|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
A ja Wam powiem że polowałam na leginsy na allegro ale jakoś tak schodziło z kupnem i pojechałam w poniedziałek do lidla i kupiłam sobie i są super, nie prześwitują na pupie, wygodne i żałuję że wzięłam tylko jedne ale w następnej gazetce też są więc kupię napewno.
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Ilonko ja na Twoim miejscu bym się nawet nie zastanawiała, tylko szukała prywatnie kogoś kto w końcu ukoi nerwy i powie jasno co i jak. Dziwny lekarz, że wyliczył Ci taki sam tc jak ostatnio. Miałaś OM 2 dni po mnie, a ja jak byłam 22 kwietnia, czyli 16 dni temu to na usg wyszło 6t1d, a z OM wychodziło 6t3d więc mniej więcej porównywalnie. I wtedy Kropek miał 6 mm i widziałam już serduszko, skoro między Nami jest 2 dni różnicy to ten lekarz jest prawdopodobnie baranem i nie ma bladego pojęcia o tym co robi. Wstukałam na szybko w google polecanych w sosnowcu lekarzy, zerknij sobie, myślę że warto wydać te 100 czy 150 zł, żeby mieć spokojną głowę i nie zamartwiać siebie i przy tym Dzidziusia..
http://www.znanylekarz.pl/maciej-jed...osnowiec-tychy http://www.znanylekarz.pl/maria-bore...olog/sosnowiec http://www.znanylekarz.pl/piotr-dobr...olog/sosnowiec http://www.znanylekarz.pl/dariusz-du...osnowiec-tychy
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do spodni, ja kupiłam jakiś czas temu w h&m i jestem mega zadowolona bo nic mnie nie ciśnie i nie uwiera mimo, że nie mam jakiegoś wielkiego brzucha
|
|
#486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję wizyty
|
|
|
|
|
#488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mój pies mial w nocy jakiś koszmar i zaczał się dusić, myślałam, że zawału dostane... Gratuluję wszystkich wizyt ![]() tez musze wybrac się do dentystki i chyba do lekarza, bo coś nie zdrowieje, w sumie zdrowieje, ale b. wolno:< |
|||
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ja musze powiedziec ze dzis sobie uswiadomilam ze przeszkadza mi juz brzuch! Ciezko mi sie idzie pod schody , szybko sie mecze , schylam sie jak kaleka , czasem mi ciezko dzwignac dooope z kanapy.. Wiem ze to wszystko jest po cos I to mnie trzyma w pionie ;D A najlepsze jest to ze to dopiero połowa , I tak naprawde teraz zaczyna sie moment gdzie bede rosła w atomowym tepie , nie moge sobie tego wyobrazic pamietam jak pare tygodni temu zastanawiałam sie kiedy w koncu bede miala ciazowy brzuch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek
|
#491 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziemczyny chyba Was wystrzelam! Tyle napisać w 1 dzień?
No nic pozostaje mi nadrabiać zamiast pracować![]() Cytat:
Cytat:
i kocyk chyba kupiłam w zielonym kolorze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też chcę
|
||||||
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
O
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
nemosek
Widzę, że jesteś z Tarnowa zastanawiałaś się nad miejscem porodu? ja osobiście postanowiłam, ze bede rodzić w Roztoce. No i jestem pod kontrolą właśnie w szpitalu Sw. Elzbiety
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
jestescie kochane...
paulinko,super ze czujesz sie swietnie w ciazowych spodniach,a jaka przyjemnosc je nosic;]poczekaj na 5m....brzuszek jak pilka;* ola spokojnie fajnie ze masz za 2tyg usg,napewno wszystko dokladnie beedzie widac,nie bedzie sytuacji jak u mnie...chociaz mimo wszystko wiem ze pplod zyje rozwija sie to mnie juxz cieszy
|
#495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Cieszę się że u was dziewuszki wszystko dobrze. Mojemu TŻ wczoraj zachciało się przytulasek i niestety po stosunku dostalam jasno czerwonego krwawienia. Od razu skontaktowałam się z lekarzem i pojechałam na IP. Zrobili mi usg, dzidzia cała i zdrowa, ma prawie 5cm, serduszko prawidłowo bije, ale niestety plamienie mi nie przeszło dlatego też mam leżeć mało chodzić, dostaje luteinę i nospę. Mam nadzieję że ból i plamienie szybko przejdą.
pozdrawiam z patologii |
|
|
|
#497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą. Pierwszą ciążę prowadził mi lekarz prywatnie. Jest świetnym specjalistą i mam do niego zaufanie. Przeszłam do niego w połowie ciąży jak lekarz z Enel-Med potraktował mnie jak g***no. Teraz mam pakiet w Lux-med i chodze do lekarza, którego poleciła mi koleżanka. W sumie nie mam zdania, bo byłam dopiero 2 razy ale jest dziwny... choć podobno też jest świetnym specjalistą. Zastanawiam się czy nie chodzić na 2 fronty, bo pamiętam że wtedy chodziłam dość często i byłam spokojna i ufam tamtemu lekarzowi a teraz tego nie znam ale za to badania mam za darmo... |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- No i uciekam do pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obowiązuje to co prawda tylko na badania "z rozpiski", nic poza nią, ale zawsze coś.
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Anoula tak, na obserwację. Wypuszczą mnie pewnie jak plamienie ustąpi;(
|
|
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sie zapisze do tego swojego prywatnego lekarza i mu powiem, ze w razie czego do lux medu też będę chodzić...zobaczymy co powie.
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana leż i wypoczywaj, oby plamienia szybko ustały Ja zauważyłam przy podcieraniu trochę brązowego śluzu ale spawdzilam w środku i czysto. Zastanawiam się czy to od luteiny. Bo podobno jak się bierze jakiekolwiek tabletki dopochwowo to można trochę plamić, nwet ginka mi tak mówiła...a z drugiej strony zmniejszyłam dawkę lutki na 1x dziennie i może powinnam jednak brać 2 x dziennie Sama nie wiem.
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- samo usg ciąży kosztuje ponoć 115 złotych dlatego jestem Ciekawa ile wyjdzie za pakiet
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20
ryba ja mam wykupiony pakiet przez firmę, więc nie wiem dokładnie jak to jest z indywidualnym ale pewnie jest drogi choć biorąc pod uwagę ilość badan wykonywanych w czasie ciąży i koszt wizyt u gina to może się opłacać. Pewnie musiałabyś zadzwonić i się dowiedzieć a może mają tylko pakiet prowadzenia ciąży. Tu znalazłam jakieś info - zliczając ceny wizyt u gina i koszt badać wydaje mi się że wychodzi na to samo http://www.luxmed.pl/ubezpieczenia/o...ndywidualnych/
|
|
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
ja mam w Enel-med ale ginekolodzy tam są do dupy...alergolog też
ale interniste mam kochanego i wyglada u mnie tak że ja ide do swojego gina prywatnie on mi wypisuje zalecenia i badania a ja sie umawiam do Internisty i on mi daje skierowanie swoje i mam wtedy za darmo wszystkie badania. Usg u nas mają do dupy zreszta nie potzrebuje bo moj gina ma dobre i na kazdej wizycie jak na razie mi robił....swoją droga tak mi się przypomniało że jak byłam pierwszy raz u niego w nowym gabinecie wchodze i rzuca mi sie aparat lustrzanaka na statywie przy fotelu ginekologicznym.... uśmiałam się że sesję sobie można zrobić heheh.
|
|
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie coś....
też czujecie, że wasze staniki robią się za małe ? musze coś kupić bo po dniu noszenia stanika bolą mnie piersi i już mam takie odciśnięte i nie wiem co robić, czy pójść do sklepu normalnego ze stanikami i cos wybrać czy już w sklepie ciążowym i kupić z rozmiar lub dwa większy ? czy z dwa staniki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

mam nadzieję, że trochę lata będzie, żeby pośmigać w leginsach i tunikach 
Ślub 25.08.2012
Fajnie co?
gratuluję wizyty 

a druga zamiast się nią opiekować to ją gryzie i syczy na nią 

jestem załamana
masakra jak to mozliwe ..... nie dostalam nawet zdjecia
Kochana leż i wypoczywaj, oby plamienia szybko ustały