|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1323 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wrócę jeszcze na chwilę do tematu ćwiczeń. Powinnam zapytać na fitnesie ale wiem, że niektórzy tam poszli i już nigdy nie wrócili więc ja się boję i unikam.
Mam sobie wadę serca. Niby nic super poważnego ale jednak jest i czasem daje w kość. Piszę o tym bo może mój problem wynika właśnie z wady a może jest powszechnym problemem, który da się rozwiązać. Obejrzałam pół filmu Jillian, tego o http://youtu.be/FTT4W8ygJ7w ona na początku robi rozgrzewkę, która polega między innymi na lekkim biegu w miejscu. Mój problem polega na tym, że ja już przy rozgrzewce nie wyrabiam oddechowo (wow, nie ma takiego słowa ![]() Czy to jest zwykły brak kondycji i każdy mol komputerowo książkowy, który 80% swojego życia spędza siedząc na tyłku w dziwnej pozycji, ma taki problem? Czy to jest normalne i za jakiś czas przejdzie? Jeśli tak to jak najlepiej poprawić tę tajemniczą kondycję? Bieganie odpada bo (nie wiem do końca dlaczego) bieganie jest mi zabronione przez lekarza i sama wiem, że właśnie podczas biegu a nie takich ćwiczeń najszybciej i najczęściej łapie mnie arytmia. Będę wdzięczna za odpowiedzi mimo tego, że jest to mocne OT. |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cóż jak sie ma dzieci o się dźwiga spokojnie te 30 kg w bardzo różnych konfiguracjach. A strach przed żelastwem jest, nadal panuje opinia że na siłowni to się rozbudują mięśnie i będzie się umięśnioną jak facet. Cytat:
Za to na siłownie nie trafiłam juz od dawna. Ale kurka widzę jakie błędy robi Chodakowska, moja instruktorka na aerobiku by ja zabrała do pierwszego rzędu i w lustrze pokazała jak ma wyglądać prawidłowe ćwiczenie. Zle jest to że dziewczyny bezwzględnie wierzą Chodakowskiej i ćwiczą same w domu bez kontroli osoby która może błędy skorygować. Ta posiłek jabłko i serek ![]() Cytat:
- jemy owocki, najlepiej winogronka po gronku, do tego popijamy soczki, miesko tylko kurczaczek zagryzamy orzeszkami i zdrowymi słodyczami. Do tego tylko chrupki chlebek. Jemy "samo zdrowie" tyle ile chcemy. Po miesiącu minimum 5 kg na plusie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony ta rozgrzewka to nie sa jakies bardzo zaawansowane cwiczenia, sprobuj moze je zrobic wolniej i z czasem zwiekszac tempo i ilosc powtorzen tylko spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc, zaczynasz powoli. Ja rok temu robiłam ledwo 2-3 km na godzinę, to taki dość w sumie szybki marsz, ale nie bieg. Teraz w godzinę zrobię coś koło 8 km. To z czasem przychodzi. Najpierw sobie maszerujesz, co jakiś czas podbiegniesz kawałek aż zaczniesz dyszeć, stajesz, uspokajasz się i znowu marsz. Co miesiąc sobie dołóż kilometr, albo pół, zależnie od kondycji. Z czasem będziesz mogła zrobić coraz więcej zanim Cię złapie duszność. Mi bardzo pomaga obniżanie temperatury, otwórz okno jak się grzejesz, nie ćwicz jak jest gorąco. Do tego takie skakanie z Jilian czy innymi- robisz jedną rundkę na powtórzenia a nie na czas. Potem dwie rundki, itd., czasem się aż tak nie przejmuj, raczej takie interwały na max powtórzeń i hiity nie są dla nas. Jak sprawność przyjdzie to przyjdzie. I daj mi jakieś wskazówki jak się dostać na badanie, żeby stwierdzić arytmię XD bo mnie to coś przerasta póki co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Dobrze oddaje ocenę Chodakowskiej opinia pani Brzezińskiej, instruktor i dietetyk."Po pierwsze treningi tej Pani są kombinacją ogólnie znanych ćwiczeń, których nie powinna nazywać swoją metodą, po drugie nie powinna się tytułować trenerem osobistym. Proponowane przez nią zestawy są słabe merytorycznie i technicznie. Ma braki instruktorskie,w telewizji mówi bzdury. Jej metody można porównać do muzyki disco polo,muzycznie niedobre, ale wszyscy się do tego bawią.Z taką różnica, że muzyka nikomu krzywdy nie zrobi,a źle dobrane ćwiczenia mogą zrujnować stawy i kręgosłup. Dlaczego więc żadna z fanek nie myśli czy Chodakowska jest profesjonalistką i ma odpowiednie dyplomy?? Bo udostępnia niektóre treningi za darmo, jest charyzmatyczna,prężnie działa w portalach społecznościowych. Marketingowo wypada świetnie, ale to jest przerost pr nad merytoryka."
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-05-07 o 16:49 Powód: błędy |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Konto usunięte
|
Dzieki za odpowiedzi
![]() ![]() Ja chodze najczesciej prywatnie. Najlepiej jest zrobic dwie rzeczy, holtera oraz wysilkowe. Holtera przyczepia sie do cyckow na 24 godziny i tak z tym lazi a on zapisuje. Wazne zeby robic co sie da by wywolac arytmie, np ja wiem, ze u mnie wywoluje ja bieg wiec biegam i potem lekarz widzi, o, arytmia. Wysilkowe jest super, lata sie po bierzni (oczywiscie elektrody przyczepione), z rozna predkoscia i roznym nachyleniem. Wtedy tez duzo rzeczy wychodzi. A jesli chcesz skierowanie od rodzinnego a on kreci to mow, ze ostatnio czujesz cos z sercem codziennie, ze budzi cie w nocy. Jak po tym ci nie da to koniecznie zmien lekarza bo to jakis idiota. |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
A właściwie czemu ta pani akurat jest taka na topie? Bo tych filmików z ćwiczeniami jest w necie milion pińćset, a szał jest akurat na nią? Ona jakąś celebrytką była wcześniej czy co?
<nie wie nic o Chodakowskiej, nie lubi ćwiczyć, lubi biegać>
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem to tez tak, nie ćwiczyłam na wuefie latami, głownie przez durne wuefistki. A moglabym bo jestem kategoria B ( ćwiczyć może ale nie wszystko i zawsze pod nadzorem) ale idiotki uczące wf mi na to nie pozwoliły bo by musiały pracować a nie płaszczyć d..pę. Jak trafiłam na aerobik to najpierw robiłam połowę, a po zajęciach szłam spać. Umierałam z bólu i zmęczenia. Po roku szlam na aerobik z rana na lepszy humor lub przed imprezą. Kondycja poprawia się sama i nawet tego nie zauważamy. Ach juz marzę o tym żeby znów wrócić do ćwiczeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam na niewysiłkowym usg i nic nie wykazało. Chciałam wysiłkowe ale dostać sie na to państwowo to jakis cud chyba, kardiolog państwowa mi powiedziała, żebym poszła prywatnie. A prywatnie to kilkaset zł ![]() No więc właśnie to wszystkich denerwuje xD możliwe, że zapłaciła za reklamę w mediach i stąd to wszystko, no i mówi po polsku bo angielski większość osób przerasta i nie rozumieją co mają robić mimo łopatologicznego tłumaczenia z pokazywaniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Konto usunięte
|
O nie pomyslalam o takim lekarzu, myslalam, ze on tylko dla prawdziwych sportowcow
![]() Ja na wfie mialam cwiczyc "w miare swoich mozliwosci", tak mi kardiolodzy zawsze pisali. I co z tego skoro jak musialam przerwac, odpoczac to wuefisci sie na mnir darli. W efekcie mialam pelne zwolnienie. A teraz pojde na basen na studiach, a co mi tam, teraz jestem asertywna i bardziej pyskata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Konto usunięte
|
Ja nie dostałam zwolnienia, ale też się specjalnie o nie nie starałam, chciałam cos sobie udowodnić. A ze wfistka była mistrzynią jakąś w akrobatyce a wfista sadystą i zboczeńcem z fetyszem na spocone studentki to lekko nie było.
Powiem też z doświadczenia, że na takie problemy dobrze działa utrata wagi, o wiele lepiej się czuję odkąd schudłam. Nadwaga i problemy z oddychaniem to tragedia, zwłaszcza jeśli do tego ma się spory biust, zleciała mi cała miska i nagle czułam się jak motylek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Wtajemniczenie
|
po jakim czasie od wzięcia furaginum mój pęcherz przestanie sobie robić jaja?
kiedy przestanę biegać do toalety co pięć minut? ![]() I ile czasu mniej więcej ma się utrzymywać taki stan, bez poprawy, żeby człowiek wybrał się do lekarza? (furaginę mam z zamierzchłych czasów)
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2013-05-07 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW nieprzeterminowany ten furagin? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spoko - 11.2014 ![]() dzięki za odp.
![]() |
#1337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Do tego wszystkiego palę... No nic, trzeba się wziąć za siebie, może jak zobaczę minimalne efekty to znajdę też siłę, żeby rzucić palenie i ogólnie będzie szał ciał i zdrowia ![]() Po furaginie przechodzi mi maksymalnie po jednym dniu (ale i tak trzeba brać do końca) a najczęściej już po kilku godzinach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1339 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś chce jedynie lekko ujędrnić sylwetkę, poprawić kondycję (by nie łapać zadyszki po wejściu na 10 piętro i nie leczyć się miesiąc z zakwasów po górskiej wędrówce) albo się rozciągnąć - tylko karnet na siłkę! (a potem czytam, że ktoś przerzuca żelastwo na siłce, a jednej pompki nie jest w stanie zrobić :P).
![]() |
#1342 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Obie strony czasem przesadzają, wg mnie. Jak się czyta trochę tamtą część wizażu, to najczęściej padają pytania "jak zrzucić tłuszcz z brzucha/ud/pupy", "jak podnieść tyłek" czy "jak się pozbyć cellulitu". A najefektywniejszena to są siłówki i ładna dieta. Niestety dla tych, które nie lubią. Nic w tym dziwnego, że dziewczyny polecają najlepszy trening a nie spacery czy jeżdżenie na rolkach. Skoro ktoś pyta, to chcą pomóc. Ćwiczenia beztlenowe (siłowe, interwały...) spalają tłuszcz także po skończeniu treningu (nawet do 72 godzin), przyspieszają metabolizm, wzmacniają mięśnie idlatego są polecane. Każdy gram mięśnia, który ma się na ciele spala tłuszcz. Gdy nic się nie robi. Dlatego warto ćwiczyć mięśnie. Tłuszczu nie da się ujędrnić. By być jędrną trzeba się tłuszczu pozbyć. Ćwicząc siłowo też można się zmęczyć, spocić, zadyszeć. Też ćwiczy się kondycję. O polecaniu ciężarów na rozciąganie nie słyszałam. Może chodzi o to, że po każdym treningu trzeba się rozciągać, mocne mięśnie to mocniejsze stawy... Nie wiem. W jakim kontekście to padło? O tych pompkach też byłam zdziwiona. Rzabba mi tłumaczyła, że za pompki na początku odpowiada w dużej mierze układ nerwowy, nie siła mięśni. Układ nerwowy musi nauczyć się nowego ruchu (niespotykanego na co dzień) i dopiero potem można pompki robić siłą, gdy układ nerwowy zapamięta, jak ten ruch wygląda. Tak to przynajmniej zrozumiałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
Co do dzieci szarpiących zwierzęta za ogon, uszy, noc, cokolwiek i cieszących się durnych matek. Odkąd moja młoda zaczęła ogarniać rzeczywistość, ćwiczę z nią na miśkach i sobie "cacy cacy". Ma 11 miesięcy i nikogo nie bije po buzi a zwierzęta lekko mizia ręką. Czasem jej się zdarzy rozbawić i zapomnieć, ale jej tłumaczę i potem robi dalej "cacy cacy". Ale jak ktoś dziecku niczego nie tłumaczy i woli głupio się cieszyć, jak dzieciak wyrywa psu ogon...to nic tylko pogratulować głupoty
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
Witaminę C do tego łyknij. Po pierwszych tabletkach furraginek już daje ulgę.
![]() |
#1345 |
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie, kiedy ktoś mówi: "Ja się w ogóle nie maluję, używam jedynie tuszu do rzęs". Jak dla mnie tusz to też makijaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie dziwi- jak można wyjść z domu bez podkładu!! I kij, że masz idealną cerę, podkład musi byyyyćććć!@! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja to jestem kiełbasą w takim razie
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1349 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.