Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 13:58   #331
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Moja pierwsza myśl po otwarciu arkusza: zabijcie mnie!
Moja pierwsza myśl po przeczytaniu mojego wypracowanka: jak można być takim debilem, żeby napisać coś tak idiotycznego?.

Ale kardynała nie mam raczej

Będziesz mieć 80% co najmniej, głupolu
Swoją drogą jak czytałam ten tekst o fizyce to pomyślałam, że nawet w maturze z polskiego Ci idą na rękę
Moja pierwsza myśl jak zobaczyłam na pierwszej stronie w tytule "44" myślę sobie "będą Dziady na końcu" a tu nie Dziady patrzę, Gloria, spoko patrzę dalej, wiersz, bardzo nie spoko patrzę jeszcze dalej, Przedwiośnie, nie czytałam, średnio spoko
Co pisałaś ? ej, ja tam zawsze lecę na okolicach 70%, nie szalej choć tu chyba potraciłam na czytaniu niech się cieszą, że nie napisałam CYBORG

I pytania po egzaminie:
human: to co to miało być w tym rodzaju tego tekstu
matfiz: popularnonaukowy
h: ale na pewno nie naukowy, nie ?
mf: jakby to był tekst naukowy, to byście go nie zrozumieli

jakie pytanie taka odpowiedź

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Za maturzystki trzymałam kciuki, mam nadzieję, że poszło wyśmienicie! I z tego co widzę moje ciche przypuszczenia odnośnie Baczyńskiego się potwierdziły. Jestę prorokię.
Ja też prorokowałam wczoraj na klasowego fb wrzuciłam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ejrHp...e_gdata_player mam nadzieję, że wyciągnęli ile się dało z tego streszczenia i będą same 100%

Edytowane przez XminorXlosX
Czas edycji: 2013-05-07 o 13:56
XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:03   #332
Kaveri
Spaceroholiczka

Aj em Gad. Czwóreczka za egzamin pisemny i egzamin ustny. Moja mini-matura
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:09   #333
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
chemia?

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:12   #334
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
chemia?
Chemia
Stary 2013-05-07, 14:12   #335
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez tekla45 Pokaż wiadomość
Ja już dawno przywykłam do rozdwojonych końcówek, tak naprawdę nie da się z nimi wygrać w 100%. Wspomagam je ulubionym serum z olejkiem arganowym Avon. Na myśl o fryzjerze włos mi się jeży, moje kudełki mają być długie No może za jakiś czas 2 cm, jak już dojdą do pożądanej długości (za pośladki).
Foty, fotyyy!!! A teraz dokąd masz?

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz co się teraz dzieje w mojej głowie Myśli od: naturalne włosy są grubsze, błyszczące, zniszczę rozjaśniaczem, wyglądam mega w blondzie, jaki rozjaśniacz kupić, nie rozjaśniać włosów, ściąć włosy

Mind fuck

Rozjaśniać, nie rozjaśniać? Ścinać, nie ścinać? Jak tu żyć?
Hehe, znam to.
Miałam podobne dylematy więc machnęłam wszystko na rudo.
Twoje ombre wygląda spoko, może co najwyżej machnij kilka pasemek na wierzchu żeby przejście było płynniejsze?
W sumie to i ja rozjaśniam 6% i jakoś włosomaniaczo żyję, na ciemne bym się nie zdecydowała.

Miałam kupić tę Joannę z arganem ale jak zobaczyłam w lustrze w Kappahlu swój przyklap i tłuste strączki to zwątpiłam. Wzięłam tylko jakiś losowy ciuch i pognałam do przymierzalni się uczesać
Nic sobie nie kupiłam, ani włosowego, ani ciuchowego, za to dziecku dwie pary butów.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:13   #336
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Moja pierwsza myśl jak zobaczyłam na pierwszej stronie w tytule "44" myślę sobie "będą Dziady na końcu" a tu nie Dziady patrzę, Gloria, spoko patrzę dalej, wiersz, bardzo nie spoko patrzę jeszcze dalej, Przedwiośnie, nie czytałam, średnio spoko
Co pisałaś ? ej, ja tam zawsze lecę na okolicach 70%, nie szalej choć tu chyba potraciłam na czytaniu niech się cieszą, że nie napisałam CYBORG
Jak był Baczyński na lekcjach to akurat grypę miałam, więc się wolałam w to nie pakować. A Elizy nigdy nie lubiłam
'Przedwiośnie' właśnie czytam po raz drugi, bo mi do matury ustnej potrzebne
Dalej nie wiem co tam trzeba było właściwie napisać o tych głupich autorytetach (daawaać klucz, bo mnie rozniesie!!).

Mi na czytaniu poszło aż za dobrze. Ale poczekajmy na prawdziwe odpowiedzi

Cytat:

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-05-07 o 14:15
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:25   #337
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

Ok, dziś na 10000000000000% wrzucam Są do pasa Ogólnie coraz trudniej czesać mi się w koński ogon , bolą mnie ręce

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:35   #338
pluskotka
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam maturzystki napisać, że trzymam kciuki, ale trzymałam i myślałam o Was

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Maturzystki-powodzenia!!!

Ja jadę Właśnie ma uczelnie cos czuje ze dziś mnie spuszy...
Mnie trochę spuszyło i mocno zestrąkowało, bo szczotki zapomniałam, a muszę co 2 h się czesać

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Cześć!

Miałam wstać o 7. Obudziłam się o 10

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Wiecie co? Nie wiem czy przestawienie łóżka nie miało wpływu na to, że tak długo śpię. Łóżko przestawiłam w okresie zimowym. Od tamtej pory śpię często 10-12h. Nie wiem o co chodzi
Feng shui i te sprawy?

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

Kupiłam wczoraj bingacza 40 aktywnych składników, jestem w szoku - Auchan wprowadził wszystkie rodzaje do asortymentu... Nie wiedziałam co brać.
Mogłam się powstrzymać, bo nie mam już żadnej d/s, wszystko wykończyłam jak tutaj nie zaglądałam
Tylko mi półprodukty, butelka mixu olei i biovax proteinowy został. I mnóstwo wcierek.
W tym tygodniu czeka mnie jeszcze farbowanie (color&soin), już straszę odrostem
O niebo lepiej czuje się w ciemniejszych włosach, naturalnie mam jakieś mysio-brązowo-jasne, farbuję na czekoladę i jest git
Że też mi ten Oszołom nie po drodze, ale trudno.
Uwaga kuszę: zakupiłam dzisiaj dla siebie i Mooonka odżywkę Chantal Prosalon nawilżającą, którą SoBitterSoSweet zachwalała. Cena mnie zabiła...9,72 zł za 275 g
Dlatego Blackberry i inne dziewczyny z Katowic i okolic, jakbyście chciały to ona jest w sklepie fryzjerskim na Moniuszki FaleLokiKoki

Cytat:
Gratki!

Kupiłam sobie pierwszy od 5 lat lakier do paznokci, przez Was kusicielki
O ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html ale paradise pink 101. W butelczce wygląda pięknie ten kolor, taki przygaszony róż, ale na paznokciu (na razie testowo) intensywniejszy, no cóż

I jakiego komplementa dzisiaj dostałam od mamy: masz ładną buzię (nie chodzi o rysy, tylko o cerę ) Kwasy jednak działają wreszcie.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:36   #339
Inspire
Kuźnia inspiracji

witam i ja z mózgiem na ścianie.
Arkusz średni, ale się zda

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:37   #340
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztukakamuflazu Pokaż wiadomość
Próbowałam zrobić żel lniany. Dwie łyżki siemienia zalałam 500ml wody. Gotowałam 15 minut i dupa. Przecedziłam i nie mam glutka - tylko płyn
Ja zaczęłam przecedzać przez takie ściereczki wielokrotnego użytku z biedronki, nie są papierowe tylko prawie materiałowe. Chyba nawet wiedźma pisała o nich na blogu. Inna opcja to pewnie wziąć rajstopę. Nie wiem jak ludzie potrafią normalnie przecedzić sitkiem i mieć "glut"

Moja pielęgnacja
earthpace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 14:41   #341
Kaveri
Spaceroholiczka

Wieczorem muszę uzupełnić chciejlistę, obejrzę gazetki z Natury i Rossmana i może w końcu zdecyduję się, co chcę
Stary 2013-05-07, 14:57   #342
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
teżdopiero wstałam, a w zasadzie jeszcze pod kołdrą leżę

coś pyli okrutnie i kicham jak szalona, oczy już poza tuszem nie makijażuję, bo spływa mi wszystko w pół minuty, grrrr

Jak już w końcu wstanę, pójdę zmyć rycynowy ze skalpu i winogronowy z długości.
Potestuję bingo agranowe z dodatkiem winogronowego
Właśnie, siostro, mam pytanie.
Dodajesz olej do odżywki/maski pomyciowej? Jeśli tak, to ile? Bo nie mogę wykminić ilości. Ciągle było mało, aż się w końcu przetłuściłam i o.

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Ja olej na noc tylko nie wiem jaki...
Orzech włoski
Sezam
Oliwa
Olisana
ktorys Alverde ?
Seeeezam! Stęskniłam się za nim, zaraz się zavoodooję nim chyba.

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Hah!
Ja to samo..
Juz mam w miare dlugi odrost...ale kolor naturalny mam paskudny :/
Ale z 2giej strony, zdrowe gladkie blyszczace wlosy...tylko ten bezplciowy kolor.. no ale jeszcze mi nie odrosly stare rozjasniane wlosy.. no ale juz bym chciala blond i tak dalej
O to to. Tak samo miałam. 1,5 roku hodowany odrost, jasnego blondu coraz mniej, własny kolor mocno bezpłciowy...
I trafiłam na wątek czerwonowłosych. Teraz jest miło, kolorowo i niezniszczeniowo. I nie żałuję ni chu chu.

Cytat:
A ja mam pytanie do dziewczyn, które miały rozjaśniane włosy i zapuszczają naturalne?

Uwaga!

Czy nie macie problemu z szybszym rozdwajaniem włosów (tych pozostałości po rozjaśnianiu?)
Mamy. Znaczy ja mam.

Cytat:
Napisane przez Karo121 Pokaż wiadomość
Wybaczcie ,że się wcinam w wątek ale polecicie mi jakiś szampon bez sls,który byłby ogólnie w miare łatwo dostępny?od roku używam alterry ale chyba przez nie wypadają mi włosy ,a już je całkiem ładnie zapuściłam.Do tego plączą się i bez odżywki po myciu(używam od miesiąca long repair)nie da się ich rozczesać.Chce kupić jantar,może zmienić odżywkę bo chyba za dużo alkoholu w niej i szamponie.Bardzo proszę o rady za miesiąc idę je trochę ściąć,są prawie do zapięcia stanika i ostatnio strasznie się przerzedziły będę też pić pokrzywę ale najpierw kupię witaminę B bo strasznie ją wypłukuje,co myślicie o żelazie?
Gdzieś dalej pisałaś, że Babydream Ci nie pasuje, bo boisz się rozjaśnienia. Od siebie polecę inny dziecięcy szampon - Hippa. U mnie sprawdza się lepiej, niż BD, nie ma rumianku więc nie rozjaśni, a moim zdaniem jakoś mniej plącze i przesusza...

Cytat:
Moja krew.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:05   #343
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
brawo

Cytat:
Wieczorem muszę uzupełnić chciejlistę, obejrzę gazetki z Natury i Rossmana i może w końcu zdecyduję się, co chcę
moja włosowa chciejlista jest obecnie dość krótka:
- bingo ghassoul
- biovax z olejkami
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:08   #344
Karo121
Rozeznanie

Spróbuje tego hippo wielkie dzięki a co do olejowania to nie mam cierpliwości,masek ostatnio nie stosowałam więc powinnam do nich wrócić
Karo121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:09   #345
meeedzik
Zakorzenienie

A czy tego glutka z siemienia lnianego daje się samego na włosy czy dodaje do maski/odżywki i dopiero wtedy? Na umyte go dać i wystarczy wodą spłukać ?

pluskotka mam ten lakier i lubię choć na razie raz użyty
Stary 2013-05-07, 15:12   #346
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuje tego hippo wielkie dzięki a co do olejowania to nie mam cierpliwości,masek ostatnio nie stosowałam więc powinnam do nich wrócić
Oj, poolejować warto. Choćby na 15min przed myciem - dużo czasu nie zajmuje, a efekty są widoczne często już po kilku razach. Może spróbuj - na pewno masz coś w kuchni, jakąś oliwę, olej z pestek winogron, czy chociażby rzepakowy.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
A czy tego glutka z siemienia lnianego daje się samego na włosy czy dodaje do maski/odżywki i dopiero wtedy? Na umyte go dać i wystarczy wodą spłukać ?

Możesz solo, możesz z maską - wolna amerykanka.
Mi spokojnie wystarczy spłukać, nie zostają sklejone włosy ani nic.

Stary 2013-05-07, 15:15   #347
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Właśnie, siostro, mam pytanie.
Dodajesz olej do odżywki/maski pomyciowej? Jeśli tak, to ile? Bo nie mogę wykminić ilości. Ciągle było mało, aż się w końcu przetłuściłam i o.

Seeeezam! Stęskniłam się za nim, zaraz się zavoodooję nim chyba.

O to to. Tak samo miałam. 1,5 roku hodowany odrost, jasnego blondu coraz mniej, własny kolor mocno bezpłciowy...
I trafiłam na wątek czerwonowłosych. Teraz jest miło, kolorowo i niezniszczeniowo. I nie żałuję ni chu chu.

Mamy. Znaczy ja mam.

Gdzieś dalej pisałaś, że Babydream Ci nie pasuje, bo boisz się rozjaśnienia. Od siebie polecę inny dziecięcy szampon - Hippa. U mnie sprawdza się lepiej, niż BD, nie ma rumianku więc nie rozjaśni, a moim zdaniem jakoś mniej plącze i przesusza...

Moja krew.
tak, do pomyciowej
jeśli nakładam na skalp to oczywista bez oleju, ale na długość dodaję tak na oko tyle co się w zagłębieniu dłni mieści, czyli pewnie okolo łyżeczkę, a może i troszkę więcej, na Twoje wlosy to by mi pewnie ze dwie łyżeczki co najmniej pasowały, bo masz dużo dłuższe ode mnie
ostanio dodawałam do bingo drożdżowej, a dziś do tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html i jeszcze nie wyschłam calkiem, ale puchu nie zaobserwowałam
Stary 2013-05-07, 15:15   #348
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam pytanie do dziewczyn, które miały rozjaśniane włosy i zapuszczają naturalne?

Uwaga!

Czy nie macie problemu z szybszym rozdwajaniem włosów (tych pozostałości po rozjaśnianiu?)
ja na szczęście nie mam tego problemu

Cytat:
Wybaczcie ,że się wcinam w wątek ale polecicie mi jakiś szampon bez sls,który byłby ogólnie w miare łatwo dostępny?od roku używam alterry ale chyba przez nie wypadają mi włosy ,a już je całkiem ładnie zapuściłam.Do tego plączą się i bez odżywki po myciu(używam od miesiąca long repair)nie da się ich rozczesać.Chce kupić jantar,może zmienić odżywkę bo chyba za dużo alkoholu w niej i szamponie.Bardzo proszę o rady za miesiąc idę je trochę ściąć,są prawie do zapięcia stanika i ostatnio strasznie się przerzedziły będę też pić pokrzywę ale najpierw kupię witaminę B bo strasznie ją wypłukuje,co myślicie o żelazie?
a jakichś masek używasz?
co z olejami?

wpisowe zdjęcie włosów prosimy

Cytat:
Babydream to nie bardzo,mam brązowe włosy,a on zawiera chyba ruamianek.co polecisz na przeproitowanie?mam w domu jeszcze maske alterry z granatem i 2 odżywki mariona w spraju czerwoną i taką żółto pomarańczową
to z innnych delikatnych szamponów masz bez rumianku: Aletrra perfumfrei, hipp, dulgon szampon kokosowy ( w naturze), lub żel dulgon - malinowy jest i bananowy

unikaj protein na razie
może kup jakąś garniera? Avocado i Karite, Oleo Repair, Friut passion?
Aletrra z granatem też dobra jest, ale właśnie ma alkohol który nie wszystkim pasuje
nie bardzo się orientuje w tych odżywkach maiona ale z tego co pamiętam one zbyt odżywcze nie są...

Cytat:

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:16   #349
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ja glutka lubię solo na twarz i na to kremik, na to olej i rano cera mięciusia
Stary 2013-05-07, 15:16   #350
Inspire
Kuźnia inspiracji

Kaveri, brawo
oby mnie we wtorek też tak śpiewająco poszło

a w temacie, to rozdziewiczyłam wczoraj Biovaxa olejowego i podoba mi się zobaczymy co dalej

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:18   #351
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:

można samego, można z maską, można go spłukać lub zostawić jako stylizator

a ja się oparłam pokusie lakierowej
miałam w łapce wczoraj jeden i dzisiaj dwa
nie wzięłam

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-05-07, 15:19   #352
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie można używać jak się chce solo, z maską, pod olej, jako płukankę

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość

a w temacie, to rozdziewiczyłam wczoraj Biovaxa olejowego i podoba mi się zobaczymy co dalej
oo, czekam na jakąś konkretniejszą opinię po kilku użyciach
Stary 2013-05-07, 15:21   #353
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
tak, do pomyciowej
jeśli nakładam na skalp to oczywista bez oleju, ale na długość dodaję tak na oko tyle co się w zagłębieniu dłni mieści, czyli pewnie okolo łyżeczkę, a może i troszkę więcej, na Twoje wlosy to by mi pewnie ze dwie łyżeczki co najmniej pasowały, bo masz dużo dłuższe ode mnie
ostanio dodawałam do bingo drożdżowej, a dziś do tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html i jeszcze nie wyschłam calkiem, ale puchu nie zaobserwowałam
A możesz mi jeszcze powiedzieć, jaki Ci pasuje najbardziej?

Poza tym kolejne pytanie, tym razem do ogółu zgromadzonych:
Czy olej z migdałów (ale nie słodkich, przynajmniej nic o tym nie napisali, że słodkie ) jest wnikający?

Stary 2013-05-07, 15:22   #354
meeedzik
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Chciałam kupić siemię a tu mama mówi, że ma prawie całe opakowanie i ptakom daje, chciała wyrzucić także jutro sobie strzelę, mam nadzieję, że efekty będą takie jak po laminowaniu żelatyną
Stary 2013-05-07, 15:24   #355
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Say mam dla ciebie już bingo z ghassoul
i jeszcze odlewkę z zieloną glinką dostaniesz, bo sobie kupiłam

i jeszcze kupiłam sobie z mariona taką saszetkę 7 efektów czy coś w tym stylu, ciekawe jak będzie

a no i mam gencjanę dzisiaj spróbuje płukanki

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Czy olej z migdałów (ale nie słodkich, przynajmniej nic o tym nie napisali, że słodkie ) jest wnikający?
z tego co wiem to nie

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-05-07, 15:26   #356
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość

i jeszcze kupiłam sobie z mariona taką saszetkę 7 efektów czy coś w tym stylu, ciekawe jak będzie
próbowałam kiedyś tą maseczkę, ale u mnie szału nie było, właściwie nic nie było
Stary 2013-05-07, 15:29   #357
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
A możesz mi jeszcze powiedzieć, jaki Ci pasuje najbardziej?

na chwilę obecną winogronowy, on na 100%, teraz będę robiła dokładnie to samo z olejem z orzechow wloskich, potem oliwką BD dla mam, a potem zwykłą BD, zdam relacje
Stary 2013-05-07, 15:33   #358
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie ten kolor?
Ja musze dopiero nauczyć się malować lakierami. Jeszcze widzi mi się kolor fioletowego jasnego bzu

W ogóle to Wam też po nałożeniu dwóch warstw prześwitują te białe brzegi?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:35   #359
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość

z tego co wiem to nie
Dzięki.

Cytat:
na chwilę obecną winogronowy, on na 100%, teraz będę robiła dokładnie to samo z olejem z orzechow wloskich, potem oliwką BD dla mam, a potem zwykłą BD, zdam relacje
Ok, to czekam na relacje. Ja próbowałam tylko oliwy - u mnie chyba najbezpieczniejszy olej ogólnie, poza sezamem, którego nie miałam jakiś czas - ale jakoś nie mogłam dobrać ilości...poza jednym razem, kiedy dobrała mi się zupełnie przypadkowo nie domywając się. Z tym, że sezam mi się średnio widzi przez jego mocny zapach, nie chcę pachnieć jak saigonka przez 3 dni.

Stary 2013-05-07, 15:37   #360
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
próbowałam kiedyś tą maseczkę, ale u mnie szału nie było, właściwie nic nie było
U mnie też nic.
W sumie coś dobrego dla ludzi, którzy chcą maseczkę działającą tak, jakby jej nie było.
Tylko po co wtedy nakładać?
Malinowa też kiepska, leciutkie efekty, marne.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Dokładnie ten kolor?
Ja musze dopiero nauczyć się malować lakierami. Jeszcze widzi mi się kolor fioletowego jasnego bzu

W ogóle to Wam też po nałożeniu dwóch warstw prześwitują te białe brzegi?
Nie w temacie jestem- jaki lakier ?

Ogółem, jeśli jest kryjący to dwie spokojnie starczają, gorzej, jak rzadki.

Edytowane przez EdizA
Czas edycji: 2013-05-07 o 15:38
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości