|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() Mój akurat poszedł po lody ![]()
![]() |
#4112 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
taaa boso, w samym staniku i jakis krotkich gaciach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
maly szpitalny hardcore.. chcialam Z,to dostalam..
a wygladalo to tak-w lewej rece wenflon i dwie kroplowki,po lewej przy lozku lozeczko malej,przyszla pani "dostawila" mala do cyca po mojej prawej i.. poszla. a ja ani ruszyc reka bo krotkie kable od kroplowwki,ani co zrobic z mala(nie mowiac ze po cc nadal siadac nie moge bez uzycia rak i nog na raz)..mala zaczela plakac jak sie najdadla no bo ile moze tak lezec..no i czekam az przyjda po nia.. nie przyszli ![]() no to wyciagnelam sie max jak moge po butle z kroplowka(w tym momencie krew z rany troche poszla ![]() wszystko w krwi,ja z tym gownem w rece,mala placze a mi hormony tak buzuja ze plakalam razem z nia..no bo cos nie tak ![]() no i jak plakalam to myslalam zre z bolu ta rana mi sie rozerwie ![]() nienawidze cc,nienawidze tych babek co z fochem stwierdzily ze wydziwiam..:/ moze i jestem doopa nie matka ale wole by mial ja na oku ktos sprawny,albo ja ale bez kabli w lapie i jak juz bede chociaz sama siadac. plus taki ze ssie ladnie.. wprawdzie jak tylko wypusci cyca to marudzi zamiast go chwycic znow ale co tam.. mleczka mam malo poki co..ale mam nadzieje ze to sie zmieni.. czekam tewraz na tz..oddalabym wszystko by byc w domu.. albo by cofnac czas i jakos urodzic sn ![]() jak patrze na panie rodzace sn rano,chodzace z dzieckiem na rekach to wyje..ja Z nie moge pozadnie przytulic.. jest taka mala,krucha istotka i musi lezec obok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Teraz z Wami Lilka się drażni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
axell słonko trzymaj się nam tam!! NIe jesteś żadna dupa a super mama!! Kto na nią tak oczekiwał, kto wszystko załatwił?? Ty słońce!! Pielęgniarki pożal się .... A co do sn-chciałaś-ale się nie dało.
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
babolku kochany! nie dobijaj sie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-05-08 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Wtajemniczenie
|
Axella zupełnie nie rozumiem tego podejścia u Was w szpitalu .... u nas od razu na dzwonek pędziły położne, pomagały, podawały ... a dlaczego jesteś sama? TŻ w pracy? ja miałam łatwiej bo mężu siedział z nami od rana do 18 i wszystko robił przy Przemku ...
Cytat:
![]() aaaaa Dziewczynki bo tak się zastanawiam od kilku dni .... jak myślicie, ile po cc można iść na solarium? rana prawie wygląda dobrze, w jednym miejscu jeszcze lekko ropieje i krwawi ale myślę żeby iść jak się zagoi. jestem tak blada że patrzeć na siebie nie mogę, na 5 min bym poszła z dwa-trzy razy ... na necie różnie piszą, czasem że po tygodniu można jak się ranę zasłoni (no ale to głupota już) a niektórzy że po pół roku ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-08 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ech....no cóż, obejdzie się smakiem ![]() ![]()
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
czyli u nas te z pod uwage bedzie brany 2011 rok? smieszne to troche, bo niektore pary mogly sie wtedy jeszcze nie znac
![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-05-08 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przekażę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Vil ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja słonka w niedzielę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() --- Byłam na mieszkaniu - dziś walka i wstawianie kolejnych drzwi, no i mamy już ładną ścianę w kuchni w strukturze ![]() ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-08 o 17:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() barwineczek, potterka- Wam obu serdeczne GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() ---- A ja nie wiem co się ze mną dzieje... Mam chyba jakąś depresję. Leżę, patrzę się przed siebie, nic mi się nie chce, nawet gadać z Mężem. Ciągle łzy w oczach i to głupie poczucie bezsilności i uzależnienia od innych... ![]() wyżaliłam się...
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
taaaa, tz przed momentem wrocil do domu ze sprite'em (na specjalne zamowienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle z kwestii księgowych mam pytanko. Dość skomplikowane, ale może któraś się zna.
Teraz dostaję średnią z ost. 12 mies. Na macierzyńskim z kolei ( przy założeniu, że wejdzie ta cała ustawa już od czerwca) będę przez rok dostawała 80% pensji. I załóżmy teraz, że po 10 mies. na macierzyńskim próbujemy starać się o drugie dziecko i się udaje i gdzieś tak przy tym końcu macierzyńskiego idę na L4 ciążowe( bo bez sensu wracać do pracy). No i jak to się dalej liczy? Dostaję znów średnią z ost. 12 mies- czyli z tych 80% czy inaczej? A później na rocznym macierzyńskim dostaję 80% z tej ostatniej średniej ( czyli niższej niż prawdziwa pensja?)?
#4129 |
Zadomowienie
|
Wpadłam opisać mój poród:
Jak wiecie 30 kwietnia cały czas chodziłam zmulona, było mi niedobrze, wymioty i biegunka, a około 20.00 odszedł mi czop. Myślę sobie: to jeszcze nic, doczekam do 2 maja ![]() ![]() ![]() ![]() Tam, mimo bólu, który zaczął mnie już zatrzymywać podczas chodzenia z uśmiechem na twarzy mówię, że 2 maja mam mieć cesarkę i dziś nie będę rodzić, że poczekam ![]() Pierwsze co zrobili to spisali podstawowe dane, na jednym z mnóstwa formularzy i zbadali mnie, a tu niespodzianka 6 cm!!! Byłam w szoku bo aż tak mnie nie bolało. Przy pierwszym porodzie 4 cm to był meksyk ![]() To już prawie połowa porodu za mną, a ja nadal się upieram że mam ustalony termin cesarki. Położna dała mi coś na paciora i zawołała mojego gina, bo akurat był na trakcie porodowym przy jakimś bardzo powolnym porodzie i widocznie mu się nudziło. Jak mnie zobaczył mocno się zdziwił, zamienił słowo z położną i przyszedł do nas. Wytłumaczył, że stół będzie w pogotowiu, gdyby coś szło nie tak, a że mam już 6 cm bez lewatywy i przy pełnym "worku"to mogę się wogóle nie zmęczyć. Taaaaaa, jasne ![]() Zaufałam mu, tż gładził mnie po głowie, przytulał i mimo że wiedział jak przeszłam pierwszy poród naładował mnie taką energią, że postanowiłam spróbować, zastrzegłam tylko że nie chce słyszeć o masażu szyjki wrrrrrrrrrrr. Tż wypełniał z położną papiery na ip, nawet je podpisywał ale ![]() ![]() Chyba 2 kg straciłam ![]() ![]() ![]() Chyba sobie wbiłam tą pierwszą godzinę do głowy bo co chwilę pytałam tż która godzina, ten odpowiadał grzecznie na każde moje upierdliwe pytanie. było wpół do pierwszej i słyszę pełne rozwarcie, przemy ![]() Hardkor ![]() ![]() ![]() ![]() Pojechaliśmy na salę szczęśliwi, tż rozanielony, zakochany w córci we mnie chyba bardziej niż po pierwszym porodzie, ale to był koszmar więc oboje mieliśmy inne humory wtedy. Mała nie zaraziła się paciorkowcem, już nie pamietam bólu, śmiać mi się chce tylko, jak to się można na coś nastawić i mieć klapki na oczach... |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
znalazłam jeszcze słoiczek żurawiny i ugotowałam cały garnek kisielku żurawinowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
My matki IV kwartału nie będziemy już milczeć nam też się coś należy. Dlaczego nawet kilku godzinna różnica w urodzeniu dziecka ma odgrywać tak znaczącą rolę w tym na ile mama zostanie z dzieckiem, na pół roku czy na rok. Ściana ciszy w końcu pękła też chcemy być dłużej z naszymi pociechami. Zbieramy głosy na naszą petycję która dotyczy "Rodzice Dzieci Gorszego Roku 2012" posiadamy również własny fan page na Facebook'u https://www.facebook.com/groups/491050014294401/
Prosimy o pomoc w końcu walczymy o każdą chwilę która możemy spędzić z naszym maluszkiem Pozdrawiamy Mamy 2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybko Ci poszło ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my w ogóle mamy śmiesznie z mężem teraz .... dostaliśmy pesel dla Przemka więc w przychodni dziś chcieliśmy podać. okazało się że jeszcze raz deklarację mamy wypełnić i trzeba było podać do czyjego ubezpieczenia jest dopisany .... i zonk bo ja mam umowę do końca miesiąca, ale nie podawałam Przemka do ubezpieczenia bo mąż podał go u siebie w pracy, a dostał wypowiedzenie w trybie natychmiastowym 30.04, a nie zdążył zgłosić się do UP bo nie ma jeszcze świadectwa pracy .... kilka pielęgniarek się zleciało i kombinowało jak to załatwić ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
ale to jest ciekawe, bo ja nie lubie piwa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
fajna niespodzianka i jak "gladko" poszlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | ||
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() no właściwości zdrowotnych to one nie maja, ja mam po nich gazy ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4140 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale hitem jest te zaświadczenie od lekarza o opiece od 10 tc. Pytam mojej lekarki- wysłała mnie do swojej położnej. A ta położna że jak przyjdę na kontrole w czasie połogu to wypisze, ale mam jej przynieść dochody ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.