Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 10:03   #2851
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Co nas będziesz nadrabiać, lepiej idź na lody z Tżtem
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Oj nie żałuj mu
Tak się biedny za Wami wytęsknił
Zboczuchy Zanim się odkleiłam od Was to tż zdążył zasnąć

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zapomniałam donieść że pomimo obzarstwa w Macu nie przytylam od 4 tyg nic a nawet schudłam 1kg czyli wynik jak narazie w 26tc +2kg
Coś czuje ze sie u mnie rozchula tycie w 3 trym
No jak Wy to wszystkie robicie, że tak mało tyjecie? Hę? U mnie jakieś +12kg

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40678847]Hej!
Dziękuję Wam jeszcze raz za wczoraj
[/QUOTE]

Perse- dzisiaj ogłaszam dzień szaleństw dla Ciebie

Cytat:
Jak sie spalo dziewczyny?
Mi dobrze ale krótko, TZ mnie obudził jak szedł do pracy i od 6:40 jestem na nogach
Ja ledwo byłam w stanie otworzyć oczy o 8, a tu trzeba było jeszcze oporządzić Wojciecha i odwieźć go do przedszkola przed 8.30

Mam dzisiaj dość słaby dzień. Śpiąca jestem

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
tż domaga się już mojego powrotu, bo mówi, że dłużej na parówkach i tostach nie ujedzie

Niech sobie rozszerzy dietę o gorące kubki i zupki chińskie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Nawet nie chcę patrzeć ile mam od wczorajszego ranka do nadrobienia. Ale wróciłam koło 22 i nie miałam już siły siadać do komputera.

Co do USG. Mała zdrowa, ruchliwa. Ja dziś zaczynam 29 tydzień a ona rozwojowa w 30 tyg! Waży ok 1190 g i strasznie kopała. W pewnym momencie USG mnie bolało bo ona tyłek wypinała tam gdzie pan dr badał i aż piekło. Małgosia zachwycona badaniem. Bała się, że będzie mnie bolało i jak ja leżałam czekając aż pan dr zacznie to ona siedziała koło mnie na krzesełku głaskała mnie po czole i mówiła "Nie martw się mama nie będzie bolało", albo dawała buzi i "kocham cię mamo, nie martw się". Bo takie to słodkie. Widziałam, że przeżywała to bardzo. Po wszystkim stwierdziła, że już się niczego nie boi.

A na 19 miałam SR. Był filmik o noworodkach, potem obchód po porodówce. Na porodówce jak sobie wszystko przypomniałam to tak mi ciśnienie skoczyło, że własne serce słyszałam. Zaczęłam się zastanawiać czy wiedziałam na co się znowu piszę (odnośnie bólu), decydując się na drugie dziecko. Akurat jedna pani rodziła. Ale była w salce obok więc nie podglądaliśmy i ona nie miała stresu. W każdym razie nowe łóżka są, trochę zmian po remoncie jest i oby tylko bezboleśnie i szybko poród się odbył. W każdym razie pani rodzącej chyba szybko akcja postępowała bo jak oglądaliśmy filmik na początku to położna mówiła, że rodząca ma 5 cm rozwarcia, filmik miał pół godz i po pół godz pani miała już 9 cm rozwarcia więc chyba dość szybko. Ale było słychać po jej oddechu że dostała skurcza jak łóżka oglądaliśmy i nam pani tłumaczyła jak co wygląda przy porodzie, gdzie tatusiowie itd, i powiem wam, że mi się słabo zrobiło jak słyszałam rodzącą.
Potem był filmik dla tatusiów (i mam) o porodzie, ale to była już 21 więc ja się urwałam bo Małgosia u mojego taty była i wypadało już do domu jechać.
Pytałam o konsultacje przed ZZO, podobno u nas nie trzeba, że jak coś to na bieżąco jest wywiad robiony, a badania krwi na porodówce trwają całe 3-5 minut więc szybko. Poza tym zanim pójdzie się urodzić na IP jest cała papierologia i to naprawdę długo trwa. No chyba, że akcja porodowa już głeboko posunięta. W każdym razie przypomnijcie sobie w jakim wieku miałyście pierwszą miesiączkę.

Perse nie wiem czy ci ktoś odp czy nie odnośnie przychodni (nadrobię to będę wiedziała), ale olej syt ciepłym moczem. Jak korzystasz z danej przychodni, druga wygasa automatycznie. Ja tak miałam.
Super. A Małgosia cud miód. Kochana
Mnie dzisiaj Wojciech budził- "Pora wstawać Skarbie" i dostałam buziaka i przytulaska

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mi sie ostatnio nic nie sni....tzn.moze sni,ale nie pamietam..Mam nerwa...obudzil mnie gosciu kosiarka grrrr

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może mój mąż, bo ja wredna żona wysłałam go do koszenia trawy Dzięki temu kompa mam tylko dla siebie

Oli- za niemalże rozpoczęcia 8 miesiąca

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:03   #2852
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

a no i przperaszam, że nie gratuluję, że nie ściskam w trudnych chwilach, że nie podtrzymuję na duchu, ale to nie znaczy, że się nie martwię, nie przeżywam i myślami nie jestem z każdą potrzebującą

bardzo intensywny czas mnie teraz czeka, muszę być jeszcze czynna zawodowo jak najdłużej się da, a w między czasie przygotowujemy nasze gniazdo na przybycie Małego Pisklaczka, który mimo bólu jaki mi sprawia wywołuje uśmiech na twarzy...
wogóle to zrobiłam się jakaś mocno zamyślona, pewne rzeczy zaczynają mi "wisieć" (włącznie z cyckami, bo stanik mnie wqu...)
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:08   #2853
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Widzę, że nikt nie tęsknił, nie pytał o mnie ;-)
No cóż, życie bywa brutalne.
Żyje, tu mnie boli, tam mnie boli, czyli wszystko po staremu.
Kciuki za wizytujące zaciskam
Pewnie że pamiętamy

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
czerwony_balonik, magolina, Adriana07 za Wasze wizyty!
podłączam się po

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Witamy sie dzis w 31 tc
klaski za 100dnioweczki i nowe tc!
za wizyty!

Ja dzisiaj prawie cala noc mialam z glowy, skusilam sie wieczorkiem na chipsy i zgaga chciala mnie zamordowac:banghead:

En ja sie nie budze z krzykiem ale tez mam ostatnio bardzo nieprzyjemne sny
za nowy tydzień!
A może pomogłoby Wam ochłodzenie trochę w pokoju w którym śpicie? Np. otwarcie okna.

WOJTUŚ
Stary 2013-05-07, 10:09   #2854
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Współczucia.. no i zdrówka wiele wypoczywaj i odpoczywaj i tak na zmianę.. trzymam kciuki żeby szybko przeszło!! zapalenie oskrzeli przechodzę pare razy w roku ze wzgledu na astme wiec znam ten ból i cholerstwo
dzięki

Cytat:
Ja sie cieszę ze rodze pierwszy raz bo TOTALNIE nie wiem o co chodzi i ta bloga nieświadomosc powoduje ze jestem pełna ekscytacji do tego nowego doświadczenia. Mozna by powiedzieć nawet ze jestem przejęta i podjarana
i pozostań w tym euforycznym stanie tak będzie lepiej dla Ciebie...

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie robię, bo mnie zwyczajnie na takowe nie stać. Może zabrzmi jak słowa wyrodnej matki, ale wolę tę kasę przeznaczyć na wyprawkę dla małego, na jakiś wypasiony leżaczek, albo po prostu na coś dla domu/dla rodziny
Ja wolę jak Michaś ma właśnie taki "nadpobudliwy" dzień. Uwielbiam nawet jak czasem zaboli. Taka jakaś masochistyczna matka ze mnie.
a ja się waham... miałam nie robić 3 usg, bo z kasą kruchutko, ale... mój gin nawet nie "waży" dziecka przy usg, więc trochę się martwię, czy mała dobrze przybiera... Takiego 3D/4D na pewno nie opłacę (chyba, że się uda załapać na darmowe w Plazie 25.05 - o ile 29tc to nie za późno na taki rodzaj USG????), ale myslę nad zwykłym usg ciąży prywatnie, muszę się w cenach zorientować.
Ja też wolę jak kruszynka szleje (jak teraz ), przynajmniej spokojna jestem, a jak przestój, to leżę czekam i się denerwuję

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Bidulka Trzymaj się dzielnie

Cytat:
Dzień dobry
czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Widzę, że nikt nie tęsknił, nie pytał o mnie ;-)
No cóż, życie bywa brutalne.
Żyje, tu mnie boli, tam mnie boli, czyli wszystko po staremu.
Kciuki za wizytujące zaciskam
następnym razem zniknij i nie melduj, że Cię nie będzie, zobaczysz jak ruszą na poszukiwania nasze stęsknione "psy myśliwskie"

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-05-07 o 10:13
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:12   #2855
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
wogóle to zrobiłam się jakaś mocno zamyślona, pewne rzeczy zaczynają mi "wisieć" (włącznie z cyckami, bo stanik mnie wqu...)
Moje już od dawna spoglądają w kierunku stóp

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
a ja się waham... miałam nie robić 3 usg, bo z kasą kruchutko, ale... mój gin nawet nie "waży" dziecka przy usg, więc trochę się martwię, czy mała dobrze przybiera... Takiego 3D/4D na pewno nie opłacę (chyba, że się uda załapać na darmowe w Plazie 25.05 - o ile 29tc to nie za późno na taki rodzaj USG????), ale myslę nad zwykłym usg ciąży prywatnie, muszę się w cenach zorientować.
Ja też wolę jak kruszynka szleje (jak teraz ), przynajmniej spokojna jestem, a jak przestój, to leżę czekam i się denerwuję
Idź USG 3 trymestru robi się pomiędzy 28 a 32 tc, więc będzie w sam raz

WOJTUŚ
Stary 2013-05-07, 10:12   #2856
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
No jak Wy to wszystkie robicie, że tak mało tyjecie? Hę? U mnie jakieś +12kg
nie pocieszę Cię... wczoraj się ważyłam, a w czwartek u gina potwierdzę, chyba znów jestem do tyłu z wagą - mam MINUS 5kg

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-05-07 o 10:22
Stary 2013-05-07, 10:13   #2857
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
nie pocieszę Cię... wczoraj się ważyłam, a w czwartek u gina potwierdzę, chyba znów jestem do tuły z wagą - mam MINUS 5kg
To tylko ze mnie wielka dupa

WOJTUŚ
Stary 2013-05-07, 10:14   #2858
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry brzuchatki! witam sie po moim dlugim weekendzie
nie nadrabiam - bo za duzo znow natworzylyscie....

Powiem wam ze snilyscie mi sie w nocy - bylysmy umowione na spotkanie u ktorejs szczerze wydaje mi sie ze to bylo mieszkanie Margosi ale glowy sobie nie dam uciac.....
i sobi eu niej biednej nalot zrobilysmy

wiec widzicie ze o was myslalam
Stary 2013-05-07, 10:16   #2859
idzia111
Zakorzenienie

Co do tycia to u mnie tak:

-do połowy wg mojej wagi 6kg, a wg gina 8kg
- do ok. 24tc wg mojej wagi 9-10kg, a wg gina az 12kg
- od 24 tc do teraz, czyli prawie 29tc wg mojej wagi nadal 10kg, a wg gina wagi 11kg (czyli ze 1 kg niby w dół).

Rozmawiałam z innymi babkami w poczekalni i one maja takie same spostrzeżenia, jeśli chodzi o rozbieżność w wadze. Ja ważę sie ranno, po wizycie w kibelku i przed sniadaniem, stale na tej samej wadze.

U gina sa dwie wagi, do tego jestem w srodku dnia lub po 15 nawet, w ubraniu kompletnym.

Nie przejmujcie się wagą, szybko zleci w dół i bedziemy wstawiac fotki sexy mam w klubie.

A i wiecie jakie jaja. Ja patrze na siebie jak na paszczurka małego, a jak byłam na grillu w niedziele to dwch takich zaczepiało mnie, normalnie podrywali. Uśmiałam sie ja nie wiem co, bo przeciez brzuch wielki, baba mezata i prawie dzieciata, a ci zagaduja
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:16   #2860
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

Skylie zawsze porzadnie wietrze pokoj przed spaniem, duzo lepiej sie spi jak jest chlodniej

Mnie stanik tez wkurze bo jak ponosze dluzej to bola mnie zebra a bez jakos nie umiem chodzic

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:19   #2861
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Witam z rana
Nawet nie chcę patrzeć ile mam od wczorajszego ranka do nadrobienia. Ale wróciłam koło 22 i nie miałam już siły siadać do komputera.

Co do USG. Mała zdrowa, ruchliwa. Ja dziś zaczynam 29 tydzień a ona rozwojowa w 30 tyg! Waży ok 1190 g i strasznie kopała. W pewnym momencie USG mnie bolało bo ona tyłek wypinała tam gdzie pan dr badał i aż piekło. Małgosia zachwycona badaniem. Bała się, że będzie mnie bolało i jak ja leżałam czekając aż pan dr zacznie to ona siedziała koło mnie na krzesełku głaskała mnie po czole i mówiła "Nie martw się mama nie będzie bolało", albo dawała buzi i "kocham cię mamo, nie martw się". Bo takie to słodkie. Widziałam, że przeżywała to bardzo. Po wszystkim stwierdziła, że już się niczego nie boi.

A na 19 miałam SR. Był filmik o noworodkach, potem obchód po porodówce. Na porodówce jak sobie wszystko przypomniałam to tak mi ciśnienie skoczyło, że własne serce słyszałam. Zaczęłam się zastanawiać czy wiedziałam na co się znowu piszę (odnośnie bólu), decydując się na drugie dziecko. Akurat jedna pani rodziła. Ale była w salce obok więc nie podglądaliśmy i ona nie miała stresu. W każdym razie nowe łóżka są, trochę zmian po remoncie jest i oby tylko bezboleśnie i szybko poród się odbył. W każdym razie pani rodzącej chyba szybko akcja postępowała bo jak oglądaliśmy filmik na początku to położna mówiła, że rodząca ma 5 cm rozwarcia, filmik miał pół godz i po pół godz pani miała już 9 cm rozwarcia więc chyba dość szybko. Ale było słychać po jej oddechu że dostała skurcza jak łóżka oglądaliśmy i nam pani tłumaczyła jak co wygląda przy porodzie, gdzie tatusiowie itd, i powiem wam, że mi się słabo zrobiło jak słyszałam rodzącą.
Potem był filmik dla tatusiów (i mam) o porodzie, ale to była już 21 więc ja się urwałam bo Małgosia u mojego taty była i wypadało już do domu jechać.
Pytałam o konsultacje przed ZZO, podobno u nas nie trzeba, że jak coś to na bieżąco jest wywiad robiony, a badania krwi na porodówce trwają całe 3-5 minut więc szybko. Poza tym zanim pójdzie się urodzić na IP jest cała papierologia i to naprawdę długo trwa. No chyba, że akcja porodowa już głeboko posunięta. W każdym razie przypomnijcie sobie w jakim wieku miałyście pierwszą miesiączkę.

Perse nie wiem czy ci ktoś odp czy nie odnośnie przychodni (nadrobię to będę wiedziała), ale olej syt ciepłym moczem. Jak korzystasz z danej przychodni, druga wygasa automatycznie. Ja tak miałam.
za wizytę! A Małgosia jest naprawdę uroczą córcią

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Jak uważacie robić USG 4D III trymestru? Jeżeli tak to dokładnie między którymi tygodniami się to robi. Miałam już USG 4D w II trymestrze. Jak myślicie?
Ja nie robiłam i nie będę robić. Wystarczy mi zwykłe usg. Dość kosztowne jest i jak już tu dziewczyny pisały wolę za te pieniądze kupić coś dziecku (jakieś ubranka, czy karuzelę do łóżeczka)

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki. Nie spie od 5 godziny, Maly nie daje mi spac caly czas kopie,przeciaga sie i wierci jest tak wczesnie a ja juz nie mam sil. Brzuch mnie boli od tych jego wygibasow. Czy to normalne ze dziecko jest tak bardzo aktywne?
Moja jest codziennie bardzo aktywna. Kiedyś nawet zaczęło mi to aż przeszkadzać ale przyzwyczaiłam się i cieszę się, że jest taka aktywna

Cytat:
a w ogóle to wczoraj jak wróciłam od gina to tak macam pępek (jeszcze jest wklesly) i mówię rety co ja tam mam a on cały wypełniony tym żalem do usg wczoraj gin go nie żałował, uwalil mi nim nawet spodnice
Czyli jednak są zalety wypukłego pępka
Moja ginka też nigdy nie żałuje tego żelu. Później nie mogę go wytrzeć bo tyle tego nawali, że zawsze muszę jej strasznie dużo tych ręczników papierowych zużywać

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:20   #2862
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
nie pocieszę Cię... wczoraj się ważyłam, a w czwartek u gina potwierdzę, chyba znów jestem do tuły z wagą - mam MINUS 5kg

U mnie na ostatniej wizycie +9kg

Stary 2013-05-07, 10:21   #2863
lachryma
Zakorzenienie

hejka

z każdą nocą zauważam, że trudniej mi się przełożyć z jednego boku na drugi obecnie jest to bardzo złożony proces, który mnie wybudza ze snu. gdzie czasy, że śmigałam po łóżku bez świadomości, że śmigam?

wczoraj oglądaliśmy "Pokłosie", które pokazało mi, że na szczęście polskie kino to nie tylko kretyńskie komedie. polecam aczkolwiek film dość drastyczny i trzymający w ponurym klimacie...

trzymam kciuki za Wasza dzisiejsze wizyty
mela- gratki za wczorajszą wizytę!
Stary 2013-05-07, 10:25   #2864
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

Hej spać nie mogę, zaraz zabieram się za ogarnianie rzeczy. Wczoraj tylko tak looknelam, to cuda na kiju mam :-D będę się chwalić później;-)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:25   #2865
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana

Slodka Małgosia, taka madra i kochana... troska i slowa pocieszenia od dziecka rozwalaja mnie na lopatki totalnie bo przeciez ten maly czlowiek boi sie bardziej niz dorosly, a ma w sobie takie poklady milosci i sily, zeby jeszcze duzemu czlowiekowi otuchy dodawac
Wspaniala masz coreczke, Mela!

No i oczywiscie wielkie brawa dla mlodszej pocieszki. Kiedy imie?...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:26   #2866
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko ze mnie wielka dupa
spoko, spoko... moja dupa, mimo utraty 5 kg i tak sporo większa od Twojej (to tak w ramach poprawiania humoru)

aaaaaaaa, jak ktoś ma blisko Auchana, od 10.05 są promocje na sukienki - kilka rodzajów i wzorniczo i pod wzgldem długości - wszystkie odcinane pod biustem - ceny od 28 do 45 zł. Gdybym nosiła sukienki pewnie bym się skusiła, bo część na prawdę fajna, takie "etniczne". Postaram się foto wrzucić, bo oferty na necie nie znalazłam

Stary 2013-05-07, 10:27   #2867
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z innymi babkami w poczekalni i one maja takie same spostrzeżenia, jeśli chodzi o rozbieżność w wadze. Ja ważę sie ranno, po wizycie w kibelku i przed sniadaniem, stale na tej samej wadze.

U gina sa dwie wagi, do tego jestem w srodku dnia lub po 15 nawet, w ubraniu kompletnym.

A i wiecie jakie jaja. Ja patrze na siebie jak na paszczurka małego, a jak byłam na grillu w niedziele to dwch takich zaczepiało mnie, normalnie podrywali. Uśmiałam sie ja nie wiem co, bo przeciez brzuch wielki, baba mezata i prawie dzieciata, a ci zagaduja
ja też ważę się zawsze rano, w bieliźnie, przed śniadaniem, wizyty u gina mam zawsze koło 18-19tej i stąd spore różnice w kg.
wg mojej wagi przytyłam od początku 9 kg, pewnie do 15 dojdzie jak nic

a co do grilla... masz branie mała
Stary 2013-05-07, 10:28   #2868
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc Mamuski

Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za tyg jak ktos rozpoczyna

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami z lekkim bólem gardła :/
Jestem po wizycie. Dobre wieści są takie, że z małą wszystko w porządku. Waży już ponad 2300g Na ktg początkowo się zbuntowała i nie chciała pokazać gdzie ma serduszko Pani położna chyba z 10minut szukała, a jak już znalazła to mała się obraziła i nie chciała się ruszać ale i tak nie wytrzymała i po jakimś czasie zaczęła się wiercić. Na koniec dostała czkawki i przez to jeszcze bardziej się zdenerwowała Nadal odwrócona jest główką do dołu.
I z dobrych wieści to by było na tyle.
A złe to takie, że brzuch mi twardnieje. Czasami bardzo często. Myślałam, że to mała się tak wypycha, ale jednak nie. Do tego jak mi twardnieje to ciężko mi się przy tym oddycha. Ginka kazała na to brać nitrendypine czy jakoś tak. Zobaczymy czy to pomoże.
Mam nadzieję, że Milenka wytrzyma jeszcze co najmniej dwa tygodnie w moim brzuszku a później to już się śmiało może rodzić.
W ciągu trzech tygodni przybrało jej się 700 gram
Super ze ok.Zmartwilas mnie troche tym twardnieniem brzucha bo ja nieraz mam tak ze jedna strona mi twardnieje ,to pewnie Niunia sie wypycha ale ostatnio zauwazylam ze caly brzuch mi twardnieje i tez myslalam ze to jest wypychanie a wy mowicie ze to ..twardnienie brzuchola? Musze o tym powiedziec ginkowi teraz na wizycie...
Czy to moze stwiadczyc o wczesniejszym porodzie?

U mnie znowu skurcz w nocy ale na szczescie nie taki az silny ale jednak..pozniej siku poszlam i mialam taki krzywy brzuch ze sie sama smialam do siebie hahaha ... a tak to problemy ze spaniem przekrecanie sie z boku na bok wiadomo zycie ciezarowki)

Lece coś zjesc bo głod duzy sie odzywa bardzo

W sob chyba po wozek,juz wiem czym sie roznia ten drozszy a ten tanszy.. bo w jednym jest maxi cosi city fotelik a w drozszym maxi cosi cabrio cos tam:P hahah ja wybieram ten city tylko niewiem jaki kolor

albo maracuja albo lyche ( wpisac w google:P) Navington cadet 3in1
A te co zamawiaja /kupuja ten wozek to pisac prosze na jaki kolor sie zdecydowalyscie?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:30   #2869
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Super. A Małgosia cud miód. Kochana
Mnie dzisiaj Wojciech budził- "Pora wstawać Skarbie" i dostałam buziaka i przytulaska
Dzieciaki są kochane i słodkie do momentu aż zaczynają dorastać i hormony buzować. Ja się boję tego momentu, żeby nie zepsuć naszych relacji i nie mieć później z małą problemów jak w surowych rodzicach.

Ale mam wqurq!
Wynajem się opóźni o miesiąc. Mąż rozmawiał z facetem bo coś tam dla tamtego ważnego i pomyślnego załatwił, dowiedział się, a ten mówi że chyba o miesiąc się opóźni i tak dalej. Ja się wkurzyłam bo za miesiąc to ja i grubsza i cieższa itd. A jak mi na końcu powie, że właściwie to odpuszcza? A my tu planowaliśmy malowanie robić, dach zmieniać i co? Jak się dziecko urodzi remontu nie będziemy robić! No masakra!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:31   #2870
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie na ostatniej wizycie +9kg
U mnie +10 kg. Kiedy zaszłam w ciążę "planowała" nie przytyć więcej niż właśnie 10 kg, ale już nie ma na to niestety szans. No nic- ZRZUCIMY!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:32   #2871
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Slodka Małgosia, taka madra i kochana... troska i slowa pocieszenia od dziecka rozwalaja mnie na lopatki totalnie bo przeciez ten maly czlowiek boi sie bardziej niz dorosly, a ma w sobie takie poklady milosci i sily, zeby jeszcze duzemu czlowiekowi otuchy dodawac
Wspaniala masz coreczke, Mela!

No i oczywiscie wielkie brawa dla mlodszej pocieszki. Kiedy imie?...
Dziękuję za słowa uznania dla mojej córy. Dzieci same nie wiedzą jeszcze jakie rzeczy potrafią człowieka zasmucić złamać więc te ich pokłady czystej miłości są niezmierzone.

A imię? Hmmm, sami nie wiemy, pomysłów nie mamy. Była Lena, Alicja, Wiktoria... no nie wiemy sami.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:32   #2872
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Przydaloby sie zjesc jakies sniadanko... Ale ta zgaga znowu mnie meczy a na sama mysl o jedzeniu piecze jeszcze bardziej:banghead: wiec siedze glodna i mleko popijam bo troche pomaga

Stary 2013-05-07, 10:33   #2873
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry. Wczoraj już nie miałam siły wejść ani nadrabiać, bo po mega długich zakupach byłam padnięta, do tego wszedł mi jakiś ból nad pupą po lewej stronie jak chodziłam mocny i taki przeszywający. Miałam problem nawet do wc dojść,więc głównie leżałam. Wygląda na to,że się za dużo nachodziłam i za bardzo zmęczyłam,muszę się bardziej oszczędzać. Dziękuję za kciukasy,przydadzą się Zaraz się ograniam,zjem śniadanko i ruszam do gina, mam nadzieję że już mnie dziś nic nie będzie boleć po tej wycieczce.
Stary 2013-05-07, 10:35   #2874
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Widze, ze rozmowa o wadze ja w 23 tc mialam 7 kg na plusie Zastanawiam sie czy uda mi sie zamknac w 15 kg do konca Ale wsumie to dla Malenstwa

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:35   #2875
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy sie dzis w 31 tc
za tydzień

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka

z każdą nocą zauważam, że trudniej mi się przełożyć z jednego boku na drugi obecnie jest to bardzo złożony proces, który mnie wybudza ze snu. gdzie czasy, że śmigałam po łóżku bez świadomości, że śmigam?
Ja mam tak od dawna. Nawet mój TŻ zwykle obudzony mówi "Jak tam moje słoniątko?"...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:36   #2876
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaa, jak ktoś ma blisko Auchana, od 10.05 są promocje na sukienki - kilka rodzajów i wzorniczo i pod wzgldem długości - wszystkie odcinane pod biustem - ceny od 28 do 45 zł. Gdybym nosiła sukienki pewnie bym się skusiła, bo część na prawdę fajna, takie "etniczne". Postaram się foto wrzucić, bo oferty na necie nie znalazłam
ooo, a skąd wiesz? jak możesz, to wrzuć jakieś fotki, chętnie luknę
Stary 2013-05-07, 10:39   #2877
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieciaki są kochane i słodkie do momentu aż zaczynają dorastać i hormony buzować. Ja się boję tego momentu, żeby nie zepsuć naszych relacji i nie mieć później z małą problemów jak w surowych rodzicach.

Ale mam wqurq!
Wynajem się opóźni o miesiąc. Mąż rozmawiał z facetem bo coś tam dla tamtego ważnego i pomyślnego załatwił, dowiedział się, a ten mówi że chyba o miesiąc się opóźni i tak dalej. Ja się wkurzyłam bo za miesiąc to ja i grubsza i cieższa itd. A jak mi na końcu powie, że właściwie to odpuszcza? A my tu planowaliśmy malowanie robić, dach zmieniać i co? Jak się dziecko urodzi remontu nie będziemy robić! No masakra!
Nie boj sie. Madre i dobre dzieci wyrastaja na madre i dobre nastolatki - zawsze troszke odbija, ale wartosci, ktore Malgosi wpoisz, pozostana w niej na zawsze i uchronia Ciebie przed posiwiala od zgryzot skronia, a Malgosie przed zlem tego swiata Ja w to wierze.

Wspolczuje sytuacji z wynajmem i swietnie rozumiem wqrw - u nas zanim sie wreszcie wyklarowalo, co robimy, tez byla dluzsza chwila zawieszenia i to strasznie odbiera poczucie bezpieczenstwa i komfort planowania moze ktos jeszcze bedzie zainteresowany wynajmem albo pan zdecydowany zdecyduje sie szybciej widzac, ze aktywnie poszukujecie innych opcji niz tylko on?...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:39   #2878
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przepraszam, że się nie odzywałam ale dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala.....nie miałam w ogole dostępu do netu, a Tżtwoi nie chciałam zawracać głowy.
Witaj z powrotem Strasznie dobrze znowu Cię tu widzieć Cieszę się, że jest ok!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorki z góry za głupie pytanie ale to ile czasu będzie tak z nas leciało po porodzie ?? Jakoś do tej pory o tym nie myślałam, ale ja mam termin na 1 lipca więc pełnia lata
Położna wczoraj w SR mówiła, że może to trwać do ok. miesiąca po porodzie. Początkowo będzie obfite krwawienie, jak przy okresie zacznie słabnąć, a później już bardziej plamienia. Może być tak, że jednego dnia wkładka będzie czysta i będzie się nam wydawało, że oczyszczanie minęło, a za chwilę znowu coś chluśnie W każdym razie trzeba być przygotowaną, że kilka tygodni może taki stan potrwać.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668618]U mnnie było tak: (tylko ja miałam łyżeczkowanie macicy po porodzie, nie wiem, czy po każdym porodzie się to wykonuje - w razie czego: miałam Dolargan i nic nie bolało)
3,5 tygodnia krwawiłam, z tym, że takie mega mocne to parę dni, może tak jak okres, potem to już raczej brązowe plamienia. Po 3,5 tygodnia - powróciło mega krwawienie i do dziś nie jestem pewna, ale zdaje mi się, że to była pierwsza @, bo potem dostałam regularnie za miesiąc. No ale ja nie karmiłam, a przy kp możecie zapomnieć na jakiś czas o @

Więc generalnie tak: ze 3 paczki tych mega dużych Belli, potem takie nocne, a potem już normalne podpaski. No i żadnych tamponów, wszystko musi wylecieć..[/QUOTE] Co do łyżeczkowania, to położna mówiła, że nie zawsze się je wykonuje..że po urodzeniu łożyska, jeśli mają podejrzenia, że nie wszystko zostało urodzone, to robią łyżeczkowanie.. Moja przyjaciółka miała, ale z tego co mówiła, to zrobiły jej trochę jakby 'na wszelki wypadek'..
Ale myślę sobie, że chyba dobrze je mieć, szybsze oczyszczenie się, mniejsze krwawienie..tak sobie bynajmniej rozumuję

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
TŻ idzie w środę na rozmowę miał być sam ale okazuje się że są też inni kandydaci chyba z 4 osoby więc jest 5 do jednego. Trzymajcie za nas kciuki plizzzzzz
Trzymam kciuki za Tżta

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Weekend majowy, pomimo niepogody, zaliczam do udanych Od piątku rana do niedzieli wieczorem byliśmy u znajomych na wiosce. Nawet grilla zrobiliśmy 2 razy Do tych znajomych przyjechali jeszcze jedni nasi znajomi, bo się dowiedzieli, że my będziemy Chłopaki zrobili sobie osobną imprezkę, a my -baby niepijące -osobną.
Mały przekochany, przecudowny i cały do zjedzenia Ciągle się śmieje i gada do wszystkich, a najbardziej upatrzył sobie chrzestnego, czyli mojego TŻ
A mój mężu w małym zakochany i znów tylko gada "kiedy ten lipiec"
No i znów ciuszki dostaliśmy-torbę
Aż strach do nich jeździć
Bardzo fajny weekend miałaś
Mój mężul zakochał się w Idce i też wpatrzony w nią i zakochany, jakby to jego córa była Przy każdej możliwości ją nosi, usypia. A Mała wodzi za nim oczkami, czy ile tam widzi..ale na pewno wyczuwa po samym głosie
Ostatnio jak ją trzymał po karmieniu i główkę miała na jego barku zaczęła się przyssawać do jego szyi jak mała pijawka i tylko słyszeliśmy takie ciamki i śmialiśmy się, że mu malinkę zrobi A ona co jakiś czas się oderwała, główkę odchylała, usta w karpik i na chwiejącej się szyjce znowu przyssawała się do jego szyi, a mężul piał ze śmiechu i łaskotek

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:39   #2879
Anulka_p
Zakorzenienie

Zabieram się za sprzątanie. Nie chce mi się, ale odkurzyć trzeba, bo aż straszy. Popracuję, pomyślę o obiedzie i znowu wpadnę na plotki przy drugim śniadaniu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:41   #2880
surka
Zakorzenienie

u mnie pochmurno, choć chyba ciepło Nie mogłam się dzisiaj dobudzić tak dobrze mi się spało, ale za to wnocy tak kursowałam do toalety, że aż z tego zmęczenia płakać mi się chciało

Cytat:
awogóle to zrobiłam się jakaś mocno zamyślona, pewne rzeczy zaczynają mi "wisieć" (włącznie z cyckami, bo stanik mnie wqu...)

Cytat:
Ale mam wqurq!
Takie opóźnienia są najgorsze U mnie Pan ma przyjść 13.05 na generalny remont łazienki i toalety, mam nadzieję, że nie będzie miał żadnej obsuwy i do połowy czerwca się wyrobi, bo też chciałabym zabrać się za pranie i prasowanie ubranek niuni
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości