Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 13:50   #481
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

A ja Wam powiem że polowałam na leginsy na allegro ale jakoś tak schodziło z kupnem i pojechałam w poniedziałek do lidla i kupiłam sobie i są super, nie prześwitują na pupie, wygodne i żałuję że wzięłam tylko jedne ale w następnej gazetce też są więc kupię napewno.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:53   #482
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dacie radę

Ja zamówiłam na all 3 pary. Jedne dżinsy proste, drugie to chabrowe rurki a trzecie to takie ala jeansowe jegginsy
U mnie pogoda kiepska mam nadzieję, że trochę lata będzie, żeby pośmigać w leginsach i tunikach
u mnie za to pogoda super póki co, więc po obiadku spacerek

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:56   #483
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja po wizycie:

Wszystko ok.Miałam robione przez brzuch,ale doktor stwierdził że jak będzie słabo widać to zrobimy inaczej.Ale Młode dało się ładnie zobaczyć i pomierzyć więc nie było takiej potrzeby.
Jak na ten etap to pomiary są bardzo dobre,w normie.
Słuchałam jak bije naczynie,myślałam że to serce i mu mówię ale pięknie bije serdusko a on w śmiech i mówi do mnie spokojnie to tylko naczynie,do serduszka zaraz dojdziemy.I zaraz usłyszałam
Potem pokazał mi dzidzie i odwróciła się do nas dupką w sensie pośladkamiFajnie co?
CRL 12 +6 tc
NT 2MM
BPD 13 TC
NB obecna

I mam nisko łożysko ,ale na razie nie mam się co martwić podobno,zdarza się u 1/3 kobiet.Oby tylko szło do góry
pięknie wieści
Stary 2013-05-08, 13:56   #484
Azealia
Raczkowanie

Ilonko ja na Twoim miejscu bym się nawet nie zastanawiała, tylko szukała prywatnie kogoś kto w końcu ukoi nerwy i powie jasno co i jak. Dziwny lekarz, że wyliczył Ci taki sam tc jak ostatnio. Miałaś OM 2 dni po mnie, a ja jak byłam 22 kwietnia, czyli 16 dni temu to na usg wyszło 6t1d, a z OM wychodziło 6t3d więc mniej więcej porównywalnie. I wtedy Kropek miał 6 mm i widziałam już serduszko, skoro między Nami jest 2 dni różnicy to ten lekarz jest prawdopodobnie baranem i nie ma bladego pojęcia o tym co robi. Wstukałam na szybko w google polecanych w sosnowcu lekarzy, zerknij sobie, myślę że warto wydać te 100 czy 150 zł, żeby mieć spokojną głowę i nie zamartwiać siebie i przy tym Dzidziusia..

http://www.znanylekarz.pl/maciej-jed...osnowiec-tychy
http://www.znanylekarz.pl/maria-bore...olog/sosnowiec
http://www.znanylekarz.pl/piotr-dobr...olog/sosnowiec
http://www.znanylekarz.pl/dariusz-du...osnowiec-tychy
Stary 2013-05-08, 14:07   #485
Aagateczka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
hihi jestem ciekawa jak teraz tż się do mnie przytuli z tą poduchą

ja dziś poszukiwałam spodni ciążowych ale nic nie znalazłam, a gdzie kupiłaś? ja zamówiłam sobie na all wczoraj 2 pary ciążowych leginsów na lato jak znalazł
Moj się na mnie obraził, że teraz zamiast do niego to do poduszki sie przytulam... i co wieczór grozi że mi ją zabierze ale mi się śpi z nią rewelacyjnie, fakt trzeba się przyzwyczaić i ułożyć po swojemu.
A co do spodni, ja kupiłam jakiś czas temu w h&m i jestem mega zadowolona bo nic mnie nie ciśnie i nie uwiera mimo, że nie mam jakiegoś wielkiego brzucha

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:16   #486
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem że polowałam na leginsy na allegro ale jakoś tak schodziło z kupnem i pojechałam w poniedziałek do lidla i kupiłam sobie i są super, nie prześwitują na pupie, wygodne i żałuję że wzięłam tylko jedne ale w następnej gazetce też są więc kupię napewno.
a to w lidlu były leginsy ciążowe bo chyba mi to umkneło

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
Moj się na mnie obraził, że teraz zamiast do niego to do poduszki sie przytulam... i co wieczór grozi że mi ją zabierze ale mi się śpi z nią rewelacyjnie, fakt trzeba się przyzwyczaić i ułożyć po swojemu.
A co do spodni, ja kupiłam jakiś czas temu w h&m i jestem mega zadowolona bo nic mnie nie ciśnie i nie uwiera mimo, że nie mam jakiegoś wielkiego brzucha
w moim mieście nie ma h&m ehhhh..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:16   #487
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja po wizycie:

Wszystko ok.Miałam robione przez brzuch,ale doktor stwierdził że jak będzie słabo widać to zrobimy inaczej.Ale Młode dało się ładnie zobaczyć i pomierzyć więc nie było takiej potrzeby.
Jak na ten etap to pomiary są bardzo dobre,w normie.
Słuchałam jak bije naczynie,myślałam że to serce i mu mówię ale pięknie bije serdusko a on w śmiech i mówi do mnie spokojnie to tylko naczynie,do serduszka zaraz dojdziemy.I zaraz usłyszałam
Potem pokazał mi dzidzie i odwróciła się do nas dupką w sensie pośladkamiFajnie co?
CRL 12 +6 tc
NT 2MM
BPD 13 TC
NB obecna

I mam nisko łożysko ,ale na razie nie mam się co martwić podobno,zdarza się u 1/3 kobiet.Oby tylko szło do góry

Do wieczorka
gratuluję wizyty
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:22   #488
Mya1989
Zakorzenienie

Siemka
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Bylam wczoraj na usg genetycznym, wszystko super. Niestety nie mam dostepu do komputera bo napisalabym wam wiecej. A tak w skrocie, slyszalam serduszkk, mam piekne zdjecia i f lm z badania i na 75 proc. poznalam plec - dziewczynka A tu jedna fotka spiacej malej:
Ale piękne zdjecie
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Jestem juz po usg genetycznym, wszystko super
Na 80-90% wychodzi na to ,ze bedzie chlopak Cos tam sterczalo miedzy nozkami. Ale podobno lechtaczka na poczatku tez tak moze wygladac
Wg. usg wychodzi, ze to 12t2d, maly ma 5,6 cm. Niesamowite bylo zobaczyc te raczki, nozki, 5 paluszkow, zarys noska ( zadarty!! nie wiadomo po kim??? Ani ja ani TZ takiego nie mamy). Jestem przeszszesliwa Mialam robione dowcipnie, potem przez brzuch i potem znowu dowcipnie bo maly nie chcial sie ladnie ulozyc do pomiarow. Doktor powiedzial, ze niektore dzieci tak maja podczas usg, ze zastygaja w bezruchu jak zwierzeta

Wychodzi na to, ze mam zepsuta wage w domu bo wg niej waze ciagle tyle samo z rana w wg wagi poloznej przytylam ok. 2,5 kg od ostatniej wizyty.
Gratuluję chłopaczka
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Moja kotka ma białaczkę a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią

CO za życie :/ trzymajcie kciuki żeby po tych kroplówkach zaczęła jeść, pić i ŻYĆ bo nie chce jej stracić
trzymam kciuki za kicię
mój pies mial w nocy jakiś koszmar i zaczał się dusić, myślałam, że zawału dostane...

Gratuluję wszystkich wizyt

tez musze wybrac się do dentystki i chyba do lekarza, bo coś nie zdrowieje, w sumie zdrowieje, ale b. wolno:<

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:39   #489
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
O matko jaka wielka modelka z niej będzie jak nic gratulacje dla siostry

Czy ospa jest niebezpieczna dla kobiety w ciąży, ona nie ma ale ma ktoś z rodziny a ona nie wie czy przechodziła ?
Ja mam znajoma ktora w 7 mies ciazy dostała ospy. Lekarze powiedzieli ze teraz juz nie ma co badac pod katem zdrowia dziecka, co ma byc to bedzie nic juz nie zrobia. Dziewczynka urodzila sie zdrowiutka , ale ona sama przez 2 mies Zyska w zawieszeniu. MAGALSKA - fajna ta poducha , inna niz moja . Wygodna?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja musze powiedziec ze dzis sobie uswiadomilam ze przeszkadza mi juz brzuch! Ciezko mi sie idzie pod schody , szybko sie mecze , schylam sie jak kaleka , czasem mi ciezko dzwignac dooope z kanapy.. Wiem ze to wszystko jest po cos I to mnie trzyma w pionie ;D A najlepsze jest to ze to dopiero połowa , I tak naprawde teraz zaczyna sie moment gdzie bede rosła w atomowym tepie , nie moge sobie tego wyobrazic pamietam jak pare tygodni temu zastanawiałam sie kiedy w koncu bede miala ciazowy brzuch

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:40   #490
ryba91
Zakorzenienie

nemosek
Stary 2013-05-08, 14:43   #491
ola_k11
Zadomowienie

Dziemczyny chyba Was wystrzelam! Tyle napisać w 1 dzień? No nic pozostaje mi nadrabiać zamiast pracować

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Hej, a ja po wizycie u gin, zleciła mi badania krwi i moczu, czyli: morfologię, glukozę,anty-HCV?, WR-VDRL?, różyczka IgG, różyczka IgM, toxo IgG, toxo IgM, mocz badanie ogólne, i co dziw chce sprawdzić czy mam hiv?!!! rozumiem że tak rutynowo, ale przy żadnej ciąży nie badali mnie czy mam hiv. 28 maja następna wizyta, i będe miała zakładaną kartę ciąży wreszcie. Teraz z niecierpliwośćią czekam na usg. Pytałam ją o datę porodu, ale powiedziała że usg ustali dokładniejszą datę.
Ja miałam w poprzedniej ciąży i w tej też badanie HIV. nie widzę w tym nic złego wręcz przeciwnie. Nigdy nie ma się pewności, więc dla dobra dziecka i wszystkich, którzy uczestniczą przy porodzie warto zrobić to badanie.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
szkoda ze tak wcześnie, bo ja sobie powiedziałam ze co najmniej do momentu aż nie będziemy wiedzieli czy to chłopiec czy dziewczynka nie będę nic kupowała.
ja miałam podobnie w 1 ciąży, kupowałam dopiero jak poznałam płeć ale zdarzyło się kupić wcześniej jakiegoś bodziaka unisex czy skarpetki i kocyk chyba kupiłam w zielonym kolorze

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja jutro mam genetyczne o 12:10 i trochę się zastanawiam czy powinnam iść, ponieważ 26.04 miałam już dowcipne usg robione....i nie o wiem....bo już zdążyłam gdzieś usłyszeć, że usg za często nie powinno się go robić...
z tego co wiem, to nie ma żadnych dowodów na to, że usg szkodzi

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Chłopczyk czy dziewczynka ???? hmmmm moja kolzanka miała sytuacje ze cala ciaze mowili ze bedzie chlopak a wyszla dziewczynka i co??? ona czula i kupowala ciuszki uniwrsalne albo dla dziewczynki
też znam taki przypadek. Koleżanka z pracy całą ciążę czekała na syna a urodziła się córka

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
superancka ta komoda

Cytat:
ja chcę jutro serduszko i wreszcie się czegoś dowiedzieć czy dobrze czy źle...takie czekanie jest najgorsze
i ja mam to samo... denerwuję się czy wszystko dobrze, ostatnie usg było w 8tc a teraz za 2 tyg mam mieć genetyczne...

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
zdradź mi recepture na zupe serowa
ja też chcę
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:54   #492
Trele_Morele
Zakorzenienie

O

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:57   #493
budowniczka
Rozeznanie

nemosek

Widzę, że jesteś z Tarnowa zastanawiałaś się nad miejscem porodu? ja osobiście postanowiłam, ze bede rodzić w Roztoce. No i jestem pod kontrolą właśnie w szpitalu Sw. Elzbiety
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:02   #494
malinka123108
Wtajemniczenie

jestescie kochane...

paulinko,super ze czujesz sie swietnie w ciazowych spodniach,a jaka przyjemnosc je nosic;]poczekaj na 5m....brzuszek jak pilka;*
ola spokojnie fajnie ze masz za 2tyg usg,napewno wszystko dokladnie beedzie widac,nie bedzie sytuacji jak u mnie...chociaz mimo wszystko wiem ze pplod zyje rozwija sieto mnie juxz cieszy
Stary 2013-05-08, 15:03   #495
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Po wizycie jestem załamana
na pierwszym usg 15,04 pecherzyk mial 8,5 i wskazywalo na to ze to 5 tydz i 4 dzien dzisiaj zbadal mnie dopochwowo i powiedzial ze pecherzyk ma 14 mm i tez jestem w 5 tyg i 4 dniu masakra jak to mozliwe ..... nie dostalam nawet zdjecia a dodam ze wczoraj mowil ze ma 11.... powiedzial ze mam sie na nic nie nastawiac bo to róznie bywa..... a na tym pierwszym usg to jest taka czarna kropka prawie ze pusta.... a na tym jak pokazywal no monitorze to jest takie czarne dlugie kółko a w środku szara dosyc spora kulka......
NIE SLYSZALAM ANI NIE WIDZIALAM TETNA
MASAKRA SIEDZE I PŁACZE ....TAK MNIE DZIAD NASTRASZYŁ
ilona ja bym na Twoim miejscu umówiła się jeszcze tego samego dnia prywatnie na usg! musisz znaleść szybko normalnego lekarza, który uspokoi Twoje nerwy!
Stary 2013-05-08, 15:08   #496
Zuzziak
Rozeznanie

Cieszę się że u was dziewuszki wszystko dobrze. Mojemu TŻ wczoraj zachciało się przytulasek i niestety po stosunku dostalam jasno czerwonego krwawienia. Od razu skontaktowałam się z lekarzem i pojechałam na IP. Zrobili mi usg, dzidzia cała i zdrowa, ma prawie 5cm, serduszko prawidłowo bije, ale niestety plamienie mi nie przeszło dlatego też mam leżeć mało chodzić, dostaje luteinę i nospę. Mam nadzieję że ból i plamienie szybko przejdą.
pozdrawiam z patologii
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:09   #497
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
ola spokojnie fajnie ze masz za 2tyg usg,napewno wszystko dokladnie beedzie widac,nie bedzie sytuacji jak u mnie...chociaz mimo wszystko wiem ze pplod zyje rozwija sieto mnie juxz cieszy
malinko mam nadzieję, że tak będzie. Aczkolwiek muszę przyznać, że męczy mnie fakt, iż ostatnie usg miałam w 8tc i było widać kropkę z migoczącym serduszkiem... Chciałabym wiedzieć, że dzidzia się rozwija, że ma rączki, nóżki, wszystkie narządy... stresuję się bo tyle czasu minęło a ja na początku miałam ogromne nerwy, które sprawiały, że brzuch mnie bolał.

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą. Pierwszą ciążę prowadził mi lekarz prywatnie. Jest świetnym specjalistą i mam do niego zaufanie. Przeszłam do niego w połowie ciąży jak lekarz z Enel-Med potraktował mnie jak g***no. Teraz mam pakiet w Lux-med i chodze do lekarza, którego poleciła mi koleżanka. W sumie nie mam zdania, bo byłam dopiero 2 razy ale jest dziwny... choć podobno też jest świetnym specjalistą. Zastanawiam się czy nie chodzić na 2 fronty, bo pamiętam że wtedy chodziłam dość często i byłam spokojna i ufam tamtemu lekarzowi a teraz tego nie znam ale za to badania mam za darmo...
Stary 2013-05-08, 15:14   #498
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja mam znajoma ktora w 7 mies ciazy dostała ospy. Lekarze powiedzieli ze teraz juz nie ma co badac pod katem zdrowia dziecka, co ma byc to bedzie nic juz nie zrobia. Dziewczynka urodzila sie zdrowiutka , ale ona sama przez 2 mies Zyska w zawieszeniu. MAGALSKA - fajna ta poducha , inna niz moja . Wygodna?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja musze powiedziec ze dzis sobie uswiadomilam ze przeszkadza mi juz brzuch! Ciezko mi sie idzie pod schody , szybko sie mecze , schylam sie jak kaleka , czasem mi ciezko dzwignac dooope z kanapy.. Wiem ze to wszystko jest po cos I to mnie trzyma w pionie ;D A najlepsze jest to ze to dopiero połowa , I tak naprawde teraz zaczyna sie moment gdzie bede rosła w atomowym tepie , nie moge sobie tego wyobrazic pamietam jak pare tygodni temu zastanawiałam sie kiedy w koncu bede miala ciazowy brzuch

Ja jestem w 11 i już mi przeszkadza, bo jak się nachylam po coś to się rzuca

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:25   #499
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
malinko mam nadzieję, że tak będzie. Aczkolwiek muszę przyznać, że męczy mnie fakt, iż ostatnie usg miałam w 8tc i było widać kropkę z migoczącym serduszkiem... Chciałabym wiedzieć, że dzidzia się rozwija, że ma rączki, nóżki, wszystkie narządy... stresuję się bo tyle czasu minęło a ja na początku miałam ogromne nerwy, które sprawiały, że brzuch mnie bolał.

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą. Pierwszą ciążę prowadził mi lekarz prywatnie. Jest świetnym specjalistą i mam do niego zaufanie. Przeszłam do niego w połowie ciąży jak lekarz z Enel-Med potraktował mnie jak g***no. Teraz mam pakiet w Lux-med i chodze do lekarza, którego poleciła mi koleżanka. W sumie nie mam zdania, bo byłam dopiero 2 razy ale jest dziwny... choć podobno też jest świetnym specjalistą. Zastanawiam się czy nie chodzić na 2 fronty, bo pamiętam że wtedy chodziłam dość często i byłam spokojna i ufam tamtemu lekarzowi a teraz tego nie znam ale za to badania mam za darmo...
Ja chodzę na dwa fronty. Z NFZ fajny lekarz, prowadził moja pierwsza ciążę od 16tyg. Tam niestety nie wchodzą osoby towarzyszące, dlatego postanowilam korzystać z pakietu w LuxMedzie. Tam tylko 3usg, ale maz hest ze mną

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

No i uciekam do pracy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:27   #500
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Cieszę się że u was dziewuszki wszystko dobrze. Mojemu TŻ wczoraj zachciało się przytulasek i niestety po stosunku dostalam jasno czerwonego krwawienia. Od razu skontaktowałam się z lekarzem i pojechałam na IP. Zrobili mi usg, dzidzia cała i zdrowa, ma prawie 5cm, serduszko prawidłowo bije, ale niestety plamienie mi nie przeszło dlatego też mam leżeć mało chodzić, dostaje luteinę i nospę. Mam nadzieję że ból i plamienie szybko przejdą.
pozdrawiam z patologii
Zostawili Cię w szpitalu?
Stary 2013-05-08, 15:29   #501
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Luxmed ma taka politykę, ze jesli masz u nich założona kartę ciąży i tam wpisane nazwisko lekarza prowadzącego spoza luxmedu, to możesz robić badania na podstawie skierowania od niego. Sama tak zamierzam robić

Obowiązuje to co prawda tylko na badania "z rozpiski", nic poza nią, ale zawsze coś.
Stary 2013-05-08, 15:34   #502
Zuzziak
Rozeznanie

Anoula tak, na obserwację. Wypuszczą mnie pewnie jak plamienie ustąpi;(
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:48   #503
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Luxmed ma taka politykę, ze jesli masz u nich założona kartę ciąży i tam wpisane nazwisko lekarza prowadzącego spoza luxmedu, to możesz robić badania na podstawie skierowania od niego. Sama tak zamierzam robić

Obowiązuje to co prawda tylko na badania "z rozpiski", nic poza nią, ale zawsze coś.
oooo no to muszę się o to dowiedzieć chyba sie zapisze do tego swojego prywatnego lekarza i mu powiem, ze w razie czego do lux medu też będę chodzić...zobaczymy co powie.
Stary 2013-05-08, 15:50   #504
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrawiam z patologii
Kochana leż i wypoczywaj, oby plamienia szybko ustały

Ja zauważyłam przy podcieraniu trochę brązowego śluzu ale spawdzilam w środku i czysto. Zastanawiam się czy to od luteiny. Bo podobno jak się bierze jakiekolwiek tabletki dopochwowo to można trochę plamić, nwet ginka mi tak mówiła...a z drugiej strony zmniejszyłam dawkę lutki na 1x dziennie i może powinnam jednak brać 2 x dziennie Sama nie wiem.
Stary 2013-05-08, 16:09   #505
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anoula tak, na obserwację. Wypuszczą mnie pewnie jak plamienie ustąpi;(
Ale dobrze że z dzieckiem wszystko ok. Ty odpoczywaj i oby szybko przeszło
Stary 2013-05-08, 16:35   #506
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20

Cytat:
pozdrawiam z patologii

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja chodzę na dwa fronty. Z NFZ fajny lekarz, prowadził moja pierwsza ciążę od 16tyg. Tam niestety nie wchodzą osoby towarzyszące, dlatego postanowilam korzystać z pakietu w LuxMedzie. Tam tylko 3usg, ale maz hest ze mną

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

No i uciekam do pracy

Dziewczyny, tak piszecie o tych luxmedach i innych- drogie są te pakiety? można je tak indywidualnie "kupić" czy nie bardzo ?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

samo usg ciąży kosztuje ponoć 115 złotych dlatego jestem Ciekawa ile wyjdzie za pakiet
Stary 2013-05-08, 16:41   #507
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20

ryba ja mam wykupiony pakiet przez firmę, więc nie wiem dokładnie jak to jest z indywidualnym ale pewnie jest drogi choć biorąc pod uwagę ilość badan wykonywanych w czasie ciąży i koszt wizyt u gina to może się opłacać. Pewnie musiałabyś zadzwonić i się dowiedzieć a może mają tylko pakiet prowadzenia ciąży. Tu znalazłam jakieś info - zliczając ceny wizyt u gina i koszt badać wydaje mi się że wychodzi na to samo http://www.luxmed.pl/ubezpieczenia/o...ndywidualnych/
Stary 2013-05-08, 16:52   #508
Antibia86
Rozeznanie

ja mam w Enel-med ale ginekolodzy tam są do dupy...alergolog też ale interniste mam kochanego i wyglada u mnie tak że ja ide do swojego gina prywatnie on mi wypisuje zalecenia i badania a ja sie umawiam do Internisty i on mi daje skierowanie swoje i mam wtedy za darmo wszystkie badania. Usg u nas mają do dupy zreszta nie potzrebuje bo moj gina ma dobre i na kazdej wizycie jak na razie mi robił....swoją droga tak mi się przypomniało że jak byłam pierwszy raz u niego w nowym gabinecie wchodze i rzuca mi sie aparat lustrzanaka na statywie przy fotelu ginekologicznym.... uśmiałam się że sesję sobie można zrobić heheh.
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:13   #509
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
ja dziś poszukiwałam spodni ciążowych ale nic nie znalazłam, a gdzie kupiłaś? ja zamówiłam sobie na all wczoraj 2 pary ciążowych leginsów na lato jak znalazł
ja mam 2 pary spodni ciążowych ale takie leginsy by mi się przydały,

Cytat:
pozdrawiam z patologii
o kurcze, oby plamienia ustapiły
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:22   #510
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny doradźcie coś....

też czujecie, że wasze staniki robią się za małe ?

musze coś kupić bo po dniu noszenia stanika bolą mnie piersi i już mam takie odciśnięte

i nie wiem co robić, czy pójść do sklepu normalnego ze stanikami i cos wybrać czy już w sklepie ciążowym i kupić z rozmiar lub dwa większy ? czy z dwa staniki?
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości