|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
Teraz zostaje mi tylko lobbować, żebyś zmieniła kolor, bo ten jest okropny. ![]()
|
|
|
#4832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio odrosty trochę pojaśniały na rudo![]() Przed weselichem będą całe blond![]() EDIT: Rzeczywiście troszkę lepsze
Zapuszczam włosy: Walczę z moimi włosami od 18.03.2013r. ![]() Kręcone włosy Moje włosiska: Album Edytowane przez reliable1987 Czas edycji: 2013-05-07 o 16:05 |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4834 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W każdym razie od przodu super a od tyłu efekt psują końcówki - ale chyba wspominałaś, że kiedyś się ich pozbędziesz Różnica jest, wyglądają na bardziej nawilżone. Daj im czas ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
O ile oczywiście chciałabyś mieć fale albo loki. |
||
|
|
|
#4835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale będę nadal cieniować więc nie wiem czy dół na prosto dobrze by wyglądał ![]() Ano dzisiaj był cały rytuał: Na noc maseczka joanna miód i cytryna + BD, zmyłam rano skalp alverde na zniszczone włosy, potem dałam pod czepek wax na skalp i garnier aik na długość, potem spłukałam, zrobiłam płukankę cytrynową no i dałam joannę rumianek i coś tam b/s, niveę FC i biowax A+E. Babcia powiedziała dzisiaj, że lepiej zajęłabym się moim chopem a nie włosami, bo ucieknie do kogoś innego ![]() ![]()
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z przodu rzeczywiście super tyeraz jest a tematy były z lrktury "Gloria Victis" + wiersz "Mazowsze" - sposoby przedstawienia pamięci czy jakoś tak było również "Przedwiośnie" (ten temat pisałam). autorytety dla bohaterów i społeczeństwa chyba
|
|
|
#4837 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Łeee, w moim przypadku to dzień jak codzień
|
|
|
|
|
#4838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama pewnie pisałabym teraz o przedwiośniu ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
A ja myje 2 razy w tygodniu włoski więc muszę się postarać![]() A jutro jak zmoczę włosy to daję tylko stylizator czy odżywkę b/s też?
|
|
#4839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mi się podobają
|
||
|
|
|
#4840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj spróbuje ten plunking (czy jakoś tak) na noc. Obadomy
|
|
#4841 |
|
Nindżopesz
|
Na całą noc? Chyba tak długo to przesada, dziewczyny robią po 20 minut czy coś.
Pokażę Ci moją metodę stylizacji na wodę i palec: http://www.youtube.com/watch?v=VWxZU4Q-9BE
|
|
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co więc proponujesz na noc, żeby nie zwalić skrętu? Robiłam warkocz to rano wychodziła tragedia
|
|
#4843 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja tak czy siak mam rano bajzel i wyprost a żeli/pianek nie lubię więc nakręcam na szybkiego ponownie tu i ówdzie. |
|
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawi mnie co wyjdzie z tego wszystkiego.. Cytat:
tylko że strasznie wolno by to chyba zeszło z robieniem takich maciupeńkich pasm na całej głowie...
|
||
|
|
|
#4845 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Mam mało włosów i u mnie nawijanie wychodzi w miarę szybko. Całości nie nawijam bo najpierw ugniatam włosy i część jest po ugniataniu ok a część (zwłaszcza ta z wierzchu) mało wyględna, krzywa, więc ją poprawiam nawijaniem. Małe pasma też robię z powodu cienkich włosów, jak zrobię grubsze to wychodzi 5 fal na krzyż i koniec pieśni, żałośnie to wygląda
|
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam pewna, że to właśnie Ty! ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4847 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
Skoro zakupiłam już 500 ml butlę to pasowaloby mi chociaż spróbować jej użyć. Jak nie przypadnie mi do gustu to zawsze może posłużyć jako pierwsze O w OMO ![]() Dzisiaj zrobiłam sobie dzień SPA Nalalam do wanny gorącej wody i dodałam oleju lnianego. Weszłam do wody i cala się "namascilam" Jak woda nieco ostygla to zamoczylam włoski, trzymałam je w wodzie około 15 min i nalozylam Biovaxa do włosów ciemnych, koczka zrobiłam i leżałam sobie pół godzinki ;p Zmylam je zimną wodą, nalozylam odżywkę b/s z miodem i cytryną, na końcówki olejek arganowy, a na skalp eliksir z Green Pharmacy. Włoski wyschly i są cudowne! Miękkie, gładkie, błyszczące, mięsiste. No cud miód i orzeszki! Chyba częściej będę serwować włosom taką kąpiel olejową
|
|
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Możecie polecić mi jakąś dobrą mgiełkę termoochronną na włosy ?
roważam marion'a Ale nie jestem do niej pewna..
|
#4849 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To znalazłam na blogu jednej mamy: 1. Włosy Suchy Szampon - Wystarczy nałożyć odrobinę na włosy (uwaga! można łatwo przesadzić, włosy będą białe!) i wetrzeć, a resztę wyczesać grzebieniem. Odżywka - Wygładza, nabłyszcza, włosy stają się miękkie, sprężyste i śliskie w dotyku. Efekt "jedwabiu, satyny i aksamitu" jest wyczuwalny już podczas spłukiwania włosów, ale mimo porządnego wygładzenia włosy są podatne na falowanie kokiem, a prostowanie szczotką jonizującą daje jeszcze lepszy efekt Mogę śmiało stwierdzić, że dzięki skrobii moje włosy błyszczą intensywniej niż po silikonowym serum, które w przeciwieństwie do mąki nie radzi sobie z nabłyszczaniem przednich, mocno porowatych końców. Aby nie naruszać push-upu maski z dodatkiem mąki nie nakładam na skórę głowy.Przepis jest bardzo prosty: łyżeczkę mąki ziemniaczanej dokładnie mieszam z dwoma łyżkami ulubionej bezsilikonowej maski, najczęściej z mlecznym Kallosem. U innych mogą sprawdzić się zupełnie inne proporcje, warto poeksperymentować ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam odlewkę kallosa latte i czuję że będę dzisiaj szaleć
W ogóle znalazłam hurtownię z kosmetykami u siebie Pełno masek jak kallosy i inne w fajnych cenach
|
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy taka seria jest dobra dla włosów? Bo dostalam w prezencie z racji tego ze dbam o włosy
http://zlotowewlosach.pl/zlota_kuracja.html tylko bez odzywki ekspresowej
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sa rozne glinki, ja uzywam rhassoul czy ghassoul i raz na jakis czas mi wystarcza taki zabieg. Wlosy myje co 2 dni. Swoja droga to farbuje na jasne blondy, wiec nawet jak mi sie cos lekko przetlusci to na chwale wlosow na dlugosci
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Rozeznanie
|
Przedstawiam Wam moje dzisiejsze włosy. Wczoraj wieczorem nałożyłam olej lniany, a rano włosy umyłam HIPPEM i nałożyłam odżywkę b/s z Garniera AiK. Włosy są ścięte więc myślę, że wyglądają o wiele lepiej niż na ostatnim zdjęciu, ale nie mi to oceniać. Pokładam ocenę moich włosów w Wasze ręce
![]() 08.05 009 włosy.jpg |
|
|
|
#4854 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Zawsze możesz wkleić w paincie jedno zdjęcie koło drugiego wtedy widać różnicę. Ja przynajmniej tak się pocieszam Faktem jest, że się ładnie błyszczą Chciałabym takie proste włosy
|
|
#4855 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj byłam na małych zakupach W moje ręce wpadł nowy Biovax https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-i-kokos.html oraz olejek arganowy i macadamia z BingoSpa
21.08.12 - piję pokrzywe ![]() 19.03.13 - łykam CP ![]() Włosy rośnijcie szybko ![]() Odchudzam się: ![]() 20.03 - 98,6 27.03 - 95,1 04.04 - 93,6 12.04 - 91,6 06.05 - 86,5 13.05 - 85,4 20.05 - 84,4 27.05 - 82,9 ......... - 80 ----> I cel |
||
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać poprawę wielką ja muszę przyznać, że moje włosy zaczęły rosnąć. odkąd wcieram kawę to przybył mi 1 cm jak dla mnie to całkiem spoko, bo wcześniej jakoś wolno się ruszały mierzyłam 3x i nie zdawało mi się wcale
|
|
|
#4859 |
|
Rozeznanie
|
ohhh dziewczyny powiedzcie mi, co u Was wywołało efekt wow? Ja pod spodem mam takie siano, że pożal się Boże. wszędzie porozdwajane włosy i suche są
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też znalazłam u siebie tanią drogerię, u mnie litr kosztuje 11zł.
Troszkę mnie tu nie było, wczoraj nałozyłam na całą noc olejek Alterra, w skalp na razie nic nie wcieram bo mam poparzoną skórę głowy. Z farbowaniem też musiałam poczekać i taka chodzę sobie z odrostem
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Ostatnio odrosty trochę pojaśniały na rudo

tzn nie są proste jak druty

bardzo mi się podobają

To jest bardzo uciążliwe bo jak nie umyję raz to już nigdzie nie wychodze... Maseczka z drożdży? Jeśli tak to co ile to stosować.