Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 15:30   #1471
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Doczytałam na stronie labu, że dopuszczają oddanie materiału na posiew w woreczku na mocz. Kamień z serca, bo już miałam wizję łapania w locie siuśków
to super, tak właśnie myślałam, że zezwolą, hihi my zezwalamy
Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Popodglądałam Was chwilkę i grzecznie pytam, czy mogę dołączyć z moimi głupawymi nieraz pytaniami o tabsach i stresie przed seksem już przeczytałam więc mi deczko lżej, że nie tylko mi walnęło na dekiel i uciekam przed mężem
witaj
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40704242]Nancy, mocz na posiew obowiązkowo w jałowym pojemniku, w aptece są, ok. 1,5zł.[/QUOTE]
wiem wiem, takich jałowych mam jeszcze z okresu ciąży chyba z 10szt. "pożyczyłam" sobie z pracy właśnie jedne laby zezwalają inne niekoniecznie, dlatego pytałam jak u laurki, nie śmiałam jej pytać a którym labie by to robiła
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:32   #1472
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

witaj

wiem wiem, takich jałowych mam jeszcze z okresu ciąży chyba z 10szt. "pożyczyłam" sobie z pracy właśnie jedne laby zezwalają inne niekoniecznie, dlatego pytałam jak u laurki, nie śmiałam jej pytać a którym labie by to robiła
a ile kosztuje taki posiew moczu?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:35   #1473
nancykenator
Zakorzenienie

Deli tak jak laurka pisała i ja kiedyś, niektóre laby zezwalają na posiew w woreczku u takich malutkich dzieciątek jak nasze, trzeba się dopytać
uuu obrona pamiętaj, że 10 min wstydu a papier na całe życie obrony nie da się nie zdać

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Deli kosztuje ok, 30 zł, przynajmniej u mnie w labie tyle kosztuje, w tym masz zarówno posiew czyli izolują bakterie jakie są i jeśli coś wychodzi to robią też antybiogram czyli jaki antybiotyk zastosować w wypadku leczenia natomiast jeśli chcesz zarówno mocz na bakterie jak i grzyby, to trzeba niestety na pojemniki albo dwa woreczki, plus ewentualnie trzeci na ogólne badanie moczu.

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-05-08 o 15:36
Stary 2013-05-08, 15:36   #1474
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli tak jak laurka pisała i ja kiedyś, niektóre laby zezwalają na posiew w woreczku u takich malutkich dzieciątek jak nasze, trzeba się dopytać
uuu obrona pamiętaj, że 10 min wstydu a papier na całe życie obrony nie da się nie zdać
wlasnie boje sie, ze polegne... boje sie ze sie nie naucze... 150stron troche duzo.. no ale... jeszcze te pytania takie denne ale trzeba się zawziąć!
nie no dam rade phhhh

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Deli kosztuje ok, 30 zł, przynajmniej u mnie w labie tyle kosztuje, w tym masz zarówno posiew czyli izolują bakterie jakie są i jeśli coś wychodzi to robią też antybiogram czyli jaki antybiotyk zastosować w wypadku leczenia
acha, no to super, trzeba to zrobić ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-05-08, 15:37   #1475
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie poznaje dzisiaj swojego dziecka (oby nie zapeszyć ). Ok godz 12 mama mi go uspała i tak śpi -dałam mu jeść na śpiocha bo szkoda mi go budzić, widzę jak te zęby go męczą nawet nie zmieniałam pieluchy żeby się tylko nie obudził. Biedny mój
ja tez nie poznaje swojego wczoraj byl istnym anioleczkiem a dzis diablatko z piekla rodem
chyba ta pogoda taka. za goraco jest, u nas w sloncu 43 stopnie! wiec wyjdziemy ponownie jak sie ciutke ochlodzi

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

pamiętacie mnie jeszcze? Trochę mnie nie było, ale tak jak wcześniej pisałam byłam w końcu w Polsce z Małym.

Teraz staram się znowu ogarnąć ze wszystkim ale w moje dziecko jakiś szał wszedł i ciągle w domu mi płacze, czasem już nie daje rady dlatego większość czasu spędzamy na dworze bo tylko wtedy jest w miarę spokojny.

Byliśmy w Pl u lekarza i Niunio zdrowy za to ja mam "cudowne" pozostałości po moim za☠☠☠istym porodzie
teraz muszę brać leki i niedługo znowu lecieć do Pl na kontrolę i dodatkowe usg całych narządów rodnych.

Trochę Was nadrabiam ale wszystkiego dokładnie nie jestem w stanie przeczytać.
jejciu, jeszcze nie koniec atrakcji poporodowych? wspolczuje bardzo ja tez dluuuuuuuugo dochodzilam do siebie ale chociaz porod mialam mega lajtowy

Cytat:
Za czasów mojej mamy zagęszczali niektórzy mleko mąką. Jej znajoma jak kaszę robiła synom, to butlę 250 ml, jak zjedli dawała drugą taką samą Pół litra kaszy na jedno posiedzenie kilkumiesięczniak.... Dodam że dzieciaki były straaaaasznie grube. Nigdy nie schudli. Moja teściowa mi żur proponowała więc wiesz

Ja was moim Michasiem zamęczę dziś:
Spacerowo

ja w obawie o podobne pomysly tez wole sama rozszrzac diete...

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Byłam już raz z małą na spacerze rano i nie uwierzycie, ale odkąd kupiliśmy wózek juz 4 raz mamy dziurawą detkę!! i super flaka

Producent wózka mi juz pisał ze dętki i opony nie podlegają gwarancji- dziewczny co mam zrobic? dętka jest dobra 3-4 dni a potem łup i flak, albo kupujemy nową, albo mąż łata, a to są ciągle dodatkowe koszty....
jak na nich wpłynąć, że to nie nasz wina- moze to koło jest jakieś du.ne..

i mam pytanie odnośnie szczepienia
Mała powinna byc zaszczepiona już tydzien temu 6w1 ale niestety na dzień dzisiejszy mamy problemy finansowe i nie mozemy jechac na drugą dawkę... stanie się coś jak to szczepienie się troche opóźni???
Może poczekać, czy mam na gwałt kołować kasę tylko nie wiem skąd.....
i wiecie co... boje się, że sie nie odkujemy i bedziemy musieli wrócic do tego za☠☠☠iste....goooooo domu... spędza mi to sen z powiek i ciągle żyje na stresie.... ehhhhhhhhh to sie wyżaliłam........
a co to ze pechozolowy wozek? to moze kupcie takie kola ktorych nie trzeba pompowac?

co do szczepienia to raczej mozna przesunac. przeciez jak maluch jest chory to nie ma szczepienia, jest odwlekane.....

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
witam się z naszego centrum dowodzeni w ogrodzie pod kwitnącą jabłonką nie chce mi się łazić z wózkiem po takim gorącu, to się wietrzymy stacjonarnie; młody pobuszował trochę na kocu, a teraz kima w wózku

tzn że zła jest ma znaczek, że jest zatwierdzona przez instytut matki i dziecka; i w sumie na butelce jest napisane chyba, że źródlana
na trawce? dajesz cos pod spod?
tak, to jest zrodlana woda. ja od poczatku jade na zywcu. i ja i maly

Cytat:
moja mała tak zasneła na bujaku omg....
czyli mowisz ze otwierasz sezon na słit focie pt "dziwne pozy"

Cytat:
Witajcie.
Popodglądałam Was chwilkę i grzecznie pytam, czy mogę dołączyć z moimi głupawymi nieraz pytaniami o tabsach i stresie przed seksem już przeczytałam więc mi deczko lżej, że nie tylko mi walnęło na dekiel i uciekam przed mężem

o, kolejna z Mazowsza!
czyzby potega Śląska została obalona?
jak rodzilas? jak przebiegala ciaza? pracowalas w ciazy? pokaz swoja Niuńkę

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:39   #1476
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Baby ono to firma. W realu możesz kupić- właśnie ostatnio widziałam. Ja to na all u jakiegoś sprzedawcy kupiłam, ale to robiłam większe zakupy i mi się opłacało. A w realu widziałam za 15 zł.
ja kupiłam w pepco za 9,99
Stary 2013-05-08, 15:40   #1477
olimpka85
Raczkowanie

moje dziecko jest jakies dziwne wczoraj ledwo 60 mi pare razy zjadlo, za to dzis w nocy wypil 180 i ryk ze sie skonczylo dalam mu drugie bo mialam gotowe myslalam ze cos tylko wypije a on wypil cale! !!!
to kolo 5 bylo.
o 9 wypil 150
o 13 dalam mu 150 znowu ryk dorobilam 60 wypil cale.
powinien pic 6 razy po 150. co mam zrobic? nie chce go utuczyc...
moja mama mowi zeby mu kaszke mleczna wprowadzic, w nd bedzie mial 14 tyg - wprowadzic, jak sie bedzie powtarzalo?
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:43   #1478
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wlasnie boje sie, ze polegne... boje sie ze sie nie naucze... 150stron troche duzo.. no ale... jeszcze te pytania takie denne ale trzeba się zawziąć!
nie no dam rade phhhh [COLOR="Silver"]
a jak wyglada twoja obrona?
ja swoja (lic i mgr) mialam lajtowa. dostalismy pytania od promotorow i byl luz. tzn stres byl nie powiem ale psychicznie duuuzo latwiej niz mialabym isc i nie wiedziec czego sie spozdziewac

Stary 2013-05-08, 15:43   #1479
Debrah
Zakorzenienie

Mam do nadrobienia kilka stron, zaraz się cofnę.
U nas dziś gorącoooo, właśnie wróciłysmy ze spaceru.

Lenova: dla ciebie zdjęcie kapelusika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0124.jpg (28,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0127.jpg (24,1 KB, 9 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:46   #1480
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
moje dziecko jest jakies dziwne wczoraj ledwo 60 mi pare razy zjadlo, za to dzis w nocy wypil 180 i ryk ze sie skonczylo dalam mu drugie bo mialam gotowe myslalam ze cos tylko wypije a on wypil cale! !!!
to kolo 5 bylo.
o 9 wypil 150
o 13 dalam mu 150 znowu ryk dorobilam 60 wypil cale.
powinien pic 6 razy po 150. co mam zrobic? nie chce go utuczyc...
moja mama mowi zeby mu kaszke mleczna wprowadzic, w nd bedzie mial 14 tyg - wprowadzic, jak sie bedzie powtarzalo?
ja bym wprowadzila. na dluzej mu starczy.
a moj dzis prawie w ogole nie je

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

ja nie Lenova ale tez lookne
śliczności kochane!

Stary 2013-05-08, 15:49   #1481
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

świetny

moja też nie bardzo za jedzeniem ale za to piiiiicie, jabłuszko już może, wczoraj jej rozrobiłam wodę z soczkiem gruszkowym i też ok

Edytowane przez misia1505
Czas edycji: 2013-05-08 o 15:51
misia1505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:51   #1482
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:

a ja bylam na 3h spacerku z małą jeju dziewczyny, taki upał.......a widziałam babke z dzieckiem ubranym w kurtce na polarze :OOOO szok. Moja teraz sie wygrzewa na balkoniku w samym krótkim bodziaku i je namiętnie swoje stopki

ach kupilam chlebek z zurawiną .. U . W . I . E . L . B . I . A . M .

bym zapomniała, na uczelni juz sa terminy obron. Wybrała 1 lipca. <booooooje sie strasznie> btw. chyba musze sie juz zaczac uczyc
Ja właśnie nie wiem o co rozchodzi się tym innym mama z ubieraniem dzieci jak w zime. Dzisiaj na spacerze mijałam 4 wózki z gondolami i 2 z nich miały osłonki a moje dziecko z zapaleniem gardła nawet bez kocyka tylko w body z długim i pół śpiochach, dodam że było 26 stopni.

Ja jeszcze nie mam terminu obrony wyznaczonego ale gdzieś koło 20 czerwca
Stary 2013-05-08, 16:03   #1483
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Co do ubierania mój dzis cały dzień tylko body z długim jak zakładam spodenki to wrzask wiec lezy z gołymi nogami ale cieplutkie ma i czekamy na tż i pujdziemy na spacerek mam nadzieje ze nie bedzie płaczu bo bida jest po tym szczepieniu ale ciesze sie ze 5w1 wzielismy inaczej chyba by sie zapłakał i tak cięzko znosi a wczoraj w przychodni widziałam dziecko na 1 szczepienie wiec malutkie w kombinezonie

Deli mozesz mi na pierwszej stronie dopisać KP i 27 lat i imię Dominika bo widze ze nie mam i jakaś młoda jestem choć za połroku 28 juz będzie

Fewcia współczuje szelek a konsultowałaś ich noszenie z rechabilitantem pokrótce opisze ci co kiedys szłyszałam ale prosze nie obrazsie ani nie sugeruj za bardzo tym co napisze
Rozmawiałam kiedys jeszcze w ciązy z moja szfagierka jak wam pisałam jest fizjoterapeutą i zrobiła kurs NTD Bobath ostatnio zdawała egzamin i planuje otworzyc własny gabinet itd i po jednym ze zjazdów opaowadała jak zajecia wygladały a mieli je z jakąs babka ze stanów i było o bioderkach i muwiła ze szelki orteze stosuje sie tyko w PL , Rumuni i zacofanych krajach a na swiecie sa inne metody rechabilitacji a tak jak u nas lekarze zalecaja czasem moze wrecz szkodzic wiec moze poszukaj jakiegos dobrego rehabilitanta dzieciecego i skonsultuj moze alternatywne metody przyniosa skutek i noszenie szelek ograniczy sie do minimum jak pojade 18 maja do Krakowa to zapytam co i jak sie leczy bo wtedy nie zglebiałam tematu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:04   #1484
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
nie no dam rade phhhh
dasz radę, my tu wszystkie za Ciebie kciuki będziemy trzymać
ja pisałam o lekach na arytmię i nadciśnienie, najlepsze było bo to kiedyś były leki na padaczkę ale cosik gdziesik zmienili i wyszło im, że mogą być na serce też jak usłyszałam swoje pytania na obronę:
od promotorki - to się pani z tych leków na padaczkę coś przygotuje
od recenzenta - to sobie pani coś o tych lekach na arytmię i nadciśnienie przypomni
od jeszcze jednej osoby z komisji - aaa pisze pani o pochodnych hydantoiny to proszę się z tego przygotować
czyli jakieś 100 stron językiem, którego trzeba było się wykuć na blachę :/ ale i tak zdałam także Ty też zdasz
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja tez nie poznaje swojego wczoraj byl istnym anioleczkiem a dzis diablatko z piekla rodem
chyba ta pogoda taka. za goraco jest, u nas w sloncu 43 stopnie! wiec wyjdziemy ponownie jak sie ciutke ochlodzi
ileee?
Stary 2013-05-08, 16:05   #1485
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak wyglada twoja obrona?
ja swoja (lic i mgr) mialam lajtowa. dostalismy pytania od promotorow i byl luz. tzn stres byl nie powiem ale psychicznie duuuzo latwiej niz mialabym isc i nie wiedziec czego sie spozdziewac
o to u mnie to samo. Dostaliśmy 47 pytań. Mam juz opracowane na ok 150stron. Ale musze skrócić, niektóre pytania mają po 10stron, bez sensu;p Ja sie bardzo stresuje, nienawidzę odpowiadać ustnie.

Cytat:

piekny kapelutek!!

jeju, jak mnie ten pajac, mój brat denerwuje .........

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-05-08, 16:05   #1486
olimpka85
Raczkowanie

PSTRYCZKU lekarka mi pow ze zdrowe dziecko je ladnie co 3 dni
jak sie karmi mm trzeba tylko pilnowac zeby pilo, ale z tymi lekarzami to roznie bywa wiec nie wiem czy to prawda

a te ktore z was chodza na basen z dziecmi? warto? u was tez taki drogi jest? u nas 290 zl na 10 wejsc
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:06   #1487
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem o co rozchodzi się tym innym mama z ubieraniem dzieci jak w zime. Dzisiaj na spacerze mijałam 4 wózki z gondolami i 2 z nich miały osłonki a moje dziecko z zapaleniem gardła nawet bez kocyka tylko w body z długim i pół śpiochach, dodam że było 26 stopni.

Ja jeszcze nie mam terminu obrony wyznaczonego ale gdzieś koło 20 czerwca
za Ciebie też będę trzymać kciuki

a tak w ogóle to nawijko jak tam Twoja praca licencjacka?
Stary 2013-05-08, 16:16   #1488
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

ileee?
juz sie ochlodzilo z deczka, jest 40

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
o to u mnie to samo. Dostaliśmy 47 pytań. Mam juz opracowane na ok 150stron. Ale musze skrócić, niektóre pytania mają po 10stron, bez sensu;p Ja sie bardzo stresuje, nienawidzę odpowiadać ustnie.
ale ja dostalam konkretne 4 pytania, ktore potem mi zadano

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
PSTRYCZKU lekarka mi pow ze zdrowe dziecko je ladnie co 3 dni
o, to mnie pocieszylas
w takim badz razie moj Kubulesław musi byc bardzo bardzo zdrowy

Stary 2013-05-08, 16:18   #1489
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

no weeeeeeeeeeeeeeeź :P
ale ja nie pisze chociaz pracy haha same pytania mam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-05-08, 16:23   #1490
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
miło, że mnie zauważyłaś

a co do zdrowia, to teraz ciężko coś powiedzieć. Póki co będę brać leki, za 2 tyg polecę się znowu przebadać i wtedy się okaże dokładnie co i jak. W każdym razie 46-cio godzinny poród nie daje mi o sobie zapomnieć
o rany, to się wycierpiałaś
rany dziewczyny znów nie mogę was nadgonić wciąż czasu brak i do tego zaczęliśmy budowę, niedługo nie będę wiedziała jak się nazywam ehhh

no i mała pospała, całe 15 min ;/

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-05-08 o 16:26
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:25   #1491
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:

o, to mnie pocieszylas
w takim badz razie moj Kubulesław musi byc bardzo bardzo zdrowy
Cytat:
A ja mam do napisania i prace minimum 60 stron i do wykucia 30 pytań opracowanych na 35 stronach. :/

Burza idzie
Stary 2013-05-08, 16:29   #1492
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Co do ubierania mój dzis cały dzień tylko body z długim jak zakładam spodenki to wrzask wiec lezy z gołymi nogami ale cieplutkie ma i czekamy na tż i pujdziemy na spacerek mam nadzieje ze nie bedzie płaczu bo bida jest po tym szczepieniu ale ciesze sie ze 5w1 wzielismy inaczej chyba by sie zapłakał i tak cięzko znosi a wczoraj w przychodni widziałam dziecko na 1 szczepienie wiec malutkie w kombinezonie

Deli mozesz mi na pierwszej stronie dopisać KP i 27 lat i imię Dominika bo widze ze nie mam i jakaś młoda jestem choć za połroku 28 juz będzie

Fewcia współczuje szelek a konsultowałaś ich noszenie z rechabilitantem pokrótce opisze ci co kiedys szłyszałam ale prosze nie obrazsie ani nie sugeruj za bardzo tym co napisze
Rozmawiałam kiedys jeszcze w ciązy z moja szfagierka jak wam pisałam jest fizjoterapeutą i zrobiła kurs NTD Bobath ostatnio zdawała egzamin i planuje otworzyc własny gabinet itd i po jednym ze zjazdów opaowadała jak zajecia wygladały a mieli je z jakąs babka ze stanów i było o bioderkach i muwiła ze szelki orteze stosuje sie tyko w PL , Rumuni i zacofanych krajach a na swiecie sa inne metody rechabilitacji a tak jak u nas lekarze zalecaja czasem moze wrecz szkodzic wiec moze poszukaj jakiegos dobrego rehabilitanta dzieciecego i skonsultuj moze alternatywne metody przyniosa skutek i noszenie szelek ograniczy sie do minimum jak pojade 18 maja do Krakowa to zapytam co i jak sie leczy bo wtedy nie zglebiałam tematu
Konsultowałam z dwoma ortopedami. No i ten pierwszy,podsumowując,stw ierdził że Blanka umiera na dysplazje a ten drugi był bardziej wyrozumiały i Blanka jeszcze pożyje. Tylko te szelki Jak będziesz coś wiedzieć to ją poproszę o informacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Aaa.. Co do obrony mgr to ją musiałam nauczyć się 100pytań,to około 250 stron było (bo teoria plus dowody twierdzeń,zasad itp) plus pytania od komisji których nie znałam. Ale miałam ciekawy temat więc sama chętnie go zgłębiłam
"Metoda minimalizacji i maksymalizacji."
I pochwale się że zdałam na 5

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:32   #1493
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Konsultowałam z dwoma ortopedami. No i ten pierwszy,podsumowując,stw ierdził że Blanka umiera na dysplazje a ten drugi był bardziej wyrozumiały i Blanka jeszcze pożyje. Tylko te szelki Jak będziesz coś wiedzieć to ją poproszę o informacje
.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
A ja mam do napisania i prace minimum 60 stron i do wykucia 30 pytań opracowanych na 35 stronach. :/

Burza idzie
o matulu! to wspolczuje podwojnie!

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

ciekawe jak tam nasza maturzystka?

Stary 2013-05-08, 16:37   #1494
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
miło, że mnie zauważyłaś

a co do zdrowia, to teraz ciężko coś powiedzieć. Póki co będę brać leki, za 2 tyg polecę się znowu przebadać i wtedy się okaże dokładnie co i jak. W każdym razie 46-cio godzinny poród nie daje mi o sobie zapomnieć
Ty to się wycierpiałaś Mam nadzieję że już będzie lepiej.

Cytat:
Witajcie.
Witaj

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie poznaje dzisiaj swojego dziecka (oby nie zapeszyć ). Ok godz 12 mama mi go uspała i tak śpi -dałam mu jeść na śpiocha bo szkoda mi go budzić, widzę jak te zęby go męczą nawet nie zmieniałam pieluchy żeby się tylko nie obudził. Biedny mój
Bidusio z tymi zębami

Cytat:

ale slodziak <3

ja jutro lece zrobić posiew, tylko jak ona ma nasiusiać do tego kubeczka o rety

hej, napisz cos wiecej o sobie

a ja bylam na 3h spacerku z małą jeju dziewczyny, taki upał.......a widziałam babke z dzieckiem ubranym w kurtce na polarze :OOOO szok. Moja teraz sie wygrzewa na balkoniku w samym krótkim bodziaku i je namiętnie swoje stopki

ach kupilam chlebek z zurawiną .. U . W . I . E . L . B . I . A . M .

bym zapomniała, na uczelni juz sa terminy obron. Wybrała 1 lipca. <booooooje sie strasznie> btw. chyba musze sie juz zaczac uczyc

Eee tam nie bój się Zdasz na pewno.

Cytat:

witaj

Robię w Fryda Bielsko Biała

Cytat:

Cytat:

Burza idzie
u mnie właśnie jest! Uciekam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:04   #1495
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Ja też chce burzę!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:10   #1496
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, to mocno się ochłodziło Uważaj, żeby Was tam nie przewiało

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
o rany, to się wycierpiałaś
rany dziewczyny znów nie mogę was nadgonić wciąż czasu brak i do tego zaczęliśmy budowę, niedługo nie będę wiedziała jak się nazywam ehhh

no i mała pospała, całe 15 min ;/
Sezon budowlany się zaczął widzę gratuluję budowy i powodzenia

Mała dobrze, że Oskarek troszkę śpi, niech odpocznie biedactwo, Ty też spróbuj odsapnąć

Deli do lipca jeszcze trochę czasu, dasz radę

Ale u mnie wicher niedawno był. Biegiem zbierałam pranie z balkonu. A Malizna moja śpi mi właśnie na klacie, tak samo jak spała jak była malutka

W ogóle zobaczcie jakie zdjęcie, z Katowic widać Tatry http://www.dalekieobserwacje.eu/?tag=welnowiec&lang=en
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:11   #1497
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Amelka

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:21   #1498
ILLUSION
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40702407]Może coś z serii lego Friends? dużo tego i fajne:

http://lego.strefamarek.allegro.pl/4...ak-olivii.html
http://allegro.pl/lego-friends-41001...233571709.html
http://allegro.pl/lego-friends-3930-...200013220.html

tych mniejszych zestawów wiele jest, to bym np. 3 jakieś wzięła, albo jakiś większy:

http://allegro.pl/nowe-lego-friends-...169624346.html
http://allegro.pl/lego-friends-41007...174890333.html

i spokojnie dla młodszej wówczas można jakiś drobny zestawik, do 20zł naprawdę wiele ich

No albo "klocki" (bo to ogólnie zestawy tematyczne) Playmobil - kilkaset do wyboru

http://allegro.pl/playmobil-princess...173363530.html

http://allegro.pl/klocki-playmobil-4...201464685.html

http://allegro.pl/playmobil-princess...203151655.html

http://allegro.pl/klocki-playmobil-5...206505018.html

ja akurat księżniczkowe pokazuję, ale są np. fajne weterynarskie:

http://allegro.pl/gabinet-weterynary...210226314.html

http://allegro.pl/stacja-opieki-play...210226813.html

albo konie: http://allegro.pl/stadnina-koni-game...218300474.html

albo seria w walizce:

http://allegro.pl/playmobil-5973-prz...196144555.html
http://allegro.pl/playmobil-5970-wal...218287304.html

no ogrom tego i też młodszej można drobny kupić (a to fajne o tyle, że będą mogły razem się bawić):

http://allegro.pl/klocki-playmobil-4...206131167.html

http://allegro.pl/plamobil-princess-...231999816.html

http://allegro.pl/klocki-playmobil-5...206434470.html

na all ogólnie słaby wybór, jak chcesz to ci podam skley gdzie maniacki to oglądam jakość playmobil jest cudna[/QUOTE]
poproszę o tą stronkę
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszko na prezencie od sasiadow
Ale masz super sąsiadów I jaka duża powierzchnia tych puzzli
Cytat:
cześć

pamiętacie mnie jeszcze? Trochę mnie nie było, ale tak jak wcześniej pisałam byłam w końcu w Polsce z Małym.

Teraz staram się znowu ogarnąć ze wszystkim ale w moje dziecko jakiś szał wszedł i ciągle w domu mi płacze, czasem już nie daje rady dlatego większość czasu spędzamy na dworze bo tylko wtedy jest w miarę spokojny.

Byliśmy w Pl u lekarza i Niunio zdrowy za to ja mam "cudowne" pozostałości po moim za☠☠☠istym porodzie
teraz muszę brać leki i niedługo znowu lecieć do Pl na kontrolę i dodatkowe usg całych narządów rodnych.

Trochę Was nadrabiam ale wszystkiego dokładnie nie jestem w stanie przeczytać.
A długo byłaś w Polsce? A co do Twoich problemów to
Cytat:

Powodzenia na szczepieniu. My dziś jedziemy zawieźć mocz na posiew, oby był czysty
Dziękuję i za posiew
Cytat:
Czołem!

Jak zwykle Was nadrobić to trzeba pół dnia spędzić, a w chacie sie nic samo nie zrobi

Byłam już raz z małą na spacerze rano i nie uwierzycie, ale odkąd kupiliśmy wózek juz 4 raz mamy dziurawą detkę!! i super flaka

Producent wózka mi juz pisał ze dętki i opony nie podlegają gwarancji- dziewczny co mam zrobic? dętka jest dobra 3-4 dni a potem łup i flak, albo kupujemy nową, albo mąż łata, a to są ciągle dodatkowe koszty....
jak na nich wpłynąć, że to nie nasz wina- moze to koło jest jakieś du.ne..

i mam pytanie odnośnie szczepienia
Mała powinna byc zaszczepiona już tydzien temu 6w1 ale niestety na dzień dzisiejszy mamy problemy finansowe i nie mozemy jechac na drugą dawkę... stanie się coś jak to szczepienie się troche opóźni???
Może poczekać, czy mam na gwałt kołować kasę tylko nie wiem skąd.....
i wiecie co... boje się, że sie nie odkujemy i bedziemy musieli wrócic do tego za☠☠☠iste....goooooo domu... spędza mi to sen z powiek i ciągle żyje na stresie.... ehhhhhhhhh to sie wyżaliłam........
Mam nadzieję że jednak nie będziecie musieli wracać do teściów
Co do szczepienia to myślę że można przesunąć, przecież jak dzieciaczki chorują to też szczepienia są później i nic się nie dzieje.
A co do koła to niezły pech. Ciągle to samo? W tym samym miejscu czy nie? Może w kole jest coś ostrego np...no nie wiem.
Cytat:
Witajcie.
Witaj Ile masz lat? Pracowałaś przed ciążą?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Kurde, miałyśmy iść jutro na szczepienie, ale zapomniałam wcześniej zadzwonić i idziemy we wtorek. Ale nie wiem czy dojdzie do skutku bo Ewcia ma problemy z oczkiem, przemywam co chwilę rumiankiem, ale nie pomaga. Martwię się bo u nas jest zatkany kanalik jeden i boję się, że nas w końcu lekarka wyśle z tym na zabieg :/

Pogoda fajna, ale nigdzie nie byliśmy jeszcze, tylko na balkonie dłuższą chwilę. Anemia mi się daje we znaki i nawet nie mam zbytnio siły nigdzie wychodzić. No i czekam na zdjęcia z chrztu, już się nie mogę doczekać, bo chcę wywołać w końcu trochę zdjęć
Oj biedna mała z tym oczkiem. Oby bez zabiegu się obyło. No i Tobie życzę więcej sił. A co do zdjęć to ja się już tyle czasu zbieram żeby coś wywołać i jakoś zebrać się nie mogę żeby powybierać
Cytat:
Eeee toluzik Ja miałam i pracę d napisania i 100 pytań do opracowania.
Cytat:
Konsultowałam z dwoma ortopedami. No i ten pierwszy,podsumowując,stwierdził że Blanka umiera na dysplazje a ten drugi był bardziej wyrozumiały i Blanka jeszcze pożyje. Tylko te szelki Jak będziesz coś wiedzieć to ją poproszę o informacje
Stary 2013-05-08, 17:30   #1499
misia1505
Rozeznanie

fewciu

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

przejzałam fotki, piękne te nasze brzdące ,
blogierko ładne robisz zdjęcia
witam nową mamusię
Stary 2013-05-08, 17:30   #1500
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Aaa.. Co do obrony mgr to ją musiałam nauczyć się 100pytań,to około 250 stron było (bo teoria plus dowody twierdzeń,zasad itp) plus pytania od komisji których nie znałam. Ale miałam ciekawy temat więc sama chętnie go zgłębiłam
"Metoda minimalizacji i maksymalizacji."
I pochwale się że zdałam na 5

Ja też miałam fajny temat: "Ultrastruktura jelita środkowego w czwartym stadium larwalnym Spodoptera exigua" Też piąteczkę dostałam :P

Ale u nas grad sypał

Z posiewu dziś nici, młody przez 2h się nie wysikał
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości