadze. U gina sa dwie wagi, do tego jestem w srodku dnia lub po 15 nawet, w ubraniu kompletnym. Nie przejmujcie się wagą, szybko zleci w dół i bedziemy wstawiac fotki sexy mam w klubie. A i wiecie jakie jaja. Ja patrze na siebie jak na paszczurka małego , a jak byłam na grillu w niedziele to dwch takich zaczepiało mnie, normalnie podrywali. Uśmiałam sie ja nie wiem co, bo przeciez brzuch wielki, baba mezata i prawie dzieciata, a ci zagaduja |
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Skylie zawsze porzadnie wietrze pokoj przed spaniem, duzo lepiej sie spi jak jest chlodniej
![]() Mnie stanik tez wkurze bo jak ponosze dluzej to bola mnie zebra a bez jakos nie umiem chodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2861 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę! A Małgosia jest naprawdę uroczą córcią Cytat:
Cytat:
ale przyzwyczaiłam się i cieszę się, że jest taka aktywna Cytat:
Moja ginka też nigdy nie żałuje tego żelu. Później nie mogę go wytrzeć bo tyle tego nawali, że zawsze muszę jej strasznie dużo tych ręczników papierowych zużywać
|
||||
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
U mnie na ostatniej wizycie +9kg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() z każdą nocą zauważam, że trudniej mi się przełożyć z jednego boku na drugi obecnie jest to bardzo złożony proces, który mnie wybudza ze snu. gdzie czasy, że śmigałam po łóżku bez świadomości, że śmigam? ![]() wczoraj oglądaliśmy "Pokłosie", które pokazało mi, że na szczęście polskie kino to nie tylko kretyńskie komedie. polecam trzymam kciuki za Wasza dzisiejsze wizyty ![]() mela- gratki za wczorajszą wizytę!
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Hej
spać nie mogę, zaraz zabieram się za ogarnianie rzeczy. Wczoraj tylko tak looknelam, to cuda na kiju mam :-D będę się chwalić później;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przeciez ten maly czlowiek boi sie bardziej niz dorosly, a ma w sobie takie poklady milosci i sily, zeby jeszcze duzemu czlowiekowi otuchy dodawac Wspaniala masz coreczke, Mela! No i oczywiscie wielkie brawa dla mlodszej pocieszki. Kiedy imie?...
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, spoko... moja dupa, mimo utraty 5 kg i tak sporo większa od Twojej (to tak w ramach poprawiania humoru)
aaaaaaaa, jak ktoś ma blisko Auchana, od 10.05 są promocje na sukienki - kilka rodzajów i wzorniczo i pod wzgldem długości - wszystkie odcinane pod biustem - ceny od 28 do 45 zł. Gdybym nosiła sukienki pewnie bym się skusiła, bo część na prawdę fajna, takie "etniczne". Postaram się foto wrzucić, bo oferty na necie nie znalazłam |
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mojej wagi przytyłam od początku 9 kg, pewnie do 15 dojdzie jak nic ![]() a co do grilla... masz branie mała
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamuski
![]() Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za tyg jak ktos rozpoczyna ![]() Cytat:
Czy to moze stwiadczyc o wczesniejszym porodzie? ![]() U mnie znowu skurcz w nocy ale na szczescie nie taki az silny ale jednak..pozniej siku poszlam i mialam taki krzywy brzuch ze sie sama smialam do siebie hahaha ... a tak to problemy ze spaniem przekrecanie sie z boku na bok wiadomo zycie ciezarowki )Lece coś zjesc bo głod duzy sie odzywa bardzo ![]() W sob chyba po wozek,juz wiem czym sie roznia ten drozszy a ten tanszy.. bo w jednym jest maxi cosi city fotelik a w drozszym maxi cosi cabrio cos tam:P hahah ja wybieram ten city tylko niewiem jaki kolor albo maracuja albo lyche ( wpisac w google:P) Navington cadet 3in1 ![]() A te co zamawiaja /kupuja ten wozek to pisac prosze na jaki kolor sie zdecydowalyscie?
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam wqurq! Wynajem się opóźni o miesiąc. Mąż rozmawiał z facetem bo coś tam dla tamtego ważnego i pomyślnego załatwił, dowiedział się, a ten mówi że chyba o miesiąc się opóźni i tak dalej. Ja się wkurzyłam bo za miesiąc to ja i grubsza i cieższa itd. A jak mi na końcu powie, że właściwie to odpuszcza? A my tu planowaliśmy malowanie robić, dach zmieniać i co? Jak się dziecko urodzi remontu nie będziemy robić! No masakra!
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie +10 kg. Kiedy zaszłam w ciążę "planowała" nie przytyć więcej niż właśnie 10 kg, ale już nie ma na to niestety szans. No nic- ZRZUCIMY!
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A imię? Hmmm, sami nie wiemy, pomysłów nie mamy. Była Lena, Alicja, Wiktoria... no nie wiemy sami.
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Przydaloby sie zjesc jakies sniadanko... Ale ta zgaga znowu mnie meczy a na sama mysl o jedzeniu piecze jeszcze bardziej:banghead: wiec siedze glodna i mleko popijam bo troche pomaga
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Wczoraj już nie miałam siły wejść ani nadrabiać, bo po mega długich zakupach byłam padnięta, do tego wszedł mi jakiś ból nad pupą po lewej stronie jak chodziłam mocny i taki przeszywający. Miałam problem nawet do wc dojść,więc głównie leżałam. Wygląda na to,że się za dużo nachodziłam i za bardzo zmęczyłam,muszę się bardziej oszczędzać. Dziękuję za kciukasy,przydadzą się
Zaraz się ograniam,zjem śniadanko i ruszam do gina, mam nadzieję że już mnie dziś nic nie będzie boleć po tej wycieczce.
|
#2874 |
|
Raczkowanie
|
Widze, ze rozmowa o wadze ja w 23 tc mialam 7 kg na plusie
|
|
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
za tydzień![]() Cytat:
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje sytuacji z wynajmem i swietnie rozumiem wqrw - u nas zanim sie wreszcie wyklarowalo, co robimy, tez byla dluzsza chwila zawieszenia i to strasznie odbiera poczucie bezpieczenstwa i komfort planowania
|
|
#2878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że jest ok! Cytat:
W każdym razie trzeba być przygotowaną, że kilka tygodni może taki stan potrwać.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668618]U mnnie było tak: (tylko ja miałam łyżeczkowanie macicy po porodzie, nie wiem, czy po każdym porodzie się to wykonuje - w razie czego: miałam Dolargan i nic nie bolało) 3,5 tygodnia krwawiłam, z tym, że takie mega mocne to parę dni, może tak jak okres, potem to już raczej brązowe plamienia. Po 3,5 tygodnia - powróciło mega krwawienie i do dziś nie jestem pewna, ale zdaje mi się, że to była pierwsza @, bo potem dostałam regularnie za miesiąc. No ale ja nie karmiłam, a przy kp możecie zapomnieć na jakiś czas o @ Więc generalnie tak: ze 3 paczki tych mega dużych Belli, potem takie nocne, a potem już normalne podpaski. No i żadnych tamponów, wszystko musi wylecieć..[/QUOTE] Co do łyżeczkowania, to położna mówiła, że nie zawsze się je wykonuje..że po urodzeniu łożyska, jeśli mają podejrzenia, że nie wszystko zostało urodzone, to robią łyżeczkowanie.. Moja przyjaciółka miała, ale z tego co mówiła, to zrobiły jej trochę jakby 'na wszelki wypadek'.. Ale myślę sobie, że chyba dobrze je mieć, szybsze oczyszczenie się, mniejsze krwawienie..tak sobie bynajmniej rozumuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mężul zakochał się w Idce i też wpatrzony w nią i zakochany, jakby to jego córa była ![]() Ostatnio jak ją trzymał po karmieniu i główkę miała na jego barku zaczęła się przyssawać do jego szyi jak mała pijawka i tylko słyszeliśmy takie ciamki i śmialiśmy się, że mu malinkę zrobi A ona co jakiś czas się oderwała, główkę odchylała, usta w karpik i na chwiejącej się szyjce znowu przyssawała się do jego szyi, a mężul piał ze śmiechu i łaskotek |
||||
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się za sprzątanie. Nie chce mi się, ale odkurzyć trzeba, bo aż straszy. Popracuję, pomyślę o obiedzie i znowu wpadnę na plotki przy drugim śniadaniu.
|
|
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam się dzisiaj dobudzić tak dobrze mi się spało, ale za to wnocy tak kursowałam do toalety, że aż z tego zmęczenia płakać mi się chciało Cytat:
![]() Cytat:
U mnie Pan ma przyjść 13.05 na generalny remont łazienki i toalety, mam nadzieję, że nie będzie miał żadnej obsuwy i do połowy czerwca się wyrobi, bo też chciałabym zabrać się za pranie i prasowanie ubranek niuni
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

czyli wynik jak narazie w 26tc +2kg 

Hę? U mnie jakieś +12kg

Waży ok 1190 g i strasznie kopała. W pewnym momencie USG mnie bolało bo ona tyłek wypinała tam gdzie pan dr badał i aż piekło. Małgosia zachwycona badaniem. Bała się, że będzie mnie bolało i jak ja leżałam czekając aż pan dr zacznie to ona siedziała koło mnie na krzesełku głaskała mnie po czole i mówiła "Nie martw się mama nie będzie bolało", albo dawała buzi i "kocham cię mamo, nie martw się". Bo takie to słodkie. Widziałam, że przeżywała to bardzo. Po wszystkim stwierdziła, że już się niczego nie boi.
za Wasze wizyty!
klaski za 100dnioweczki i nowe tc!
Trzymaj się dzielnie

ale przyzwyczaiłam się i cieszę się, że jest taka aktywna

obecnie jest to bardzo złożony proces, który mnie wybudza ze snu. gdzie czasy, że śmigałam po łóżku bez świadomości, że śmigam?