|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nikoś kończy dzisiaj miesią. Boziu, jak ten czas leci. Jutro chyba przyjedzie położna. Ciekawe, ile będzie ważył. A jak to jest z wizytą pediatry? Był u was z wizytą? Cytat:
za becikowe. U nas mąż 3 dni załatwiał, prawie się pobił z babkami w urzędach, ale dał radę rośnie Ci chłopisko jak na drożdżachnajważniejsze, że ten pepuszek nie boli. Oby szybko bylo dobrze Cytat:
ha ha to na 100 % trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie |
||
|
|
|
|
#4202 | |||
|
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
A co mówi Twój lekarz?Cytat:
No tak, będę testować. Akurat mleka nie lubię, ale lodów nie odpuszczę ![]() Cytat:
Róża mi ostatnio obsrywa notorycznie przewijak, nie nadążam z praniem. Ponadto gdy jest po kąpieli owinięta w ręcznik, uwielbia się wtedy w niego zsikać
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-05-07 o 10:20 |
|||
|
|
|
|
#4203 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
czy lekarz rodzinny moze to sprawdzić czy tylko gin?![]() ja też jem nie duzo bo wole duszone lub gotowane ale jem nie od początku bo mi wyrostek nie pozwalał ale tteraz juz jem Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przecież to nie noworodek rozumiem ze jak dziecko ma tydzien to trzeba uważac ale jak ma skonczony miesiąc to czemu nie spróbować u nas truskawki już są zaakceptowane maliny też jadłam mrożone ![]() Cytat:
nawet wiecej imprez teraz robimy heheCytat:
i aby ten pępuszek szybko wrócił do normy
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat dla Rózyczki no liwka a wy macie 12 tyg tak? i nic nie mowisz ![]()
|
|
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale nie mam czasu pisać, poza tym mój komputer przeszedł mały formacik i byłam odcięta od neta przez parę dni. Brawa dla rozpakowanych mamuś, którym jeszcze nie złożyłam gratulacji i za opisy porodów również ![]() i usg bioderek i za wszystkie pomyślne wieści.I kciuki dla nierozpakowanej by w końcu wyskoczyło to upragnione dzieciątko )I na koniec pytanko .... ile ma trwać pierwszy spacerek? Może być nawet i 3 godziny czy nie powinien być np dłuższy niż godzinę?
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kolejna okazja dla swietowania ![]() ![]() Cytat:
no to masz ciekawie - nie powiem.a ja sie witam z Mlodym na reku - plakal i ''mowil'' ze ciocia on SAM chce cos napisac - wiec sle od niego dla was po boshe dzis wam powiem TAAAAAAAKA koze z nosa mu wyciaglam, chyba miala ze 5cm ale mleko dostal i usypia ... pewnie odloze go do lozeczka i MOMENTALNIE oczy jak 5 zlotych ![]() . |
||
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
mówili w tv że w Anglii sprzedawca w sklepie zarabia prawie 11,5tys zloty, a monter rurociągów w Norwegii 9,5tys zł to tak a propos maya która szuka pracy a my po wizycie polożnej oczywiscie ma kobieta wyczucie, jak miałam ogladac wczorajsze barwy szczescia to przyszla i cale barwy siedziala pępek,blizna po szczepionce ok. to co myslalam ze ciemieniucha to nie ciemieniucha. i pogadalam z nia o szczepionkach i juz mam pewien oglad uksztaltowany jeszcze tylko z tz musze to ustalic.
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
My po szczepieniu, tak strasznie płakał Filipek ale mi go szkoda było. Na szczęście teraz sobie śpi smacznie ![]() Ja też po wizycie u ginekologa, coś tam jeszcze zostało, jakieś upławy dostałam globulki i dopiero wtedy możemy... się przytulać Co do odwracanie się malucha to mój też ciągle tylko w jedną stronę i dzisiaj przy okazji badania przed szczepieniem lekarz zwrócił na to uwagę i dał nam skierowanie do fizjoterapeuty. Tyle że u nas nie tylko główke przekręca w jedną stronę ale też jak dawał mu palce żeby łapał to jedna strona jest jakby silniejsza i przez to. No jak to co ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- I jeszcze się pochwalę, że Filip waży już 4,5kg przybrał od urodzenia 1,5kg w 1,5 miesiąca więc chyba nie tak źle aczkolwiek jest na 25 centylu |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nocka za nami, dzionake ladnie sie zaczal, nie ma wiekszych problemow.. wczoraj mialam spiecie z tz ostre.. ale jakos znieslismy to bylam dzis z malym u ksiedza 19 maja nauki u nas sie zaczynaja, a 9 czerwca chrzciny moga byc..wiec ja teraz mam zagwozdke i chce umowic restauracje jak sie uda ... kwestia ubranka i reszty do zrobienia w takim czasie..8 mamy wesele na troche moze pojdziemy..?? ![]() Dziewczyny dziękuję za rady, póki co nie kupiłam jeszcze nic, poczekam na konsultacje z lekarzem.. czekam jak nie wiem na ten pepek martwie sie eh.. juz gora jakby ladnie odstaje, ale wydaje mi sie, ze on ma go bardzo gleboko... nie wiem zbieram wydzielinke taka wokol niego dzis np. 2 -3 patyczki poszly aby do sucha bylo wytarte. czerwony nie jest w srodeczku moze troszke w jednym miejscu myslicie ze isc jutro do przychodni??Gratuluje nowych tygodni i miesiecy czas leci szybko..Ja jutro mam kolejna wizyte, tym razem z pracy i mysle, ze maz pomoze mi jak wroci troche ogarnac co nieco a i od 2 dni ubieram malego w pampersy 2.. narazie nie wypada nic.. ciekawe ile wazy..
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak btw - ja robiac Hamburhery na nasz polski Zlote zarabiam ok 6-6.5 tys a czasami i wiecej :P hahaad2 - hahaCytat:
za szczepienie -- oraz ![]() za wage oraz haa spi .. wiec ja odpisalam mamie na NK i lece zarzucic ryzem do garnka, bo sos od rana si odmraza . |
||
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i Noi wielkie brawa za kg... ja mam nadzieję, że mój F też już waży te 4.5. A u nas jak nie urok to sraczka. Zaczął znikać małemu z buziuni trądzik niemowlęcy to mu się dupusia (nie wiem kiedy) odparzyła niemiłosiernie... Kasia, zjadłabym hamburgera z burger kinga!
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio zgrzeszylam i zjadlam cheesa z maka
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia ale polozna ma wyczucie, ja do swojej mam zamiar jutro z rana zadzwonic i powiem jej kiedy mi pasuje, jak beda waty ide skarzyc :P a co mi bedzie baba gadala ze na pol etatu robi.. to jak ma przyjsc na 30 min niech przyjdzie na 15, co mi z jej 1/2 etatu no nie wiem
![]() Maria moj Pawcio robi kupke na przewijak i siku, a sika i na dywan juz i na mnie wiec wiesz, dzieci tak maja hehe, ja na przewijaki mam podklad taki do przewijania, dobra sprawa, bo na przescieradelka bym nie wyrobila i nie schly by tak szybko jak pojawia sie nowa kupka ![]() Kasia, wazne ze malego nie boli... u nas pepek siedzi i gora sie odchyla a dol lekko.. nie wiem czy nie isc skontrolowac :/ buu.. co do pracy - no to niezla kase zarabiasz w norwegii :brzydal : , ale zycie tam drozsze inaczej sie przelicza wszystko chyba, moj maz byl troche kiedys, z 3 lata temu, to prawda ze za urodzenie dziecka sie pieniazki dostaje jakies w norwegii, ponoc sporo jakos.. jak to jest, kolezanka sie chwalilaja dzis zjadlam big milka, a ostatnio maz mi przyniosl, wiec mam 2 big milki na koncie.. a mam ochote na takiego loda w czekoladzie z orzechami, no ale coz..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-07 o 13:23 |
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nowy laktator
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
Sorceresss dzięki
Jutro będzie nasz pierwszy raz A jakiego kremu używacie na spacerki?
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2013-05-07 o 14:08 |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
![]() żadnego.rozglądam się ale bardzo powoli za jakims na slonce któraś je już orzechy?
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
super, oby służył i służył ![]() Mój mały dziś jest aniołkiem, więc idę ogarniac, jutro mam wizyte z pracy.. ![]() ja kremiku nie uzywam zadnego na dwor, nie wiem mam jakis z babydream z wit e, ale jakos ten na odparzenia mnie nie przekonal i konsystencja tego z wit e tez nie przekonuje.. Dragusia a na slonce chyba sa dobre nivea baby krem na slonce filtr 30 ale chyba najlepeij jakby był filtr 50, z nivea i musteli sa takie 30 i 50 ale nie wiem co jeszcze kolezanka polecala mi babydream zolty ale nie wiem.. czekam na wasze opinie
|
|
#4218 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny- a czemu powtarzacie bioderka? u mnie słońce na zmiane z deszczem- ale gorąc jest ode mnie też Cytat:
a jaki, zdradzisz? Cytat:
Cytat:
?Cytat:
Jak szczepicie Wy? (Dzwoniłaś do żłobka?) ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- super, jaki tym razem? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy, dziś o 11.30 Krzyś skończył 2 tygodnie
Czytam Was na bieżąco, na razie nie mam czasu odpisywać W czwartek jadę do pracy złożyć papiery na macierzyński i ubezpieczyć Krzysia, dopiero będę wtedy mogła Go zapisać do przychodni
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-05-07 o 14:56 |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
despa, wiem... a ja na ta sroke bardzo zapatrzona jestem.. ale zgrzeszylam, kupilam pampersa chusteczki na szybko bo musialam a innych nie bylo, i nivea chusteczki z tym ze ja je mocze w wodzie...;/ te hugiesy zielone uzywalismy a teraz u mnie w miescie nie moge ich znalezc..maz kupil jakies nowe hugiesy..
z hippa ta 30 krem jest widzialam a 50 nie ma?? tasia brawo za ukonczone 2 tygodnie ok uciekam po obiadu sprzatac i troche kalorii zrzucic, wlasnie pochlonelam ryz brazowy, buraczki z jogurtem i schabowego bez panierki
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
Despa, zapomniałam o telefonach do żłobków - dzięki!!!
My małego zapisaliśmy jeszcze do tego katolickiego Aniołka hihihCo do szczepień - zdecydowaliśmy się na 5w1. Jeszcze się głowimy co z pneumokokami...
|
|
|
#4222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 - medela base reczny, b. dobry tylko ze na krotkie odciaganie tak jak ja odciagam po prostu nie dalo rady tyle machac, rozbudowa go do wersji elektrycznej - taniej nowy na wlasnosc 2 - dostalam od kolezanki (kupila mi bo stwierdzila ze ona sie mordowala i wie co to jest, niby mily prezent ale nie zapytala o zdanie wyslala mi go poczta (malo nie kosztowal) i jeszcze nie powiedziala ze to od niej dopiero jak zrobilam dochodzenie to sie okazalo skad to i po co. laktator byl sisi baby care wiec nie zaden cud techniki mowiac krotko boli jak sie sciaga, na poczatku w ogole nie umialam nim sciagac mialam kupic sobie medele swinga ale nie bylo w sklepie i jakos sie z nim bujalam - rzucajac kur... i leczac ranione sutki - no ale ze byl elektryczny to jakos to szlo zwlaszcza w nocy. padl po niecalych 2 miesiacach no i ze mu sie wczoraj urwala prowadnica od silnika - tez przypuszczam ze to laktator na sciaganie z doskoku a nie czeste to stwierdzilam ze trzeba cos kupic - bo nawet jak przyjma go na gwarancji to to potrwa 2 tyg a ja musze mleko sciagac no i zaczelam szukac. mialam wrocic do pomyslu swinga z 2 fazowym systemem, zastanawialam sie nad harmony medeli bo dziewczyny w szpitalu mialy i byly zadowolone ale one naprawde sa drogie no i znalazlam "nowosc" lovi prolactis na promocji za 370 zl (i tak kupa kasy ale o 100zl co najmniej mniej niz medela) a tez ma system dwufazowy. no i powiem wam ze cudo na max sile sciagania sciagalam mleko 20 min i nic nie czulam do tego jest w komplecie torba, zamienne czesci, czesci zeby zrobic z niego reczny - cos ala harmony medeli takze fajnie by bylo jakby kosztowal mniej ale to jest zupelnie inna technika odciagania - i tylko sie wsciekac na siebie powinnam ze nie kupilam tego wczesniej i sie mordowalam. no sie rozpisalam ale naprawde laktator to wrog karmienia wlasnym mlekiem - bo jedno to chec dawania dziecku pokarmu a drugie po prostu walka samemu ze soba
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Dermatolodzy odradzaja uzywanie kremow przeciwslonecznych u dzieci do pierwszego roku zycia - chronic powinno sie poprzez unikanie slonca, przebywanie w cieniu, ochrone poprzez odpowiedni ubior, parasolki, kapelusze itp. Jedynie jezeli nie da sie w ten sposob unikac slonca to nalezy posmarowac twarz, szyje, ramiona, raczki czy nozki (ale to w sytuacjach, gdy inaczej nie mozna)
Jezeli zdecydujemy sie na krem to nalezy unikac chemicznych filtrow, a wybierac te z filtrami mineralnymi (Zinc Oxide, Titanium Dioxide) i bez substancji zapachowych czy parabenow, PEG-ow. W Niemczech bardzo polecany jest Ladival für Kinder
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-07 o 15:34 |
|
|
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() przepraszam ze znow z doskoku ale nie ograniamy ostatnio malej ![]() dziewczyny HELP... Alicja ma jakies krostki na twarzy... dwa rodzaje: 1. al"a potowki na buzi tj czole policzki nachodzi na uszka 2. krostki takie czerwone bez bialego konca na dole policzek plus kilka na szyi 3. biale takie jakby posdskorne 4. dzis zauwazylam czerwone kropki w takim jakby skupisku pod okiem ktoras pisala zeby przemywac oliatum czy cos takiego - RATUNKU |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwii kupuje z La Roche- musze sprawdzic czy dla niemowląt też może być
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wlasnie myslalam, ze wystarczy .. ale po przeczytaniu ostatnich kilku stron i jak czesto padalo haslo MM, to sie wystraszylam, ze moze jednak nie.. dzieki za uspokojenie
|
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi
)Moderna ...mi na sr też mówili żeby przynajmniej przez to lato nie używać kremów tylko chronić dzieciątko przed słońcem ale położna mi namieszała w głowie i zgłupiałam. To trzeba pisać podanie o macierzyński?? Myślałam, że to się automatycznie przechodzi.
|
|
#4228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dragusia, smakował Ci burger? Ja z MC ostatnio lody wcinałam nowe flurry magnum
![]() Cytat:
Cytat:
- teraz się obłuszcza już buziunia więc smaruję maluszka olejkiem migdałowym. A może coś zjadłaś? Ależ mój Filip dzisiaj kochany - od 30 min leży w łóżeczku, obserwuje karuzelę i macha kończynkami Co chwilkę coś tam zagada, uśmiechnie się Cudo nie dziecko ![]() O! a teraz usnął Niesamowite
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-05-07 o 16:04 |
||
|
|
|
|
#4229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przemywam woda przegotowana buzke i kapiemy malego jeszcze w oilatum jak sie skonczy bedziemy stosowac tego hipp, mam nadzieje, ze nie przyzwyczailismy skorki malego do oilatum..mam tez zwykle szare mydlo podobno dobre jest Cytat:
ale u mnie upal.. ulalal .. opaliloby sie cos ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
podanie nie zawsze trzeba... zalezy od firmy, ja przeszlam automatycznie - dzien porodu 1 dniem macierzynskiego
|
|
|
#4230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i za uśmiechy ![]() ![]() u mnie jest i 26 w cieniu![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

za becikowe. U nas mąż 3 dni załatwiał, prawie się pobił z babkami w urzędach, ale dał radę
jestem już 7 dzień przeterminowana 

czy lekarz rodzinny moze to sprawdzić czy tylko gin?
05.07.2008 
no to masz ciekawie - nie powiem.