Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 09:19   #421
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

hehe no właśnie nie wiem taki psikus chciał mi zrobić żebym miała zagadkę na najbliższe 2 miesiące bo pewnie kolejne usg po 20 tygodniu

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:29   #422
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!! Normalnie rozstrzelam:P tyle naprodukować przez jeden dzień???? kiedy ja to przeczytam? tyle co wypatrzyłam na tej stronce to Ilona_0105 brzuś już ciążowo "sterczy" na dole ślicznie No i nena1984 gratulacje dziewuszki i niech już psikusów nie robi i do końca zostanie tak jak jest Fajne zdjęcie swoją drogą

Ja też byłam wczoraj na wizycie i wszystko super Lekarz co prawda powiedział co tam widzi ale nie kazał nawet mężowi mówić bo nie jest na tyle pewny żeby się tym dzielić z innymi hehe Tak więc na razie pozostanie to moją słodką tajemnicą bo być może wszystko się jeszcze zmieni jako to doktorek powiedział Dzidziolek ma już 7,5cm i był bardzo leniwy, chyba śpiulkał bo skulił nóżki i rączki przystawił do buziaczka piękne ujęcia widziałam na monitorze ale wydrukował tylko te z pomiarami i serduszkiem... Widziałam żołądeczek, serduszko, kręgosłupek malutki i w ogóle człowieka w wersji mini Tylko ułożony był bardzo wysoko i lekarz musiał mi brzuch uciskać żeby maleństwo się obniżyło bo nie mógł aparatem sięgnąć i to nie było przyjemne:/ Do kolejnego usg chyba jajo zniosę bo nie wiem czego mogę się spodziewać;D teraz myślę, że mógł wcale nie mówić skoro nie był na tyle pewien No ale i tak jestem szczęśliwa, że wszystko ok bo się już lekko martwiłam...
za wizytę
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Jestem juz po usg genetycznym, wszystko super
Na 80-90% wychodzi na to ,ze bedzie chlopak Cos tam sterczalo miedzy nozkami. Ale podobno lechtaczka na poczatku tez tak moze wygladac
Wg. usg wychodzi, ze to 12t2d, maly ma 5,6 cm. Niesamowite bylo zobaczyc te raczki, nozki, 5 paluszkow, zarys noska ( zadarty!! nie wiadomo po kim??? Ani ja ani TZ takiego nie mamy). Jestem przeszszesliwa Mialam robione dowcipnie, potem przez brzuch i potem znowu dowcipnie bo maly nie chcial sie ladnie ulozyc do pomiarow. Doktor powiedzial, ze niektore dzieci tak maja podczas usg, ze zastygaja w bezruchu jak zwierzeta

Wychodzi na to, ze mam zepsuta wage w domu bo wg niej waze ciagle tyle samo z rana w wg wagi poloznej przytylam ok. 2,5 kg od ostatniej wizyty.
witamy kolejnego chłopca

ale mam lenia dziś

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:54   #423
nemosek
Zakorzenienie

:Hi:

Ja się tylko witam,bo zaraz zmykam na usg
Nadrabiać będę później.
Miłego dzionka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:56   #424
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
:Hi:

Ja się tylko witam,bo zaraz zmykam na usg
Nadrabiać będę później.
Miłego dzionka
za wizytę

♥37/40♥
Stary 2013-05-08, 10:02   #425
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Melduje się na nowym wątku

Proszę o poprawkę w przewidywalnej dacie porodu Pani na skanie i Położna przewidują poród na 20.11.2013

Putanko mam. Nie wiecie gdzie można zrobić sobie suwaczek na podstawie przewidywanej daty porodu, a nie daty ostatniej miesiączki?
Zmienione. FAJNIE ŻE WRÓCIŁAS :d
http://www.zapytajpolozna.pl/compone...5/view,widget/ - to jest z TP i pokazuje który tydzień i dzień

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Z tą datą porodu to się do niej zbytnio nie przywiązujcie, bo mało które dziecko rodzi się dokładnie w terminie
No chyba że cesarka :d
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nikt nie może miec 100% pewności.
To badanie należy zrobic i tyle, nie rozumiem o co tyle krzyku. Jakoś nikt nie ma wątpliwości czy należy sprawdzić WR albo HCV.
Może niektóre dziewczyny czują się urażone tym badaniem. Ogólne pojęcie jet takie ( nie mówię że wszystkich ale większości młodzieży jak i pewnie starszych też się znajdzie ) że HIVa możesz dostać przez ćpanie dożylne i spanie z kim popadnie . Moja mama myślała tak b. dlugo dopóki w szpitalu nie zarazili jej sepsą :/

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
No tak, zapomniałam Wam napisać jak było na pierwszym USG

Jak tylko zobaczyłam kształt maleństwa to... wybuchłam płaczem. Chyba tak naprawdę zrozumiałam że to nie sen. Że będę Matką a mój mąż Ojcem. Jak już ogarnęłam potok łez to dojrzałam jak Maleństwo macha rączkami i nóżkami. Najpiękniejszy widok jaki w zyciu widziałam Dowiedzieliśmy się że wszystko jest w jak najlepszym porządku, Maleństwo miało 4cm i 3 i na dzień 02.05 był to 11 tydzień i 1 dzień
Mój TŻ stwierdzil że wygląda jak maleńki kokarz

http://www.suwaczki.com/ No fajne... ale nie chcę by odliczało ile zostało do porodu, a pokazywało który to tydzień
super że już taki duży ;D
Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
zdradź mi recepture na zupe serowa
Pierwszy raz taka naprawdę dobra wyszła mi z tego przepisu : http://przepisnazycie.tvn.pl/kulinar...owa,76447.html z tym że ja nie dodaje niektórych rzeczy, np. gałki muszkatołowej liścia laurowego no i nie zawsze robie z grzankami, czasem robie takie lane kluchy do tego, albo zacierke ale kto z czym woli ;P

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Bodziaki są ekstra! Też muszę się wybrać!

lusesita23 jak Cię denerwują w pracy to idź na L4 i się w ogóle nie przejmuj! Dziecko jest najważniejsze! Ja już od 3 tygodni jestem na L4 i póki co wracać nie mam zamiaru. Nie mam sił na codzienne dojazdy i siedzenie w pracy po 10 godzin.

Agnieszka ja też miałam badania na kiłe i hiv ... Też mnie to trochę zdziwiło

Dziewczyny to prawda, że nie można za często robić usg? Bo ja na razie mam 2 lekarzy (nie mogę się zdecydować który lepszy) i oni mi robią usg czasem dzień po dniu ... Ja słyszałam, że dopochwowe jest bezpieczne dla dzidzi dopiero to brzuszne nie powinno być za często ...
Ja już nie wiem, jak to jest z tymi USG, mój robi mi co wizytę, czyli średnio co 3 tygodnie. Nigdy nie pytał czy chodzę do innego lekarza żeby przypadkiem za duzo tego USG nie robić.. ale powiedział że nie będziemy niewiadomo jak długo patrzeć, szybkie pomiary w międzyczasie ja oglądam bąbelka z mężem, on drukuje zdjęcia i całe USG trwa może ze 3 minuty.. no ale nie wiem, chyba się zna, skoro robi a mnie cieszy to, bo nie wyobrażam sobie gdybym teraz miała dopiero po 20 tygodniu USG a potem dopiero w 30 czy tam któymś. a chodzę na NFZ i już miałam 4 USG i jedno na któym nic nie było wiec go nie licze.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Bylam wczoraj na usg genetycznym, wszystko super. Niestety nie mam dostepu do komputera bo napisalabym wam wiecej. A tak w skrocie, slyszalam serduszkk, mam piekne zdjecia i f lm z badania i na 75 proc. poznalam plec - dziewczynka A tu jedna fotka spiacej malej:
O matko! jakie wyraźne zdjęcie!!! chodzisz prywatnie? to jest normalne USG2D czy 3D bo wygląda troche jak 3D. BOMBA!! no i za wizyte

Cytat:
Hej dziewczyny!!! Normalnie rozstrzelam:P tyle naprodukować przez jeden dzień???? kiedy ja to przeczytam? tyle co wypatrzyłam na tej stronce to Ilona_0105 brzuś już ciążowo "sterczy" na dole ślicznie No i nena1984 gratulacje dziewuszki i niech już psikusów nie robi i do końca zostanie tak jak jest Fajne zdjęcie swoją drogą

Ja też byłam wczoraj na wizycie i wszystko super Lekarz co prawda powiedział co tam widzi ale nie kazał nawet mężowi mówić bo nie jest na tyle pewny żeby się tym dzielić z innymi hehe Tak więc na razie pozostanie to moją słodką tajemnicą bo być może wszystko się jeszcze zmieni jako to doktorek powiedział Dzidziolek ma już 7,5cm i był bardzo leniwy, chyba śpiulkał bo skulił nóżki i rączki przystawił do buziaczka piękne ujęcia widziałam na monitorze ale wydrukował tylko te z pomiarami i serduszkiem... Widziałam żołądeczek, serduszko, kręgosłupek malutki i w ogóle człowieka w wersji mini Tylko ułożony był bardzo wysoko i lekarz musiał mi brzuch uciskać żeby maleństwo się obniżyło bo nie mógł aparatem sięgnąć i to nie było przyjemne:/ Do kolejnego usg chyba jajo zniosę bo nie wiem czego mogę się spodziewać;D teraz myślę, że mógł wcale nie mówić skoro nie był na tyle pewien No ale i tak jestem szczęśliwa, że wszystko ok bo się już lekko martwiłam...
Ale duży super że wszystko ok
Stary 2013-05-08, 10:03   #426
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem juz po usg genetycznym, wszystko super
Na 80-90% wychodzi na to ,ze bedzie chlopak Cos tam sterczalo miedzy nozkami. Ale podobno lechtaczka na poczatku tez tak moze wygladac
Wg. usg wychodzi, ze to 12t2d, maly ma 5,6 cm. Niesamowite bylo zobaczyc te raczki, nozki, 5 paluszkow, zarys noska ( zadarty!! nie wiadomo po kim??? Ani ja ani TZ takiego nie mamy). Jestem przeszszesliwa Mialam robione dowcipnie, potem przez brzuch i potem znowu dowcipnie bo maly nie chcial sie ladnie ulozyc do pomiarow. Doktor powiedzial, ze niektore dzieci tak maja podczas usg, ze zastygaja w bezruchu jak zwierzeta

Wychodzi na to, ze mam zepsuta wage w domu bo wg niej waze ciagle tyle samo z rana w wg wagi poloznej przytylam ok. 2,5 kg od ostatniej wizyty.
No no no, chłopak powiadasz no to mamy kolejną parkę, a chcieliście chłopca? ;> Super że wizyta udana
Cytat:
hehe no właśnie nie wiem taki psikus chciał mi zrobić żebym miała zagadkę na najbliższe 2 miesiące bo pewnie kolejne usg po 20 tygodniu
O matkoooooooooo. nie doczekałabym się. Chodzisz na NFZ? ;D

Dziewczyny, czy któras z Was też będzie miała to USG dopplerowskie?

Dziękuję za te kremy, skorzystam przy najbliższym zamówieniu. Wczoraj wysmarowałam się OGROMNĄ ilością kremu nawilżającego dla dzieci - bambino nie miałam innego i potem w nocy jeszcze 3 razy wstawałam żeby się posmarować i nic mi to nei dało, swędzi mnie to niesamowicie. No i chyba odkryłam od czego boli mnie tak ta głowa. ZAWSZE rano jak wstawałam pierwsze co to piłam dwie szklanki zimnej wody ng lub gaz zależy co miałam, ale po nocy mam takiego KACA że ogień. no a jak byłam u siostry, to nie piłam tak, bo jak wstawałam to było śniadanie i ciepła herbata to wypijałam dwie szklanki tej herbaty i mnie nie bolała. Dzisiaj wypiłam cieplą herbatę najpierw a potem dopiero po jakiś 30 minutach wodę i mnie nie boli.....? no ale sprawdzimy przez cały dizeń i jutro jeszcze i jak się sprawdzi to chyba mój jeden problem się rozwiąże

babku
lubieolowki
nemosek
KCIUKI ZA WIZYTY
Stary 2013-05-08, 10:15   #427
niunia32
Zakorzenienie

za wizyty: babku, lubieolowki, nemosek

kurde, znowu uwięziona w domu jestem. czekam na kuriera... wczoraj chyba był, ale musiałam być na spacerze z córą. żadnego telefonu, nic... :/

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:32   #428
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
No no no, chłopak powiadasz no to mamy kolejną parkę, a chcieliście chłopca? ;> Super że wizyta udana

O matkoooooooooo. nie doczekałabym się. Chodzisz na NFZ? ;D

babku
lubieolowki
nemosek
KCIUKI ZA WIZYTY

kochana ja tez nie wiem czy doczekam;D może się wybiorę sama wcześniej na własną rękę;D

♥37/40♥
Stary 2013-05-08, 10:34   #429
ryba91
Zakorzenienie

PS. dziewczyny co znają płeć- wpisywać na pierwszą strone?

Zjadłam przepyszną truskawkę!
Stary 2013-05-08, 10:37   #430
koala19
Raczkowanie

Ryba 8 serków po 100g czyli 800g na 1,5 litra? :O
o rany

dziewczyny zazdroszcze wam ze znacie chociaz na 75% płeć, mi lekarz robil na swietnym sprzecie voluson 730 pro i powiedzial ze plec dopiero w 18 tygodniu. jestem zla bo wiem ze dałby rade coś zobaczyc, nie dosc ze placi sie im makabryczne pieniadze to oni jeszcze zlewają ....

ale najważniejsze ze wszystko ok i ze zdrowy, martwiłam sie troche naszczescie niepotrzebnie
Stary 2013-05-08, 10:45   #431
ryba91
Zakorzenienie

tak, wtedy jest b. kremowa a nie wodnista. MA SMAK ;D szczerze powiedziawszy to do tej zupy kupuję te tańsze serki topione, za 1,20 a nie za2,40 no ale to przez moją oszczędność od 10 lat... może dzidzia to zmieni :P
Ja nie lubię zupy która
a) nie jest dobrze przyprawiona.
b)czuć jej smak- pomidorowa to pomidorowa a nie że stałą koło pomidora...
c) jest lekko gęsta- taki krem ( no nie licząc rosołu czy krupniku czy światecznego barszczu czerwonego :P )

Ja daje 8 serków na 1,7l dokładnie bo mam taką miarkę w garnku :P
Stary 2013-05-08, 10:53   #432
koala19
Raczkowanie

oko, dzieki wielkie za odpowiedz
napewno ją zrobie w najblizszym czasie bo uwielbiam wszystko co serowe
Stary 2013-05-08, 10:54   #433
ryba91
Zakorzenienie

maomami-czujesz już coś? kiedy Ty masz wizytę, bo nie widzę na kalendarzu? edit- jutro

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
oko, dzieki wielkie za odpowiedz
napewno ją zrobie w najblizszym czasie bo uwielbiam wszystko co serowe
a jadłaś ten garnek serowy z winiary bodajże? pomysł na..?

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-08 o 10:57
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:55   #434
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Nena - sliczne malenstwo. Gratuluje còreczki. Czy to zdjecie jest 3d?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:55   #435
ryba91
Zakorzenienie

Moja kotka ma białaczkę a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią

CO za życie :/ trzymajcie kciuki żeby po tych kroplówkach zaczęła jeść, pić i ŻYĆ bo nie chce jej stracić
Stary 2013-05-08, 11:01   #436
Trele_Morele
Zakorzenienie

AKSBARG , MOTYLEK : gratulacje

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-08, 11:11   #437
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
W sumie to myslelimy o dziewczynce Ale jestesmy strasznie podeskcytowani, pozytywnie naladowani dobrymi wiesciami.

Myslelismy o imieniu Oliwia, wiec teraz chyba bedzie Oliwier.
Imie ladne, bardzo mi sie podoba ale kojarzy mi sie z Janiakiem, ktory mi dziala na nerwy troche. Z innych imion podoba mi sie Kuba, Borys, Igor, Filip, Kacper a TZ-towi: Hugo, Oskar, Iwo, Maks.

Mama TZ w rozmowie tel. cos wspomniala o tym, ze pary, ktore maja dziewczynki chca chlopcow bo to "przedluzenie rodu" czy cos w tym stylu.
Troche mnie to wkurzylo, bo co, jakby byla dziewczynka to zle, bo nie przedluzy nazwiska? Moja mama pewnie ma inne zdanie na ten temat

No i rozmawiala z jakas znajoma polozna i ta polozna powiedziala, zeby na kolejnej wizycie powiedziec lekarzowi aby juz nie robil usg bo to podobno moze byc szkodliwe. Jakos tego nie widze...
Chociaz juz kilka razy czytalam taka opinie o szkodliwosci usg.
Sa na to jakies dowody??
Ja od poczatku ciazy czyli w przeciagu 12 tygodni mialam juz chyba 5 razy robione.

Sorry za brak polskich znakow, cos mi sie zepsulo.

Jaki jest maksymalny rozmiar zdjecia aby dodac tutaj na forum?

Edytowane przez aksbarg
Czas edycji: 2013-05-08 o 11:17 Powód: literowki
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:12   #438
nena1984
Zakorzenienie

Ciezko mi cytowac, wiec tak ogolnie napisze: mialam usg 3D na jakims kosmicznym sprzecie

I prosze o dopisanie plci na pierwszej stronie, choc to nic pewnego, bo z dziewczynku na chlopczyka jeszcze zawsze moze sie zmienic

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:13   #439
koala19
Raczkowanie

Cytat:
maomami-czujesz już coś? kiedy Ty masz wizytę, bo nie widzę na kalendarzu? edit- jutro

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

a jadłaś ten garnek serowy z winiary bodajże? pomysł na..?

poluje na niego w sklepach osiedlowych od jakiegoś czasu ale niema go nigdzie a do supermarketu narazie nie ide bo kasy brak
mam nadzieje ze niebawem zawedruje on do osiedlowego lewiatana.
A Ty jadłas? opowiadaj
Stary 2013-05-08, 11:15   #440
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Moja kotka ma białaczkę a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią

CO za życie :/ trzymajcie kciuki żeby po tych kroplówkach zaczęła jeść, pić i ŻYĆ bo nie chce jej stracić
Trzymam mocno kciuki!! Sama mam psa, ktorego ubostwiam i wyobrazam sobie jak sie musisz martwic o swoja kotke.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:15   #441
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to myslelimy o dziewczynce Ale jestesmy strasznie podeskcytowani, pozytywnie naladowani dobrymi wiesciami.

Myslelismy o imieniu Oliwia, wiec teraz chyba bedzie Oliwier.
Imie ladne, bardzo mi sie podoba ale kojarzy mi sie z Janiakiem, ktory mi dziala na nerwy troche. Z innych imion podoba mi sie Kuba, Borys, Igor, Filip, Kacper a TZ-towi: Hugo, Oskar, Iwo, Maks.

Mama TZ w rozmowie tel. cos wspomniala o tym, ze pary, ktore maja dziewczynki chca chlopcow bo to "przedluzenie rodu" czy cos w tym stylu.
Troche mnie to wkurzylo, bo c, jakby byla dziewczynka to zle, bo nie przedluzy nazwiska? Maoja mama pewnie ma inne zdanie na ten temat

No i rozmawiala z jakas znajoma polozna i ta polozna powiedziala, zeby na kolejnej wizycie powiedziec lekarzowi aby juz nie robil usg bo to podobno moze byc szkodliwe. Jakos tego nie widze...
Chociaz juz kilka razy czytalam taka opinie o szkodliwosci usg. Sa na to jakies dowody??
Ja od poczatku ciazy czyli w przeciagu 12 tygodni mialam juz chyba 5 razy robione.

Sorry za brak polskich znakow, cos mi si zepsulo.

Jaki jest maksymalny rozmiar zdjecia aby dodac tutaj na forum?
Moim zdaniem głupoty gadaja ! Ja tez juz zzukałam informacji na ten temat I nic nie znalazłam opròcz gdybania .. Ja w 20 tygodniu bede miała robione 5 usg !

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-08, 11:16   #442
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

biedna kotka

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:17   #443
Trele_Morele
Zakorzenienie

Z

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-08, 11:26   #444
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
poluje na niego w sklepach osiedlowych od jakiegoś czasu ale niema go nigdzie a do supermarketu narazie nie ide bo kasy brak
mam nadzieje ze niebawem zawedruje on do osiedlowego lewiatana.
A Ty jadłas? opowiadaj
Jadlam 2 razy, raz zrobiłam wg przepisu i był dobry, ale nie ekstra. Drugi raz zmodyfikowałam, odjęłam 1/3 porcji wody a dałam więcej śmietanki - lepsze o niebo

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Ciezko mi cytowac, wiec tak ogolnie napisze: mialam usg 3D na jakims kosmicznym sprzecie

I prosze o dopisanie plci na pierwszej stronie, choc to nic pewnego, bo z dziewczynku na chlopczyka jeszcze zawsze moze sie zmienic
GOTOWE

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

NA pierwszej stronie w 3 poście są 3 linki trymestr I, II, III -> na stronach jest podział na tygodnie, opisy, zdjęcia, MAMA, DZIECKO TATA :d no tata nie zawsze POLECAM :d
Stary 2013-05-08, 11:36   #445
ilona_0105
Raczkowanie

Po wizycie jestem załamana
na pierwszym usg 15,04 pecherzyk mial 8,5 i wskazywalo na to ze to 5 tydz i 4 dzien dzisiaj zbadal mnie dopochwowo i powiedzial ze pecherzyk ma 14 mm i tez jestem w 5 tyg i 4 dniu masakra jak to mozliwe ..... nie dostalam nawet zdjecia a dodam ze wczoraj mowil ze ma 11.... powiedzial ze mam sie na nic nie nastawiac bo to róznie bywa..... a na tym pierwszym usg to jest taka czarna kropka prawie ze pusta.... a na tym jak pokazywal no monitorze to jest takie czarne dlugie kółko a w środku szara dosyc spora kulka......
NIE SLYSZALAM ANI NIE WIDZIALAM TETNA
MASAKRA SIEDZE I PŁACZE ....TAK MNIE DZIAD NASTRASZYŁ

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ale mam do nadrobienia miałam zajob w pracy , nie dałam rady nawet podejrzeć , to teraz się za to biorę ..
W ogóle musze powiedzieć że jutro dzwonie do dentysty .. Najwyższy czas . Tak mi dziąsła przy myciu krwawią że koniec. W sumie to mi się z nich krew LEJE ! Mam parę zębów do zrobienia , ale tak się strasznie dentysty boje że koniec ! Na szczęście poczytałam tu i ówdzie o zębach w ciaży i lece do dentysty biegusiem , nie mam innego wyjścia - dzidzia najważniejsza. Moja wyprawkę wrzucę jutro bo dziś już padam ..
Ja też przez to przechodzę , nie i już nie ważne że lekarz powiedział !

JA ma to samo JAk się kładę do łózka to zaczynają się stukania i pukania CO do wielkość u mnie nie wiadomo czy dzidzia jest duza na swój wiek , bo ja nie mam terminu OM , więc możemy się odwoływać tylko do tego co mówi USG.
A gdzie czujesz ruchy ? MNie trochę martwi że czuje ciągle na tej samej wysokości , nisko pod brzuchem. Raz z prawej , raz z lewej ale ciągle tak nisko. A jak u Ciebie jest ? Temat kości ogonowej ja przechodzę już od 10 tygodnia , raz mocniej raz słabiej ale bez przerwy.

Dziwny ten lekarz o którym piszesz JAkby jakiś kompletny amator
Badanie przez brzuch cie bolało ? JA np. nic nie czułam kompletnie .. Coś tu twardo ? Tak Ci powiedział ? JA nie mam słów . Nie myśl nawet o tym co |Ci powiedział , tylko idz do innego lekarza. JA mam wrażenie że jutro wyjdziesz od niego tak samo zdezorientowana jak dziś . Mam nadzieje że się mylę , i trzymam mocno kciuki
Ja tez wiem że Apap jest dozwolony bo jest na paracetamolu , dziwna ta babka .. Zakazane jest wszystko co pochodzi od Ibuprofenu - chodzi o to głównie żeby lek nie podnosil temperatury ciała ! Tak mi tłumaczy moja położna .. AmoL tez jako tako nie jest zakazany, tymbardziej kiedy go tylko wcierasz ! Nie jedna babka w ciąży stosuje , i ja tez bym się nie bała ..

No to u mnie była jazda z grupą krwi .. W książeczce zdrowia mam wpisana grupę krwi A1Rh+ , wpisali ja najprawdopodobniej przy urodzeniu . Teraz po 25 latach robia mi badania i okazuje się że mam po prostu 0 ! Zgłupiałam , powtórzyłam badania i jest faktycznie 0! Czytam i okazuje się że jest wiele przypadków kiedy dziecku zmienia się krew na inna od tej badanej przy urodzeniu. Teraz nie wpisują już noworodkowi grupi krwi , tylko badaja dopiero po 3 czy 6 miesiącach !
Najczęściej jest to zmiana z Rh+ na 0 !
Koala : Śliczna dzidzia
Babku ; Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte , pisz nam wszystko szybko co i jak
Dobranoc
Nie przy usg mnie bolalo tylko jak mnie paluchami badał naciskal to bolało i przy tym badaniu powiedzial cos tu twardo.....

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:39   #446
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Po wizycie jestem załamana
na pierwszym usg 15,04 pecherzyk mial 8,5 i wskazywalo na to ze to 5 tydz i 4 dzien dzisiaj zbadal mnie dopochwowo i powiedzial ze pecherzyk ma 14 mm i tez jestem w 5 tyg i 4 dniu masakra jak to mozliwe ..... nie dostalam nawet zdjecia a dodam ze wczoraj mowil ze ma 11.... powiedzial ze mam sie na nic nie nastawiac bo to róznie bywa..... a na tym pierwszym usg to jest taka czarna kropka prawie ze pusta.... a na tym jak pokazywal no monitorze to jest takie czarne dlugie kółko a w środku szara dosyc spora kulka......
NIE SLYSZALAM ANI NIE WIDZIALAM TETNA
MASAKRA SIEDZE I PŁACZE ....TAK MNIE DZIAD NASTRASZYŁ

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Nie przy usg mnie bolalo tylko jak mnie paluchami badał naciskal to bolało i przy tym badaniu powiedzial cos tu twardo.....

Kochana nie martw się, to że nie widziałaś serca jeszcze nic nie znaczy, jeżeli jest to faktycznie piąty tydzień to jest to możliwe, ja tez jeszcze nie widziałam wtedy serca a tylko taką szarą kulkę jak to nazwałaś. Nie martw się. Kiedy masz następną wizytę? u tego samego co dzisiaj czy innego gina? Narazie sie nie stresuj bo to szkodzi dzidzi i Tobie. spokojnie, wszystko będzie dobrze
Stary 2013-05-08, 11:40   #447
Trele_Morele
Zakorzenienie

Nie stresuj sie kochana! Biegnij do innego lekarza .. Ten naprawde jest jakis daremny .. Wez tylko poczytaj opinie na jego temat w necie !

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-08, 11:40   #448
Messsuah
Raczkowanie

Moj gin tez mnie straszyl szkodliwoscia usg tak samo moj endo, dlatego pierwsze usg zrobil mi dopiero w 8 tyg. Wspominal o badaniach niemieckich prowadzonych co do szkodliwosci usg, mowil ze takich info w necie sie nie wyczyta tylko w naukowych czasopismach dla lekarzy, wspominal ze szkodliwosc usg wychodzi dopiero w pozniejszym etapue rozwoju dziecka, ja lubie czytac infa naukowe to go poprosze moze cos mi udostepni jak bedziecie chcialy to sie z wami podziele. Poczytajcie sobir co nieco o programowaniu wewnatrzmacicznym na google ciekawe ja mam mdlosci od rana juz myslalam ze mnie odpuscily a dzisiaj znowu to sano jeszcze na dodatek snila mi sie smazona watrobka z cebulka i chyba zrobie sobie na obiad
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:42   #449
koala19
Raczkowanie

ja bym nie dała sobie tak mieszać w glowie tylko po 1 wizycie poszla do innego lekarza bo co za pajac robi usg przez brzuch.

pozatym trzeba go bylo zapytac ze kto ma niby wiedziec jak nie on?
masakra, zrobilabym taka awanture ze nic by na nim nie zostało.

na twoim miejscu pojechalabym do szpitala na sor i powiedziala ze mnie boli brzuch albo cos w tym stylu wtedy by mnie zbadali odrazu na swietnym sprzecie i mialabym jasnośc co jest grane a nie takie latanie po lekarzach...
Stary 2013-05-08, 11:45   #450
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Kochana nie martw się, to że nie widziałaś serca jeszcze nic nie znaczy, jeżeli jest to faktycznie piąty tydzień to jest to możliwe, ja tez jeszcze nie widziałam wtedy serca a tylko taką szarą kulkę jak to nazwałaś. Nie martw się. Kiedy masz następną wizytę? u tego samego co dzisiaj czy innego gina? Narazie sie nie stresuj bo to szkodzi dzidzi i Tobie. spokojnie, wszystko będzie dobrze
10,03 mialam ostnia miesiaczke 15.04 mialam tyg 4 dni no jest ten tydzien a ta lub w ta..... i co teraz tez 5 tydzien ja juz glupieje ..... to termin porodu tez sie zmieni jak u mnie takie cyrki...????

a kolejna wizyta 15,05 u innego ginekologa .... bo do tego juz nie pojde

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości