|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Może zamroź trochę jak masz a dużo a jak nie to bd musiała dzien/dwa wcześniej przygotować trochę. Albo bedziesz przyjezdzac na karmienie tak jak piszesz skoro to nie jest daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja musze emolium do 6mc przez ta ciemieniuche co miala i lojotokowe zapalenie skory.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4322 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4323 | |||
Zakorzenienie
|
i co wrocil, czy juz juz tam zostal?
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4324 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4325 |
Kniaginia
|
Pamiętam
![]() A mój stwierdził, że nie będzie w dni powszednie wstawać w nocy do dziecka, bo się nie wysypia (hahaha!) i może spowodować wypadek autem. I on tak na serio ![]() Właśnie muszę obmyślić na niego jakąś metodę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moj to w ogole nie wstaje w nocy.. twierdzi, ze ja i tak musze nakarmic, wiec po co on ma jeszcze wstawac ![]() ![]() faceci.. i jeszcze narzeka, jak mu zle ![]() dobrze, ze mam malenstwo zaraz przy łóżku albo w łóżku ![]()
![]() |
![]() |
#4327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4328 | |
Kniaginia
|
Cytat:
Szkoda, że nie ma go 10-12 godzin dziennie i wieczorem to już mało czasu zostaje, a i tak tego czasu za dużo z dzieckiem nie spędza. A tu Różak ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jeszcze daje rade ![]() ![]() Cytat:
ale za to w weekendy maja pole do popisu i moga nadrabiac zaleglosci bycia z dzieckiem ![]() Sliczna Roza.. i jak ladnie trzyma glowke do gory ![]() w ktorym tygodniu zaczela tak podnosic?
![]() |
![]() |
#4330 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jak sie wtedy kladzie dziecko? na brzuszku i raczki pod glowke czy wysuniete do przodu?
![]() |
![]() |
#4333 |
Wtajemniczenie
|
raczki dajesz tak jakbys sie chciala na nich podniesc
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4334 |
Raczkowanie
|
Mij maz pracuje do 15 (ten tydzien wyjatkowo od 7 do 19 to nawet nie wymagam nic) ale szlak mnie trafia jak wraca o 15, je obiad, bierze kapiel wlacza laptop i cos sobie czyta, oglada ( kapiemy razem malego zawsze to fakt) ale jak prosze zeby zostal z malym (spiacym smacznie) bo chce isc pod prysznic to jest wrecz oburzony, ze musi zostac. I zawsze jest - tylko szybko!!! Nosz kurde po calym dniu z plqczacym maluszkiem, praniem, sprzataniem i tuzinem innych zajec mam ochote na prysznic dluzszy niz 5 minut ;(
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Maria to i tak dobrze, moj jak byl teraz dlugi weekend majowy i mial wolne to w jeden dzien opijal syna (wpadlo nas odwiedzic 7 zapowiedzianych gosci i 11 nie zapowiedzianych - nie wiedzialam juz gdzie ich usadzac) a w nastepne stwierdzil, ze musj wszystko odespac i w nocy wstawalam dalej ja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja masaz zaczełam robic po 6 tyg. tak uczyli na SR i kazali przed kapaniem lub w ciagu dnia, no to ja przed kapaniem robilam, ale tż wkurzał sie wtedy, ze naoliwilam mu dziecko (napisałam najpier naoliwiłam mu małego-ale głupio brzmiało ![]() ![]() Cytat:
Bylismy dzis na dluugim spacerze i karmilam pierwszy raz na dworze na lawce-na szczescie nikogo nie było blisko, ale Kacper nie poznal sie na moim poświęceniu;p JA do piersi to cmoknal kilka razy i zasypia, ja go do wózka to syrena, to znów ja go do piersi to on cmoknal 2 razy i kima i tak w koło macieju...wracalismy do domu z syreną, po czym przed sama brama zasnął....i weż tu człowieku bądz mądry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Witam sie z wami - ja nadal na spacerku ale po malu sie bede zbierala - plus taki ze me dziecie SPI dwa razy karmilismy raz bylo przewijanie
No i kupilam sobie biustonosz bo z tego ci mialam wyszledl mi drut - wiec hop siup do sklepu ( dobrze ze mialam bona na 200 nok, to zem ino 49 doplacila ![]() Ale mlodemy tez kupilam 2op mleczka i husteczki do pupci ;-) wiec mam nadzieje ze bd zadowolony haha. Ciekawe czy dane mi bd obiad zrobic jak wroce do domu, czy wlaczy sie syrena haha. No nic idem na przystanek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4337 | ||
Kniaginia
|
No i masz! Sąsiad na górze jakiś remont robi, stuka i wierci akurat nad pokojem dziecka. Róża śpi przy różnych hałasach, ale wiertarka to już za wiele
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pogrubione ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Skonczyl nam sie sab simplex wiec jedziemy na boboticu do piatku ale i tak malego brzuszek boli ![]() Mielismy sie dzis szczepic ale maly mial katar i jeszcze troszke chyba zostalo wiec wole nie ryzykowac i isc w nastepnym tyg, trudno bedzie szczepiony w 9 tygodniu. Na dodatek wczoraj sie naczytalam o powiklaniach wiec mi sie calkiem odechcialo szczepic... planuje te podstawowe 5w1 ale rozwazam tez te na nfz. Dziewczyny co wybieracie? Kremu uzywam BD z faktorem 50 Eluska prze sliczny maluszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
rad odnośnie mm nie słuchaj. starsze pokolenie tak ma. moja mama i teściowa też zdziwione że nie dokarmiam, a już jak zaczęły się problemy z brzuszkiem to ciągle słyszałam że dziecko głodne i muszę dokarmić. najpierw podejdź sobie na spokojnie do przychodni i zważ dziecko, nie ma co za szybko dawać mm. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
słodka
![]() ![]() i tak fajnie to brzmi "RÓZAK" od razu widze ślicznotkę urwisa ![]() Cytat:
![]() ja mam mnóstwo zajeć ale to dla tego ze mam 3 urwisów i tz w pracy ale jak tylko jest wolny to od razu angazuje go . Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja masaz od początku robiłam ale balsamem (oliwki nie lubie ) i po kąpieli . robie to bo Roszka to uspokaja i widac ze lubi ,sama lube masowanko ![]() a! wcisnęłam się w dzinsy rozmiar 25 ! ![]() ![]() ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-05-08 o 16:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4341 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4343 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() siłaczka!!! Klaunda ![]() Nestelle - 25? Bosz.. w podstawówce taki rozmiar nosiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie oliwkuję bo moje dziecko się drze jak jest gołe.. raz na jakiś czas używam balsamu do ciała ale potrzeby jakiejś większej nie widzę, więc zazwyczaj odpuszczam i szybko ubieram. __________ chciałam Was jeszcze zapytać o kąpiele w emolientach. położna cały czas każe nam kąpać w emolientach a ja się zastanawiam nad jakimiś zwykłymi emulsjami do kąpieli dla dzieci, np. z baby dream. emolienty na prawdę są niezbędne czy to teraz jakaś "moda"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4345 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a główke tak gdzies na 10 sekund unosi Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4346 | ||||
Zakorzenienie
|
jest opis.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dziś parówa. eh my caly dzien na dole bo na gorze nie da sie zyc. maly w spiochach po domu paradowal, ale i tak spocony, najlepszy bylby rampers a nie mam ![]() a teraz chlopy poszly na spacer to ja szybki zimny prysznic i wypadalo by sie uczyc a tak mi sie nie chce eh
![]() |
![]() |
#4347 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wstajemy oboje jak nie ma potrzeby bo bez sensu, jak karmię to on śpi, potem on nosi a ja śpię. Cytat:
Cytat:
![]() w kwestii szczepionek nie mam pojęcia. musimy już podjąć decyzję żeby zdążyć kupić bo w przyszłym tyg szczepienie ale nie wiem dalej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4349 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczny czy z piersi cieknie przez całą laktacje?Myslałam, ze tylko na poczatku...Ale w nocy (nie cierpie spac w biustonoszu) jak karmie syna, to z drugiej piersi normalne tryska- mimo przyklejonej wkłądki mam czasem plamy wielkości melona;p -w sensie, że owoca;") |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4350 |
Zadomowienie
|
witam
chciałam się przypomnieć, że jestem i czytam czasami ale Jasiek pochłania cały czas no i w domu coś trzeba zrobić... więc na wizażowe przyjemności brak czasu ![]() teraz maluszek śpi mi na ręku więc piszę ![]() gratuluje wszystkim nowym mamusiom ![]() Jaś w poniedziałek skończył 2 miesiące, za tydzień szczepienie, mam ogromny dylemat co wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.