Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 189 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-02, 20:54   #5641
Moni@
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
60 zł za kurtkę dla takiego malucha to nie mało wogóle zauważyłam że czasami taniej kupię sobie jakiś ciuch niż dzieciom bo niektóre sklepy mają naprawdę kosmiczne ceny Kurteczki na szczęście małej nie musze kupować bo chrzestna obiecała kupić i da na zająca

Od jakiegoś czasu Oliwia nie chce wogóle jeść jajek, (...)
Tak Kasiu, co do kurtki to kupiłam ja w sklepie SMYK w innych sklepach taka tandeta ze szkoda gadac, po drugie szukałam z odpinanym kapturem bo jak Szymek spi to na kapturze zle sie lezy, szukałam takze takiej by nie byla na polarze bo to za ciepla znow a polarów on ma 3 ...Dlatego udalo mi sie znalezc taka jak szukałam a ze cena wysoka to powiedziałąm sobie trudno ja z czegos zrezycnuje by Szymek miał kurtke

Co do jajek to moj Szymek nie je ich w ogole od urodzenia...Jest alergikiem na bialko..ale probowałam mu dac jak mial tam kilka m-cy i mial zaraz kolki albo wysypke i lekarka kazała odstawic...
Po 2 ogladałam na programie TVN Style program "Mamo juz jestem" i tam wlasnie mowili o jajku w jadlospisie maluszka i lekarka sie wypowiadała ze jesli Dziecko nie lubi i nie toleruje jajka to mozna mu nie dawac, bo bez jajka tez mozna zyc, naprawde to jej slowa...dokladnie tak powiedziała...
Wiec chyba KAsiu nie martw sie tak bardzo, bo mozliwe ze nie ma potrzeby...ja powinnam sie martwic bo moj Szymek nabialu nie je i w takim razie co z jego kośćmi??? Mam myslec ze bedzie mial słabe kosci, zabki, czy niedobor wapnia itp????
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 21:04   #5642
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki!

Musze Wam powiedzieć ze chyba mi nerwy puszczaja ,bo mała tak mnie wkurza od dwóch dni ze mam jej dość,cały czas coś jej nie pasuje,krzykiem i wrzaskeim coś wymusza,nic zrobić nie moge,nawet w samochodzie gdzie zasypiała tylko po przypięciu do fotelika teraz histeryzuje,wyrywa sie,normalnie szok Mam jej dość!!!(...)

Moni@ bardzo sie ciesze ze z Szymonkiem lepiej
Jastinku mój Szymus tez jest wredotka..jak mu czegos nie chce dac to usiadzie sobie na dywanie i bedzie tupal nogami, albo bedzie szedl za mna i cos na sile chciał np.abym wziela go na rece...Nie tylko Ty masz klopot widze z Wiktoria...Ja tez was kiedys pytałam czy wasze dzieci reagują piskiem krzykiem i rzucaniem zabawkami...i troche sie uspokoilam bo balam sie ze tylko moj Szymek jakis nerwus rosnie

Jastinku??? pokazesz buciki????

Mi niedziela minela na zakupach..pojechalam z mama i siostra i Szymkiem do Opola..pogoda byla wspaniala az chcialo sie chodzic po rynku...Ludzi od groma pelno straganow wieklanocnych, bylo co ogladac....i kupowac

Dzis troche posmutnialam bo mama mi oznajmila ze tydz po swietach jedzie znow do pracy bo za nia dzwonili i skonczy mi sie laba i picie kawusi z mamą.

Edytowane przez Moni@
Czas edycji: 2007-04-02 o 21:13 Powód: dopisanie czesci tekstu
Stary 2007-04-03, 08:23   #5643
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Dlatego udalo mi sie znalezc taka jak szukałam a ze cena wysoka to powiedziałąm sobie trudno ja z czegos zrezycnuje by Szymek miał kurtke
co to się nie zrobi dla naszych dzieci ja mam tak samo sobie nie kupię ale dziecku tak

Cytat:
Po 2 ogladałam na programie TVN Style program "Mamo juz jestem" i tam wlasnie mowili o jajku w jadlospisie maluszka i lekarka sie wypowiadała ze jesli Dziecko nie lubi i nie toleruje jajka to mozna mu nie dawac, bo bez jajka tez mozna zyc, naprawde to jej slowa...dokladnie tak powiedziała...
Wiec chyba KAsiu nie martw sie tak bardzo, bo mozliwe ze nie ma potrzeby...ja powinnam sie martwic bo moj Szymek nabialu nie je i w takim razie co z jego kośćmi??? Mam myslec ze bedzie mial słabe kosci, zabki, czy niedobor wapnia itp????
Skoro tak piszesz to się nie martwię może z czasem powróci jej apetyt na jajka.

Niki jakbyś mogła napisz mi przepis na omleta

Wczoraj wzięłam się za mycie okien 2 godziny mi to zajęło , a Oliwia była taka grzeczna że aż w szoku byłam przez cały ten czas spokojnie myłam a ona się bawiła albo patrzała co robię
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 08:24   #5644
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzis troche posmutnialam bo mama mi oznajmila ze tydz po swietach jedzie znow do pracy bo za nia dzwonili i skonczy mi sie laba i picie kawusi z mamą.
Moni@ dobrze wiesz jak czas szybko mija nie obrócisz się a mama spowrotem będzie tutaj ,i nie smuć się
Lena 5 lat
Stary 2007-04-03, 11:16   #5645
jastin83
Zakorzenienie

hej!
o to widze ze nie Tylko moje dziecko takie charakterne
wlasnie usnęła,a ja z kawusią do Was,a tu puchy
no to na pokolorowanie wąteczku kilka fotek z wczoraj,Wika pomagała mi pranie rozwiesić,no i zdjęcie dla Moni nowego nabytku,a na długo znowu mama jedzie?Kasia ma racje sie nie obejrzysz a juz bedzie z nowu w Polsce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000831.JPG (96,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000833.JPG (117,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000837.JPG (86,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia P1000839.JPG (81,5 KB, 15 załadowań)

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 11:23   #5646
*Niki*
Zakorzenienie

Kasiu omleta robię tak: jajka (zeleży ile tego chcesz to tyle jajek) troszeczkę mąki i tyle . Jajka roztrzepujesz, potem dodajesz mąkę i smażysz na patelce- ja mam taką malutką i na niej wychodzą takie fajne małe omleciki. Gaz daję jak najmniejszy, bo to sie lubi przypalać. Mozesz tez do ciasta dac troszkę wegety, jak kto lubi . Podajesz z czym chcesz albo cukier puder, albo dżem- takie robie dzieciom, a my z tż to lubimy z serkiem zółtym, wędlinką, pieczarki, cebulka itp. wtedy podczas smażenia, zaraz jak wylejesz jajka na rozgrzaną patelkę to połóż na to pieczarki cebule ser -co lubisz i to zapiekaj pod przykryciem . Acha i ja to smażę na masełku, lub masle roślinnym, potem mozna ketchupem polać , ja takie jedzonko uwielbiam .

A jak chcesz przepis na te jabłuszka w cieście to musiałabym poszukac, bo to w którejś gazetce "Mamo To Ja" miałam

Jastin śliczna Wikunia, jak mi się podoba jej cera taka opalona- marchewkowa super po prostu . A gdzie kupiłaś Wikuni taką kurteczkę??? Tez śliczna u nas takich nie ma .
Butki bardzo fajne, ja też sobie kupiłam w sobotę, zaraz pokazę
Stary 2007-04-03, 11:35   #5647
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Jastin śliczna Wikunia, jak mi się podoba jej cera taka opalona- marchewkowa super po prostu . A gdzie kupiłaś Wikuni taką kurteczkę??? Tez śliczna u nas takich nie ma .
Butki bardzo fajne, ja też sobie kupiłam w sobotę, zaraz pokazę

Niki
Każdy zwraca uwage na jej cere nawet ludzie na ulicy nas zaczepiają i pytają
Kurteczka i mam do tego tez spodenki,ale sa troszke zakrótkie wiec obetne je na krótkie spodenki,albo podłoże i zrobie rybaczki bo w pasie sa jeszcze dobre na Wike kupiłam w ciuchlandzie za całe 4,50 zł.Kurta jest bardzo fajna,odrazu mi sie spodobala ma jeszcze z tyłu takie super motylki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 11:44   #5648
*Niki*
Zakorzenienie

kurcze za 4,5 taka super kurteczka??? Wygląda jak nowa, muszę chyba zacząć chodzić po ciucholandach .

Jastinku a ile Twoja Wikunia wypija dziennie soczku, że ma taką cerę śliczną?? Dajesz jej same marchewkowe czy z dodatkiem innych owoców??

Pokazę Wam butki jakie kupiłam sobie i Nikolce (te Nikolki w rzeczywistości są ładniejsze, takie obsypane brokatem i mają żywsze kolory, na fotce tak nie widać )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new_KWIECI~1.jpg (100,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_KWBA9D~1.jpg (88,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2007-04-03, 13:19   #5649
jastin83
Zakorzenienie

Niki bo ta kurteczka jest nowa,tak jak większoś rzeczy które kupuje w ciuchlanadach,zreszta nie iwem skąd te przekonanie ze jak w lumpexie to pewnie zużyte,stare i jeszcze brudne w dodatki
Zreszta same zobaczcie moje zakupy za ok. 40 zł,wszystko w idealnym stanie Ciekawe ile bym za to w sklepei zapłciła,jak myślicie?
Sukienki jeansowe i kurteczka ciemna jeansowa były z metkami

Niki zakupy fajne fajne te butki dla NikoliIle kosztowały?
Co do soczków to Wika ogólnie płynów wypija ok.600 ml tak mi sie wydaje dziennie,soków dokładnie nei wiem ile ale moze ok 200ml,ostatnio duzo pije wody.Soczki kupowałam rózne Ale dużo do zup dla niej dodaje marchewki i ona ja bardzo lubi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000850.JPG (91,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000847.JPG (78,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000846.JPG (82,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000848.JPG (88,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000844.JPG (95,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000845.JPG (112,2 KB, 7 załadowań)

Stary 2007-04-03, 20:47   #5650
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Niki bo ta kurteczka jest nowa,tak jak większoś rzeczy które kupuje w ciuchlanadach,zreszta nie iwem skąd te przekonanie ze jak w lumpexie to pewnie zużyte,stare i jeszcze brudne w dodatki
Jastin ja mam takie przekonanie, ponieważ większość lumpexów w których byłam miała takie właśnie ubrania- zużyte stare, poniszczone itp..
Ja jeszcze nigdy nie trafiłam na nic nowego ładnego z metką i w tak niskiej cenie . Może akurat mam takiego pecha, że nie trafiam na takie rzeczy, albo mało chodzę po ciucholandach, albo tu u nas w mieście są takie wybrakowane ciuchy . Dlatego odkąd mam internet, to kupuję przeważnie na Allegro - tam gdyby nie te koszty przesyłki to czasem można kupić naprawdę tanie i fajne rzeczy . A czasem niestety koszt przesyłki jest większy niż sama rzecz wystawiona na aukcję .
Jastin fajne te ciuszki udało Ci się kupić

Jastin za butki dałam ok. 34 zł z groszami . Tak nam się udało kupić, bo to była ostatnia para i w sam raz na Nikolkę

Kasiu, Moni@ Wy kupowałyście na Allegro tenisóweczki dla dzieci, napiszcie mi czy one są usztywniane w kostce, na pięcie?? Chcę Nikolce kupić takie butki na podwórko, bo tych różowych mi szkoda, zaraz zniszczy, a znowu moja mama mówi, że tenisówki są złe, bo nie usztywniają nóżki, a dziecko w tym wieku powinno mieć twardy bucik, który trzyma nóżkę. Te tenisówki takie są?? Bardzo mi się podobają i chciałabym je kupić
Stary 2007-04-03, 21:28   #5651
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
hej!
o to widze ze nie Tylko moje dziecko takie charakterne
wlasnie usnęła,a ja z kawusią do Was,a tu puchy
no to na pokolorowanie wąteczku kilka fotek z wczoraj,Wika pomagała mi pranie rozwiesić,no i zdjęcie dla Moni nowego nabytku,a na długo znowu mama jedzie?Kasia ma racje sie nie obejrzysz a juz bedzie z nowu w Polsce
Jastinku buciki bardzo ładne dziekuje za zdjecie...

Mama moja jedzie na pewno do czerwca potem wroci bo musi zalatwiac sobie wczesniejsza emeryture i musi byc w Polsce...
Teraz jak pojedzie to juz bedzie mi troszke weselej bo pogoda ladna, dzien bedzie dluzszy i nie bedzie mi sie tak dłuzylo i smuciło..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 21:29   #5652
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Moni@ dobrze wiesz jak czas szybko mija nie obrócisz się a mama spowrotem będzie tutaj ,i nie smuć się
własnie tak sobie to tlumacze Kasienko
Stary 2007-04-03, 21:30   #5653
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze za 4,5 taka super kurteczka??? Wygląda jak nowa, muszę chyba zacząć chodzić po ciucholandach .
Pokazę Wam butki jakie kupiłam sobie i Nikolce (te Nikolki w rzeczywistości są ładniejsze, takie obsypane brokatem i mają żywsze kolory, na fotce tak nie widać )
Bardzo ładne buciki mamusi i córusi Szkoda ze u mnie odpada obcas, kiedys chodzilam tylko na obcasach teraz nie moge miec nawet grzybka
Stary 2007-04-03, 21:47   #5654
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, Moni@ Wy kupowałyście na Allegro tenisóweczki dla dzieci, napiszcie mi czy one są usztywniane w kostce, na pięcie?? Chcę Nikolce kupić takie butki na podwórko, bo tych różowych mi szkoda, zaraz zniszczy, a znowu moja mama mówi, że tenisówki są złe, bo nie usztywniają nóżki, a dziecko w tym wieku powinno mieć twardy bucik, który trzyma nóżkę. Te tenisówki takie są?? Bardzo mi się podobają i chciałabym je kupić
Niki te butki specjalnie usztywnienia nie maja...ale tak idealnie leza na nozce ze Szymek nie mialby szans sobie w nich wykrecic nozki..Te buciki maja tylko taka wyżej wylaną" gumę na pietę i takie przeszycie sztywniejsze i to w sumie czyni je takimi mocniejszymi..Szymek chodzi w nich po domu na razie, a nawet biega...

Oto zdjecia dla ułatwienia podjecia decyzji..Nie wiem jak Kaasiaaa ale ja jestem z nich bardzo zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6671.JPG (107,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6670.JPG (101,5 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-04-03, 22:57   #5655
kkasiaaa
Zadomowienie

Niki i Jastin super buciki sobie kupiłyście buciki Nikolki prześliczne

Jastin to faktycznie masz szczęście do nowych rzeczy w lumpeksach, ja jeszcze nigdy nic nowego nie trafiłam, a może po prostu nie umiem szukać. U nas jest jeden fajny mają naprawdę duży wybór i rzeczy są czasami w bardzo dobrym stanie tylko czasami cena jest szokująca jak na używaną rzecz.

Niki ja jeszcze tenisóweczek nie dostałam, ale z tego co pamiętam (Julia miała takie) to one nie są usztywniane , są raczej miękkie. Ale wierzę że będziemy z nich zadowolone tak jak Moni@ I dziękuję za przepis na omleta , musi być pyszny jutro spróbuję zrobić.

Godzinę temu wróciłam ze spaceru z psem tak wieje że ledwo szłam i po 10 minutach uciekłam do domu , mam tylko nadzieję że jutro będzie spokojniej.
Dzisiaj dałam małej żółtko do zupki, zjadła bez problemu, więc wygląda na to że ona tylko białka nie lubi, dobrze że chociaz to żółtko zje.
Lena 5 lat
Stary 2007-04-04, 09:31   #5656
jastin83
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas w mieście większość lumpexów to bardzo fajne miejsca,lepsze rzeczy na wieszakach uprane,poprasowane i w bardzo dobrym stanie,ceny tez sa rózne,zalerzy jak sie trafiAle dla dzieciaczków zawsze ubranka sa cudne poprostu,te małe szybko schodza,wiec trzeba miec chodyJa zawsze mówie babce z jednego lumpa zeby jak jest nowy towar to do mnie dzwoniłaOstatnio miala takie cudne torebki ze załuje ze nie wziełam jednej
Ale juz dość o szmatkach
U nas dziś zimno jak nie wiem ,wiatr wieje i chyba Kasiu ta pogoda od Ciebei przyszła,skoro u Was wiało wczoraj,... niby słońce ale wieje jak cholera.

Stary 2007-04-04, 09:35   #5657
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne buciki mamusi i córusi Szkoda ze u mnie odpada obcas, kiedys chodzilam tylko na obcasach teraz nie moge miec nawet grzybka
Moni@ ja mam tak samo,nie cierpie obcasów,nakładam wtedy kiedy musze i to tez minimalne te obcasy,żeby sie nei połamaćPoza tym ja jestem dośc wysoka 174cm i w obcasach czuje sie jak tyczka i mam wrażenie ze sie garbie

Cytat:
Dzisiaj dałam małej żółtko do zupki, zjadła bez problemu, więc wygląda na to że ona tylko białka nie lubi, dobrze że chociaz to żółtko zje.
Kasiu w żółtku jest najwiecej białka wiec wsumie to ono jest najważniejsze

Stary 2007-04-04, 09:43   #5658
humbak
Rozeznanie

U nas też zimno jak diabli. Byłam rano z rodzicami w mieście na zakupach z Lilianką oczywiście. Trochę umarzłyśmy. Kupiłam Liliance wreszcie nocnik .

Jastin Wiktorynka przesłodka . A ciuszki to po prostu cudo.

Niki Wasze obuwie też świetne, szczególnie Nikolkowe śliczne.
Ja chyba nie pisałam że kupiłam Lili eleganckie pantofelki. A sobie torbe za 25 zł .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:06   #5659
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Jastin Wiktorynka przesłodka . A ciuszki to po prostu cudo.

Niki Wasze obuwie też świetne, szczególnie Nikolkowe śliczne.
Ja chyba nie pisałam że kupiłam Lili eleganckie pantofelki. A sobie torbe za 25 zł .

Humbaczku
Fajnie ze napisałaś Wiktorynka,bo my bardzo często mówimy na nią Wiktorynka
Nie pisałaś,nie pisałaś to pochwal nam sie tutaj szybko
Ja upatrzyłam sobi tez torebke i nawet znalezłam ładniejsza niż na allegro,białą dużą,taką jak chciałam kosztuje 57 zł,ale narazie nei mam kasy,bo musze jeszcze kupić coś swojemu chrześniakowi,takze dałam sobie na wstrzymanie.I tak tz mnie opierniczył wczoraj ze za dużo kasy wydaje

Stary 2007-04-04, 15:00   #5660
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Hello

Ja też chciałam Kasi kupić pantofelki, żeby wystąpiła w nich w święta, bo ma tylko adidasy, a teraz łazi po piachu i musi mieć też jedne ładniejsze. Ale nic mi się nie podobało, a na allegro mnie przelicytowywali, a teraz to już nie zdążą dojść. Ale zaraz pójdę jeszcze raz na pasaż i popatrzę, może jednak coś mi się trafi.

Nel, tak ja pracuję w handlu. Zaczęłam pracę jako kasjerka, a potem awansowałam do kontroli rachunków w Media Markt. Tylko, że biuro zawsze pracowało od 10 do 17, a teraz robią jakieś bzdurne rankingi i oceniają pracę i żeby polepszyć wyniki zawsze któraś z nas ma dyżur do 21 w te dni, kiedy jest najwięcej roboty. Ale jak zostanę 2 dni po 12 godzin, to potem odbieram sobie wolne w tygodniu. W sumie to ja ciągle tylko narzekam, a nie mam najgorzej.
Załączam zdjęcia Kasi z wczorajszego spaceru. Mój TŻ dostał ode mnie na urodziny tła cyfrowe, więc się bawi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kg1.JPG (57,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kg7.JPG (82,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kg4.JPG (71,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kg5.JPG (98,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kg6.JPG (60,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kg2.JPG (96,2 KB, 16 załadowań)

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 15:32   #5661
jastin83
Zakorzenienie

Iwonko śliczne zdjecia

Wika siedzi właśnie u mnie na kolanach i ja jej pokazuje a ona krzyczy "dzidzia","dzidzia" Jak by ona dorosła była,a ja jej tłumacze ze to Kasia
Te z łopatą jest super
Ja to sie boje Wike do pisakownicy puszczać bo ona wszystko wkłada do buzi,mówi cyt."pee",ale spróbować i tak musi

Stary 2007-04-04, 16:34   #5662
*Niki*
Zakorzenienie

Moni@ dziękuję ogromnie za fatygę i zdjęcia butków
Jak mówisz, że dobrze trzymają nóżkę i są lekko usztywnione to może kupię, jak nic nie znajdę u nas w sklepach to kupię na Allegro. Dziś patrzyłam w sklepie, zwykłe tenisóweczki na Nikolkę są po 18 zł dla mnie to trochę dużo jak na zwykłe "szmaciaki" w dodatku nie były tak ładne jak te które Monia i Kasia kupiły na Allegro .
Monia a Ty przez ten kręgosłup nie możesz nosić obcasów???
Ja za obcasami też nie przepadam, dlatego wybieram albo mały obcas, albo całkiem płaski

Kasiu mam nadzieję, że omleciki wyszły i smakowały ??

Humbaczku pochwal nam się zakupami

Iwonka śliczna te zdjęcia, ale Kasiunia śliczniejsza , rzeczywiście to zdjęcie z łopatą superowe

Jastin moja Nikolka też wszystko do buzi pcha, mi to się wydaje, że ona nigdy z tego nie wyrośnie

Pogoda u nas też dzis paskudna, rano lało, akurat teraz jak zaczęli robić dach

Te buciki Nikolki co Wam pokazywałam wczoraj kupiłąm za 34 zł, a dzis przyszła nowa dostawa patrzę a one są po 39,99
Stary 2007-04-04, 17:59   #5663
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Ja też kupiłam dziś Kasi buty za 39,99, nie wiem, czy będą dobre, mam jakby co 3 dni na wymianę. Kurczę to sobie kupiłam buty za 60 zł. A ona przecież zaraz wyrośnie, ale co zrobić, takie są niestety ceny.
Niki to jednym słowem 6 zł zaoszczędziłaś.
Ja siedzę jeszcze w pracy, ale całe szefostwo się ulotniło, więc ja za pół godziny też spadam.
Pokazałabym Wam te buty, ale ja to się niestety boję dotykać aparatu TŻ-a, bo mówi mi, że ja zdjęć nie umiem robić. Za mądre to dla mnie urządzenie. Kupię chyba sobie zwykłą cyfrówkę, a nie jakąś lustrzankę za kupę kasy wymyślił i ja nie umiem się tym posługiwać.

Stary 2007-04-04, 20:37   #5664
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Moni@ dziękuję ogromnie za fatygę i zdjęcia butków
Jak mówisz, że dobrze trzymają nóżkę i są lekko usztywnione to może kupię, jak nic nie znajdę u nas w sklepach to kupię na Allegro. Dziś patrzyłam w sklepie, zwykłe tenisóweczki na Nikolkę są po 18 zł dla mnie to trochę dużo jak na zwykłe "szmaciaki" w dodatku nie były tak ładne jak te które Monia i Kasia kupiły na Allegro .
Monia a Ty przez ten kręgosłup nie możesz nosić obcasów???
Ja za obcasami też nie przepadam, dlatego wybieram albo mały obcas, albo całkiem płaski
Niki nie ma za co..polecam sie na przyszlosc...
Ja nie nosze obcasów bo mi na to stopy nie pozwalaja, po 1 zaraz pod spodem mam odciski po 2 mam 173cm wzrostu i wydaje mi sie ze taka DRABINA jestem na obcasach...No i ze wzgledu na kregoslup, ale to teraz, bo przed ciążą nie miałam problemow z kregoslupem..
Stary 2007-04-04, 20:41   #5665
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam dziś Kasi buty za 39,99, nie wiem, czy będą dobre, mam jakby co 3 dni na wymianę. Kurczę to sobie kupiłam buty za 60 zł. A ona przecież zaraz wyrośnie, ale co zrobić, takie są niestety ceny.
Pokaz buciki Iwonko

A co do zdjec to sa rewelacyjne..Chcialam zapytac skad mialas takie tła fotograficzne...Szkoda ze nie mam takiego cuda, zrobilabym mamie prezent na zajaczka i wydrukowałabym takie fajne zdjątko
Stary 2007-04-04, 21:04   #5666
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Szkoda ze nie mam takiego cuda, zrobilabym mamie prezent na zajaczka i wydrukowałabym takie fajne zdjątko
Np. takie dla babci?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kg.JPG (56,5 KB, 13 załadowań)

Stary 2007-04-04, 21:07   #5667
jastin83
Zakorzenienie

Niki ja też mam takie wrażenie

Wiecie co dziewczynki juz za chwile Wilekanoc a niedawno gwiazdka była,ten czas tak leci ze normalnie szok
Wzięlo mnie na refleksje chyba

Dziś tż był na budowie i jednak w połowie maja bedziemy sie chyba brać do roboty z mieszkaniem,takze trzymajcie kciuki zbyśmy w wakacje juz mieszkali na nowym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-04, 21:14   #5668
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Pokazałabym Wam te buty, ale ja to się niestety boję dotykać aparatu TŻ-a, bo mówi mi, że ja zdjęć nie umiem robić. Za mądre to dla mnie urządzenie. Kupię chyba sobie zwykłą cyfrówkę, a nie jakąś lustrzankę za kupę kasy wymyślił i ja nie umiem się tym posługiwać.
Iwonko nie przejmuj sie

Mój tż kupił mi aparat jakiś czas temu i uczył mnie jak mam go używać jakbym ja instrukcji obsługi nie mogła przeczytać sobie Wrzeszczał na mnie ze nie to co trzeba naciskam i później fotki nie takiej rozdzielczości albo ze nie włączam dostosowania do ruchu,czy jakoś taka aparat dla mnie miał być

A teraz ja znam sie lepiej od niego
Poza tym ja mam tak ze jak nie poeksperymentuje to nie wiem
Także bierz aparat i pokazuj nam fotki bucików

Stary 2007-04-04, 21:18   #5669
*Niki*
Zakorzenienie

Iwonko wszystko co małe- dla dzieci to takie drogie , zauważyłam, że im mniejsze np. buciki to droższe. Patrykowi babcia kupila dziś tenisóweczki moro za 15zł a na Nikolkę były za 18- co to mniej materiału wchodzi w taki bucik

Jastin, Moni@ to Wy na modelki powinnyście iść jak takie wysokie laseczki z Was , ja mam 167 cm

Jastin racja, strasznie ten czas leci, aż mnie to przeraża czasem, że niedługo będę staruszką . Oczywiście trzymam kciuki za mieszkanko aby jak najszybciej było gotowe
Stary 2007-04-04, 21:21   #5670
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Jastinku oj leci czas nieubłagalnie. Będziemy trzymać kciuki, na pewno się uda z tym mieszkaniem.
Starzejemy się chyba, bo mnie coraz częściej dopadają takie refleksyjne nastroje.
Monia mój TŻ znalazł te tła na allegro i powiedział, że chce na prezent to mu kupiłam.
Buciki na Kasię dobre, zrobiłam nawet zdjęcie, ale nie potrafię tym aparatem, więc prosze o zrozumienie. Nie chciałabym znać opinii mojego męża na temat tych wypocin.
Przyszła mi dzisiaj paczka z albumami na płyty CD i właśnie robię sobie porządek, bo byłam niestety zmuszona wyrzucić wszystko z pudełek, które stały na stojakach, bo Kasia notorycznie wszystko wyrzucała. Więc teraz będą zajmować znacznie mniej miejsca.
A Kasia leżała sobie grzecznie w łóżeczku. Myślałam, że już dawno śpi, podeszłam do niej a ona sobie leży. Aż w końcu usnęła.
Przyszłam do domu parę minut po 20, dziecko wykąpane, najedzone itp. Oczywiście jak matkę zobaczyła, to trochę się w główce poprzewracało, ale za godzinę wszystko wróciło do normy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_5920.JPG (73,8 KB, 8 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości