|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Blond forever!
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Liczy się zarobek. Problem jest taki , że jak cokolwiek sie schrzani, nie wiem ktoś coś zgubi, zniszczy, auto sie porysuje to odpowiada TŻ. Będzie musiał pokryć szkody... i czy dla takiej kasy warto tak ryzykować
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-05-07 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ja też będę się mogła pochwalić taką postawą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie jestem w takim związku już 6 lat.....
#216 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was za takie podejście. Ja bym tak nie umiala
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Potrzebujecie pieniędzy, każdy grosz się liczy. Animatorki - w każdej pracy Tż będzie miał kontakt z kobietami. Jeżeli nie ufasz mu to należy zastanowić się nad sensem związku.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
czasami nie ma innego wyjścia...........
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam ze chodzi mi o ryzyko ze pieniazki sa male a stac moze sie wiele i moze sie okazac ze bedzie tzreba doplacac do tego jak cos sie zniszczy. Nie wiaodmo na jakich ludzi trafi.. nie każdy jest odpowiedzialny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku, mam nadzieję, że w tym będę bardziej aktywna
![]() Zaraz postaram się nadrobić chociaż ten watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Więc wie z czym się to wiąże. Ryzyko dotyczy każdego rodzaju pracy.
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
dla mnie nie da sie założyc rodziny na odległosc. Tak mnie wychowali rodzice, którzy byly ciągle razem nie ważne jak było zle nikt nie myslal o wyjazadach itp. Tylko o dawaniu sobie rady na miejscu... i tak dorobili sie tego co mają..
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Takie masz ryzyko w kazdej pracy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego zakładasz z góry że coś się stanie? Istnieje ryzyko, ale tak rozumując należałoby siedzieć w domu, nie wychodzić nigdzie, nie jeździć samochodem itp. W pracy też mam odpowiedzialność majątkową i co powinnam zrezygnować bo nie zarabiam dużo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
zakładam, że moze sie stać ponieważ wiem ze nie stać nas na zaplacenie szkody, wiec odpowiedzialnie zastanawiam sie nad sensem ryzyka.
to cos dziwnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkallismy w odleglosci 400 km, w dwoch krajach przez prawie 3 lata i jakos dalismy rade. Jak trzeba to trzeba. Troche to egoistyczne podejscie, nie sadzisz? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Wybacz, ale uważasz swojego Tż za osobę która nie potrafi dopilnować tych sprzętów? poprzednim razem coś się stało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Misia twoj tz dostal jakas inna prace?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla zdrowego, stabilnego związku, 6 m-cy to jest nic. Przecież każdy ma wtedy świadomość, że to okres PRZEJŚCIOWY. Poza tym nikt w więzieniu nie siedzi - przyjeżdżać do domu może. Cytat:
![]() Byłoby mi cholernie przykro, gdyby TŻ cieszył się, że coś mi nie wyszło, tylko dlatego, że ma takie swoje widzimisię związane z tymi moimi planami. Dla mnie to dziwne. Ja też mam odpowiedzialność majątkową w pracy: jak coś zepsuję/źle sprzedam itd itd, to muszę dokładać z własnej kieszeni. Mam się zwolnić, bo istnieje RYZYKO, że się pomylę? No bez sensu. Nie rozumiem trochę tych obaw, zwłaszcza, że Twój TŻ przecież już pracował w takim charakterze. Niby kasa mała, ale jak dla kogoś liczy się każdy grosz (a chyba w takiej sytuacji jesteście), to powinien brać co dają. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Aha, co do zazdrości, to ja jestem zazdrosna ![]() TŻ też ![]() ALE nie jest to zazdrość jakaś chora. Ot, lekka nutka zazdrości, kiedy jest ku temu POWÓD. Dla mnie dziwne, że jednym z ważniejszych (a może głównym?) argumentem dla Ciebie żeby tam nie jechał, jest to, że tam BĘDĄ animatorki. Nie, że np. wiesz, że ta konkretna ewidentnie LECI na Twojego faceta, ślini się na jego widok itd. Tylko po prostu BĘDĄ. No nie czaję. A jak idzie to sklepu, to co? Tam też SĄ kobiety. Tak samo w kościele, w tramwaju itd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Może i egoistyczne. Widze jak wraca, jest zestresowany, zmęczony.. szkoda mi go, że tak sie musi męczyć.
Uważam, że 18 letniej siksy, pyskującej ze ona ma teraz 20 min przerwe.. i moze sobie zapalic (wokolo pelno dzieci) nie da sie upilnować, bo zle to zrobili rodzice. (animatorki - kilka widzialam) ale dobrze, nie mówmy już o tym. Dotka90 nie napisalam tego jako głowny powód. Napisalam tylko ze jestem zazdrosna.
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2013-05-07 o 12:21 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siksa - ![]() Ja napisałam o tmy powodzie, bo takie odnoszę wrażenie, że głównie o to chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Trochę nawiązując do tematu...
W radiowej trójce (może któraś słyszała) pewien poseł opowiedział historię - żona jechała z mężem samochodem i wyczuła od niego alkohol - wezwała Policję. Według niego zachowanie to jest godne pochwały i naśladowania. Według mnie nie. Gdzie lojalność małżeńska? Zgadzam się, że kierowanie pod wpływem alkoholu jest przestępstwem, ale w inny sposób mogła powstrzymać męża. Dziwnym społeczeństwem jesteśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
to złe masz wrazenie, nie napisałam tego jako głowny powód.
Oczywiście, że ma prawa. Tylko niech ruszy tyłek i odejdzie na bok a nie pali przy dzieciakach i przy czyms co moze od tego sie zajarać. widocznie jestem głupia i źle rozumuje. można miec 18 lat i byc spoko kobietką a mozna miec 18 lat i byc siksą w sianem w głowie. Ale to moje zdanie. Ciesze sie, że nie poznałas zadnej takiej osoby, którą mogłabys tak nazwać. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
a może on nie chciał sie zatrzymać?? może bala sie ?? powód móglbyć różny. Lojalność w chwili gdy NIEODPWOIEDZIALNY mąz wsiada za kierownice .. moze mu zycie uratowala bo jej by nie posłuchał |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w takiej sytuacji, zamieniłabym się z TŻtem miejscami i tyle. No chyba, że była to sytuacja w stylu: on nawalony prowadzi, ona krzyczy, że ma się zatrzymać, a on sobie radośnie jedzie dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój Tż miałby być kierownikiem?? W takiej sytuacji jakiś respekt chyba ma. po co wsiadała z nim do samochodu?? Dlaczego pozwoliła mu do niego wsiąść??
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-05-07 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
A mi się wydaje że trochę naskoczyłyście na misię. Jeśli jej jest tak dobrze, TŻowi też to niech sobie żyją swoim życiem z małą nutką zazdrości
![]() Znam dziewczyny które nie puszczają swoich TŻ na piwo z kolegami i mimo że z boku wygląda to na ograniczanie się, to ich TŻ jednak nadal z nimi są i widocznie aż tak im to nie przeszkadza. A jeśli chodzi o ryzyko w pracy i ten wyjazd... Trzeba to przeliczyć bo owszem, każdy grosz się liczy ale my kiedyś mieliśmy podobną sytuację. TŻ zarobiłby 200 zł, ale wyliczyliśmy że czasami na głupoty (np. imprezę) wydajemy więcej, więc on zrezygnował z tej propozycji i ustaliliśmy że rezygnujemy z imprezy i wyszło na jedno.
#237 |
Zakorzenienie
|
możliwe ze alkohol poczuła dopiero w trakcie jazdy. Albo uznala ze wsiadzie i przegada mu do rozumu a on nic sobie z niej nie zrobił ???
a jak miala go powstrzymac... polozyc sie pod autem? Może siła chciał jechać, na siłe chciał wsiąśc za kierownice.. uznala ze mniejszym zlem bedzie strata jego prawka i mandat niz strata zycia... |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
Mógł ją tam wsadzić siłą. Są różni mężczyźni i różne kobiety. Niektóre zastraszone, WOlała wsiąść niż odstawiać sceny, a może później by ją pobił... Jeśli zdecydowała się na taki krok to na pewno nie jest to zgodne małżeństwo...
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
własnie, może nie chciala narażać siebie na siniaki i szarpanie, wydzierając mu kluczyki..
dla mnie istnieje bo wolalabym zeby stracił prawko niz mialby sie zabić po pijaku. Pewnie tak też myslala ta kobieta... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.