|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() Banka słodki maluszek no i dumny tatuś, pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Zrobiłam muffiny z truskawkami i kruszonką. Są dobre, ale jadłam w życiu lepsze:P jeśli mogę coś poradzić to zróbcie co najmniej połowę z zalecanej ilości kruszonki - mnóstwo mi zostało i ja bym pokroiła truskawki w drobne kawałki
![]()
![]() |
#3783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Dzieki dziewcZynki
![]() Jezeli chodzi o butlelkk to pierwsze karmienie ta mam baby rewelacja odpukac bez prezenia bez dlawienia Stopaszka Michasia i fota z braciszkiem
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-05-07 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mi smaka narobiłaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze zebys sie nie zniechecila z karmieniem, teraz mozesz probowac odciagac niech tz pomoze ![]() ![]() super, ze tz jest przy Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Wróciłam jakiś czas temu, było bardzo sympatycznie i dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
banka urocze dzieci. A jak się starszy brat cieszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() niech tatus cierpliwie czeka ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() a bracia, za rok beda razem broic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jakie będą moje wyniki na paciora. Dowiem się dopiero 16 maja na wizycie. Jutro mam zrobić Hbs czy jakoś tak się to nazywa. Ciekawe czy wstanę. Trochę się boję sama jechać, a tż bedzie po nocce i musiałby czekac godzinę żeby ze mną jechac. banka26 Śliczny maluszek ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Fajnie jak starsze dziecko się cieszy z rodzeństwa. Koleżanka mi opowiadała, ze jej kuzynka ma 2 letniego syna i teraz urodziła. Nie może małego karmić piersią bo 2latek wpada w szał...masakra jakaś jak takie dziecko w domu rządzi.
![]() |
#3794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.też się cieszę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
siedzę i myślę
|
Banka śliczne masz dzieciaczki
![]() Lonely dobrze, że gin przekonał Tż ![]() Brawa za wizytę ![]()
#3796 |
Zakorzenienie
|
cos sie tu cicho zrobilo
![]() MAMUSKI, MAM KOLEJNE PYTANIE ![]() jak to jest z nazwiskiem dziecka w szpitalu? jesli rodzice nie maja slubu. czy ktoras z Was moze mnie oswiecic. dzisiaj znajoma przypomniala mi ten temat i zaczelam poszukiwania w necie, ale opinie sa tak rozne, ze wole zapytac tu... aha i ponawiam, jesli przegapilyscie: dziewczyny, gdyby ktoras chciala (najlepiej z tych, ktore bywaja w Bielsku i moglyby sobie odebrac osobiscie), mam do sprzedania (a wlasciwie moja znajoma chciala nam odsprzedac, ale my juz mam lezaczek, jumper, mate i miejsca brak) linki przykladowe z all siedzonko za 50zl http://allegro.pl/mzk-siedzonko-inte...134168514.html zabawka playskool-gimnastyka 20zl http://allegro.pl/playskool-przyrzad...186298956.html krzeselko do kapieli 30zl http://allegro.pl/granatowe-obrotowe...196094055.html jak cos to pw. |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nazwiska dziecka to nie wiem w sumie nic na ten temat wiec nie pomogę.
![]() |
#3798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
Uff, rozliczyłam VAT, tzn wypełnilam wniosek, bo do rozliczenia jeszcze daleko.. Dla osób remontujących - bierzcie faktury na absolutnie wszystko, bo potem się okazuje, ze jednak jakiś produkt da się rozliczyć, chociaż wydaje się, że chyba nie powinien np. jakiś silikon... najwyżej wam się faktura nie przyda..
ja tak skiepściłam z płytkami i gipsami.. nie wzięłam faktury a teraz się okazało ze można i kilka złotych poszlo się walić- bo to w 2011 i 2012 roku było.. A i rozliczenie VAT od materiałów budowlanych prawdopodobnie tylko do konca 2013 roku.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja ostatnio coś gdzieś o tym czytałam, ale nie pamiętam już co tam było napisane... ciążowa skleroza ![]() O coś takiego : W celu „uznania dziecka” ojciec powinien złożyć stosowne oświadczenie przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego. Jeżeli matka stawi się w raz z nim potwierdza jednocześnie, że w istocie jest on ojcem dziecka, może to też zrobić w ciągu trzech miesięcy od dnia oświadczenia mężczyzny. Można zgłosić się do USC jeszcze przed porodem i oni dają Ci zaświadczenie do szpitala ![]() Dobra, teraz spadam spać, bo dziecko mi wariuje ![]() ![]()
![]() |
#3803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ahh, mój piesek mimo obroży przeciw kleszczom złapała kleszcza i ma pokleszczówkę. Biedna jest taka, byłam z nią u weta, dał jej pewnie z 8 zastrzyków takich bolących. Strasznie przy nich piszczała. Mam nadzieję, że wyzdrowieje. Jutro też mam z nią jechać na zastrzyki. Babuleńka już ona 14 lat ma i już się nachorowała przez to swoje pieskie życie. No nic, wyżaliłam się i idę spać. Jutro pierwsze spotkanie szkoły rodzenia. W co ja się ubiorę ![]() Dobranoc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ......................... ......................... ........ Witam się już w w 8 dzień życia Adiego. Narazie jeszcze wszystko ogarniamy i dostosowujemy się do nowego współlokatora. Tż od dnia porodu i w tych pierwszych dniach miał urlop, ale już dziś idzie do pracy ![]() ![]() Mam pytanie do dziewczyn po cc, czy was też tak rwie czasami prawa strona po cięciu? i jak z krwawieniem? bo u mnie dopiero się pojawia np. jak za dużo pochodzę z małym na rękach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
chyba odchodza mi wody
![]() ---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- umyłam włosy, ogoliłam nogi, zrobiłam kanapki i herbę ![]() ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- no nic chyba pora się zbierać ![]() trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() POWODZENIA! czekamy na wiesci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- ostatnio ciagle wstaje na siku, pije i znow ide spac...ale raz wlasnie tak kolo 3-4 nie zasne dopoki czegos nie zjem :P a jak juz jem to sobie herbatke zrobie, wlacze kompa i poczytam o porannych wyprawach na porodowke ![]() ![]() ![]() DZIEN DOBRY! pogoda wyglada nieciekawie, ale wg onetu bedzie prawie bezchmurnie i 24 stopnie :P wschod za 15 min, wiec moze bedzie mi dane go zobaczyc hehe. wczoraj siostra pytala mnie czy juz przygotowalam jakies ciuszki na wyjscie...i jak tu planowac skoro codziennie pogoda czyms zaskakuje ![]() ![]() Antoinette - sciskam kciuki za pieska! oby zastrzyki pomogly i nie musial meczyc sie z dodatkowymi trudnosciami. w wieku 14 lat juz na pewno ma dosc zmartwien. i daj znac jak tam szkola rodzenia ![]() ok zjadlam to moge powoli isc spac... ps. lista dziewczyn przede mna skrocila sie juz chyba o polowe ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-05-08 o 04:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Potterka! Trzymam mocno kciuki! mam nadzieje, ze szybko akcja postepuje i zaraz, albo juz masz malenstwo w ramionach
![]() Axella, to niezle ich rozstawiasz po katach w szpitalu! I bardzo dobrze. Ja poki co jestem potulna jak baranek. Robie co mi kaza. Dopiero dzis rano beda mnie pionizowac. Poki ci jeszcze nie bardzo czuje jedna noge po znieczuleniu, chyba mi sie tak jakos wbili bardziej do lewej bo silniej tam mnie wszystko trzymalo/trzyma. Mozesz juz pic? Ja umieram z pragnienia. Poki co dostaje tylko gaziki nasaczone woda jak poprosze. I chyba przez to spac mi ciezko... Dzis jest wielki dzien. Wracamy do zycia i Sofia juz bedzie ze mna ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
diabli-co do nazwiska to bejbik dostanie Twoje nazwisko,chyba ze zalatwicie akt uznania dziecka nienarodzonego(za free w usc) to wtedy nazwisko partnera. ja musze z tz jechac i przy podaniu o akt urodzenia malej to zalatwic.przy uznaniu dziecka musicie byc oboje,z dowodami osobistymi
![]() mam nadzieje,ze pomoglam:p cala noc pobudka co godzine/dwie be cisnienie/tempka/podmianka/zastrzyki/znieczulenia/kroplowki..nie moga sie zgrac i przyjsc wszyscy na raz?! :p masakra,padam na ryjek. do tego bede szczera-nastawialam sie na porod sn i chyba gdyby nie fakt,ze chodzilo o zdrowie Z to bym do konca zycia plala sobie w brode ze wyszlo cc ![]() mamusie smigaja z maluchami,karmia,przewija ja a cesarskie mamy sflaczale ciesza sie jak uda im sie usiasc:/ na dobra sprawe nie wzielabym teraz Z na rece bo nioe mam sily komplernie by chocby stac prosto ![]() lipa jak nie wiem ![]() licze,ze jutro moze juz bedzie lepiej,ze wstane bez bolu..ale chyba to glupie marzenie:/ ![]() a najgorsze jak nie bede mogla przez to karmic Z ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- ash-ja moglam pic "mini lyczki",dzis juz moge wiecej i nawet nie byli zli ze wypilam 0,5l wody przez noc i rano. ale beda zmuszac cie do siusiania bo pelen pecherz jakos srednio wplywa na rane czy cos. mi od wczoraj marzy sie fanta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
My dalej w dwupaku, Lilka waży ok 3300g, przepływy ok. Strasznie chciałabym wyjść jutro do domu i sobie czekać spokojnie, myślicie, że jest szansa, że mnie wypuszczą po tp?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
Diabli tak jak Elusiek pisala w szpitalu bedzie twoje nazwisko a pozniej w urzedzie zalatwicie...
Elusiek mnie cisgnie po lewej stronie , moze to kwestia od ktorej strony szyc zaczeli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Poterka kciukasy za szybki o bezbolesny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Diablu DAwix pampersy wynosi hehe wiec pomaga Axella mi po 8 godzinach przyniesli i nawet to ze na morfinie bylam nie pomoglo dobrze ze kolezanka byla.... A po 14 dopiero dalam rade wstac sid wykapac mega zawroty mialam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.