|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Co do koloru ścian to my zrobiliśmy 3 ściany beżowe a jedną fioletową- wyszło bardzo fajnie. Meble mamy jasne ikeowskie więc pasuje, tylko łóżeczko prawdopodobnie dostanę zielone o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40190215/ i korci mnie żeby przemalować
tylko nie wiem jak to wyjdzie, co radzicie?Przeglądam allegro i tak dumam co muszę kupić, zbyt duży wybór... |
|
|
|
#3124 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() boshe...weszłam na wizaż, czytam i odkąd nadrabiam od wczorajszego wieczora przybyły już 4 strony dlatego odpisuje po części i jadę dalej z koksem ![]() Cytat:
słodkie te Twoje dzieci, córcia i brzuszkowe Cytat:
Cytat:
jeszcze dodam, że jestem mega ciekawa co mnie czeka i czasem myślę, że fajnie by było jakby mi lustro postawili vis a vis mnie na fotelu podczas porodu żebym widziała co i jak, chociaż podejrzewam, że to ostatnia rzecz o jakiej bym wtedy pomyślała ![]() Cytat:
myślę, że i tak lepiej, że daje Ci znać o sobie, z czasem ruchy chyba powinny być "boleśniejsze" ?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
malaczarnakejt wspominałaś, że zatyka Ci się ucho i nos z jednej strony, ja też tak miałam przez 2 dni, teraz w weekend, myślałam, że może mnie przewiało, a tu się okazuje, że to może jakiś defekt ciążowy ![]() Dziękuję wszystkim za kciuki (ażeby szpital mnie ominął po 30 tc) I gratuluję nowych tygodni i 100dniówek Ja dzisiaj o 9.30 byłam na USG, prawdę mówiąc 150 zł słabo wykorzystane, bo wielki wiercipięta wypiął się i to dosłownie przez 20 minut napatrzyłam się na dupke, trochę fistaszka, a kręgosłup znam już co do kosteczki buzi nie pokazał, a pierwszy raz dostałam film z badania i jestem przeszczęśliwa, bo szyjka trzyma ładnie, nie skróciła się, a wg tej p. dr wyszła dłuższa niż mierzona poprzednio, więc stał się CUD dziewczyny no ale inny lekarz, inny sprzęt (i moim zdaniem dużo lepszy). Z tej radości pojechałam szukać siostrze prezentu urodzinowego, którego nie kupiłam, a wróciłam zziajana i wypluta jak pies po spacerze
|
||||||||||
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Przykra sprawa, maz oblecial pol Wrocka za moimi zastrzykami i nigdzie ich nie dostal
no to miodzio ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
u mnie na 3d trzeciego trymestru widac bylo li tylko laskawie objawiony spod noska z dziurkami oraz jezorek - i tyle z pieknego portretu Lilith ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Juz Ci mowie, co sobie pomyslal - ze wsadzi nas na mine, wysle w kosmos i beztrosko zacznie cieszyc sie podrozami na emeryturze.
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam doła. Musiałam się wypłakać nawet. I głupio mi bo Małgosi się oberwało bo chciałam być sama, a tej było przykro i się popłakała.
Macie jakiś pomysł na pracę dodatkową?
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuje kasy dlatego dodatkowa by się przydała.
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, a moze jakas agroturystyka, moze ktorys z konikow bylby chetny do hippoterapii, moze cos w te strone?... to jest zawsze dobry pieniadz, chyba ze nie chcesz konika wypozyczac terapeutom...
|
#3130 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech niech ten dzień już się skończy bo oszaleję.
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Mela - z doswiadczenia wiem, ze jutro bedzie lepiej
. Masz racje, niech sie skonczy, przespisz sie z tym i bedzie jasniej jutro. Kazda z nas ma chyba jakies finansowe doly i klopoty, i zawsze przyjdzie dzien, ze nas one przygniota - cala sztuka pozbierac sie do kupy po lzach i uparcie isc do przodu. Ludzie sa wredni, los zlosliwy, szczescie zezowate, co poradzisz. Skopiesz dupe troskom, bo jestes silna, madra i masz poukladane w glowie. A przede wszystkim, masz dla kogo kopac troskom dupy.EDIT: A Malgosie przepros i przytul, i powiedz jej tyle, ile wiesz, ze zrozumie. O ile juz tego nie zrobilas, kochana
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-07 o 19:44 |
|
|
|
#3133 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oby uroczystość w czwartek przebiegła spokojnie.. Cytat:
I mocno trzymam kciuki, żebyś z maluszkiem wytrwała Cytat:
![]() Cytat:
pojechałam kupić prezent siostrze, a wróciłam z prezentem dla siebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeszcze Wam miałam napisać, że w TK MAXX są nawet fajne kocyki grubsze dla dzieci, biorąc pod uwagę z allegro z przesyłką, wychodzi ta sama cena I burza jest w Łodzi, kocham burze
|
|||||||||
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: grzmi!
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mela, a może wyzbycie się zbędnych staroci poprzez allegro, zawsze to jakiś przypływ gotówki? |
|
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie i padam na twarz ze zmęczenia. Doktor nie mógł na początku posłuchać serca,bo Gabriela tak kopała że się nie dało
Było słychać na urządzeniu kopniaki zamiast serca,ale potem się uspokoiła i wyszło 140. Dno macicy 4 cm nad pępkiem i wg doktora "może być duże dziecko",bo brzuch duży jak na 31tydz. Dostałam skierowanka na usg, wr, hbs, tokso po raz 3, morfologię i mocz, mam zrobić na za 3 tyg czyli na kolejną wizytę. Dowiedziałam się że w tym szpitalu,w którym ciąże prowadzę (Karowa w Wawie)- i który rozważam jako miejsce do rodzenia- przyjmują na leżenie i wywoływanie porodu dopiero 10dni po przewidywanym terminie-jeśli oczywiście nie ma skurczy wcześniej. No i dostałam też receptę na globulki dopochwowe, jakieś przeciwgrzybicze chyba- jak powiedziałam mu o tych upławach że 3-4 wkładki dziennie mi idą i zakaz seksu od 35tygodnia, ponieważ musi być czysto w środku przed porodem jak to ujął. A ja naiwna myślałam że seks można i w tych końcowych tygodniach.. Ale jak zacznę stosować globulki to siłą rzeczy nie będzie można. Zalecił mi też brać tran i witaminy znów. To tyle u mnie, jak dam radę to ponadrabiam was trochę.
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
czerwony baloniku
za wizytęPerse jeszcze się chciałam odnieść do brodawek - ja nie mam alergii na dotyk ale też myślę czasem o masakrze, która może się zdarzyć podczas karmienia A jestem wyczulona, bo miałam usuwanego gruczolako-włókniaka w zeszłym roku i mimo wszystko mała blizna została, a zastanawiam się jak to będzie wyglądać po/dczas karmienia![]() Ja przytyłam 8 kg do tej pory, praktycznie całość od 5 miesiąca wskoczyła ![]() Uciekam, TŻ wstał po drzemce, czas zająć się moją dużą kruszyną |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
dziwnie trochę, bo wszędzie piszą/ mówią, że jeśli ciąża już donoszona i jest fizjologiczna, to seks jest jak najbardziej wskazany.
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żeby Balonik się znów przypadkiem nie zaraziła?
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 10 stron do nadrobienia
![]() Chyba mi życia niestarczy ![]() Jak wyszłam rano z domu dopiero wróciłam Znów pospacerowałam z sierścią co by nie zapomnieć jak to się robi![]() I co najlepsze kupiłam sobie koszulę do porodu Zaraz po dokonaniu transakcji dostałam skurcz, pierwszy w tej ciąży, ale się śmiałam, że mam koszule to mogę rodzić Ale był tylko jeden i koniec więc to chyba moja podświadomość tak zadziałała ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Nawet jeśli nie to po 38 tygodniu i tak będziemy uskuteczniać tę metodę "wychowawczo"-wywoławczą
|
#3142 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i znowu piękne zakupy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też jestem zdziwiona tego zakazu seksu przed porodem... ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Znowu idziemy na krótki spacer |
||||||||
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chcesz dorabiać? Kurcze ja Was czytałam dziś na komórce bo oczywiście wirus wirusa poganiał, cholera wie skad się wzięły..i zanim mężul to po pracy opanował więc troszkę minęło...musze teraz pooglądac Wasze zdobycze bo mi sie nie wyświetlały na komórce
|
|
|
|
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza, pogrom jaki czy co.
Jak mam chwile relaksu na spamowanie, to wszystkie wymiotlo ![]() Moj maz padl i spi po obiedzie, Lala wykapana zasypia przy Cliffordzie, Izia konczy swoj dzien w Mac'u, pies drzemie pod nogami, no sielanka. Moze pojde do pracowni na moment, bo nie wiem co poczac ze soba
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział,że na następnej wizycie zrobi wymaz...Ale o tym żeby był brak współżycia od 35tc mówił że to każdej swojej pacjencte powtarza,bo musi być jałowo w szyjce przed porodem..też się bardzo zdziwiłam,bo właśnie myślałam że dobrze się poseksić przed porodem,bo szyjka się nawilża itd.
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Mocno starej daty ten lekarz, Baloniku
............... .........
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Już po szkole rodzenia. Żebra mnie bolą i nie mogłam wysiedzieć, ale na szczęście zaraz będę mogła się położyć.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40688114] A tak serio Wam napiszę, że to jest coś, o czym wolę nie myśleć. Nie wiem, jak inni, zawsze mam wrażenie, że wszystkie kobiety to lubią, tylko ja jestem dziwna, ale ja nie znoszę dotykania po sutkach i u nas to w ogóle odpada, po prostu jest to takie miejsce zapalne (ale w negatywnym znaczeniu) i jak sobie myślę, że dzidzia będzie je dewastować, to naprawdę mnie paraliżuje. Mam nadzieję, że jakoś to przetrwam, bo bardzo bym chciała karmić piersią, ale zwyczajnie mnie to przeraża....[/QUOTE] Ja karmienia piersią boję się bardziej niż porodu. Nic mnie aż tak na ten moment nie przeraża. Nie lubię dotykania piersi, sutków. Mąż ubolewa z tego powodu, ale ja mam na tym punkcie świra. Nie lubię i już! Mam zamiar spróbować karmić, ale co z tego wyjdzie, to ciężko powiedzieć. Będę się w każdym starać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

dojczlandzkie 

dlatego odpisuje po części i jadę dalej z koksem
słodkie te Twoje dzieci, córcia i brzuszkowe
Tylko nad torbą muszę pomyśleć, bo mam taką małą zgrabną, ale boję się, że ona wszystkiego nie pomieści, a później to już taką mega wielką.
no to miodzio