Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 22:16   #1291
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
my mielismy takie cos w domu 100 lat temu, co za babsko ..
moja idealna nie jest, zreszta czytalas pewnie tez tutaj ale nigdy nie komentowala tego co chce kupic, wrecz sama z siebie kupuje rozne bzdety dla dziecka z ktorymi pozniej nie wiem sama co poczac
ja to wole sobie sama pokupować. Ja na swoją teściową nie narzekam, mieszka daleko itd, zajmie sie dzieckiem okej, ale od ostatniej akcji podchodze z dystansem do tego wszstkiego..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:18   #1292
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Aga, masz rację... Ale powiem Ci szczerze, że ja bym się wcale nie zdziwiła, gdybym się nie odzywała pół roku (Djerba przestała się odzywać już jakiś czas przed porodem) i ktoś by mnie wywalił z klubu. Normalna sprawa...
No właśnie. Dlatego nie masz się co przejmować i tyle. Moim zdaniem koniec tematu.
Wątek jest otwarty, można spowrotem pisać i myślę , że dostać dostęp do klubu też. A skrobnąć 2 zdania raz na 2 dni nie zajmuje nie wiadomo ile czasu. Przecież sa dziewczyny co tak robią, bo najnormalniej w świecie nie mają czasu, ale przynajmniej napiszą, że tak jest i wpadną się przywitać tylko.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:19   #1293
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A możesz pokazać jakie?
Mam podobne, ale innej firmy:
http://www.ninoshop.pl/1015,tommee-t...karm-2szt.html
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:19   #1294
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Tak ok. miesiąc temu pisałam...
A co do, odpisywania..to kochana...ja Was czytam z opóźnieniem!!!!! wielostronicowym!! to co mam pisać ? wciąż to samo? że nie mam czasu, żeby pisać? czy pisać bzdury?
Nie musisz się odnosić do tego co piszemy...wystarczy że napiszesz co u Ciebie słychać

ehhh....dobra, nie wypowiadam się już na ten temat...
Stary 2013-05-07, 22:20   #1295
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Tak ok. miesiąc temu pisałam...
A co do, odpisywania..to kochana...ja Was czytam z opóźnieniem!!!!! wielostronicowym!! to co mam pisać ? wciąż to samo? że nie mam czasu, żeby pisać? czy pisać bzdury?
Wystarczy wejść i napisać "hej nie mam czasu , podczytuję was i pozdrawiam" coś w tym stylu i było by po sprawie
Stary 2013-05-07, 22:21   #1296
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40681205]Nina, ja do podawania i podgrzania lekkiego obiadków używałam szklaneczek z ikei, też super się sprawdziły [/QUOTE]

No to też jest pewien sposób

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

krcze, podziwiam was. ja bym sie nigdy nie zdecydowala na psa przy dziecku

ja tez rzadko mowie po imieniu. ostatnio na tapecie jest grzdyl czesto tez jest lulus. ale ostatnio dostalam bure od mamy - nie mow luls do niego? dlaczego? bo kiedys u nas na wiosce byl taki facet co chlal niemilosiernie, zapil sie na amen i wlasnie na niego mowili Lulus

fajna prace ma twoj tesciu

wlasnie dokladnie o to mialam zapytac dzieki
ja mam takie kubki z aventa. moga byc?
Wydaje mi się, że mogą być Ok, ale zobaczysz sama w praktyce. Jak to będzie wyglądało.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-07, 22:22   #1297
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba, wtf? Była dyskusja na ten temat, zwyciężyła demokracja, dziewczyny były za usuwaniem. Nie miej do mnie pretensji. Nie odzywasz się od BARDZO dawna do nas.

Silver
, dzięki, że stoisz po mojej stronie, bo tak myślałam, że padnie decyzja od wszystkich, a ja dostanę po dupie od osób, które usunęłam... Bo "prowadzę" ten klub - ale co tam, że wszystkie aktywne mamuśki chciały czystek, to przecież moja wina.
Ja wylukałam tyko posta, że po prostu pozwoliłaś sobie mnie usunąć i tyle ;]

Ahhh.... Niestety...świat wirtualny ma inne prawa i zasady..najwidoczniej trzeba to zaakceptować
Stary 2013-05-07, 22:23   #1298
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Aaa miałam pisać, dzisiaj kupiłam day 4
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:24   #1299
BlackSanctum
Zakorzenienie

Djerba, to szkoda, bo była kilkudniowa dyskusja na ten temat i nie ja rzuciłam pomysł (sorry, ale nie wiem, kto, bo sama tego dnia się nie udzielałam). Pomysł genialny sam w sobie. Bo to prawda, jak ktoś ma nas gdzieś, to dlaczego my mamy się podkładać? Klub jest prywatny i ten, kto się nie udziela, nie powinien mieć tam dostępu. I tyle moim zdaniem... I to nie jest tylko wirtualny świat, bo gdyby ktoś się do mnie nie odzywał w rzeczywistości przez pół roku, to też bym go wykreśliła tymczasowo ze swojego otoczenia.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-07 o 22:26
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:32   #1300
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale nic się nie przejmuj. Wszystkie się na to zgodziłyśmy i dobrze zrobiłysmy.
Ja widzę po sobie, też sie dużo nie udzielam, więcej podczytuję, ale czasami coś skrobnę.
A Djerba od bardzo dawna się do nas nie odzywała, właściwie to chyba od porodu raz tylko jak dziewczyny ją wywoływały.
Także luz
Ano niestety nie tylko raz... i nie tylko wtedy jak mnie wywołały.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Djerba, to szkoda, bo była kilkudniowa dyskusja na ten temat i nie ja rzuciłam pomysł (sorry, ale nie wiem, kto, bo sama tego dnia się nie udzielałam). Pomysł genialny sam w sobie. Bo to prawda, jak ktoś ma nas gdzieś, to dlaczego my mamy się podkładać? Klub jest prywatny i ten, kto się nie udziela, nie powinien mieć tam dostępu. I tyle moim zdaniem... I to nie jest tylko wirtualny świat, bo gdyby ktoś się do mnie nie odzywał w rzeczywistości przez pół roku, to też bym go wykreśliła tymczasowo ze swojego otoczenia.
Ok...ale kto napisał, że mam Was gdzieś?
Podtrzymuję kontakty z paroma dziewczynami z forum...z Tobą też się kontaktowałam jak byłam w Olsztynie...to było gdzieś?
Wcześniej gdy nie miałam na prawdę czasu, żeby zajrzeć nawet do kompa, to rozmawiałam z jedną z Was przez tel i przy okazji pytałam co u Was... jak dzieciaczki....
Nie ukrywam, że brakuje mi tego forum.. ale za chiny nie mogę się sama ogarnąć z dwójką dzieci i bez męża...bo oprócz rodzinnych spraw, mam też inne na głowie..ale whatever..

Ja cały czas o Was pamiętam i będę...
Stary 2013-05-07, 22:34   #1301
LadyWhisper
Zakorzenienie

Apropos ubierania dzieci dzisiaj termometr pokazywal mi 17st, dobrze ze mamy balkon, bo bylo chyba 25! Malego ubralam w body z dlugim rekawkiem (wszystkie inne w praniu:/) i spodenki plus skarpetki, bez czapajki. I kurcze, zadnych kwiatkow dzisiaj nie spotkalam, czesc dzieciaczkow w czapeczkach i tyle a jak wracalam z agory to malemu musialam skarpetki zdjac bo plakac zaczal, z goraca

Laski, jak zakladacie np koszulke z krotkim, to dajecie pod spod bodziaki? Dzisiaj po szczepieniu malego nie chcialam meczyc i zalozylam tylko koszulke i spodenki, bez bodziakow, ale ta koszulka mu podjezdzala caly czas i mnie to wkurzalo :P

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:37   #1302
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pisałam że Adusia nas podglądała w klubie mimo że się nie udziela a Szajka wtedy rzuciła pomysł. Czyli my dwie się przyczyniłyśmy bo czemu i nie? Trochę to nie w porządku wobec nas które ciągle są w stałym kontakcie. Wystarczy słowo lub dwa-na tym polega forum dyskusyjne i grupa którą stworzyłyśmy tu RAZEM. Także nie ma się co unosić a tym bardziej kogoś winić.

Silver,Szajka,Nawijka-dzięki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:38   #1303
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Laski, jak zakladacie np koszulke z krotkim, to dajecie pod spod bodziaki? Dzisiaj po szczepieniu malego nie chcialam meczyc i zalozylam tylko koszulke i spodenki, bez bodziakow, ale ta koszulka mu podjezdzala caly czas i mnie to wkurzalo :P
Ja mam właśnie koszulki i nie zakładam, bo jest ten problem, że podjeżdza do góry. a na chwilę obecną jest za gorąco by zakładać bodziaka i koszulke moim zdaniem
Stary 2013-05-07, 22:41   #1304
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Wy tu wszystkie o rozbieraniu dzieci, a moj chyba lubi ciepelko po TZ!!!
Dzis ok 15 stopni, maly mial bluzeczke z krotkim, bawelniane spiochy i kaftanik, a na gorze jeszcze cienki kocyk. I wcale nie bylo mu goraco, karczek cieply, ale bez przesady!

Poza tym zauwazylam, ze ma problemy z zasnieciem w wozku jak go nie przykryje po same oczy :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:41   #1305
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Pisalam juz deli na FB, ze jak zakoncze karmienie cycem i bede po tej laparoskopii to 1 ide na pizze, 2 wypija flaszke wodki i na koniec zapale jointa i padne na pysk
ja! ja weź mnie ze sobą

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40691205]A nie ma problemu z kupą?
[/QUOTE]

null
jak chlopaka zatykało na 10 dni teraz jak zatykam otwor gębowy to się rugi otwiera
Cytat:
Dziewczyny no dobra karmicie na ławc w parku czy gdzies tam a gdzie zmieniacie pampersa ?????
Kurcze wybrałam bym się gdzies dalej na spacer ale ja tak nie lubię karmić na siedząco, wtedy ja mokra i zuzia z tego mleka
heheh najlepiej jak Anna Mucha, na stole,tak gdzie się je hot- dogi

Djerba- hej slonko, pytałam się o Ciebie Lady ostatnio, bo ja na gadulcu nie bywam wcale- ale myślę o Was i ściskam cieplutko
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:42   #1306
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Lady ja pod bluzeczke daje bodziaki, bo bluzka podjezdza do gory i gole plecy zostaja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:42   #1307
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ano niestety nie tylko raz... i nie tylko wtedy jak mnie wywołały.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ok...ale kto napisał, że mam Was gdzieś?
Podtrzymuję kontakty z paroma dziewczynami z forum...z Tobą też się kontaktowałam jak byłam w Olsztynie...to było gdzieś?
Wcześniej gdy nie miałam na prawdę czasu, żeby zajrzeć nawet do kompa, to rozmawiałam z jedną z Was przez tel i przy okazji pytałam co u Was... jak dzieciaczki....
Nie ukrywam, że brakuje mi tego forum.. ale za chiny nie mogę się sama ogarnąć z dwójką dzieci i bez męża...bo oprócz rodzinnych spraw, mam też inne na głowie..ale whatever..

Ja cały czas o Was pamiętam i będę...
To może częściej, nie liczę, ale tez nie na tyle czesto by ktoś pamiętał.
My tez o Tobie pamiętamy, nie raz dziewczyny pytały co u Ciebie, nie które pisały, że rozmawiały na gg ok , utrzymujesz kontakt z niektórymi ok, ale tu chodzi o klub, i nie tylko Ty zostałaś usunięta, tu chodzi o nasza grupę którą stworzyłyśmy
Każda z nas ma tez inne sprawy na głowie, nie tylko rodzinne, więc nie Ty jedyna.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-05-07 o 22:44
Stary 2013-05-07, 22:44   #1308
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja! ja weź mnie ze sobą

null
jak chlopaka zatykało na 10 dni teraz jak zatykam otwor gębowy to się rugi otwiera

heheh najlepiej jak Anna Mucha, na stole,tak gdzie się je hot- dogi

Djerba- hej slonko, pytałam się o Ciebie Lady ostatnio, bo ja na gadulcu nie bywam wcale- ale myślę o Was i ściskam cieplutko
Właśnie się dzisiaj od niej dowiedziałam, że pytałaś hehe
Stary 2013-05-07, 22:47   #1309
LadyWhisper
Zakorzenienie

