|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Mabi a co gin mówił? Bo nie wiem czy na tym etapie mógł określić czy ciąża jest bliźniacza.
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Hej Dziewczynki. U mnie szaleje burza. Bylam,w rossmanie kupilam rzeczy potrzebne na wyjazd. Caly dzien jakad przymulona jestem.. glowa mnie boli.
Metka, wspolczune mdlosci, oby szybko odpuscily. Wiecej nie pamietam, nie mam za bardzo czasu nadrabiac, w pracy kociol, teraz podczytuje z telefonu...
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia uuu burza, boję się burzy jak jestem sama.
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwierdził tylko że napewno jest, widac duży pęcherzyk i w pęcherzyku "coś", w każdym razie napewno jest w odpowiednim miejscu a na 27 mnie umówił właśnie po to żeby zobaczyc serduszko i wtedy powinno byc wiadomo, potem od 30 maja do 10 czerwca mój gin będzie na urlopie---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jestem w domu to mi jest obojetna. Ale jakby,mnie na zewnatrz zlapala, to nie bylabym zadowolona
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurka, próbuję się uczyć, ale idzie mi jak po grudzie!
Zrobiłam sobie dietetyczne bułeczki z tuńczyka może jutro wrzucę przepis ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby jej sie dobrze biegało, bo to jednak zupełnie inaczej niz chodzenie po mieszkaniu, ale dobrze ze ma regulowane zapiecia z przodu dla Mai![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie z dzieciństwa mi został uraz kiedy paliłam się żywcem miałam wtedy podobno 4 lata ale o dziwo nic świadomie nie pamiętam ale uraz zostałno wiem wiem, tylko żartowałam
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
blonde
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie może czy po luteinie zmienia się jakoś samopoczucie? bo muszę od dziś zacząc i aż się boję w końcu to hormony, gin mi kazał stosowac 2 tabletki/co drugą noc
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
no to ok
![]() Wypróbowałam nowy inhalator Jestem zadowolona, fajny, mały ciuchutki
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde to nawet nie wiedziałam że są różne? i nie przypominam sobie żeby na recepcie była podana dawka
pani w aptece dała mi taką 50mg czyli mam brac 100mg co drugą noc (swoją drogą ciekawe czemu nie codziennie 1 tabl.?)no ale jak tak kazał to tak zrobięno to czego mam się bac?
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że jesteś zadowolona. My też ostatnio dla Mai kupiliśmy.
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa mam tą dowcipną
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
no to ja też miałam taką i jakoś inaczej się po niej nie czułam...raczej normalnie
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wczytałam, ze co 3 m-ce powinno się dziecku kupować nowe buty (bo tak stopa rośnie). Po 3 r.-z co 6-8 m-ce. Nieźle. Nie sądziłam, zę tak szybko.
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio chyba nawet szwagierka coś mi mówiła, że po roku to już z ciuchów dzieci tak nie wyrastają szybko...ale buty...to non stop
|
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie to sprawa indywidualna, ja obuwie kupuje sezonowo (i nawet to co było dobre na jesien, było dobre na wiosne ), a wczesniej tez nie kupowałam co 3 miesiace
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-05-07 o 22:46 |
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde na kilku stronach w necie
Ale pewnie to sprawa indywidualna. A jak Seba był mały to tez sezonowo kupowałaś wszystko?Maleństwo całe szczęście już dzieci taks szybko nie rosną. Mi Maja gdzieś od stycznia nosi rozmiar 80
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalej niż widzę i takie tam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że to było tak dawno, byłabyś dobrym badanym do mojej pracy mgr żartuję oczywiście ![]() Cytat:
Ja brałam duphaston, progesteron syntetyczny... i żadnych akcji nie miałam. Jedynie zaparcia , przykre przeżycie . No ale u mnie to w ogóle bez porównania sytuacja...
|
||
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
to nie było od burzy oczywiście, to był wypadek
gdy miałam 4 lata pojechałam z rodziną na "wczasy" do mazurskiej wsi, do takiej dalekiej rodziny, moja nazwijmy to daleka ciocia robiła obiad ze swojskiej kury, no i po zabiciu jej i oporządzeniu zrobiła taki zabieg że opaliła resztki tego co kura miała na sobie w płomieniach denaturatu, w tym celu nalała trochę denaturatu na jakiś spodek czy coś, podpaliła no i robiła swoje ja w tym czasie jako 4 letnia dziewczynka ubrana w różową sukieneczkę uwieszona byłam u mamy na rękach, mama stała obok tej cioci,zdarzył się wypadek przy pracy i cioci ten spodek z płonącym denaturatem spadł na podłogę i ten ogień odbił się od podłogi i wylądował na mnie, podobno ja się darłam a nikt z tam obecnych nie zaczaił odrazu co się dzieje ponieważ płomień od denaturatu jest różowy a ja byłam ubrana na różowo i tego nie było widac że pali mi się ubranie, sukieneczka była z jakiegoś sztucznego materiału zrobiona i dopiero jak zaczęła się topic to się zorientowali brzmi jak scena z horroru ale ja naprawdę nie ucierpiałam zbytnio wtedy historii nie pamiętam osobiście, znam tylko z opowieści rodziców, nie poparzyłam się niewiadomo jak, jedyne co pamiętam to to że miałam potem strupy na szyi, dziś nie mam na ciele ani jednego śladu po tym zdarzeniu
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() agnusek - super ze wizyta udana , gratuluje córci mala - dziekuje! Mam nadzieje ze będzie ladne lato i pochodze trochę w tych sukienkach! Ojjj mój Domino robil dokładnie to samo w dzień był cicho a w nocy kopal na maxa aaby - bardzo dziekuje , az mi się micha usmiechnela jak to przeczytałam No to marsz kupować koszule jeansowa! Hehe dokładnie pamiętam to sikanie co 2h masakra ... i to ze nie będziesz na noc pila nic nie pomoze ![]() Urodziny się bardzo udaly Kupilismy Mai kuchnie do tego balony ,rozyczke i kartke zabe która rechocze jak się ja otworzy.Wczoraj dostałam filmik od mamy Majki ze mala siedziała przez pol godziny i bawila się kartka wogole ja reszta prezentow nie interesowala Tak jest , teraz ja biore się za planowanie urodzin Domino Już nawet słonia dmuchanego znalazłam mabi - super ze ciaza potwierdzona!! Zastanawia mnie tylko czemu w PL lekarze tak wszystkim przepisują luteinę nawet jak z ciaza wszystko ok ![]() onyks - nagraj nam koniecznie jak się Nataszka smieje butter - bardzo dziekuje ) i absolutnie mnie nie urazilas ![]() Gucia - jej dzięki! Wiesz , te spodnie to jakies dziwne sa niby w pasie ok mniejszy rozmiar był za maly a jak chwile w nich pochodze to mi wisza chyba taki już kroj ich jest ...mysia - zazdroszczę Grecji! Co do lotu się nie boj nic! stokrotka - dziekuje ![]() mrowinka - ojj tam lot to nic strasznego ![]() metka - dziekuje
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie szanse macie ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
ja miałam dowcipną codziennie jedną przez 2 tyg w pierwszej ciąży ( od kąd zobaczyła pęcherzyk do kolejnego usg, czyli tak jak u Ciebie), potem odstawiła bo wszytsko było ok. w drugiej ciąży nie dostałam. nastrój miałąm normalny ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
a co do butów, to ja dopóki Wojtek nie chodził zakładałam mu wełniane buciki, teraz też tak robie, zaczełam kupować buty dopiero po m-cu, jak zaczal tuptać i to też na dwór tylko, po domu biegał ( i biega po dziś dzień ) boso ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
ja się paliłam , tzn moje nogi w 6 klasie podstawóki, blizny mam po dziś dzień niestety. był dzień dziecka, byliśmy w plenerze, miałam krótkie spodenki i rajstopy pod spodem, koledzy rzucali petardami i zapaliły mi się rajstopy :/ na szczescie nie były to wielkie oparzenia ale ślady mam po dziś dzien i przez ta chemię z petardy długo się goiło ( i boleśnie niestety).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje dzieci od wczoraj są takie gadatliwe i uśmiechnięte, że szok
|
|
|
|
#2069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() ![]() Oj tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dla Mai za nowe umiejętności ![]() Postaram się ![]() Kupiłam już kleik ryżowy i nie wiem czy dziś już nie dać malutkiej
|
||||
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Burza w sumie szybko ucichła, troche pobłyskało i popadało, moze ze 20-30min.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

potwierdził tylko że napewno jest, widac duży pęcherzyk i w pęcherzyku "coś", w każdym razie napewno jest w odpowiednim miejscu
...taaa ...chyba w snach
może jutro wrzucę przepis 

dla Mai

miałam wtedy podobno 4 lata ale o dziwo nic świadomie nie pamiętam

pani w aptece dała mi taką 50mg czyli mam brac 100mg co drugą noc (swoją drogą ciekawe czemu nie codziennie 1 tabl.?)no ale jak tak kazał to tak zrobię
dalej niż widzę i takie tam