|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
.Nie mam w domu wagi i nie wiem czy tyje,jednak na podstawie lusterka mogę stwierdzić,że musze jeszcze przytyć sporo .Cytat:
i właśnie zastanawiam się co zrobić na kolacje,bo całkiem niedawno zjadłam grahamke,ileż można .Niestety już dziś musiałam znowu wskoczyć w płaszczyk zimowy .
|
|
#13652 |
|
Rozeznanie
|
moje menu dzisiejsze:
-śniadanie: owsianka z otrębami i suszoną śliwką -2 śniadanie: 2 kromki razowca, jedna z twarogiem i cynamonem, druga z dżemem kiwi-limonka -obiad: duuuży talerz zupy wiosennej-jarzynowej z ziemniaczkami, kalaperką, groszkiem, fasolką i koperkiem -podwieczorek: wieśniak z łyżeczką gorzkiego kakao i cynamonem -kolacja: dwie kromki razowca z pastą rybną (makrela wędzona z sosem pomidorowym- pyyycha), koperkiem, rzeżuchą i szczypiorkiem i jak, dobrze jest? wyniosłam dziś z biblioteki miejskiej 8 świetnych książek, więc święta pod znakiem czytania do oporu upłyną
|
#13653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj bidulko, ja czasem tez tak czegos wciagne i pozniej brzuszek boli, bo jest nieprzyzwyczajony zeby czegos tyle naraz zjesc. jakby Cie dlugo bolal to zrob sobie miętkę i na pewno pomoze a najwazniejsze ze to byly bakalie a nie jakas czekolada. ja to bym pewnie czekolady sie najadla jak bym miala gorszy dzien
|
|
|
|
|
#13655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam przyprawę do pizzy
|
|
#13656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#13657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
K: serek wiejski, mała grahamka z szynką i rzodkiewką, kromka wieloziarnistego z rzodkiewką i szynką I jeszcze bym coś zjadła? Co się dzieje? |
|
|
|
|
#13658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz spać idę Jeszcze tylko czerwoną herabtkę łyknę i będę spała jak niemowlak
|
|
|
|
|
#13659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja dzis pewnie nie zasne bo bede podekscytowana ze jutro musze raniutko wstac i jade do domku straszliwie sie ciesze moze ten brzuch dzis mnie boli do wczorajszej sporej ilosci czosnkowej? wkoncu czosnek jest troche ciezkostrawny.
|
|
|
|
|
#13660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed wyjściem z domu Was obudzę![]() Dobranoc dziewczyny Mnie nigdy brzuch po czosnku nie bolał
|
|
|
|
|
#13661 |
|
BAN stały
|
- muesli, otreby, mleko 0.5%, kawa
- 2 lyzki otrebow z 50g jogurtu nat, pietka sojowego z serem bialym - jabłko - paczka warzyw na patelniez bazylia i tymiankiem, jałko, zileona herbata - 2 gałki lodow: pistacjowa i mieta z kawałkami czekolady , kawa- 70g chudego sera, jogurt activia nat, duza marchewka, jabłko, pu-erh |
|
|
|
#13662 |
|
Wtajemniczenie
|
Agolek dzis zjadl co nastepuje
![]() S 8 zawijasow czyli sojowa wedlinka z zawinieta w nia serkiem philadelphia i ogorkiem. kawa zbozowa II s twarozek ziarnisty+kakao nat wedla+slodzik+otreby masakrycznie dobre,zwlaszcza jak sie na pare godzin zostawi zeby napecznialo lunch salatka z tofu+ogorek+pomidor+oliwk i czarne. i 2 marchewki podwieczorek reszta twarozku z II sniad kolacja mieso z 2 kawalkow udek z kuraka i kawalek zimnych nozek+ brokul teraz popijam czerwone wytrawne rozrobione z woda co myslicie dziewczyny?da sie na tym schudnac?poki co ograniczam jedzenie a waga jak zaczarowana...
|
#13663 |
|
Raczkowanie
|
dawno nie pisałam
![]() a dzis to wyglądało mniej więcej tak ISN; 5łyzeczek muesli +4 suszone śliwki gratis z jogurtem nat, duuże jabłkoIISN; kanapka z 2 kromek zytniego chleba, plasterka wędliny, sałaty, rzodkiewka w miedzy czasie pomarańcza obiad; pierś kurczaka (pieczony) ale skóre ściagam bo nie lubie z ok, 3 łyzki ziemniaków z sałatą z rzodkiewką (jej ale dawno nie jadłam sałaty na obiad ;D radooocha ![]() podwieczorek;jogurt nat 170 g z małą łyżka muesli (tak dla smaczku i jeszcze dojadałam jogurt co został z wczoraj też nat ale mało go tam było :P 5 suszonych morel (nie za duży ten podwieczorek? )K; 2 grube plastry sera twarogowego półtłustego z kromką żytniego chleba i jak? wogóle dziewczyny co sądziecie o kebabie?
|
#13664 |
|
Raczkowanie
|
łuhuu... chcecie sobie poczytać o "zdrowym odzywianiu"
![]() zajrzyjcie tutaj www.tylko-odchudzanie.blog.pl
|
#13665 |
|
Rozeznanie
|
Jaaaa!
![]() A ja sie wam czymś pochwale ![]() Wiem że to nie ten wątek ale dzisiaj zaczęłam biegam razem z kumpelą ![]() Na start 3 km ![]() Po biegu oczywiście wchłonęłam serek wiejski 200 gram ![]() Już widze jak ten tłuszczyk opuszcza mnie ![]() Nie będe za nim płakać:P ;*
|
|
|
|
#13666 |
|
Raczkowanie
|
Jest boski... ale dla mnie przez najbliższe tygodnie zakazany xD
|
#13667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#13668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13669 |
|
BAN stały
|
śniadanko: jogobella light , 4 łyżki muesli, pół banana, czekoladka miętowa Bon voyage
II śniadanie: drożdżówka z budyniem, zielona herbatka citrus z liptona obiad: bitka wołowa, 2 zielone jabłka, 2 Bon Voyage, baton fitness z owocami podwieczorek: pół banana, pół pomarańczy, kielich Lifta kolacja: big milk wiem okropnie i napewno nie schudne od tego a moze otłuszcze się ![]() a miałam "boczki" żegnać w pracy nie mam czasu zjeść bo ciągle biegam i ledwo o 18. wpadam do domu to zjadłabym konia z kopytami chllllllllllip
|
|
|
|
#13670 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie tłuszcz nie chce opuścić. Dzisiaj jak widziałam jak w szkole korytarzem jedna szczupła laska wraca ze sklepiku z paluszkami i wafelkami, druga chuda wraca z czipsami to mnie szlag trafial. Jeszcze teraz kąpiąc się dostałam szału patrząc na moje sadło i zaczęłam je ciąć żyletką mając nadzieję, że przez te rany wyleci tłuszcz
jednak nic się takiego nie stało, pozostał tylko ból
|
#13671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie sugerowalabym sie nazwa ze jak"milk" i w dodatku "big" to juz sie nadaje na bialkowa kolacje... razi, ze malo, no i malo pozywnie! jak bys do obiadu zjadla jakiejs kaszy lub ryzu to by bylo zdrowiej i bys pozniej nie nadrabiala braku wegli z kaszy, weglami ze slodyczy. zupelnie nie zdrowo ale moze jutro bedzie lepiej
|
|
|
|
|
#13672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seemore, bo sie naprawde zaczne o Ciebie martwic!!! niektorzy z natury sa chudzielcami, np moja siostra, inni sa wiekszej postury... czasem tak jest ale to nie powod zeby sie tak dolowac... |
|
|
|
|
#13674 |
|
BAN stały
|
ja tez jestem raczej szczupla (52/168 cm). nie umiem sie odchudzac. zle wspomnienia- przeszlam ane jak bylam mlodsza i wiem jak czuje sie anorektyczka wazaca 34 kg
![]() odstaw żyletki- zapewniam Cię, że psychizny ból jaki wtedy miałam nie jest do porównania z cięciem żyletki. nie zazdrośc- bo nie ma czego szczerze mowiac - to do niedawna wazylam 50 kg, nie opychalam sie ale caaaaaaly dzien siedzialam przed kompem i palcem nie kiwłam ![]() nie mam przemiany materii jak tasiemcolubne coś, ale żyje utrzymuje wage czasem tez mam napady i żre jak hipcio ale jak spodnie sie robia ciasne to zarzekam sie ze nowego "chlewika" dla tłuszczyku nie kupie ![]() buzki. pozdrawiam |
|
|
|
#13675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#13676 |
|
Wtajemniczenie
|
Milko zazdroszcze Ci,ze juz jedziesz do domciu...ja jeszcze 3 dni..w sobote o 2 lece. W berlinie o 5 i okolo 7-8 w Zielonej Gorze
) moja siostra juz dzis zjechala i pisza mi teraz esy,ze jest super fajnie tylko mnie brakuje... i jak zwykle mnie ominie krecenie sernika i cale przygotowanie..moze i dobrze,mniej zjem zycze Ci szczesliwej podrozy i wspanialych swiatSeemore ja sie kochana bardzo niepokoje Twoim stanem pychicznym i uwazem,ze powinnas z kims porozmawiac. Pamietaj,ze wyglad to nie wszystko,liczy sie to co ma sie w srodku.Jestes wartosciowa i wspaniala osobka i tak bedzie niezaleznie od tego czy wazysz 2 kilo wiecej czy mniej. Trzymaj sie i nie zalamuj,wszystko sie ulozy
|
#13677 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie juz tez bede zegnac dziewuszki, zycze Wam wspanialych Swiat, niestety nie wiem czy jutro i pojutrze do Was zajrze, bo jak jutro wpadne do domku to raczej komputerek pojdzie w odstawke...
a jak zajrze to najwyzej jeszcze raz Wam pozyczę, a co buziaki wszystkim, a wracającym lub wyjezdzającym - szczesliwej podrozy do "zobaczonka" Wasza Gujanka ![]() PS. i fajnego kucharzenia przedswiatecznego!
|
|
|
|
#13678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze tylko dodam, ze sie calkowicie zgadzam. Seemore, bardzo dobrze jest czasem porozmawiac z odpowiednim lekarzem. Moja pani ginekolog jest tez psychologiem i czesto w trakcie wizytu rozmawiam z nia na rozne tematy i to baaardzo pomaga. I ona tez zawsze powtarza, ze mlodzi ludzie sa od cieszenia sie zyciem i jak maja klopoty, to ich lekarze sie powinni tymi klopotami martwic, a nie oni sami. wiec glowa do gory i do lekarza! na pewno znajdziesz odpowiedniego w swojej okolicy. poszukaj tez w necie - ja moja pania gin. znalazlam na wizazu zreszta tzn. ktos ja polecił no to teraz uciekam, buziole wszystkim! |
|
|
|
|
#13679 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dzień w rytmie SB czyli na śniadanie jogurt naturalny, na lunch twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, a na obiad kurczak duszony i kapusta gotowana.. i wszystko byłoby dobrze gdyby nie wieczorny atak obżarstwa, tzn nutella w ilościach hurtowych i 2 tosty z serem...
jestem zła na siebie bo coraz częściej mam takie "ataki obżarstwa" i boje się że w efekcie nigdy nie schudne tyle ile bym chciała... ale narazie jest w miare dobrze, bo waga się utrzymuje i nie leci w góre, niestety w dół również nie ale nad tym popracuje... tyle że po wielkanocy
|
|
|
|
#13680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Coś dziś wisi w powietrzu bo moja mam zjadła CAŁA
tabliczkę czekolady
I też cały czas narzeka
.Nie mam w domu wagi i nie wiem czy tyje,jednak na podstawie lusterka mogę stwierdzić,że musze jeszcze przytyć sporo
Święta się zbliżają, pogoda paskudna, chyba znowu wyciągne zimową kurtkę
.

Co się dzieje? 

, kawa