![]() |
#511 |
Konto usunięte
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Nie jest źle. Nie powiem Ci, że jest dobrze, bo wiadomo - Ciebie to martwi i pewnie wkurza czasami, ale powiem tak: niewiele osób pomyśli, że masz coś nie tak z cerą, większość nie zwróci na takie problemy uwagi. Także uszy do góry.
Zaczęły mi w końcu schodzić te "pancerne" zmiany z szyi i szczęki. Zdecydowanie się na kurację izotekiem było moją najlepszą decyzją. Mogę to śmiało stwierdzić już teraz. Tylko moje siostry mnie wkurzają, bo zaczęło się wymądrzanie, że one to by takiej kuracji się nie podjęły (zobaczymy jak będą po 30-tce i nadal będą miały pryszcz na pryszczu, a widzę u nich tą samą tendencję co u mnie - że z wiekiem jest coraz gorzej), a w ogóle to przecież miałam super cerę (jasneee, a ci wszyscy, którzy mówią mi "wow, ale pani się buzia poprawiła - kosmetyczka? solarium?" to chyba mają zwidy ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-05-07 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
korzystacie z zestawów gotowych np. z mazideł, kolorówki czy biochemii urody? albo same robicie sobie kremy? ;>
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
Mogłabym dorzucic i swoją historę ?
![]() ![]() ![]() Gule zeszły - ale gdzie nie gdzie wyskakuje jeszcze jakaś niespodzianka. Żeby nie było tak ładnie pięknie to niestety - gdzieś te gule wywalic mi musi - jak nie twarz to plecy ![]() ![]() ![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-05-07 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
Ja po tym co przeżyłam z nimi to bym już nawet do żadnego dermatologa nie szłam, bo co to za dermatolog, który ani razu mi nie powiedział, że powinnam skórę nawilżać, nie poinformował mnie, że filtry mam stosować, a dał krem z kwasem... Tragedia po prostu. O antybiotykach już wspominać nie będę... Dużo lepsze rzeczy kosmetyczki potrafią doradzić.
Nie jest u was źle, u nikogo, jeśli chodzi o osoby wrzucające zdjęcia. Macie znacznie mniej przebarwień niż ja i nie macie takich głębokich blizn... Ja nienawidzę zdjęć, na nich moje przebarwienia są jeszcze bardziej widoczne niż w lustrze. Tak bardzo, że po prostu unikam aparatu... Chociaż właśnie już nie mam takich typowych ropniaków, jak już pisałam, sama przebarwienia, blizny i mnóstwo wągrów mi pozostało, z czym nie umiem na razie niczego zrobić... Jakieś rady...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja za to mam wrażenie, że aparat ' ukrywa' przede mną tę masakrę co mam na buzi bo w lustrze wiedze dużo gorszy obraz. Ja dostalam dzisiaj antybiotyk i równiez zero informacji na temat osłony i tego że środek jest fotouczulający ![]() Mam ten sam problem co ty i od dzisiaj wznawiam oczyszanie twarzy OCM - kupiłam juz olejek rycynowy i od dzisiaj będę zapisywac swoje wrażenia. Najbardziej boję się wysypu, ale przy antybiotyku może nie będzie tak zle ![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4068503 3]Dziękuję za odpowiedź
![]() [/QUOTE] Absolutnie nie przypomina twarzy umytej zwykłym mydłem, jest miękka i przede wszystkim złagodzona. Na blogach kosmetycznych widziałam, że bardzo polecana jest mydlarnia Tuli: http://mydlarnia-tuli.pl/index.php?o...hk=1&Itemid=49 - od raz i tekst z bloga Idalii: http://www.idaliablog.com/2013/03/my...lia+bloguje%29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam. Czekałam u dermatologa, przede mną kolejka, wszyscy na wczesne godziny. Przyszła dziewczyna na późniejszą, a lekarka zapytała, czy ma na godzinę X, jeśli tak, to zaprasza...
![]() I dobrze się w sumie stało, bo i tak na każdej wizycie wciskała mi leki z nadtlenkiem benzoilu, na który miałam ewidentne uczulenie, o czym zawsze mówiłam. Jedyny lek, który mi wypisała i który dał jakiekolwiek efekty, to Atrederm, o który sama się upomniałam i prosiłam, mimo, że jej zdaniem już się go nie stosuje w leczeniu trądziku. A od zawsze miałam ciężką postać, po tym leczeniu najsłabszymi preparatami zostały mi straszliwe blizny ubytkowe. Teraz już opanowałam trochę trądzik, ale tylko dzięki totalnej zmianie stylu życia, właściwie bez leków. Za to nadal wyskakują mi guje, które zamieniają się w otwarte, ropiejące rany i jestem załamana, bo żaden lekarz nie chce mi pomóc. No i nie wiem, jak można na takie zmiany wypisywać pacjentowi Duac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytałam o tej metodzie (jakaś dziewczyna opisywała na blogu i zachwalała), ale potem trafiłam na wizażu na bardzo sensowną wypowiedz na ten temat i jednak nie zdecydowałam się jej stosować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo akurat OCM z zastosowaniem odpowiednich olei może być zbawieniem przy problemach z trądzikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Konto usunięte
|
Nie pamiętam dokładnie... przede wszystkim chodziło o ryzyko osłabienia naczynek oraz ogólnego podrażnienia skóry (masaż ściereczką z mikrofibry), następna sprawa, że to najpierw otwieramy pory, a potem niby je zamykamy tą zimną wodą (w co ja nie do końca wierzę) i jeszcze duże ryzyko rozniesienia pryszczy (jeżeli ktoś ma ropne).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4071612 5]Nie pamiętam dokładnie... przede wszystkim chodziło o ryzyko osłabienia naczynek oraz ogólnego podrażnienia skóry (masaż ściereczką z mikrofibry), następna sprawa, że to najpierw otwieramy pory, a potem niby je zamykamy tą zimną wodą (w co ja nie do końca wierzę) i jeszcze duże ryzyko rozniesienia pryszczy (jeżeli ktoś ma ropne).[/QUOTE]
Dlatego bez antybiotyku bym się nie zdecydowała ![]() ![]() Dziewczyny polecacie może jakiś dobry ( niezapychający) krem nawilżający ? Mam straszny przesusz od acnosanu i to chyba dobrze nie nie wróży ? ![]() ![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Konto usunięte
|
Mnie nie zapycha, szybko się wchłania i daje dobrą ochronę przed słońcem Ziaja Sopot Sun z SPF 30. W dodatku kosztuje grosze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Eva Natura nawilżający
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Ten z melisą? Bardzo go lubię, moim zdaniem jest rewelacyjny. Jedyna wada - jest w słoiczku i chociaż dokładnie myję ręcę przed nakładaniem, to po jakimś czasie się boję używać
![]() ![]() To mimo wszystko najlepszy krem nawilżający, jaki miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam teraz Ziaję do skóry suchej i zmęczonej z olejkiem bio z awokado... ale ma w swoim składzie olej mineralny, który nie każdy lubi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż pewnie i tak będzie za słaby, rozglądam się już za jakimś kremem do kuracji izotretinoiną (chociaż jeszcze nie zdecydowałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz używam oleju z pachnotki zmieszanego z kwasem hialuronowym i niezmydlalną frakcją sojową. Taka mieszanka na noc nawet daje radę, chociaż też mnie stuprocentowo nie satysfakcjonuje, ale ja mam suchy wiór, a nie skórę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html ja używam Hippa, jak dotąd mi służy. Po całym dniu noszenia jak zmywam twarz to jest ukojona i nawilżona. Na noc też się psrawdza
![]() |
#531 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 Czas edycji: 2013-05-09 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Staram się ją porozgniatać
![]() Myślałam, że będę stosować ją solo na twarz, ale nie potrafię jej kompletnie używać i jakoś mi nie służy. A tak zmieszana fajnie nawilża i natłuszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Mi też w ogóle nie słuzy, dodatkowo - zapycha
![]() Więc teraz używam ją na włosy albo na stopy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Odebrałam wyniki posiewu ropy z krosty, które zlecił mi dermatolog, po bezskutecznej kuracji. Wyszło, że mam prawdopodobnie gronkowca. Czy która z Was miała tę baterie? Pewnie dermatolog przepisze mi jakiś antybiotyk. Jestem dziś umówiona na wizytę. Mam nadzieję, że tym razem coś zaskoczy. Trzymacie kciuki. Pozdrawiam ![]() BTW widziałyście już w aptekach nowe podkład Iwostinu do cery trądzikowej? Wczoraj testowałam. Fajna konsystencja i naprawdę jasny kolor (choć uboga paleta, tylko 3 odcienie), no i cena: 25-30zł w porównaniu do innych podkładów aptecznych - naprawdę niska. Może rozważę separację z Vichy Normaderm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie również podejrzewali gronkowca, ale nigdy nikt mi zadnych badań nie zrobił ![]() Dostałam jedynie antybiotyk i do widzenia ![]() ![]() Na szczęście wszystkie wielkie ropne gule znikły. Teraz zostały te mniejsze - asle też ropne ![]() Mi normaderm nie dawał rady z przebarwieniami ;/ poległ nakładany w kazdej formie, dużo mało, palcami, pędzlem... za słaby dla mnie ![]() ![]() Ja swoją buzię zakryje jedynie dermablendem z vichy... Niby nie zatyka porów, ale jest silnie kryjący i różnie to może być ;/ Do tego ta maska na twarzy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Przy okazji problemów ginekologicznych okazało się, że najprawdopodobniej mam PCO i stąd moje problemy z cerą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
a mnie ostatnio zdziwiła jedna rzecz - poszukując jednego kremu po aptekach, aptekarka doradzała mi same wysuszające, i się zdziwiła gdy chciała nawilżające. uznała, że skoro skóra mi się świeci, to nie potrzebuje nawilżenia.
![]() myślałam, że aptekarki/farmaceutki mają jakąś wiedzę na ten temat. ![]() ![]() i kupiłam żel anty trądzikowy z Oczaru bodajże. szukałam innego, ale zobaczymy jak ten się sprawdził.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
skoro niektóre nie wiedzą, że fiołek trójbarwny to bratek to nic dziwnego, że nie wiedzą też jak pielęgnować skórę trądzikową
![]() a z drugiej strony farmaceutka (chyba?) nie ma obowiązku znać się na pielęgnacji i doradztwie kosmetyków, od tego (chyba?) są kosmetyczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Miałam też żel, w zielarskim dostałam za jakieś 17 złotych. Ale upewnię się, czy na pewno o tym samym piszemy: mój miał takie jasnozielone opakowanie. Nie polecam go, ma alkohol etylowy w składzie i to dość sporo, mnie po nim strasznie wysypało i to ropniakami, chociaż nie wiem, jaką Ty masz skórę... Mi wszystko z alkoholem strasznie szkodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.