|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Pokój masz jasny? w sensie słoneczny? |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40695213]Co do kasy, dajcie spokój... Od kiedy ZUS mi przesyła kasę nieregularnie, nie umiem nad tym zapanować :/ I znowu 3 dni do wypłaty, a ja mam 10 zł :/ Musimy pociągnąć z oszczędności, masakra.
A oboje pracujemy, TŻ całkiem dobrze zarabia. Ale rachunki, kredyty i zostają marne grosze. [/QUOTE] Perse... jakbym o sobie czytała... Co z tego, że Robert ma niezłą wypłatę, jak ja mam grosiki, a opłat w pi*du. Koszmar! Też wczoraj kasę z oszczędnościowego przelałam, bo nic nam nie zostało, a do piątku trzeba żyć i auto nie zatankowane ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
Misiaczka555 dzięki za radę, będę się musiała przyjrzeć bo na pierwszy rzut oka wydawało się ok
![]() dotkaaa: też stawiałabym na jakiś jasny, np. beż lub krem żeby nie zaciemnić za bardzo. a jakiego koloru masz meble? Edytowane przez Sofina Czas edycji: 2013-05-07 o 21:51 |
|
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Do przychodni zapisałam się teraz pod koniec kwietnia(nic nie wspominali, że będę likwidować;p), tzn. wypełniałam deklarację i dostałam numer tel. do poradni dziecięcej i kazali dzwonić po powrocie do domu, że wtedy położna dotrze ![]() No i trzeba zgłosić przychodnie w szpitalu jak będziesz rodzić, bo szpital przesyła im kartę szczepień, więc adres i inne takie pierdoły
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-05-07 o 21:55 |
|||
|
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Nie nadrabiam bo nie mam siły coś dzisiaj. Ja już po wizycie. Poskarżyłam się Ginowi że mam od dwóch dni duże parcie na pęcherz, i taki jakby ucisk tam czuje, i tak mi ciężko tam na dole no i po badaniu stwierdził,że szyjka ładnie zamknięta ale że mały ma główkę bardzo nisko i on to by mnie w szpitalu na obserwacji położył na 2-3 dni. Tak więc idę jutro bo stwierdził że lepiej chuchać na zimne. Niby mam się nie bać i nie panikować ale jakoś mnie przestraszyła wizja przedwczesnego porodu ![]() Z malutkim wszystko dobrze 1700 gr już waży czyli 600 przybrał przez 3 tygodnie mój klocuszek. Jak tak dalej pójdzie to do czterech kilo mi dobije do terminu Ale ważne że zdrowy i ładnie rośnieJa plus 2 kg i tym sposobem przekroczyłam siedem dyszek ![]() Bojam się trochę no ![]() Dam znać, że żyje jak wrócę. Trzymajcie kciuki żeby grzeczny był ten mój łobuz mały
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-05-07 o 21:58 |
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Zaglądam na chwilę jakoś nie mam dziś nastroju na pogaduchy. Stresuję się jutrzejszą rozmową TŻta. U nas tak samo oczekiwanie na wypłaty trzeba było od rodziców pożyczać bo konto oszczędnościowe dawno na remont mieszkania wyczyszczone
![]() Oglądam Położne i jakoś jeszcze bardziej mnie to wszystko dołuje, patrzenie na te wszystkie cierpienia tych kobiet na ich nieziemskie jęki dlaczego kobiety muszą się tak nacierpieć
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja fajna jak się nie wtrąca... ostatnio pokazuje co potrafi, ale to chyba dlatego, że z teściem wojny toczy, teściu przechodzi na emeryturę i teraz codziennie razem w domu i tylko separacje się dzieją dosłowne bo każde w innym pokoju śpi wow nieźle |
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre wiadomości Cytat:
![]() W drodze powrotnej pohuśtaliśmy się z mężem na huśtawkach na naszym podwórku ale Lol miał ubaw |
||
|
|
|
#3189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40688114]Ja też, w sumie to tak planowałam zrobić już dawno, a teraz wiem, że zrobię na pewno - obczaję wcześniej rodzaje, zapiszę TŻowi DOKŁADNIE wraz ze zdjęciem jaki ma być i on w razie czego pojedzie i kupi. Bo kupić coś za tyle kasy, a potem to sprzedawać jakby się okazało nieprzydatne jest trochę bez sensu. No i ja pewnie postawię na Medelę...
A tak serio Wam napiszę, że to jest coś, o czym wolę nie myśleć. Nie wiem, jak inni, zawsze mam wrażenie, że wszystkie kobiety to lubią, tylko ja jestem dziwna, ale ja nie znoszę dotykania po sutkach i u nas to w ogóle odpada, po prostu jest to takie miejsce zapalne (ale w negatywnym znaczeniu) i jak sobie myślę, że dzidzia będzie je dewastować, to naprawdę mnie paraliżuje. Mam nadzieję, że jakoś to przetrwam, bo bardzo bym chciała karmić piersią, ale zwyczajnie mnie to przeraża....[/QUOTE] Perse ja tez musze fote i namiary na laktator Tzowi dac.Mega dokładne wytyczne ale znając zycie i tak zadzwoni i po raz setny zapyta. A co do karmienia piersią mam takie same obawy.Sama mysl o tym mnie odrzuca ale.....chcę Dla Laury zniose wszystko i mam nadzieje ze od razu sie przełamie i opory znikną po pierwszym razie Jestem dobrej mysli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale o tym zakazie sexu to pierwsze slysze i sie zdziwiłamCytat:
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i koniecznie się odzywaj Cytat:
|
||
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama sobie wybieram polozna czy oni mi byle jaka dobieraja i wsumie po co polozna raz przychodzi tylko ? No jak sie zdecydujemy na ta fototapete to reszte scian tylko i wylacznie albo jasniutki bez.. ze prawie białe albo wlasnie jasny popiel ( bialych nie chce ale cos takiego zlamanego..) ..i chyba to bedzie najlepszy pomysł bo juz mam glowe wielka od myslenia itp. |
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, to tylko obserwacja i na pewno wszystko będzie dobrze, zwłaszcza przy fachowej opiece dla Maluszka, pięknej wagi i zamkniętej szyjkiOdezwij się jak tylko będziesz mogła
|
|
|
|
|
#3193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam takie same podejscie,u nas tez nie ma lekko,Tz pracuje sam i kokosów nie zarabia ale najwazniejsze ze mamy siebie,kochamy sie,mamy Laure w brzuszku i dwa Pieski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja padam.Bylismy na SR,potem na spacerze,Tz kupił sobie piwko,mnie loda I wrociłam padnieta ale jeszcze wyczesałam Pieski Zaczeły nas tak komary gryzc ze sie do domu ewakuowalismy...---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Adriana obserwacja to nic straszego,byłam juz dwa razy.....
|
|
#3194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę, a gin Cie poobserwuje i stwierdzi, że wszystko w najlepszym porządkuCytat:
![]() Wyboru nie ma bo jest tylko jedna ![]() A ta położna to nie wiem ile razy ma przyjść na pewno więcej niż jeden
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie w Sr było o pielęgnacji dzieci.Za tydzien bedziemy kapać
Jutro napisze Wam wiecej,dzis nie mam siły............Musiałaby m do notatek zerknac...
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
(jak Was zanudzam moimi dylematami co do wystroju to powiedzcie
) Pikne są i chyba na to jestem zdecydowana hahahha niu Jork City hahahhaha
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaa fajny pomysł z NY
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ta polozna coś pokazuje czy co? |
|
|
|
|
#3199 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Poleżałam, obejrzałam 3 odcinki "Przyjaciółek", wytuliłam kindziorka, pozaczepiałam brzuszek i ogarnęłam chatkę
![]() Noo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale dla Ciebie pracę? Chyba nie powinnaś się już w nic angażować![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale Mały już duży ![]() Cytat:
![]() Ale jak lekarz każe to lepiej się połóż i daj obserwować ![]() Tylko nie roztyj się w tym szpitalu A było pytanie skąd szlafroki, które wstawiałam - a stąd: http://allegro.pl/ekskluzywna-kolekc...199721494.html http://allegro.pl/wiskoza-modny-eksl...222009045.html Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-07 o 22:19 |
||||||
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo komary podobno nie gryzą tych co zażywają witaminy z grupy B Też wyczesałam dziś me dwa psy I byliśmy u weta Kocham tego człowieka i jego pytanie czy to pies czy suka ![]() ![]() ![]() ![]() Potem chciał, żebym mu te 20 kg żywej wagi wsadziła na stół, ale niestety takim hardcorem nie jestem i musiał działać schylając się do podłogi
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaa- połozna przychodzi zobaczyc jak sie czujecie z maluszkiem,jak Wasez zdrówko,ewe.poradzi jak masz jakis problem,pytania.......... ......
Margosia-biore witaminki od samego początku... ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Margosia-mój mały Pies wazy tylko 13 kg a duzy 70
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trochę nie aktualne bo WTC już nie ma |
|
|
|
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam taki obrazek nad łóżkiem, ale nie mam sypialni, a teraz chorujemy z Tż na ten, ale nie mamy zbytnio gdzie powiesić ;p http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30173216/ Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam spac
Słodkich snów
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam bo nie dam rady..
Adriana,magolina,sammi: gratulacje i brawa za pozytywne wieści z wizyt! guusia: noo brawo!! Czyli kolejny kierowca wśród nas jutro jadę na zaspe do ortopedy,będę zatem uważać )Ghia: 3mam kciuki jutro za tzta! zmachalam się dzisiaj,w nagrodę arbuza kupiliśmy i malutkie Prince polo obejrzałam też Dzienniki zakrapiane rumem. Calkim spoko,chociaż myślałam ze będzie lepsze. No ale czasu nie uważam za stracony dobrej nocki;
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
70 to już niedźwiedź ![]() ![]() ![]() A miałam nadzieję, że witaminki mnie ochronią przed plagą komarów
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację, mogłam kindziorka tyle nie głaskać ![]()
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie znow
Przepraszam, ale nie nadrobie Was - nie ma rady. Dzis zajete popoludnie, jutro caly dzien z Marysia sama - tez nie wiem czy sie uda ![]() Po wizycie OK. Chociaz poraz pierwszy nie moglam wylezec na USG. W koncu musialam sie na boku polozyc (bylo mi slabo i niedobrze). No wiec, niska hemoglobina przepisal tardyferor. Ponadto glukoza i reszta OK. Maly - hmmm malym bym go nie nazwala - 1589 g w 29 tc wg pomiarow znow termin wyszedl o 11 wczesniej i mam sie nastawiac, ze raczej kolo 12 lipca urodze . Reszta Oki, serduszko bije, raczkami buzie zaslonil skutecznie, wiec nawet jednej foty nie mam i juz. Ulozyl sie glowka do doluLece kochane brzuchatki spac, bo o 9.15 wizyta u pulmonologa z Mery, a od rana sama z nia walcze, bo TZ jedzie z karawanem po tate
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie mi tz powiedział ze zdjecia miasta mu sie nie podobaja.. on by wybrał jakies kamienie czy cos ..
Mhm no tak myslalam ze po to ta polozna.Lece dziewczyny do jutra dobrej nocy! |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zmykam, bo mężu wrócił i drinki serwuje
Sobie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

żeby przyspieszyli akcję porodową 

Jestem dobrej mysli
Dupę wypiął a do brzucha łepek tuli 
przez 20 minut napatrzyłam się na dupke, trochę fistaszka, a kręgosłup znam już co do kosteczki

Bo komary podobno nie gryzą tych co zażywają witaminy z grupy B

12.06.2010