|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
shirmus ooo lusterka to juz dawno musiałam używać
teraz wykorzystuję męża dziś po poludniu ortopeda, po dzisiejszej nocy nie moge się doczekać- tak mnie bolało że płakałam z bólu. Nikomu czegoś takiego nie życzę... Ale do poludnia będę uprawiać leżing i smażing na leżaczku |
|
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Tobie to dobrze ja nawet jeszcze nie mam trawy na podwórku a kostka cała w piachu więc pozostaje mi kanapa w salonie...
|
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Shirmus ja też mam taki o ten brzuszek, wydaje sie nie za duzy a jednak ;-) a panowie z brzuszkiem no brzmi pocieszająco. La Cocinerita to fajnie że w lipcu, to po tobie mi z tyg max chyba zostaną- bo dziewczyny to w sumie tak koło 41 tyg urodziły mam nadzieję. Barbaro no ja jadę o 15.20 na 16 bo moja zostaje do ostatniej pacjentki ale nie ma na godzinę konkretna tylko która 1 to mnie trochę denerwuje no ale wytrzymam.Pozdrawiamy
|
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
no panowie z brzuszkiem mają przechlapane, nic nie widzą :P
ja wyjątkowo dziś przed lekarzem muszę sama sie oporządzić, nie będę faceta straszyła włoskami
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie bylam w stanie sie skupic wczoraj . A kiedy idziesz w tym tygodniu na zajecia i o ktorej ? . Ja ide w piatek na 19 i okazalo sie ze przyjde sama bez Tz ale moze i to lepiej.
|
|
|
#936 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to zazdroszczę smażingu na leżaczku ![]() Cytat:
A bałam się, że nikt inny się nie zapisze na piątek wieczór Fajnie, fajnie W mniejszej grupie może się jakoś wyczaimy |
||
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mysle ze w piatek bedzie sie latwiej znalesc.
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
wizyta u ortopedy zaowocowała zaświadczeniem że mam wskazania do cc. Wszystko jakieś takie realne nagle się stało... od dawna nastawiałam się na cc, ale jak usłyszałam to z ust lekarza...nawet nie umiem opisać tego uczucia, w domu rozpłakałam sie. Pierwszy raz idę do szpitala i od razu dośc poważny zabieg
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#940 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak całkiem obok to chyba nie, bo my siedzieliśmy w pustym rzędzie Trochę się spóźniliśmy Ale na pewno po piątku będzie łatwiej się zlokalizować ![]() Cytat:
Rozumiem Cię dobrze, ja też jeszcze nie leżałam nawet chwili w szpitalu... Ale staraj się nie martwić i nie myśleć o tym - na pewno wszystko będzie dobrze! A gdzieś za miesiąc pewnie będziesz już tulić swoje maleństwo w ramionach i nic innego nie będzie się liczyć |
||
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Witam przyszłe mamusie. Dawno mnie nie było bo pogoda piękna to i z maleństwem całymi dniami na dworze
Widzę, że niektóre z Was dołączyły bądź dołączają do klanu mam- gratulacje! A jeśli chodzi o cesarkę - dziewczyny spokojnie!ja nigdy nie leżałam w szpitalu, to był mój 1 raz i naprawdę nie mam negatywnych wspomnień. Ja jakoś tak podeszłam do tego z uśmiechem i naprawdę było sympatycznie (tu troszkę opis moich wrażeń: http://www.blaszanykogucik.pl/2013/0...e-i-na-ze.html).Acha, nie wiem czy słyszałyście o wykonywaniu tzw. chwycie Poręby po porodzie (cesarkowe w 2 dobie po porodzie). Bardzo pomaga na prawidłowe obkurczanie się macicy i szybciej dochodzi się do siebie. Kudlaczka-widzę, że minęłyśmy się na warsztatach Mamo to ja my z mężem byliśmy rano z dzieckiem, mąż uczył się wiązania chusty na naszym dziecięciu-możesz nas podejrzeć na zdjęciach bo pewnie dostałaś dziewczyny, serdecznie polecam Wam takie warsztaty!
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
mój śluby zrobił się zielony ze strachu jak mu wczoraj powiedziałam o cc i tym co czeka mnie po porodzie
dokładne badania w tym tomografia kręgosłupa bo prawdopodobnie zaczynają mi się miażdżyć dyski miedzy kregami- mój brat to miał i przeszedl operacje usunięcia ich |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Nieidealna współczuję, musi być dobrze. Ja wczoraj myslalam że padnę byłam 14 do pani dr. A za mną jeszcze hoho więc od 16 do 18 , db że mąż dojechał do mnie i mnie do domu dostarczył. Teraz czekam na usg i kolejna wizyta za msc więc będę duża już;-) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Hej, niestety dalej w dwupaku i w szpitalu, ale jutro sie wypiszę i chcę spokojnie w domu czekać. Mała waży ok 3300g, przepływy ok, wody ok, szyjka 15mm i trzyma, ktg ok, więc szkoda tu się kisić, a wywołują poród koło 7-10 dnia po tp, więc nawet te 5 dni, ale w domu są cenne, może jak wypocznę i sie zrelaksuje to się zacznie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Swoje musimy czasami odstac ze tak napisze. Ja tez czekam na usg mam miec 29 .05
|
|
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Kinga trzymamy kciuki!!! Dużo spokoju i dobrego samopoczucia! Pobyt w domku na pewno dobrze Ci zrobi, a Malutka w końcu się namyśli i zdecyduje na wyjście
![]() Sopai, Siasia, Kudlaczka i Clarissa a co tam u Was?? ![]() Evelizarda bardzo pozytywny i pokrzepiający opis porodu, podnosi na duchu, dzięki! ![]() Cytat:
Współczuję i życzę Ci dużo zdrówka i oby okazało się, że operacja nie będzie konieczna
|
|
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
A dobrze, dziekuję i pozdrawiam... na blogu szczegóły
zapraszam.A Sopai to na bank już z maleństwem, bo to do niej niepodobne tak siedzieć cichutko...
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak któraś będzie kupowała wózek chicco trio living smart - dostałam na maila bon 300zł na akcesoria chicco. Jak któraś chce to zapraszam
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
i po wizycie... nastepna 27 maj.
rozwarcia brak, szyjka dluga wiec maly nie wybiera sie na ten swiat klocek utuczył sie przez 2 tyg. ostatnio mial 2300 g a dzis 2900g moja waga natomiast bez zmian nawet grama nie przytylam.Więc dalej mam 7 kg do wagi sprzed ciąży bedzie cc... ale kiedy nie wiadomo, bo moja gin. chce poczekac jeszcze na wynik echa serca i wtedy umowic zabieg w szpitalu. byc moze polozy mnie duzo wczesniej, zeby ortopedzi w szpitalu sprawdzili co sie dzieje dokladniej. |
|
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
O widzisz no to db go odżywiasz, ciekawe ile mój wstydziorek będzie miał. Nie martw się tym cc wszystko będzie db grunt że maluch ma się świetnie . Ja mojemu dziś zrobiłam sheka truskawkowego to i maż się załapał, mi już 7,5 kg a jest 27 tydz, ale poszło mi głównie w cycki znaczy biust mam hoho i brzuch trochę w tyłek. ;-) Ciekawe jak dziewczyny, pogodę na poród mają cudowną.
|
|
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
no to jestem i jak kudłaczka pisała miała rację :P jestem po wszystkim w czwartek wróciłam do domu bo przez ten stres sobotni po rozmowach z moim ginem najpierw o 2-giej w nocy odszedł mi czop śluzowy (tak tak poznałam w końcu tego pana
) o 3 miałam skurcze co 10 minut trwające po 30-40 sekund i tak jak miałam sie skonsultować z lekarzem z Kraśnickich to w szpitalu byłam już o 8.15 :P a mała urodziła się o 10.50 bo o 10.30 miałam już skurcze co 2 minuty i mdlałam z bólu prawie, że :/ Malutka moje urodziła się długa na 52 cm ważyła 3050g i ma gęste czarne włosy i z każdym dniem jest coraz śliczniejsza no i nawet całkiem grzeczna można by rzec ![]() Generalnie jestem zadowolona ze szpitala na Kraśnickich Panie położne w większości przesympatyczne może jakieś 2 były takie nieciekawe ale tak często się zmieniały że nie było czasu się tym przejmować oczywiście miały swoje typy których nie lubiły :/ no ale to tylko ludzie a lekarze fantastyczni i ginekolodzy i pediatrzy Co prawda dłużyło mi się trochę w szpitalu ale dałam radę całe szczęście już po i jak sobie przypomnę bóle porodowe to chwała bogu i ludziom za wykonywanie cesarskiego cięcia w moim przypadku to nie wiem czy dałabym radę... aha no i lekarz który mnie operował stwierdził że przy moim wzroście tylko i wyłącznie cesarka wchodzi w grę :| więc jest dobrze Pozdrawiam kochane i odezwę się niebawem ew. jak coś konkretnego chcecie wiedzieć to piszcie postaram się odpowiedzieć
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Także gratuluję i witamy maleństwo ;-)
A ja zostałam dziś sama i co i opanowałam allegro... ale przynajmniej zaspokoiłam ból na zakupy tylko nie wiem na jak długo ;-) |
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Wypisałam się dzisiaj w końcu sama, szyjka długa, elastyczna, nieprzygotowana do porodu, czekam w domku, odpoczywam. Lilka się też cieszy, że w domku jesteśmy, bo szaleje w brzuszku
|
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Dzieki za pamiec ![]() W sobote polozyli mnie na staszica na patologii, w poniedzialek zalozyli balonik zeby zrobic rozwarcie, zrobilo sie na 4 cm. We wtorek po obchodzie na trakt porod. od ok 12 do 21 caly czas oxy, zastrzyki i czopki na skurcze i rozwarcie, do tego masaze, badania i spacery po korytarzu. O 21 dec o cc. O 21.45 przyszla na swiat Matylda :-D 3,075 kg i 51 cm Ciezko po cesarce, dalej zgieta w pol chodze. Od lozek kregoslup mi w d , wchodzi tak boli. Wyszlysmy wczoraj po 21 po 3 pelnych dobach. Z opieki i szpitala jestem bardzo zadowolona, nie bylo nikogo na kogo moglabym narzekac. A na porodowke kolejki, oblezenie, dlatego z checia przyjemnoscia wypuscili mnie po 21. Prezentow nie dali. Na ordziale dawali 3pieluszki na dzien. Goroco jak w piekle. Kazdy pomocny i mily, zadnej olewki. Bardzo jestem zadowolona. Pozdrawiam was :-* ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Sory ze tak ale z kom nie da inaczej... Nieidealna przykro mi ze masz klopoty ze zdrowiem. Wierze ze wszystko pojdzie dobrze. Dziewczyny jak piatkowe spotkanie? Pamietam jeszcze ze jeszcze jedna dziewczyna sie rozpakowala... Gratuluje! |
|
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
No Sopai gratulacje! Zazdroszczę Twojej małej tych długich włosów! Też bym chciała, żeby Hania miała czuprynkę
. A ile masz wzrostu, co to za kryterium do cc, ciekawe..? Ja ciągle w dwupaku. Nie mam żadnych objawów. Wczoraj pierwsze ktg, zapis reaktywny - 100% ok. Zero skurczów. Jesteśmy 2 dni po terminie i czekamy spokojnie na rozwój wypadków. Jutro na ktg do IP mam się zgłosić i zobaczymy... Okna umyte, dom wysprzątany, dywan-mata umyta, tylko podłogę przetrzeć mi zostało... po schodach latam i wizualizuję sobie rozwieranie szyjki ![]() Pozdrawiam!
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Sopai, Siasia37 - gratulacje i witam wśród mamusiek
buziaki dla dzieciaczków i 3majcie się dzielnie!
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
jejku a ja musze jeszcze tyle czekac Jesli chodzi to juz nie moge sie doczekac srodu.
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Sopai i Siasia OGROMNE GRATULACJE!!!!!
Dużo zdrówka teraz dla was i dla waszych Maleństw! Super, że możecie być już w domu ze swoimi córeczkami! ![]() Kinga i Kudlaczka cierpliwości, przyjdzie czas i na wasze dziewczynki Trzymamy kciuki! ![]() Nieidealnamama za wizytę! Ja nie dotarłam Także B a r b a r a mam nadzieję, że zobaczymy się w środę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

teraz wykorzystuję męża

Ja też wybrałam położną ze Staszica - w środy o 19.00 - może się spotkamy?
Liczyłam, że będą jakieś próbki kremów - np. Lansinoh na brodawki, nie musiałabym kupować heh 

Rozumiem Cię dobrze, ja też jeszcze nie leżałam nawet chwili w szpitalu... Ale staraj się nie martwić i nie myśleć o tym - na pewno wszystko będzie dobrze!

jejku a ja musze jeszcze tyle czekac