|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ilona a chodzisz z NFZ? skąd jesteś? Wybacz, ale mama sporo na głoie i nie kojarze
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pojedz do szpitala na izbe przyjec i posciemniaj,ze boli Cie brzuch.Ja jak bylam na pierwszym usg to tez nie bylo slychac ani widac serduszka, tak sie zlozylo ,ze dwa pozniej znowu mialam robione usg (bo mialam plamienie) i juz bylo slychac serduszko. Ja tez
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
OM miałaś dwa miesiące po mnie. Nie martw się na zapas, tak jak dziewczyny piszą, jedź na IP i powiedz ze robiłaś testy, 15.04 miaąłs potwierdzoną ciąże na 5t ale że brzuch Cię boli tak bardzo że nie wiesz co masz zrobić ze się martwisz, możesz te cos wiecej nawymyślać. Oni MUSZĄ Cię zbadać a mają lepszy sprzęt i bedziesz wiedziała dokładnie. A DO TEGO GBURA JUZ NIE CHODZ
|
#454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem z sosnowca
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
lusesita23 dzidzius jest najwazniejszy, pomyslalabym nad zwolnieniem, budowniczka piękny bukiet, Cytat:
nena gratuluję córci aksbarg a Tobie syna![]() ilona_0105 a nie możesz isc gdzie indziej na usg? zawału bym chyba dostała, w takiej sytuacji to pieniadze nie mialy by dla mnie znaczenia, do 15,05 to bym chyba osiwiala
|
|
#458 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę tesciowa zapytać czy TZ nie ściemnia przypadkiem, ale był 3cim dzieckiem a późniejsze ponoć mogą być większe tak słyszałam. Cytat:
Gratuluję wizyty i czekamy na potwierdzenie płci ![]() Cytat:
super gratulacje, moze już synusiowi nic nie zniknie heheCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane,wczoraj zaczelam 12 tydz bylam na usg ,widzialam raczkki nozki,serduszko bilo,mimo wszystko lekarz powiedzial ze ultrasonogr.nie moze zmierzyc kregoslupa;/chociaz go widzielismy...zrobil wiec usg przez brzuch tam dzidzi lezalo pieknie,polozna siwe usmiechala i mrugala oczami na tego lekarza(byl troche starszy)ale ok powiedzial ze przez brzuch za male...podal wymiary na ok 5cm pokazal kregoslup a nie mogl zmierzyc(moze stare usg) dzidzi fajne a on kazal powtorzyc usg za 10 dni,pozA TYM ZE OK SERCE 171,A nie bedzie na sile mierzyc bo to mjeszcze za male dziecko,pozniej Znow wlaczyl usg mowil prosze zobaczyc tu jest kregoslup ladnie widac ale ciezko zmierzyc;/ze lozysko na scianie przedniej sie ksztaltuje ....wdlg usg termin sie pokrywal,czyli ok chyba nie wiem czy sie martwic
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana leć jak najprędzej bo z nerwów oszalejesz! Strasznie Ci współczuję, co za idiota z tego lekarza. Czy on nie wie co my kobiety przeżywamy?! Na tym etapie powinno być już dokładnie widać dzidzię, ale skoro on w 7 tyg. robi usg przez brzuch to pytanie czy w ogóle umie robić usg! Może zoom sobie zły ustawił czy coś ... |
|
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
ilona ja tez sie denerwuje,nie rozumiem czemu nie zmierzyl,jak bylo tak ladnie widac
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny prosze odp co myslicie bo zaczynam sie martwic;[
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj przepraszam pierwsze usg miałam 22,04 a bete mialam 15,04 a jak to jest z tą beta???? ja mialam robioną 15,04 i wyszla mi 585 i ta baba mowila ze to miedzy 4 a 6 tygodniem.... sprawdza się to ??? czy nie ???
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
anoula jakis dziwny ten lekarz,w pewnym momencie bylo widac to powiedzial ze za wczesnie ale lekarka kazala zrobic juz po 11[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
Anula wizyte mam 15 maja na godz 11
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam zaległości w prasowaniu
teraz pochować i posprzątać w domu |
|
|
|
#469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak im powiesz ze maja Ci napisać to już na kozetce będziesz ![]() Cytat:
![]() NIe martw się, nie ma czym. Mój bąbel rusza się tak że w 12 tygodniu nie mogliśmy zmierzyć go w całości a teraz rusza się jeszcze bardziej i gin też ma problem, a nie chce przedłużać badania USG ( chyba )---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Odezwę sie wieczorkiem
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Ja długie dziecko
![]() gratulacje dla siostry ![]() Przypomniałyście mi ze też się muszę zabrać za sprzątanie bo dziś teściowie przyjeżdżają :x |
|
|
|
#472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem się zastanawiam czy to moje urojenie czy naprawdę bejbik, ale myślę że teraz już chyba pora na małe. Jutro mam wizytę ale raczej na 90% bez USG, liczę na to że dostanę skierowanie na połówkowe i będę się mogła umówić. Chciałabym już się dowiedzieć czy chłopaczek czy dziewczynka, i mam ogromną nadzieję że jak dojdzie już do USG to maleństwo nie będzie tak uparte jak ostatnio. Cytat:
Ja byłam w 6 tyg i serduszko nie bilo, a potem byłam w 8 to w sumie u mojego gina wdziałam też tylko kropka i małą pulsującą kropeczkę jak się okazało serduszko ale może miałaś opóźnioną owulkę albo po prostu może dzidziuś narazie będzie skromniutki i malutki
|
|
#473 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Coś źle dziś spałam...obudziłam się jakoś w nocy i ze 2 godziny się męczyłam...Może to przez poduchę rogala?? Jakoś nie umiałam sobie miejsca znaleźć i odpowiedniej pozycji. Muszę się chyba nauczyć z nią spać ![]() Cytat:
Cytat:
super Cytat:
ale super foteczka! Gratuluję dziewuszki!Cytat:
Cytat:
pięknie! Gratuluję chłopaczka!Cytat:
![]() Cytat:
Kochana koniecznie zmień lekarza, bo się psychicznie wykończysz...na Twoim miejscu szukałabym jakiegośprywatnego jeszcze dziś!! Albo jak dziewczyny radzą leć do szpitala. żeby wszystko było ok!Cytat:
Cytat:
niezła modeleczka z jej córci
|
|||||||||
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
modelka z niej będzie jak nic gratulacje dla siostry Czy ospa jest niebezpieczna dla kobiety w ciąży, ona nie ma ale ma ktoś z rodziny a ona nie wie czy przechodziła ?
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie wróciłam z zakupów, kupiłam poduchę (załączam zdjęcie), mam nadzieję że dziś będzie mi się dobrze spało bo rano jak wstałam to plecy mnie nawalały...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Jak przechodziła to prawdopodobnie niegroźna ale jeśli nie przechodziła to moja doktor mówiła że może być groźna (wspomniała mi o historii która baardzo źle się skończyła), a mi zabroniła kontaktu z tata, który był chory na półpaśca- czyli powtórne zachorowanie na ospę, (pomimo że ospę miałam) jakieś 4 tyg z tata nie mogłam się spotykać, bo lepiej chuchać na zimne niż żałować, że coś się poważnego dzieciątku stanie...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale można znaleźć wygodne pozycje do spania Mam dziś na sobie spodnie ciążowe i wreszcie nic mnie nie ciśnie w brzuch Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-08 o 13:43 |
|
|
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dziś poszukiwałam spodni ciążowych ale nic nie znalazłam, a gdzie kupiłaś? ja zamówiłam sobie na all wczoraj 2 pary ciążowych leginsów na lato jak znalazł
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybkiego,nadrobię wieczorkiem,przeleciałam po łebkach :/
Ilona Idź dziewczyno do innego lekarza i to dzisiaj się zarejestruj,jak najszybciej.Albo jeż na IP i pościemniajCo za palant ![]() ![]() Nena Piękne ![]() Ja po wizycie: Wszystko ok.Miałam robione przez brzuch,ale doktor stwierdził że jak będzie słabo widać to zrobimy inaczej.Ale Młode dało się ładnie zobaczyć i pomierzyć więc nie było takiej potrzeby. Jak na ten etap to pomiary są bardzo dobre,w normie. Słuchałam jak bije naczynie,myślałam że to serce i mu mówię ale pięknie bije serdusko a on w śmiech i mówi do mnie spokojnie to tylko naczynie,do serduszka zaraz dojdziemy.I zaraz usłyszałam Potem pokazał mi dzidzie i odwróciła się do nas dupką w sensie pośladkami Fajnie co?CRL 12 +6 tc NT 2MM BPD 13 TC NB obecna I mam nisko łożysko ,ale na razie nie mam się co martwić podobno,zdarza się u 1/3 kobiet.Oby tylko szło do góry ![]() Fajne suwaczki http://www.zapytajpolozna.pl/ Do wieczorka
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam na all 3 pary. Jedne dżinsy proste, drugie to chabrowe rurki a trzecie to takie ala jeansowe jegginsy ![]() U mnie pogoda kiepska mam nadzieję, że trochę lata będzie, żeby pośmigać w leginsach i tunikach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

jestem załamana
masakra jak to mozliwe ..... nie dostalam nawet zdjecia
tylko jak mnie paluchami badał naciskal to bolało i przy tym badaniu powiedzial cos tu twardo.....
Pojedz do szpitala na izbe przyjec i posciemniaj,ze boli Cie brzuch.
dziś wdłg om 13t6d a wdlg usg 13t5d czyli super. ma juz prawie 7 cm.

Gratuluję wizyty i czekamy na potwierdzenie płci 

a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią 
Kochana koniecznie zmień lekarza, bo się psychicznie wykończysz...na Twoim miejscu szukałabym jakiegośprywatnego jeszcze dziś!! Albo jak dziewczyny radzą leć do szpitala. 
Ślub 25.08.2012