A mnie nie ciagnke do alko za to fajek czekam tylko az skoncze kp i wypale na raz chyba cala paczke

Ale mnie boli cyc, boziuuuuu zaraz eksploduje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:49   #1310
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
To może częściej, nie liczę, ale tez nie na tyle czesto by ktoś pamiętał.
My tez o Tobie pamiętamy, nie raz dziewczyny pytały co u Ciebie, nie które pisały, że rozmawiały na gg ok , utrzymujesz kontakt z niektórymi ok, ale tu chodzi o klub, i nie tylko Ty zostałaś usunięta, tu chodzi o nasza grupę którą stworzyłyśmy
Każda z nas ma tez inne sprawy na głowie, nie tylko rodzinne, więc nie Ty jedyna.
Najwidoczniej ja mam tyle, że często bywa taka sytuacja - jest godz 19-20 a ja idę spać razem z dziećmi...jestem zmęczona wszystkim..bo za dużo biorę na siebię...ale nie mam wyboru... muszę.. W końcu jestem mama i tata w jednym...
Stary 2013-05-07, 22:52   #1311
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Najwidoczniej ja mam tyle, że często bywa taka sytuacja - jest godz 19-20 a ja idę spać razem z dziećmi...jestem zmęczona wszystkim..bo za dużo biorę na siebię...ale nie mam wyboru... muszę.. W końcu jestem mama i tata w jednym...
Ok, rozumiem, ale nie miej pretensji o wyrzucenie z klubu.

Trzymaj się i pisz czasami

Tyle w tym temacie z mojej strony.
Stary 2013-05-07, 22:57   #1312
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Apropos ubierania dzieci dzisiaj termometr pokazywal mi 17st, dobrze ze mamy balkon, bo bylo chyba 25! Malego ubralam w body z dlugim rekawkiem (wszystkie inne w praniu:/) i spodenki plus skarpetki, bez czapajki. I kurcze, zadnych kwiatkow dzisiaj nie spotkalam, czesc dzieciaczkow w czapeczkach i tyle a jak wracalam z agory to malemu musialam skarpetki zdjac bo plakac zaczal, z goraca

Zakładam bodziaka ze wzgl na podjeżdżanie właśnie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:58   #1313
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Borys wazy 5.740 z czego i tak sie ciesze, a wiesz ile ma?
za tydzien 4 miesiace ;|
wlewam w niego tyle mleka ile sie da, ale on i tak uleje 1\3 z tego.
pojutrze kontrola u gastrologa, zobaczymy co powie
No a moja to od zawsze chętna do jedzenia , w nią by wlewać litrami to by jadła no i nie trzymam się rozkladu z opakowania po mleku ze 150 ml co 4,5 h bo moja tyle bez jedzenia nie wytrzyma. No ale faktycznie tez troche ulewa , aczkolwiek teraz mniej no i nadal waga stoi
Daj znać co tam u gastrologa

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dobrze ze mam ten laktator, a tyle kłotni byłó z tztem o to...
Kochana, kurcze, tez mi sie wydaje ze ciut mało ale to tylko moje postrzeżenie, nie jestem lekarzem, mi sie wydawało ze moja mało waży, Lady pietraszko jak juz duzo wazy a nasze przecież sie urodziły koloskami.. ale moze masz racje, ze skoro wiecej przy urodzeniu ważyly to teraz mniej przybierają..
No moja lekarka to się tylko śmiała że ona długa i chuda po rodzicach (ma 66cm)ale z tą moją lekarką to różnie bywa.
Tak teraz sobie myśle że Blanka wcale nie miała tego łojotokowego zapalenia skóry tylko od razu tą skazę i jako że lekarka nie kazała nic z tym robić to to zlekceważone i teraz się takie silne to zrobiło

Mała kopek w tą chudą dupkę za takie myślenie (kopieeeee)

Djerba ja również o Tobie pamiętam i podziwiam że dajesz sobie sama radę z dwójeczką bez męża.
Pisz do nas częściej, nawet głupoty bo też jesteśmy ciekawe co tam u Was

Lady to Ty paliłaś? Mnie też czasem ciągnie ale jak pomyśle jak to śmierdzi to już mnie odrzuca
Mi się marzy mojito
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 23:01   #1314
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
"Zadanie" od mojego szefa:

Matematyka jest wspaniała, a rozwiązanie jeszcze lepsze !!
Zadanie:
Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
Pytanie:
Gdzie jest ojciec?

To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne,
na jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać
matematycznie.
Uwaga:
Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.

Rozwiązanie:
Dziecko ma dzisiaj X lat, a jego matka Y lat.
Wiemy, że matka jest 21 lat starsza od dziecka.
W następstwie:
X + 21 = Y
Wiemy również, że za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Możemy zatem napisać następujące równanie:
5 (X + 6) = Y + 6

Zastąpimy Y przez X i rozpoczynamy rozwiązywać:

5 (X + 6) = X + 21 + 6
5X + 30 = X + 27
5X - X = 27 - 30
4X = -3
X = -3/4

Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy...

Rozumując matematycznie, można przez to dowieść, że matka jest w tym właśnie momencie BZYKANA!!

Rozwiązanie:
OJCIEC JEST NA MATCE!
Padłam : hahaha:

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
mm pepti nie podawałam ale dzisiaj mam zamiar spytać się lekarza co mysli o conford, dawała któraś je dziecku
A próbowałaś hippa tam z kupkami jest o wiele lepiej

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czy Waszym dzieciom też puchły te miejsca po nakłuciu po szczepionce? Mojej strasznie spuchła jedna nóżka. Nie wiem, czy to normalne - tak mocno mi płacze, że nie mogę jej uspokoić, dałam czopek i zobaczymy, czy pomoże, oby...
Lyżeczka sody do połowy szklanki wody i rób okłady.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Heja Dzisiaj był pierwszy dzień matur. Polski. Jutro matma
Powiem wam że czytanie ze zrozumieniem poszło mi spoko, a wypracowanie było z Przedwiośnia Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie Przed matmą trzęsę portkami..

Byłam z Małą wczoraj na szczepieniu, dziele było moje Maleńswo
Trochę kwiknęła przy pierwszych dwóch wkłuciach, a po tym trzecim najgorszym chwilkę popłakała a ja razem z nią.. Ostatnio coś mam takie humory.. Teraz ma trochę podwyższoną temperaturkę, ale jest bardzo grzeczna i nie marudzi. Waży już 6900!!
Duża babka

Przyszła mi paczuszka z hippa, własnie z tymi kuponami rabatowymi, 2 poradnikami na temat mm, a druga o żywieniu, do tego jeszcze różowa łyżeczka
Jest też taki kupon, że jak się go weźmie ze sobą do Rossmanna to żeż dają jakąś pakę..
i taką właśnie dostałam paczuszkę z hippa

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-07, 23:01   #1315
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: przeoczyłam. Kapelusik poczukam, jak nie znajdę foto na necie to zrobię prezentację na dziecku jutro
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 23:05   #1316
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
jezusicku, jakie to wszystko trudne chyba musze i ja zaczac, najtrudniejszy pierwszy krok
a na samym poczatku to ile dawac? cala lyzeczke na raz? czy po troszeczku? juz widze jak mi sie dziec krztusi...
My robimy 2 łyżki kaszki na 100 ml mleka i jest konzystencja idealna dla mojej Oli.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Dziewczyny, takie pytanie, czy wlasciciel mieszkania ma prawo w momencie, gdy my jeszcze tu mieszkamy, sprowadzac potencjalnych klientow na ogledziny? Oczywiscie zawsze sie pyta, czy nam pasuje itd, ale powoli sie to robi meczace

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Aska o mamuniu, padlabym my mielismy na awf zajecia anatomii i jak kazali nam brac do reki i opisywac kosci to malo im nie zeszlam
My jak oglądaliśmy mieszkanie do wynajęcia to mieszkała jeszcze poprzednia najemczyni. A poza tym to przez prawie 2,5 roku właściciela widziałam 3 razy.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
chyba ma, to jego w końcu
ja jak kiedyś wynajmowałam to nasz wlasciciel ciagle kogos sprowadzal aż ktorego dnia TZ się wku...il otworzył w samych gaciach i powiedzial,ze serdecznie zaprasza i rozłożył się na kanapie,że prawie owocnie mu było widać przez bokserki i właściciel więcej nie przyszedł

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-07, 23:06   #1317
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No a moja to od zawsze chętna do jedzenia , w nią by wlewać litrami to by jadła no i nie trzymam się rozkladu z opakowania po mleku ze 150 ml co 4,5 h bo moja tyle bez jedzenia nie wytrzyma. No ale faktycznie tez troche ulewa , aczkolwiek teraz mniej no i nadal waga stoi
Daj znać co tam u gastrologa

No moja lekarka to się tylko śmiała że ona długa i chuda po rodzicach (ma 66cm)ale z tą moją lekarką to różnie bywa.
Tak teraz sobie myśle że Blanka wcale nie miała tego łojotokowego zapalenia skóry tylko od razu tą skazę i jako że lekarka nie kazała nic z tym robić to to zlekceważone i teraz się takie silne to zrobiło

Mała kopek w tą chudą dupkę za takie myślenie (kopieeeee)

Djerba ja również o Tobie pamiętam i podziwiam że dajesz sobie sama radę z dwójeczką bez męża.
Pisz do nas częściej, nawet głupoty bo też jesteśmy ciekawe co tam u Was

Lady to Ty paliłaś? Mnie też czasem ciągnie ale jak pomyśle jak to śmierdzi to już mnie odrzuca
Mi się marzy mojito
No mogłoby iść lepiej ;]
Z tym moim pisaniem to też wygląda tak (oprócz braku czasu)...że... jakoś nie umiem się wdrożyć z powrotem
Stary 2013-05-07, 23:06   #1318
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

a to nie ma na opakowaniu instrukcji obslugi to skad ja mam wiedziec ile czego do czego wlac?
Jest instrukcja, ale gęstość musisz dopasować do wymagań Kubusia. Moja woli rzadszą.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-07, 23:18   #1319
ania13.03
Zadomowienie

Witam sie wieczornie, dzieciarnia juz na szczescie spi Fakt faktem, ze ciezko cos napisac po prawie calym dniu nieobecnosci kiedy to wiele rozniastych tematow bylo poruszanych,. Czasem nie wiadomo od czego zaczac albo kogo zacytowac, tyle sie tego nazbiera

Mala wspolczuje moze Malutkiemu cos dolegalo? Pamietaj, ze to malenka istotka zdana tylko na Ciebie, ktora nie umie jeszcze powiedziec co go boli, itp. I nigdy nie mysl o sobie jak o zlej mamie

Brawa dla wszystkich dzieciaczkow za szczepienia My idziemy dopiero 21 maja (3 wklucia nas czekaja ). Juz mi serca peka

U nas tez dzisiaj goraco bylo a ja Lili bodziaka z dlugim rekawem zalozylam i sie biedna gotowala

A na koniec dziekuje, ze nie poszlam na pierwszy ogien do wyrzucenia z klubu Przyznam, ze wchodze tam tylko zerknac na zdjecia bo na nadrabianie zaleglosci jeszcze tam totalnie nie mialabym czasu

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 23:21   #1320
BlackSanctum
Zakorzenienie

Djerba, dziewczyny dobrze mówią. Pisz często u nas. Nawet jakieś zwykłe rzeczy, typu "Czytam Was". Liczy się fakt.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości