Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 15:35   #4081
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

byliśmy dziś u pediatry na ważeniu - Przemek waży już 4200 klucha mała w ciągu miesiąca ponad 1,5 kilo
zabieram się za nadrabianie, moje dziecię dziś szalało od 7 do 14, zasnął dopiero na dworze

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn po cc, czy was też tak rwie czasami prawa strona po cięciu? i jak z krwawieniem? bo u mnie dopiero się pojawia np. jak za dużo pochodzę z małym na rękach
w sumie 3 tygodnie mnie bolało.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

aha i nie bierzcie podkładów na łóżko, ja wzięłam kilka, ale tak mi się pociła d*p* od tego, że szok ostatecznie zużyłam do przewijania Małego
mnie się przydały miałam seni. ale jedno opakowanie, drugie wróciło do domu.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ogólnie małe dzieci chyba tak mają, że jak ściągnie im się pieluszkę to za chwilę robią siusiu, nawet niektóre mamy otwierają pampka, zakrywają siusiaczka, odliczają do 10ciu i mają siku więc to chyba normalne, zmiana temperatury i takie tam ale na pewno Wojtusiowi lepiej siusiać do miseczki niż pampka
dokładnie, ja już nie zliczę ile razy wszystko wokół zostało obsikane
czasami zapominam o dyżurnej tetrze w pogotowiu i jest zabawnie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Wczoraj wizytowaliśmy Wszystko ok. Paweł waży 2800, więc do porodu nie powinien przekroczyć 3300. Paweł siedzi nisko, ale szyjka zamknięta więc mam pozwolenia na wyjścia - cieszę się jak głupia
super

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
no ja wczorej miałam wizyte....wszystko ok, anemiii brak, lekkie zapalenie wieć globulki dosatłam co by przed porodem podleczyć...ciśnienie wzorowe...waga małej to 3350,wiec mi księzniczka w niecały miesiać ponad 1kg przytyła łożysko 2 stopień, wód dobra ilość i wsumie tyle mi ginka powiedziała....;iczyłam ze wspomni ,ze niedotrwam do terminu ale niewspomniała jak niurodze do 2o to na ktg do szpitala mam się zgłosić, a kolejna wizyta dzień przed terminem

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:41   #4082
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
12 cc, 6 sn i 1 poród zabiegowy (?)
kto miał zabiegowy ?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sharp dzis wychodzi. Nie wie kiedy zajrzy tu ale postara sie jak najszybciej.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja nie dawałam płynu do płukania, jakoś się boję na początek.
ja też na razie się boję dawać płyn..

Cytat:
Uprzejmie donoszę, że Potterka urodziła dziś Rafałka - mały waży 3350g i mierzy 53cm

Przekaż jej gratulacje od nas wszystkich niech Rafałek zdrowo się chowa
a jak Ona się czuje ?

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
co do sadzania synka "na nocnik" to oczywiście trzymam Małego na miską a nie sadzam na nocniku
dzisiaj nawet mi kupkę zrobił do tej miseczki
ale 2 razy była nieudana próba - no cóż. nie zawsze Wojtusiowi chce się siku
jestem pełna podziwu...
chyba też spróbuję, czytałaś gdzieś na ten temat ?

Cytat:
sprite albo reds
reds, ten czarny- żurawinowy

Cytat:
Która się nie łapie na becikowe 2013 tak jak ja? Założymy sobie stowarzyszenie MATKI BEZBECIKOWE 2013 i się będziemy domagać

ooo właśnie !!!! ja się przyłączam
CHCEMY BECIKOWEGO!!!

Cytat:
muszę Wam powiedzieć, że zrobiłam za☠☠☠iste kluski z mięsem
to nie mów tylko się podziel

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Xal moja się leni aż strach, dr kazał spacerować to chodzę po oddziale jak ten łosiek, po schodach na 4 piętro. Wydaje mi się, że zaczynają łapać mnie te skurcze, ale rzadko. Może będę miała badanie i usłyszę w końcu, że jest rozwarcie :-D
oby

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:54   #4083
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
[/COLOR]
W sumie macie jeszcze trochę czasu , ale wszystkie propozycje mi się podobają

I dlatego cięzka decyzja A Ty już masz wybrane imię?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
My możemy się nie załapać i jestem za! Domagam się!!
CHCEMY BECIKOWEGO!!!

Ja też jestem za!!
A dlaczego mamy nie dostać? Wybaczcie, jestem w tym temacie trochę ignorantką

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Vil to nieźle mu się przytyło Brawa dla Przemka

ALe u mnie zerwanie chmury, ledwo pranie z balkony uratowaliśmy
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:55   #4084
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie. Bede dzisiaj przejezdzać koło urzędu skarbowego i myślę, czy by nie wdepnąć po zaświadczenie o dochodach potrzebne do becikowego, żeby potem z dzieckiem się nie szwendać. Czy któraś już to załatwiała ? wystarczy że z buta wejde, czy muszę coś mieć ze sobą, jakieś formularze, dokumenty
a nie potrzebujesz tylko PITów? my się dziś przeszliśmy z PITami i ich formularzem ze strony, ale okazało się że do 14.30 tylko i spóźniliśmy się kilka min. jutro pójdziemy załatwiać.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Dziewczęta KOchane, może mi pomożecie Muszę sobie zakupić tusz do rzęs - czarny, pogrubiający i wydłuzający. Ostatnio uzywałam Astora i Clarinsa, z Loreala nie byłam zadowolona (tego podwójnego z odżywką). Czy mogłybyście mi polecić coś dobrego. Wiecie, na porodówce MUSZĘ bossssko wygladac
u mnie efekt dają tylko max factory .... 2000 calorie albo masterpiece. ewentualnie Astor Volume Diva.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się dziewczyny na dokształcanie ;p Stwierdziłam, że po tych moich studiach i podyplomówkach i tak póki co nie zrobiłam wielkiej kariery, więc może pora się przekwalifikować nieco. Padło na księgowość i uznałam, że najlepszym rozwiązaniem będą kolejne kursy w Stowarzyszeniu Księgowych ( bo zarówno na podyplomowych, jak i na 3letnim studium mnóstwo jest wiedzy powciskanej niepotrzebnej). Jak się ładnie zepnę to powinnam III etapy kursów zrobić spokojnie w 3 lata i cholernie żałuję teraz, że sobie I etapu nie zrobiłam jak byłam w ciąży. Lenistwo mną zawładnęło
super ja też bym chciała coś porobić ... w ciąży za dużo stresów miałam. a teraz za mało czasu może jak Przemkowi się unormuje ze spaniem to od września coś zacznę

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

5.05.2013 r barwineczek urodziła przez cc chłopca, waga 4180, długość 57, 10 punktów!
gratuluje !!!!!

Cytat:
Uprzejmie donoszę, że Potterka urodziła dziś Rafałka - mały waży 3350g i mierzy 53cm
super gratki

Stary 2013-05-08, 15:57   #4085
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego mamy nie dostać? Wybaczcie, jestem w tym temacie trochę ignorantką
bo nie możesz mieć zbyt wysokich zarobków.. nie pamiętam już jaki jest minimalny dochód na 1os w rodzinie, ale była to śmiesznie niska kwota
my raczej się nie załapiemy

Stary 2013-05-08, 15:58   #4086
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

u mnie efekt dają tylko max factory .... 2000 calorie albo masterpiece. ewentualnie Astor Volume Diva.

Za tymi Max Factorami to juz tu kilka głosów było, juz kupiłąm Bourjouisa, ale nast. razem, bądx jeśli będę z tego B. niezadowolona, kupie Max Faca. JEszcze nie miałam nic z tej firmy.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:02   #4087
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu u Was nie było i widzę ze już worek zaczął się rozpruwać..
Gratuluję mamą które już mają swoje maleństwa ze sobą) Ja mam termin na 1.07, ale z usg wyszło 28.06. W piątek idziemy na ostatnie usg i zobaczymy jak córeczka się rozwija.

Mam pytanie czy któraś z Was rodziła, albo planuje rodzić w Piasecznie pod Warszawa?
hej odzywaj się częściej do nas i powodzonka na wizycie na usg
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 16:03   #4088
vil84
Wtajemniczenie

pochwalę się: zamówiłam wczoraj po południu matę dla Przemcia. pradziadek dał "mu" trochę pieniędzy to stwierdziłam że zamiast wydawać na pampki i mleko to niech ma faktycznie coś fajnego, i zamówiłam tą:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-la...227350992.html

dziś już kurier przywiózł i już się nią bawiliśmy, niestety tylko my z małżem Przemuś jeszcze nie bardzo widzi te zabaweczki, ale liczyłam że będzie tak na za miesiąc i tak

uuuuu ..... od 14 robiło się coraz ciemniej, a teraz zaczyna grzmieć .... jak burza będzie taka ile się na nią zanosiło to

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-08 o 16:10
Stary 2013-05-08, 16:05   #4089
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
pochwalę się: zamówiłam wczoraj po południu matę dla Przemcia. pradziadek dał "mu" trochę pieniędzy to stwierdziłam że zamiast wydawać na pampki i mleko to niech ma faktycznie coś fajnego, i zamówiłam tą:

dziś już kurier przywiózł i już się nią bawiliśmy, niestety tylko my z małżem Przemuś jeszcze nie bardzo widzi te zabaweczki, ale liczyłam że będzie tak na za miesiąc i tak
fajny zakup, niech służy małemu
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:14   #4090
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ale nie powinnam ich jeść

ja po dwóch grillach póki co nie mam chęci na kiełbaskę
Czemu ? ja chyba całą ciążę nie jadłam i teraz nie wytrzymam, muszę zjeść

Ja jeszcze w tym roku nie grillowałam

Cytat:
Która się nie łapie na becikowe 2013 tak jak ja? Założymy sobie stowarzyszenie MATKI BEZBECIKOWE 2013 i się będziemy domagać
No właśnie !

My pewnie też się nie załapiemy, chociaż nie jestem zbyt zorientowana w temacie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Xal moja się leni aż strach, dr kazał spacerować to chodzę po oddziale jak ten łosiek, po schodach na 4 piętro. Wydaje mi się, że zaczynają łapać mnie te skurcze, ale rzadko. Może będę miała badanie i usłyszę w końcu, że jest rozwarcie :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurde ja od początku ciąży wchodzę prawie codziennie na 4 piętro, to na mnie ten sposób nie zadziała

Obyś usłyszała
Stary 2013-05-08, 16:19   #4091
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

uuuuu ..... od 14 robiło się coraz ciemniej, a teraz zaczyna grzmieć .... jak burza będzie taka ile się na nią zanosiło to
super zakup. Przemuś będzie zadowolony
u nas dalej gorąco... tylko wiatr się zerwał, może coś przywieje

Stary 2013-05-08, 16:21   #4092
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie to, wypluj te słowa
Jak na ten upał spadnie deszcz i zacznie parować to ja już zupełnie wyjdę z siebie
nad Bielskiem wlasnie przeszla fajna burza zrobilo sie tak rzesko ale pewnie za chwile znow bedzie sauna.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
12 cc........ Wycisnę Jurasa!!!! Muszę
nie ma co plakac, wazne ze porody bez komplikacji!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:21   #4093
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja nadal się leni?
ja się nie łapie:P ani na państwowe ani na krakowskie dodatkowo nie łapie się też na ulgę prorodzinną bo od 2013 jest limit:P

poza tym po wizycie, szyjka krótka ale powinna wytrzymać 3 tygodnie wyniki ok, kolejna wizyta 22.05
Stary 2013-05-08, 16:24   #4094
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze świetne jest... pogadam z M. co o tym myśli i może jakoś się dogadamy na kuriera? Wtedy jakby Anoxee zdecydowała się na tą zabawkę to w jednej paczce by to mogło iść bo blisko siebie mieszkamy
ok to czekam na info moze cos wymyslimy.

Cytat:
ja platki mydlane zostawiłam na zamaczanie bardziej poplamionych rzeczy bo ponoć może zapchać pralkę, trzeba je rozpuścić i dopiero prać a mnie się nie chce :P piorę w loveli bez płynu do płukania i ciuszki są milutkie
znajoma tak zepsula pralke platki mydlane zapchaly caly filtr i odplyw wody - zrobil sie wielki glut i gosc z serwisu pytal czy pierze rzeczyw krochmalu

----
Cytat:
GRATULACJE POTERKO!!! witamy na swiecie Rafalka!
Stary 2013-05-08, 16:27   #4095
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Np żona kuzyna opowiadała: "na porodówce baby się darły rodząc naturalnie a ja jak na wczasach w szlafroczku i kapciach poszłam na salę, wyciągnęli mi małą i po strachu". No ale o samopoczuciu po nic nie wspomniała...
mi się nie podoba w tym podejściu że myśli się o własnej wygodzie, a nie o o tym co jest dobre dla dziecka. bo cc jest potrzebne, i popieram je w każdym przypadku kiedy są ku temu wskazania, ale kombinacje pod własne widzimisię ze świadomością że to przecież operacja to głupota

Cytat:

mniam mniam zjadłoby się takie naturalne jajeczka
jadłam dziś na śniadanko jak byliśmy na wsi to sąsiedzi na powitanie przynieśli nam 30 jaj jeszcze cieplutkich od kur

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

qrde laski wkurzyłam sie.. pamiętacie mówiłam ze za 1 zł wygrałam aukcje 28 rzeczy mata edukacyjna, rożek, śpiworek, poduszka do karmienia i reszta ciuszków.. i kobieta mi napisała, że przeprasza ale nie ma tych rzeczy bo sie okazało że jej teściowa bez jej zgody oddała to na caritas.. ta.. fajna ściema no i że odda mi kase z nawiązką za kłopot.. ale ludzie kombinują.. wystawia za złotówke a potem robią ludzi w bambuko..wrr
wystaw jej jakiegoś mega negatywa. jak nie chciała sprzedawać za złotówkę to mogła ustawić cenę minimalną

Cytat:
Wiadomość z ostatniej chwili: papierek lakmusowy dostać mozna w Castoramie
to trzeba panią z apteki powiadomić że nie w papierniczym a w castoramie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Oni jak mnie zauważyli to popędzili z krzeseł do kolejki. Ja stanełam za ostatnim i jak gość przyszedł i staną za mną to poszłam usiać bo wiedział, że ja przed nim byłam.
bezczelni
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 16:28   #4096
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja się nie łapie:P ani na państwowe ani na krakowskie dodatkowo nie łapie się też na ulgę prorodzinną bo od 2013 jest limit:P

poza tym po wizycie, szyjka krótka ale powinna wytrzymać 3 tygodnie wyniki ok, kolejna wizyta 22.05
Podnosisz mnie na duchu tak bezstresowo NIe wiesz ile masz?? I co, musisz leżeć czy jak??
Stary 2013-05-08, 16:32   #4097
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Sprite
tez mam ochote na takie kwasne napoje...sprite, redds, desperados, somersby - byle zimne!

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Matki IV kwartału 2012 roku domagają się rocznego macierzyńskiego
chyba powiem mojej mamie zeby sie domagala wyrownania, bo tez byla pokrzywdzona nie majac rocznego macierzynskiego w 1985 roku
Stary 2013-05-08, 16:33   #4098
karota11
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
moje 2 kuzynki zabuliły za cc, poprostu bały się porodu sn

najlepsza moja ciotka z tych "ciocia dobra rada znająca się na wszystkim" (jej córka i synowa miały planowane cc, córka na własne życzenie) ostatnio pyta: "zapisałaś się już na cesarkę?" nie jak planuję rodzić tylko od razu czy się zapisałam, ja na to: "nie, po co?" a ta: "oszalałaś!!!??? zamierzasz rodzić naturalnie??? wiesz jakie to jest ciężkie?!" sama urodziła 2 dzieci sn ale mówi że już by się nie zdecydowała, chyba nie wie z czym się wiąże cc
aczkolwiek co innego męczyć się 12 h próbując urodzić sn ale zakończyć poród cc ze wzgl na dobro mamy i dziecka a co innego iść w wyznaczonym terminie. Np żona kuzyna opowiadała: "na porodówce baby się darły rodząc naturalnie a ja jak na wczasach w szlafroczku i kapciach poszłam na salę, wyciągnęli mi małą i po strachu". No ale o samopoczuciu po nic nie wspomniała...
własnie to jest zaskakujące, ze to te strasze pokolenia odradzają poród naturalny,z e jak to się nie umęczyły A wszystkie "młode" mówią że dasz radę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mi lekarz mówił że po 38 tc sexik do oporu codziennie
Ja jeszcze z tydzień i rozpoczynam akcję przyspieszacz

Cytat:

qrde laski wkurzyłam sie.. pamiętacie mówiłam ze za 1 zł wygrałam aukcje 28 rzeczy mata edukacyjna, rożek, śpiworek, poduszka do karmienia i reszta ciuszków.. i kobieta mi napisała, że przeprasza ale nie ma tych rzeczy bo sie okazało że jej teściowa bez jej zgody oddała to na caritas.. ta.. fajna ściema no i że odda mi kase z nawiązką za kłopot.. ale ludzie kombinują.. wystawia za złotówke a potem robią ludzi w bambuko..wrr
Ale dziadostwo, ja bym zgłosiła, do all, że wystawiła aukcje nie mając przedmiotów, już nei chodzi,z e coś ugrasz, ale dadzą jej jakieś upomnienie czy coś, mniej ludzi namoczy i nawkurza..... powiedz,z e Ciebie suma 100zł satysfacjonuje jako zadośćuczynienie

Cytat:
ogólnie takich aukcji za "złotówke" wygrałam około 17 z czego 15doszło do finału.. szkoda mi troche no ale co zrobić..
Wygrałam jeszcze w tym samym dniu u innej za 9,5zł pake ponad 50 ubranek, plus przesyłka 15 zł..ciekawe czy też wyśle..jak jutro nie dostanę to napisze maila do sprzedawcy..
Ale powiem Ci,z e farta to Ty masz MI jeszcze chyba nigdy nie udało się tak nisko wylicytowac czegoś

Cytat:
Mam nadzieję, że barwineczek nie będzie mi miała tego za złe
Ale widzę, że się zastanawiacie co u niej. A właściwie to u nich

5.05.2013 r barwineczek urodziła przez cc chłopca, waga 4180, długość 57, 10 punktów!
GRATULACJE!!!

Cytat:

i kolejne dzieciątko, super!
GRATULACJE

Cytat:
Twoja nadal się leni?
O włąśnie powinnyśmy zakadać grupę, z tego co czytałam, becikowego nie dostanie 5 % rodzin ;/
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
bo nie możesz mieć zbyt wysokich zarobków.. nie pamiętam już jaki jest minimalny dochód na 1os w rodzinie, ale była to śmiesznie niska kwota
Dochód rodzinny musi być niższy niż 6 tysięcy złotych

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

A co to jest ulga prorodzinna?
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:33   #4099
niunka045
Zadomowienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusią. Całuje was kochane i wasze małe pociechy. Podczytuje was potrochu i za każda trzymam kciuki

niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:33   #4100
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 9 miesiącu

Kończymy dzisiaj 36 tc, zostały nam 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
N

Niech sobie jaj nie robi. Zgłaszaj do All. Nie można wystawiać na aukcję czegoś, czego się nie ma na stanie. Co sobie laska myśli, że trafiła na idiotkę????
dokładnie, przynajmniej ostrzeżesz innych

Cytat:
Mam nadzieję, że barwineczek nie będzie mi miała tego za złe
Ale widzę, że się zastanawiacie co u niej. A właściwie to u nich

dziękujemy za info i witam Nikosia gratulacje dla rodziców

Cytat:

gratulacje
Stary 2013-05-08, 16:34   #4101
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja nadal się leni?
jakie sa kryteria? bo tego tematu jeszcze nie ogarnelam? znajoma mowila, ze wzieli jej pod lupe zarobki za 2011 a urodzila 2013...i to dla mnie zagadka :P
Stary 2013-05-08, 16:35   #4102
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusią. Całuje was kochane i wasze małe pociechy. Podczytuje was potrochu i za każda trzymam kciuki

kochana podczytuję co u Ciebie na AM... Jesteś u nas w pamięci.... Jesteś niesamowitą osobą...
Stary 2013-05-08, 16:37   #4103
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20

Cytat:
kochana podczytuję co u Ciebie na AM... Jesteś u nas w pamięci.... Jesteś niesamowitą osobą...
Mało sie udzielam na forum. Nie mam sił do tego. Ale mam nadzieję ze wszystko kiedyś wroci. Cieszę sie że o mnie pamiętacie ja też nie zapomnę o tym ile mi pomogłyście

niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:38   #4104
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
reds, ten czarny- żurawinowy
skreca mnie jak widze w tv reklame reddsa ananasowo-grejpfrutowego musi byc pyszny...

aaaa widzialyscie reklame pieluch DADA? da, da da fajne dzieciaki!
Stary 2013-05-08, 16:38   #4105
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja je odkryłam przypadkiem, a naleśnika z serem albo dżemem też bym zjadła
naleśniki musze sobie usmażyć

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Bo jedzenie to wspaniały, inspirujący temat
mój ulubiony

Cytat:
ja się nie łapię. domagajmy się!

dobra idę jeść lazanię (jak jeszcze wcisnę coś po lodach i czekoladzie), a zaraz ma wpaść kuzynka męża..
Stary 2013-05-08, 16:39   #4106
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Od 1 stycznia 2013 roku zmieniają się jednak zasady przyznawania becikowego. Zgodnie z Ustawą z dnia 12 października 2012 roku o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych będą mogły otrzymać je tylko rodziny, w których dochód w przeliczeniu na osoby nie przekracza kwoty 1922, zł miesięcznie.

Wcale to nie jest tak mało na dzisiejsze realnia moim zdaniem. Nie wiem czy liczą to na 2 czy już np na 3 osoby.

Cytat:
Podoba mi się

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:40   #4107
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ALe u mnie zerwanie chmury, ledwo pranie z balkony uratowaliśmy
u mnie tez kolejna fala leje jak z cebra wyszlam na balkon i czuje sie jak w raju pobiegalabym po deszczu gdyby nie ten brzuch
Stary 2013-05-08, 16:43   #4108
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Mało sie udzielam na forum. Nie mam sił do tego. Ale mam nadzieję ze wszystko kiedyś wroci. Cieszę sie że o mnie pamiętacie ja też nie zapomnę o tym ile mi pomogłyście

kochana, jeśli będziesz mieć tylko ochotę to pisz... Tu czy na priv. Mam nadzieję, że niedługo szczęście wróci do Ciebie po stokroć... Trzymaj się kochanie...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u mnie tez kolejna fala leje jak z cebra wyszlam na balkon i czuje sie jak w raju pobiegalabym po deszczu gdyby nie ten brzuch
A ja sobie Ciebie wyobrażam w tym deszczu z brzuchem
Stary 2013-05-08, 16:43   #4109
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to trzeba panią z apteki powiadomić że nie w papierniczym a w castoramie
Stary 2013-05-08, 16:45   #4110
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
skreca mnie jak widze w tv reklame reddsa ananasowo-grejpfrutowego musi byc pyszny...

aaaa widzialyscie reklame pieluch DADA? da, da da fajne dzieciaki!
mnie tez ostatnio na piwo owocowe nosi ;/
A tu byłam wczoraj w sklepie wieczorem, a tu redsy w nowych butelkach, ananas-grejpfrut obecny na półkach, dodatkowo te warki i lechy radler pomarańczowe, jakiś nowy z limonką i jeszcze jakiś inny miks, myślałam, ze lodówkę ugryzę
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości