Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 16:51   #3691
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aha. Jeszcze super wynalazek z patologii - masc witaminowa do pampersa tak nam położne tam powiedziały że ptaktycznie nie zdarzają się potem odparzenia.

Oraz. Pomysł z dziś. Mnie mogą już wypisac ale dzieci nie więc ginekolodzy będą rozmawiać z pediatrami czy by dzieci nie zostawić a mnie puścić bo straszny sajgon na porodowce...a ja leze w sumie bez wskazań żadnych więc nfz może im za mnie nie zapłacić.
No i możliwe że się skończy na tym że będę codziennie dojeżdżać...
jaka to masc?

i oczywiscie, ze Ci dolega! boli Cie blizna, piersi chyba zaczyna sie stan zapalny, jestes oslabiona i nie masz sily chodzic...spojenie boli - inwencja tworcza kochana! nie daj sie...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:53   #3692
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

Gratuluję kochana

dzielna i silna z Ciebie kobitka skoro dwie godziny w pełnym rozwarciu wytrzymałaś..pewnie się naparłaś a tu cesarką się skończyło..
brawa za próbę i checi
ubolewam nad tym że się tyle nacierpiałaś...
jednak ważne jest to że masz już swoją ptaszynkę po drugiej stronie
nie wyobrażam sobie 2 godziny przeć.... masakra
Ash dzielna byłaś, naprawdę podziw

komiksowa-
generalnie żadne dziecko nie lubi sikać w pieluszkę, moje tak samo, więc
podczas zmiany pieluchy posadziłam go na "nocniku" tzn plastikowej misce i mówiłam "siiii" Mały trochę poryczał, ale za chwilę wysikał się do miseczki i był zadowolony

na pewno będę próbować dalej
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:54   #3693
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Info od Sharp:
,,Małą dali mi wczoraj koło 11. Dużo je, muszą ją dokarmiać a i tak cały czas ssie. Nie wyrabiam z pokarmem. Całą noc płakała, nawet pielęgniarki nie wiedziały już, co robić, charakterek po mamusi. Kochana jest. Ja jeszcze słaba jestem. Wszystko mnie boli. Chciałabym być już z małą w domu"
charakterna panienka a co! niech polozne pracuja, a nie spia
Stary 2013-05-07, 16:56   #3694
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Bez sensu wywoływanie na siłę..tym bardziej, że u Ciebie pewno maks w 2 tygodnie samo się wszystko stanie.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
A
a pamiętacie jak pisałam kiedyś o "bezpieluszkowym wychowaniu dzieci" ?? wyśmiałyście mnie wtedy

ale dzisiaj rozpoczęłam całą procedurę
no i co ?? Wojtuś pierwszy raz zrobił siku na nocnik a jaki był potem szczęśliwy a jaka mamusia była szczęśliwa
no to życze dalszych sukcesów i gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kochane, skonczylo sie cesarka. Mialam 2h pelne rozwarcie ale Sofcia, zle sie wstawiala w kanal rodny
Moja krolewna urodzila sie o 13.10, 55cm, 3320g.
Mam nadzieje dostac ja niedlugo do karmienia. Nie moge zasnac, mimo, ze nie spie od wczoraj od 6 rano... T Z nie mogl z nami zostac, ale od jutra moze byc caly czas.

Opis porodu wstawie chyba jak wszystkie porodzicie bo to byla rzeznia...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratuluję najserdeczniej, i cieszę się że Sofcia jest już z wami szkoda tylko że tyle się namęczyłaś

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

porod, porod, porod czeka
z cycow tryska wulkan mleka...lalala
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:56   #3695
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Kochane, skonczylo sie cesarka. Mialam 2h pelne rozwarcie ale Sofcia, zle sie wstawiala w kanal rodny
Mam nadzieje dostac ja niedlugo do karmienia. Nie moge zasnac, mimo, ze nie spie od wczoraj od 6 rano... T Z nie mogl z nami zostac, ale od jutra moze byc caly czas.

brawo klask i:

przeraża mnie ilość cesarek u nas:/ wychodiz na to, że sn to rzadkość
Stary 2013-05-07, 16:59   #3696
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
brawo klask i:

Dokładnie o tym pomyślałam. Wykończymy nfz tymi cesarkami. No ale jeśli nie ma innej możliwości... Cóż poradzić.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:00   #3697
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

muszę się wam pochwalić moja dieta surowkowa
mmm mniam, tyle warzyw w szpitalu? chyba dali Ci wszystkie jakie mieli wyglada super. to obiad? :P czekam na kolejne fotki menu...
Stary 2013-05-07, 17:01   #3698
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
AXELLA, CAN !!
nie było mnie kilka godzin, a tu takie wieści !!

GRATULACJE MAMUSIE

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Dziś byliśmy na spacerku w chuście- Mały oczywiście słodziutki, przez cały czas spał

a pamiętacie jak pisałam kiedyś o "bezpieluszkowym wychowaniu dzieci" ?? wyśmiałyście mnie wtedy

ale dzisiaj rozpoczęłam całą procedurę
no i co ?? Wojtuś pierwszy raz zrobił siku na nocnik a jaki był potem szczęśliwy a jaka mamusia była szczęśliwa
Ojej tak szybko ładnie go szkolisz

Cytat:

Biedna się namęczyłaś :/ coraz częściej słyszę o takich porodach... Ale najważniejsze że Sofcia już się pojawiła po tej stronie cała i zdrowa. Czekamy na fotki a Ty wracaj do siebie Ash!!!
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:04   #3699
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hura! udalo mi sie wlaczyc wizaz w kom!
UWAGA! zuzia na swiecie od 6.56rano
o 4dojechalismy na ip,skurcze co 3min,rozwarcie 3m..usg/ktg/badania i na porodowe z tz-dzielny..o 6rozwarcie na 5cm ale mloda wyszla wagowo 4600 i glowka mniejsza niz brzuch wiec skierowaniena cc bo duze ryzyko uszkodzenia barkow
a tak chcialam sn..
no ale cukierek moj dostala 10pkt,4300wagi,blondi..
plakalam i plakalam jak mi ja podali na buzi... niewazne zew drgawki,ze bol,ze wszystko..to byla najlepsza chwila mojego zycia.tz spisal sie swietnie.dodam foty jak sie ogarne.poki co bol w cholere a mala gdzies tam
ale wazne ze zdrowa,slonce moje..wiecej napisze kiedy indziej.
ps juz na stole jak dezynfekowali brzuch pekl pecherz plodowy.z takim impetem ze fontanna wszystko zachlapala xD

kocham moja cukierkowa duza panienke!! maly cud!
klask i:piekna relacja. Zuzia wreszcie nie "nieduza" wyczekalas sie mamuska, ale warto co? czytam dalej, bo pewnie juz sa fotki.
ps. fontanna wod plodowych
Stary 2013-05-07, 17:05   #3700
vil84
Wtajemniczenie

Ash gratuluje
najważniejsze że już po wszystkim i że Malutka jest z Wami
ale czekam na relację ;>

Byłam u fryzjera, pierwszy raz w życiu zafarbowałam włoski "na stałe" a nie szamponem zmywalnym do 28 myć i od razu hennę na brwi i rzęski sobie zrobiłam, jakoś lepiej mi od razu

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:12
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:11   #3701
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

no to życze dalszych sukcesów i gratuluję
dziękuję

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Ojej tak szybko ładnie go szkolisz
im wcześniej tym lepiej
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 17:13   #3702
lonely_lady
Zakorzenienie

My juz pod gabinetem ginekologicznym czekamy na wizytę bo jest opóźnienie.

Ash Bidulko ale sie wycierpialas dobrze, ze jednak wszystko szczęśliwie sie skończyło. Niech Sofcia zdrowo sie chowa a Ty szybko wracaj do formy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:18   #3703
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Łaaaaa.... poryczałam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!
przed chwilką dostałam sms od Candance:

"Dziś rano urodziłam Michasia. Waży 4530g i ma 59cm. Ma czarne włoski. Jest przekochany. Odezwę się jak wrócę do domu"

: jupi:
Can pytała czy któraś jeszcze urodziła
GRATULA CJE CAN!!!

kolejne duze dziecko. widac, ktore dziewczyny sobie dogadzaly i testowaly wszystkie forumowe przepisy

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:47
Stary 2013-05-07, 17:19   #3704
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Opis porodu wstawię chyba jak wszystkie porodzicie bo to byla rzeznia...

Gratulacje!!!!
Najważniejsze, ze z małą wszystko ok/

Cytat:
czyli jednak nie Bielsko?

ja tez nie bylam, ale gin ordynator nic nie mowil ze trzeba wczesniej mysle, ze przed porodem tez da sie to ogarnac.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

ja tez wczoraj dopytywalam, czy lekarze nie sa w stanie tego zauwazyc i czy kobieta moze jakos przewidziec...stwierdzil, ze nie i ze wlasnie przy krotkich pepowinach moze sie zdarzyc nieszczescie. ogolnie stwierdzil, ze w ciazy nie powinnam sobie tym glowy zawracac i ze on woli swoi pacjentkom nawet nie mowic, ze dziecko bylo owiniete pepowina, bo pozniej niepotrzebnie sie gnebia, a naprawde czesto jest tak, ze dziecko i 3 razy sie owinie i zupelnie nic mu nie grozi...

Szczerze to dalej nie wiem. W mnie kuszą bo blisko, maż nie musiałby daleko jeździć, zawsze mogłby po coś do domu skoczyć, ale z drugiej strony B i znieczulenie.

Ostatnio jak powiedziałam o znieczuleniu w wojewódzkim to siostra Tż mnie wyśmiała ( rodziła 4 lata bedzie w listopadzie ), że mogę pomarzyć, że nigdy anestezjologa nie ma itp. Ona twierdzi, że lepszą opiekę miała w W ( 8lat temu ) bo w B położne wogole się nie interesowały, nie powiedziały co jak z dzieckiem robić itd.

Mam taki mętlik że masakra.

Cytat:
brawo klask i:

Też to zauważyłam.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:23   #3705
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
no właśnie nie ;/ dopiero po 10-14 dniu trzeba się pojawić w szpitalu
co szpita/miasto to inaczej mnie gin powiedzial, ze w dniu terminu stawic sie nalezy na ip i kobieta zostaje przyjeta. robia wszystkie badania i juz sobie na patologii oczekuje pod kontrola. pozniej oksytocyna itd. jesli juz chca ciezarna rozpakowac :P
Stary 2013-05-07, 17:24   #3706
humpback
Zakorzenienie

mam pytanie - ile tak szacunkowo zamawiałyście tych podpasek poporodowych? do szpitala chcę 2 paczki, ale co potem? zupełnie nie wiem jak oszacować tą ilość..
Stary 2013-05-07, 17:25   #3707
maarchewka
Zakorzenienie

Wróciłam od gina..
Ruchy jak czuć mocno i wyraźnie - ok bo maluszek już duży i sie wstawił..
Głowa nisko coraz niżej.. Szyjka miększa, ale jeszcze się nie rozwiera.. Na razie trzyma.. Ale gin powiedziała, że równie dobrze może zacząć się rozwierać jak będzie już akcja porodowa.. Mam w poniedziałek jak nie urodze zgłosić się do szpitala na KTG, a jak mnie nie przyjmą to przyjsć do Medicoveru..

A i news, schudłam jakies 2,5 kg od ostatniej wizyty - tzn przez tydzien i jakies 1 kg od tej dwa tygodnie temu . hmmm wszyscy zdziwienie i połozna, i gin, ale stwierdziłam, ze na ostatnim ważeniu dużo zdjadłam i moze było zawyżone... ale w sumie dzisiaj rano jak się ważyłam to też miałam mniej niż zwykle.. mnie tam to cieszy

Z mężem się poklóciłam i humor mam średni.. poprosiłam go zeby mi porobił zdjęcia.. to pocykal od niechcenia kilka zdjęc i stwierdzil, że już mu się nie chce.. a potem stwierdził, że jeżeli to była prośba to on ma prawo mi odmówić..a ja nie powinnam się denerwować, a jak się denerwuje to znaczy ze to nie prośba tylko nakaz.. wrrr

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:28
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:27   #3708
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nieeeeee... no masakra....

ten mój Tż jest niemożliwy...
ja wiem, że on nie może doczekać się porodu jeszcze bardziej niż ja.. no ale..
właśnie do mnie zadzwonił i mówi, że zadzwonił do mojego gina żeby przyśpieszyć wizytę. (wizytujemy 10maja, czyli w ten piątek)
Zapytałam po co, skoro czuję się dobrze i wszystko jest ok. A on stwierdził, że nie będziemy tyle czekać i on chce już pogadać kiedy mogę dostać coś na wywołanie żeby Wiktorek był juz z nami..
Masakra.. nie wiem czy się śmiać, czy płakać..
ja rozumiem jego niecierpliwość, też chciałabym mieć to już za sobą i tulić małego..
no ale bez jaj.. przecież dziecka nie można ot tak sobie zmusić do wyjścia...
hehe, moj tz wczoraj dostal wyklad od gina, o obkurczaniu sie macicy, o tym, ze naturalnie to wszystko musi pojsc zeby nie bylo problemu z krwotokiem, z odchodami plodowymi (goraczka itd.) no i jak wysluchal to juz mu przeszlo "poganianie" moze Twojemu tez takie kazanie pomoze i zadziala jak kubel zimnej wody.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
czy wasi lekarze będą porodach?
jesli bedzie na dyzurze to tak
Stary 2013-05-07, 17:28   #3709
ankaaa206
Wtajemniczenie

Ash gratulacje ! najważniejsze, że jest już po wszystkim, maleńka wynagrodzi Ci ciężki poród

właśnie wróciliśmy z tż ze spaceru, pogoda dopisuje jutro wizyta jestem ciekawa czy Niko pcha się już na świat

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:37   #3710
Mysia mysz
Zakorzenienie

zaraz idę zrobić muffiny z truskawkami te co wrzucałyście dam znać czy dobre
Stary 2013-05-07, 17:37   #3711
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

.
dla dzielnej mamusi i naszej malej Sofci Ash, zapominaj szybko co zle i ciesz sie malutka. teraz juz z gorki. wyspij sie, zrelaksuj, dojdz do siebie i znow tryskaj pozytywna eneria na prawo i lewo!
dzielna mamuska jestes i pewnie braciszka Sofki urodzisz sn
Stary 2013-05-07, 17:38   #3712
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mam pytanie - ile tak szacunkowo zamawiałyście tych podpasek poporodowych? do szpitala chcę 2 paczki, ale co potem? zupełnie nie wiem jak oszacować tą ilość..
ja mam trzy paczki ale do szpitala spakowałam dwie bo dużo miejsca zajmują jak coś to tz dowiezie a kupiłam jeszcze dwie paczki dużych podpasek takich na noc i mysłę ze na tych bede jechała po tych trzech dniach ale się zobaczy jak to bedzie leciało
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:47   #3713
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
brawo klask i:

ja takie statystyki zrobilam juz na mamuskach marcowo-kwietniowych i wyszlo mi pol na pol...ale dobrze, ze lekarze dzialaja i mysla przede wszystkim o pozytywnym rozwiazaniu.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Byłam u fryzjera, pierwszy raz w życiu zafarbowałam włoski "na stałe" a nie szamponem zmywalnym do 28 myć i od razu hennę na brwi i rzęski sobie zrobiłam, jakoś lepiej mi od razu
mamuska robi sie na bostwo tatus ma "etacik" przy Przemku?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
My juz pod gabinetem ginekologicznym czekamy na wizytę bo jest opóźnienie.
daj znac czy lekarz szybciutko poskromil meza swoja droga niemozliwy jest...zeby Ci cc za plecami nie zalatwil
Stary 2013-05-07, 17:50   #3714
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Kochane Axella i Can! Wielkie grstulacje! Nasze dzieci beda obchodzic urodziny tego samego dnia
A urodzilysmy chyba w takiej kolejnosci jak kiedys na liscie Lublany obstawialysmy!

Dziekuje Wam kochane za gratulacje i slowa wsparcia.
Jestem bardzo szczesliwa i wiem, ze szybko o trudacj porodu zapomne. Troszke sie boje jutra, ale potem juz bedzie z gorki
Moze przywioza mi Sofinke na pierwsze karmienie po 7. Niech chociaz ona zje kolacje

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:51   #3715
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Szczerze to dalej nie wiem. W mnie kuszą bo blisko, maż nie musiałby daleko jeździć, zawsze mogłby po coś do domu skoczyć, ale z drugiej strony B i znieczulenie.

Ostatnio jak powiedziałam o znieczuleniu w wojewódzkim to siostra Tż mnie wyśmiała ( rodziła 4 lata bedzie w listopadzie ), że mogę pomarzyć, że nigdy anestezjologa nie ma itp. Ona twierdzi, że lepszą opiekę miała w W ( 8lat temu ) bo w B położne wogole się nie interesowały, nie powiedziały co jak z dzieckiem robić itd.

Mam taki mętlik że masakra.
jak zaczniesz rodzic to pojdziesz na zywiol
ja juz nie slucham opinii innych, bo kazdy ma swoje zdanie. patologia bylam zadowolona, wiec obstawiam, ze i na polozniczym bedzie ok.
mysle, ze przez 4 lata sporo sie zmienilo...ale zawsze sa kobiety zadowolone i te mniej :P moje znajome rodzace na wyspianskiego tez krytykuja wojew. i odwrotnie...hehe
Stary 2013-05-07, 17:52   #3716
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

A i news, schudłam jakies 2,5 kg od ostatniej wizyty - tzn przez tydzien i jakies 1 kg od tej dwa tygodnie temu . hmmm wszyscy zdziwienie i połozna, i gin, ale stwierdziłam, ze na ostatnim ważeniu dużo zdjadłam i moze było zawyżone... ale w sumie dzisiaj rano jak się ważyłam to też miałam mniej niż zwykle.. mnie tam to cieszy
O! jaki fajny trend wagowy: zamiast na plus to na minus

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja mam trzy paczki ale do szpitala spakowałam dwie bo dużo miejsca zajmują jak coś to tz dowiezie a kupiłam jeszcze dwie paczki dużych podpasek takich na noc i mysłę ze na tych bede jechała po tych trzech dniach ale się zobaczy jak to bedzie leciało
dzięki
Stary 2013-05-07, 17:58   #3717
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina..
Ruchy jak czuć mocno i wyraźnie - ok bo maluszek już duży i sie wstawił..
Głowa nisko coraz niżej.. Szyjka miększa, ale jeszcze się nie rozwiera.. Na razie trzyma.. Ale gin powiedziała, że równie dobrze może zacząć się rozwierać jak będzie już akcja porodowa.. Mam w poniedziałek jak nie urodze zgłosić się do szpitala na KTG, a jak mnie nie przyjmą to przyjsć do Medicoveru..

Z mężem się poklóciłam i humor mam średni.. poprosiłam go zeby mi porobił zdjęcia.. to pocykal od niechcenia kilka zdjęc i stwierdzil, że już mu się nie chce.. a potem stwierdził, że jeżeli to była prośba to on ma prawo mi odmówić..a ja nie powinnam się denerwować, a jak się denerwuje to znaczy ze to nie prośba tylko nakaz.. wrrr
nie przejmuj sie mezem! muchy w nosie i tyle kiedys mu foch przejdzie.

za wizyte
i nie chudnij, bo dobijasz wielorybki hehe.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Dziekuje Wam kochane za gratulacje i slowa wsparcia.
Jestem bardzo szczesliwa i wiem, ze szybko o trudacj porodu zapomne. Troszke sie boje jutra, ale potem juz bedzie z gorki
Moze przywioza mi Sofinke na pierwsze karmienie po 7. Niech chociaz ona zje kolacje
jutro na pewno bedzie lepsze niz dzisiaj, nie mysl o tym! jeszcze troche i mala bedzie z Toba, a wtedy juz nic nie bedzie wazne. trzymaj sie cieplutko i pomysl, ze w dwoch innych zakatkach Polski dokladnie tak samo beznadziejnie jak Ty czuje sie Axella i Can trzy muszkieterki łizazowe...buziaki!

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

NADROBILAM czas na kolacje...
fajny dzien za nami - trzy nowe maluchy!!!
Stary 2013-05-07, 18:00   #3718
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
jak zaczniesz rodzic to pojdziesz na zywiol
ja juz nie slucham opinii innych, bo kazdy ma swoje zdanie. patologia bylam zadowolona, wiec obstawiam, ze i na polozniczym bedzie ok.
mysle, ze przez 4 lata sporo sie zmienilo...ale zawsze sa kobiety zadowolone i te mniej :P moje znajome rodzace na wyspianskiego tez krytykuja wojew. i odwrotnie...hehe
Wiem wiem. Jakby to było połowę bliżej...trudna ta decyzja.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:01   #3719
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje Szkoda że skończyło sie cc ale najważniejsze jest zdrowie Twoje i Sofci

Cytat:
brawo klask i:

mnie też, myślałam że wiekszośc bedzie właśnie porodów sn
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:08   #3720
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
:

[/COLOR]Łaaaaa.... poryczałam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!
przed chwilką dostałam sms od Candance:

"Dziś rano urodziłam Michasia. Waży 4530g i ma 59cm. Ma czarne włoski. Jest przekochany. Odezwę się jak wrócę do domu"

Can pytała czy któraś jeszcze urodziła
gratuluje
Cytat:

gratuluje
szkoda, że dopiero po 2h zdecydowali się na cc bo chyba wcześniej było wiadomo, że jest źle wstawiona
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości