|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za spadek wagi.Buciki bardzo fajne Też zajrzałam na strone deichmana bo musze kupić jakieś sandałki.Choć nie wiem gdzie ja bede w nich chodzić bo gin wczoraj mówił że mam zakaz dłuższych spacerów gdzieś do 14-15 tygodnia.Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Przyszli "fachowcy" powiedzieli, że całych ścian zacierać nie będą i zabierają narzędzia.
![]() Zostały do wygładzenia 2 pokoje i położenie paneli
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Koocur musisz się trochę odstresować, kiedy ostatnio byłaś na zakupach, albo na lodach z koleżankami
Przydałby Ci się jeden wieczór na odmóżdzenie
|
|
|
|
#4654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba mnie nery kłują. fuck
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Na zakupy nie chodzę bo dla wielorybów nic nie ma
Lodów nie mogę, seksu też, kąpieli też, drinka też... Pozostaje mi zwariować |
|
|
|
#4657 | |
|
Raczkowanie
|
w zeszłym roku ubrałam kilka razy
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
a propo o co chodzi z tymi "fachowcami"? czemu niebęą robić?
|
|
#4658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, czasem tak się po prostu dzieje, czasem nie ma na to żadnego lekarstwa. Jak płód jest chory poważnie, to wydaje mi się, że żadne leki nie pomogą ![]() Cytat:
Bardzo fajne butki. Te szare super I mówisz, że takie wygodne?Cytat:
![]() Ja się złoszczę na siebie, bo wróciliśmy do starań po # i ja już oczywiście widzę u siebie pełno objawów ciąży |
|||
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak przed ciaza nie pilam prawie nic a nic. Tak teraz za każdym razem jak jesteśmy w jakiejś restauracji na kolacji czy obiedzie to tak mi sie lampka wina do tego marzy. Ale w życiu w ciąży bym nie wypila nawet łyka alko. Mam znajoma która pierwsze dziecko urodziła po 40stce, ciążę prowadziła u jakiegoś lekarza w Szwajcarii i miała wręcz nakaz picia lampki wina (fifty-fifty z woda) dziennie. Jak sie dziecko urodziło, to sie mu przyglądałam badawczo czy nie ma cech wskazujacych na FAS (plodowy zespol alkoholowy). Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-07 o 18:49 |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam takie 'teorie' też, ale zdecydowanie nie jestem ich zwolenniczką... |
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba od razu po zapłodnieniu objawy u siebie widziałam... Oczywiście myślałam ze jestem w ciazy, ale urojonej ![]() A tu co? Niespodzianka ![]() Butter- nie pamietam juz jakie uzasadnienie było. Wiem ze dla mnie to szok ciężki był. Bo przeciez u nas w PL każda ilośc alko w ciąży jest zła i wciąż i wszędzie sie to,powtarza. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-07 o 18:59 |
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkamy w domku na piętrze mieli zrobić dwa pokoje. Położyć wełne, zakryć ja regipsem, zagipsować, wygładzić i pomalować. Uznali, że gips położa tylko na łączeniach regipsów i całych ścian gipsować i gładzic nie będą(tylko, ze tam są skosy i jest milion łączeń bo trzeba było wszystko sztukować). Umówione było, że zrobią wszystko...teraz uznali, że nie.. My się uparliśmy, że ma być wszystko (mamy w salonie sufit tak zrobiony i widać "pięknie" łączenia..). Przyszli zabrali narzędzia i poszli...bez słowa Bez złotówki za pozostała prace, bez jakichkolwiek rozmów.. |
|
|
|
|
#4663 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz u nas na moim poprzednim wątku też jest już kilka nowych Mamuś Cytat:
Cytat:
Łączę się w bólu
|
|||
|
|
|
#4664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w następnej ciąży będę próbowała jak najmniej leków brać. Może warto robić badania na krzepliwość tak jak Perse?? Chciałabym uniknąć heparny w następnej ciąży Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40684483] Jakoś tak od razu, jak mi gin powiedział Clexane, pomyślałam o Tobie i Olku. Co tam u Was? Mały miał chyba 2 dni temu urodzinki, dobrze pamiętam? Jak mój TŻ? [/QUOTE] hehe, super że udało Ci się tak opóżnić przyjmowanie tego
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Kubek no nie do końca jest zakaz alkoholu w ciąży bo znam takie dziewczynki którym gin polecał a wręcz zalecał picie wina czy też kieliszek koniaku....dzieci urodziły się całe i zdrowe z 10pkt! I w terminie!
Dziewczynki ja już nie wyrabiam dziś z moimi lydkami i kostkami tak mnie bolą ze nie wiem jak leżećmam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponadto na 2 usg, na jakich bylam wczesniej, Maly byl mniejszy niz powinien w tym momencie (tak jakby wolniej sie rozwijal).. To bylo moje wlasciwie jedyne # i niesmialo "licze" na to, ze to tylko statystyka.. Bardzo smutna, tragiczna, a jednak statystyka.. Mam nadzieje, ze to mi sie nigdy wiecej nie przydarzy Chyba bym sie poddala, jakby kolejna ciaza na dupku luteinie encortonie heparynie i acardzie skonczyla tak samo Twoja postawa jest godna nasladowania ! Widac ze jestes silna i sie nie poddajesz ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-05-07 o 19:21 |
||
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Ze Szczecina Prof. Celewicz
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Ja z drugiego konca Polski (lublin) - pewnie pan Prof z kliniki nieplodnosci? A co do wad zarodka, to zastanawia mnie jedna rzecz. Kilka dziewczyn z watku mialo # wlasnie w 8tc - ciekawe czy to jest ten okres ciazy, kiedy powazne wady uniemozliwiaja dalszy rozwój ? hmmm
|
|
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2013-05-07 o 19:30 |
||
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Dasti
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Agatka zrób jak najszybciej badania, acard może Ci je zafałszować.
|
|
|
#4673 |
|
Konto usunięte
|
Agatka, a jak chcesz sobie zbadać ten układ krzepnięcia, to podpowiadam Ci, co ja zrobiłam (i robię):
INR, APTT, potem z tego wychodzi jeszcze czas protrombinowy i wskaźnik protrombinowy. Za całość płacę ok. 13 zł. I raz zrobiłam d-dimery, aby sprawdzić, czy nie mam gdzieś jakiegoś zakrzepu: cena ok. 40 zł. |
|
|
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oficjalne stanowisko Polskiego Towarzyswa Ginekologicznego jest takie, ze każda ilośc alko w ciąży moze być szkodliwa dla plodu i ze w ciąży alko pić nie mozna. |
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano, nacięższe dziala i nie wyszlo... A encorton to na przeciwciala w hashimoto Eh, gdybym nie byla soba i nie miala woli do walki, to pewnie juz bym sie poddala...A ciekawe jest ze jedni ginekolodzy zalecaja encorton a inni mowią, ze to bez sensu.. Ogolnie tak jest ze wszystkim ... I badz tu madry czlowieku, jak kazdy profesor ma inne zdanie w twojej sprawie Ja teraz biore acard (kazala mi moja pani prof) i zrobilam uklad krzepniecia - wyszedl Ok ... Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-05-07 o 19:41 |
|
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja wpadłam w wir pracy i obowiązków i jakoś mi leci. Staram się nie myśleć o tym co się stało. Raz lepiej raz gorze mi to wychodzi. Ostatnio mam straszną załamkę z powodu wspominanej prze zemnie dziewczynki. Przepraszam, że nie cytuję.
Dziewczyny zrobiłam coś strasznie głupiego, nieodpowiedzialnego i brnę w to dalej w zaparte, aż wstydzę się przyznać. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy to wtedy się przyznam
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy hashimoto wystarczy acard+heparyna, moja koleżanka na tym zestawie donosiła a wcześniej 2 razy#.
|
|
|
|
#4678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas tak jest i wydaje mi sie, że tak jest lepiej. Lepiej dmuchać na zimne, wiadomo że alkohol jest silnym teratogenem. Mój gin ma do tego stopnia 'przesadzone' podejście, że nie pozwala np. w ciąży nawet kosmetyków na alkoholu używać... Cytat:
![]() Dziękuję, miło,że tak mówisz ![]() Powiem Ci, że u mnie było tak, że ja moją ciążą się zbytnio nie nacieszyłam. Dowiedziałam się bardzo wcześnie, bo mam krótkie cykle, zrobiłam betę, poszłam do gina. beta była dość niska, ale ewidentnie ciążowa, gin coś mówił, że może być pozamaciczna, powtórzyłam betę, ładnie się podwoiła, więc pozamaciczna została wykluczona. Ale progesteron miałam dość niski, dostałam dupka. Po kilku dniach zaczęły się małe plamienia, poszłam do gina, na usg zobaczył małą kropkę Jednak była bardzo mała. Ja zostałam w domu, leżałam...po 2 dniach plamienie ustało, więc radość..poszłam w weekend na uczelnie, na spokojnie, na luzie, żeby się nie przemęczać. A w poniedziałek już większe krwawienia, więc dostałam jeszcze luteinę. W środę kontrola i gin powiedział, że nic z tego, mojej kropki już nie było Następnego dnia musiałam iść do szpitala, żeby dostać immunoglobulinę ze względu na konflikt serologiczny i beta była już 5, a endometrium leciało na łeb na szyję! więc cały ten czas był stres, łzy i panika. Ale byłam chyba na to przygotowana, miałam nadzieję, że sie uda, ale miałam też świadomość, że może się tak skończyć, jak się skończyło. Niestety. Uznałam, że nie ma sensu się załamywać, bo niewiele mi to da. Mój mąż był tak niesamowicie wspierający, że bardzo mi to pomogło! I mam nadzieję, że to po prostu nieszczęsliwy przypadek, pech, a nie, że ze mną jest coś nie tak. Gin też zachował się fajnie. Powiedział, że przynajmniej jest jakaś dobra strona, że wiemy, że możemy mieć dziecko, bo dość troszkę się staraliśmy, cały czas pod jego okiem. A jeszcze po drodze zaliczyłam 2 pozytywne testy ciążowe, które okazały się nie być ciążą, a cystą na jajniku..co spowodowało, że testy wyszły pozytywne ![]() Staram się być dobrej myśli, bo chyba załamanie się nic mi nie da dobrego. Nie chcę się 'taplać' w tym smutku, bo to będzie mnie trzymać w miejscu..a przecież trzeba ruszyć do przodu! Ale sie rozpisałam ![]() Cytat:
Mój gin mi powiedział, że teraz ok 1/3 ciąż kończy się poronieniem...okropne
|
|||
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez biorę acard. Brałam już wcześniej jakieś 1,5 miesiące przed ciąż
U mnie też wszystko wskazuje na to, że mikrozakrzepy były przyczyną # ![]() Agregacje krwinek ( tworzą mikrozakrzepy)mam pisemnie stwierdzone przez hematologa. Wyniki robiłam tylko przeciwciała kardiolipiniowe i wyszyły w normie, ale przy wyższej granicy.. układ krzepnięcia też był ok. Wszystkie wyniki robiłam później niż 6 tygodni po # |
|
|
|
#4680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektorzy lekarze to naprawde konowały... Szkoda tylko ze my, ich pacjentki, musimy uczyc sie na ich blędach ![]() Cytat:
![]() Ciesze sie ze sie nie poddajesz, na pewno nastepnym razem szczesliwie donosisz i bedzie Ci dane tulic malenstwo w ramionach Trzymam za to kciki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

na wsadzenie smoczka do dzioba Wiktorkowi
dziś świetny dzień mam
jak w kapciach
za spadek wagi.

Przydałby Ci się jeden wieczór na odmóżdzenie