Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 21:42   #3181
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/f...=2,sbit=2.html

wypasss tylko znowu jaki kolor scian do ttakiej fototapety lol
jakis jaśniutki bo bedzie ciemno, tak mi się wydaje...
Pokój masz jasny? w sensie słoneczny?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:46   #3182
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40695213]Co do kasy, dajcie spokój... Od kiedy ZUS mi przesyła kasę nieregularnie, nie umiem nad tym zapanować :/ I znowu 3 dni do wypłaty, a ja mam 10 zł :/ Musimy pociągnąć z oszczędności, masakra.
A oboje pracujemy, TŻ całkiem dobrze zarabia. Ale rachunki, kredyty i zostają marne grosze. [/QUOTE]

Perse... jakbym o sobie czytała... Co z tego, że Robert ma niezłą wypłatę, jak ja mam grosiki, a opłat w pi*du. Koszmar! Też wczoraj kasę z oszczędnościowego przelałam, bo nic nam nie zostało, a do piątku trzeba żyć i auto nie zatankowane

Cytat:

fajne, a ściany jak dla mnie biel albo jasny popiel

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:46   #3183
Sofina
Raczkowanie

Misiaczka555 dzięki za radę, będę się musiała przyjrzeć bo na pierwszy rzut oka wydawało się ok

dotkaaa:
też stawiałabym na jakiś jasny, np. beż lub krem żeby nie zaciemnić za bardzo. a jakiego koloru masz meble?

Edytowane przez Sofina
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:51
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:54   #3184
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
A tak wogole to wqrwia mnie moja szanowna tesciowa bo co chwile wypomina mi ze ona to przez cala ciaze tylko 9 kg przytyla i jak urodzila to byla znow laska a ja juz tyle przytylam, ciezko bedzie mi zzucic, ze brzuch mam taki wieeelki bo ona to miala malutki, kurde jeszcze jedna taka uwaga to bedzie mord w rodzinie
Nie wiem od czego to zależy, ale czasami te co więcej przytyły zrzucają szybciej niż te co przytyły mniej
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ale żeby nie było tak różowo ostatnio Wojciech komplementując spaghetti i mówiąć jak bardzo (dużo) mu smakuje mówi: Mamo jest tak pyszne ile masz lat i jak duzy masz brzuszek

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaczynam 29 tc

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
to jest pierwsze ostrzeżenie... miej się na baczności

Cytat:
Tez sobie chyba zbije z desek hahahaprzynajmiej jak sie dowiem jak to zrobictak tu jestem i nie mam pojecia jak sie zalateia polozna itp ale z tad.a Ty?(nawiasem mowiac podobno juz nie ma gin tutaj i cala ta przychodnie chca przeniesc na kozlowek!!!!)
U ginki tam byłam w październiku

Do przychodni zapisałam się teraz pod koniec kwietnia(nic nie wspominali, że będę likwidować;p), tzn. wypełniałam deklarację i dostałam numer tel. do poradni dziecięcej i kazali dzwonić po powrocie do domu, że wtedy położna dotrze
No i trzeba zgłosić przychodnie w szpitalu jak będziesz rodzić, bo szpital przesyła im kartę szczepień, więc adres i inne takie pierdoły

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:55
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:56   #3185
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cześć dziewczynki

Nie nadrabiam bo nie mam siły coś dzisiaj.
Ja już po wizycie. Poskarżyłam się Ginowi że mam od dwóch dni duże parcie na pęcherz, i taki jakby ucisk tam czuje, i tak mi ciężko tam na dole no i po badaniu stwierdził,że szyjka ładnie zamknięta ale że mały ma główkę bardzo nisko i on to by mnie w szpitalu na obserwacji położył na 2-3 dni. Tak więc idę jutro bo stwierdził że lepiej chuchać na zimne. Niby mam się nie bać i nie panikować ale jakoś mnie przestraszyła wizja przedwczesnego porodu
Z malutkim wszystko dobrze 1700 gr już waży czyli 600 przybrał przez 3 tygodnie mój klocuszek. Jak tak dalej pójdzie to do czterech kilo mi dobije do terminuAle ważne że zdrowy i ładnie rośnie
Ja plus 2 kg i tym sposobem przekroczyłam siedem dyszek
Bojam się trochę no

Dam znać, że żyje jak wrócę. Trzymajcie kciuki żeby grzeczny był ten mój łobuz mały

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:58
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:58   #3186
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Zaglądam na chwilę jakoś nie mam dziś nastroju na pogaduchy. Stresuję się jutrzejszą rozmową TŻta. U nas tak samo oczekiwanie na wypłaty trzeba było od rodziców pożyczać bo konto oszczędnościowe dawno na remont mieszkania wyczyszczone
Oglądam Położne i jakoś jeszcze bardziej mnie to wszystko dołuje, patrzenie na te wszystkie cierpienia tych kobiet na ich nieziemskie jęki dlaczego kobiety muszą się tak nacierpieć
Stary 2013-05-07, 21:59   #3187
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

ekstra wygląda ta fototapeta

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ech te tesciowe....
moja na szczęście z tych fajnych.
moja fajna jak się nie wtrąca... ostatnio pokazuje co potrafi, ale to chyba dlatego, że z teściem wojny toczy, teściu przechodzi na emeryturę i teraz codziennie razem w domu i tylko separacje się dzieją dosłowne bo każde w innym pokoju śpi

Cytat:
mojej koleżance i jej mężowi położne dały kluczyk do łazienki dla personelu żeby przyspieszyli akcję porodową Nikola urodziła się jakieś 2h po tym
wow nieźle

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:59   #3188
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
My po wizycie.
Adaś wazy już 840 gram wszystko ok.
Ja od początku ciąży przytyłam 5,8 kg czyli trzymam fason jak na razie a byłam pewna że waże już gdzies ponad 70 kg po tym obżarstwie szpitalnym.
Co do szyjki to ginka mnie uspokoiła, że to bardziej profilaktycznie, wolą dmuchać na zimne, bo szyjka ma 4 cm i jest małe zewnętrzne rozwarcie. Zbadała mnie i powiedziała, że pessar ładnie trzyma
Mam dużo odpoczywac i sporo leżakowac, ale wolno mi od czasu do czasu wyjśc na spacer czy jechać na zakupy bylebym nie dzwigała, nie schylała sie dużo i nie chodziła zbyt wiele. A jak brzuch bedzie bolal to no-spa i leżenie.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie
dobre wiadomości

Cytat:
mojej koleżance i jej mężowi położne dały kluczyk do łazienki dla personelu żeby przyspieszyli akcję porodową Nikola urodziła się jakieś 2h po tym
jakie one fajne

W drodze powrotnej pohuśtaliśmy się z mężem na huśtawkach na naszym podwórku ale Lol miał ubaw

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:00   #3189
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40688114]Ja też, w sumie to tak planowałam zrobić już dawno, a teraz wiem, że zrobię na pewno - obczaję wcześniej rodzaje, zapiszę TŻowi DOKŁADNIE wraz ze zdjęciem jaki ma być i on w razie czego pojedzie i kupi. Bo kupić coś za tyle kasy, a potem to sprzedawać jakby się okazało nieprzydatne jest trochę bez sensu. No i ja pewnie postawię na Medelę...

A tak serio Wam napiszę, że to jest coś, o czym wolę nie myśleć. Nie wiem, jak inni, zawsze mam wrażenie, że wszystkie kobiety to lubią, tylko ja jestem dziwna, ale ja nie znoszę dotykania po sutkach i u nas to w ogóle odpada, po prostu jest to takie miejsce zapalne (ale w negatywnym znaczeniu) i jak sobie myślę, że dzidzia będzie je dewastować, to naprawdę mnie paraliżuje. Mam nadzieję, że jakoś to przetrwam, bo bardzo bym chciała karmić piersią, ale zwyczajnie mnie to przeraża....[/QUOTE]
Perse ja tez musze fote i namiary na laktator Tzowi dac.Mega dokładne wytyczne ale znając zycie i tak zadzwoni i po raz setny zapyta.

A co do karmienia piersią mam takie same obawy.Sama mysl o tym mnie odrzuca ale.....chcę Dla Laury zniose wszystko i mam nadzieje ze od razu sie przełamie i opory znikną po pierwszym razie Jestem dobrej mysli
Cytat:
no wlasnie wiec moze kupię?

Wogole to gadalam z ta Pania z hurtowni i mowila ze naprawde dobry materac jest za ok 80 zł .. ile wy dawalyscie za swoje oczywiscie do lozeczka jak ktoras kupila i jaki wkoncu ???? prosze powiedzcie mi bo zwariowalam[COLOR="Silver"]

.
U mnie w sklepie facet nam mowił ze ceny dobrych najczesciej kupowanych materacy kształtuja sie 70-80 zł.
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
:

A mój kot oszalał i tuli się do brzucha i nie idzie go odgonić Dupę wypiął a do brzucha łepek tuli
Miłość braterska mu sie włączyła
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się po Majówkowo
Nie mam zbyt czasu bo zalatana jestem...
Teraz chyba nie nadrobię już ok 2000 postów bo to nie realne tak lecicie

Marcelek całymi dniami fika w brzuszku,nocami zresztą też
Od jutra troszkę spokojniej u mnie więc będzie czas i na Wizaz

A teraz Uwaga Uwaga!
Od Dnia dzisiejszego należę do zmotoryzowanych więc jakby ktoś wybierał się do Gdańska to lepiej uważać na Drogach

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hejka
boshe...weszłam na wizaż, czytam i odkąd nadrabiam od wczorajszego wieczora przybyły już 4 strony dlatego odpisuje po części i jadę dalej z koksem

Ja dzisiaj o 9.30 byłam na USG, prawdę mówiąc 150 zł słabo wykorzystane, bo wielki wiercipięta wypiął się i to dosłownie przez 20 minut napatrzyłam się na dupke, trochę fistaszka, a kręgosłup znam już co do kosteczki buzi nie pokazał, a pierwszy raz dostałam film z badania ale nie poddam się i dopadniemy go następnym razem i jestem przeszczęśliwa, bo szyjka trzyma ładnie, nie skróciła się, a wg tej p. dr wyszła dłuższa niż mierzona poprzednio, więc stał się CUD dziewczyny no ale inny lekarz, inny sprzęt (i moim zdaniem dużo lepszy). Z tej radości pojechałam szukać siostrze prezentu urodzinowego, którego nie kupiłam, a wróciłam zziajana i wypluta jak pies po spacerze

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i padam na twarz ze zmęczenia. Doktor nie mógł na początku posłuchać serca,bo Gabriela tak kopała że się nie dało Było słychać na urządzeniu kopniaki zamiast serca,ale potem się uspokoiła i wyszło 140. Dno macicy 4 cm nad pępkiem i wg doktora "może być duże dziecko",bo brzuch duży jak na 31tydz. Dostałam skierowanka na usg, wr, hbs, tokso po raz 3, morfologię i mocz, mam zrobić na za 3 tyg czyli na kolejną wizytę. Dowiedziałam się że w tym szpitalu,w którym ciąże prowadzę (Karowa w Wawie)- i który rozważam jako miejsce do rodzenia- przyjmują na leżenie i wywoływanie porodu dopiero 10dni po przewidywanym terminie-jeśli oczywiście nie ma skurczy wcześniej. No i dostałam też receptę na globulki dopochwowe, jakieś przeciwgrzybicze chyba- jak powiedziałam mu o tych upławach że 3-4 wkładki dziennie mi idą i zakaz seksu od 35tygodnia, ponieważ musi być czysto w środku przed porodem jak to ujął. A ja naiwna myślałam że seks można i w tych końcowych tygodniach.. Ale jak zacznę stosować globulki to siłą rzeczy nie będzie można. Zalecił mi też brać tran i witaminy znów. To tyle u mnie, jak dam radę to ponadrabiam was trochę.
ale o tym zakazie sexu to pierwsze slysze i sie zdziwiłam
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziwnie trochę, bo wszędzie piszą/ mówią, że jeśli ciąża już donoszona i jest fizjologiczna, to seks jest jak najbardziej wskazany.
Stary 2013-05-07, 22:02   #3190
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ja już po wizycie. Poskarżyłam się Ginowi że mam od dwóch dni duże parcie na pęcherz, i taki jakby ucisk tam czuje, i tak mi ciężko tam na dole no i po badaniu stwierdził,że szyjka ładnie zamknięta ale że mały ma główkę bardzo nisko i on to by mnie w szpitalu na obserwacji położył na 2-3 dni. Tak więc idę jutro bo stwierdził że lepiej chuchać na zimne. Niby mam się nie bać i nie panikować ale jakoś mnie przestraszyła wizja przedwczesnego porodu
Z malutkim wszystko dobrze 1700 gr już waży czyli 600 przybrał przez 3 tygodnie mój klocuszek. Jak tak dalej pójdzie to do czterech kilo mi dobije do terminuAle ważne że zdrowy i ładnie rośnie
Bojam się trochę no

Dam znać, że żyje jak wrócę. Trzymajcie kciuki żeby grzeczny był ten mój łobuz mały
za wizytę i koniecznie się odzywaj

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Zaglądam na chwilę jakoś nie mam dziś nastroju na pogaduchy. Stresuję się jutrzejszą rozmową TŻta. U nas tak samo oczekiwanie na wypłaty trzeba było od rodziców pożyczać bo konto oszczędnościowe dawno na remont mieszkania wyczyszczone
Oglądam Położne i jakoś jeszcze bardziej mnie to wszystko dołuje, patrzenie na te wszystkie cierpienia tych kobiet na ich nieziemskie jęki dlaczego kobiety muszą się tak nacierpieć
będziemy jutro trzymać kciuki, będzie dobrze

Synek
Stary 2013-05-07, 22:07   #3191
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Do przychodni zapisałam się teraz pod koniec kwietnia(nic nie wspominali, że będę likwidować;p), tzn. wypełniałam deklarację i dostałam numer tel. do poradni dziecięcej i kazali dzwonić po powrocie do domu, że wtedy położna dotrze
No i trzeba zgłosić przychodnie w szpitalu jak będziesz rodzić, bo szpital przesyła im kartę szczepień, więc adres i inne takie pierdoły
Czyli w szpitalu mam podac adres tutaj przychodni i co jeszcze?
Sama sobie wybieram polozna czy oni mi byle jaka dobieraja i wsumie po co polozna raz przychodzi tylko ?

No jak sie zdecydujemy na ta fototapete to reszte scian tylko i wylacznie albo jasniutki bez.. ze prawie białe albo wlasnie jasny popiel ( bialych nie chce ale cos takiego zlamanego..) ..i chyba to bedzie najlepszy pomysł bo juz mam glowe wielka od myslenia itp.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:08   #3192
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Bojam się trochę no

Trzymamy kciuki Nie martw się, to tylko obserwacja i na pewno wszystko będzie dobrze, zwłaszcza przy fachowej opiece
dla Maluszka, pięknej wagi i zamkniętej szyjki

Odezwij się jak tylko będziesz mogła

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:10   #3193
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od początku ciąży przytyłam 5,8 kg czyli trzymam fason jak na razie a byłam pewna że waże już gdzies ponad 70 kg po tym obżarstwie szpitalnym.
Co do szyjki to ginka mnie uspokoiła, że to bardziej profilaktycznie, wolą dmuchać na zimne, bo szyjka ma 4 cm i jest małe zewnętrzne rozwarcie. Zbadała mnie i powiedziała, że pessar ładnie trzyma
Mam dużo odpoczywac i sporo leżakowac, ale wolno mi od czasu do czasu wyjśc na spacer czy jechać na zakupy bylebym nie dzwigała, nie schylała sie dużo i nie chodziła zbyt wiele. A jak brzuch bedzie bolal to no-spa i leżenie.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
kochana wiem ze to marne pocieszenie, ale prawie u kazdej z nas cienko z kasa. Niestety takie glupie czasy, ze nawet jak sie pracuje to kupisz jedzenie, oplaty i ledwo starcza i tak.

Jak łapie takiego doła to szukam zawsze pozytywów w moim zyciu. Mamy tż-ta, dzidzia w drodze. Są ludzie, którzy mają kasę, a brakuje im ciepła domowego, wsparcia tz, dzieci (sama znam pare co wydali juz na leczenie tyle ze nowka auto sredniej klasy poszlo i nic) albo ciezko chorują.
mam takie same podejscie,u nas tez nie ma lekko,Tz pracuje sam i kokosów nie zarabia ale najwazniejsze ze mamy siebie,kochamy sie,mamy Laure w brzuszku i dwa Pieski
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
obiecałam napisać o teściowej ...
ma kobieta zagrywki podchodzenia do dzieci i robienie coś typu "ti ti ti" i trzęsie głową
jak ja to widzę to mi się, aż ciśnienie podnosi-nie lubię jak ktoś tak robi

wczoraj jak byliśmy u rodzinki tż 2x doprowadziła 2,5latkę w ten sposób do płaczu i w pewnym momencie mnie się pyta czy będzie mogła tak robić
to ja do niej "nie moje dziecko"
ona: ale z wnuczkiem czy będę mogła
na to mój tż: jak tak będziesz robić do o☠☠☠☠☠☠☠ za każdym razem dostaniesz
nawet sobie nie wyobrażacie jak mi ulżyło, że tż od razu zareagował

jeszcze poskarżyła się dla ciotek, że imię mamy wybrane tragiczne, a my mówimy tylko dla śmiechu bo nie mamy wybranego-myślała, że jej nie słyszę, że płot stłumi jej głos, a ja wszystko słyszałam
OMG co za kobieta
Cytat:
Cześć dziewczynki

Bojam się trochę no

A ja padam.Bylismy na SR,potem na spacerze,Tz kupił sobie piwko,mnie loda I wrociłam padnieta ale jeszcze wyczesałam Pieski Zaczeły nas tak komary gryzc ze sie do domu ewakuowalismy...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Adriana obserwacja to nic straszego,byłam juz dwa razy.....
Stary 2013-05-07, 22:12   #3194
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Wiesz odpowiednia pozycja, słabe światło... Waga niestety nie chce mniej pokazać- startowałam z 58 a teraz jest 60 kg
Doczytałam już resztę bo też nie mogłam się doliczyć
Cytat:
Cześć dziewczynki

Bojam się trochę no

za wizytę, a gin Cie poobserwuje i stwierdzi, że wszystko w najlepszym porządku

Cytat:
Czyli w szpitalu mam podac adres tutaj przychodni i co jeszcze?
Sama sobie wybieram polozna czy oni mi byle jaka dobieraja i wsumie po co polozna raz przychodzi tylko ?

No jak sie zdecydujemy na ta fototapete to reszte scian tylko i wylacznie albo jasniutki bez.. ze prawie białe albo wlasnie jasny popiel ( bialych nie chce ale cos takiego zlamanego..) ..i chyba to bedzie najlepszy pomysł bo juz mam glowe wielka od myslenia itp.
Pewnie nazwę przychodni
Wyboru nie ma bo jest tylko jedna Ale właśnie nie pamiętam jak się nazywa
A ta położna to nie wiem ile razy ma przyjść na pewno więcej niż jeden

Mały
Stary 2013-05-07, 22:12   #3195
Rockyyy
Zakorzenienie

A u mnie w Sr było o pielęgnacji dzieci.Za tydzien bedziemy kapać Jutro napisze Wam wiecej,dzis nie mam siły............Musiałaby m do notatek zerknac...
Stary 2013-05-07, 22:14   #3196
d0tkaaa
Zakorzenienie

(jak Was zanudzam moimi dylematami co do wystroju to powiedzcie )

Pikne są i chyba na to jestem zdecydowana hahahha niu Jork City hahahhaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12888062414.jpg (71,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 128880632619.jpg (59,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1288806573129.jpg (66,8 KB, 5 załadowań)

Zuza

Razem
Stary 2013-05-07, 22:15   #3197
Rockyyy
Zakorzenienie

Dotkaa fajny pomysł z NY
Stary 2013-05-07, 22:15   #3198
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie nazwę przychodni
Wyboru nie ma bo jest tylko jedna Ale właśnie nie pamiętam jak się nazywa
A ta położna to nie wiem ile razy ma przyjść na pewno więcej niż jeden
mhm ja tez niepamietam jak sie nazywa:P

a co ta polozna coś pokazuje czy co?

Zuza

Razem
Stary 2013-05-07, 22:16   #3199
Neni1984
Zakorzenienie

Poleżałam, obejrzałam 3 odcinki "Przyjaciółek", wytuliłam kindziorka, pozaczepiałam brzuszek i ogarnęłam chatkę

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Oliath

jak zwykle piękne zakupy
Noo

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Co do koloru ścian to my zrobiliśmy 3 ściany beżowe a jedną fioletową- wyszło bardzo fajnie. Meble mamy jasne ikeowskie więc pasuje, tylko łóżeczko prawdopodobnie dostanę zielone o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40190215/ i korci mnie żeby przemalowaćtylko nie wiem jak to wyjdzie, co radzicie?

Przeglądam allegro i tak dumam co muszę kupić, zbyt duży wybór...
Zostaw zielone! Będzie super wyglądało z fioletem
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja mam doła. Musiałam się wypłakać nawet. I głupio mi bo Małgosi się oberwało bo chciałam być sama, a tej było przykro i się popłakała.

Macie jakiś pomysł na pracę dodatkową?

Ale dla Ciebie pracę? Chyba nie powinnaś się już w nic angażować

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i padam na twarz ze zmęczenia. Doktor nie mógł na początku posłuchać serca,bo Gabriela tak kopała że się nie dało Było słychać na urządzeniu kopniaki zamiast serca,ale potem się uspokoiła i wyszło 140. Dno macicy 4 cm nad pępkiem i wg doktora "może być duże dziecko",bo brzuch duży jak na 31tydz. Dostałam skierowanka na usg, wr, hbs, tokso po raz 3, morfologię i mocz, mam zrobić na za 3 tyg czyli na kolejną wizytę. Dowiedziałam się że w tym szpitalu,w którym ciąże prowadzę (Karowa w Wawie)- i który rozważam jako miejsce do rodzenia- przyjmują na leżenie i wywoływanie porodu dopiero 10dni po przewidywanym terminie-jeśli oczywiście nie ma skurczy wcześniej. No i dostałam też receptę na globulki dopochwowe, jakieś przeciwgrzybicze chyba- jak powiedziałam mu o tych upławach że 3-4 wkładki dziennie mi idą i zakaz seksu od 35tygodnia, ponieważ musi być czysto w środku przed porodem jak to ujął. A ja naiwna myślałam że seks można i w tych końcowych tygodniach.. Ale jak zacznę stosować globulki to siłą rzeczy nie będzie można. Zalecił mi też brać tran i witaminy znów. To tyle u mnie, jak dam radę to ponadrabiam was trochę.
Najważniejsze, że z Malutką ok

Cytat:
I co najlepsze kupiłam sobie koszulę do porodu
Zaraz po dokonaniu transakcji dostałam skurcz, pierwszy w tej ciąży, ale się śmiałam, że mam koszule to mogę rodzić

Ale był tylko jeden i koniec więc to chyba moja podświadomość tak zadziałała:brzyda l:

Cytat:
My po wizycie.
Wow jak to brzmi
Ale Mały już duży
Cytat:
Cześć dziewczynki

Bojam się trochę no

Ojej
Ale jak lekarz każe to lepiej się połóż i daj obserwować
Tylko nie roztyj się w tym szpitalu

A było pytanie skąd szlafroki, które wstawiałam - a stąd:
http://allegro.pl/ekskluzywna-kolekc...199721494.html
http://allegro.pl/wiskoza-modny-eksl...222009045.html

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-07 o 22:19
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:16   #3200
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A ja padam.Bylismy na SR,potem na spacerze,Tz kupił sobie piwko,mnie loda I wrociłam padnieta ale jeszcze wyczesałam Pieski Zaczeły nas tak komary gryzc ze sie do domu ewakuowalismy...
A bierzesz witaminy? Bo komary podobno nie gryzą tych co zażywają witaminy z grupy B

Też wyczesałam dziś me dwa psy I byliśmy u weta Kocham tego człowieka i jego pytanie czy to pies czy suka
Potem chciał, żebym mu te 20 kg żywej wagi wsadziła na stół, ale niestety takim hardcorem nie jestem i musiał działać schylając się do podłogi

Mały
Stary 2013-05-07, 22:19   #3201
Rockyyy
Zakorzenienie

Dotkaa- połozna przychodzi zobaczyc jak sie czujecie z maluszkiem,jak Wasez zdrówko,ewe.poradzi jak masz jakis problem,pytania.......... ......

Margosia
-biore witaminki od samego początku...

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Margosia-mój mały Pies wazy tylko 13 kg a duzy 70
Stary 2013-05-07, 22:20   #3202
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
(jak Was zanudzam moimi dylematami co do wystroju to powiedzcie )

mi się najbardziej pierwsze podoba
ale trochę nie aktualne bo WTC już nie ma

Synek
Stary 2013-05-07, 22:21   #3203
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
\
Druga
Ja chciałam taki obrazek nad łóżkiem, ale nie mam sypialni, a teraz chorujemy z Tż na ten, ale nie mamy zbytnio gdzie powiesić ;p
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30173216/
Cytat:
mhm ja tez niepamietam jak sie nazywa:P

a co ta polozna coś pokazuje czy co?
Na pewno sprawdza szwy jeżeli cię zszywali lub cc, i pewnie pokazuje jak zajmować się Maluchem
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Poleżałam, obejrzałam 3 odcinki "Przyjaciółek", wytuliłam kindziorka, pozaczepiałam brzuszek i ogarnęłam chatkę
Nie za dużo aktywności na raz?

Mały
Stary 2013-05-07, 22:21   #3204
Rockyyy
Zakorzenienie

Mykam spac Słodkich snów
Stary 2013-05-07, 22:23   #3205
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Nie nadrabiam bo nie dam rady..
Adriana,magolina,sammi: gratulacje i brawa za pozytywne wieści z wizyt!

guusia: noo brawo!! Czyli kolejny kierowca wśród nas jutro jadę na zaspe do ortopedy,będę zatem uważać)
Ghia: 3mam kciuki jutro za tzta!

zmachalam się dzisiaj,w nagrodę arbuza kupiliśmy i malutkie Prince polo obejrzałam też Dzienniki zakrapiane rumem. Calkim spoko,chociaż myślałam ze będzie lepsze. No ale czasu nie uważam za stracony dobrej nocki;

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:23   #3206
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Margosia
-biore witaminki od samego początku...

Margosia-mój mały Pies wazy tylko 13 kg a duzy 70
Mój pies też 11 kg, ale rodzice swojego upaśli

70 to już niedźwiedź

A miałam nadzieję, że witaminki mnie ochronią przed plagą komarów

Mały
Stary 2013-05-07, 22:23   #3207
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Nie za dużo aktywności na raz?

Masz rację, mogłam kindziorka tyle nie głaskać
Stary 2013-05-07, 22:24   #3208
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam sie znow

Przepraszam, ale nie nadrobie Was - nie ma rady. Dzis zajete popoludnie, jutro caly dzien z Marysia sama - tez nie wiem czy sie uda

Po wizycie OK. Chociaz poraz pierwszy nie moglam wylezec na USG. W koncu musialam sie na boku polozyc (bylo mi slabo i niedobrze). No wiec, niska hemoglobina przepisal tardyferor. Ponadto glukoza i reszta OK. Maly - hmmm malym bym go nie nazwala - 1589 g w 29 tc wg pomiarow znow termin wyszedl o 11 wczesniej i mam sie nastawiac, ze raczej kolo 12 lipca urodze. Reszta Oki, serduszko bije, raczkami buzie zaslonil skutecznie, wiec nawet jednej foty nie mam i juz. Ulozyl sie glowka do dolu

Lece kochane brzuchatki spac, bo o 9.15 wizyta u pulmonologa z Mery, a od rana sama z nia walcze, bo TZ jedzie z karawanem po tate

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:26   #3209
d0tkaaa
Zakorzenienie

wlasnie mi tz powiedział ze zdjecia miasta mu sie nie podobaja.. on by wybrał jakies kamienie czy cos .. wiec juz nie ogladam zdjec ani nic powiedział ze w weekend zdecydujemy ... ciekawe..

Mhm no tak myslalam ze po to ta polozna.Lece dziewczyny do jutra dobrej nocy!

Zuza

Razem
Stary 2013-05-07, 22:26   #3210
Neni1984
Zakorzenienie

Dobra, zmykam, bo mężu wrócił i drinki serwuje
Sobie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości