|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
A, no i wkurzyła mnie jedna sytuacja... Na spotkaniu "paczki" licealnej, koleżanka która miesiąc po nas będzie miała wesele na tej samej sali (to ta sama, co kiedyś Wam pisałam, że chcieli ślub w tym samym dniu co my) powiedziała, że jeśli ich zaprosimy na nasze wesele to Ona sobie weźmie kartkę i długopis i będzie zapisywać co jej się nie podoba, żeby tego uniknąć na swoim weselu
![]() Dlatego tym bardziej nie rozumiem jej podejścia. Nawet jeśli oni mieliby pierwsi to wesele na "naszej" sali to w życiu nie zrobiłabym czegoś takiego, że pójdę tam po to żeby zapisać sobie "wpadki" ![]() A wy co o tym sądzicie? Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-05-08 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#603 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle to zauważam po znajomych, że zamartwianie się pierdołami typu czy kolor elewacji na sali weselnej będzie pasował do kokardek na zaproszeniu przesłania cały sens uroczystości. Zamiast się martwić czy będzie się dobrym małżeństwem, czy jest się gotowym na ten krok, to dziewczyny stają się katarynkami trajkotającymi naokoło na jeden temat. Żeby się pokazać, o. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Rozeznanie
|
wenedka bardzo Ci współczuję! i łącze się w bólu
![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-05-08 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
rebel jasne że przyjmiemy
![]() ![]()
![]() |
#606 |
Rozeznanie
|
positive rebel witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy z P mierzyć obraczki z YES i wiecie co? w ogole szału nie ma.. nie zdecydowałąbym się chyba na żadne z ich kolekcji. Choć potwierdziła się nasza teza- że zdecydowanie nam lepiej w grubszych, zdecydujemy się na 5,5 albo 6 mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Eeee lol
![]() ![]() witam nową PM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Bo ja menu ustalam sama i chcialam zaczerpnac rad hihi ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak myślicie, praca jako przedstawiciel handlowy jest ok? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Rozeznanie
|
Dziękuję na miłe przyjęcie
![]() ![]() Z moim TŻtem poznałam się przez mojego kuzyna. Na początku podejrzewałam ich, że są parą! ![]() ![]() Czas między naszym pierwszym spotkaniem, a kolejnym był tak pogmatwany, że kiedyś opowiem o tym dzieciom i nie uwierzą ![]() Zaręczyliśmy się po trzech latach i jakoś nie zbierało się nam do ślubu ![]() A w tym roku postanowiliśmy kupić mieszkanie i z "wiecznych narzeczonych" niebawem staniemy się cywilnym małżeństwem i współlokatorami. Mój TŻ aktualnie tak właśnie mnie tytułuje "współlokatorko" :P Ślub kościelny planujemy właśnie za rok, równo w dniu 5 rocznicy zaręczyn. Chociaż przyznaję, że jeszcze nic nie zaczęliśmy planować.... I trochę mnie przeraża to, że czas tak szybko ucieka ...
#614 |
Zakorzenienie
|
Ale bym już chciała wszystko załatwiać, tak jak Wy
![]() ![]() zapomniałam przywitać wszystkie nowe PMki bo trochę się już pogubiłam ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-05-08 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Polka Ogarniaczka
|
Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Wręcz nakazałam tz relaks na basenie z najlepszym przyjacielem i idą wieczorem, dzwonilam, ma troche lepszy humor
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo, na kasie nie śpimy, ale wynajmiemy sobie coś, zamieszkamy razem i będzie dobrze. Liczę, że do tego czasu pracować już będę, choćby na zlecenie gdzieś. A na wesele na szczęście pieniążki już odłożone.
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?feature...v=0jHSIxoeL3o#!
PATRZCIE!!! NIE WIERZĘ!!! Chyba bym nie zapłaciła temu zespołowi po weselu, serio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Witam nową PMkę
![]() My będziemy mieli max 60 gości. Za salę płacimy ok. 12 tys, do tego trzeba śniadania i noclegi doliczyć. Zespół to znajomi mojego taty więc będzie taniej, nie wiem ile dokładnie. Wiem że normalnie biorą 4500. Foto i video jeszcze nie mamy, ale chce w pakiecie max do 3500. Suknię chce do max 2 tys. Chcielibysmy sie zmieścić w 25 tys ale chyba nie damy rady... Więc między 25 a 30 tys pewnie wyjdzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdecydowalismy sie na slub w UK poniewaz moj TZ jest Anglikiem i ma bardzo duza rodzine, tutaj mamy przyjaciol, prace, znajomych i choc nie wychodzi nas to taniej to przynajmniej wszystko organizuje sama a nie przez Skype/internet/rodzicow. Bierzemy slub cywilny w XVIII hotelu w naszym malenkim miasteczku (sala na ceremonie http://www.thefinessecollection.com/...e_ceremony.jpg ) Slub jest wczesny bo juz o 13.00, ceremonia trwa ok 40 minut. Po ceremonii bedzie tzw cocktail hour z przekaskami, da to gosciom czas na poznanie sie, pozachwycanie sie ceremonia a nam godzinke z fotografem na zdjecia z najblizsza rodzinka, druhnami i druzbami i oczywiscie tylko we dwoje. O 15.00 siadamy do stolow (sala na obiad - http://www.thefinessecollection.com/...on_wedding.jpg , zamiast obrazow wisza lustra ) beda przemowy i 3 daniowy obiad, kawa i czekoladki. Obiad skonczy sie ok 18.30, w tym czasie goscie z ceremonii zostana poproszeni o przejscie do baru ( http://www.thefinessecollection.com/...dow_chairs.jpg ; http://www.thefinessecollection.com/...nge_chairs.jpg ) a sala zostanie przygotowana na przyjecie gosci wieczornych (dalsi znajomi, ludzie z pracy, z ktorymi chcialoby sie poswietowac za maz pojscie, ale niekoniecznie jestesmy na tyle blisko by zapraszac na ceremonie), goscie wieczorni zaczna sie schodzic o 19.00, o 20.00 symboliczne krojenie tortu i pierwszy taniec, o 21.30 bufet, o 1.30 zamykanie baru i o 2.00 dobranoc ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2013-05-08 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Raczkowanie
|
Kochane a powiedzcie mi jeszcze... bo ulożyłam takie menu:
I cieply posilek po 17 <gdyby w kosciele bylo na 16> rosół z makaronem i 3miesa do wyboru: schabowy mielony zraz z sosem ziemniaki i wiadomo ze 2surówki i ogorki II cieply posilek godz 21 bigos udko kurczaka III cieply posilek godz 24 barszcz z krokietem IV cieply posilek po godz 2 <?> czy o ktorej go tak zaplanowac? Dobrze mniej wiecej godzinowo to rozplanowalam? Jak myslicie? I powiedzcie mi ile jakis przystawek powinno byc? Bo myślę o 1) jajka faszerowane 2)ryba po grecku 3)sałatka jarzynowa 4)schab pieczont 5)karkówka pieczona 6)ogórek i pomodor 7)jakas sałatka 8)jakas sałatka 9)sledzie 10)sledzie 11) kabanos 12)pieczywo 13)chrzan Jak według Was to wypada? Powiem Wam tyle, że jestem strasznie wybredna co do weselnego jedzenia... na weselach przewaznie jesr tak ze moje jedzenie konczy sie na obiedzie... nie lubie ryb w galaretach itp przepadam za typowo swojskim jedzonkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie straszcie, że nie zdążę, bo muszę ![]() ![]()
![]() |
#624 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kamerzysty nie chcemy ![]() na slubie i weselu fotki bedzie robił kolega TZta z pracy, a plener bedzie wypasiony bo wygrałam sesje wartą 2 tysiaki u super fotografów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() załatwiajcie czym predzej, idźcie sie juz dowiedziec o terminy do urzedu. a kiecka mangowa boska mozesz w niej jak najbardziej isc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze szybko ustalę tę kwestię i pójdę dalej z tematem ![]() w przeciwnym razie stane się prawdziwa bridezellą z fantastycznych wiadomosci: skoro juz biore ten slub w maju a nie sierpniu, to zgadnijcie co?mogę brac do bukietu moje ukochane PIWONIE, albo anemony, albo i to, i to ![]() ![]() ![]() i rozkminiłam motyw jak pozbyc się brzydkich kokard na pokrowce na krzesła, moze takie pompony z papieru przypiac po jeden lub po dwa do pokrowca - w sensie opracia krzesła, co myslicie? i czytałam tę relację z PMek 2013... też mnie brało na wzruszający ryk ehhh też juz chce TEN DZIEN ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#625 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Na dziś mam dość- pisałam od 9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja z moją przyjaciółką wychodzimy za mąż tydzień po tygodniu i ani przez myśl mi nie przyszło takie coś, podobnie jak jej. W żartobliwy sposób powiedziała tylko, że jak u mnie jej się coś spodoba (ja mam pierwsza), to jej facet ma tydzień żeby to zorganizować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() Faktycznie koszmar! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ale takie rzeczy to się chyba wcześniej ustala!!! Ja nie wiem jak ludzie mogą zgadzać się na tak obleśne "zabawy". Fuj! Dla mnie wesele w takich momentach traci na "podniosłości, powadze i wyjątkowości" tak ważnej uroczystości. Bleeee |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dziewczyny, za miłe słowa
![]() Nie przypuszczałam, że będzie mi tak smutno... Ale nie mogę przecież cały dzień płakać, więc zmienię temat. --- Cytat:
Poza tym nie braąbym mielonego na obiad. Nie kojarzy mi sę zbytnio z jedzeniem weselnym, No i dzisiaj spotkałam się koleżanką- aspirującą panią fotograf w sprawie SAVE THE DATE. Dowiedziałam się o kici 10 min. przed spotkaniem, więc nie odwoływalam... Miała bardzo fajne pomysły. Będziemy robić zdjęcia inspirowane budką fotograficzną i fajne plenerowe z tablicami. Poza tym okazuje się, że moje koleżanki już przebierają nóżkami na nasz ślub i chętnie zwiedzą Lubelszczyznę ![]() Moja koleżanka uważa również, że za dużo chcemy załatwić dla przyjezdnych Anglików- załatwiamy części nocleg, chcemy zorganizować dojazd na lotnisko i dojazd z kościoła. Moim zdaniem to wcale nie jest tak dużo.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-08 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć ci goście z filmiku wyglądają na wyjątkowo "chętnych" do zabawy ![]()
![]() |
#629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego ja nie zamierzam mieć żadnych zabaw na weselu:/ nie znosze takich akcji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.