|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
content!
![]() ![]() Jak tam po przeprowadzce? Jakim teraz metrażem dysponujesz, jak tam Ci się podoba? W końcu masz piekarnik? ![]()
#1022 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wróciłam z aerobiku, znów walczyłam z piłką o równowagę, ale fajnie się spociłam i namachałam. Od wczoraj bardzo ładnie jem, żadnych grzeszków, nawet mini ciasteczka, dziś wypiłam puszkę pepsi light, ale pierwszy raz od bardzo dawna. Wiem, że zakazana nie jest, ale zdrowa też nie. Spadam pod prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam na tę chwilę jakieś chyba 53 metry dla samej siebie. ![]() ![]() ![]() ![]() Kretko, trzymasz się majowych postanowień? Bo ja tak! Tylko ser czasem jem nie taki, jak trzeba. ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- I robiłam lody Asmeny (bo mam zamrażarkę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
A kto mi powie gdzie jest Białaczekolada?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To masz duże to mieszkanie. Ile ma pokoi? No i w końcu masz zaopatrzone je, a nie, że bez piekarnika, bez blendera ![]() ![]() W majówkę się nie trzymałam za mocno, ale teraz się trzymam ![]() ![]() Aaaa! Wiecie, że za tydzień będzie w Lidlu maszynka do robienia lodów? Jestem ciekawa jak się w niej te lody robi, bo ja ją chcę bardzo mocno ![]() ![]()
![]() |
#1026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie ja tam miałam tylko Stokrotkę, która jest słaba i wszystko, co w niej jest (a jest tego niewiele), jest drogie jak cholera. ![]() ![]() Póki nie ma owoców, to ja udaję hardą. ![]() I po ile ta do lodów? Popcornu nie lubię, bo mi wchodzi w dziąsła i wkurza do następnego mycia zębów. ![]() W ogóle, z rewolucyjnych odkryć miesiąca: jestem gruba. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
kupie sobie rybke na pocieszenie
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Netto lokalne jest, nigdzie w łódzkim już nie widziałam, tylko w kujawsko-pomorskim i pomorskim. Także północna sieć. A szkoda, też taki tani sklep jak Biedno. Przenosimy się najprawdopodobniej w lipcu. A weź, trudna w cxuj. Niby można, ale nie można. Nie wiem na co mogę sobie pozwolić, do jakiego momentu, a czego nie. Chociaż już po 4 miesiącach (w poniedziałek mi 4 miesiące 3 fazy mijają) mniej więcej ogarniam i wiem, że mogę sobie pozwalać na odstępstwa, ale nie, że ciągiem czy cały dzień do dupy, a po prostu takie drobnostki typu lody na mieście, 2 paski czekolady czy keczup do parówek. 89 lub 99 zł, nie pamiętam dokładnie. Jak mogłabym w niej zrobić w miarę zdrowe, dietetyczne lody (czyli bez cukru, syropu g-f i innych świństw), to byłabym w siódmym niebie. Pie*dolisz jak połamana ![]()
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
ale nie do jedzenia!! plywajaca!!
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Pale od okolo 8 lat, udalo mi sie kiedys rzucic ale oczywiscie wrocilam. ![]() Nie palilam duzo dziennie, czasami moglam wytrzymac bez papierosa, na kacu w ogole nie pale ale np przy wodce/piwie ile mi nie dasz tyle wypale ![]() Do pieciu dziennie palilam. I niestety ciezkie byly pierwsze dni bo nie bylo odpalania, gaszenia ![]() ale nie wroce do tego, pierdziu ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Ja też !
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No bo to najgorsze, jak Cię zostawiają ze słowami "gratuluję, żyj". To balansowanie na linii wymaga sporo samozaparcia, bo przecież od jednej gałki lodów na mieście, do pizzy na kolację i czekolady do kawy jest mrugnięcie okiem. ![]() Tak a'porpos grzeszenia, to mam siostrzaną komunię w sobotę. Na urodzinach tortu nie ruszyłam (to chyba nawet pierwsza faza jeszcze była), teraz też się postaram nie jeść tego, czego mi nie wolno, ale się nie zarzekam. ![]() W ogóle musze obczaić, jak się robi domowe lody, bo to jakoś tak pierwszy raz, kiedy będe unikać tych zwykłych. A ja bardzo lubię lody. Więc może rzeczywiście ta maszynka? ![]() ![]() Poważnie, mój brzuch się do mnie tak szyderczo uśmiecha... Cytat:
![]() Tralalala, Kretka mówi, że pie*dolisz. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
zeby se plywala w sloiku i bede ją karmic o!
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
No też, coś, no.
![]() ![]() ![]() W ogóle, to zostałam poinformowana o istnieniu książki, po której hardzi ludzie zostają wegetarianinami. I mnie korci, żeby przeczytać, ale z drugiej strony boję się, że zadziała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo! Twoja siostra teraz komunię ma? Mój brat też, w przyszłą niedzielę ![]() Ciężko jest się czasem kontrolować, dlatego po świętach i jedzeniu w sporej mierze byle czego, po rodzinnemu dość ciężko mi wrócić na dobre tory i znów jeść SB. Ale jakoś się udaje i to bez zmian na wadze. I to jest okropne, bo ma się wtedy wrażenie, że jak można sobie pozwolić na więcej i więcej, a nie ma kary - to czemu sobie nie pozwalać? Na szczęście zawsze się postawiam do pionu, TŻ jest dobrym ustawiaczem, szybko i z radością zmienia dietę ze świątecznej na SB i dzięki niemu łatwiej jest. Nie ma kogoś, kto kusi, kto podsuwa, kto ma to w dupie ![]() Słońce, a ile Ty mierzysz i ważysz, weź mi przypomnij? Ciężko mi zapamiętać (a nawet przyznam, że nie pamiętam żebyś w ogóle pisała), bo większość to często pisze ile ma na wadze, ile zeszło, a Ty w ogóle ![]()
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka to ksiazka? Ja nie zostanę wegetarianką mimo, ze mam pojecie jak wszytko sie odbywa. Filmu zadnego na ten temat ani zdjec nie ogladam bo nie moge (ma wrażliwość zabrania).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem to pic na wodę, nie da się tak sprawić, żeby deklarowany mięsożerca został wege po przeczytaniu książki. Oglądałam te brutal filmy, co mają skłonić, że się przestanie jeść - nie działa. Ok, porzygać się mogę, ale nie wzrusza mnie to tak i nie mam wyrzutów sumienia z powodu spożywania mięsa.
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-05-07 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No to w sumie żyjesz po prostu. ![]() ![]() ![]() ![]() Mierzę jakieś 170, w porywach pewnie do 2, operuję miarą z połowy gimnazjum, bo potem nie widziałam się z żadnym pionowym mierzydełkiem. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() "Eating animals", wymownie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() To jest niby osoba mocno wrażliwa i emocjonalna, ale też bardzo niegłupia, świadoma i krytyczna, dlatego się boję. Przeczytam chyba w przyszłym roku, jak będę odchodzić z domu i i tak nie będzie mnie stać na mięso. ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- I w ogóle wizaż durno czyta minkę : o. To wcale nie jest ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Byłam bliska snucia, że pewnie może być ciężko, bo w takiej białej czekoladzie, to nie może być za dużo miazgi kakaowej. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz mądrą siostrę, może pójdzie na polibudę i się przyda w przyszłości ![]() Na co dzień jem zwykły, tłusty ser gouda i żyję ![]() ![]() Chudłam pewnie z rozpędu, jeszcze metabolizm po-II-fazowy i ja też mam co do zrzucania jeszcze, to zrzucał. Nie wiedział, że trzeba przestać ![]() Nie ważyłaś specjalnie dużo, a teraz to na pewno sporo mniej przecież, więc nie pie*rdol młoda damo, żeś Ty gruba ![]() Właśnie, wrażliwa i emocjonalna. Ja jestem przeciwieństwem tego ![]() ![]() ![]() Ta emotka : o powinna wyrażać takie zdziwienie czy coś w tym stylu, a ta ![]()
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
![]() Ale nie kupilam, bo stwierdzilam, ze zjem pewnie cala na raz, a taka mala tabliczka kosztowala 6zl... No wlasnie nie kojarze dlaczego jej nie ma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No wiesz, za mną to chodzi taki konkretny, pleśniowy. ![]() ![]() Mam normalną twarz, ręce i stopy. ![]() ![]() ![]() Ja jestem uczuciowym kamieniem, ale jeśli chodzi o filozofie i teorie, to wciąż jestem młodzieńczo podatna (ostatnie zauroczenie marksizmem niech służy za wydatny przykład ![]() ![]() ![]() ![]() No, ktoś tu się czasnął, i trzeba wpisywać eek, a ja nigdy nie wiem, czy dwa e, czy trzy! Pomarudzone. ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wróci, wszystkie wracamy. ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Chce mi się wina, mam w lodówce dwa. W ogóle, uwielbiam marketowe ceny win. Po to mi będzie głównie dowód. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na II fazie jadłam tylko ser topiony w plasterkach Linessa z Lidla, bo miał mało tłuszczu. Ale już go znieść nie mogłam i pod koniec II fazy już zaczęłam jeść normalną goudę ![]() Podobnie jest z masłem. Ja jestem zwolennikiem masła, a nie margaryny, ale jeśli ktoś grubo smaruje i je duże ilości smarowidła na chleb to lepiej margaryna, jest mniej tłusta. Według mnie masło złe nie jest jeśli się spożywa je w rozsądnej ilości (np. ja cienko smaruję, bo nie lubię mieć nawalone tłuszczu na chleb). Instant się miażdżycy od niego nie dostanie. A chciałabyś na wege przejść? Ideologicznie jesteś za wege?
![]() |
#1042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I w ogóle - lubisz się z bratem? Spora różnica wieku, ciekawa jestem, jak to wygląda. Macie o czy gadać, dobry kontakt? Jeszcze inaczej - nie jem sera włąściwie wcale, bo nie lubię chudego. ![]() ![]() ![]() Masła, ziemniaków i złych węgli już nie jem kilka lat, wpadł mi swojego czasu w ręce Montignac i bardzo mnie przekonał, do tej pory korzystam często z jego przepisów. Dobre są, bo są smacznie doprawione, a zdrowe. Od tamtej pory wiem niby co złe, a co dobre, a wraz mi się zdarzały takie durne okresy, które mnie doprowadzały do miejsca, w którym byłam przed SB. No właśnie ideologicznie wege mi leży mocno. Często się zdarza, że ludzie po dłuższej, ale nie bezpośrednio na temat, rozmowie, są przekonani, że jestem. A ja wcinam mięso, aż mi się uczy trzęsą, bo dobre jest. ![]() W ogóle widzicie ile ja gadam? Ja Was przepraszam, tęskniłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z bratem kontaktu jako tako za bardzo nie mam, bo to chłopak, a 9-letni chłopcy nie sa zbyt towarzyscy i chętni do dysputy z dziewczynkami, a co dopiero z dorosłymi kobietami ![]() ![]() ![]() A Ty jak ze swoją siostrą masz? Mnie nie rusza, nie jestem ideologicznym wege absolutnie. Dla niektórych to brutalne, nieludzkie, cxuj wie jakie jeszcze, ale świnka hodowana jest na mojego kotleta i po nic więcej. Poza tym cenię wyżej ludzi niż zwierzęta (choć nie zakłada to, że zwięrzęta są dla mnie niczym i przyzwalam na ich złe traktowanie), to w obecnych czasach chyba dziwna i rzadka cecha. Możesz spróbować zrezygnować z mięsa, w sumie ideologiczne względy są chyba na tyle silne, że mięsa w Twoim menu być nie powinno ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-05-07 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ani trochę dziwna i myślę, że wcale nie rzadka. Wyższość ludzi nad zwierzętami jest jednak dość oczywista, a wtedy wartościowanie jest dość proste, i zazwyczaj chyba jednak wychodzi na ludzką korzyść. Mi najbardziej przeszkadza to, jak naturalnym i tanim stało się jedzenie mięsa. Wpieprzamy je jak sałatę, i to jest takie sobie. Jak postanowię, to już nie tknę, także nie ma nic na próbę. Jeszcze nie teraz chyba. Właściwie nie jem mięsa częściej, niż 3 razy w tygodniu, często mniej, więc to byłaby kwestia rozstania ze smakiem tylko. No, a smak to dużo jednak. ![]() Szpinak + gałka muszkatołowa działa. ![]() Kończą mi się lawendowe mydełka, do zamówienia przystąp. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Sezon na komary oficjalnie rozpoczęty. Zgonów: 1. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej pipolki
![]() ![]() Napisałam do niej na fejsie, żeby wróciła bo tęsknimy ![]() Cytat:
![]() Kretka, Content - ajjjjj low juuuu ![]() Aż żałuję że mnie wczoraj nie było przy tych Waszych debatach nooooo.... ![]() Tak sobie ładnie gadałyście ![]() ![]() Content kochana - super że jesteś ![]() ![]() I NIE JESTEŚ GRUBA ![]() ![]() ![]() Żadna z nas nie jest ![]() I nie pie*dolcie jak kretka mówi !!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Masz podobne myślenie do mnie, a więc wg mnie pomysł cudowny, wspaniały i wręcz genialny... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tyle samo mierzę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale niestety nasze Państwo nie jest stworzone dla ludzi innej wiary czy bez wiary w ogóle ![]() I dobrze ![]() ![]() ![]() Kocham Cię ![]() ![]() Mojego TŻ wczoraj pogryzły, i to w jednym miejscu miał chyba z 5 ugryzień ![]() Zabił gnoja ale ten komar to był jakiś zmutowany, żeby tyle razy ugryźć... ![]() Edytowane przez kala2505 Czas edycji: 2013-05-08 o 07:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
No to kala znów walnęła cytatem
![]() To teraz muszę swój post oddzielny napisać ![]() Dziś przegięłam z nasionami, i orzechami ![]() ![]() Miałam końcówkę masła orzechowego i myślałam ze tam jest tego masła mało mało, i dodałam sobie do owsianki 2 płaskie łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżkę siemienia (jak zawsze ![]() ![]() ![]() Taka jedna niecała łyżka ![]() A wczoraj myślałam o tym żeby orzechy trochę uciąć, bo chyba codziennie 1 łyżka masła to dużo nie ? ![]() Mam małe zakwasy i siniaka na kolanie od zuzki ![]() Wczoraj poszło 80 pompek, 160 przysiadów, 40 podskoków z pompką, i jeszcze 2 inne ćwiczenia, nie mniej lekkie.... ![]() Maskara jakaś ![]() I w ogóle wiecie co Wam powiem ? ![]() Że coraz bardziej sobie się podobam w lustrze ![]() Ja tam nigdy jakiś kompleksów nie miałam, ale teraz jak rano wyskakuje z piżamki i na golaska latam przed lustrem to aż tak.... fajnie ![]() Oby tak dalej ![]() ![]() Asmenko - a jak tam te Twoje tabletki ??? Bo ja się zastanawiam nad kupieniem tego Therm line do ćwiczeń ![]() Co powiesz mi na to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Czekoladka wraca ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wsunęłam kawę z mlekiem i owsiankę z jabłkiem i kiwi ![]() Ja przez 20 lat nie jadłam mięsa, to się fachowo nazywa laktoowowegetarianizm, czyli jadłam nabiał i jajka. Osobiście mi przeszkadza przemysł mięsny, czyli przemysłowa produkcja mięsa, bo hodowlą tego nie można nazwać. Zwierzęta przetrzymywane w kiepskich warunkach, rosnące w zastraszającym tempie - kilka tygodni, żeby potem w niezbyt przyjemny sposób pozbawić je taśmowo życia. Ani ta cała technologia, ani jakość tego mięsa mnie nie przekonuje, czy to jest drób czy wieprzowina. Kupiłam wczoraj stanik, wreszcie dopasowałam z pomocą pani w sklepie - 65 G ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
U mnie przez ostatnie 6 dni spadek -0,2kg
![]() ![]() Wkurzyłam się, że znów nic. Ja naprawdę mam co zrzucać ![]()
#1050 |
Wtajemniczenie
|
Asmenaa, kup rybkę, albo króliczka. Moja znajoma ma, króliczek jest towarzyski, przychodzi i wyciaga łapki, żeby go masować, pieszczoch taki. Troszkę brudzi, ale bez przesady, nie śmierdzi (sam w sobie, bo klatkę sprzątać trzeba).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.