Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 10:26   #511
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Prawdziwa miłość wszystko zwycięża!
dokładnie
wiadomo, że żadna z nas dobrowolnie nie chciałaby żyć z TŻ na odległość. Ale niestety życie się czasami tak układa
my o ile na razie mieszkamy razem to bierzemy pod uwagę, że kiedyś któreś z nas wyjedzie na jakiś czas i na pewno nie będzie to łatwe, ale trzeba będzie dac radę
ja pamietam jak po 9 miesiącach bycia razem jechałam do sanatorium na 3 tygodnie przy autokarze płakałam jak bóbr i pół drogi jeszcze przeryczałam tuląc do siebie pluszowego misia od TŻta miałam wtedy 23 lata

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z moją kicią jest źle

Rokowania są złe- nie tylko nerki są chorę, ale i wątroba, i zmiany neurologiczne. Weterynarz podejrzewa guza w mózgu

Ja się zastanawiam czy misiaczek się męczy

Tak mi go szkoda Mama płacze, a mi jest smutno, bo pewnie juz go nie zobaczę, bo do PL w najbliższym czasie się nie wybieram...
nie wiem co powiedzieć strasznie mi przykro...
ja na chwilę obecną nie potrafię sobie wyobrazić śmierci któregoś z naszych kotów...
jak byłam małą dziewczynką bardzo długo przezywałam odejście papużek, świnek morskich, chomików itp więc nie chce sobie wyobrazić co będzie z kotami one dla mnie wszystkie cztery są jak rodzina

także rozumiem, i łączę się w bólu

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Czy do takiej sali pasuje czerwony kolor przewodni? tzn kremowe serwetki, i czerwone róże w kulach z wodą i wazonach?
już widziałam, że ci ktoś podpowiedział ten drugi bukiet,który potem wkleiłaś bardzo ładnie pasuję po prostu wybierz pomarańczową czerwień, a nie odcień czerwonego wina

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
rynek wtórny (nigdy mnie nie będzie stac na nowe) pokoje są 2 - mała sypialnia (ale bardzo ustawna bo kwadratowa) i drugi duzy pokój który jest połączony z kuchnią czyli "kuchnia z aneksem", kuchnia jest totalną klitką (zrobie dosłownie 1 krok do tyłu i bedę już w pokoju) ale na razie nie potrzebujemy raczej nic większego ten duzy pokój tez bardzo ustawny, łazienka oddzielnie, wc oddzielnie... powiem tylko tyle... cena mieszkania to 109 tys, czynsz jest smiesznie niski bo 150 zł, mieszkanie jest CAŁE wyremontowane więc nic tylko kupowac meble i mieszkac

zawsze miałam takie samo zdanie i dalej takie mam
wow, super cena

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Serduszko dla Was
suknia nie w moim stylu, ale za to welon

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem co się dzieje z TŻ Jechał do pracy na 24-tą i od tego czasu cisza Zawsze pisze sms jak dojedzie, a dzisiaj nic Nie śpię już od 1-wszej i odchodzę od zmysłów Nawet telefonów nie odbiera
ja tez miałam kiedyś podobną sytuacją na szczęście skończyło się dobrze, bo TŻ po prostu zapomniał ach Ci faceci....

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jakie piękne zdjęcie KLIK
cudne

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:31   #512
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

w końcu Was nadrobiłam i odpisałam
wczoraj już nie dałam rady bo byłam mega padnięta całym dniem latania, a dziś też mam trochę do załatwienia

byłam wczoraj u siostry w szpitalu. Będzie miała operację w czwartek, czyli jutro. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok ja wiem, że to nie wielka operacja jest, ale pisałam Wam kiedyś, że nie mam zaufania do lekarzy

teraz musze ruszyć doopsko z łóżka i iść na pocztę, po jedzonko dla kotów i po twaróg dla mnie bo będę dziś piekła taki a'la chlebem, i planuję na dziś zupę brokułową z łososiem

także zbieram się i będę później

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-08, 10:33   #513
Tycikata
Wtajemniczenie

Siemanko

wpadłam, bo chciałam podziękować tu wszystkim dziewczynom które mi uświadomiły, że za licencjata ma się 8 lat pracy

Bo właśnie otrzymałam 26 dni urlopu!

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:49   #514
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Siemanko

wpadłam, bo chciałam podziękować tu wszystkim dziewczynom które mi uświadomiły, że za licencjata ma się 8 lat pracy

super
aja jeszcze zdążyłam przeczytać nową relację od PMki 2013 i się poryczeć a teraz już serio spadam załatwić sprawy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-08, 10:58   #515
KaMilka4891
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

O dzięki, ale masakra, takich ludzi powinni za jaja wieszać, a na jedzenie zarobić w kamieniołomach!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Siemanko

26 dni jest super pamiętam jak dostałam swoje

Stary 2013-05-08, 11:06   #516
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Siemanko

Ale czad
Wizaż uczy

Cześć dziewczyny

Widziałam, że już przymiarki pełną parą Ślicznie wyglądacie w kieckach Mam nadzieje, że i u mnie będzie efekt wow, ale to grubo po obronie

U mnie na uczelni szału ciąg dalszy, właśnie siedzę nam mgr, także trzymajcie kciuki za pozytywne jej zakończenie

Cały czas podczytuję
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:12   #517
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
26 dni jest super pamiętam jak dostałam swoje
Ja w tym roku mam 26dni urlopu po raz pierwszy Jeszcze w tym roku się nie cieszę że tyle dni mam ale w przyszłym roku... super bo spokojnie będę mogła sobie wziąć urlop po ślubie i jeszcze mi tyle dni zostanie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 11:13   #518
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Siemanko

o , superrr!!! Tylko ja na razie nie mam pracy...

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:15   #519
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

A ja po rozmowie z tz jestem totalnie juz zdolowana, praca, mieszkaniem, ślubem... Nic nie wiem. Dobrze, ze choc jestesmy razem

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:24   #520
Dotka90
Zakorzenienie

Antonina, co się stało?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:30   #521
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Serduszko dla Was
Super wyglądasz! I ten welon

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Miałam iść spać, ale jak zobaczyłam kieckę. Nie da rady
Śliczna!

Mi też tak zrobiła, biust za wysoko, ale tak ściągnęła klamerkę. Wiem jedno- chcę sukienkę właśnie w takim kroju. Wrzucę, ale proszę nie komentować ramiączek, bladej skóry i szerokich bioder :P
Załącznik 5240668

Całe życie marzyłam o sukience odcinanej pod biustem, jak tylko założyłam Na pewno nie chcę takiego modelu.
Załącznik 5240670
Zdecydowanie ta pierwsza! Bardzo ładnie podkreśla talię ta druga strasznie poszerza Ci biodra.

magdalenka_w_86 Kocham koronkowe suknie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-05-08 o 11:32
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 11:43   #522
Opiumalfa
Zakorzenienie

Trendy na 2014 http://www.snobka.pl/artykul/new-yor...a-2014-s_16776
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:59   #523
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Nikt sie nie odzywa ws nowej pracy tz, ja na siebie nie bardzo moge brać juz więcej, a czeka nas wizja wyprowadzki (średnio chcemy wracać do rodziców z podkulonym ogonem). Wiec generalnie dool meega

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:08   #524
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

cukraktywna dasz radę, kto jak nie Ty?! Główka do góry i pamiętaj, że masz nas Jeśli potrzebujesz - płacz, bo to daje ulgę i potem człowiek jest w stanie zebrać w sobie siły do dalszego działania

agunineczka ja też mam zamiar wykorzystać takie okazje na kupno nowych kiecek i trzymam kciuki, aby szybko Ci zleciało do dnia ślubu i wspólnego mieszkania z TŻ'em

pysia1987 trzymam kciuki za siostrę

Cytat:
Siemanko

gratki

Też już bym chciała mieć te 26, ale mam jednolite, więc jeszcze poczekam :P

antonina_bielska
trzymaj się Kochana

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:17   #525
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dostałam 3,5 z egzaminu z metodologii Cieszę sie jak dziecko. Na magisterce jeszcze żadnej poprawki nie mialam.

Tycikata, jak to 8 lat? Myślałam że to za całe studia dopiero sie liczy... Teraz mam umowę zlecenie i magisterke robię zaocznie, ale licencjat robiłam dziennie i nie pracowałam (tylko w wakacje, dorywczo, na umowy zlecenia). Od listopada 2012 do marca br pracowałam na umowę o prace i mi powiedziano, że miałabym 20 dni (miałam 9 bo to na czas określony i proporcjonalnie obliczone ale z 20), a nie 26...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:20   #526
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Może po prostu nie może odebrać, bo jest zajęty?
Kochana, nie myśl o najgorszym...
No i się okazało... Jak zajechał do pracy to okazało się że musi jechać w teren (a pracuje na magazynie), bo ciężarówka która jechała do nich miała wypadek, wleciała w ogromnego dzika i pół tira skasowane... :/ No i musieli jechać przeładować zawartość tego tira na coś innego. No i zapomniał przez to napisać że dojechał. A w nie odbieraniu telefonu nie byłoby nic dziwnego, gdyby nie to że nigdy z tym nie ma problemu, często sam do mnie dzwoni żeby pogadać No a później jeden z kumpli przejechał mu po stopie wózkiem widłowym i musiał jechać do szpitala na szczęście po prześwietleniach okazało się że kości są całe, tylko ma trochę opuchniętą... Matko co ja się stresu najadłam dzisiaj. Przez to wszystko w pracy mnie ratowali, bo zemdlałam...

Cytat:
Krooliczek89, a skąd taka niska cena makijażu?
Znajoma kosmetyczka Sama bierze teraz ślub we wrześniu

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:21   #527
Molise
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Tycikata, jak to 8 lat? Myślałam że to za całe studia dopiero sie liczy... Teraz mam umowę zlecenie i magisterke robię zaocznie, ale licencjat robiłam dziennie i nie pracowałam (tylko w wakacje, dorywczo, na umowy zlecenia). Od listopada 2012 do marca br pracowałam na umowę o prace i mi powiedziano, że miałabym 20 dni (miałam 9 bo to na czas określony i proporcjonalnie obliczone ale z 20), a nie 26...
.
8 lat za licencjat + 2 lata trzeba być na umowie o pracę. Od 10 lat stażu liczy się 26 dni urlopu.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:29   #528
misia880
Zakorzenienie

kroooliczek89
Dobrze, że wszystko się wyjaśniło.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:33   #529
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
8 lat za licencjat + 2 lata trzeba być na umowie o pracę. Od 10 lat stażu liczy się 26 dni urlopu.

mi w lutym minęły 2 lata od kąd pracuje na umowę o pracę + licencjat który ukończyłam w 2010 no i mam

aaaale się cieszę jak dziecko a myślałam, że będę musiała czekać aż mgrkę skończę

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 12:37   #530
poznanianka1990
Zakorzenienie

Molise, a liceum jeszcze sie powinno liczyć 4 lata, prawda?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-08, 12:38   #531
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

mi w lutym minęły 2 lata od kąd pracuje na umowę o pracę + licencjat który ukończyłam w 2010 no i mam

aaaale się cieszę jak dziecko a myślałam, że będę musiała czekać aż mgrkę skończę
Mi brakuje niecałych 5 miesięcy do 10 lat stażu
W przyszły roku bardzo się te dodatkowe 6 dni przyda

Leon
Stary 2013-05-08, 12:38   #532
poznanianka1990
Zakorzenienie

Krooliczku, no widzisz, wszystko sie dobrze skończyło A stopa do wesela się zagoi

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-08, 12:39   #533
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Molise, a liceum jeszcze sie powinno liczyć 4 lata, prawda?

Jeżeli skończyłaś studia to nie. Tych okresów się nie sumuje. Wybiera się to co "dodaje" najwięcej lat.

Leon
Stary 2013-05-08, 12:39   #534
velika
Winter is coming

Tycikata super więcej dni wolnego, więcej dni imprezowania
Ja miałam jednolite magisterskie, niesprawiedliwość na tym świecie. Przepracowane na umowie mam 1,5 roku, bo pierwszy rok po studiach robiłam bez umowy więc 26 dopiero w przyszłym roku...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 12:46   #535
poznanianka1990
Zakorzenienie

Molise, dzięki za wyjaśnienie

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-08, 12:50   #536
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Krooliczku, no widzisz, wszystko sie dobrze skończyło A stopa do wesela się zagoi
Na szczęscie tak. Ale my jesteśmy umówieni że zawsze mi pisze że zajechał do pracy, czy do domu. Bo on większość jeździ przez takie lasy, i boje się właśnie żeby mu kiedyś jakiś zwierzak nie wyleciał raz cudem udało mu się ominąć stado saren, a innym razem miał mieć nockę, ale jego kumpel potrzebował się zamienić. No i ten kumpel wracał o 4tej z nocki (zmiany mojego TŻ), a mieszkają obok siebie, także trasa ta sama. No i wpakował swoje 2-tygodniowe auto w dzika :/
stąd moje nerwy

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:01   #537
SimplyDivine
Zakorzenienie

O kurcze, nie nadazam za Wami dziewczyny - pedzicie jak szalone

wenedka bardzo, bardzo mi przykro z powodu kici

od mojej ostatniej wizyty na watku troche sie pozmienialo i pozalatwialam troche Wazony i kwiaty na stoly, tort i babeczki, sukienki dla druhen i chyba garnitur dla TZ

http://www.bhs.co.uk/webapp/wcs/stor...91%7C471109%5D dluga w kolorze fuksjowym

http://www.burton.co.uk/webapp/wcs/s...78&pageSize=20 i do tego czarna mucha

wciaz czekam na moj pierscionek zareczynowy aby wrocil z reklamacji bo po oddaniu go do czyszczenia, polerowania i pokrycia rodem wyszlo mi okropne uczulenie na palcu... do 13 ma byc do odbioru i jesli sie okaze, ze to swiezy rod mnie uczula to bedziemy musieli wybrac nowy pierscionek w platynie lub palladium

aaa, i zaproszenia tez mamy wzor i zamowilam 10 darmowych probek z VistaPrint, zobaczymy co z tego wyjdzie

Ufff... Teraz wracam do nadrabiania chociaz tej czesci zeby zobaczyc co u Was!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babeczki.jpg (19,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (38,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty.jpg (72,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wazon.jpg (52,5 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-05-08, 13:10   #538
ig88
Raczkowanie

Heeeejjj Kobitki Podczytuje Was już pare dni bo w końcu zdecydowaliśmy się z TŻ, że czas na ślub... i tak wpadło nam, że może za rok w maju albo we wrześniu nie wiem co lepsze.. bo chcemy wszystko finansować sami i tak rozmyślamy nad tym czy się wyrobimy z pięniążkami. Mamy jeszcze taka ewentualnośc, że może pożyczyć nam mój brat ale oczywiście wszytsko w dobrym guście nie chcemy żeby to była jakaś duża suma może do 5tys choć to i tak sporo. W ogóle nie wiemy od czego zacząć.. TŻ siedzi za granica, narazie spłaca długi swojej matki, więć jesteśmy w dość nieciekawej sytuacji. Zrobilismy wstępna liste gości, wyszło 200os. Niestety mamy spore rodziny stąd taka suma. Chcemy wesele swojskie, ze swoja kucharka i sporo rzeczy zeobimy sami. Kelnerki to nasze koleżanki- już zaoferowały pomoc Powiedzcie mi kiedy i od czego mamy zacząć załatwiac? Niestety narazie będę musiała sama. Jeżeli chodzi o Kościół i sale to kiedy najlepiej się wybrac? Pochodze z niewielkiej miejscowości więc myślę, że jakiegoś problemu z datami nie będzie, choć wiadomo różnie bywa. Ile liczyć alkoholu i napoi na os? Chcielibyśmy zrobić takie małe rozeznanie żeby wiedzieć czy w rok się wyrobimy... Mam nadzieję, że mi pomożecie z góry wieeelkie dzięki ;*
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:16   #539
alloffkowa
Zakorzenienie

aj, wlasnie wracamy z tz znad morzb piekna pogoda, bylismy na lodach i na plazy. tylko jak jechalismy w tamta strone jakis palant chcial nas wyprzedzic na zakrecie a tz sie wkurzyl i nie chcial go puscic a jak w koncu nas wyprzedzil to palant zajechal nam droge i chcial pobic tz!!! tz mu uciekl a ten nas gonil zrabany.

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:27   #540
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Siemanko

Super!!! to świętujemy!!

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ale czad
Wizaż uczy

Cześć dziewczyny

Widziałam, że już przymiarki pełną parą Ślicznie wyglądacie w kieckach Mam nadzieje, że i u mnie będzie efekt wow, ale to grubo po obronie

U mnie na uczelni szału ciąg dalszy, właśnie siedzę nam mgr, także trzymajcie kciuki za pozytywne jej zakończenie

Cały czas podczytuję

Trzymam kciuki niech się dobrze (i szybko) pisze

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Heeeejjj Kobitki Podczytuje Was już pare dni bo w końcu zdecydowaliśmy się z TŻ, że czas na ślub... i tak wpadło nam, że może za rok w maju albo we wrześniu
Hej! Witamy! napisz coś o Was

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości