Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 20:55   #3781
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Sharp:

Ona czuje się fizycznie o niebo lepiej. Mała ma paciorkowca. Czakają na wyniki moczu bo mała ma paciorkowca i jak są bakterie, to zostają tydzień w szpitalu. Prosi o kciuki...Pytała kto urodził
zaciśnięte

Banka słodki maluszek no i dumny tatuś, pięknie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:57   #3782
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Zrobiłam muffiny z truskawkami i kruszonką. Są dobre, ale jadłam w życiu lepsze:P jeśli mogę coś poradzić to zróbcie co najmniej połowę z zalecanej ilości kruszonki - mnóstwo mi zostało i ja bym pokroiła truskawki w drobne kawałki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 947394_594300930588959_578680566_n.jpg (47,2 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-05-07, 20:59   #3783
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Zrobiłam muffiny z truskawkami i kruszonką. Są dobre, ale jadłam w życiu lepsze:P jeśli mogę coś poradzić to zróbcie co najmniej połowę z zalecanej ilości kruszonki - mnóstwo mi zostało i ja bym pokroiła truskawki w drobne kawałki
:mni am: ale mi smaczka narobiłaś
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:02   #3784
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Dzieki dziewcZynki
Jezeli chodzi o butlelkk to pierwsze karmienie ta mam baby rewelacja odpukac bez prezenia bez dlawienia
Stopaszka Michasia i fota z braciszkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1367956936771.jpg (56,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1367956962763.jpg (52,3 KB, 80 załadowań)

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:04
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:07   #3785
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dobrze, że gin przegadał trochę Twojemu mężowi
dla Wiktorka - rośnie kawaler no i trzymam za paciora

Cytat:
Lonely za wizytę Dobrze, że gin ostudził zapał Tż;* Maluszek widocznie potrzebuje czasu

Cytat:

ale mi smaka narobiłaś

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:14   #3786
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
byla moja familia ale jako,ze ja na pooperacyjnej to lipa i byli momencik.. tz byl dluzej,przywiozl Zuzinka w mydelniczce..boze,jakie to szczescie..jak ona sie miescila w brzuchu moim?!
ma oczy tz..identyczne..platki uszu moje..i rude rzesy czyli bedzie rudzinek Zuzinek
ma male slodkie ustka,nosek..taka pyzunia
karmia ja mm jestem troche zla bo po cc nie daja tu dziecka nawet na cyca i niby jutro/pojutrze moge zaczac ja przystawiac ale wiem,ze najwazniejsze te pierwsze chwile
niewiem co bedzie..
siedzielismy i patrzylismy z tz na to malenstwo..i wiem,jestem pewna,ze bedzie dobrze..
moze to hormony czy co ale placze z ogromu milosci..milosci do czlowieka wazacego niespelna 5kg..

rana boli,ale co chwila zmuszam sie by usiasc i przejsc choc kilka krokow.. nawet przed odwiedzinami wlosy zrobilam i makeup xxD wszyscy ze mnie lali,"kapiel"w zlewie,szpitalna koszula,zgieta w pol i z tuszem do rzes w reku
chce juz jutro i by mnie przeniesli gdzies gdzie bede miec Z ze soba..

dziecko to najwiekszy skarb swiata,gratuluje wszystkim nowo rozpakowanym,i tym ktorych wielki dzien nadchodzi

kupa bolu,krwi i obcych paluchow miedzy nogami ale to nieistotne..
w czasie skurczy mowilam sobie"dobrze ze skurcz bo zaraz przerwa" i wylamywalam tz palce przypadkiem:p zaraz opisze jakos sensownie wszystko bo poki co same ochy i achy nad malutka:p
wlasnie mialam Ci pisac, ze jesli Zuzka to mala blondyneczka, to pewnie po mamusce bedzie troche zlociutka
najwazniejsze zebys sie nie zniechecila z karmieniem, teraz mozesz probowac odciagac niech tz pomoze i cos jej poslij...a pozniej juz z gorki. dacie rade
super, ze tz jest przy Was na to wszystkie czekalysmy!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:15   #3787
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Łaaaaa.... poryczałam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!
przed chwilką dostałam sms od Candance:

"Dziś rano urodziłam Michasia. Waży 4530g i ma 59cm. Ma czarne włoski. Jest przekochany. Odezwę się jak wrócę do domu"

Can pytała czy któraś jeszcze urodziła
Gratulujemy!!

Cytat:
nieeeeee... no masakra....

ten mój Tż jest niemożliwy...
ja wiem, że on nie może doczekać się porodu jeszcze bardziej niż ja.. no ale..
właśnie do mnie zadzwonił i mówi, że zadzwonił do mojego gina żeby przyśpieszyć wizytę. (wizytujemy 10maja, czyli w ten piątek)
Zapytałam po co, skoro czuję się dobrze i wszystko jest ok. A on stwierdził, że nie będziemy tyle czekać i on chce już pogadać kiedy mogę dostać coś na wywołanie żeby Wiktorek był juz z nami..
Masakra.. nie wiem czy się śmiać, czy płakać..
ja rozumiem jego niecierpliwość, też chciałabym mieć to już za sobą i tulić małego..
no ale bez jaj.. przecież dziecka nie można ot tak sobie zmusić do wyjścia...
kurcze on chyba sobie nie zdaje sprawy z tego co mówi... najpierw cc na życzenie a teraz wywoływanie dziecka wcześniej... rozumiem, że nie może się doczekać ale trzeba go podszkolić trochę

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
bo mój gin ostatnio mi powiedizął ze jak sie bedzie coś dzialo to mam dac znać tylko wczesniej zeby mogł sie zebrać a nie rozmawiałam z nim o tym czy bedzie przy porodzie bo myslałam ze to raczej nie możliwe tylko jak trafie na jego dyżur ale jutro sie go zapytam w prost i jak powie ze tak to znowu bede miala dylemat czy mam mu coś za to zapłacić no i ile ?
ja bym nie płaciła nic

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kochane, skonczylo sie cesarka. Mialam 2h pelne rozwarcie ale Sofcia, zle sie wstawiala w kanal rodny
Moja krolewna urodzila sie o 13.10, 55cm, 3320g.
Mam nadzieje dostac ja niedlugo do karmienia. Nie moge zasnac, mimo, ze nie spie od wczoraj od 6 rano... T Z nie mogl z nami zostac, ale od jutra moze byc caly czas.

Opis porodu wstawie chyba jak wszystkie porodzicie bo to byla rzeznia...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję kochana, najważniejsze, że masz już Sofcię przy sobie
Cytat:
My już po wizycie na szczęście Tż gina nie pobił
Widzę, że podzielacie moje zdanie
Trzeba jednak wybaczyć mojemu Tż, bo On bidulek się nie zna.. wie, że ciąża po skończonym 36tygodniem jest ciążą donoszoną i bardzo już by chciał tulić synka..
A jeszcze ten gin do którego jeździliśmy na USG (Itrymestru, połówkowe i IIItrymestru) ostatnio mu powiedział, że od 10maja mogę rodzić to już całkiem się podjarał i był pewny, że do 10 urodzę No, ale do sedna:
Relacja z wizyty:
Gin mnie przywitał z uśmiechem i powiedział, że faktycznie mam duuuży brzuch ale widać, że wyglądam promiennie i chyba dobrze się czuję
Weszłam najpierw sama i nakreśliłam mu powód naszego wcześniejszego przyjścia, powiedział że porozmawia sobie z Tż.
Pobrał mi wymaz z odbytu i z pochwy, jutro muszę to zawieźć do laboratorium. Badając mnie na fotelu już myślał, że mam szyjkę zgładzoną, ale jednak nie.. jeszcze jest i trzyma, chociaż niby miękka i się szykuje.
Potem przyszedł już Tż i poszliśmy na USG. Cytuję gina:
"brzuszek spory zaraz sobie maluszka obmierzymy, bo coś mi się wydaje, że może być duży... (..)
a nie.. jednak nie jest źle, teraz szacowana waga to 3kg, czyli do porodu byłoby tak 3700g - ładna waga "
Gin porozmawiał sobie z moim Tż i ostudził troszkę jego niecierpliwość...
Powiedział mu, że oczywiście jest możliwość wywołania/przyśpieszenia porodu, ale przedstawił w ogólnym skrócie jakie są konsekwencje wcześniactwa (często też jest wcześniactwo opóźnione, jeśli ciąża przebiega prawidłowo)
Tż z pokorą przyjął do wiadomości, że musi jeszcze poczekać.. troszkę jest niepocieszony, ale chyba zrozumiał.
W przyszłym tygodniu (15-16) gin powiedział żebyśmy przyszli do niego do szpitala to zrobi mi ktg
Cieszę się, że gin tak pogadał z Twoim mężem każdy dzień dla Wiktorka jest na wagę złota, inwestuje przecież w twardy dysk

Cytat:

---

Wróciłam jakiś czas temu, było bardzo sympatycznie i dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 21:21   #3788
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Mam tomme tippe i najlepiej sie spisuje AVent leci jak szalony po nim najbardziej sie dlawi i za chwile bede probowala butelke Mam baby podobno jest super taka z odkrecanym dnem ... Dam cynk jak poszlo jak ksiaze sie obudzi , jutro jade rejestrowac mlodego do urzedu

jaki maly zrelaksowany dzidzius! uroczo sie przeciaga! jakby chcial powiedziec NARESZCIE MAM LUZ, a nie taki pokurczony w brzuszku hehe. poza tym muuuusze to napisac: wzrusza mnie widok tatusiow zapatrzonych w dzieci

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Wiadomość od Sharp:

Ona czuje się fizycznie o niebo lepiej. Mała ma paciorkowca. Czakają na wyniki moczu bo mała ma paciorkowca i jak są bakterie, to zostają tydzień w szpitalu. Prosi o kciuki...Pytała kto urodził
o kurcze, to jednak pacior szaleje! zaciskam kciuki zeby bylo ok! i niech dziewczynki wracaja do domu
Stary 2013-05-07, 21:25   #3789
Tity
Zakorzenienie

banka urocze dzieci. A jak się starszy brat cieszy Mam nadzieję, że mój mały nie dostanie jakiejś depresji i też będzie się cieszył, że będzie miał się z kim bawić

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:31   #3790
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie mam czasu czytać was, ale gratuluję mamom nowych dzieciaczków!

u nas wszystko super, mały jest cudowny i bardzo grzeczny. Jak będziemy mieli trochę więcej czasu to coś skrobniemy więcej. pa!
i niech tak super bedzie caaaaly czas tylko jeszcze niech sie znajdzie chwilka na wizazowania i bedzie cudnie czekamy na wiesci od Was i fotki.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Trzeba jednak wybaczyć mojemu Tż, bo On bidulek się nie zna.. wie, że ciąża po skończonym 36tygodniem jest ciążą donoszoną i bardzo już by chciał tulić synka..
A jeszcze ten gin do którego jeździliśmy na USG (Itrymestru, połówkowe i IIItrymestru) ostatnio mu powiedział, że od 10maja mogę rodzić to już całkiem się podjarał i był pewny, że do 10 urodzę No, ale do sedna:
Relacja z wizyty:
Gin mnie przywitał z uśmiechem i powiedział, że faktycznie mam duuuży brzuch ale widać, że wyglądam promiennie i chyba dobrze się czuję
Weszłam najpierw sama i nakreśliłam mu powód naszego wcześniejszego przyjścia, powiedział że porozmawia sobie z Tż.
Pobrał mi wymaz z odbytu i z pochwy, jutro muszę to zawieźć do laboratorium. Badając mnie na fotelu już myślał, że mam szyjkę zgładzoną, ale jednak nie.. jeszcze jest i trzyma, chociaż niby miękka i się szykuje.
"brzuszek spory zaraz sobie maluszka obmierzymy, bo coś mi się wydaje, że może być duży... (..)
a nie.. jednak nie jest źle, teraz szacowana waga to 3kg, czyli do porodu byłoby tak 3700g - ładna waga "
Powiedział mu, że oczywiście jest możliwość wywołania/przyśpieszenia porodu, ale przedstawił w ogólnym skrócie jakie są konsekwencje wcześniactwa (często też jest wcześniactwo opóźnione, jeśli ciąża przebiega prawidłowo)
Tż z pokorą przyjął do wiadomości, że musi jeszcze poczekać.. troszkę jest niepocieszony, ale chyba zrozumiał.
W przyszłym tygodniu (15-16) gin powiedział żebyśmy przyszli do niego do szpitala to zrobi mi ktg
za wizyte i dla dzidziusia. wagowo tez chyba idziemy podobnie, bo u mnie mala wczoraj miala ok. 3400, wiec do porodu gin mowil, ze max. 3800 ale pewnie bedzie troche mniej :P
niech tatus cierpliwie czeka moze akurat zaczniesz rodzic 10go hehe.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
hej ho,to znow ja:p
dostalam morfine(bezsensu bo paracetamol starczal) i zaraz znow bede lezec nacpana.
zrobilam mala wojenke i jutro trafiam na "normalna"sale by karmic Z i miec ja ciagle obok tylko na noce kaza oddawac i brac tab na sen by sie wyspac xD teraz modle sie o pokarm
zostalam sama w 4os sali i nudno tak,ze szok..
zeszly mi juz 3posciele,3koszule,2paki podkladow poporodowych.leci ciagle fu
ale ciesze sie ze dostane Z jutro bedzie ciezko ale nie po to czekalam na nia 281dni by teraz miec ja godzinke dziennie.
jakie minki robi dziubkiem,szok chce miec ja juz w domciu,kapac,tulac,miziac aaah...male stopki,maly nosek..
zakochalam sie jak glupia

w ogole mega manewr-majty te poporodowe sie nie przydadza,trzeba manewrowac z sama ta wkladka wielka..
nuda nuda nuda!
moze sie wezme za opis porodziaka.ale najpierw sprobuje sie polozyc wygodnie:p
hehe juz robisz wojny o mala, a co to bedzie jak pojdzie do przedszkola? uwielbiam Cie. niby cesarka, a tu tyyyyle optymizmu. jutro juz malej nikomu nie oddawaj tyle dni w dwupaku, a oni takie numery robia, hehe.
Stary 2013-05-07, 21:33   #3791
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Relacja z wizyty:
za wizytę i dobrze, że TŻ nieco ostudził się

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 21:36   #3792
diabli
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Dzieki dziewcZynki
Jezeli chodzi o butlelkk to pierwsze karmienie ta mam baby rewelacja odpukac bez prezenia bez dlawienia
i jak tu obcinac te male paznokcie? takie male stopki to tylko calowac i pomyslec, ze moja mala takimi stopkami ciagle mnie zaczepia...
a bracia, za rok beda razem broic starszy pewnie przejety rola brata chce pomagac?
Stary 2013-05-07, 21:41   #3793
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomość od Sharp:

Mocne dla dzidzi.

Ciekawe jakie będą moje wyniki na paciora. Dowiem się dopiero 16 maja na wizycie.

Jutro mam zrobić Hbs czy jakoś tak się to nazywa. Ciekawe czy wstanę.
Trochę się boję sama jechać, a tż bedzie po nocce i musiałby czekac godzinę żeby ze mną jechac.

banka26

Śliczny maluszek

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i jak tu obcinac te male paznokcie? takie male stopki to tylko calowac i pomyslec, ze moja mala takimi stopkami ciagle mnie zaczepia...
a bracia, za rok beda razem broic starszy pewnie przejety rola brata chce pomagac?
Fajnie jak starsze dziecko się cieszy z rodzeństwa. Koleżanka mi opowiadała, ze jej kuzynka ma 2 letniego syna i teraz urodziła. Nie może małego karmić piersią bo 2latek wpada w szał...masakra jakaś jak takie dziecko w domu rządzi.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:09   #3794
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
1.kurcze on chyba sobie nie zdaje sprawy z tego co mówi... najpierw cc na życzenie a teraz wywoływanie dziecka wcześniej... rozumiem, że nie może się doczekać ale trzeba go podszkolić trochę

2,Cieszę się, że gin tak pogadał z Twoim mężem każdy dzień dla Wiktorka jest na wagę złota, inwestuje przecież w twardy dysk
1.no właśnie nie zdawał sobie sprawy.. bo z niego to taki narwaniec troszkę.. ale już wie i przyznaje mi rację
2.też się cieszę

Cytat:
za wizyte i dla dzidziusia. wagowo tez chyba idziemy podobnie, bo u mnie mala wczoraj miala ok. 3400, wiec do porodu gin mowil, ze max. 3800 ale pewnie bedzie troche mniej :P
nom, idziemy bardzo podobnie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
za wizytę i dobrze, że TŻ nieco ostudził się

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:18   #3795
karolina2121
siedzę i myślę

Banka śliczne masz dzieciaczki

Lonely dobrze, że gin przekonał Tż
Brawa za wizytę
Stary 2013-05-07, 22:20   #3796
diabli
Zakorzenienie

cos sie tu cicho zrobilo ja po drzemce chyba predko nie zasne...

MAMUSKI, MAM KOLEJNE PYTANIE
jak to jest z nazwiskiem dziecka w szpitalu? jesli rodzice nie maja slubu. czy ktoras z Was moze mnie oswiecic. dzisiaj znajoma przypomniala mi ten temat i zaczelam poszukiwania w necie, ale opinie sa tak rozne, ze wole zapytac tu...

aha i ponawiam, jesli przegapilyscie:

dziewczyny, gdyby ktoras chciala (najlepiej z tych, ktore bywaja w Bielsku i moglyby sobie odebrac osobiscie), mam do sprzedania (a wlasciwie moja znajoma chciala nam odsprzedac, ale my juz mam lezaczek, jumper, mate i miejsca brak)

linki przykladowe z all

siedzonko za 50zl
http://allegro.pl/mzk-siedzonko-inte...134168514.html
zabawka playskool-gimnastyka 20zl
http://allegro.pl/playskool-przyrzad...186298956.html
krzeselko do kapieli 30zl
http://allegro.pl/granatowe-obrotowe...196094055.html

jak cos to pw.
Stary 2013-05-07, 22:23   #3797
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

jak to jest z nazwiskiem dziecka w szpitalu? jesli rodzice nie maja slubu. czy ktoras z Was moze mnie oswiecic. dzisiaj znajoma przypomniala mi ten temat i zaczelam poszukiwania w necie, ale opinie sa tak rozne, ze wole zapytac tu...
Ja po moim dzisiejszym spaniu chyba też predko nie zasnę...a rano chciałam iść na badania tylko czy wstanę.

Co do nazwiska dziecka to nie wiem w sumie nic na ten temat wiec nie pomogę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:30   #3798
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
hej ho,to znow ja:p
dostalam morfine(bezsensu bo paracetamol starczal) i zaraz znow bede lezec nacpana.
zrobilam mala wojenke i jutro trafiam na "normalna"sale by karmic Z i miec ja ciagle obok tylko na noce kaza oddawac i brac tab na sen by sie wyspac xD teraz modle sie o pokarm
zostalam sama w 4os sali i nudno tak,ze szok..
zeszly mi juz 3posciele,3koszule,2paki podkladow poporodowych.leci ciagle fu
ale ciesze sie ze dostane Z jutro bedzie ciezko ale nie po to czekalam na nia 281dni by teraz miec ja godzinke dziennie.
jakie minki robi dziubkiem,szok chce miec ja juz w domciu,kapac,tulac,miziac aaah...male stopki,maly nosek..
zakochalam sie jak glupia

w ogole mega manewr-majty te poporodowe sie nie przydadza,trzeba manewrowac z sama ta wkladka wielka..
nuda nuda nuda!
moze sie wezme za opis porodziaka.ale najpierw sprobuje sie polozyc wygodnie:p
Axella wymiatasz pewnie Ci dali morfinę, żebyś im rabanu nie robiła

Cytat:

ja nie pomogę bo nie wiem..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:30   #3799
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

aha i ponawiam, jesli przegapilyscie:

dziewczyny, gdyby ktoras chciala (najlepiej z tych, ktore bywaja w Bielsku i moglyby sobie odebrac osobiscie), mam do sprzedania (a wlasciwie moja znajoma chciala nam odsprzedac, ale my juz mam lezaczek, jumper, mate i miejsca brak)

linki przykladowe z all

siedzonko za 50zl
http://allegro.pl/mzk-siedzonko-inte...134168514.html
zabawka playskool-gimnastyka 20zl
http://allegro.pl/playskool-przyrzad...186298956.html
krzeselko do kapieli 30zl
http://allegro.pl/granatowe-obrotowe...196094055.html

jak cos to pw.
nie mam pojęcia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 22:34   #3800
AsieniA
Raczkowanie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Dzieki dziewcZynki
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:36   #3801
maarchewka
Zakorzenienie

Uff, rozliczyłam VAT, tzn wypełnilam wniosek, bo do rozliczenia jeszcze daleko.. Dla osób remontujących - bierzcie faktury na absolutnie wszystko, bo potem się okazuje, ze jednak jakiś produkt da się rozliczyć, chociaż wydaje się, że chyba nie powinien np. jakiś silikon... najwyżej wam się faktura nie przyda..
ja tak skiepściłam z płytkami i gipsami.. nie wzięłam faktury a teraz się okazało ze można i kilka złotych poszlo się walić- bo to w 2011 i 2012 roku było.. A i rozliczenie VAT od materiałów budowlanych prawdopodobnie tylko do konca 2013 roku..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:45   #3802
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ja ostatnio coś gdzieś o tym czytałam, ale nie pamiętam już co tam było napisane... ciążowa skleroza

O coś takiego :
W celu „uznania dziecka” ojciec powinien złożyć stosowne oświadczenie przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego. Jeżeli matka stawi się w raz z nim potwierdza jednocześnie, że w istocie jest on ojcem dziecka, może to też zrobić w ciągu trzech miesięcy od dnia oświadczenia mężczyzny. Można zgłosić się do USC jeszcze przed porodem i oni dają Ci zaświadczenie do szpitala

Dobra, teraz spadam spać, bo dziecko mi wariuje
Stary 2013-05-07, 22:58   #3803
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Uff, rozliczyłam VAT, tzn wypełnilam wniosek, bo do rozliczenia jeszcze daleko.. Dla osób remontujących - bierzcie faktury na absolutnie wszystko, bo potem się okazuje, ze jednak jakiś produkt da się rozliczyć, chociaż wydaje się, że chyba nie powinien np. jakiś silikon... najwyżej wam się faktura nie przyda..
ja tak skiepściłam z płytkami i gipsami.. nie wzięłam faktury a teraz się okazało ze można i kilka złotych poszlo się walić- bo to w 2011 i 2012 roku było.. A i rozliczenie VAT od materiałów budowlanych prawdopodobnie tylko do konca 2013 roku..
No to za wypełnienie wniosku.

Ahh, mój piesek mimo obroży przeciw kleszczom złapała kleszcza i ma pokleszczówkę. Biedna jest taka, byłam z nią u weta, dał jej pewnie z 8 zastrzyków takich bolących. Strasznie przy nich piszczała. Mam nadzieję, że wyzdrowieje. Jutro też mam z nią jechać na zastrzyki. Babuleńka już ona 14 lat ma i już się nachorowała przez to swoje pieskie życie.

No nic, wyżaliłam się i idę spać. Jutro pierwsze spotkanie szkoły rodzenia. W co ja się ubiorę

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 23:31   #3804
Elusiek
BAN stały

Cytat:

jak cos to pw.
W szpitalu nie ma to większego znaczenia, nazwisko wybierają matki, (przynajmniej u mnie tak było) dopiero jak zgłosisz dziecko w USC nadajesz mu swoje, lub tż nazwisko i podajesz adres przyszłego zameldowania. Takim to sposobem mój Adisiek przez 6 dni nosił moje nazwisko ale w poniedziałek już załatwiliśmy usc i teraz mój tż się cieszy że ma małego na wyłączność bo nosi jego nazwisko, ale zameldowanie moje. Skomplikowane, bo wyszło że meldunek mały ma u dziadków, a nie faktycznie gdzie mieszkamy ale to uregulujemy po ślubie, kiedyś tam

......................... ......................... ........

Witam się już w w 8 dzień życia Adiego. Narazie jeszcze wszystko ogarniamy i dostosowujemy się do nowego współlokatora. Tż od dnia porodu i w tych pierwszych dniach miał urlop, ale już dziś idzie do pracy ma przyjechać moja mama trochę pomóc. Mały słodziak Nawet jak nie śpi 4 godziny i marudzi to nie liczy się nawet czasu, ten pierwszy tydzień minął mi tak szybko...... Zdjęli mi dziś szew po cc i od razu lepiej się czuję, już nie rwie tak rana.

Mam pytanie do dziewczyn po cc, czy was też tak rwie czasami prawa strona po cięciu? i jak z krwawieniem? bo u mnie dopiero się pojawia np. jak za dużo pochodzę z małym na rękach
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 03:25   #3805
potterka
Zakorzenienie

chyba odchodza mi wody

---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

umyłam włosy, ogoliłam nogi, zrobiłam kanapki i herbę

---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

no nic chyba pora się zbierać
trzymajcie kciuki
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 04:00   #3806
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
W szpitalu nie ma to większego znaczenia, nazwisko wybierają matki, (przynajmniej u mnie tak było) dopiero jak zgłosisz dziecko w USC nadajesz mu swoje, lub tż nazwisko i podajesz adres przyszłego zameldowania. Takim to sposobem mój Adisiek przez 6 dni nosił moje nazwisko ale w poniedziałek już załatwiliśmy usc i teraz mój tż się cieszy że ma małego na wyłączność bo nosi jego nazwisko, ale zameldowanie moje. Skomplikowane, bo wyszło że meldunek mały ma u dziadków, a nie faktycznie gdzie mieszkamy ale to uregulujemy po ślubie, kiedyś tam
dziekuje to u nas pewnie bedzie podobnie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witam się już w w 8 dzień życia Adiego. Narazie jeszcze wszystko ogarniamy i dostosowujemy się do nowego współlokatora. Tż od dnia porodu i w tych pierwszych dniach miał urlop, ale już dziś idzie do pracy ma przyjechać moja mama trochę pomóc. Mały słodziak Nawet jak nie śpi 4 godziny i marudzi to nie liczy się nawet czasu, ten pierwszy tydzień minął mi tak szybko...... Zdjęli mi dziś szew po cc i od razu lepiej się czuję, już nie rwie tak rana.
skonczony tydzien, rozpoczety nastepny to juz brzmi POWAZNIE

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
chyba odchodza mi wody
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

umyłam włosy, ogoliłam nogi, zrobiłam kanapki i herbę

---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

no nic chyba pora się zbierać
trzymajcie kciuki

zaciskam! wstalam na pierwsze albo jeszcze "nocne" sniadanie i tu kolejne fajne wiesci. kanapki, herbatka, nogi - opanowanie przede wszystkim
POWODZENIA! czekamy na wiesci

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

ostatnio ciagle wstaje na siku, pije i znow ide spac...ale raz wlasnie tak kolo 3-4 nie zasne dopoki czegos nie zjem :P a jak juz jem to sobie herbatke zrobie, wlacze kompa i poczytam o porannych wyprawach na porodowke ciekawe czy nam bedzie dana wyprawa przed czasem chcialabym zeby wody odeszly i zeby zaczelo sie naturalnie niech tz ma roche adrenalinki, a nie mysli, ze data ustalona to spimy ile sie da :P

DZIEN DOBRY! pogoda wyglada nieciekawie, ale wg onetu bedzie prawie bezchmurnie i 24 stopnie :P wschod za 15 min, wiec moze bedzie mi dane go zobaczyc hehe.

wczoraj siostra pytala mnie czy juz przygotowalam jakies ciuszki na wyjscie...i jak tu planowac skoro codziennie pogoda czyms zaskakuje 25st, a za chwile 14 i deszcz. tatus bedzie pierwszym kreatorem mody Nelci

Antoinette - sciskam kciuki za pieska! oby zastrzyki pomogly i nie musial meczyc sie z dodatkowymi trudnosciami. w wieku 14 lat juz na pewno ma dosc zmartwien.
i daj znac jak tam szkola rodzenia

ok zjadlam to moge powoli isc spac...

ps. lista dziewczyn przede mna skrocila sie juz chyba o polowe robi sie coraz bardziej extreme!!! a objawow brak

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-05-08 o 04:01
Stary 2013-05-08, 04:40   #3807
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Potterka! Trzymam mocno kciuki! mam nadzieje, ze szybko akcja postepuje i zaraz, albo juz masz malenstwo w ramionach

Axella, to niezle ich rozstawiasz po katach w szpitalu! I bardzo dobrze. Ja poki co jestem potulna jak baranek. Robie co mi kaza. Dopiero dzis rano beda mnie pionizowac. Poki ci jeszcze nie bardzo czuje jedna noge po znieczuleniu, chyba mi sie tak jakos wbili bardziej do lewej bo silniej tam mnie wszystko trzymalo/trzyma.

Mozesz juz pic? Ja umieram z pragnienia. Poki co dostaje tylko gaziki nasaczone woda jak poprosze. I chyba przez to spac mi ciezko...

Dzis jest wielki dzien. Wracamy do zycia i Sofia juz bedzie ze mna trzymajcie kciuki, zebym szybko nabrala sprawnosci

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 04:47   #3808
axella
Zakorzenienie

GG do axella

diabli-co do nazwiska to bejbik dostanie Twoje nazwisko,chyba ze zalatwicie akt uznania dziecka nienarodzonego(za free w usc) to wtedy nazwisko partnera. ja musze z tz jechac i przy podaniu o akt urodzenia malej to zalatwic.przy uznaniu dziecka musicie byc oboje,z dowodami osobistymi
mam nadzieje,ze pomoglam:p

cala noc pobudka co godzine/dwie be cisnienie/tempka/podmianka/zastrzyki/znieczulenia/kroplowki..nie moga sie zgrac i przyjsc wszyscy na raz?! :p masakra,padam na ryjek.

do tego bede szczera-nastawialam sie na porod sn i chyba gdyby nie fakt,ze chodzilo o zdrowie Z to bym do konca zycia plala sobie w brode ze wyszlo cc
mamusie smigaja z maluchami,karmia,przewija ja a cesarskie mamy sflaczale ciesza sie jak uda im sie usiasc:/ na dobra sprawe nie wzielabym teraz Z na rece bo nioe mam sily komplernie by chocby stac prosto
lipa jak nie wiem
licze,ze jutro moze juz bedzie lepiej,ze wstane bez bolu..ale chyba to glupie marzenie:/

a najgorsze jak nie bede mogla przez to karmic Z strasznie sie o to boje

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

ash-ja moglam pic "mini lyczki",dzis juz moge wiecej i nawet nie byli zli ze wypilam 0,5l wody przez noc i rano.
ale beda zmuszac cie do siusiania bo pelen pecherz jakos srednio wplywa na rane czy cos.
mi od wczoraj marzy sie fanta zimna fanta! ale to za cholere nie przejdzie..:p

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 05:06   #3809
Kinga_20
Zakorzenienie

My dalej w dwupaku, Lilka waży ok 3300g, przepływy ok. Strasznie chciałabym wyjść jutro do domu i sobie czekać spokojnie, myślicie, że jest szansa, że mnie wypuszczą po tp?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 05:51   #3810
banka26
Zakorzenienie

Diabli tak jak Elusiek pisala w szpitalu bedzie twoje nazwisko a pozniej w urzedzie zalatwicie...
Elusiek mnie cisgnie po lewej stronie , moze to kwestia od ktorej strony szyc zaczeli...

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Poterka kciukasy za szybki o bezbolesny

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Diablu DAwix pampersy wynosi hehe wiec pomaga
Axella mi po 8 godzinach przyniesli i nawet to ze na morfinie bylam nie pomoglo dobrze ze kolezanka byla.... A po 14 dopiero dalam rade wstac sid wykapac mega zawroty mialam

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości