Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 17:23   #511
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie coś....

też czujecie, że wasze staniki robią się za małe ?

musze coś kupić bo po dniu noszenia stanika bolą mnie piersi i już mam takie odciśnięte

i nie wiem co robić, czy pójść do sklepu normalnego ze stanikami i cos wybrać czy już w sklepie ciążowym i kupić z rozmiar lub dwa większy ? czy z dwa staniki?
ja w poprzedniej ciazy kupilam zwykle 2 wieksze staniki
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:24   #512
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja mam w Enel-med ale ginekolodzy tam są do dupy...alergolog też ale interniste mam kochanego i wyglada u mnie tak że ja ide do swojego gina prywatnie on mi wypisuje zalecenia i badania a ja sie umawiam do Internisty i on mi daje skierowanie swoje i mam wtedy za darmo wszystkie badania. Usg u nas mają do dupy zreszta nie potzrebuje bo moj gina ma dobre i na kazdej wizycie jak na razie mi robił....swoją droga tak mi się przypomniało że jak byłam pierwszy raz u niego w nowym gabinecie wchodze i rzuca mi sie aparat lustrzanaka na statywie przy fotelu ginekologicznym.... uśmiałam się że sesję sobie można zrobić heheh.
hahaha może on tą lustrzanką nagrywał wizyty a potem w domu oglądał - taki fetysz

Czytałam na tym Luxmedzie i 128 za miesiąc się płaci w promocji

Boli mnie gardło i kopie mnie prąd w ręce.. nie mogę dotykać pieniędzy, wykonywać 70% ruchow lewą ręką.. mam nadzieje ze to nic szkodliwego dla dzidzia.. a z tym gardłem nie wiem, lecieć do internisty jutro czy poczekać może samo przejdzie ?
Stary 2013-05-08, 17:25   #513
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Boli mnie gardło i kopie mnie prąd w ręce.. nie mogę dotykać pieniędzy, wykonywać 70% ruchow lewą ręką.. mam nadzieje ze to nic szkodliwego dla dzidzia.. a z tym gardłem nie wiem, lecieć do internisty jutro czy poczekać może samo przejdzie ?
a moze kup sobie na gardło tantum verde
Stary 2013-05-08, 17:29   #514
ryba91
Zakorzenienie

w za dużym biust będzie się źle prezentować. Ja bym kupiła dwa rozmiar większy i taki rozmiar akurat. Po wyplacie muszę iść bo mam taki sam problem jak Messsuah I też zastanawiam się czy kupić sobie już taki 'ciązowy czy normalny ale większy ? Ja mam ten problem ze na codzien mam wielki biust a co dopiero teraz. Faceci jak wchodzą na sklep to takie głupie odzywki na ten temat....... :/

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
a moze kup sobie na gardło tantum verde
nie mogę tantum verde bo jak bylam chora przed ciążą to po nim wymiotowałam, nie wiem czemu ale lekarz powiedział że mam absolutnie nie brać i dałą mi wtedy tablety na to
Stary 2013-05-08, 17:32   #515
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ja też muszę sie rozejrzeć za większymi stanikami

Kurcze mam nadzieję, że ten jednorazowy brązowy śluz to nic poważnego teraz cały czas czysto i sucho...a tak sobie obliczyłam, że wypadał by okres w tym czasie

A boli was jeszcze brzuch tak okresowo??
Stary 2013-05-08, 17:35   #516
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
mnie nie
Stary 2013-05-08, 17:39   #517
perfuzja
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Dziewczyny, tak piszecie o tych luxmedach i innych- drogie są te pakiety? można je tak indywidualnie "kupić" czy nie bardzo ?
Można indywidualnie, ale nie wiem czy nie maja karencji na ciążę.

Ja generalnie nie polecam przesadnie, większość lekarzy jest bardzo przeciętna, a do tych dobrych są masakrycznie kolejki. Juz nie mówiąc o tym, ze dostanie sie do internisty w sezonie grypowym graniczy z cudem.
Stary 2013-05-08, 17:42   #518
Espere
Raczkowanie

Cytat:

Kurcze mam nadzieję, że ten jednorazowy brązowy śluz to nic poważnego teraz cały czas czysto i sucho...a tak sobie obliczyłam, że wypadał by okres w tym czasie

Takie brązowe plamienia w czasie gdy wypadałby okres może być normalnym objawem implantacji zarodka więc wydaje mi się, że nie powinnaś się martwić. Jeżeli będą nasilały się, zawsze można dla spokoju skontaktować się z lekarzem.
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:42   #519
Messsuah
Raczkowanie

[QUOTE=paulinaizabela;4070 9135]Ja też muszę sie rozejrzeć za większymi stanikami

A boli was jeszcze brzuch tak okresowo??[/QUOTE]

mnie czasami ale coraz rzadziej

za to jak dowiedziałam się, że mam torbiel na lewym jajniku to mi się zdaje, że mnie tam boli czasami, wcześniej tego nie czułam (wiec mam chyba efekt placebo a raczej niacebo), i teraz uważam na siebie np. nie wstaje gwałtownie bo się boje żeby cos tam się nie stało
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:43   #520
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Można indywidualnie, ale nie wiem czy nie maja karencji na ciążę.

Ja generalnie nie polecam przesadnie, większość lekarzy jest bardzo przeciętna, a do tych dobrych są masakrycznie kolejki. Juz nie mówiąc o tym, ze dostanie sie do internisty w sezonie grypowym graniczy z cudem.
Bardzo możliwe z tą karencją. My mamy ubezpieczenie w InterPolska i tam była 8 miesięczna karencja na ciąże.
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:44   #521
Messsuah
Raczkowanie

dziewczyny kupujecie takie zwykle staniki czy takie porządne, mam na myśli dobrane np. przez osobe która ma o tym pojecie ?
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:47   #522
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Takie brązowe plamienia w czasie gdy wypadałby okres może być normalnym objawem implantacji zarodka więc wydaje mi się, że nie powinnaś się martwić. Jeżeli będą nasilały się, zawsze można dla spokoju skontaktować się z lekarzem.
Też tak wyczytałam, ale np. miesiąc temu nie miałam... na szczęście to był jednorazowy śluz, mam nadzieję, że już się nie powtórzy. W piątek mam wizytę w szpitalu, pierwszą taką oficjalną w Irlandii...będe miała usg ale przez brzuch. Bo tu chyba inaczej nie robią Jak zobaczę maleństwo będę spokojniejsza

Mnie też bardzo rzadko pobolewa tak okresowo i to tak leciutko.
Stary 2013-05-08, 17:51   #523
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny kupujecie takie zwykle staniki czy takie porządne, mam na myśli dobrane np. przez osobe która ma o tym pojecie ?
Przed ciążą kupowałam takie porządne, a w czasie ciąży chyba jednak kupię tańszy. Po karmieniu zainwestuję znowu w porządny, żeby piersi wróciły do swoich kształtów (oby pomogło)
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:02   #524
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

mnie już nie boli ale boli mnie za to coraz częściej kręgosłup zaraz po przebudzeniu a czasem nawet w nocy.głowa mnie nie boli

Cytat:
Ja zawsze kupowałam Polskich marek staniki, z lepszego materiału ale nie dobierane przez brafiterkę czy jak ona się zwie teraz kupie jakieś zwykle bo nie iwem o ile mi jeszcze urosną a po ciaży się zobaczy, myślę że ze dwa takie dobrane będzie trzeba kupić żeby z cycków placki się nie zrobily... zresztą tyle czasu jeszcze
Stary 2013-05-08, 18:25   #525
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Zuzziak - moze te plamienie z jakiegos krwiaczka albo nadzerki? Bedzie wszystko dobrze , najwazniejsze ze maja na Ciebie oko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja mam w Enel-med ale ginekolodzy tam są do dupy...alergolog też ale interniste mam kochanego i wyglada u mnie tak że ja ide do swojego gina prywatnie on mi wypisuje zalecenia i badania a ja sie umawiam do Internisty i on mi daje skierowanie swoje i mam wtedy za darmo wszystkie badania. Usg u nas mają do dupy zreszta nie potzrebuje bo moj gina ma dobre i na kazdej wizycie jak na razie mi robił....swoją droga tak mi się przypomniało że jak byłam pierwszy raz u niego w nowym gabinecie wchodze i rzuca mi sie aparat lustrzanaka na statywie przy fotelu ginekologicznym.... uśmiałam się że sesję sobie można zrobić heheh.
Zartujesz?? I po co mi to bylo ? Ja bym uciekla z tamtad z pewnoscia

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:26   #526
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
a to w lidlu były leginsy ciążowe bo chyba mi to umkneło

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

w moim mieście nie ma h&m ehhhh..
Tak są od poniedziałku leginsy w lidlu a potem będą jakoś pod koniec maja znowu

Cytat:

musze coś kupić bo po dniu noszenia stanika bolą mnie piersi i już mam takie odciśnięte

i nie wiem co robić, czy pójść do sklepu normalnego ze stanikami i cos wybrać czy już w sklepie ciążowym i kupić z rozmiar lub dwa większy ? czy z dwa staniki?
Cytat:

Ja właśnie dzisiaj miałam do Was pisać w sprawie biostonoszy, dzisiaj zakupiłam kolejny większy. Zawsze kupuję takie na bazarku nie drogie ale mnie pasują, miałam przed ciążą 75 B więc wiele nie musiał ten biustonosz nosić no a teraz prawie w 5 miesiącu zakupiłam dzisiaj 80D i jest ok. Ale nie kupuję jakiś drogich tylko też takie, po ciąży dopiero kupię porządny żeby piersi nie wyglądały masakrycznie.
A co do brzucha to mnie nie boli już. Chyba tak do początku czwartego miesiąca mnie pobolewał, w sumie już nie pamiętam

Właśnie sobie zjadłam spagetti na obiadek. Zmęczona jestem dzisiaj tym palnym dniem, powiem Wam że bycie opiekunką dwulatka w 5 miesiącu ciąży zaczyna być męczące troszkę, całe szczęście że mały łobuziak w miarę grzeczny, nie muszę go nosić na rękach

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:32   #527
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha może on tą lustrzanką nagrywał wizyty a potem w domu oglądał - taki fetysz

Czytałam na tym Luxmedzie i 128 za miesiąc się płaci w promocji

Boziu! też mnie ciągle prąd kopie. Ale to zazwyczaj od ubran ktore na sobie nosze.
Cytat:

Boli brzuch okresowo, ale rzadko. A Plamienie mialam raz, 18 - w dniu miesiączki

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:39   #528
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze kupuje porządne - Panache i effuniaki, ostatnio głownie te drugie. Rozmiar daawno temu dobierała mi braffiterka. Jeszcze mieszczę się spokojnie w przedciążowe, gdy z nich wyrosnę kupię takie jak mam, tylko w odpowiednim rozmiarze

Wolę mieć dwa staniki porządne niż 10 niewygodnych.
Stary 2013-05-08, 18:41   #529
ryba91
Zakorzenienie

straszne są te prądy. Koleżanka śmieje się że to przez burze
Stary 2013-05-08, 19:13   #530
Mya1989
Zakorzenienie

Burza się kręci jak dzika świnia mi tutaj

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-05-08, 19:16   #531
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Bylam wczoraj na usg genetycznym, wszystko super. Niestety nie mam dostepu do komputera bo napisalabym wam wiecej. A tak w skrocie, slyszalam serduszkk, mam piekne zdjecia i f lm z badania i na 75 proc. poznalam plec - dziewczynka A tu jedna fotka spiacej malej:

Cytat:
Moja kotka ma białaczkę a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią

CO za życie :/ trzymajcie kciuki żeby po tych kroplówkach zaczęła jeść, pić i ŻYĆ bo nie chce jej stracić
biedna kotka
Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
10,03 mialam ostnia miesiaczke 15.04 mialam tyg 4 dni no jest ten tydzien a ta lub w ta..... i co teraz tez 5 tydzien ja juz glupieje ..... to termin porodu tez sie zmieni jak u mnie takie cyrki...????

a kolejna wizyta 15,05 u innego ginekologa .... bo do tego juz nie pojde
jelop a nie lekarz
dobrze,ze idziesz do innego
nie stresuj się, bo to jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja na szybkiego,nadrobię wieczorkiem,przeleciałam po łebkach :/

Ilona Idź dziewczyno do innego lekarza i to dzisiaj się zarejestruj,jak najszybciej.Albo jeż na IP i pościemniajCo za palant
Nena Pięknej aki mały cud

Ja po wizycie:

Wszystko ok.Miałam robione przez brzuch,ale doktor stwierdził że jak będzie słabo widać to zrobimy inaczej.Ale Młode dało się ładnie zobaczyć i pomierzyć więc nie było takiej potrzeby.
Jak na ten etap to pomiary są bardzo dobre,w normie.
Słuchałam jak bije naczynie,myślałam że to serce i mu mówię ale pięknie bije serdusko a on w śmiech i mówi do mnie spokojnie to tylko naczynie,do serduszka zaraz dojdziemy.I zaraz usłyszałam
Potem pokazał mi dzidzie i odwróciła się do nas dupką w sensie pośladkamiFajnie co?
CRL 12 +6 tc
NT 2MM
BPD 13 TC
NB obecna

I mam nisko łożysko ,ale na razie nie mam się co martwić podobno,zdarza się u 1/3 kobiet.Oby tylko szło do góry

Fajne suwaczki http://www.zapytajpolozna.pl/

Do wieczorka

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Cieszę się że u was dziewuszki wszystko dobrze. Mojemu TŻ wczoraj zachciało się przytulasek i niestety po stosunku dostalam jasno czerwonego krwawienia. Od razu skontaktowałam się z lekarzem i pojechałam na IP. Zrobili mi usg, dzidzia cała i zdrowa, ma prawie 5cm, serduszko prawidłowo bije, ale niestety plamienie mi nie przeszło dlatego też mam leżeć mało chodzić, dostaje luteinę i nospę. Mam nadzieję że ból i plamienie szybko przejdą.
pozdrawiam z patologii
oj,biedna
oby szybko przeszły te plamienia
Cytat:

mnie już nie

dzięki dziewczyny za rady co do szefa
dziś z nim rozmawialam, olał temat więc ja olalam nadprogramowe obowiazki.
powiedzialam mu co i jak - ze sie nie wyrabiam i juz.
i przestalam sie tym przejmowac.

poza tym znów mam brązowe plamienie
ide w pt do gina jesli nie przejdą.

biore dupka,więc nie wiem czemu jeszcze je mam.
moze to przez tego polipa
Stary 2013-05-08, 19:17   #532
ryba91
Zakorzenienie

ja tam lubie burze u mnie jutro ma być upalnie a w weekend lać Jestem akurat w pracy więc lajcik, ominie mnie ta zła pogoda, oby na następny weekend przypisala pogoda bo idę na urodziny :P i pewnie jakiś grill będzie.

U mnie w rodzinie wszyscy sie dziwią, że po grillu i innych takich potrawach i ostrych i mocno smażonych mi nic nie jest.. bo wszyscy to mieli rewolucje żołądkowe. Bo jeśli chodzi o jedzenie to ja nie mam problemow wielkich jak pól mojej 'dzieciatej' już rodziny...
Stary 2013-05-08, 19:22   #533
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Zuzziak - moze te plamienie z jakiegos krwiaczka albo nadzerki? Bedzie wszystko dobrze , najwazniejsze ze maja na Ciebie oko.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Zartujesz?? I po co mi to bylo ? Ja bym uciekla z tamtad z pewnoscia

heheh, gdybym go 10 lat nie znala to tez bym sobie pomyślała, zwłaszcza że przystojny z niego lekarz mój TŻ jak go zobaczył to od razu do mnie" ja juz wiem czemu do niego przychodzisz"heheh.
a poważnie to on jest głównie ginekolog-onkolog zajmuje się różnymi nowatorskimi leczeniem nowotworów itp. moze mu to do jakiejs dokumentacj potrzebne....spytam sie go w piatek
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:23   #534
Mya1989
Zakorzenienie

Ryba, to chyba bardzo rzadkie, bo ja też tak mam i nikt nigdy mi nie wierzy, że np mogę popić dziwne rzeczy innymi dziwnymi rzeczami i nic mi nie jest tak samo ogórki kiszone na noc, właśnie smażone, piecozne

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-05-08, 19:32   #535
ryba91
Zakorzenienie

to musi być rzadka przypadłość

lusesita będzie dobrze, jak się nie poprawi jedź na IP, lepiej dmuchać na zimne.
Stary 2013-05-08, 19:36   #536
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za rady co do szefa
dziś z nim rozmawialam, olał temat więc ja olalam nadprogramowe obowiazki.
powiedzialam mu co i jak - ze sie nie wyrabiam i juz.
i przestalam sie tym przejmowac.

poza tym znów mam brązowe plamienie
ide w pt do gina jesli nie przejdą.

biore dupka,więc nie wiem czemu jeszcze je mam.
moze to przez tego polipa
no i git! Ty i maluszek teraz jesteście najważniejsi

oby szybko przeszły!!
A dużo plamisz??
Stary 2013-05-08, 19:53   #537
issia88
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Powróciłam po 3 dniach :/
Czuje się jakby mnie czołg przejechał, jest tyle przygotowań, że nie mam siły pod wieczór I na chwile obecna nie jestem w stanie nadrobić tyle stron
Jedynie mogę się pochwalić, że:
- mamy salę
- mamy termin w Kościele
- mamy orkiestrę
i cała reszta idzie po naszej myśli, a dziś poszłam mierzyć suknie i mam 5 typów
- byłam dziś u ginki po L4, zrobila mi usg przez brzuch i nasza Kropeczka ma już 3,5cm - widać nóżki, rączki, główkę i wszystko jest w porządku - rosnie tak jak trzeba

A co do staników, ja przed ciaza nie miałam biustu i zawsze kupowałam większe staniki, tak tez teraz one sa idealne, bo biust mi o 1 rozm jak nic urósł

A z niefajnych wiadomości to taka, ze w pracy dziś miałam strasznie nie mila sytuacje: szefowa oskarzyla mnie oto ze jak podpisywałam umowę bylam w ciąży i ze ja oszukałam - mimo, ze przyniosłam zaświadczenie od lekarki, ze w ciąży być nie mogłam, ale coz tepa s*** bo inaczej powiedzieć nie umiem
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:07   #538
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Trele no ja będę dziś poduchę wypróbowywać więc dam znać rano co i jak

Cytat:

na mnie już dawno są za małe teraz mam chyba 75 DD albo jakoś tak
Cytat:

nie, ale dziś zwłaszcza podczas chodzenia mnie bolał w dole brzucha ale nie tak okresowo raczej kłująco? jutro mam wizytę u gina to się dopytam
Cytat:
mnie już nie boli ale boli mnie za to coraz częściej kręgosłup zaraz po przebudzeniu a czasem nawet w nocy.głowa mnie nie boli

Ja zawsze kupowałam Polskich marek staniki, z lepszego materiału ale nie dobierane przez brafiterkę czy jak ona się zwie teraz kupie jakieś zwykle bo nie iwem o ile mi jeszcze urosną a po ciaży się zobaczy, myślę że ze dwa takie dobrane będzie trzeba kupić żeby z cycków placki się nie zrobily... zresztą tyle czasu jeszcze
mnie też kręgosłup siada dlatego zakupiłam tą poduszkę.. zobaczymy jak będzie jutro a dziś 1h jeździłam na rowerku stacjonarnym i 15 min ćwiczyłam na piłcę, znalazłam jakieś ćwiczenia dla ciężarnych na yt
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Tak są od poniedziałku leginsy w lidlu a potem będą jakoś pod koniec maja znowu

Ja właśnie dzisiaj miałam do Was pisać w sprawie biostonoszy, dzisiaj zakupiłam kolejny większy. Zawsze kupuję takie na bazarku nie drogie ale mnie pasują, miałam przed ciążą 75 B więc wiele nie musiał ten biustonosz nosić no a teraz prawie w 5 miesiącu zakupiłam dzisiaj 80D i jest ok. Ale nie kupuję jakiś drogich tylko też takie, po ciąży dopiero kupię porządny żeby piersi nie wyglądały masakrycznie.
A co do brzucha to mnie nie boli już. Chyba tak do początku czwartego miesiąca mnie pobolewał, w sumie już nie pamiętam

Właśnie sobie zjadłam spagetti na obiadek. Zmęczona jestem dzisiaj tym palnym dniem, powiem Wam że bycie opiekunką dwulatka w 5 miesiącu ciąży zaczyna być męczące troszkę, całe szczęście że mały łobuziak w miarę grzeczny, nie muszę go nosić na rękach
ale to zwykłe leginsy a nie ciążowe i wygodnie Ci w nich? mi już jest najwygodniej w leginsach/spodniach z panelem...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:30   #539
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej mamuśki

Dziś miałam cały dzień zbiegany więc nie dam rady nadrobić, przeleciałam tak na szybcika...

Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci
Ilona, ja bym poszła prywatnie... Ten lekarz jakiś dziwoląg, tylko Cię niepotrzebnie zestresował.

Co do staników to mi są wszystkie za małe... musiałam zamówić na all topy, ostatnio (wyjątkowo) pożyczyłam stanik od mamy To od razu wszyscy "ale Ci piersi urosły' aż się zawstydziłam

A spodnie to preferuje tylko dresowe i getry;-)

U Nas dziś cały dzień meeega upał;D

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-08 o 20:34
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:30   #540
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Ilonko ja na Twoim miejscu bym się nawet nie zastanawiała, tylko szukała prywatnie kogoś kto w końcu ukoi nerwy i powie jasno co i jak. Dziwny lekarz, że wyliczył Ci taki sam tc jak ostatnio. Miałaś OM 2 dni po mnie, a ja jak byłam 22 kwietnia, czyli 16 dni temu to na usg wyszło 6t1d, a z OM wychodziło 6t3d więc mniej więcej porównywalnie. I wtedy Kropek miał 6 mm i widziałam już serduszko, skoro między Nami jest 2 dni różnicy to ten lekarz jest prawdopodobnie baranem i nie ma bladego pojęcia o tym co robi. Wstukałam na szybko w google polecanych w sosnowcu lekarzy, zerknij sobie, myślę że warto wydać te 100 czy 150 zł, żeby mieć spokojną głowę i nie zamartwiać siebie i przy tym Dzidziusia..

http://www.znanylekarz.pl/maciej-jed...osnowiec-tychy
http://www.znanylekarz.pl/maria-bore...olog/sosnowiec
http://www.znanylekarz.pl/piotr-dobr...olog/sosnowiec
http://www.znanylekarz.pl/dariusz-du...osnowiec-tychy
Czyli u Ciebi wychodzi ze 2dnia okresu zaszłaś w ciaze
ja juz tego nie kumam.... od jutra zaczynam maraton w pracy więc może jakoś przetrwam dzisiaj bylam u gin prywatnie ale sie nie zalapalam do Jackiewicza bab tyle że masakra gadałam z polożną powiedzialam jaka sytyacja a ona mowi ze to mozliwe planowo owulacja jst po 14 dniach czyli u mnie byloby 24,03 mowi kilka dni sie przesunęło i by sie zgadzało... gadalam z tymi babami na poczekalni z ciezarnymi i bardzo go chwalily ...polożna kazala mi przyjsc jutro ale jutro jestem od 10 do 19 w pracy sobota 10-18 i tak do wtorku....zeby miec wolne 15 i 16 maja a od piątku zaczynam 12 godzin dziennie z nadgodzinami a jak odmówie nadgodzin to bedzie po premii miesiecznej i rocznej

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości