Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 21:02   #391
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez sensibleheart Pokaż wiadomość
aaaaa no nic jestem już nastawiona jak na wojnę, z tą walką o jakiś normalny termin, niestety nasza profesja wymaga od wiecznej walki z przeróżnymi egzaminami, tak więc zarówno czerwiec jak i wrzesień u nas odpada ... ale może jakoś się uda. Dzięki, że przynajmniej jacyś mądrzy mnie wspierają, nasi rodzice, to zmasowany front, wszyscy są oburzeni, że nie chcemy brać ślubu we wrześniu czy październiku tego roku, bo przecież TERAZ SĄ JUŻ INNE CZASY I WYSTARCZY JEDEN TELEFON
dobrze będzie u mnie też nie wchodził miesiąc czerwiec i wrzesień, bo jestem na 2 roku i w czerwcu sesja, a we wrzeniu jak na złość może być poprawka i wtedy d*pa by była

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:03   #392
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Chyba się z moją Azalią polubiłyśmy i się zadomowiła u mnie na dobre

patrzcie, jak mi pięknie zakwitła

pierwsze zdjęcie robione w moje imieniny, a drugie z dzisiaj -> po 3ch dniach

p.s. nie zwracajcie uwagi na mój bałagan na biurku, to moje rozwalone materiały do pracy

(taaaak, wiem, znowu się chwalę tym kwiatkiem już chyba macie go dość )
Kwiatek jest cudo Kolor ma piękny
I faktycznie nieźle Ci rozkwitł, szczerze dany

Ja dostałam od TŻ-ta na I rocznicę kalansze (takie czerwone :P) w doniczce i do dziś mi przecudnie kwitnie, nawet na kilka doniczek rozsadziłam i trochę u mamy w domu jest, trochę w salonie, trochę u mnie w pokoju
Stary 2013-05-07, 21:03   #393
say-hello
Zakorzenienie

A ja w sumie nie miałam żadnej spiny z terminami, gdzie nie dzwoniłam, to zazwyczaj mieli wolne zaczęłam załatwianie na początku kwietnia, a termin mamy na 02.08.14
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:03   #394
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dziewczyny czy do mierzenia sukni trzeba się jakoś przygotować specjalnie?
polecacie zabrać buty, założyć rajstopy?

nie mam pojęcia jak mam się jutro tam ubrać
ja dokonałam tylko golenia ubrałam bieliznę taką jaką noszę na co dzień, buty miałam akurat ze sobą, bo pożyczałam świadkowej na komunie, a chcę mieć podobny obcas, więc grało.
Nic na pierwsze przymiarki nie jest potrzebne, bo buty w salonach zazwyczaj mają, a jak się zdecydujesz na jakiś model to biorą miarę i wysyłają do producenta, czekasz ok 4 miesięcy na kiecę, i dopiero na miejscu są przymiarki i poprawki i dopiero wtedy buty, ale przed kupnem lepiej wiedzieć w jakich wysokich chce się iść do ślubu
Stary 2013-05-07, 21:04   #395
szklaneczka25
Rozeznanie

Cytat:
Powiedzcie mi dziewczyny czy do mierzenia sukni trzeba się jakoś przygotować specjalnie?
polecacie zabrać buty, założyć rajstopy?

nie mam pojęcia jak mam się jutro tam ubrać
Hmm dobre majtki rajstopy mogą być aczkolwiek mogą się pozaciagać od koronek...
Stanik najlepiej z odpinanymi ramiaczkami..
Co do butow niekoniecznie bo raczej bedziesz stała na krążku
Powodzenia
Stary 2013-05-07, 21:05   #396
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Owszem każdy ma swoje zdanie w tym temacie. Ja nie mieszkam z TŻ przed ślubem i nie zamieszkam, bo logistycznie to niemożliwe, nawet gdybym była w rodzinnym mieście ze względu na ekonomię pozostałabym z rodzicami. W ogóle nie boję się o nas. Większość mojej rodziny nigdy nie mieszkała przed ślubem i o dziwo żaden związek się nie rozpadł Moi rodzice i dziadkowie również. Minęło 30 lat razem, dziadkowie zdążyli dożyć Złotych Godów. Wiem, kiedyś było inaczej. Dla mnie mieszkanie przed ślubem nie jest żadnym wyznacznikiem udanego małżeństwa. Nie jestem przeciwnikiem mieszkania razem przed ślubem, bo gdybym miała taką możliwość to bym zamieszkała, ale nie uważam, że jeśli ktoś nie mieszka ze sobą przed ślubem to taki związek nie ma szans.
Po raz kolejny powtarzam w tym wątku: wspólne mieszkanie przed ślubem NIE jest wyznacznikiem udanego małżeństwa
Po prostu, MNIE było to potrzebne. TŻtowi też, bo mimo że widywaliśmy się codziennie i rozstawaliśmy na kilka godzin w nocy + praca/uczelnia, to chcieliśmy mieć siebie blisko na co dzień, zawsze.
Poza tym, ja bym sie bała, że ktoś ma jakieś takie przyzwyczajenia, nawyki, które będą mi bardzo przeszkadzać.
A jednak nawet widując się codziennie i mieszkając ze sobą na wyjazdach, nie da się tego tak ocenić

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
też chce fuksję, ale już z niczym jej nie łączę, bo mam beżową salę
Mówisz? Ja mam kremową salę, taką ecru*, więc może też walnę tylko fuksję i będzie ok? Tak ostatnio wymyśliłam, ale nie wiedziałam czy ok

*tzn. teraz to nie wiem, jaką mam salę, bo jest po remoncie i jeszcze tam nie byliśmy
Ale miała sie nie zmienić za bardzo
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:07   #397
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Verunka gratuluję daty !

ja się po cichu chwalę, ze chyba kupujemy z TŻ mieszkanie ! jutro chyba wpłacimy już zaliczkę i zaczniemy załatwiać wszelkie formalności
Gratuluję.

Cytat:
Hej !! Cześć dziewczęta nieśmiało się witam od 2 tygodni zaręczona i planująca wesellicho na rok 2014
Gratuluję zaręczyn i witaj.

Witam również inne nowe PMki - wybaczcie mi mój brak wychowania.

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
rynek wtórny (nigdy mnie nie będzie stac na nowe) pokoje są 2 - mała sypialnia (ale bardzo ustawna bo kwadratowa) i drugi duzy pokój który jest połączony z kuchnią czyli "kuchnia z aneksem", kuchnia jest totalną klitką (zrobie dosłownie 1 krok do tyłu i bedę już w pokoju) ale na razie nie potrzebujemy raczej nic większego ten duzy pokój tez bardzo ustawny, łazienka oddzielnie, wc oddzielnie... powiem tylko tyle... cena mieszkania to 109 tys, czynsz jest smiesznie niski bo 150 zł, mieszkanie jest CAŁE wyremontowane więc nic tylko kupowac meble i mieszkac
Bardzooooo przyjemnie to brzmi. Gdybym celowałam w dwupokojowe to brałabym na bank.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
nie umiem i nożyczek nie mam
Wpadnij do mnie, ja Ci ciachnę.
A tak na serio: poszukaj na FB filmików - na prawdę pomagają. Ja ostatnio nawet oglądałam z obcinania facetów i obcinałam TŻa inaczej niż zwykle (w sensie nożyczkami, a nie maszynką )

Cytat:
aaaaa dziewczyny teraz to napewno nie bedę mogła się skupić na nauce !!
Oddychaj.
Dużo zależy od tego w jakim miejscu mieszkasz - są miejscowości, gdzie łatwiej i trudniej z miejscami na wesele.
Jeśli znajdziesz chwilę czasu to poczytaj po forach, tutaj TŻ, dziewczyny na prawdę dużo cennych informacji mają.

W miarę możliwości polecałabym jednak się rozglądać, bo sama wiem jak było u mnie. My załatwialiśmy salę w lutym i o ile celowaliśmy w mniej popularne terminy wiec były wolne to jednak mieliśmy sygnały że na czerwiec, sierpień, wrzesień są już terminy konkretnie porezerwowane.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 21:07   #398
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:

JA np. nigdy nie wzięłabym ślubu z facetem, gdybym z nim wcześniej nie zamieszkała No way, nie ma szans.
I chodzi mi o całkowicie SAMODZIELNE mieszkanie, nie jakieś tam pomieszkiwanie kątem u rodziców, które owszem, jest ekonomiczne, ale różni się od tego prawdziwego wspólnego mieszkania, bez nikogo za ścianą.
Znam kilka par, które rozstały się właśnie po wspólnym zamieszkaniu i ja bym tak nie zaryzykowała
jasne, znam też te, które dopiero po ślubie zamieszkały ze sobą i jest ok (siostra TŻta), ale JA bym się takiego ryzyka nie podjęła
całe życie to jest ryzyko. wychodząc rano z domu na ulicę też podejmujesz ryzyko - w każdej chwili może Cię auto potrącić

Cytat:
Dla mnie to wyższy etap związku, docieranie się, bliskość, codzienność, sprawdzenie się jak jest nam ze sobą na co dzień, rozłożenie obowiązków i wiele wiele innych korzyści.
a ślub to nie jest wyższy etap związku?
docierać zawsze się będziemy docierać.
życie się zmienia a my wraz z nim cały czas. To że teraz jest dobrze, nie znaczy, że w przyszłości też tak będzie. Różne problemy pojawiają się w życiu które mogą mieć wpływ na człowieka.
Niektórych rzeczy nie da się przewidzieć, i nawet zamieszkanie przed ślubem tego nie zmieni.
Na pewno jest to duże ułatwienie dla par, ale jeśli się chce z kimś być to rozmową na pewno dojdzie się do jakiegoś porozumienia zawsze

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:10   #399
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Kwiatek jest cudo Kolor ma piękny
I faktycznie nieźle Ci rozkwitł, szczerze dany

Ja dostałam od TŻ-ta na I rocznicę kalansze (takie czerwone :P) w doniczce i do dziś mi przecudnie kwitnie, nawet na kilka doniczek rozsadziłam i trochę u mamy w domu jest, trochę w salonie, trochę u mnie w pokoju
czy to jest kalanchoe? Bo też to dostałam! rószoFFe Ale dziad usechł. Pisało żeby rzadko podlewać. No to rzadko podlewałam. Chyba ZA rzadko

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
całe życie to jest ryzyko. wychodząc rano z domu na ulicę też podejmujesz ryzyko - w każdej chwili może Cię auto potrącić
Ale po co mam sobie tego ryzyka dodawać?

Cytat:
a ślub to nie jest wyższy etap związku?
To jest KOLEJNY etap (wyższy od wspólnego mieszkania )

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Wpadnij do mnie, ja Ci ciachnę.
A tak na serio: poszukaj na FB filmików - na prawdę pomagają. Ja ostatnio nawet oglądałam z obcinania facetów i obcinałam TŻa inaczej niż zwykle (w sensie nożyczkami, a nie maszynką )
Aleeee aleeee jakie nożyczki powinnam nabyć?
Stary 2013-05-07, 21:13   #400
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
A ja w sumie nie miałam żadnej spiny z terminami, gdzie nie dzwoniłam, to zazwyczaj mieli wolne zaczęłam załatwianie na początku kwietnia, a termin mamy na 02.08.14
No to dobrze. U nas już w styczniu w kilku miejscach nie było wolnych terminów na czerwiec, udało nam się znaleźć jeden jedyny i taki wzięliśmy

dotka
Nam też jest potrzebne mieszkanie ze sobą Chcielibyśmy już! Nie mamy takiej możliwości do końca czerwca a od lipca teoretycznie byśmy mogli, ale wytrwamy jeszcze rok, żeby nie wydawać na wynajmowanie i zaoszczędzić. Ot koniec wywodu

Co do mierzenia. Ja w ogóle zapomniałam i odwaliłam czarny stanik ,ale ramiączka odpinane na szczęście. Rajstop nie miałam. Pani zapytała, czy mam na sobie makijaż. Miałam lekki podkład i przy każdym wkładaniu sukienki przez głowę narzucałam sobie cienką białą chustę, żeby nie pobrudzić sukienek.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:14   #401
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
ja dokonałam tylko golenia ubrałam bieliznę taką jaką noszę na co dzień, buty miałam akurat ze sobą, bo pożyczałam świadkowej na komunie, a chcę mieć podobny obcas, więc grało.
Nic na pierwsze przymiarki nie jest potrzebne, bo buty w salonach zazwyczaj mają, a jak się zdecydujesz na jakiś model to biorą miarę i wysyłają do producenta, czekasz ok 4 miesięcy na kiecę, i dopiero na miejscu są przymiarki i poprawki i dopiero wtedy buty, ale przed kupnem lepiej wiedzieć w jakich wysokich chce się iść do ślubu

dziękuję za podpowiedź
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:14   #402
sensibleheart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Witaj Też jesteś z Lublina? jeśli tak to już nas kilka będzie - fajnie
Cytat:
Też pochodze z tych rejonów
Do Lublina mam ok 70 km
Rodzinne wioski ok. 40 km za Garwolinem
tak, ja jestem z samego Lublina, ale wiadomo bedę szukała w lublinie i okolicach ekstra, w kupie raźniej dzięki za miłe przywitanie i dobej nocy życzę dobranoc !!
Stary 2013-05-07, 21:14   #403
szklaneczka25
Rozeznanie

Ja nie mieszkam z TŻ bo nie mam jak... ale nie mam nic przeciwko... ale nie uważam też, że to złe.. Mój Szef mnie kiedyś nękał, że za wcześnie ślub, że muszę z nim pomieszkać... że nie chce być na moim weselu nie wcześniej niż za 5 lat itp... po prostu się bardziej boi, że odejde z pracy niż o mnie

Ale ja z TŻ już 4 lata tak na odleglosc... 3 lata w Wawie a rok niby nie bylam daleko... ale też widywaliśmy sie maks w pt wieczor, sob, ndz i raz w tygodniu...
Stary 2013-05-07, 21:15   #404
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Hmm dobre majtki rajstopy mogą być aczkolwiek mogą się pozaciagać od koronek...
Stanik najlepiej z odpinanymi ramiaczkami..
Co do butow niekoniecznie bo raczej bedziesz stała na krążku
Powodzenia

nie dziękuję

dam znać jutro co i jak z tymi sukienkami, które miałam upatrzone w Madonnie
Stary 2013-05-07, 21:15   #405
alloffkowa
Zakorzenienie

Idę "spać" bo tż dziś u mnie jest
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:16   #406
szklaneczka25
Rozeznanie

Cytat:
tak, ja jestem z samego Lublina, ale wiadomo bedę szukała w lublinie i okolicach ekstra, w kupie raźniej dzięki za miłe przywitanie i dobej nocy życzę dobranoc !!
Podróżujesz z Warszawy Contbusem ?
Stary 2013-05-07, 21:16   #407
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
czy to jest kalanchoe? Bo też to dostałam! rószoFFe Ale dziad usechł. Pisało żeby rzadko podlewać. No to rzadko podlewałam. Chyba ZA rzadko

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------
Chyba tak, bo TŻ mi właśnie mówił, że wyczytał, żebym rzadko podlewała :P

Co do dyskusji o mieszkaniu to nie wypowiadam się. Nie miałam możliwości decyzji, po prostu nas nie stać, oszczędzamy teraz na wesele i na nasz start, dlatego na wynajem decydujemy się dopiero na kilka miesięcy przed ślubem. Nie mam na to wpływu, więc nie mnie oceniać. Nauczyłam się nie debatować nad sprawami, na które nie mam wpływu
Stary 2013-05-07, 21:17   #408
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleeee aleeee jakie nożyczki powinnam nabyć?
Ostre!
Na serio.. ja poszłam do jakiegoś krawieckiego (nie fryzjerskiego) czy podobnego i kupiłam małe, zgrabne i mega ostre.
Dodatkowo mam takie z ząbkami (załącznik) do cieniowania, żeby na końcu kilka razy ciachnąć żeby grzywa nie była tak idealnie pod linijkę bo to średnio u mnie wygląda. Te drugie kupiłam na allegro za coś koło 20zł - nie pamiętam dokładnie, kilka lat temu to było.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6028.jpg (119,2 KB, 5 załadowań)

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:17   #409
malgorzatabb
Raczkowanie

Witam Lublinianki ) Tu tez Lublin
malgorzatabb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:17   #410
szklaneczka25
Rozeznanie

Cytat:
nie dziękuję

dam znać jutro co i jak z tymi sukienkami, które miałam upatrzone w Madonnie
A jakie upatrzylas ?
Jak pisałaś to przepraszam
Stary 2013-05-07, 21:17   #411
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Idę "spać" bo tż dziś u mnie jest
Miłego
Stary 2013-05-07, 21:17   #412
vixena
Rozeznanie

Witam nowe Pmki
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę -> zaraz jadę do Łodzi na zakupy do Portu

Misia...
Przez 4 lata widziałam się z Tż codziennie (dosłownie!), później przyszedł czas, że 9 MIESIĘCY mieszkaliśmy na odległość, później na szczęście się przeprowadził i mieszkaliśmy razem... ALE JEŻELI SIĘ KOGOŚ KOCHA TO WSZYSTKO MA SENS. Pisanie, że Ty na odległośc nie mogłabyś... to jest dla mnie bardzo niedojrzałe. I co ja po 4 latach miałam zakończyć to bo na odległość sensu nie ma? Dziewczyny mają w 100% racje. Są teraz inne czasy - Twoi rodzice nie musieli szukać pracy w innych miastach, bo nie było takiej potrzeby, nie było takiej konkurencji. Ofertami pracy można było przebierać... Niie można stać w miejscu i patrzeć jak to Twoi rodzice mieli kiedyś, w jakiej sytuacji byli... No masakryczne podejście. Przepraszam, ale musiałam.

Edit: ta relacja była piękna!!! I tez mi się łezka zakręciła
To ty z okolic łodzi jesteś ?
I zgadzam się z Tobą w 100% jeśli chodzi o koment o związkach na odległość, Jak mus to mus, a jak się kocha to można przetrwać wiele.
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ja przy rezerwowaniu sali tez nie miałam i w sumie mogłam chyba spośród paru terminów wybierać, gorzej z zespołem, ale jakoś poszło

Ja właśnie wróciłam z placu remonto-budowy naszego future house teraz pewnie rzadziej będę tu bywać bo tam dużo rzeczy do zrobienia, ale mnie taka praca strasznie napędza i dodaje sił
Stary 2013-05-07, 21:19   #413
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
No to dobrze. U nas już w styczniu w kilku miejscach nie było wolnych terminów na czerwiec, udało nam się znaleźć jeden jedyny i taki wzięliśmy

dotka
Nam też jest potrzebne mieszkanie ze sobą Chcielibyśmy już! Nie mamy takiej możliwości do końca czerwca a od lipca teoretycznie byśmy mogli, ale wytrwamy jeszcze rok, żeby nie wydawać na wynajmowanie i zaoszczędzić. Ot koniec wywodu

Co do mierzenia. Ja w ogóle zapomniałam i odwaliłam czarny stanik ,ale ramiączka odpinane na szczęście. Rajstop nie miałam. Pani zapytała, czy mam na sobie makijaż. Miałam lekki podkład i przy każdym wkładaniu sukienki przez głowę narzucałam sobie cienką białą chustę, żeby nie pobrudzić sukienek.

to rajstop też nie będę zakładała a stanik cielisty naszykowałam z odpinanymi ramiączkami tak jak radzicie
Stary 2013-05-07, 21:20   #414
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Będę miała makijaż próbny + ślubny za 50zł

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:20   #415
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Chyba tak, bo TŻ mi właśnie mówił, że wyczytał, żebym rzadko podlewała :P
Podlewałam rzadko no i coooooo
Cytat:
Ostre!
Na serio.. ja poszłam do jakiegoś krawieckiego (nie fryzjerskiego) czy podobnego i kupiłam małe, zgrabne i mega ostre.
Dodatkowo mam takie z ząbkami (załącznik) do cieniowania, żeby na końcu kilka razy ciachnąć żeby grzywa nie była tak idealnie pod linijkę bo to średnio u mnie wygląda. Te drugie kupiłam na allegro za coś koło 20zł - nie pamiętam dokładnie, kilka lat temu to było.
Chyba mnie to jednak przerasta
Podejdę chyba jutro do fryzjera, bo mam u siebie na osiedlu i za 5tkę pewnie mi obetną
Stary 2013-05-07, 21:21   #416
szklaneczka25
Rozeznanie

A tak w ogóle to czy którąś z Was ma/ udziela sie na innym forum 2014 PM?
Bo ja nim Was znalazłam zapisałam się na ślubowisku ale nie zaglądam tam od kiedy Was znalazłam!
Stary 2013-05-07, 21:21   #417
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
A jakie upatrzylas ?
Jak pisałaś to przepraszam

wrzucałam przed majówką, nie szkodzi
moje naj
http://sales.madonna.pl/la-sposa-suknia-milenium/
http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-alcanar/
http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-jazmin/
http://sales.madonna.pl/san-patrick-suknia-rama/
http://sales.madonna.pl/suknia-trieste-2/

ale idę z bratową TŻta i ona też jakieś oglądała na stronie więc oprócz tych zmierze pewnie jej typy, żeby były różne od moich (bo te monotematyczne są, ale takie mi się najbardziej podobają )
Stary 2013-05-07, 21:22   #418
wenedka
Zakorzenienie

Właśnie rozmawiałam z bratem o kici i się oboje poryczeliśmy
Bo pewnie od dłuższego czasu miał guza, miauczał i dziwnie się zachowywał, a my nie wiedzieliśmy
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:24   #419
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

Mówisz? Ja mam kremową salę, taką ecru*, więc może też walnę tylko fuksję i będzie ok? Tak ostatnio wymyśliłam, ale nie wiedziałam czy ok

*tzn. teraz to nie wiem, jaką mam salę, bo jest po remoncie i jeszcze tam nie byliśmy
Ale miała sie nie zmienić za bardzo
weseleomega.pl to moja

Cytat:

Dużo zależy od tego w jakim miejscu mieszkasz - są miejscowości, gdzie łatwiej i trudniej z miejscami na wesele.
Jeśli znajdziesz chwilę czasu to poczytaj po forach, tutaj TŻ, dziewczyny na prawdę dużo cennych informacji mają.

W miarę możliwości polecałabym jednak się rozglądać, bo sama wiem jak było u mnie. My załatwialiśmy salę w lutym i o ile celowaliśmy w mniej popularne terminy wiec były wolne to jednak mieliśmy sygnały że na czerwiec, sierpień, wrzesień są już terminy konkretnie porezerwowane.
amen
Stary 2013-05-07, 21:25   #420
szklaneczka25
Rozeznanie

Cytat:
wrzucałam przed majówką, nie szkodzi
moje naj
http://sales.madonna.pl/la-sposa-suknia-milenium/
http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-alcanar/
http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-jazmin/
http://sales.madonna.pl/san-patrick-suknia-rama/
http://sales.madonna.pl/suknia-trieste-2/

ale idę z bratową TŻta i ona też jakieś oglądała na stronie więc oprócz tych zmierze pewnie jej typy, żeby były różne od moich (bo te monotematyczne są, ale takie mi się najbardziej podobają )
Oglądałam!!!! Kojarzę post
Też podoba mi się Rama
Podobna bardzo do mojej jakby mi nie daj Boże się odwidziało to bym też przymierzała ponownie w pierwszej kolejności JĄ

A Trieste mierzyłam w listopadzie też niezła

Edytowane przez szklaneczka25
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:26
szklaneczka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości